Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

25-10-2010
Oktober Asielmaand!


In samenwerking met Maxi Zoo Lommel hebben we deze maand een fantastische voedselinzamelingsactie:Klik op bovenstaand plaatje voor een flyer met uitgebreide uitleg rondom de actie!

25-10-2010
12,5 jarig Jublleum!

25-10-2010
Cyril overwint 7 heuvels!

22-10-2010
Ik ben een echte dierenvriend


Gelukkig krijgen we niet vaak het mes op de keel gezet, maar in Maasmechelen woont een hele echte dierenvriend die ons toch even heel erg boos heeft gemaakt.
Op onze voice mail sprak  een dame, genaamd Marry, haar telefoonnummer in met de vraag ons terug te bellen.
Onze gsm draagster was op de baan, wist niet of het om een echte spoedmelding ging, maar besloot toch zsm terug te bellen.
Een hoog snel sprekende stem begon haar tirenade op onze gsm draagster los te laten.
Een zwerfkat werd onlangs door VZW Felix gevangen om gecastreerd te worden met de bedoeling deze na revalidatie terug te plaatsen. Deze zwerfkat vertoefde in de tuin van Marry en deze grote dierenvriend had helemaal geen zin om de kat terug te nemen. " Hou hem maar bij u, of laat hem maar inslapen, ik wil dat beest niet terug" zei ze heel kordaat en beslissend.
Echter is dit niet de werking van VZW Felix (en terecht) om  zulke schuwe diertjes te herplaatsen: deze dieren kunnen nu eenmaal niet aarden tussen 4 muren en het is ook niet de bedoeling een gezonde kat zomaar te laten inslapen! De kater werd dus na revalidatie teruggeplaatst.
Dit was zeer tegen de zin in van mevrouw Marry en op hoge poten belde ze naar onze vzw.
De betreffende kater kwam geregeld bij haar binnen via het kattenluik en sliep op haar bank. Aangezien er nog 5 andere katten in het huis wonen, jaagde Marry de kater weg met de bezem.
"Indien u de kat niet komt halen dan bel ik de veearts en dan laat ik hem inslapen! Dit doe ik vaker hoor, mijn dierenarts heeft hier geen enkel probleem mee, maar ik zeg u toch beter zijn naam niet" gilde ze door de telefoon. Onze gsm draagster kwam er amper tussen en moest aanhoren hoeveel geld de euthanasien haar in verleden hadden gekost en dat ze toch wel de grootste dierenvriend van de omstreken was.
Deze Marry uit Maasmechelen was niet te vermurwen, ze haalde het bloed onder onze nagels vandaan.
UIteindelijk konden we haar zover krijgen dat ze ons even de tijd gaf om een een oplossing te bedenken ( tussen alle grootste verhalen hoeveel heldendaden ze al had verricht). 
Echter, in realiteit gaf ze ons geen tijd meer.... ze had de volgende morgen de politie al laten komen en de kat zou in dierenasiel Maasmechelen de dodenspuit krijgen.
Een medewerkster van VZW Felix is als de bliksem naar het dierenasiel gereden om de kat van de dodencel te bevrijden. Het moge duidelijk zijn dat een gecastreerde gezonde kater NIET  onderworpen mag worden aan de grillen van een dame die haar geweten probeert te sussen door haar heldendaden uit het verleden op te rakelen. Het is en blijft moord, hoe je het ook went of keert.
Gelukkig kwam Martine van Felix op tijd en proberen we nu samen met elkaar een geschikte boerderij te vinden voor dit diertje.
"Ik ben de grootste dierenvriend die u zich maar kan voorstellen" galmt het nog na in de oren van onze gsm draagster....  Chapeau aan de meldster: geen idee dat dit ook tot het niveau van dierenvriend behoorde, maar we leren bij..

20-10-2010
Hulp gezocht voor 20.000 kilo kattengrit!

Beste lezers,
We zoeken met spoed hulp voor het onderbrengen van 20.000 kilo kattengrit voor onze VZW in de regio Limburg. Daarnaast moeten we dit op zeer korte termijn gaan ophalen, maar we hebben echter een vrachtwagen ( liefst met heftruck) nodig. Sommige van onze mensen bezitten een bestelbusje, maar reken  maar uit... 20.000 kilo kattengrit ( zakjes van 5 kilo op palletten) zal niet passen in onze busjes.
We beschikken tevens nog niet over een grote opslagruimte.
We zitten beetje met handen in het haar, want dit grit is voor onze zwerfkatten bestemd, maar we missen momenteel de middelen om het op te halen en onder te brengen. Poeh! Wat nu?
Kent u misschien iemand die tegen een redelijke vergoeding wilt rijden en beschikt over een vrachtwagen? Of heeft u misschien een tijdelijke locatie voor ons beschikbaar ( mits goede afspraken)? Mail ons: info@zwerfkat.com of bel: 0495-285127
Alvast hartelijk dank namens onze viervoeters!

11-10-2010
Meldingen stoppen niet...

Het blijft nog altijd erg druk in onze vzw. Dagelijks worden we gebeld en nog altijd komen de kleintjes binnen. Aangezien we momenteel 151 opvangertjes hebben, zijn we tevens afhankelijk van onze collega's en de goodwill van onze melders. Het doet soms echt pijn de kleintjes door te verwijzen, maar we laten hen niet in de steek. Soms kunnen we hen niet opnemen en moeten we een goede samenwerking houden met naburige organisaties.
Een greep uit onze collectie:

5 oktober: een nest van 5 kittens met mamma worden in een doos voor de deur van onze vrijwilligster (Maasmechelen) gedropt. Chapeau! Het blijft voor ons niet te begrijpen... Ze zijn gelukkig binnen.
7 oktober: een doodzieke kater is te zwak om te eten, gevonden in Mol. In samenwerking met zwerfkattenproject Mol is het diertje bij onze collega's binnengekomen. Dank je wel!
7 oktober: In Lanklaar wordt een nest van maar liefst 5 kittens circa 5 weken oud, gedropt voor de deur van de meldster. Alweer in een doosje! Ze zijn bij ons binnengekomen en ervaren nu alle liefde in ons opvanggezin.
Wegwerpartikelen zullen wij nooit, nooit begrijpen.


"ik zat in het doosje, ik ben niets waard"

7 oktober: een melding in Edegem, vlakbij Antwerpen.  Twee kittens van 4 maandjes oud... we hebben hen kunnen doorverwijzen naar een opvang in hun buurt.
8 oktober: nestje van 4 kittens, nestje van 6 kittens, melding van 5 volwassen katten, kat verstrikt in eigen halsband: allen kunnen doorverwijzen naar naburige instanties... ze worden geholpen en opgevolgd.
10 oktober: een kitten wordt aan de deur gebracht bij een vrijwilligster. Ze werd gevonden op het werk. Gelukkig is zij nu ook gered.

Poeh mensen, het valt echt niet mee: we hoopten op een rustige periode, maar helaas is niets minder waar.
We moeten roeien met de riemen die we hebben en het seizoen blijft nog eventjes doorgaan vanwege de lange warmte. Maar geen plaatsing = geen nieuwe redding ( cq kitten) van buiten.

U kunt onze poster ook verspreiden! Op deze manier kunnen we samen voor extra plaatsingen zorgen!

Werkt de email kattenbemiddeling@zwerfkat.com niet? Mail dan naar sabine4@telenet.be

04-10-2010
Dierendag

Eigenlijk zeggen mensen dat dierendag vandaag de dag een commercieel iets is. Maar toch houden we er allemaal wel beetje van. Het is niet dat je perse  je eigen huisdier op iets lekkers moet trakteren, het is een vastgestelde wereldwijde dag waarin de intrinsieke waarde van het dier wordt erkend.
Dat is zo mooi aan dierendag. Oorspronkelijk terugkijkend; de erkenning van dierenrechten. Wereldwijd laten allerlei dierenorganisaties zien dat de dieren rechten hebben en beschermd dienen te worden.
Dit geldt dan ook voor alle dieren, niet enkel ons huisdier. Doe iets geks voor de dieren vandaag, steun een goed dierendoel, onderneem zelf actie om dierenleed aan de kaak te stellen, onderteken dierenpetities,reik je hand uit naar hen die onze stem nodig hebben.
Alle dieren tellen mee...en Zwerfkat in Nood II geeft elk van hen een aai over hun snoet, zeker aan hen die het momenteel erg zwaar hebben... Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg