Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-11-2010
Beiroet bij nacht
Het was dan zover:  Afgelopen zaterdag zou ik een kort tripje maken naar Libanon en zondagochtend heel vroeg weer terugkeren naar Amsterdam.
Ik zou niet alleen zijn: tijdens de terugreis zou ik vergezeld worden van 4 lieve viervoetertjes. Mooie gedachte!
Welnu: Animal Lebanon ( bij ons niet onbekend) vroeg onze hulp voor 3 honden en een kat.
In Libanon is het dierenwelzijn schrijnend, worden er amper dieren geplaatst en is de medische ondersteuning van zieke dieren verre van ideaal.
Wij zouden Stella overnemen, een zieke hond, broodmager maar zo verschrikkelijk lief! Stella was een maand geleden gevonden in de bergen, ze was aangereden en lag ontredderd op straat. Ze werd door Animal Lebanon opvangen en ze bleek een gebroken bovenpoot te hebben. Ze werd tweemaal geopereerd, met platen, pinnen en de hele rats. De operaties verliepen niet zoals ze moesten en tweemaal werden de pinnen en platen er weer uitgehaald. Dit was de genadeslag voor Stella, want een derde operatie was gewoonweg niet meer mogelijk: er was teveel stuk gemaakt. Een pootamputatie was de enige uitweg , maar in Libanon zijn de artsen nou eenmaal niet te vergelijken met de onzen.  Stella maakte grote kans te sterven door complicaties.
Er was haast geboden voor haar en wij moesten dan ook zo snel mogelijk deze lieve meid gaan ophalen in Beiroet, zodat onze eigen dierenarts de pootamputatie kon gaan verrichten.
Spannend? Lees hier het verdere verslag
 

26-11-2010
Update Sokje

Kijk even terug naar het verhaaltje op 19 november .... onze  leven of sterven kat Sokje.
Het gaat langzaam maar gestaagd beter met haar! Stiekum geniet ze van alle aaitjes en laat ze zich steeds beter behandelen. Wat geduld en liefde allemaal niet kan doen.... Maar wat vooral heel belangrijk is: ze kan zelfstandig ontlasting maken en maakt al gebruik van de kattenbak! YES. Wat is dat toch een stoere meid, we wisten het wel hoor Sokje.
Zet em op dame, je komt van heel ver, maar wij - hebben - geloof- in - jou.

26-11-2010
Het is bijna zover!
Stella moet nog twee nachtjes slapen en dan is ze eindelijk in België. Een vrijwilligster vertrekt morgenmiddag naar Beiroet (Libanon) om ze op te halen en ze komt op zondag, met Stella!, weer aan op de luchthaven van Amsterdam. Van daaruit kan ze naar haar nieuwe tijdelijke thuisje.

Jammer genoeg is er ook wat minder nieuws. De mensen die het verhaal rond Stella gevolgd hebben weten dat ze oorspronkelijk naar hier kwam voor een ingewikkelde bot-operatie. Volgens onze dierenarts is er helaas niets meer aan te doen dus wordt de poot as maandagochtend geamputeerd. Maar daarom zullen we haar zeker niet minder graag zien.

We zijn er rotsvast van overtuigd dat we voor deze lieve meid een prima baasje zullen vinden!
Geschreven door Davy

19-11-2010
Leven of sterven..


Sokje was een spoedmelding uit Brussel. Ze was aangereden en meldster (een bekende van de vzw) belde ons.
We lieten haar de kat naar onze samenwerkende dierenarts in Kortenberg brengen, waar bleek dat ze echt in kritieke toestand leefde.
Ze was niet enkel in hevige shock: ook haar bekken gebroken en een kaakfractuur. Helaas is de bekkenbreuk op een delicate plek, waardoor er grote kans bestaat dat ze verlamd is van achter.
Ze heeft enkele dagen aan het infuus gelegen bij de dierenarts, maar bleek niet hanteerbaar te zijn. Ze was schuw.... verdorie dat was niet wat we wilden horen!
Ze lag maar stil in een hoekje, liet haar plas lopen, wilde niet eten, wilde niet aangeraakt worden, het was een regelrechte ramp!
Elke 12 uur namen we "de beslissing" met elkaar door. Had ze pijn? Was er kans op herstel? Oke, geen pijn, er is kans op herstel, we geven het weer 12 uurtjes...

Maar tot grote ellende trok ze gister zelf haar infuus eruit en konden de dierenartsen haar niet benaderen. Haar laatste kans was nog : opvang in ons gastgezin en ook per 12 uur bekijken, want ze moet wel goede kans op genezing hebben.

Bij onze opvangmamma's Diny en Sab ging het meteen een stuk beter: ze heeft weer zin in eten, ze laat zich behandelen. Ze lijkt het zelfs leuk te vinden als er zachtjes tegen haar wordt gesproken, dan gaan haar oogjes en oortjes op en neer. Elke dag is ze nu ietsje beter, maar het gevaar schuilt om de hoek... is ze wel/niet verlamd.
We houden rekening met het ergste, maar stiekum willen we hopen op een wonder, op lieve Sokje die al zoveel ontberingen heeft moeten doorstaan. We willen dat nu eindelijk eens de zon voor haar gaat schijnen. Sokje? Aan jou zal het niet liggen, we willen dat je op je pootjes kunt gaan staan..maar vooral  hopen we dat je blaas zal gaan werken, want dat betekent dat je blaas niet verlamd is.
 

19-11-2010
4000e opvanger!


Jawel lieve mensen, ze is gearriveerd...

Wina is onze 4000e opvanger ( alle dieren meegerekend zoals honden en konijnen).
Proficiat Wina, je bent ons jublieum katje geworden!! En weet u? Ze is nog altijd te plaatsen:-)

 

19-11-2010
Chloe leeft!

Chloe is een opvanger bij onze opvangmamma Anne: dit dier was letterlijk ten dode opgeschreven buiten, want ze was zeer zeer ernstig ziek
 
Chloe heeft melkliertumoren die weggehaald moesten worden. Maar ze bleek een bijna fatale pyometra ( baarmoederonsteking) te hebben. De etter kwam er via haar achterste zelfs uit! Spoedoperatie, waaronder ook nog eens cysten op eierstokken, buik zat vol etter, had ook nog eens buikvliesontsteking.
Ze zou de nacht niet hebben gehaald als ze deze spoedoperatie niet had gehad.Chloe werd net op tijd binnengebracht.
 
Haar andere probleem: De melkkliertumoren konden pas 6 weken later worden weggehaald, als de buikwondes waren genezen.
Twee dagen geleden heeft ze alweer spoedoperatie gehad, want ze at al weken super slecht, had veel pijn en de kanker  veroorzaakte al grote wondes.
 
De operatie was zwaar, maar geslaagd, maar er is maar 1 kant van de klieren gedaan, over 6 weken de laatste operatie aan de andere kant van de tepels.
Vanaf nu is Chloe een totaal andere kat geworden:ze wil weer goed eten ( na 6 weken amper eten) en heeft plezier in het leven!!
 
Chloe is een voorbeeld gezien de kracht van de kat: zo kranig dat ze is, zo dapper, zo'n doorzetter... en een chapeau naar het gastgezin Anne, ongelijk knap hoe ze haar verzorgd heeft. Chloe is een dame van 14 jaar beste mensen.
 
Chloe meisje? Na 3 operaties mag je eindelijk genieten van je ouwe dag, en dan zullen we uitkijken naar een heel speciaal baasje voor je.
Kijk eens naar deze twee fotos. Eentje voor, eentje na. Kijk eens hoe mooi ze is geworden, met haar wapperende manen....

 
Ze was kansloos overal geweest, nu is ze een trotse oude dame en ze leeft!!  Ze leeft en HOE!

11-11-2010
Herhaling! Helpt u ook mee?

07-11-2010
Marius en Boy zijn uitgevlogen!


        

Het is eindelijk zover... onze langszittende mannen ( bijna 2 jaar!) hebben hun gouden mandje gevonden, YES!!
We zijn allemaal enorm ontroerd en gelukkig, het is een echte feestdag vandaag! We noemen dit dan ook de beste plaatsing van het jaar... twee mannen die niet enkel aids positief zijn, maar ook nog eens leucose positief zijn getest. En wie nu nog durft te zeggen dat deze dieren onplaatsbaar zijn, heeft een plank voor zijn kop!
Hier tonen wij met alle trots aan dat het wel degelijk mogelijk is en deze dieren alle kans op geluk mogen hebben. Ook hun hartje klopt, ook hun leven is net zo waardevol als die van gezonde katten.
Hier doen we het allemaal voor, hier het levende bewijs dat alles mogelijk is en dat je met een beetje effort en geduld zulke lieve schepsels DE kans op een toekomst kan geven: zij verdienen het niet alleen... zij hebben het recht op leven.

04-11-2010
Kerstcadeaus!


In samenwerking met Chayenne Cats bieden we mooie badjassen, handdoeken, badhanddoeken, paraplu's (allen geborduurd/bedrukt met kattenpoot), kattige agenda's en kattenhangertjes aan. Misschien leuk als kerstcadeautje?

Ga snel HIER kijken voor meer info.
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg