Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

31-12-2011
Feest voor de poesjes

Claudia Erfling heeft de poesjes van de vzw enorm verwend! Honderden kuipjes sheba,almo nature, feliway steckers,speeltjes, snoepjes, 20 kilo royal canin voer, geld om AD voer te kopen, warmtekruiken, 16 krabpaaltjes, etc etc teveel om op te noemen!!
Lieve Claudia, enorm bedankt voor al je mooie kado's!

30-12-2011
Kattenleed op recreatiepark Hengelhoef

Gisternacht kregen we een zeer verontrustend emailtje van SOS zwerfkatten Eeklo. Er stond een berichtje op hun facebook van iemand die melding maakte van hele zieke katten en kittens op het recreatiepark Hengelhoef in Houthalen.
Uiteindelijk hebben we kunnen achterhalen waar de zieke dieren zaten en onze veldwerkers zijn ter plaatse gegaan. Eerste instantie was er niets te zien, maar na een uurtje vonden we al enkele zieke beestjes.
Ook catshelter was benaderd en voegde zich bij ons. Samen zijn er 5 zieke diertjes gevangen. Wij hebben er drie overgenomen, catshelter twee. Vervolgens kwam ook dierenasiel Genk met de vangkooien en heeft onze veldwerker geholpen met het opzetten hiervan.

 

Maar och och wat een arme schaapjes... meteen door naar onze dierenarts: ze hebben herpes te pakken, maar dat gaat goed komen hoor! Maar deze dieren hadden geen schijn van kans buiten gemaakt. We gaan jullie goed verzorgen!
Drie katertjes van 4,6 en 10 maanden.

27-12-2011
Marie en Sien uit Dendermonde

Wat een verschil!  Ons gastgezin heeft hard gewerkt!

Eerst


Marie en Sien

Nu


Sien


Marie

 

 

 

27-12-2011
Hoe gaat het met Thelma

Hoi, ik ben Thelma, en bij deze laat ik eindelijk nog es wat van me horen.

Wat ben ik blij dat ik ben kunnen ontsnappen van de hel in de slachterij, en dat er dan ook nog eens lieve mensen mij hebben meegenomen. De mensen van Zwerfkat in Nood zijn er dus niet alleen maar voor katten, maar ook voor slachtkippen in nood. Ik woon nu in een hok in de huiskamer en kan het prima vinden met de andere huisdieren. Als baasje thuis is mag ik ook vrij loslopen in huis. Dan kan ze de ganse tijd met doekjes achter me aanlopen wantja, zindelijk ben ik nog niet haha! Het liefst van al blijf ik kort bij haar in de buurt en hou haar steeds in de gaten. ’s Avonds lig ik samen met de hond op het matje bij de zetel en vraag ik net zoals hem ook om aandacht. Gestreeld worden vind ik erg leuk, dan ga ik van die gekke geluidjes maken.

Ik kan nog niet helemaal stabiel op mijn pootjes staan, wat wil je, ik heb mijn hele leven doorgebracht in een veel te kleine kooi... Ik moet dus nog veel fitnessen eer dat mijn beenspieren mijn gewicht fatsoenlijk kunnen dragen. Maar ik werk eraan hoor! Ook schotelen ze mij hier van dat vreemd spul voor, zoals kaas en sla. Ik weet niet goed wat ik hier mee moet, dus staar ik ernaar met m’n gekke kop totdat ze me vertrouwde kost voeren: graantjes, njamjnam!!

Als het wat warmer wordt, dan verhuis ik naar buiten. Naar het schijnt loopt hier nog kippenvolk rond en ben wel benieuwd met hen kennis te maken. Hopelijk vinden ze mij een toffe. Maar mama heeft me verteld dat als ze me niet aanvaarden ik hier gewoon binnen mag blijven wonen.

Wat een geluk ik heb hè, met kerst mee aan tafel te schuiven in plaats van er zelf op te liggen... Dus kippenvriendjes in nood, een goede raad: ren voor jullie leven!

Gevederde groetjes, Thelma

26-12-2011
Hereniging

Het ga je goed lieve Toulouse/ Olivier. Ik ga je wel missen, je hebt zo'n open karaktertje en bent zo sociaal naar iedereen:-) Toch zullen er enkele katten wel blij zijn nu, want Tobias en Didi vonden jou twee keer niks haha.

Lieve jongen, jouw baasjes en ik zullen contact met elkaar blijven houden, want ik wil je echt gaan opvolgen. Je mag trouwens niet meer naar buiten. Heel verstandig, want 1 minuut is al voldoende voor jou om te ontsnappen en dat hebben de baasjes geweten...
Welkom thuis waar jij hoort!
Sabine

25-12-2011
Olivier wordt weer herenigd met zijn baasje!We hadden Olivier op een website bij vermist/gevonden katten gezet en vanavond werden we gebeld...
De overgelukkige eigenares dacht dat hij in de beek was verdronken, omdat hij nooit ver weg gaat ( afgezette tuin, hij heeft altijd een broekje aan) en hen altijd op de voet volgt.
Ze hebben overal gezocht, maar vandaag bedachten ze zich dat hij misschien op internet zou kunnen staan als hij nog zou leven...

De baasjes zijn heeeeeel erg blij en ook de twee kindjes:-))

Toulouse ( Olivier) leefde tevens samen met nog een kat en een hond waar hij goeie maatjes mee was.
Toulouse heeft al allerlei onderzoeken gehad bij een neuroloog en hij heeft last van een zenuwbeknelling. Wanneer hij volgroeid is, zouden ze voor hem een rolstoeltje aanschaffen.
De hele familie is in rep en roer, ze zijn dolgelukkig!

Lieve Toulouse ( Olivier), we gaan je missen, maar morgenochtend wordt jouw grote dag... dan worden jullie herenigd!!
We zijn zo ontzettend blij voor jou...Dit is echt een kerstverhaal.

23-12-2011
Bijzondere acties van particulieren en scholen voor onze VZW!

Rond de kerstdagen worden wij altijd verrast door allerlei initiatieven van scholen en particulieren die eigen initiatieven opzetten ten bate van onze VZW.

Een kleine greep:

Het Citaverde College te Horst organiseerde een voedselactie in maar liefst 5 verschillende supermarkten, met een overvolle auto voer en andere kattenbenodigdheden tot gevolg:

De dochter en de zoon van een van onze nieuwste gastgezinnen zamelden op hun basisschool OJBS Treebeek maar liefst €50 en een prachtig kerstpakket in:

 

Nele en haar vriendin organiseerden een cupcake-verkoop:


Heidi Schepers doneerde Nederlandse postzegels ter waarde van €50 aan ons.

Diverse particulieren brachten daarnaast bezoekjes aan Buddykat en brachten ontzettend veel lekkers mee; een koppel had zelfs een heuse voedselactie georganiseerd in Aalst! Onze FIVjes zijn overladen met lekkernijen!

Namens al onze opvangers: ontzettend bedankt!

21-12-2011
Spoedmelding: verlamde kater

In Rotem kregen we een verontrustende melding ivm een verlamde kat.
De kater heeft door het vele schuren over de grond een enorme ontsteking aan zijn kontje opgelopen en er zaten ook nog eens oude verbandjes om zijn achterpoten. Deze kat heeft zeker een eigenaar gehad!
De dierenartsen stelden voor hem te euthanaseren, want: hij is verlamd ( aangeboren), geen controle meer over blaas / ontlasting en hij had een fikse ontsteking aan zijn kontje wat echt helemaal foute boel was.
We hebben de euthanasie geweigerd, want een kat met verlamde achterpoten kan een prima leven leiden. Luiertje aan en huppakeeee! We hebben tenslotte al eerder een verlamde, stoere kater geplaatst ( met  karretje:-).  En de ontsteking? Die moet goed worden aangepakt, flink ontsmetten, zalven... zal wel helen denken we.
Hij is ontzettend lief, geniet van streeltjes en hij heeft vanavond al lekker gegeten. Euthanasie? No way.
Is hij gedumpt of zoekt zijn baasje hem.. we gaan op zoek!

Na enkele uren opvang...

21-12-2011
Waanzinnige cijfers

Nog nooit heeft onze vzw zoveel dieren in 1 jaar tijd opgevangen...

Opvang van 1-01-2011 t/m 21-12- 2011

Opvang jonge katjes:       432

Opvang volwassen kat:     81

Opvang honden:                12

Opvang konijnen                 2

Opvang kippen:                   1

Totale opvang:                528 dieren

Gestorven of euthanasie: 37 dieren
(na korte behandeling bij aanrijdingen, stervend aankomend bij ons als moederloos kitten, dit zijn echt vooral de schrijnende gevallen na eerste hulp, want wij  hanteren een no kill beleid).

Sterftepercentage, meegerekend de aanrijdingen en stervende moederloze kittens: 7 %
Indien we eerste hulp niet meerekenen dan komen we aan 3 %

Landelijke cijfers:  alle asielen Vlaanderen  euthanasie en sterfte  40 % (cijfers van 2010)
Deze cijfers worden zelfs naar beneden gehaald door de goede No Kill asielen, besef dat er nog altijd vele "asielen"  een dodenpercentage hebben van 70 procent.
 

Gestrven 

20-12-2011
Zwerfkat in Nood bij TV-Limburg

In het kader van het Ethias-Buurtfiksers project, dat gewonnen werd door VZW Zwerfkat in Nood, werden een afgevaardigde van Ethias en onze voorzitster Sabine van der Meer uitgenodigd bij TV-Limburg in de studio:

 

19-12-2011
Verstekeling Jutte uit Dendermonde is gearriveerd!


Onze verstekeling uit Dendermonde is bij ons nu! Jutte heeft een kleine 2 weken op zolder gezeten in het verlaten huis. Volgens het " plan" van de eigenaar, zou er geen kat op zolder vertoeven. Ze werd echter zwaar uitgedroogd gevonden door de poetsploeg. Na enkele dagen bij de dierenarts aan het infuus te hebben gelegen, kan ze nu verder revalideren bij ons. Ze is nog erg onder de indruk van het hele gebeuren, is wat vetreserves kwijt, heel lief en ze heeft prachtige ogen (uiteraard met flits, dus die zien we nog even niet).

18-12-2011
Geplaatste Nana

is vriendjes met de vogel, erger nog: ze is er smoorverliefd op:-)

 

17-12-2011
Diepe buiging naar u

Het verhaal Dendermonde heeft niemand ongeroerd gelaten. Maar velen hebben ook iets gedaan aan hun machteloosheid.
Ik dank nogmaals de naburige kattenorganisaties voor hun hulp.
Maar nu het woord tot U. U heeft massaal gereageerd en onze dieren een hart onder de riem gestoken. Met een  brok in de keel, soms met tranen hebben we uw financiele hulp voorbij zien komen.
Muisstil....

Teveel mensen en organisaties om te bedanken, ik zou niet weten waar te beginnen.
Onze zieke dieren krijgen alle medische zorg, ook dat beetje extra, dankzij U!. Zoals u weet is er een verstekeling gemoeid. We hebben nu 27 katten overgenomen uit Dendermonde, want dit verzwakte dier? Dit is zo dramatisch, hoe of wat, hier maken we plek voor, dit dier verdient de beste zorg en de beste kansen nu. Hij of zij  zullen we na het weekend verwelkomen in de vzw, nu is het dier nog bij de dierenarts.

Uw hart was en is inmens groot. Duizend maal dank je wel, u maakt verschil beseft u dat? Te hartverwarmend te groot, een buiging naar u, een hele hele grote dank u wel!!!!

We hebben een speciale update pagina ivm Dendermonde, zodat u kunt zien hoe het hen vergaat. Dit is het minste wat we terug kunnen doen.

16-12-2011
Verschil Kosmo en Karma

Op 10 dagen tijd ( katjes uit Dendermonde)

Eerst

Nu

 

15-12-2011
Een verstekeling in het afschuwelijk huis Dendermonde!!

We kregen een alarmerend telefoontje van een dierenarts uit Dendermonde.
De poetsploeg van het OCMW heeft tijdens het poetsen een zeer verzwakte kat op ZOLDER gevonden! Dit is een soort vliering, waar je met een stok het luik moet openen en een ladder moet uitrollen. De zolder is niet opgevallen, wanwege de rommel en zakken kattengrit die opgestapeld stonden. Blijkbaar had de eigenaar daar ook een kat gezet! Dit dier heeft nadat de eigenaar de sleutel aan Lindsay had gegeven, geen eten en drinken meer gehad ( nu 2 weken). Verschrikkelijk!!  We weten dat hij een probleem heeft, maar nu zijn we heel heel heel kwaad ...
Dit dier ligt nu zwaar uitgedroogd aan het infuus bij de dierenarts, dit is echt pure ontbering en dat raakt heel hard.

Lieve kat, we hebben zojuist gehoord dat het infuus jou goed doet en je al zelfstandig eet. Naar omstandigheden maak jij het goed! De dierenarts denkt dat jij het wel gaat halen:-) Nog een paar daagjes aan het infuus en dan kom jij bij ons in de opvang en dan krijg je alle zorg die je 2 weken hebt moeten missen (we willen er geen plaatje bij maken).
 

14-12-2011
Opgeloste vermissing!

Nee, Zwerfkat in Nood vangt niet alleen op, we brengen ook thuis!

Door het afsnuffelen van de vermissingsites i.v.m  de Dendermonde katjes hebben we per toeval een verloren kater, Diesel (sinds 12 okt.), terug  thuis kunnen brengen. Diesel werd gewond gevonden en opgevangen bij vzw Felix.
Omdat tamme poezen niet zomaar uit de hemel komen vallen, checken we bij elke vondst en speuren we rond op  vermissingsites. Na over en weer gesprekken met Felix en eigenaar, bleek het echt om dezelfde Diesel te gaan. ze zijn nu herenigd.
Een mooi kerstcadeau! Dat kon deze familie wel gebruiken!
Emma

Het baasje schreef...

Er was een hele lieve kater Diesel die door een vervelend ongeluk op een dag niet meer thuis geraakte.Zijn baasjes zochten tevergeefs maar helaas het mocht niet baten.
Er volgde een stille verjaardag van zijn vrouwtje,er werd zelfs ingebroken.Het jaar kon niet slechter eindigen,of toch? Plots ging het slecht met Enya,de 15 jarige groenedaler,het ging allemaal heel snel.
En helaas kon Enya niet meer worden geholpen,ook dat nog. Maar uit respect en liefde werd ze uit haar lijden verlost. Maar zie daar 3 dagen later kwam er bericht over Diesel, hij was nog in leven. En na een paar spannende dagen werd hij herenigd met zijn baasjes. Hij heeft vast hulp van een beschermengel gehad. Iedereen blij,zijn baasjes,zijn vriendje Indy,de cattle dog en Diesel.
En zo worden  het toch nog fijne feestdagen.


 

14-12-2011
Ontvangst van de Ethias cheque 5000 euro!

En wij wisten echt van niets, dus het is niet gespeeld...
Nogmaals dank aan Ethias, Marjan en zo zoveel stemmers!!

14-12-2011
Na 1 1/2 jaar opvang/plaatsing

Is het eindelijk zover!  Dis is vandaag naar zijn gouden mandje gegaan. Wat een mooi nieuws! Dis was de 1 na langs zittende kat in de vzw en bivakkeert al sinds juni 2010 bij ons ( met halfjaarlijkse  tussenstop bij een baasje, maar je kwam weer retour). Maar nu niet meer.
Veel geluk Dis!

14-12-2011
Dank u, dank u

We zijn sprakeloos, echt sprakeloos...
Uw donaties voor onze dendermondse katten waren fenomenaal en totaal niet verwacht!! Toch niet zoveel steun, jemig!

We handelen altijd vanuit ons hart, elk dier is belangrijk, ook als het dier niet uit Limburg komt. We moeten natuurlijk roeien met de riemen die we hebben, maar we willen altijd meer! Elk dierenleven is er 1 en ik wist niet dat we het onmogelijke , mogelijk konden maken op twee dagen. We kregen zo weinig tijd om zaken te regelen. Als een gek hebben we honderden organisaties aangeschreven die op hun beurt weer de mail verspreidden, en alles moest op 1 coordinatie punt weer worden samengebracht.. Zesenvijftig katten redden op 1 zaterdag! Het is gelukt!!!. Ik dank mijn medecollega's kattenhulp enorm, zij maken ook verschil! Zij hebben ook dieren opgehaald.

Onze opvangertjes hebben veel zorg nodig. De ene beter, de ander nog ziek. Velen die langzaam vooruit gaan, sommige weer snottebellen, diarree, operaties en bloedtesten, maar al met al gaat de bende vooruit en krijgen al onze dendermondse dieren alle zorg tot in detail. Elke zorg krijgen ze, kosten twijfelen we niet over, maar dat doen we nooit.

Ik weet soms niet hoe u te danken, ik heb heel wat traantjes gelaten wanneer ik zag hoeveel medeleven er kwam. Gemeend hoor, niet om u te paaien, echt oprecht. Elke dag was ik weer verwonderd en besefte ik weer dat er nog zoveel dierenliefde  in mensen schuil gaat (tegenwoordige tijd!) .
Ik kan onmogelijk alle mensen persoonlijk bedanken, dus dan op deze wijze.
Lieve lieve mensen, de donaties voor onze lieverds begonnen bij 2 euro tot zelfs een grote uitschieter van 1200 euro. U heeft gegeven, uw hart heeft gesproken, u heeft uit liefde gegeven en wees gerust: elke euro gaat rechtstreeks naar hen die het nodig hebben, we spijbelen nooit.
Ik zou u allemaal willen omhelzen, stuk voor stuk.  Dank, dank, dank.
Jullie -zijn-fantastisch- allemaal!
voorzitter Sabine van der Meer

13-12-2011
Politie Maasmechelen

Vanavond kregen we een melding uit Maasmechelen. Een melder had drie kittens van 6 a 7 weekjes gevonden en bij de politie gebracht ( aangezien zij niet wilden ingrijpen).
We werden gebeld door de politie: of wij het nest eventjes kwamen ophalen. Geen vraag, eerder een eis. De politie is je vriend.
Onze veldwerkster is er vanavond nog naartoe gegaan: het nestje zat in een doos en het stond in de inkomhal. Niemand die er naar omkeek.

Gelukkig zijn wij de " buurtfiksers van Maasmechelen", nietwaar? Ze zijn veilig nu.
 

13-12-2011
Fantastisch nieuws!

Onze Dendermondse fiv katten hebben vorige week alle vijf een nieuwe fiv bloedtest ondergaan...Het bloed is opgestuurd naar Utrecht ivm de Western Blot test en....

Twee van de vijf katten zijn daadwerkelijk aids positief, de overige drie negatief!

tromgeroffel.....

Dolly: NEGATIEF

Pierret; NEGATIEF

D'Artagnet: NEGATIEF

Dobbel: helaas  positief

Moustache:  helaas positief

We zijn helemaal blij!

 

11-12-2011
Onze jaarlijkse kerstactie

Daar zijn we weer... doet u weer mee?
Klik op het plaatje ( download) om snel te vernemen wat deze kerstactie allemaal inhoudt!

ps de kat op de foto is nog te plaatsen:-)

11-12-2011
Dendermonde plaatsing

Timo en Zorro mogen blijven wonen bij Britt, ons eenmalig gastgezin. Jullie boffen zeg! Dat is snel gegaan:-)
Britt kan geen afstand meer doen van jullie, het gaat zo goed en een nieuwe verhuizing zag ze niet zitten dus... Proficiat lieve Timo en Zorro!!

Onze rooie rakker Dobbel loopt nu gewoon door het huis van de opvangmamma. Hij is erg nieuwsgierig en voelt zich al zeer snel op zijn gemak. Hij is FIV positief, dus we houden wel effe goed in de gaten of het goed gaat in de groep. Maar hij kijkt niet om naar de rest en wil het liefst op de vensterbank zitten en naar buiten kijken of lekker op de bank slapen. 

11-12-2011
Thelma the run away kip

(Ontsnapt op de pluimvee slachterij, ze liep op het terrein en had zich in de struiken verstopt).

Het gaat goed met Thelma! Ze mag voor altijd bij onze vrijwilligster blijven wonen.
Ze is ontzettend aaibaar, nestelt zich heerlijk in het hooi, eet en drinkt goed. Ze maakt hoge tevreden geluidjes en wanneer je haar streelt gaat ze helemaal op haar zijkant liggen met haar vleugel omhoog zo van: ja daar!
Hoe lang ze nog te leven heeft weten we niet, maar we hopen nog lang.. maar ze is nu zo ontzettend blij!
Ze blijft in huis wonen en naar wat ik begreep mag ze vanavond mee op de bank tv kijken:-) Go for it Thelma, we zijn zo trots op jou!

10-12-2011
Kosmo en Karma uit Dendermonde!


Kosmo

Het gaat super goed met Kosmo en Karma. Kosmo is heel knuffelig geworden en kan geweldig goed spinnen! Hij vindt alles goed ( vandaar de foto:-))
Karma is (tot nu toe) iets minder knuffelig maar dat komt nog wel. Af en toe nog een niesje en de ogen zijn nog niet helemaal oké. Maar ze beginnen al te spelen en te rennen door de kamer.

09-12-2011
Je mag er zijn

   

Wat is dat nu? Neen, das geen kat vermomd als kip..

Onze veldwerkster ging vandaag de gecastreerde en gesteriliseerde katten terugzetten op hun vertrouwde woonstek in Bree ( u kent het verhaal wel, de 17 katten van Bree).
Nu is dit ook nog eens de plaats waar de zwerfkatten vertoeven op het terrein van een kippenslachterij.
Op het terrein had zich een kip (kuiken) verstopt onder de struiken, zij was ontsnapt!
Wat te doen? Onze veldwerkster belde naar de gsm drager en uiteraard: MEENEMEN!! Dit arme diertje is letterlijk ontsnapt uit de kippenslachterij, ze is heel slim om zich zo goed te verstoppen!

Het diertje is vetgemest, we weten niet of we haar in leven kunnen houden, maar ze wil wel en we willen haar helpen!  Onze vzw is soms een beetje raar, we houden namelijk van alle dieren.
Kippie is onder de indruk, ze zit nu even binnen bij de stoof en we willen haar zo goed mogelijk verzorgen ( ze drinkt niet, maar eet gelukkig nu).

Lief diertje, wat heb jij een geluk dat wij toevallig daar waren, je liep in het hol van de leeuw. Wat moet jij meegemaakt hebben in de bio industrie, opgepropt met zielsverwanten in een klein kooitje, volgepropt met hormonen, wachtend op je dood. Jij mag er zijn!

 

09-12-2011
We hebben gewonnen!!!

Zwerfkat in Nood heeft de Ethias prijs gewonnen van maar liefst 5000 euro!!!!!Wij willen iedereen enorm bedanken voor hun stem en het geloof en vertrouwen in ons! We zullen dit bedrag geheel besteden aan de zwerfkatten uit regio maaskant!
Ook is dit maar weer eens de bevestiging dat ook de dieren een stem hebben. Het feit dat een kattenorganisatie het gewonnen heeft van mensen projecten geeft nieuwe hoop dat ook het dierenwelzijn op nummer 1 kan komen!
Lieve mensen dank jullie wel namens de zwerfkatten uit de regio Maaskant!!
Ook een grote dank je wel naar de Ethias om een project als buurtfiksers te realiseren.
Natuurlijk ook dank je wel aan onze Marjan, zij heeft ons ingeschreven!

Enne... binnenkort komt er een filmpje op TV Limburg en op internet, want wij zijn drie dagen geleden gefilmd:-)) 

08-12-2011
Publiciteit

ivm Dendermonde 5 december 2011

Nieuwsblad

Nieuwsblad 2

Het Laatste Nieuws 

08-12-2011
Ziekenboeg van Dendermonde

Pierret is uit de gevarenzone, ze eet!! Ze mag lekker naar haar opvanggezin verder revalideren!
De katjes Chloe, Desiree,Gert, Bert, Marie en Sien hebben herpes en krijgen al enige dagen een flinke berg medicatie!


Zo ziek.... Marie en Sien

Pippa snottert nog altijd erg veel en heeft veel medische zorg nodig.
Nessie is een wat ouder katje en heeft geen tandjes meer, ook zij moet aansterken.
Kosmo en Karma gaan langzaam vooruit, er is zeker al verbetering, maar ze zijn er nog niet. Kijk eens mee naar onze schatjes!Saartje en Nicky zijn al stukken meer ontspannen en beginnen nu echt lol in het leven te krijgen.
Met onze lieve jongen Dobbel gaat het goed, voelt zich stukken beter na de operatie. Hij eet goed, is niet bij ons weg te slaan. En maar kneden met die pootjes en luidruchtig spinnen. We genieten van hem! Kijk en geniet!


 

06-12-2011
Update Dendermonde

Het is intern even een drukte ivm de katten van Dendermonde. Ineens zoveel katten erbij, zonder achtergrond.
We zijn volop bezig alles op de rails te krijgen.
Vandaag zijn de vijf fiv positieve katten bekeken door onze geweldige dierenarts Brecht Loyson, gespecialiseerd in fiv katten. Bij allen is opnieuw bloed genomen. Dit wordt opgestuurd naar Utrecht om via een speciale test nogmaals te kijken of ze echt wel aids besmet zijn.
Ook worden de buiken van de poezen geschoren om te zien of ze gesteriliseerd zijn of niet.
Twee fivjes zijn bij de dierenarts gebleven ivm operatie: Dobbel zijn tanden zijn getrokken en Pierret ligt nu nog bij Brecht aan het infuus.Zij was uitgedroogd, verzwakt en haar tanden zijn getrokken ( heel veel pijn, at niet). Tevens was ze veels te mager.
Dan staan er een tiental katten op antibiotica vanwege behoorlijke niesziekte.
Onze madame Dolly, de langhaarpoes maakte indruk op onze dierenarts. Haar aids positiviteit wordt in grote twijfel getrokken: haar tandjes zijn perfect.
Afwachten nu.

05-12-2011
Grove fouten in de krant Het Laatse Nieuws

Wat stond er nl in deze krant?
Zwerfkat in Nood zou alle fiv en- zieke katten daar  ter plaatse hebben laten inslapen!!!
Dit grove leugen raakte ons hart diep. We zijn hier erg verdrietig en zeer boos over.
Onze goede naam wordt zomaar te krabbel gegooid en we belden dan ook onmiddellijk naar Het Laatste Nieuws met de vraag om rectificatie.

Op onze vraag hoe zij aan dit grove leugen kwamen was het antwoord dat dit ergens in een mail stond:
Waar naartoe met 50 katten? De zieke dieren worden ingeslapen zei de dierenarts. Waarom?  De aidskatten maken dus bij voorbaat al geen kans op redding. Katten met niesziekte kunnen gewoon behandeld worden.

Lees wat daar staat beste reporter: de dierenarts vertelde ons dit en wij wilden dit juist voorkomen!

Laat het eens en voor altijd duidelijk zijn: alle katten zijn gered, knap dat er uit deze mailregel zulke afschuwelijke dingen geschreven worden in de krant. Er is niet eens een interview geweest. Check je bronnen!
Er staan trouwens nog veel meer fouten in, het hele verhaal klopt van geen kanten en is niet getoetst aan de werkelijkheid.
De krant heeft haar excuses aangeboden en morgen volgt een rectificatie. Dit zullen wij zeker opvolgen.

 
 

04-12-2011
Dendermondse katjes ziek

Onze dierenarts zal het druk gaan krijgen morgen...

We hebben veel zieke katjes momenteel. Vanaf afgelopen donderdag zijn er 26 katten met spoed bij ons binnengekomen waarvan de helft ziek bleek te zijn.
Enkele aidskatjes snotteren, 5 halfwasjes snotteren en hoesten, sommigen hebben het benauwd.Enkele volwassen katten snotteren... laten we zeggen dat het echt een snotterfestijn is! De meesten kwamen tevens met een hele vieze geur binnen, maar ach wat wil je als je zo lang enkel in de urine en ontlasting hebt moeten leven.
Eerste zorg wordt toegediend en dan op de medicijntjes. Komt goed poesjes.... nu zitten jullie lekker schoon, frisse geur, warm, goed eten, kom maar allemaal op krachten!
 

03-12-2011
Katten Dendermonde gered!

 
FIVjes positief: GERED

Het was vandaag een drukte van jewelste: mensen met reismanden stonden te popelen om de katten uit de hel te halen.
Onze vzw mensen Diny en Sab( plus de meldster Lindsay) waren ter plaatse en hebben alles perfect georganiseerd! Alle mensen werden genoteerd en de katten werden geteld en in de mandjes gestoken. Geen enkel dier wordt ingeslapen!
In totaal zaten daar maar liefst 56 katten! Gezond, tam, ziek, schuw, bang... Met de schoenen wegzakkend in de bergen vieze ontlasting werden 1 voor 1 de katten uit hun benarde situatie bevrijd!!

 
Alles werd genoteerd


 


Ik kan u het fantastische nieuws vertellen dat vandaag het huis.... leeg is:-))
Uiteraard houden het nog eventjes in de gaten, maar lieve lieve mensen: de reacties waren zo overweldigend dat van de 56 katten, we nog twee verwilderde fiv katjes over hebben. Daar moet nog een geschikte plaats voor worden gezocht, ze zijn voorlopig even met Lindsay mee.
Nu is het vooral van belang om de katten goed te leren kennen en medisch te laten onderzoeken. Want.. onze vzw heeft maar liefst 26 katten onder haar hoede genomen en dat zullen dan ook hoge medische kosten worden. Er zitten verschillende zieke dieren bij, we weten niet of de poezen zijn gesteriliseerd, allen moeten nog gevaccineerd worden en ga zo maar door.
We barsten uit onze voegen, maar willen alles op een zeer verantwoorde manier aanpakken.


Bij het opvanggezin merken we hoe ziek sommige dieren zijn

Twee grote asielen hadden hulp geboden: wij hebben geweigerd. Reden? De verwilderden en de zieken zouden ingeslapen worden.
Kijk nou eens hier: met een beetje goodwill, kracht, liefde voor de dieren en doorzettingsvermogen hebben we op enkele dagen tijd alle dieren kunnen redden. Zo moet dat ook, dat zijn we hen verplicht!

Dank aan onze vrijwilligers die uren op en neer hebben gereden, dank aan onze opvanggezinnen die vandaag paraat stonden, dank aan al onze vrijwilligers die dag en nacht organisaties hebben aangeschreven, zoveel telefoons, zoveel werk achter de schermen! Dank aan onze collega kattenorganisaties, zij waren er ook! Poncho (11 meegenomen, as woensdag gaan er 4 naar een boerderij), Kitty Rescue, ( 3 katten) Kat zoekt de Goede Hoop (4 katten), Olivia's kattenopvang (4 katten), vzw Allemaal poezen (3 katten) ,enkele particulieren en onze vzw uiteraard ( 26 katten). Samen hebben we de klus geklaard, maar nu moeten we hen allen nog definitieve huisjes gaan zoeken en goede verzorging bieden. Chapeau aan jullie allemaal. Hopelijk kunnen we met wat extra financiele steun deze zware periode aan...
voorzitter, Sabine van der Meer

03-12-2011
Actie Dendermonde

Allereerst  een link waar u Dendermonde kunt volgen. Klik hier

Velen hebben het al meegekregen, het drama van Dendermonde.
Drie dagen geleden kregen we bericht dat er zich meer dan 50 katten in een zwaar vervuilde omgeving bevonden. Dit allemaal honderden kilometers van ons vandaan.
Onze enige twee vrijwilligers in de buurt aarzelden niet en sprongen meteen in de auto om polshoogte te gaan nemen. Wat zij aantroffen was nog erger dan omschreven: Meer dan 50 katten leefden al een aantal dagen zonder eten, leven nog altijd in hun eigen uitwerpselen die zich op sommige plaatsen opstapelen tot wel 40 cm hoog! 
Door de foto’s krijgt u een kleine indruk van de situatie.
De bijbehorende vreselijke stank kunt u zich misschien wel voorstellen...
Na een hoop geregel met instanties waar we u de details van zullen besparen, hebben we te horen gekregen dat de katten dit weekeind allemaal weg moeten.
Naast de 7 katjes die eerder deze week al een plekje bij onze gastgezinnen hebben gekregen, komen er dit weekeind maar liefst 19 katten bij ( waaronder 5 aidskatten)!
Op enkele dagen tijd maar liefst 26 katten! Deze katten mogen bijkomen in onze gastgezinnen waar ze in een schone omgeving de nodige verzorging en liefde krijgen  .  Natuurlijk is er een grote behoefte aan medische zorg. Katjes die ziek zijn, fiv-jes en natuurlijk moeten zij geënt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd/gesteriliseerd worden.

Kunt u zelf geen kat een thuis bieden, maar wilt u toch helpen? 
Help dan mee om deze katten een gezonde toekomst te bezorgen!
U kunt een bijdrage voor onze dierenartsrekening storten op rekeningnr. 9480375 (NL) of rekeningnr. 001 3823130-48 (B)  o.v.m  “actie Dendermonde”

ENORM bedankt!
 

01-12-2011
Drama in Dendermonde , help ons!


Vloeren volledig onder de kattenontlasting, 10 cm hoog

Momenteel zitten er meer dan 50 katten in een leegstaand huis.
De omstandigheden waarin ze leven/gehuisvest zijn, zijn erbarmelijk en tarten alle verbeelding. Walging en onthutsing wat daar werd gezien: één grote puinhoop (een stort) van vuil en duizenden kilo's vuile kattenbakvulling al dan niet in zakken.
De poezen lopen los rond in de verschillende kamers of zitten in benches, zonder eten of drinken. Overal liggen de uitwerpselen tientallen centimeters hoog en hangt er een doordringende ammionakgeur.

 

Een volledig uit de hand gelopen situatie waarin de katten de dupe zijn geworden.
Hier woonde een zeer labiele en alleenstaande man (zonder familie).
Enkele jaren geleden had hij een 30-tal poezen, maar helaas is dit al opgelopen naar meer dan 50! De helft is oud en/of heeft medische problemen, een 7-tal aidspoezen en de rest zijn jongere poezen.
Gisterenmiddag heeft hij zich laten opnemen in de psychiatrie. De poezen hadden al 2 dagen geen eten meer gehad! Hij heeft de sleutel aan een kennis gegeven en Lindsay staat er nu alleen voor.
Het OCMW Dendermonde is al heel lang op de hoogte van zijn toestand/leefomstandigheden alsook van het aantal poezen maar doen weinig of niets.
De politie van Dendermonde: zij mogen blijkbaar niets doen omdat het niet om een persoon gaat. Ze mogen naar eigen zeggen de woning zomaar niet binnen. Dit moet gebeuren via een huiszoekingsbevel van de onderzoeksrechter.

Morgen wordt er uitspraak gedaan of de dieren vrijwillig worden afgestaan of dat zij in beslag worden genomen ( FOD).
Waar naartoe met 50 katten? De zieke dieren worden ingeslapen zei de dierenarts. Waarom? De aidskatten maken dus bij voorbaat al geen kans op redding. Katten met niesziekte kunnen gewoon behandeld worden.

Vanavond zijn er vrijwilligers van ons ter plaatse gegaan ( toevallig hebben we twee vrijwilligers uit die regio, wij zijn nl een Limburgse organisatie!): het was echt meer dan afschuwelijk! De geur was niet te harden, de vloer lag 10 cm hoog met ontlasting, er is geen licht, met zaklampen is er eten gegeven aan de hongerige diertjes.
De kattenbakken zijn niet meer schoon te krijgen, alles is verhard en moet weggegooid worden. Het huis moet professioneel ontsmet worden door een bedrijf. Het enige wat nu gedaan kon worden was de dieren eten en drinken geven!
Lindsay staat er alleen voor, maar wij zullen dat NIET toelaten!

De katten moeten zsm een onderkomen gaan vinden elders, maar waar?
Onze vzw heeft aangeboden om actie te voeren om hen herplaatst te krijgen op korte termijn. Wij kunnen enkele aidskatten overnemen, ook hebben we vanavond al een doodzieke uitgemergelde kat meegenomen. Deze heeft dagen in een reismand gezeten zonder eten of drinken.


Pippa...


Verdere behandeling volgt.. ze is veilig nu


Red hen en laten we samen de handen ineens slaan en wie o wie kan er een deel overnemen? Andere asielen? Kattenorganisaties? Particulieren?
Er zijn 9 halfwasjes, ZEER tam, gezonde tamme volwassen katten, ook wat niesziekte katjes, enkele katten met fiv ( zij zitten apart), alle kleuren…en een deel schuwe katten. Mensen help hen, zij verdienen meer dan dit…dit is echt een noodkreet

Bel of mail ons:
GSM 0495-285127
Mail: info@zwerfkat.com Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg