Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

29-05-2010
Soms zou je ze...


Elke dag komt er jong grut bij ons binnen, in de maand mei zijn er tot nu toe al 87 kittens binnengekomen, dus u snapt em...
Vorige week kregen we een spoedmelding uit Kortenberg: men had 3 kittens gevonden van 2 a 3 dagen oud en wisten zich geen raad. Onze GSM draagster heeft kort daarna teruggebeld, maar kreeg de voice mail. Deze werd ingesproken. De gehele avond hebebn we de melder nog proberen te bellen....geen gehoor... Daar slapen wij dus niet van he. Dan maken we ons enorm bezorgd, niet wetende hoe het de ukkies zou vergaan. Waarom belt men ons dan?
De volgende dag nog altijd geen reactie en alweer probeerden we te bellen.
Nu zijn we enkele dagen later en weten we hoe het is afgelopen, de dierenarts liet ons namelijk iets weten, ik kopieer een mailtje van mijn collega:
De melding waar jij geen gevolg op kreeg:
Deze kittens zitten nu bij de dierenarts in Kortenberg, die dame wilde de kittens laten inslapen!!!  Dit wilde de dierenarts niet. Nu zorgen zij voor de kittens.
Sommige mensen kun je gewoon niet helpen, schandalig.

Waarom bellen mensen ons als ze niet geholpen willen worden

28-05-2010
Allemaal kittens om ons heen

102 katten en 4 honden in de opvang

Wat een enorme drukte, wat een drukte van klein grut... het is bijna niet meer aan te slepen zoveel!  We sjouwen maar op en neer, de flesjes melk worden met grote hoeveelheden aangerukt, de kruiken worden klaargemaakt, de gastgezinnen staan weer paraat en ontvangen hun koters met alle liefde en warmte.

Op 4 dagen tijd zijn er, eens tellen...28 babys binnengekomen... varierend van 1 dag tot 3 weken oud. Poeh!
Er kwamen maar liefst 16 kittens via dierenasiel Genk, enkele  kittens uit Hasselt, Lummen, Dilsen Stokkem en Mol binnen. Allemaal spoedgevalletjes, de 1 nog schrijender dan de ander.
We regelen alles heel hard achter de schermen en zijn volop in een up tempo: iedereen steekt zijn/haar handen uit en we leggen kilometers af. Er is echt een enorme samenwerking aan de gang.
Het grootste drama waren de baby's van 1 dag oud..... zonder mamma. Zij kwamen vanmiddag binnen.
Hoe weten we dat ze 1 dag oud zijn...welnu dit klinkt niet echt gezond, maar tijdens de verzorging poepten de beide kleintjes pure heldere bloedklonters en in veelvoud..... Dit hadden we nog nooit meegemaakt!
Ongerust belden we onze dierenarts. We weten wel dat de allereerste ontlasting zwart is ( gestold bloed), maar dit was echt heel akelig en schrikbarend.
We denken dat de allereerste ontlasting die normaal dus zwart is, ditmaal nog niet was gestold en daarom helder bloed was. Laten we hopen dat het daar bij blijft.


Helaas is Noob een dag later overleden

Noob ( rood katertje) drinkt nog niet zo goed en krijgt een tijdelijke maagsonde.
Fe ( zwart poesje) had veel last van krampjes en piepte klaaglijk, maar daarna ging ze zoetjes slapen en dronk ze haar flesje prima.
Duimen maar voor deze ukken en alle overige kittentjes.

21-05-2010
Cintha

Helaas is vandaag ook het tweede katje uit Dendermonde gestorven, ondanks de beste zorg van Anki en Harrie.
Slaap zacht lieve Cintha ( indonesisch voor 'liefde')

20-05-2010
Drama Dendermondse kittens

Gisteravond zijn er met spoed 3 zieke kittens van 16 dagen oud  bij me binnengebracht uit Dendermonde.
Ja, tis een eindje van ons vandaan, maar de meldster kennen we goed en ze doet zo hard haar best om de dieren aldaar te helpen.... Soms kunnen we uithelpen, zoals ook nu. Ik was benieuwd.
Mammapoes kon hen namelijk niet meer voldoende helpen,de kleintjes werden ziek na haar moedermelk, ze raakten zwak en onderkomen. We laten hier de natuur zijn gang niet gaan, hier grijpen wij IN.
Drie verzwakte diertjes kwamen bij me binnen: twee van de drie hadden al zo'n typisch doodskopje. Het was enkel: op goed geluk en kei hard mijn best doen.
Ik heb nog 3 gezonde olijke kittens van 2 weken in huis, ik moest hen echt goed afschermen, want hen mocht niets gebeuren.
De ziekjes kregen alle drie een maagsonde, natuurlijke biologische  medicijntjes, milde antibiotica, en veel liefde en zorg...Deze morgen stierf de zwakste kitten. Het was een katertje, tijger met wit en ik gaf hem toch een naam: Bo. Zo verdrietig, het kleine ventje was gewoon veels te zwak. Ik werd ook beetje radeloos, want sterftes gaan er bij mij even niet meer in. Het raakt telkens weer en dan ben je plots alle verstand kwijt.
Oja, ik moest hen naar Maastricht brengen, overdracht met gastgezin Anki. Daar kregen ze de verdere zorg. Ik was veels te laat.
De dierenarts snel afbellen, want ik wilde toen Bo nog laten euthanaseren. Ik liep wat heen en weer en dacht: oja, ik moet naar Maastricht. Kruikje maken, knuffel in de mand, en snel snel vertrekken.
Fotos heb ik niet gemaakt, ik kon het niet...Ik zou bij elke foto een herinnering hebben, maar dat trok ik effe niet.Snel de auto in.
Onderweg lag de zwakste tegen de knuffel aan, ik moest even checken. Leeft ze nog? Ja, gelukkig, ik voelde twee knedende pootjes op mijn vingers, en ze leek zich te ontspannen. Maar zo klein en zo zwak.... kleintje toch.
Na de overdracht in Maastricht moest ik hen loslaten: ook daar wordt er met de grootste zorg voor hen gezorgd: ze liggen nu in een couveuse en opvangmamma Anki zet zich nu keihard in. Ze zijn veilig.
Ik wilde wat bijslapen na een lange wakkere nacht, maar het lukte niet.
Ik duim voor deze twee, ze moeten, ze moeten.....
Sabine

18-05-2010
Ng een geweldige prijs in de loterij te vergeven!

Hebt u onze loterij al gezien en uw lootjes besteld?

Wellicht dat deze geweldige prijs u over de streep trekt. Ook kunstenares Anja Kanters stelt 1 schilderij (40x40cm) beschikbaar voor de loterij. De winnaar van deze prijs mag een foto van zijn of haar huisdier bij Anja inleveren, waarna zij er een bijzonder portret van uw lieveling van zal maken.

Lees snel op onze loterijpagina hoe u dit kunstwerk en tal van andere prijzen kunt winnen! Kijk snel op Anja's website voor haar werk!

      

       
  

15-05-2010
Kittenseizoen echt losgebarsten


Een kleine greep uit de collectie  (momenteel hebben we al 58 katten in onze opvang, waarvan 20 nog niet op de site)

- Enkele  kittens werden door een meisje uit een beroerd asiel geplukt. Deze baby's hadden nog de fles nodig, maar het dierenasiel had ze in het weekend een kom volwassen brokken neergezet en daar moesten ze het dan mee doen. De kittens zijn in het dierenasiel terecht gekomen nadat ze een halve wereldreis hebben gemaakt: mamapoes heeft hen in Italie in een vrachtwagen verstopt, gelukkig vond de attente chauffeur ze in Belgie en heeft hen naar het asiel gebracht. Nu zijn onze Italiaantjes gelukkig in veilige handen bij het gastgezin.

 

- Twee kittens werden door een jongetje van een jaar of 10 bij een dierenarts in Dilsen-Stokkem afgegeven; hij had ze gevonden tijdens het spelen.- Elin werd moederziel alleen gevonden in het bos door een oude vrijwilligster van ons, op de dag dat ze geboren werd. De placenta zat zelfs nog aan haar navelstreng vast. Ze was ijskoud en schreeuwde de boel bij elkaar. Onze oud-vrijwilligster heeft gewacht, gezocht naar tekenen van een moederpoes of broertjes en zusjes, maar niks wees erop. Ze wist gelukkig dat bij een gastgezin een moederpoes net bevallen was en natuurlijk mocht geprobeerd worden of Brynn Elin zou accepteren. Brynn maakte daar gelukkig geen enkel probleem van.
- Enkele doorvoedde kittens van ongeveer 2 weken oud werden plompverloren door mensen in een kartonnen doos bij iemand in de brievenbus gepropt. Vervolgens werd aangebeld en liep men doodleuk weg!- Babypoesjes waar de mamma van werd doodgereden.   

13-05-2010
Ode aan de seniorkat


Zoals u kunt zien is het kittenseizoen volop losgebarsten. Op onze site ziet u al 10 kittens staan, er zijn er zelfs al 2 geplaatst en aan de achterkant staan nog ruim 30 kittens die al in onze gastgezinnen verblijven, maar nog niet te reserveren zijn omdat ze te jong zijn.
Kittens zijn natuurlijk om op te eten, zo schattig. Ik als webmaster heb de eer ze, zodra het gastgezin er foto’s van heeft gemaakt, als eerste te zien en ik zit regelmatig te zwijmelen achter mijn beeldscherm. Toch wil ik jullie vandaag aan heel iemand anders voorstellen. Het is geen kitten, het is niet eens een (ex-)opvang kat van Zwerfkat in Nood II.

Ik wil jullie voorstellen aan Roosje (klik op haar naam om verder te lezen!).
09-05-2010
17 babys

U ziet ze niet op onze site, maar ze zijn er wel.... Reden? Ze zijn nog te jong om op de site te komen.
Babypoesjes noemen we ze. Gelukkig heeft 1 nestje er een mamma bij, dat maakt het totaal van 18 katjes die offline staan. Dus we hebben er een beetje meer dan 28 die u nu ziet:-)

Onze laatste aanwinst


08-05-2010
Het einde en het begin van een leven


Mammapoes werd donderdagochtend 10.00 uur voor de ogen van de meldster doodgereden op straat......
Ze liet drie weesjes achter.....net geboren, zo onschuldig en niet wetende dat de liefde van hun leven er niet meer was...
De meldster was in paniek: waar naartoe met de kleine hummels. In de avond konden wij ze met spoed overnemen en dat was maar goed ook.
Wat zijn ze klein en breekbaar: de kleinste weegt 65 gram, de grootste 85 gram: drie mooie zusjes, vechtend om te overleven.We zijn nu 2 daagjes verder en het gaat goed met de baby meisjes. Steevast elke twee uur horen we gekrijs uit de doos komen: HONGER!!!!
Wat een lieve schatjes toch, wat een verdriet dat mamma zo wreed werd weggerukt.
Voor jou lieve mams, jouw kindjes, wij zorgen voor ze, maar jou zullen we nooit vergeten.

08-05-2010
Wr een nieuwe vrijwilligster in sp!


Na jongeman Seth heeft ook Nora, het dochtertje van onze vrijwilligster Astrid, zich vast bij onze gelederen gevoegd!05-05-2010
Nieuwe superprijs in onze loterij!


Hebt u al onze loterij gezien en uw lootjes al besteld?

Met gepaste trots mogen wij nog een superprijs aankondigen voor één van de winnaars!
Kunstenares Inge Janssen-Bouwmeester stelt namelijk 1 schilderij (acryl op doek, 50x40 cm) beschikbaar voor onze loterij! De winnaar van deze mooie prijs mag zelf bij Inge aangeven welk onderwerp hij of zij graag geschilderd ziet worden. Dat mag een portret zijn van je huisdier, een landschap, iets abstracts, etc etc.
Lees op onze speciale loterij-pagina hoe u zo'n prachtig schilderij kunt winnen naast de toch al geweldige prijzenpakketten!

Kijk snel op haar website naar haar werk!

Hier alvast een voorproefje:

   

    

05-05-2010
Kip versus kitten

 Deze( 1 van de)  kittens werden met hun mama gevonden in het kippenhok van de melder. De melder voerde haar stiekem, ook al mocht dat niet van zijn moeder. De kittens werden groot genoeg om op onderzoek uit te gaan en nu is het hele gezinnetje veilig in ons gastgezin.

05-05-2010
Onze droom, ons aZiel

We hebben zeer serieuze plannen om een modern dierenaZiel op te richten in onze regio limburgs Belgie.
We hebben keihard gewerkt aan ons businessplan, het mag er ook echt wezen.
We hebben onze eerste gemeente benaderd. Deze gemeente was laaiend enthousiast over onze input.
Ik kan u nog niet teveel vertellen, wel dat het erg in de smaak viel, maar het gehele college moet nog accoord gaan...spannende tijden.
Mocht dit niet lukken, dan gaan we andere gemeentes af, want u kent ons: wij geven nooit op! Dit aZiel gaat er komen, hoe dan ook, we zijn het 1 en ander al gewend, het weerhoudt ons zeker niet.
Maar elke hulp is welkom, elke hulp is van belang, is sterk en dwingt af...het is nu of nooit! Helpt u ook mee? mail dan eens naar info@zwerfkat.com

05-05-2010
Vreemde eend in de bijt


Doeby is in goed overleg overgenomen van dierenasiel Sint Truiden.

Doeby is een heeeel speciaal hondje! We hebben lang gekeken naar hem om uit te vinden tot welk ras hij behoort, maar we kwamen er niet uit...
Doeby is een heeerlijk gek maf hondje, vol liefde, energie en enthousiasme! Hij gaat nog een lekkere trimbeurt en wasbeurt krijgen, dan maken we hem NOG mooier. Ook mag hij nog wat grammetjes aankomen, want hij is broodmager.

Doeby mag misschien een seniorhondje zijn, maar hij is zo heerlijk gek en vrolijk.... hij springt op schoot, speelt graag, staat graag op zijn achterste pootjes, hij weet zich wel erg goed te verkopen! Wanneer je naar hem kijkt en hij ziet je? Dan begint zijn lichaampje van blijdschap alle kanten op te gaan en wil hij je kussen en op je schootje kruipen. Wat willen we nog meer...  Meer weten? http://www.adopteereenhond.com/
Onze zijtak.

02-05-2010
Voedselacties een succes!Kelly                             Kim                      Anki

Geschreven door Kelly
Gisteren, zaterdag 1 mei hielden we weer een voedselactie voor de stichting. Deze keer waren het Kim, Anki, Daniëlla en ik die het moesten gaan doen.
Bij binnenkomst vroegen we aan de mensen, om met hun boodschappen ook iets van kattenvoer mee te kopen en dit op de weg naar buiten in onze winkelkarren te doneren. We mogen wel zeggen dat het een zeer geslaagde actie was deze keer we haalden toch wel rond de 6 of 7 volle winkelkarren met voer op!
Zeer positief resultaat maar voor ongeveer 500 katten per jaar te voeren is dit nog wat weinig (menig kattenliefhebber zal nu knikken, we weten wat onze lieverds weg eten per jaar ;-) )
Dus we gaan vol goede moed door en volgende week zaterdag zal er weer een actie zijn bij een andere winkel, nl de Albert Heijn in de Brusselse Poort Maastricht. De week erop zijn we nog aanwezig in AH 't Loon in Heerlen!


Opbrengst voedselactie AH Brugstraat te SittardAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg