Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

31-01-2010
Hanne nog altijd erg kritiek


Ze vecht, maar haar reserves zijn er niet meer. Ze krijgt nu zware pijnstillers en we hopen , hopen... op een klein wonder.
Morgenochtend zullen wij voor haar een beslissing gaan nemen, we mogen haar ook niet onnodig laten lijden.

 

31-01-2010
Hanne kritiek

Ja, ze kreeg een naam, onze meid. Ze ligt momenteel kritiek aan het infuus. Ze gaat het wel of niet redden...
Het hangt erom.
Ik heb haar een naam gegeven, omdat ze dit moet krijgen. Momenteel vecht ze voor haar leven. Onderkomen, maagsonde, diarree, kaak gebroken, Moet ik nog meer noemen?  .Foto maken hadden we achteraf gewild, maar daar denk je dan niet aan.

Laten we allen hopen en duimen. Hanne, zet em op, alsjeblieft, doe het.....

 

30-01-2010
Spoedgeval

We kregen vanavond melding van een spoedgeval in Tongeren. Een half jaar oud katje lag voor dood op straat voor het treinstation. Mensen liepen hem gewoon voorbij en lieten hem voor links liggen, doodziek...HOE kun je! Hoe!
Iemand raapte hem op, belde ons, waarschijnlijk is de kaak gebroken. Diertje is totaal onderkomen. Broodmager.
Wat nog erger is, was zijn ondertemperatuur... 34 graden!  Hij had er geen dag mogen liggen. Hij ligt nu onder warmtelamp en morgen halen we hem op van de dierenarts.... wordt vervolgd.

30-01-2010
Alweer spoed voor Frodo
Dit was helaas niet de eerste keer, maar de tweede keer... ons witte spook..
We wilden u niet verontrusten de eerste keer, maar nu zal ik het toch melden aan u...
Frodo heeft een soort van epileptische aanval gekregen vanavond.
Een maand geleden was dit ook het geval. We vonden hem smorgens in zijn eigen urine en ontlasting op de grond. Hij kon niet meer lopen en had stuiptrekkingen en krampen.
Hij is een nacht bij de dierenarts gebleven aan het infuus. Hij knapte razendsnel op. En er was niets meer aan het handje. We gingen er vanuit dat dit maar eenmalig zou zijn. Zijn bloedonderzoek was ook oke.
Maar nu, een maand later,  vanavond....vlak voordat we naar ons jaarlijkse vzw feestje zouden gaan, vonden we hem in zijn mandje en zakte hij door zijn poten toen hij ging staan. Hij kreeg krampen en stuiptrekkingen en raakte van de wereld. We wisten wat te doen en we reden pijlsnel naar de dierenarts. Feestje was even niet meer belangrijk, dan maar te laat komen.
Hij kreeg een anti shock en  valium gespoten om even het teveel aan prikkels af te remmen. Ook krijgt hij nu een infuus.
 Nu is hij kalm en gaat het wat beter. HIj komt er weer bovenop, maar.... na overleg met onze dierenarts zullen we hem nu medicatie gaan geven tegen epilepsie. We vrezen dat hij een epilepsie patientje is geworden en dat doet pijn...
Frodo is zo de moeite waard, zo'n lief dier als hij alleen is ( hij vindt andere katten niets). Maar hij krijgt extra stress door in Buddy Kat te verblijven, nl bij andere katten... Dit zal de epilepsie niet ten goede komen, maar wat moeten we...
Ik weet dat zijn plaatsingskansen hierdoor nog meer zakken en ik kan wel huilen om hem, waarom hij.... al zoveel moeite met andere katten en nu dit.
Maar er moet vast ergens iemand bestaan die hem een kans wil geven, want het is een fantastisch dier.

30-01-2010
Feest voor de gastgezinnen en vrijwilligers


Vanavond hield onze VZW haar jaarlijkse feestje voor vrijwilligers en gastgezinnen. Op deze manier willen wij onze mensen enorm bedanken voor hun inzet, enthousiasme en liefde voor de dieren in 2009.
Want ja, onze VZW draait op gastgezinnen, zij doen het grote werk achter de schermen, zij verdienen die echte grote pluim.
Onze gezinnen  verzorgen de opvangers met zoveel liefde en toewijding dat mag wel eens gezegd worden!
Nachten waken over zieke dieren, het voeden van ukkies, maar hen ook een geweldige start bieden door hen tijdelijk op te nemen in hun gezin. Ze maken de allerbeste kansen, zodat ze later kunnen uitvliegen als weerbare, sterke lieve dieren. Zij kregen via hen een tweede kans.
Ik merk dat elke plaatsing geregeld gepaard gaat met tranen, maar ook vreugde. Er zit zoveel betrokkenheid en warmte in onze gezinnen, een echte chapeau! Belangeloos zetten zij zich in voor onze dieren...
Het is nu winter en erg rustig, maar ze roepen me nu al: "Hey Sabine, ik mis de kleintjes, als je melding krijgt....."
En dan hebben we het nog niet over onze vrijwilligers..... het gehele jaar door zetten zij hun beste beentje voor, soms drukker dan de andere keer, maar ze doen het toch maar weer.
Ik heb groot respect voor elke vrijwilliger in onze vzw. Ieder heeft haar/zijn taak in de vzw, de partners moeten helaas  alleen TV kijken, want onze vrijwilligers hebben geen tijd om te hangen! Daarom ook een chapeau naar de partners:-)
Dank ook aan de verzorgers van Buddy Kat: ze staan er maar weer, elke dag weer.
Dank aan de lieve mensen van Adopteer een Hond, we gaan het dit jaar helemaal maken jongens!
Onze vrijwilligers regelen, zijn actief, nemen initiatief en geloof maar dat dit geen uurtje in de week is...
Ik ben trots op dit team en ik hoop dat zij allemaal heeeel lang in de vzw blijven! Dikke pluim voor hen allemaal!
Sabine


23-01-2010
Help mee de dieren te helpen in Haiti!


 

Waarom

   

We zijn allemaal enorm geschrokken van de aardbevingramp in Haiti. Zoveel doden, gewonden en ontheemde mensen... wat een onbeschrijfelijk leed!
Omdat onze VZW staat voor dierenwelzijn, zijn wij tevens erg bezorgd over de 5 miljoen dieren in Haiti.
Als VZW kunnen wij niet machteloos toekijken en willen dan ook ons steentje bijdragen.
Wij moeten zelf ook roeien met de riemen die we hebben, maar deze mega ramp laat ons niet onberoerd en we willen ons hart tonen aan de dieren die ons OOK  nu zo enorm nodig hebben.
Dit kunnen wij niet alleen lieve mensen, daar hebben uw hulp massaal voor nodig!!!
Spreek dit voort.... familie, vrienden, buren, kennissen enz.
Wij zorgen ervoor, dat dit samen met de opbrengst van onze onderstaande acties gestort worden op de speciale rekening van het IFAW en de WSPA.

Wat kunnen wij samen doen voor de dieren in Haiti? Actie loopt t/m 28 februari 2010

- Doe een donatie op ons rekeningnummer ovv: dieren Haiti 
  belgische (FORTIS) bank rek. nr:  001-3823130-48  
  nederlandse postbank rekeningnr: 9480375
   t.n.v  Zwerfkat in Nood II
  Postbus 58 
  3630  Maasmechelen (Belgie)


- Bij elke bestelling uit onze webwinkel wordt de helft van de opbrengst afgestaan aan Haiti

- Bij elke plaatsing van 1 van onze dieren zal per plaatsing 10 euro afgedragen worden aan Haiti

- Indien men dit artikel  en dit artikel uit onze webwinkel besteld dan zal de volledige opbrengst naar Haiti     gaan

- Deze schattige Hello Kitty tasjes gaan per stuk de deur uit voor maar 5 euro incl verzendkosten. Bij elke bestelling gaat de opbrengst integraal naar de dieren van HaitiWilt u roze? zwart of lichtroze? Hoeveel? Mail dan naar info@zwerfkat.com, waar u uw reservering vast kan leggen. Na betaling zullen we dit ludieke tasje naar u opsturen! Opgelet... aantal is beperkt!

Naar wie gaat het geld
Het IFAW ( INternational Fund of Animal Welfare) en de WSPA (World Society for the Protection of Animals) bundelen hun krachten samen en willen de dieren ter plaatse gaan helpen.

Citaat
Het IFAW is een grote missie aan het voorbereiden om noodhulp te bieden aan de getroffen dieren op het verwoeste Haïti.

Samen met het WSPA (World Society for the Protection of Animals) gaan we leiding geven aan een gecoördineerde actie met dierenwelzijnsorganisaties genaamd de Animal Relief Coalition of Haïti.

De regio rondom de hoofdstad van Haïti, Port-au-Prince is het zwaarst getroffen, en veel mensen zijn omgekomen of zwaar gewond. Ook veel dieren zijn getroffen en daarom is het team in de Dominicaanse Republiek een mobiele dierenkliniek aan het inrichten.

Deze kliniek moet worden voorzien van medicijnen, naalden, verband, eten en andere benodigdheden. Zodra de humanitaire hulp goed op gang is gekomen en het gebied veilig is zal het team naar Haïti gaan en starten met hun levensreddend werk.

08-01-2010
Koude Tijden

Het is koud buiten, ik blijf lekker boven de verwarming in mijn mandje zitten. Ik waag mijn pootjes nu niet buiten in de sneeuw.

Mijn gedachten gaan terug naar een paar maanden geleden. Ik zag voor het eerst het levenslicht in een hoekje in de stal, een koude omgeving maar ik kroop dicht tegen mama aan. Als mama even weg was kroop ik dicht tegen mijn broertje en zusjes aan. Wij konden elkaar warm houden terwijl mijn jasje steeds verder groeide. Dat was fijn zo met mijn broer en zusjes want verder was het een grote lege bak. Toch rollebolden we en speelden met elkaar. Ik ontdekte langzaam de wereld buiten het hok.
Na een aantal weken kwam een grote man, die zette iets neer wat vreemd rook, maar ik had honger gekregen van het spelen. Zo kwam de man elke dag hetzelfde brengen. Onze mama zagen we steeds minder. En op een dag, mama was weg en bleef weg hoe we ook riepen.

We kropen dicht bij elkaar en ik kreeg last van jeuk en voelde me steeds ellendiger. Mijn vacht werd lelijk en ik werd steeds zwakker. Steeds weer voelde ik beten en ik kon er niets aan doen. Ik riep mijn broertje en zusjes maar kreeg nog maar van 2 antwoord. Waar was mijn zusje? Ze kan toch niet weg zijn gegaan? Hier werd het steeds kouder en ik moest niezen en kreeg tranende ogen, steeds meer en steeds vaker.

Toen kwam de grote man met een vriendelijke vrouw. Op haar jas zag ik letters staan, nu weet ik dat het www.zwerfkat.com was. toen kon ik nog niet lezen.
 Haar stem was lief maar ze pakte ons en stopte ons in een bak. Mijn hart sloeg over van de schrik. Ik kroop zo ver mogelijk weg. Wilde niet gepakt worden en vluchtte en daar zag ik mijn zusje in het stro liggen. Ik ging gauw naar haar toe maar ze voelde koud aan, heeeel eng.
Ik riep nog maar kreeg geen antwoord. Verstijft van schrik stond ik een moment stil en toen werd ik ook gepakt.

Wat er toen gebeurde weet ik niet meer goed. Ik werd in slaap gesust door een zachte stem die zong maar ik zag dat het met broertje niet goed ging en ik ging heel dicht tegen hem aan liggen. Ik werd wakker toen ik werd gepakt en ik voelde een zachte nevel over me heen. Ik kreeg wat eten en drinken, werd in bad gestopt, wel een paar keer brrr (dat begreep ik later) en mocht opdrogen onder een warme lamp. Mijn broertje was ik kwijt, ook die riep ik en ik moest denken aan mijn zusje die achtergebleven is in die koude stal. Ik huilde en miste haar, voor haar was de hulp te laat.

Ik kijk op van het warme plekje op de vensterbank, en denk nog even aan alles wat na die tijd is gebeurd. Ik werd een mooie dame, had een prachtige spierwitte vacht en werd geaaid en geknuffeld. Een heerlijke tijd kreeg ik binnen als kitten van 7 weken. Ook mijn broertje kwam een paar dagen later weer bij ons, hij was weer beter en we konden samen spelen. Hij moest nog wel pilletjes krijgen maar geen eng slangetje meer in zijn lijfje waar hij me over vertelde toen hij thuis kwam.
Nu woon ik bij lieve mensen en heb een warm thuis. Ik krijg zoveel liefde!

Toch denk ik vooral nu aan poezen zoals ik eens was, aan ons lot overgelaten, ziek en vol vlooien. Op koude tochtige plekken of onder struiken in de sneeuw.
Met mij is het goed afgelopen, net als met mijn broer en zusje maar er zijn er meer die zo graag uit de kou willen, een nieuw thuis zoeken of in ieder geval verzorgt worden door eten en drinken en medische zorg als het nodig is. Dan redden ook de anderen het wel.
Help jij ook een handje??

(ter herinnering aan een nestje dat gered is door onze zwerfkattenorganisatie)
06-01-2010
1e kitten van 2010 binnen

We kregen een melding uit Dilzen, er zou een katje van een week of 10 langs het kanaal struinen. Hartstikke tam en aanhankelijk, dus waarschijnlijk een dumpactie... Wie doet nou zoiets, een katje zomaar in de vrieskou dumpen?

Moira zit nu lekker bij ons gastgezin waar ze zich al helemaal thuisvoelt, ze is wat aan de magere kant en waarschijnlijk eerder een week of 16. Er is waarschijnlijk al interesse voor haar dus deze dame komt wel op haar pootjes terecht!


Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg