Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

31-12-2015
Elk jaar sterven en verdwijnen er dieren door vuurwerk

Op oudjaar zal er weer op heel veel plaatsen vuurwerk afgestoken worden.
Voor veel dieren een angstaanjagend verschijnsel.
Ze begrijpen het niet, worden bang en lopen in paniek weg van het lawaai en de plotse lichtflitsen.

Daarom deze tips om het zo aangenaam mogelijk te maken:
- Hou je huisdier binnen zodra het donker wordt. Liefst de hele dag, omdat er overdag ook al vuurwerk te horen is. Ook al zijn ze niet bang van vuurwerk, ze kunnen schrikken van een vuurpijl die te dicht komt of van een knal en dan kunnen ze ook wegblijven of onder een auto lopen.
- Gedraag je zo normaal mogelijk. Dieren voelen aan ons dat we ongerust zijn en nemen deze gevoelens over.
- Ramen en deuren goed afsluiten (ook kattenluikjes niet vergeten!) en laat eventueel de radio of TV spelen om het ergste lawaai en licht te verbergen.
- De gordijnen dichtdoen en het licht aan laten.
- Je kan wat spelen met je kat/hond om ze af te leiden.
- Konijnen best in een afgesloten kooi zetten of in een garage, zodat ze in ieder geval niet kunnen ontsnappen.
- Paarden, ezels, pony's en runderen zoveel mogelijk op stal zetten, evt de stal verlichten.
- Zorg dat de hond aangelijnd is uitgelaten voor het vuurwerk begint.
- Let erop dat er in de aangrenzende weiden geen dieren staan, want ook paarden en koeien hebben veel angst voor vuurwerk.
- Bij katten kan de Bach Bloesem ' Remedy rescue' biedt verlichting.
- Geef je huisdier een plekje waar het zich veilig voelt.
- Zorg dat het huisdier een adres bij zich heeft op een chip of in een adressenkokertje, zodat hij thuisgebracht kan worden als hij toch van paniek ontsnapt.

31-12-2015
Op tijd binnen

We kregen via Facebook een berichtje uit Hamme. Er zat een schuw katje in de tuin van de meldster, met ook nog eens een gebroken pootje. Het was niet in onze richting, en we kunnen echt niet heel Belgie op onze schouders nemen, dus we vroegen haar eerst plaatselijke instanties te bellen.
We weten niet hoe dit verliep, in elk geval bleven we de vraag krijgen voor opvang.
Uiteindelijk hebben we haar overgenomen, maar ik wil nog even heel expliciet vermelden: wij kunnen niet alle zwervers van heel Belgie helpen, we blijven mensen dringend vragen ook andere opvangcentra te bellen.
Dit gezegd hebbende, is dit meiske nu bij ons binnen. Echter bleek ze een hele nare breuk te hebben. De dierenarts had een foto gemaakt en de breuk zat net boven de pols. Ook zat er een stuk bot los wat niet gefixeerd kon worden.
Er is nog even met onze gespecialiseerde arts gebeld, maar een amputatie was helaas onvermijdelijk...
De amputatie is een feit. Het is natuurlijk niet fijn, maar anderzijds.. katten zijn hele sterke beestjes. Ze passen zich heel snel aan en de revalidatie gaat meestal als een tierelier.
Mora is haar naam. En deze gitzwarte schoonheid is een jaartje oud. Bang, beetje schuw, maar staat open voor contact met ons mensen :-)
Lief meiske, jij gaat het nieuwe jaar in op drie pootjes, ZONDER pijn. Daar zijn we heel erg blij om, komt echt wel goed met jou hey, zeker weten!

27-12-2015
Hey Schmie, het gaat goed he!

Onze aids-positieve Schmie kwam een maand geleden bij ons binnen via een ander dierenasiel.
Schmie moest geopereerd worden aan zijn oogje, want hij had last van een naar binnen gekruld ooglid. Echter bleek het oogje te zijn verschrompeld, niet meer te redden, dus werd tijdens de operatie besloten het oogje geheel te verwijderen.
Vond Schmie helemaal niet erg, des te beter zelfs, want eindelijk was hij van die vreselijke pijn verlost!...
Tien daagjes later moest meneer op controle bij de dierenarts. Hij is al goed aangekomen in gewicht. Bijna een 400 gram op 10 dagen!
Hij heeft wel een probleem aan zijn nageltjes, waarschijnlijk een tekort aan keratine en zink. Maar daar bestaan weer tabletjes voor, dus prima. Ook de omega 3 capsules doen hun werk. Zijn vachtje is niet meer zo dof, hij waggelt niet meer, en ook de haartjes op zijn neus en oren zijn weer aan het teruggroeien.
Al met al doet onze knuffelige Shmie het heel goed! Hij laat alles met zich doen, zo braaf en voorbeeldig:-)  Medicijnen worden ingenomen, hij laat zich de nageltjes knippen, tis een lekker ding onze Schmie.
Nog even en dan zullen ook de tandjes worden getrokken, maar eerst even wat meer aansterken. Dag mooie jongen x.

27-12-2015
Hartverwarmende donatiesZwerfkat in Nood wordt beloond voor haar goede werk en we krijgen het er warm van....
We krijgen in deze kerstperiode extra lieve giften binnen.. Zomaar, omdat het Kerstmis is. Een fooienpot, het geld van uitgespaarde postzegels van niet verstuurde kerstkaarten, kerstpakketjes voor onze opvangers, en dat allemaal vanuit een groot dierenhart.

Neko's voor Neko's gaven ons ook een fantastisch bedrag!
Neko's for Neko's (https://www.facebook.com/nekoforneko/) is bedacht door 2 lieftallige jongedames met een visie en een plan: middels allerhande leuke knutselwerkjes, geld inzamelen voor een goed doel - onze vzw. Maanden hebben zij hard gewerkt en artistieke werkjes verkocht met als hoogtepunt Atsusacon in Antwerpen; een tweedaagse conventie rond Japan en haar cultuur. En daar de term neko Japans is voor het woord kat, sloot dit mooi aan bij het thema :-)
Het verdict? Wel, wij mochten maar liefst 470 euro in ontvangst nemen. Wat zeg je daarvan? Geweldig toch! Enthousiasme alom binnen de vzw! Super hard bedankt aan het NfN team alsook iedereen die spulletjes gekocht heeft.
Tot slot willen we zoveel lieve andere mensen bedanken die ons een warm hart onder de riem heeft gestoken. We waarderen dit enorm, we hadden dit zo zo hard nodig. Fantastisch! Een kopje van al onze opvangertjes x.

27-12-2015
Welkom klein, lief muisje!

Alweer meer dan 2 jaar geleden, kwam je als kleine kabouter, samen met je zusjes, broertje en mama in de opvang. Wat was je toch een bang klein muisje. Als we met het lasermuisje speelden, werd je erg snel moe, je ging dan ook echt hijgen als een hondje. Je hartje en longen werden beluisterd, maar er was dan niets te horen. Iets meer dan een jaar geleden, bij je jaarlijkse vaccinatie, kwam daar verandering in, de dierenarts hoorde een hartruisje. We... moesten naar een andere dierenkliniek voor een speciale echo van je hartje. Was wel spannend, met ons bange wezeltje. Hoe zou je dat ondergaan? Wat ging je hartje te keer in die vreemde ruimte. Maar je liet wel flink alles gebeuren!

Je had HCM met als complicatie SAM. Je hartspier is verdikt en je hartkleppen werken niet meer naar behoren. Bij het eerste onderzoek werd een levensverwachting van een half jaar tot een jaar gegeven. Dat was even slikken.
We kregen medicijnen, tips en goede raad mee naar huis en gingen aan de slag. Wat was je nog bang. Aanraken was nog erg eng. De eerste tijd was het vangen om je medicijntjes te geven. Maar toen je door kreeg dat het toch moest gebeuren, onderging je het gewoon. Je lichaampje verstijfde dan wel, maar de pilletjes gingen binnen
Een paar maanden later kwam de controle. Er werd verwacht dat je hartje enorm achteruit zou gegaan zijn. Maar je hebt ons en de arts aangenaam verrast, er was een lichte achteruitgang, de medicijnen deden hun werk. Misschien dat je dan toch nog wel een tijdje min of meer stabiel kon blijven.
Je was nog steeds geen aanraakpoesje, maar schoorvoetend ging het vooruit. Je kwam toch wel snuffelen. Na de medicijnen mocht er heel even een aaike gegeven worden.
Je zusje werd geplaatst en je was een tijdje van slag. Je liet me nu wel een beetje meer in je wereldje toe. Je zocht wat toenadering.
Intussen heb je de klik helemaal gemaakt, je geniet enorm van knuffelen. Kneden met de pootjes, snorren en genieten met de oogjes dicht, wat ben je toch een heerlijk ding.
We weten niet wat de toekomst ons brengt kleine muis, maar we nemen het dag per dag en hopen dat je nog lang bij ons mag zijn. Je bent hier gelukkig en je voelt je geborgen. Voor jou geen verhuis, je hoort hier thuis. Welkom kleine, dappere muis! Welkom Akke! Jouw opvangmama en nu definitief personeel. Marina x

24-12-2015
Aan iedereen

24-12-2015
Ons eigen kerstwondertje...

Ilvy is haar naam. Jullie kennen haar vast nog wel. Een week geleden toonden we jullie al het enorme verschil met haar gewonde oogje.
We hebben haar kunnen redden van een bungalowpark, er was niemand die met haar naar een dierenarts zou gaan. Ja, ze vond eten, maar de sterksten overleven, en zij zou daar niet bij horen. Kwestie van tijd en haar leventje zou eindigen.
Ze was heel bleek, had een oedeem oog, en haar hele toestand zag er niet goed uit.......
Maar we hebben een dierenarts met wonderhandjes en hij kreeg uiteraard vrijbrief om alles voor haar te doen.
Onze dierenarts gaf haar een roesje en bracht verschillende inspuitingen in het oogweefsel. Daarna mocht ze lekker uitrusten bij ons. Wij vervolgden de behandeling met zalfjes, antibiotica en heel veel liefde.
Tien dagen geleden zag het er niet rooskleurig uit, maar elk dier verdient het voordeel van de twijfel. En wij tonen jullie met heel veel blijdschap en liefde ons kerstwondertje Ilvy.
We zijn trots op je meiske, wat stralen je oogjes, en wat een mooi karaktertje heb je toch...

20-12-2015
Hee, dag Bartje!

Jij hebt het gelukkig ook voor elkaar he ;-)
Deze jonge meneer werd via het Zwerfkattenproject van de Stad Gent binnengebracht op de faculteit.
In Gent kunnen mensen met de stad bellen, wanneer ze ergens zwerfkatten hebben gezien en dan komt de kattenvanger de zwerfkatten vangen. Ze worden naar de faculteit gebracht, waar ze dan geholpen worden en later op de oude plek teruggezet....
Onze vrijwilligster (studente) zag kleine Bart zitten, dus we namen hem na castratie over, en brachten hem binnen bij ons opvanggezin!
Zo krijgt Bart ineens een heel ander leventje, ipv zijn verdere leven op straat te slijten. Hij zat trouwens op een levensgevaarlijke plek, zomaar knal langs de autostrade zeg!
Nee Bartje gaat straks zijn forever huisje zoeken, is een veel beter plan :-)
Het is trouwens een heerlijk beestje, lekker tam en gezellig.Een warme kerst voor jou schatje!

20-12-2015
Komt goed Belle meisje!

Dit lieve schuchtere meiske komt van dezelfde plek als Ilvy. Ook zij liep op een bungalowpark, een beetje verloren en mistroostig..
Ze is niet ouder dan 6 maandjes, nog een heel leven voor zich. Komt jij ook maar mee Belle, komt er maar bij!
Nu zit ze lekker veilig en warm bij onze opvangmama. Ze heeft een ietwat verstopt neusje, maar verder gaat het goed met haar....
Nou, hehe, doe maar lekker op je gemakje hoor Belle, nog even en dan willen we pretoogjes zien. Beloofd!

20-12-2015
Klik!

We hebben heel veel schuwe en bange katjes in de opvang. Het geduld van onze gastgezinnen wordt op de proef gesteld en vaak ook beloond :-)
Jamie was niet aan te raken, Jamie was heel bang. Urenlang heeft haar opvangpapa op de grond gelegen , verhalen verteld, met de ogen geknipperd. We hadden trouwens wel muisje willen zijn HAHA.
Geduld wordt beloond, en de grootste beloning is.zien dat jouw opvangdiertjes weer vertrouwen in ons mensen krijgen. jamie heeft een klik gemaakt! Van boos, bang en briesend, naar toenadering, vrolijk, op het gemak en genieten van aaitjes!!
Kijk maar eens mee en zie .. hoe de zon weer is gaan schijnen voor een heel knap dametje!

20-12-2015
Hoe gaat het nu met....

Enkele ex-opvangertjes in the picture!

14-12-2015
Verschil na 3 dagen!

Hier is het allerliefste meisje Ilvy! Kennen jullie haar nog? We hebben haar kunnen redden van een bungalowpark waar meer dan 100 zwervertjes rondlopen.
We hebben drie dagen geleden Ilvy en een puberkatje meegenomen. Deze week gaan we weer terug.
Onze dierenarts maakte zich ernstige zorgen. Ze was heel bleek, had een oedeem oog, en haar hele toestand zag er niet goed uit.
Onze dierenarts gaf haar een roesje en bracht verschillende inspuitingen in het oogweefsel. Daarna mocht ze lekker utirusten bij ons.
Ze laat zich heel goed behandelen door ons. Oogzalfjes, antibiotica.. allemaal prima.
En nu zijn we drie daagjes verder :-) Ze is zoooo lief en dankbaar, het is een echte schat!
Wie had ooit kunnen denken dat we haar oogje konden redden, we worden helemaal blij van deze metamorfose :-)
Ilvy, je bent op de hele goeie weg en we zijn enorm trots op jou x.

13-12-2015
Altijd drama met bungalowparkenHet is niet voor niets dat wij altijd zo op zoek zijn naar gastgezinnen, want als je eenmaal ergens op een plek rondloopt, en je ziet het ene drama na het ander, dan hoop je dat je voor allen plek hebt!
Zoveel zieke zwerfdieren, zoveel anoniem en nooit gekend. Hoeveel sterven er in helse pijn en in alle eenzaamheid? Veel te veel. Bam, recht in ons hart.
We kregen een schrijnende melding vanuit alweer een bungalowpark. Er bestaan geen castratie/sterilisatieprojecten voor hen, ze vermenigvuldigen zich razendsnel en de oplossing? Goh, als er teveel zijn, schieten we ze af.
Daar lopen nu een honderdtal katten, klein-groot, ziek-gezond, tam-schuw. Kerstmis is relatief, als je bij al deze dieren stilstaat.
Niemand doet iets aan deze problematiek. We zijn daar met een bang hartje een kijkje gaan nemen...
Het park heeft vele verstopplekjes, de eigenaar vindt het prima zo, al die dieren. Soms wordt er wat afgeschoten of vergiftigd, dus zo houden we de boel lekker in evenwicht ( oja, sommige dieren lopen nog weken met schotwonden rond).
We hebben alvast twee diertjes kunnen meenemen. Een heel heel ziek volwassen dier en een kitten van 6 maandjes.
Vandaag gaan we weer terug, maar onze opvangplekjes zijn verschrikkelijk beperkt... we kunnen niet alles helpen!
Op de foto onze hele zieke meiske Ilvy.

Ze heeft een oedeem oog en spierwitte slijmvliezen. Ze heeft alvast inspuitingen in oogweefsel gekregen, meteen eerste hulp. Haar bekje is kleurloos en ook staan haar pupillen heel vreemd. Ze heeft een licht roesje gehad en onze dierenarts heeft meteen bloed afgenomen.
Vandaag kregen we uitslag, en ze was gelukkig negatief voor aids en leucose!

Ze heeft nu warmte, liefde, medicatie,  lekker eten, en we gaan haar eens goed verzorgen.  Haar vachtje zit ook vol vlooien en luizen en haar oortjes hebben bezoek van de familie mijt. Tijd om haar wat op te lappen...

Bij deze nog een hele warme oproep voor tijdelijke opvanggezinnen. Juist deze dieren verdienen onze hulp. Interesse? gastgezinbegeleiding@zwerfkat.com

12-12-2015
Hoe gaat het met...

12-12-2015
Mooi meiske

Wat hebben we toch allemaal prachtige diertjes in de opvang. Poppy hoort ook bij de kleurrijke bange familie. Weet je nog? Poppy is het zusje van Jamie, onze schone langhaar.
Onze opvangouders zijn volop bezig met het socialiseren van de familie. Maar ondertussen worden er wel schitterende kiekjes gemaakt!!

12-12-2015
Vertel het eens allemaal!

Deze kleine meneer (is nog niet zeker) zat luid jankend bij mensen voor de deur. Hij bewoog zijn achterpoten niet meer, het leek wel of beide pootjes waren gebroken! Oeps, dat is wel spoed, laten we hem maar eens snel gaan halen.
Daar aangekomen, was het diertje aan het schreeuwen van de pijn. Hij had nl. een lelijke wond aan zijn achterpoot, waar de maden uit kropen! Gelukkig was hij nog wel levendig genoeg om stevig te blazen en uit te halen :-)
Het was zondagmiddag en de dierenartsen waren moeilijk bereikbaar. Maar dit was spoed, want de maden moesten er zsm uit!! Gelukkig vonden we een dierenarts en daar zou hij een roesje krijgen, zodat er eens goed gewerkt kon worden aan de poot.
Hij werd geschoren, en alle maden werden weggespoeld, brrrrr. Hij heeft een flinke wond op zijn bil, zo groot als een 2 euro stuk! Het klinkt even vies: maar onder zijn kontje, hebben de maden al flink veel weggevreten.
Gatsie bah!
Het katje zou schuw zijn, en moest dus wel heel goed opgevolgd worden. De wond schoonhouden, ontsmetten, medicijntjes geven.
Nou, we dachten wel eens een kleine spuwende leeuw op te halen, maar niets was minder waar!
Deze kleine ronkmachine heeft heel veel te vertellen! Zijn mondje staat niet stil en we luisteren geduldig.
We gaan ons best weer doen en geniet je ook heel eventjes mee van deze leukerd? Geluid wel hard zetten :-)

12-12-2015
Lampjes!

Opvangertje Sky helpt mee met het ophangen van de lichtjes :-)

12-12-2015
Wauwwww

Jaja, het is me wat :-)
Een maand geleden kwam er een kleurrijke bange familie bij ons binnen. Een mamapoes en 4 kinders waren niet meer welkom, ze zouden geen eten meer krijgen en de buurt vond het maar een stelletje rotkatten.
Op een paar dagen tijd, was het ons gelukt het hele gezin te vangen. Maar wij mensen werden niet echt geaccepteerd, wij waren enggg.

...

We zijn nu een maandje verder en natuurlijk gaan ze stapjes vooruit in het socialiseringsproces. Mama Ella vindt ons stom, maar haar kinders zoals deze poes Jamie, beginnen ons wel interessant te vinden. Ja, ze ziet er knuffelig uit he, maar vergeet het maar wink-emoticon
We zijn er nog lang niet, en de opvangpapa zal nog vaak op de grond moeten gaan liggen, al knipperend met zijn ogen!

06-12-2015
Kerstactie!De decembermaand is er weer, en we zijn er op tijd bij! Iedereen is straks druk bezig met de kerstboom optuigen, kerstdecoraties worden uit de dozen gehaald en alles wordt gezellig en knus gemaakt. Natuurlijk willen we onze opvangers die met Kerst nog geen thuis hebben gevonden, ook fijne feestdagen bezorgen en gewoon iets extra's geven. We gunnen het hen, want zij horen erbij!
Help je ons mee en leg je straks een cadeautje onder de kerstboom voor één van onze opvangers? Momenteel hebben we nog meer dan 80 katten in de opvang! Ook onze Buddy's krijgen natuurlijk een leuk pakketje.

Er is keuze uit twee verschillende pakketten: medium en large.
De pakketten hebben een waarde van € 7,50 en € 15.
Laat ons dan op steun@zwerfkat.com weten welk pakket je wil schenken en aan wie?
Je ziet al onze opvangers staan op: http://www.zwerfkat.com/baasjegezocht.php

Je kunt het bedrag overmaken naar Zwerfkat in Nood II met vermelding van de naam van de opvanger

Belgie: IBAN: BE11 0013 8231 3048
Nederland:IBAN: NL29INGB0009480375

Geef voor de zekerheid een tweede diertje op, voor het geval hij/zij al een gouden mandje heeft gevonden!
Kun je zelf niet kiezen, dan nemen wij degene die nog niets kreeg. We zullen uiteraard geen enkel katje overslaan.
Wij zorgen ervoor dat jouw gekozen opvangertje een extra cadeautje krijgt tijdens de Kerst!
Samen maken we er een onvergetelijk kerstfeest van! Doe je mee?

Namens alle opvangers alvast bedankt!

ps. deze tekening is gemaakt door onze vormgeefster: www.facebook.com/dondersteen.go/

06-12-2015
Gevaarlijke toeren!

Zeg meneer slalom, zal het gaan?
We kregen onlangs een melding uit Tongeren. Sinds enkele maanden loopt er op de parkeerplaats van een supermarkt een zeer aanhankelijke kater rond. Hij werd samen met nog enkele zwervers gevoerd, door een lieve dame van de schoenenwinkel tegenover.
Maar sinds enkele dagen is er iets mis met dit ventje. Hij zou niet meer steunen op zijn voorpoot en al hinkend rond hobbelen. Klonk niet al te best......
Daarom zijn we een kijkje gaan nemen op de bekende parkeerplaats. We troffen er een zelf in elkaar geknutselde kartonnen doos, zijn slaapplek.
Maar waar hing meneertje eigenlijk uit? Je moet je voorstellen dat de parkeerplaats gelegen ligt aan de zeer drukke ring van Tongeren, kwestie van tijd en er vallen nog meer verkeersslachtoffertjes. En zou het nu weer raak zijn? Want ja hoor, daar was ie, aan de andere kant van de baan. Hij keek niet op of om, en stak al slalommend, hinkend de baan over, zomaar kriskras door het drukke verkeer!
Er kwam een vrachtwagen aan, deze ontweek hij nog maar net. Hij dook opzij vanwege een andere rijdende auto. En zo, voor gevaar eigen leven, kwam hij al nietsvermoedend op zijn parkeerplaats aan. Eindelijk konden de meldster en onze vrijwilligster weer de handen van hun ogen halen.
Jongen!! Wat is me dat!
Even snel wat eten voorschotelen, hem laten smikkelen, oppakken en hup de reismand in! Nou, dat ging vlotjes...
Hij zit nu al een dagje bij onze opvangmama, maar ze merkt weinig aan zijn pootje. Maar we gaan zeker naar onze dierenarts komende week, en ook, om te zien of hij gechipt is.
Hij voelt zich helemaal happy in huis en is absoluut mensen gewend. Een enorm lief hartje, vrolijk, kopjes geven, en meteen al zijn plek op schoot weten te vinden!
Nou jongen, welkom :-)

06-12-2015
Hartendiefje!

Het is al december, maar de gsm staat niet stil.
Deze mooie meneer kwam gisteravond bij ons binnen. Dit tamme dier, liep zoals zovele katjes, ineens in het bos aan een Duits kerkhof. Het kerkhof ligt een klein stukje van de grote weg, dus wanneer daar gedumpt wordt, is het vanaf de weg niet zichtbaar. Een ideale "gooi maar uit de auto plek".
Maar de katjes lopen dan naar de grote weg, een gevaarlijke weg en in dat stukje bos lopen ook 3 vossen....
Deze vossen hebben alle rechten, maar we willen natuurlijk de katjes redden.
En daar is onze meneer! Een olijke, flexibele, tamme, mooie heer van 10 weekjes oud.
Welkom kleine jongen!

06-12-2015
De kust is veilig Freckles!

Dit jonge poesje liep al weken sluipend rond in een containerparkje. Ze verstopte zich in kleine schuilplaatsjes, ze wilde onzichtbaar zijn. Echter werd ze gespot door een aantal goede mensen. Ze was toen nog zo klein, ze wist niet eens wat vast voedsel was. Maar ze had heel veel honger, dus ze durfde wel eens haar schuilplekje te verlaten om vloeibaar voedsel naar binnen te slurpen. Dit was tevens haar redding, want weken verstreken en de voor haar gemaakte papjes gingen er goed in. Ze kreeg ook steeds meer vertrouwen in de mensen die haar eten gaven. Ze kwamen elke dag: regen, wind of niet. Ze stonden altijd aan het hek te zwaaien met eten.
Op een dag mocht ze bij Zwerfkat binnenkomen en een grote kooi werd geplaatst. Nou, dat duurde niet zo heel lang, want haar honger was groter dan haar angst. Bingo!
Freckles durft elke dag een beetje meer. Ze vindt het heerlijk om te spelen, ze weet nu dat de kust veilig is. Het is lekker warm in huis en haar buikje rammelt niet meer. Het is zelfs als zo, dat ze soms vanzelf kopjes komt geven en dan gaat haar ronkmachientje op 10:-)
Nog eventjes en dan gaan we een huisje voor je zoeken!

06-12-2015
Sinterklaas

Nou, ik zet wel een andere muts op

Shmiegel zit te vissen naar kerstcadeautjes, maar Sinterklaas moet nog komen! Daarom heeft hij besloten zijn andere muts op te zetten.
Hij heeft het grote Sinterklaasboek weten te bemachtigen en hij hoopt dat hij lief is geweest dit jaar ;-)
Nou jongen, ik denk dat er dit weekend vast wat snoepjes zijn te scoren....
En pssstttt... kijk even voor mij of ik braaf ben geweest!

01-12-2015
Buddy Kat Naturel

De actie van Buddy Kat Naturel t.v.v Buddy Kat is ten einde gelopen. Het opgeleverde bedrag werd gisteren beken...d gemaakt.
Maandenlang heeft een team van Buddy Kat Naturel zich met hart en ziel in gezet om deze actie tot een goed einde te brengen. Ze zijn bijna het hele land doorgereisd om op markten te staan met de beroemde lippenbalsem met aloë. Niets heeft hen tegen gehouden ...warmte, koude, wind, regen, nee niets. Ze hadden een doel en gingen er niet 100% maar 200% voor!
Per lippenbalsem die verkocht werd, ging er een deel t.v.v. Buddy Kat voor onze aidskatjes. Nu zult u wel benieuwd zijn of het ook de moeite is geweest, niet? Zeer zeker!!
Gisteren is het team van Buddy Kat Naturel de cheque komen overhandigen in Buddy Kat. We hebben maar liefst 1600 euro mogen ontvangen :-) We zijn hier ontzettend blij mee en danken het team van Buddy Kat Naturel uit de grond van ons hart voor hun doorzettingsvermogen. Een mooi bedrag waar we veel aidskatjes mee verder kunnen helpen.

Nog een hele dikke dank-je-wel aan het team van Buddy Kat Naturel en aan alle mensen die een lippenbalsem hebben gekocht om onze aidskatjes te steunen!
 

01-12-2015
Liefde

Weet je? Het is ontzettend leuk om voor ons op te vangen!
Hier is onze Schmie nogmaals. Ons aidspositieve katje.
Geen euthanasie, geen koude koele kooi.
Wij werken enkel met opvanggezinnen en onze opvangertjes draaien lekker mee met het gezin, letterlijk zelfs :-)
Zwerfkat in Nood is een Nokill organisatie en wij weigeren een dier in te laten slapen als er nog zoveel lol te halen valt uit het leven.
Kijk hem genieten, samen met zijn opvangpapa. Samen slapie doen. Samen genieten van de mooiste dromen, dicht bij elkaar....Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg