Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

28-12-2016
Voorlezen aan de dieren

Het was een mooie dag, vol ontroering. We kregen 5 kinderen met hun begeleidster op bezoek in Villa Vagebond. De kinderen hadden een missie te volbrengen.

Deze lieve kinderen hebben het niet makkelijk in hun leven, en een uitstapje naar ons kattenasiel werd vol enthousiasme aangegrepen!
Missie: Voorlezen aan de katten, hen een fijne middag bezorgen vol liefde en genegenheid. Een win-win situatie: Zij oefenen met taal, durven spreken en genieten van de warmte van de katten. De katten horen hun stem en voelen hun rust. Beide partijen hebben genoten, en dat noemen we quality time.
Missie geslaagd, en iedereen is tevree... meer moet dat niet zijn.
Ons kattenasiel wil vaker voorleesuurtjes gaan inplannen, want we zijn van mening dat dit enorm goed is voor mens EN dier.

25-12-2016
Vrolijk kerstfeest

16-12-2016
De vijf

Onlangs kwamen er 5 schatten van katten bij ons binnen. Hun verzorgster was overleden, en een goeie vriendin had beloofd, dat zij voor al haar katjes een onderdak ging zoeken. Het waren niet alleen onze vijf, maar het ging om maar liefst 50 katten!

Wij namen de bangere katjes over, maar eigenlijk valt die angst heel goed mee. Ze zijn allemaal goed aaibaar, Theo, onze halflanghaar kater misschien wat minder, maar dat komt helemaal goed....
Onze dierenarts had Theo, Freya, Mieneke, Kim en Jessie vorige week helemaal onderzocht, en hij besloot die dag al meteen Jessie en Freya te opereren. Zij hadden zeer ernstige bekproblemen en de tandjes werden getrokken. Ook Kim op de foto, kwam er niet onderuit. Ook zij is vorige week geopereerd aan haar bekje. Dat moet een opluchting zijn voor onze dames!
Er wordt al flink gespind en geknuffeld in onze themakamer de Safari, waar de heer en zijn dames nu vertoeven.
En kijk nou eens naar dat schattige snoetje van Kim... Ja dame, we gaan ook voor jou een huisje zoeken hoor!

16-12-2016
Snoes

We hebben weer een schatje in de opvang. Snoes liep al enkele maanden geleden bij de meldster in de tuin. Ze was van niemand, ze was ook nog eens erg mager.
De meldster heeft enkele maanden voor haar gezorgd, maar het ging niet samen met de eigen kat.
Snoes is nu bij ons, en ze ligt op het gemak de boel eens wat te observeren. Ze reageert niet op de aanwezige honden en andere katjes. Ze is heel rustig en eigenlijk wel relaxt
Welkom Snoes!

16-12-2016
1700 gram, en 9 jaar oud...

Dit GRAATmagere poesje, kwam met spoed bij ons binnen. Ze had er eigenlijk al een behoorlijke historie opzitten.
Ooit werd ze door een mevrouw gered. Het poesje kwam uit een nest van 4, dat mevrouw uit een leegstand huis heeft gered. De jaren verstreken, en ze kreeg buiten haar natje en haar droogje en sliep bij de buren in de tuin.
Mevrouw voert meerdere zwervers, en het werd eigenlijk wat veel. Uiteraard werden ze allemaal door de gemeente geholpen, maar ze kon de gezondheid van de katjes niet meer goed opvolgen.
Voor alle zwervers was er altijd voldoende eten, maar dit poesje was verschrikkelijk ziek en hoorde eigenlijk niet op straat. Ze had dringend medische zorg nodig, en het werd hoog tijd dat ze na 9 jaar straatleven, een ander leven moest krijgen. Ons magere meisje was zo aan het rochelen ..
Gelukkig zag mevrouw de noodzaak in, en besloten we een vangkooi achter te laten. Naderhand spraken we zelf even met het noodasiel Lommel en uiteindelijk werd ze gevangen!
Met dank aan de kattenvangster van Lommel, fijn zo'n samenwerking!

We zijn meteen kunnen doorrijden naar onze dierenarts, want er was van alles mis met haar.  Haar neusje zat volledig dicht, ze rochelde op de longen, stonk enorm uit haar bekje, slecht gebit, klitten in haar vacht, oormijt, luizen en vlooien. Wat was er eigenlijk WEL in orde?
Haar lieve karaktertje ontroerde ons. Ze liet alles gewoon doen,  ze spinde en gaf ons kopjes. Zo dankbaar..
Ze heeft 2 nachtjes aan het infuus gelegen, en daarna konden we haar ophalen.
Met een zak vol medicaties, wisten we weer wat te doen! Ze kan nu lekker bijkomen op haar snuggle, ze slobbert haar warme papjes naar binnen, en geniet zichtbaar van de fijne verzorging.
We zijn er nog lang niet, maar nu krijgt ze alles wat ze nodig heeft...

12-12-2016
Kerstactie

We zijn er op tijd bij! Iedereen is straks druk bezig met de kerstboom optuigen, kerstdecoraties worden uit de dozen gehaald en alles wordt gezellig en knus gemaakt. Natuurlijk willen we onze opvangers die met Kerst nog geen thuis hebben gevonden, ook fijne feestdagen bezorgen en gewoon iets extra's geven. We gunnen het hen, want zij horen erbij! Een traditionele gewoonte van ons geworden :-) Help je ons mee en leg je straks een cadeau...tje onder de kerstboom voor één van onze opvangers? Momenteel hebben we meer dan 100 katten in de opvang, waarvan een kleine 90-tal nog niet zijn gereserveerd! Ook onze Buddy's en Villa Vagebond katjes krijgen natuurlijk een leuk pakketje.

Er is keuze uit twee verschillende pakketten: medium en large.
De pakketten hebben een waarde van € 7,50 en € 15.
Laat ons dan op steun@zwerfkat.com weten welk pakket je wil schenken en aan wie?
Je ziet al onze opvangers staan op: http://www.zwerfkat.com/baasjegezocht.php

Je kunt het bedrag overmaken naar Zwerfkat in Nood met vermelding van de naam van de opvanger

Belgie: IBAN: BE11 0013 8231 3048
Nederland:IBAN: NL29INGB0009480375

Geef voor de zekerheid een tweede diertje op, voor het geval hij/zij al een gouden mandje heeft gevonden!
Kun je zelf niet kiezen, dan nemen wij degene die nog niets kreeg. We zullen uiteraard geen enkel katje overslaan.
Wij zorgen ervoor dat jouw gekozen opvangertje een extra cadeautje krijgt tijdens de Kerst! We maken een speciaal album op ons Facebook, met de opvangers en hun pakket!
Samen maken we er een onvergetelijk kerstfeest van! Doe je mee?

Namens alle opvangers alvast bedankt!

ps. deze tekening is gemaakt door onze vormgeefster: www.facebook.com/dondersteen.go/

12-12-2016
Hannah, een onschuldige ster aan de hemel

Hoe moet ik beginnen, ik ben zo verdrietig......
Hannah was in het verleden mishandeld. Hannah was toen heel schuw en bang, en daar kon iemand blijkbaar helemaal niet tegen. Er is naar haar geschopt, en ze is tegen de muur gekwakt. Getraumatiseerd voor het leven, maar ook... hersenbeschadiging.
Helaas viel er elders per ongeluk ook nog eens een losstaande deur op haar, en toen hing haar leven aan een zijden draadje. Ze werd tijdelijk blind en doof, maar gelukkig ging dat voorbij.

Je kwam in onze opvang, mooie kleine Hannah, in jezelf gekeerd, in je eigen wereldje. Als snel voelden we de eerste gevolgen van alle trauma's. Ineens viel je om, werden je oogjes zo groot als schoteltjes, en was je weg van de wereld. Een spoedrit naar onze dierenarts, en hij kreeg jou er gelukkig weer bovenop. Er was al een vermoeden dat er in jouw hersentjes iets gaande was...
Na mama Nathalie, kwam je bij mij. Ik bekeek je zo eens, als je gefocust was op iets anders. Oortjes heel alert, oogjes die alles volgden, er was nieuwsgierigheid.
Aaitjes over je koppetje vond je zalig, niet over de rug, dat gaf een diep gegrom als resultaat. Prima Hannah, doen we enkel je wangetjes en je voorhoofdje.
Voorzichtig begon je ook met spelen, ons hart maakte een sprongetje. Je was zo vertederend als je fier met je staartje in de lucht, begon te huppelen. Achter pindanootjes, balletjes, touwtjes, alles ving jouw aandacht en toen was je niet meer bang. Dus speelden we heel veel met jou, en kreeg je zachte streeltjes over je snoetje. Je genoot.
Tot vrijdagnacht...toen zag ik dat je ineens niet meer op mij reageerde. Je hing in je bakje eten, maar er was geen beweging. Toen ik je optilde, waren je ogen alweer zo groot als schoteltjes en reageerde je niet meer. Samen maakten we de snelste rit naar de dierenarts, we waren sneller als het licht.
Met een brok in de keel, en een snel kloppend hart, nam ik afscheid van je. Nu moest ik het overlaten aan onze dierenarts, hij zou nu voor jou vechten. Hannah, jij moest nog aan je jonge leventje beginnen, lieve schat!
De volgende dag, kreeg ik het nieuws te horen... Je was alweer in coma geraakt en je bent zachtjes gestorven...
Tranen van ongeloof, verdriet en ook woede. Onze dierenarts zei me, dat de mishandelingen jou uiteindelijk fataal zijn geworden. Een hersenbloeding, een zwevende bloedprop. De hersentjes waren nooit oke geweest, en nu ben je er niet meer. Je bent aan een andere reis begonnen.
Maar weet je lieve meid? Nooit meer kunnen ze jou nog pijn doen, nooit meer. Je voelt enkel nog liefde en blijdschap, want er zijn geen nare mensen meer in jouw buurt. Maar ik had graag iets anders gezien, want ik gunde jou een prachtig liefdevol poezenleventje toe. Ik hou van jou, wij houden van jou Hannah. Een kusje op je snoet, een aaitje over je wang. Mis je x

DIT is waar mishandeling toe kan leiden, laten we dit daarom nooit vergeten!

01-12-2016
Gisteren heeft Ziggy zijn belangrijkste operatie gehad!

Ons kleine mannetje zat het niet mee.. Hij werd op straat gevonden, en bleek verkeersslachtoffertje te zijn geworden. Helaas was zijn voorpootje niet meer te redden, en onderging hij gisteren de pootamputatie.
Katten zijn taaie beestjes, hij is alleen maar opgelucht, want nu is eindelijk de pijn weg!
De operatie was geslaagd en Ziggy wilde meteen al zijn bakje eten leeg eten ;-) Ook heeft hij al gezellig rondgehuppeld op drie pootjes en begint nu zijn ECHTE kittenperiode! Binnenkort zoeken we een fijn huisje voor onze schat...

01-12-2016
Aan de kant van de weg...

Daar zat ze dat, deze kleine mup. In de straat van ons kattenasiel Villa vagebond. Hoe ze daar terecht kwam? Geen flauw idee...
De buurvrouw ging even met de honden wandelen en daar zat ze te trillen en te schreeuwen met haar schorre stemmetje.
Ze werd bij ons kattenasiel gebracht. Maar kleintje toch, heb je het zo koud!
De vlooien kropen door haar vachtje, en haar keeltje deed pijn.
Hup, kom maar lekker mee naar onze opvangmama lieve Charlotte. En wat ben jij lief!! Zo hard spinnen en kopjes geven...
Weet je wat? Jij zal straks een goede buddy zijn voor kleine Hannah, dus we gaan jullie later eens koppelen ;-)
Helaas werd je zieker en zieker, en zijn we nu bezig met intensieve zorg. Beter worden lieverdje..xAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg