Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

31-07-2010
Drama in Dilsen Stokkem

Er werden 5 kittens van 2 1/2 week gevonden in de kelder de buren, moederloos alleen...
De mammapoes was eigenlijk de kat van de buren, die gister op vakantie zijn gegaan en zouden niet eens weten dat hun poes zwanger was en bevallen van een vijfling!
Mammapoes is tot overmaat van ramp ook nog aangereden en daarna overleden...hoe verdrietiger kan het nog worden.
Gelukkig hoorde de meldster gepiep en geschreeuw uit de kelder van de buren komen en kon ze hen redden.
Ze zitten nu veilig bij ons.29-07-2010
Sluiting dierenasiel Maasmechelen


Dag beste lezers....
Via via kwam er bij ons een petitie binnen waar wij ons volledig in kunnen vinden. Al jaren gebeuren er vreselijke zaken achter de schermen in dit dierenasiel. Ze hebben namens de Provincie een convenant moeten tekenen, maar daar gaan ze volledig overheen. De enige oplossing is sluiten, er zijn genoeg alternatieven.. Indien u zelf een klacht heeft, wilt u dit dan alstublieft officieel melden aan de p[oltie Maasmechelen? Dank namens de dieren.

Tekent u mee

Tot slot wil ik nog even melden: uiteraard zal het dierenasiel Maasmechelen met een tegenoffensief beginnen, maar helaas klopt de tekst niet. U mag uw eigen conclusies trekken, maar Bob Marley ( de verwaarloosde hond) zou doodgemaakt worden, hij is gratis met ons meegegaan, zonder inschrijving en is in onze vzw geplaatst: Zie hoe wij hem hier hebben laten trimmen http://www.adopteereenhond.com/index.php?DocID=12

19-07-2010
Allemaal bevallingen!

Deze week hebben we maar liefst 3 bevallingen achter de rug!

Erin, een poes die we hoogzwanger van een vreselijke plek weghaalden, beviel van 4 kittens. Een schitterende zwart-witte dame en drie ventjes in de bijzondere kleur sealpoint-wit of cinnamon-wit of fawn-wit (nog niet goed te zien wat het precies wordt).Vervolgens hebben we onze Skit. Zij kwam om diverse redenen terug van plaatsing. Wat de eigenaren ons niet hadden verteld was echter dat Skit hoogzwanger was. Skit is vrij schuw, dus het gastgezin heeft haar lekker haar ding laten doen de eerste dagen en had niet bemerkt dat zij zwanger was, omdat Skit zich nog niet veel liet zien. Enkele dagen na terugkomst vond het gastgezin Skit met een nestje van 4 kindjes onder de keuken...Dan nog Bommel en Melle. Bij ons in de opvang gekomen met zijn tweetjes. Bommel is direct gecastreerd, maar is ons te slim afgeweest... Melle is afgelopen nacht mama geworden van 3 baby-konijntjes, waarvan er 2 direct na de bevalling gestorven zijn helaas... We hopen dat dit ukje een groot konijntje mag worden!Natuurlijk is al dat prille baby-geluk hartstikke leuk en lief en schattig. Maar met ruim 160 opvangers zijn dit zo van die dingen waar we eigenlijk niet op zitten te wachten. Dus mensen, castreer en steriliseer! Dat is zo ontzettend belangrijk...

19-07-2010
Een gastgezin steekt de organisatie een hart onder de riem


Heey,

Mijn naam is Hannelore, sommige kennen me sommige dan weer niet. Ik wil jullie allemaal een mailtje sturen om mijn verhaal te doen.
Ik ben juist vandaag 1 jaar pleegmama. Ondertussen heb ik 16 lieverds bij mij kunnen verwennen. Sommige voor een paar daagjes andere dan weer voor een half jaar. Zelf ben ik nog maar 15 jaar, en vind dit toch heel speciaal dat ik de kans krijg om dit allemaal mee te maken. Niet alleen van thuis uit maar ook het vertrouwen in jullie wat ik krijg.
Het begon allemaal in het dierenasiel bij mij in de buurt. Daar werken ze met ook een soort van systeem gelijk bij ons maar toch wat anders.
Ze dachten anders over het kleine kind wat baby'tjes wou opvangen. Ik was ervan overtuigd dat ik het ging aankunnen, maar zij blijkbaar niet. Uiteindelijk na lang zoeken kwamen we op de website van zwerfkat uit. Ik had mijn zinnen erop gezet ik moest en zou onder mijn lange zomervakantie flessenkindjes opvangen, en jaa Sabine gaf me wel de kans om het te proberen. Lukte het niet jah dan ging het niet maar ik kreeg die kans! Dat was het belangrijkste voor mij.
In dit jaar heb ik heel wat meegemaakt; 2 van de 3 flessenkindjes waren gestorven, heb de kattenziekte al in huis gehad, Frodo onze lieve aidskat opgevangen, voedselactie's meegedaan, Bokrijk gestaan, meegeholpen op buddykat... eigenlijk kan ik blijven opnoemen.
Ik wil maar gewoon zeggen dat het 'werk' wat ik doe mij zoveel voldoening geeft. Want jaa ook jongeren van 15 kunnen levens redden, ook zij kunnen verantwoordelijkheid dragen.
Ik wil dit, indien mogelijk is, nog jaren doen! Hopelijk kan ik dat verwezelijken want dat is nog een droom van me!
 
Vele lieve groetjes,
Aan gans de vereniging want samen staan we sterk!
 
Hannelore


Wil jij ook gastgezin worden? Neem dan snel contact op met gastgezin5@zwerfkat.com!

16-07-2010
Relaas van een melding

Na het telefoontje van Leonie vanavond over een gevonden kitten ben ik gaan kijken bij de melders in Maaseik. Het bleek maar een paar straten van hier te zijn. Het gezin heeft honden (en een prachtige kat!) waarmee ze elke avond wandelen. Dinsdagavond reeds werden de honden onrustig vlakbij een beek en een diepe gracht ernaast, waar ze ook af en toe geluid hoorden. Maar met torenhoog dicht onkruid in en rond die gracht/beek zagen ze niets. Gisterenavond liepen ze er weer langs en de honden werden weer onrustig. Na gezoek bij die gracht/beek en met hulp van de honden kwam er plots een katje tevoorschijn. Het laten liggen was geen optie. Wellicht hebben mensen het daar in het veld ofwel langs de weg gegooid ofwel in de beek proberen gooien. Die mensen hebben nog goed rondgekeken of er niet meer kittens lagen. Ik ben net met Annie ook nog eens naar die plek gereden maar we zien of horen niets meer en de gracht is te diep en gevaarlijk om er in te zoeken zonder af te gaan op enig geluid erin. Het katje heeft er dus minstens 24uur gelegen en was sterk uitgedroogd volgens meneer maar dronk en at onmiddellijk goed bij hen thuis. Hier heeft het vanavond ook flink gedronken en gegeten.
Het katje is een meisje van een 5 tal weken (afgaande op grootte en tandjes), weegt vanavond 595 gram. Het is zwart met wat bruine schijn en een wit vlekje op de borst. Het zit onder de vlooien, mist hier en daar wat plukjes haar (het hing volledig verstrikt in klittenkruid toen die mensen het vonden) en 1 oogje is wat ontstoken maar al bij al ziet het er redelijk uit. Het is zeer zeer aanhankelijk en spint de buurt bijeen als het je al maar ziet komen naar de bench. Het rolt en likt en is superblij als je het oppakt, dus zeker geen wilde kat. Jammer genoeg miauwt het o zo klaaglijk als we het alleen laten! Maar het slaapt nu netjes in haar mandje met beer en klokje. We houden het zeker gescheiden van Olly, totdat we zeker zijn en na overleg dat het veilig is voor onze Olly om ze samen te laten spelen.
De melders hadden het wel een thuis willen geven maar staan op het punt om binnen 2 weken te verhuizen zoals ze de GSM draagster uitlegden. Hun huis stond er ook inderdaad gepakt en gezakt bij. Maar het katje zat mooi in een mandje, met voer en water en ze hadden al zalf gekocht voor de oogjes, dus heel fijn dat ze het gered hebben en ze waren ook heel blij met de goede vooruitzichten die Zwerfkat het kitten nu geeft.

10-07-2010
Mooie momenten...

We werken ons te pletter met zoveel opvangers, dat mag u gerust weten. De rekeningen rijzen de pan uit en we rennen ons kapot. Gelukkig weten we waar we het voor doen en bezorgen de opvangertjes ons ook vele mooie momenten.

Zie hier Floris, een overlevertje van kattenziekte en Koen, een jonge kater die blind is, maar enorm van het leven geniet:09-07-2010
Helpt u ons een klein beetje?   
Voor                                                                              Na

Gisteren zijn alle dierenartsrekeningen weer betaald en ik krab me maar weer eens achter de oren...
We werken met verschillende artsen samen en de rekeningen lagen gister op mijn tafel. Naast de dierenartskosten hebben we tevens laboratoriumrekeningen, want er worden naast een autopsie, ook bloedonderzoeken verricht.
De maand juni bracht het medische kostenplaatje op 5553 euro....... Ja u leest het goed: duizenden euro's voor enkel de maand juni!

                           
Voor                                                                                                      Na

Ik wil niet bezuinigen op de dierenarts, maar jongens toch, dit zijn bedragen die de pan uitrijzen!
Maar liefst 64 vaccinaties werden verricht, spoedmeldingen vaak savonds met hospitalisatie, een autopsie van 125 euro, sterilisaties/castraties, andere operaties, ontwormingen, ontvlooiingen, antibiotica, speciale voedingen en ga zo maar door.
U heeft ons altijd zo goed gesteund, wilt u misschen nog een bedragje overmaken ivm onze medische uitgaven? De maand juli zal niet veel minder zijn vrees ik, en ik wil echt elk dier gelijkwardig behandelen, ook spoedgevallen die dringend verzorgd moeten worden mogen niet aan onze aandacht ontglippen.
We hebben 165 dieren in de opvang....

09-07-2010
Druk, druk...159 katten!


Gisteren en vandaag zijn er alweer 10 katten binnengekomen.
Gister kregen we de vraag van asiel Genk: of er plek was voor drie kleine babypoesjes.... oke, laat maar komen!
Vandaag zijn er 6 kittens en 1 volwassen poes binnengekomen vanuit 3 verschillende lokaties.
Vier bange kittens uit  Neeroeteren, het krioelt daar van de zwerfkatten..... Deze gemeente heeft geen sterilisatiebeleid en is bij geen enkel dierenasiel aangesloten. Wie zijn er weer de dupe?
In Maasmechelen twee zieke kittens die maar liefst de helft van hun normale gewicht wegen! Niesziekte en enorm onderkomen, ze zijn graat en graatmager....we kwamen net op tijd.
In Maasmechelen een mammapoes, waarvan nog 3 kindjes gevangen moeten worden. De melders gaan op vakantie en kunnen de zwervertjes  geen voeding meer geven. Hopelijk hebben we de drie kleine aapjes binnen 2 dagen.
Deze meldingen gingen niet zonder slag of stoot, we zijn er maar liefst de gehele dag mee bezig geweest. Onze veldwerkers zijn uren onderweg geweest en kwamen notabene pas om 22.30 uur thuis!
Onze dank gaat dan vooral uit naar onze veldwerksters Marjan en Marjolein, dank je wel dames!

Onze teller staat al op 159 katten, 2 honden en 4 konijnen: 165 dieren!!!

05-07-2010
Adopteert u mij?Doortje, Dolly en Pablo doen zo hun best

Mensen, zoveel katten redden betekent ook: goede adopties. Neen, geen ondoordachte ideeen, die praten we wel uit uw hoofd, maar wilt u echt een vriend voor het leven adopteren? Kijk eens bij onze vele lieve dieren: U redt niet 1 leven: u redt twee levens!
Door 1 adoptie, redt u ook 1 leven van de straat.
We willen zoveel mogelijk levens redden, maar een adoptie moet ook bewust gebeuren, een dier is voor het leven.

01-07-2010
151 katten in de opvangEja zojuist binnen: 300 gram, 6 weken oud: ze weegt maar de helft wat ze normaal moet wegen, ze is enkel een kitten met botjes....

Het record is verbroken... nog nooit hebben we zoveel opvangers tegelijkertijd gehad als nu!!  Reken onze honden en konijnen mee, dan loopt het aantal al op naar: 159 opvangers!
Mensen , dit zijn monster getallen, we roeien met de riemen die we hebben, maar het gaat erg hard nu.
We geven financieel nu enorm veel uit aan medische kosten zoals vaccinaties, antibiotica, eerste hulp zorg, overnachtingen bij de dierenarts,  speciale voeding, operaties, ontwormingen, ontvlooiingen etc.
Maar ook de verzorging eist zijn tol:  speciale KMR melk voor de baby's, tekentangen, vlooienkammen, warmtekruiken, lichtverteerbaar eten, voeding, kattengrit etc
Momenteel geven we meer uit dan er binnenkomt. Maar kijk eens waar we dit allemaal voor doen, kijk eens bijvoorbeeld naar Wolf en Patsie, zij waren zo ienieminie toen ze binnenkwamen en nu zijn het al lekkere spelende kittens! Maar in deze enorme drukke periode mag u kittens als Patsie, Wolf en Eja een extra hart onder de riem steken.... help ons financieel!


Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg