Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

29-06-2010
Goed zo!


Onze vrijwilligers in de regio Zaventem hebben de afgelopen dagen kilo's voer opgehaald via de actie 'Eetkommen van het Hart'  via Tom en Co. Ja ja, we hebben een kleine uitbreiding richting Brussel...
Dank je wel!28-06-2010
Hoe kon jeDrie kittens van 5 dagen oud, als oud vuil gedumpd

Een spoedmelding uit Houthalen Oost: een jogger vond langs de baan een plastic zak met twee piepende kittens erin. Twee moederloze kittens....van 5 daagjes oud.
We werden gebeld en we besloten deze ukken meteen op te halen. We dachten dat het om twee ging.
Ons gastgezin sprong in de auto en ontfermde zich meteen over deze gedumpte kleine slachtoffertjes.
Er werd nog even gekeken op de plaats waar ze gedumpd waren en tot overmaat van ramp hoorde ze 2x een zachte klagende miauwtje. Er was nog een derde! Onee toch mensen!
Er waren maar twee kleine piepjes, maar ze was onvindbaar. Uren is er gezocht naar het broertje/zusje, maar het gaf geen geluid meer en nergens te bekennen! We  hebben het niet kunnen redden, dat doet echt zoveel pijn.
De zak waarin ze hadden gezeten was open gevonden. De meest plausibele uitleg die we konden bedenken:
De zak werd uit een auto gesmeten, waardoor er 1 kitten  uit de tas rolde en verder weg in de struiken terecht kwam...En dit is dan ook de dood geworden voor dit kleintje.
We zijn er niet goed van, je hoort een diertje jammeren en plots is het stil...en nergens te vinden!!
Uiteraard is de jogger op later tijdstip weer gaan zoeken, maar we hebben geen nieuws meer gehoord.
De dader zal er niet van wakker liggen, maar u kunt zich wel wat bedenken wat wij deze dader toewensen.
Oud vuil, uit de auto gesmeten, 1 diertje gestorven, de anderen net gered. Hoe kon je.... hoe...

26-06-2010
Bravo gastgezinnen!


Weet je wat nou zo mooi is in onze vzw? De betrokkenjheid van onze gastgezinnen... Zoals u hieronder kon lezen, zitten we in de noodstop, maar de gastgezinnen proberen te helpen waar ze kunnen en zeggen dan vaak:
"Ooo, maar hier kan er nog wel eentje bij hoor!
"Je weet het he, ik heb nog ruimte voor 1 nestje".
"Mijn nest is bijna geplaatst, dan kunnen we dan en dan meteen weer opvangen!"
De gastgezinnen hebben het maar druk met hun kleine ukken of grote doerakken. Ze houden allemaal van hun "kindjes" en geven hen allemaal een goede start om straks echt uit te vliegen! Lekker in huiselijke kring meedraaien, op bed slapen, op schoot meekijken naar het WK, lekker dollen met hun broertjes en zusjes....
Soms vallen er traantjes bij de gastgezinnen, want soms verliezen we een dierbaar wezentje, maar dan kunnen we weer lachen en genieten als we de anderen groot zien worden.
Dank jullie wel lieve gastgezinnen, jullie maken verschil en redden continu deze waardevolle leventjes!
Jullie doen het toch maar weer, altijd het warme onthaal en de gastvrijheid voor onze harige vriendjes.

  
Marius zoekt baasje                                           Orso zoekt baasje

Vergeet niet de vrijwilligers die achter de schermen heel hard hun best doen deze VZW een goed geoliede organisatie te laten zijn. Onze adverteerders die op heel internet onze katjes promoten en gastgezinnen werven. De kattenbemiddeling die op kritische en eerlijke wijze onze dieren bemiddeld. Noem maar op..
De nazorg die onze geplaatste dieren opvolgt, onze PR groep die zorgt dat de centen blijven binnenstromen, onze veldwerkers die soms van hun avondmaaltijd worden weggerukt om in de auto te springen bij een spoedgeval.
Wie hebben we nog mensen.... onze adviesgroep die mensen ondersteund bij hun zwerfkatproblemen, de GSM dragers die dagelijks de meldingen moeten aannemen en moeten regelen en beslissen welke kitten wel/niet en bij welk gastgezin. Onze webmasters die dag en nacht de site up to date houden.
Verder worden alle gastgezinnen begeleid door een begeleider en kunnen zij dagelijks bij hen terecht.
De Buddy Kat verzorgers doen hun werk in Buddy Kat en de mensen van Adopteer een Hond zitten ook niet stil en blijven gestaagd doorgaan.
VZW Zwerfkat in Nood heeft momenteel maar liefst 90 medewerkers....................

26-06-2010
Noodstop ingeroepen


Ja mensen, het is zover. Het duurde wat langer dan vorig jaar, maar nu moeten we toch echt een noodstop inroepen. Momenteel hebben we 150 dieren in de opvang: 146 katten, 3 honden en 1 konijn.
Er zijn nog twee lopende meldingen: nestje van 5 kittens, plus nog 3 kittens....stel dat zij morgen binnenkomen, dan hebben we er 158!


Floris eerst                                                               Floris nu

Het is de grootste opvang capaciteit sinds jaren: met onze 52 operationele opvangplekken hebben we meer dan ooit zoveel dieren tegelijkertijd kunnen opvangen. das mooi, das heel mooi zelfs! Maar het was een mes in mijn hart toen ik de noodstop aankondigde... Ik moet wel, maar dat wil niet zeggen dat het geen verdriet doet.
We hebben de voice mail anders ingesproken, men kan altijd voor advies nog terecht bij onze adviesgroep: advies@zwerfkat.com, voor adoptie kan men bellen of mailen met kattenbemiddeling@zwerfkat.com

Spoedgevallen mogen altijd inspreken, we luisteren elke 2 uur de voice mail af. We moeten onze spoedgevallen kunnen blijven helpen, moet gewoon!
Sabine

21-06-2010
Opendeurdag Buddy Kat


http://www.buddykat.be/index.php?DocID=56

20-06-2010
Momenteel


144 katten in de opvang
3 honden in de opvang
1 konijn in de opvang

19-06-2010
Mama's en papa's!

    

Links ziet u Olivia, ex-opvangkat die door een van onze gastgezinnen is geadopteerd en nu helemaal weg is van de nieuwe opvangertjes. Het is dat ze geen melk geeft, maar verder is ze helemaal de mama! En Cobby, Beamer, Little Grey en Marv hebben niet alleen een mama, maar ook een echte papakat! Rechts ziet u namelijk Beer die helemaal gelukkig is met zijn nieuwe kroost.

En zo zijn er in bijna al onze gastgezinnen wel harige papa's en mama's voor de opvangkittens. Hieronder ziet u links papa Miles met opvangkitten Gijsje (reeds geplaatst) en rechts ziet u papa Viggo met zijn nieuwe "puppies".

    

Denkt u nou: "mijn dier zou ook een goede mama of papa zijn en ik wil ook zwerfkatjes redden" en u woont ook nog in Limburg? Geef u dan snel op als gastgezin! Mail naar: gastgezin5@zwerfkat.com voor meer informatie.

Denkt u: ik wil wel zo'n schattig kitten? Beamer, het zwarte kind van Berie en Olivia, en de kindjes van hond Viggo, zijn allen nog vrij! Mail snel kattenbemiddeling@zwerfkat.com!

19-06-2010
Dashuri


Dit filmpje is ontspannend en een genot om te zien.....onze opvangertjes Dashuri en Sam ( nog vrij voor adoptie) doen een robbertje vechten.
Dashuri is een 'wobbly' kitten, wat betekent.... Zijn kleine hersentjes zijn aangetast, waardoor zijn motoriek beschadigd is. Hij loopt raar en valt om, maar! Kijk eens hoe hij geniet ( hij is dus niet zielig)

18-06-2010
Hebben we nog plek?Dorkas

Vandaag was het vrijwilligersdag City Bank Brussel ( lees hieronder) ,maar de meldingen bleven doorgaan, uiteraard.
Tussen de verfkwast en het onkruid trekken kwamen deze meldingen daadwerkelijk bij ons binnen:
Vijf kittens van 4 weken oud uit dierenasiel Genk, ze maken het goed!
Een kitten, solo, die na 1 week dierenasiel maar 20 gram aankwam, ook hij maakt het prima! Name: Dorkas
Twee flessenkindjes uit Mol, twee weekjes oud, gaan naar ons gastgezin in Antwerpen.
Hoezo druk? We zitten echt in een spits van kittens en zieke katten. We doen razend ons best, Aldo maakt het ondertussen nog beter!

18-06-2010
Vrijwilligersdag City Bank BrusselVivian, Corinne, Peter, Willy, Barbara en Lana

http://www.buddykat.be/index.php?DocID=56

Elk jaar komen ze trouw klussen in Buddy kat, de bankbediendes van City bank. Elk jaar kunnen we weer op hen bouwen, wat een fantastische mensen! Dank julie wel namens alle FIV katjes!

17-06-2010
Hoe druk zijn we...


Ja mensen, we gaan in een razend tempo de afgelopen twee maanden, elke dag komt er wel een diertje binnen, maar gelukkig lopen de reserveringen goed, want er moet flink geplaatst worden!
Momenteel:
135 katten
1 konijn
4 honden

17-06-2010
Aldo gaat voorzichtig iets vooruit


Hij is nog onder ons, de kanjer! Hij heeft al zelfstandig gegeten, de dierenarts wist niet wat hij zag, had hij nooit verwacht! Oke, hij heeft nog een lange weg te gaan, er moet behoorlijk nog wat gesleuteld worden aan hem, maar hij toont in zijn zwakte dat hij toch niet van plan is de wereld te verlaten! Zet em op kanjer, we denken elke dag aan je....
De spoedmelding uit Bree hebben we proberen op te volgen, maar het lijkt alsof ze onze gsm herkennen en niet willen opnemen. Toen we uiteindelijk iemand anders lieten bellen met een andere telefoon, wisten ze van niets....

15-06-2010
Twee uiterste spoedgevallen


Vandaag kregen we twee spoedmeldingen uit Bree en Brussel.
In Brussel liep een enorme verzwakte uitgedroogde oude kater rond die amper kon eten vanwege de zweren in zijn bek en de rotte tanden. Brussel is Limburg niet, maar gelukkig hebben we het toch kunnen regelen. Onze Leonie uit Zaventem sprong in de auto om te helpen en ze had de kat...nu nog naar de dierenarts.
Helaas heeft deze oude verzwakte meneer ook nog eens aids.
Hij heeft zo lang moeten vechten om te overleven, zoveel wilskracht getoond, het zou niet eerlijk zijn om hem meteen te laten inslapen, ook al is hij echt heel beroerd.
Leonie noemt hem Aldo, italiaans voor Goed en Edel. Volgens Leonie de mooiste ogen van de wereld...
Hij krijgt deze nacht van ons, aan het infuus en met allerlei medicaties. Laten we duimen voor hem, laat hem nog eventjes bij ons zijn, zet hem op lieve jongen... Indien hij zich morgen wat beter voelt, krijgt hij een maagsonde ingebouwd om zijn bek te ontlasten.

Dan een spoedmelding uit Bree, deze was niet zo netjes en heel erg onaardig!
Meldster zegt: Mijn zoon heeft zojuist een kat aangereden, wat moet ik daarmee doen?
Ik: Naar de dierenarts rijden.
Zij: Maar tis onze kat niet, dan moeten we zeker ook nog de dierenarts gaan betalen.
Ik: Uw zoon rijdt de kat toch aan? Dan mag hij op z'n minst naar een dierenarts rijden .
Zij: Ja hallo, ik ga niet betalen he, onze auto zit wel onder het bloed, hij heeft willen uitwijken,  de kat ligt daar nu nog, komt u het halen of niet?? 
Ik: Hoo, ho, wacht eens even: uw zoon rijdt een kat aan en wij mogen de kat ophalen en naar de dierenarts rijden en betalen omdat u niet wilt betalen?
Zij: Weet u wat he, ik trek mijne plan wel, daaag en ze smijt de hoorn erop.
Ik bel terug: ik ben niet gewend afgeblaft te worden en opgehangen te worden, maar wat gaat er nu met de kat gebeuren... ( kon mijn zin niet afmaken).
Zij: Ik bel al met de dierenarts ja! U wilde niet helpen, dus laat ons met rust! En alweer de hoorn erop...

Apart, wij wilden niet helpen?  Zoon rijdt kat aan? We hadden zeker willen helpen in onderling goed overleg, maar er werd agressief gereageerd en er werd opgehangen...

14-06-2010
Liefde

Onvoorwaardelijke liefde is moeilijk te vinden
Je bent oke, we zullen ons aan je verbinden
Blind, gehandicapt, ziek of gezond
Je bent geliefd, een echte mooie  vagebond

Uit liefde ontstaan, ziek en onbemind
Een blik, een kreet, ogen van een godenkind
We zien je blik, we voelen je levenskreet
Wij zien, jij voelt, voor jou een grote  weet

We houden van je, rood, warmte en veiligheid
Huil niet, vergeet de pijn, de terughoudendheid

Welkom mijn lief

13-06-2010
Twee weekjes meldingen

Momenteel 129 dieren in de opvang

Een greep uit de collectie... zo heeft u ook een beetje een idee wat er zich allemaal afspeelt achter de schermen:
-  Vraag naar adoptie van kitten en wel NU ONMIDDELLIJK, als geschenk voor verjaardag vriend.  Antwoord: dit is uitgesloten, een dier is geen speelgoed
- Dierenasiel Genk vraagt onze hulp voor 5 kittens met nog de navelstreng eraan: oke, is goed, inmiddels bij gastgezin en doen het goed.
- Felix Project roept onze hulp in bij 10 kitens op een boerderij in Zutendaal, ze moeten daar dringend weg, de eigenaar wil ze doden. Uiteindelijk 6 kittens mee kunnen krijgen, de rest kregen we helaas niet.
- Drie kittens met maden kwamen met spoed binnen
- Aangereden schuwe kat in Riemst: hangt vast aan een hek. Met spoed hebben we de kat bevrijd en rechtstreeks naar de dierenarts gereden... helaas was zijn rug gebroken: het werd euthanasie
- Vraag vanuit dierenasiel Sint Truiden: 3 zieke kittens, waarvan er twee blind zijn vanwege slechte ogen ( glaucomen)...  We hebben hen overgenomen. Wanneer ze iets zwaarder wegen zullen helaas de oogjes verwijderd moeten worden, nu krijgen ze pijnstillers.
- Asiel Lommel vraagt hulp bij kittens die braken en diarree hebben. Vanwege parvo uitbraak in het asiel durven we het niet aan..
- Op het containerpark in Zutendaal is een jong katje gevonden, 5 weekjes oud en oogjes volledig dichtgeplakt. Ondertussen maakt ze het goed!
- Zwerfkattenproject Mol vraagt hulp voor 2 kittens van max 1 week oud... kom maar binnen
- Spoedmelding uit Buggenhout: twee zeer zieke kittens met niesziekte in een schuur.... nu in de opvang.
- Vermissingen en vragen voor adopties
- Witte onderkomen perzische kat struint langs de snelweg in Landen. Na een kijkje, helaas niet kunnen signaleren
-  In Lanklaar vond de zoon in een gezin een kitten langs het kanaal. Het kitten mag niet het huis in, de jongen wilde het niet afstaan en moest buiten blijven staan met het diertje. Vader had beslist. We kwamen het kitten halen en de jongen ( ca 12 jaar oud) stond inderdaad buiten met de kitten in zijn armen... hoe erg kan het zijn
- In Stevoort werden 2 zwarte jonge poesjes gevonden in het veld. Ook zij zijn binnen
-  In Hoeselt  werd een kitten gevonden met snot aan de neus en etter uit de ogen. In de opvang en gaat al wat beter!
- Moederpoes met 4 kittens gevonden, komen morgen in de opvang
- In Maasmechelen werd er in een weide een doosje gevonden... inhoud? 2 poesjes.  Ze zijn in de weide gegooid, ze zijn heel tam en gezond, rara...zij komen vanavond binnen
- In een tuin in Meeuwen werd een net geboren kitten gevonden, nog onder het bloed en kletsnat, moederziel alleen en onderkoeld.. hoe lang lag ze daar al? In alle spoed is het gastgezin in de auto gesprongen, maar het diertje heeft het helaas niet mogen redden

06-06-2010
Ons wondertje, hij leeft!


Dashuri, jij bent zo bijzonder dat ik wel een verhaaltje over je moét schrijven.

19 mei kwam je via Sabine bij ons in de opvang. Helemaal vanuit Dendermonde, 3 kittens van 16 dagen oud.
Ons werd gezegd dat je moeder ziek was en de melk niet goed meer was. Een van je broertjes was al gestorven. Jij arriveerde met een zusje en een broertje bij Sabine.
Met je broertje Bo ging het helemaal niet goed, hij overleed al gauw na aankomst.

Jij kwam met je zusje bij ons. Jullie waren broodmager, jullie ribbetjes kon je zo tellen. Maar ik en mijn gezin gingen ervoor.
Jij wilde niet drinken aan een flesje, je zusje Cinta wel, met haar leek het al wat beter te gaan. Maar weer sloeg het noodlot toe, ook Cinta stierf.
Jij bleef en blijft het flesje nog steeds weigeren, de kaakjes stijf op elkaar.Dus met pijn in het hart iedere keer weer een sonde geven en maar hopen dat je snel zelf zult gaan eten. Iedere keer weer een beetje voer in je mondje stoppen zodat je de smaak een beetje te pakken krijgt.

Nadat je een weekje bij ons was probeerde je te lopen. Ik kreeg al gauw argwaan, dit was niet goed, je was wel nog jong, maar een kitten valt niet telkens om en wiebelt ook niet zo met zijn hoofdje.
Na wat heen en weer gemaild te hebben, kregen wij in de gaten dat het ernstig was.
Vlug met je naar onze dierenarts en die bevestigde alleen maar waar wij al bang voor waren, cerebellaire hypoplasie, een afwijking aan de kleine hersenen die al bij het vruchtje ontstaat tijdens de zwangerschap. Je zou nooit normaal kunnen lopen....
Maar de VZW zou de VZW niet zijn als wij niet alles zouden proberen wat er te proberen valt. Injecties met vitamine B zouden bij diverse kittens met dit handicap een goede uitwerking gehad hebben, met een duidelijke verbetering. Hier gaan we dus nu voor.


Jamo en Dashuri

Maar telkens al ik je zie stuntelen op de grond,als je je koppie stoot of als je uit de bench valt doet het me pijn aan mijn hart, maar kleine kerel wat ben jij een moedig ventje en zo blij, onvoorstelbaar. 
Ook een zware longonsteking kreeg jou niet klein.
Ik zag het niet meer zitten, dacht dat je stervende was, je was helemaal slap en ik wilde je de rit midden in de nacht naar de dierenarts besparen, maar dankzij de vasthoudendheid van Sabine en haar overredingskracht is mijn man toch met je gegaan. 
En toen ik je dan vandaag zo blij bezig zag met Jamo onze zoon, denk ik alleen maar: wat is het leven mooi.
Dashuri, wij zijn er voor je, je bent een geweldig katertje, met een handicap, so what, we gaan ervoor. We maken ons geen zorgen om morgen, het is vandaag waar het om gaat. De toekomst laten we de toekomst.
En dadelijk ga ik lekker op de bank samen met jou Tatort kijken, ik vraag mij af wie dat leuker vindt, jij of ik:-))
Anki

04-06-2010
Op randje van de dood


Melding uit Zutendaal via Felix project. Op een boerderij krioelt het van de zwerfkatten en kittens... De boer was er niet vies van om letterlijk "hen de koppen in te slaan."  Ze werden echt serieus bedreigt met de dood, de medewerkster van Felix was er erg van onder de indruk ( en wij ook).
Daarnaast waren en zijn deze dieren doodziek, dus er was spoed mee gemoeid!
Uiteindelijk heeft Martine van Felix 7 katjes meegekregen van de boer, ipv 10.........
Zes dieren kwamen bij ons en wat zijn deze dieren beroerd en ziek!

 
Hier worden ze gedwangvoederd, ze ruiken niks, proeven niks, neusje en keeltje opgezet...


Beroerd, ademen door bekje, maar ze krijgen nu de aerosolbak ter verlichting

03-06-2010
In Antwerpen....

doen twee mensen, twee hele nobele mensen Gerda en Jose, hun toer... dag in , dag uit, 2 x daags. Regen of vrieskou, ze staan er.
Nieuwelingen worden gevangen om gecastreerd te worden.
Vijftig  zwervers worden gevoerd, 2x daags. En 1 maal per week worden alle huisjes volledig ontsmet en schoongemaakt en dekens vervangen.

Voedselacties kunnen zij niet meer houden, deze worden bezet door grote organisaties. Niemand helpt hen. Ze mogen nergens om voer vragen.
 
Elke euro gaat uit naar de zwervers en ik ken ze persoonlijk.... deze mensen geven hun leven aan de zwervers. Ze eten zelf een boterham minder, als hun lievelingen maar alles krijgen.

Elke paar maanden zien we elkaar halverwege, dan schenkt onze vzw hen voeding. Zo blij en dankbaar dat ze zijn.De nood is zo zo hoog... waarom sluiten wij onze ogen, als we echt daadwerkelijk iets goed kunnen doen.

Ik wil nog iets toevoegen.... ze zijn bejaard: hij is al in de 80, zij in de 70 , ze hebben hun gezondheid tevens niet mee. Ze zijn slecht ter been maar weigeren hun zwerfdieren 1 dag alleen te laten.
Maar als ik hen zie, geven me meteen een kop koffie.... dan kletsen we wat en dan voel, hoor en zie ik altijd weer hun liefde, hun doorzettingsvermogen en oprechte zorg voor hun zwerfdieren.
Deze mensen tonen ons wat liefde is, zij tonen ons wat barmhartigheid is, eerlijk en puur.

Ik kan dit niet langer meer aan zien, grote organisaties die hun voeding innemen, ze hebben zoveel verdriet meegemaakt.

Ik kan uit de grond van mijn hart zeggen: Deze mensen leven puur voor hun dieren, maar echt: pure liefde. Ze doen goed werk en verzorgen 50 zwervers, zonder enige subsidie of hulp....

Help hen, help hen soms eens met een voedertoer ( Deurne-Antwerpen) , of steun hen financieel. Ik durf mijn nek uit te steken voor hen, zelden zulke warme, lieve oprechte mensen ontmoet...
Steun hen en stort: ovv : Gerda en Jose  ( elke donatie zal rechtstreeks naar hen gaan)

Belgische (FORTIS) bank rek. nr:  001-3823130-48  OF

Nederlandse postbank rekeningnr: 9480375

t.n.v  Zwerfkat in Nood II
Postbus 58
3630  Maasmechelen (Belgie)


 

03-06-2010
121 katten en 4 honden in de opvang....


Ja, u leest het goed..... we zijn goed aan het uitbollen.
Elke dag stromen de ukkies binnen, we hebben onze handen vol!  Vandaag kwamen er 6 hele zieke ukkies binnen via VZW Felix: Op een boerderij waren ze de kittens zat en dreigden hen dood te maken. Ze zijn nu binnen. Maar verzwakt en zwaar onder gewicht.
Dierenasiel Genk zat omhoog met 5 kittens met nog de navelstreng eraan.... zo klein. Helaas is er eentje vlak na de binnenkomst al overleden, ze was te zwak. De overige vier maken het goed in ons gezin.
Dierenasiel Sint Truiden vangt enorm veel dieren op, ook zij zitten overvol, maar met handen in het haar en drie zieke jonge kittens toch ons gebeld. Ook zij zijn bij ons binnen nu. Enkele van hen hebben hele slechte oogjes. Gaan morgen naar de dierenarts.
Gisteravond een spoedgeval, een aangereden schuwe kat: We hebben hem willen redden, maar zijn rug was gebroken en is helaas ingeslapen.
Weer drie kittens vanuit dierenasiel Genk, ook mammakindjes... oke, we kunnen een plekje creeeren, dus ook binnen.
Begin juni en nu al zo zoveel dieren... poeh!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg