Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

29-04-2010
Leven en dood gaan hand in hand...

Waar we Abje gisteren helaas hebben moeten laten gaan, mocht hetzelfde gastgezin ook weer nieuw leven verwelkomen. Abje heeft haar vuurtje doorgegeven aan Elin, wat fakkel betekent.
Elin werd moederziel alleen gevonden in het bos door een oud-vrijwilligster van ons, schreeuwend en koud, placenta nog aan haar navelstreng vast. De vrijwilligster heeft gewacht, gezocht naar tekenen van broertjes of zusjes of de mama, maar die waren in geen velden nog wegen te bekennen... Elin ging dus mee. Gelukkig wist de vrijwilligster dat Brynn pas bevallen was en vroeg ons of geprobeerd kon worden of Brynn Elin zou accepteren. Aangezien Brynn ruim voldoende melk heeft, de kinders van Brynn goed groeien en heerlijke dikzakjes zijn, mocht dit. Gelukkig accepteerde Brynn Elin zonder problemen. Nadat Elin de eerste keer geholpen werd met het vinden van de tepel, kan ze het nu uitstekend zelf. Ze is al mooi bijgekomen van 82 gram naar 91 gram, dus we gaan er vanuit dat dit dametje een gezonde grote poes mag worden!

Elin


Elin naast stiefbroer Kalle, die 5 dagen ouder is:
25-04-2010
Abje terminaal ziek
Kijk eens in de ogen van deze middelste lieve kat.
Abje zit in onze opvang, maar eigenlijk gaat het niet zo goed met haar, daarom is ze niet plaatsbaar.
Abje heeft kanker, maar voelt zich nog oke. Ze is een bijzondere zorg kat, we willen haar een goede begeleiding geven tot ze zich zal begeven naar hogere sferen...
Zover is het nog niet, ze geniet, ze leeft, ze wil leven. Helaas heeft de kanker zich uitgebreid, maar is besloten niet meer te opereren. Dit mogen we haar niet mee aandoen.
Abje geniet van haar leven op aarde, we hopen dat ze dit elke dag nog kan meemaken. Kop op meissie..


Update: Abje is 28 april rustig ingeslapen.

25-04-2010
The Jinxed wandelmarathon

geschreven door Sheila
Deze wandel marathon op 29 augustus as staat het teken  van Buddy Kat. Ik hoop veel sponsors te vinden die een steuntje willen geven. Alle opbrengst gaat naar Buddy kat.
Tien cent per kilometer brengt 4,20 euro op voor Buddy Kat, alle beetjes helpen in de aanschaf van grit, voeding, medicijnen, nieuwe krabpaal... 
U kunt 4,20 euro storten op de rekening van Buddy Kat  (001-3823130-48 )
Nederland: ING rekeningnr: 9480375
t.n.v  Zwerfkat in Nood II
Postbus 58
3630  Maasmechelen (Belgie)
onder vermelding van Jinxed Marathon

Alvast enorm bedankt namens Sheila en.... Mister Jinx!   Lees hier gehele verhaal


24-04-2010
Babyboom!

Het is nu écht begonnen...

Gisteren kwamen Lynn en haar 4 kittens bij ons binnen:En onze Brynn is vanmiddag ook bevallen van een vierling!LET OP: DEZE KITTENS ZIJN NOG NIET BESCHIKBAAR EN WORDEN NOG NIET BEMIDDELD. OOK WORDEN VOOR DEZE KITTENS GEEN WACHTLIJSTEN AANGELEGD. BELLEN OF MAILEN OMTRENT DEZE KITTENS HEEFT DERHALVE DAN OOK GEEN ZIN. DE KITTENS ZULLEN VANZELF OP DE WEBSITE VERSCHIJNEN ZODRA ZIJ OUD GENOEG ZIJN OM VISITE VAN POTENTIELE ADOPTANTEN TE ONTVANGEN. PAS DAN WORDT ER NAAR HEN DOORVERWEZEN.

23-04-2010
Harde cijfers!


                  

In geheel Vlaanderen zijn de officiele cijfers ( via FOD) bekend ivm opname, euthanasie en plaatsing katten van alle dierenasielen Vlaanderen in het jaar 2008. De cijfers van 2009 worden nog altijd verwerkt, maar dit kunnen we u alvast doorgeven:

In geheel Vlaanderen werden in 2008 deze cijfers vrijgegeven
43,1 % euthanasie of  natuurlijke dood
49,5 %  werd geplaatst

In Limburg zijn de cijfers gelukkig een stuk beter:
Vijf asielen samen:
17,84 % euthanasie of natuurlijke dood
79,47% werd geplaatst

Hoe zitten deze cijfers eigenlijk in VZW Zwerfkat in Nood II ? We nemen het ruim van 1998-2009 ( 3500 katten)
7,2 % euthanasie of natuurlijke dood
90 % werd geplaatst

20-04-2010
Tjonge


De meldingen komen binnen: zwangere poezen, net geboren kittens, spoedmeldingen. We laten de pasgeborenen nu nog zoveel mogelijk bij hun mamma. Zolang ze nog hen mamma hebben en veilig zitten, mogen we deze moederliefde niet onderbreken...zij zijn de allerbeste mammas van de wereld!
Gisteren raakte een opvangkittentje in een hypoglycemie, maar nu is alles gelukkig weer onder controle.
Gisteren was er een spoedmelding: een volwassen kat was aangereden, in shock en kaak gebroken.
Gelukkig is ze nu stabiel, maar de kaak had blijkbaar een fikse breuk dus na deze fixatie blijft ze ter controle nog een nachtje bij de dierenarts. Maar........ waarschijnlijk hebben we de eigenaar gevonden!!
Er komt helaas een katje retour, nl Asha vanwege allergie in de familie.
Met onze verlamde Emjay ( Binky) gaat het hartstikke goed!!! Hij is vriendjes met de kat des huizes, hij is vrolijk, is graag buiten ( onder supervisie) ,Zijn rolstoeltje is geverfd en binnenkort wordt er getraind:-)

12-04-2010
Op het dak

Een meldster uit Maasmechelen had vandaag een poesje gevonden op het dak van haar garage tussen de afvoerleidingen.
Ze hoorde gepiep sinds deze morgen, maar het was een hele klus om het diertje te redden, 
Er waren 2 poesjes, maar 1 was al overleden, er was geen moederpoes in de buurt... zo verdrietig.
Dit liefje heeft haar oogjes nog dicht, maar kan schreeuwen als de beste! Ze heeft al goed haar flesje gedronken bij haar opvangmamma.

Let op: U kunt dit kitten nog niet bezoeken en er wordt ook geen wachtlijst aangelegd. Okkie zal vanzelf op de site verschijnen zodra ze de leeftijd van 4 weken bereikt, eerder heeft het geen zin om naar haar te informeren.

11-04-2010
Baby's op komst!

Jawel, we hadden het niet gezien, zelfs onze dierenarts had het niet door, maar onze Brynn, die zo mager binnen kwam, werd toch wel verdacht snel dik. Nu is Brynn een schuwe poes die vaak lekker in een holletje ligt te pitten, maar afgelopen week vond het gastgezin haar buik toch wel heel erg bol!
Brynn is dus hoogzwanger en het staat elk moment te gebeuren!
Ze is al te ver in haar zwangerschap om haar nog veilig te castreren, dus ze mag lekker gaan moederen over haar kleintjes. Haar kleintjes mogen lekker tot 8 weken bij mama blijven, alvorens we voor mama en haar kittens goede huisjes zullen gaan zoeken.

LET OP: u hoeft op dit moment dan ook nog NIET naar de kittens van Brynn te informeren. Zodra ze bezoek mogen ontvangen zullen ze op de site verschijnen en pas dan is het zinvol om voor de kittens te bellen. Er wordt ook GEEN wachtlijst aangelegd.


03-04-2010
Emjay en zijn rolstoel!


 

Het was een bijzondere dag.
Vandaag zijn Peter, Marielle, Berry en ik ( Berry is baasje geworden van Emjay!) naar de rolstoelman geweest.
Emjay vond het niet echt leuk in de auto, maar ala.
Daar aangekomen werd hij gemeten... Emjay was echt helemaal niet blij, hij vond er niks aan!
Wat apart was, want dat had de rolstoelman ook nog nooit gezien: zijn poten steken naar voren en niet naar achter. Het systeem moest anders worden gebouwd.
Daarna moesten we een uurtje wachten en was het grote moment daar.
De rolstoelman vertelde ons dat honden veel makkelijker een rolstoel verdragen dan katten, wat natuurlijk klopt. Een kat heeft zijn zelfstandigheid en vrijheid nodig, het was de vraag of hij een rolstoel zou accepteren...
 
Toen we terugkwamen met Emjay was zijn mini wielertje klaar en werd het uitgetest... Emjay vond het weer helemaal niks, hij besloot kont tegen de krib te gooien.
Hij had het gevoel gevangen te zijn in de rolstoel, in zijn hoofd wil ie wat anders dan in de rolstoel. Het is dus een kwestie van tijd... Hij was niet in zijn bekende omgeving, hij had stress, dus dit is natuurlijk geen referendum.
Nu wilde hij het niet, en ik begrijp hem volkomen: de rolstoel is zeker meegenomen, maar daar wordt pas op later tijdstip mee geoefend en er moet nog wat aan verbeterd worden, wat de man van Berry zelf zal doen.
En stapje voor stapje, komt ie er wel, maar nu nog even niet....
Op de terugweg heeft hij veel geslapen en hij mocht meteen mee naar zijn nieuwe huisje, wat een indrukken allemaal! 
 
Het ga je goed kranige Emjay, je hebt ongelofelijke lieve baasjes gevonden, ze heeft al een draagzak voor je gekocht, want jij ligt niets liever op schoot of tegen ons aan 
Je bent ons kleine kindje, Roos ( je eerste opvangmamma) en ik blijven van je houden. En we horen nu al het goede nieuws dat je daar al helemaal het ventje bent! Wauwwwww
Dank jullie wel lieve mensen voor zijn rolstoeltje, dank je wel voor het geloof in  Emjay.
Sabine
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg