Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

26-02-2010
Nieuwe kattenbemiddelaar gezocht!

Voor ons team van ‘kattenbemiddeling’ zijn we op zoek naar iemand die ons team wil komen versterken.
 
Onze doelstelling is om katten aan een goed nieuw thuis te helpen. Snelheid staat hierbij niet op de eerste plaats. Wij kijken naar de kat en zoeken hier een passend huis bij. Hierbij wordt uiteraard gelet op aanwijzingen die wij van het gastgezin krijgen. Je fungeert dus als tussenpersoon, iemand die bemiddelt tussen de kat (het gastgezin) en een geïnteresseerde.
Bemiddeling maakt deel uit van het kernproces van de VZW. Wij zijn niet alleen een visitekaartje naar buiten toe, maar bepalen ook naar wie de katjes uiteindelijk toe gaan. Dit laatste punt heeft als gevolg dat we iemand zoeken die stevig in zijn of haar schoenen staat.
 
Bezit je de eigenschap om goed door te vragen bij een intakegesprek en het doorzettingsvermogen om mensen af te wijzen als ze niet aan de gestelde eisen voldoen? Ook sociale vaardigheden en vriendelijkheid zijn niet te missen eigenschappen die een bemiddelaar zeker in huis moet hebben. Bezit jij deze eigenschappen en heb je genoeg lef en zelfstandigheid om zaken grondig aan te pakken?
 
Dan zijn we op zoek naar jou! Help de zwerfkatten door middel van het verzorgen van een goed nieuw thuis. JIJ maakt verschil!

Wat houdt het concreet in:
Het beantwoorden van de mails van geïnteresseerden, het up to date houden van de kattenlijst in googledocs, telefonisch bereikbaar zijn tussen 20.00 en 22.00 uur ’s avonds.
Je werkt echter in een team, dus dit houdt in dat je 1 op de 4 weken dienst hebt. De overige 3 weken is het wel handig als je de mails goed meeleest, zodat je op de hoogte blijft.
 
Voor meer info: kattenbemiddeling@zwerfkat.com


20-02-2010
Nachtelijk avontuur werd succes!


Vannacht kwam er een ernstig spoedmelding uit Genk: een zwaargewonde poes lag aangereden op straat in het centrum van Genk. Haar oogje hing eruit, ze bloedde en haar kaak was gebroken...
Wat te doen? Duidelijk was wel dat er een dichtsbijzijnde dierenarts gevonden moest worden, want elke minuut telde. Wij gingen snel op zoek naar een dierenarts via internet. Snel, snel, telefoonnummer geven aan de melder, kosten kwamen voor rekening van onze vzw en gaan!
De dierenarts ( ik noem even geen namen) had de poes binnengekregen en belde ons op:  Het zou volgens de dierenarts beter zijn, wanneer de poes ingeslapen zou worden, want er was veels te veel werk aan haar. Het zou echt 400 a 500 euro gaan kosten, minstens!
Na onderling  kort overleg, hebben we zonder aarzelen besloten dat de poes gered moest worden.
Ondertussen was het al 23.45 uur..
MAAR, we vonden de reactie van de dierenarts zo raar , we besloten de kat op te halen en onder te brengen bij onze vaste dierenarts. Onze collega Marielle was de rots in de branding en stapte per direct in de auto.

Toen we de dierenarts terug belde, was er geen gehoor. Na 5 minuten kregen we de arts aan de lijn: ze was net van plan de poes in te laten slapen. "want is echt veel werk en veels te veel geld."  We schrokken enorm...net op tijd dus...
We vroegen haar of ze de kat al een anti shock had gegeven. Nope....  we vroegen of ze gestabiliseerd kon worden, want we kwamen haar ophalen om naar onze vaste arts te gaan. Dat was goed.
Marielle haalde poes op, ze zag er vreselijk uiit, maar wat was ze lief! Snel door naar de vaste dierenarts die al standby stond. Volgens de arts in Genk zou ze een longbloeding hebben, maar daarvan was echter geen sprake. Bij onze arts begon ze op de behandeltafel kopjes te geven, te kneden met de pootjes en te spinnen. De lieverd...
Ondertussen is ze vandaag geopereerd: haar oogje is eruit gehaald en haar kaak is gefixeerd. Ze doet het goed! Veel werk? 500 euro? Longbloeding?  Lief meiske van ons, wat zijn we blij dat je het zo goed stelt nu!
We hopen tevens dat haar baasje haar mist, want ze had een halsbandje om... 
Morgen halen we haar op en mag ze lekker bij ons revalideren.
Wat een fantastisch slot he mensen!
 

15-02-2010
Handje spoedmeldingen

Voor een winterperiode had onze gsm draagster Leonie best wat spoedgevalletjes te verwerken!Onze nieuwe aanwinst vanavond... hij heeft nogal wat achter de kiezen.
We kregen een spoedmelding uit regio Leuven: deze lieve schat werd letterlijk in een gracht gevonden, kletsnat...de meldster viste hem uit de gracht en bracht hem bij de dierenarts.
Daar werd eerste hulp verleend... hij blijkt ook blijvend blind te zijn en heeft een keelontsteking.
Daarna, toen hij stabiel was, werd hij onder narcose gebracht voor castratie. Voor de zekerheid deed de arts nog een snaptest aids/leucose.
Hij is positief getest op aids, voorlopig. Helaas wilde de arts geen tweede test doen, omdat ze zeker wist dat de test sluitend zou zijn, wij weten helaas wel beter...
Normaal zou hij geplaatst worden, maar vanwege deze uitslag werd besloten: als er binnen 10 minuten geen oplossing is, houden en laten we hem in slaap ( maw: euthanasie).
We zeiden meteen ja, de tweede test laten wij zelf wel uitvoeren. Vandaag is hij in Buddy Kat gebracht en verblijft in de ziekenboeg. Hij is erg zachtaardig, maar schrikt wat als je te snel met je hand over zijn kopie aait. Ja, hij is blind, daar moeten we natuurlijk wel rekening mee houden. Hij heeft in elk geval al heel goed gegeten!
Tweede spoedmelding: een eigen kat moest op stel en sprong weg bij een eigenaar, ze kregen een baby en de kat kreeg te weinig aandacht: indien wij niet zouden opvangen zou het inslapen worden. Gelukkig heeft vandaag een andere kattenvereniging de kat kunnen herplaatsen!
Derde spoedmelding:  Een gewonde poes in Dilsen Stokkem. De poes heeft waarschijnlijk kwetsuren aan staart, ze staat niet recht, is een beetje bang en lag daar al een paar uren.
Ondertussen is deze lieverd binnen! 
Helaas is ze diezelfde nacht nog overleden, ze was veels te ziek, er is veels te lang gewacht door melder...we wensen het gastgezin veel sterkte

12-02-2010
Twee kleine ukkies
Onze eerste kleine kittens dit jaar...

Spoedmelding van 4 kittens van nog maar 2 weekjes oud,  geboren 29 januari.
Volgens de wanhopige meldster is de moederpoes een heel jonge kattin die ze vorige zomer aan het kanaal in Stokkem gevonden heeft.
De kittens zijn heel ziek, hebben niesziekte, etterende oogjes en neusjes, drinken niet meer, ze heeft ook geprobeerd een flesje te geven maar ze slikken slecht en dus lukt het niet. De meldster heeft het financieel niet breed en kon geen dierenarts raadplegen. Helaas intussen zijn 2 kleintjes gestorven.

Gelukkig hebben deze laatste twee kittens in de opvang medische zorg gekregen en ze maken het redelijk, Zelf drinken doen ze nog niet, maar ze zijn sterk en krijgen nu de allerbeste opvang! 

Update: Helaas hebben ook Isis en Mikah het niet mogen redden... Ze waren te zwak en te ziek...

01-02-2010
Het mocht niet zo zijn voor Hanne

Ze is vanmorgenvroeg gestorven.. Te lang rondgelopen, geen reserves, het is niet eerlijk he?Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg