Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-06-2019
Verjaagd

Kleine Rex vond nergens aansluiting. Bang, klein en vuil... zo liep hij rond in een leegstaande woning. Er liepen nog zwerfkatten rond, allen gecastreerd en gesteriliseerd. Zij krijgen eten van een goedhartige dame. Rex viel op, zo in zijn eentje, zo klein. Hij werd niet goed opgenomen in de groep en werd aangevallen en verjaagd. Hij was niet welkom.
Ze ving kleine Rex, en zette hem in de bench.
Eerst werden de plaatselijke instanties gebeld. Het ene asiel had geen plek, het andere vond hem al te oud (!!). Zes weekjes oud...
Toen wij onze voicemail afluisterde en het dramatische antwoord hoorde, nl. nergens was plek, ze was nu op weg naar de oude plek om hem weer los te laten, besloten we onmiddellijk in te grijpen. Plek moest gemaakt worden voor deze kleine hummel!
Gelukkig, we waren net op tijd, hij kwam in ons opvanggezin. En maar goed ook, want hij was ook nog eens broodmager. We konden zo zijn ruggegraatje voelen, zijn ribbetjes tellen.
Nog erg onder de indruk, kreeg hij eerst een badje om alle viezigheid voorgoed van hem te laten glijden. En dan een lekker hapje en een bijkomen van een avontuurlijke dag.
Nu wennen aan onze handen he lieverdje, want stiekem geniet jij intens van alle zachte streeltjes en lieve woordjes

29-06-2019
Dan ga je op vakantie...

Een welverdiende rust, gewoon eventjes er tussenuit. Onze vrijwilligsters hadden nog wel zo beloofd om echt hun rust te pakken, want straks bij de terugkeer moeten ze er weer volle bak tegenaan!
Maar wat wil je, als je op je vakantiebestemming aankomt en je een paar zielige katjes half ziet kruipen. Dan komt de onherroepelijke vraag: "Er zitten hier zielige katjes met misvormde pootjes, mogen we die meenemen??"
Ja hoor, neem maar mee, die kunnen we toch onmogelijk achterlaten!
Zo gezegd zo gedaan..
De eerste vangactie werd een feit. De kleintjes hadden zich goed verstopt in grote buis in een leegstaande silo. Bloedheet ook nog eens. Na wat creatief breinwerk en (on)handige kruip en duw/trek moves, konden de twee arme drommels gered worden uit een stoffige, vieze omgeving. Wat een bange oogjes!
Terug in het vakantiehuisje vielen ze als een blok in slaap, na een hapje gegeten te hebben. Nog nooit mensenhanden gevoeld, nog nooit zorg gehad. Wat overkwam ze toch allemaal!
Vandaag mochten ze in badje, om hun vuil en viezigheid voorgoed achter zich te laten. En warempel... ze lieten zich fijn strelen en begonnen zelfs als spingeluidjes te maken. Maar lieverds toch, wat fijn.
Nou, jullie zijn safe nu, nog eventjes en dan mogen jullie lekker mee.

24-06-2019
Net geboren

Kruimeltje werd gevonden in Houthalen, hij lag al uren moederziel alleen in een tuin..
Zoveel drama tegenwoordig met die kleine hulpeloze wezentjes, maar gelukkig niet onopgemerkt.
Kruimeltje zijn moeder was spoorloos, maar ondertussen lag hij daar, ondanks het warme weer ook aan het afkoelen. Zulke hele kleintjes kunnen hun eigen lichaamstemperatuur nog niet regelen, dus nadat de melder wat had rondgebeld, kwamen ze bij ons terecht.
We zijn meteen onze uk gaan ophalen, zodat hij veilig in de couveuse kon, na zijn eerste flesje.
Hij is nog zo piep... met zijn 85 grammetjes.
Hij heeft een goede zuigreflex en is een tevreden mannetje, dus op hoop van zegen maar weer

24-06-2019
Gered van de kraaien

En we hebben weer een melding te pakken van een moederloosje...
Deze kleine jongen werd helemaal alleen gevonden tijdens een wandeling met de hond.
Omdat de meneer wist dat er misschien een mamapoes in de buurt kon zijn, liet hij hem eventjes liggen, echter... er vloog een kraai boven zijn koppetje.
Op een gegeven moment cirkelden er 3 kraaien om het kleine manneke heen en werd er al op hem gepikt..! Toen was het duidelijk. Deze kitten kon en mocht geen seconde langer meer daar liggen, hij moest binnengehaald worden! Zij leventje was letterlijk in gevaar.
We werden gebeld.
Zijn oogjes waren nog dicht, zijn gewichtje was ongeveer 100 gram. Ideaal om hem te koppelen aan onze lieve kleine eenzame Remi! Zo gezegd zo gedaan...
Remi en deze mooie zwarte parel zijn nu saampjes in onze couveuse

24-06-2019
En weer vier kittens rijker!

Kan er nog wat bij? Hmm... het gaat krap worden met zoveel jong geweld in onze opvanggezinnen... Maar kom maar, lieve schatjes.
Vier kittens uit Maaseik. Lagen in een tuin. De meldster had niets met katten, dus ze moesten zsm weg...
Het zijn nog een beetje bange katjes, maar al met al valt het reuze mee. Ze zijn gewoon een beetje onder de indruk, want spelen kunnen ze stiekem wel als de beste!
Welkom Aziza, Flavia ( foto), Track en Trace

24-06-2019
Vier briesende leeuwtjes

Vorige week kregen we de vraag van de collega's Poezencentrale Mol, of we nog een plekje vrij hadden voor vier kittentjes.
Zij kwamen van een plek waar enorm veel ongeholpen schuwe zwerfkatten rondlopen, zwanger of al een nestje
Gelukkig hadden we nog een gastgezin vrij, dus kom maar op.
Uiteraard volgen de collega's deze zwerfkattenpopulatie op en proberen zij de groep te stabiliseren.
Onze knappe vierling is nog een beetje onder de indruk, beetje blazen en zo. Maar dat komt wel goed, jong genoeg om te socialiseren
Er zit wel een vreemde eend in de bijt!
Welkom jongens, komt goed

24-06-2019
Drama

Onlangs kregen we een zeer ernstige melding via het Felix Project.
Er was een melding uit Kortessem van een net geboren kitten. Maar dan ook echt net geboren.
Remi was net ter wereld gekomen en lag in een koeienstal. Zijn placenta zat nog aan hem vast en de vliegen hadden ruim spel gekregen....
Remi was alleen, geen mama in de buurt, ook niet gevonden tijdens een zoektocht. Maar hem zo laten liggen was een complete NO GO, want hij zat helemaal onder vastgekoekt stro, uitwerpselen, geboortekoek etc.. Hij was ten dode opgeschreven als er niet per direct werd ingegrepen! Godzijdank greep de eigenaresse van de stal onmiddellijk in. Oppakken en naar de dierenarts! Daar werd de placenta verwijderd. Remi schoonmaken was nog even geen optie, hij moest eerst warm worden en zijn eerste voeding krijgen, en toen kwamen wij om de hoek kijken..
We legden hem onmiddellijk in onze couveuse en het eerste flesje werd gulzig ontvangen. Maar wat zag jij eruit.... Zijn vachtje was volledig beplakt met viezigheid. Ai ai ai.
Na enkele uurtjes begon zijn opvangmama hem voorzichtig te wassen met een doekje. De viezigheid liet los en zijn echte vachtje werd weer zichtbaar.
Maar wat is Remi een sterk manneke! Hij is zo tevree en zo sterk
Nog maar een paar uurtjes oud en nu al zo'n dramatisch begin.
Zijn vachtje is nu weer zacht zoals het moet, zijn flesje wordt braafjes genomen en een zacht gespin ontsnapt uit zijn keeltje.
We gaan ervoor kleine ukkepuk, zeker weten..

17-06-2019
Verzwakt en op het randje

Een paar dagen geleden, kregen we melding van de noodcentrale van de politie ivm een verwaarloosd nestje.
De melder vertelde later dat er geregeld ongesteriliseerde huiskatten in de omgeving lopen en er kittens worden gedumpt bij de meneer in de buurt.
Deze kittens waren er ernstig aan toe. Broodmager, volledig onder de vlooien en vliegeneitjes. Meneer had ze, goed bedoeld maar niet handig, de verzwakte kittens in bad gestoken, maar toen wij ze kwamen ophalen lagen ze opgerold in een nat t-shirt en waren ze nat en ijskoud! Er zat amper nog leven in...
We vertrokken snel en brachten hen onder bij onze opvangmama. Daar werd eerste hulp toegediend, de couveuse opgewarmd, en dan wachten... op hoop van zegen.
Echter bleken er nog veel vliegeneitjes op hen te zitten, er kropen al maden uit de oogjes, de kittens wilden niet eten, ze begonnen te snotteren, ontstoken oogjes te krijgen. 1 doffe ellende.
We zijn nu twee daagjes later en nog altijd zitten ze in de gevarenzone.
Jip ( foto) heeft de niesziekte flink te pakken, en Job had ondertussen al 5 hypo aanvallen gehad op een paar uur tijd.
Job krijgt nu extra glucose en beiden worden nu in leven gehouden met een maagsonde. In de maagsonde zitten alle vitamientjes en voeding die ze nodig hebben, dus het is hen nu even door de moeilijkste periode slepen.
Kop op lieve broertjes, we gaan ervoor he

17-06-2019
En daar is het broertje van Dille dan!

Dille werd samen met haar broertje gevonden op een stukje landbouwgebied, tussen de maisvelden en de perenplantage. De melder liep gisteren met zijn hond te wandelen en daar lag Dille, midden op het landbouwpad... haar broertje iets verder bij het maisveld.
Hij bracht snel zijn hond naar huis, om vervolgens terug te keren ivm de twee ukkies. Helaas was het tweede kittentje spoorloos...
Dille werd bij ons ondergebracht, de melder zou verder zoeken.
Helaas geen spoor...
Daarop besloot de opvangmama van Dille vandaag zelf naar de plek af te zakken, gewapend met een reismand en wat eten.
De auto werd ergens op een hoek bij een huis geparkeerd, daarna werd de weg al lopend afgelegd.
Plotseling riep een mevrouw onze vrijwilligster. Heel argwanend.. "bent u iets kwijt of zo? En ze wees naar de reismand "
Toen de vrijwilligster uitlegde wat ze kwam doen, kwam de mevrouw los en zei dat er net een dame met een hond, een kitten had gevonden in de velden en bij haar had gebracht. Ze wilde net de politie gaan bellen.
Samen liepen ze terug en daar zat hij dan... Het broertje van Dille! YES!!! Als twee druppels water.
Later begrepen we echter, waarom ze zo wantrouwig was. Er worden daar geregeld kittens gedumpt, zelfs een heterdaadje. Autodeur open en hopla, kittens het veld op.
Toen onze vrijwilligster daar met een mandje liep, werd er al gezegd: "Kijk, daar heb je er weer zo eentje."
Natuurlijk blijven de mensen uitkijken naar eventueel nog meer kittens, maar in elk geval zijn Dille en Dragon nu fijn herenigd
Ze waren blij elkaar weer te zien!
Maar wat een hongerbuikje, en wat moest er gesmuld worden, arme Dragon, zo'n hele nacht in zijn eentje..
We vrezen dat bij Dille en Dragon hetzelfde is gebeurd: uit de auto gekieperd. Dille lag tenslotte verlamd midden op het pad... rara hoe kon dat..
Komt goed met onze schatjes, nu kunnen ze fijn saampjes optrekken!

17-06-2019
Verlamd aan de pootjes

Deze kleine hummel kwam onlangs bij ons binnen...
We kregen een melding uit Kortessem. Een meneer gaat dagelijks wandelen met zijn hond in de velden. Tijdens de wandeling vond hij twee kittens in de velden. Zomaar...
Hij bracht snel zijn hond thuis en is meteen teruggegaan om de kittens op te pakken.
Jammer genoeg was er al 1 kittentje verdwenen, de ander lag er nog steeds. Zij sleepte met haar achterpootjes en bleef gewoon liggen. Met bange oogjes liet ze zich oppakken...
Dille hebben we haar genoemd, is meteen bij ons mogen binnenkomen, terwijl meneer terugging om verder te zoeken naar het broertje of zusje.
Maar Dille toch, zo bang, zo mager en hongerig. Jouw achterpootjes bengelden als lappenpopjes aan je lijfje...
Gelukkig konden we deze morgen heel vroeg terecht bij onze dierenarts! Er zijn foto's gemaakt, maar dat is lastig bij zo'n ukkepukje. Alles is in de groei, waardoor het zien van breuken lastig kan zijn.
In elk geval.. er is waarschijnlijk geen breuk, maar Dille zit wel ernstig in de knoei. Haar achterlijfje is verlamd (toch een beetje gevoel in de voetjes) , waardoor in elk geval ook de blaas even niet naar behoren functioneert. Hoe haar darmpjes werken zullen we nog merken.
We hopen dat de verlamming tijdelijk is! Ze heeft alvast goed gegeten en als een prachtige zeemeermin, ligt ze gestrekt in haar mandje en volgt ze alle huiselijke gebeuren met haar nieuwsgierige oogjes.
Welkom meiske!

17-06-2019
In haar eentje in een tuin

Piep! Daar is kleine Catootje. Wat deed jij daar helemaal alleen bij iemand in de tuin? Maar meisje toch..
Deze knappe kleuter kwam onlangs ook bij ons binnen.
Een zachtaardig, spinnend kitten, maar ook erg dapper! In haar opvanggezin beklimt ze de hoogste toren, bewandelt ze het hoogste pad. Ze deinst nergens voor terug, en weet precies wat ze wil!
We hadden je eigenlijk Dora the explorer moeten noemen

17-06-2019
Pluis en Meneer Boris

Deze twee kleine aapjes werden gevonden in Gellik.
Hun mama liep ook ergens rond, maar helaas besteedde ze geen enkele aandacht meer aan haar kroost.
Mama was ook enorm schuw en was het buitenleven gewoon...
We besloten haar kittens een kans te geven, de twee kleine blazertjes!
De broertjes zijn een kei als het gaat om wie het hardste kan blazen
Maar dat komt wel goed hoor..
Mama zal gevangen worden voor sterilisatie, zij krijgt haar hapje en haar droogje bij lieve mensen, daar is ze gelukkig..
Welkom Pluis en Meneer Boris, alles komt helemaal goed

17-06-2019
Gevonden in een stal

Deze drie kleine hummeltjes, werden gevonden in een stal.
Aangekomen bij hun opvangmama, was het even zoeken naar de speen van de fles. Ze hadden geen idee..
Drie zwarte pareltjes, hou ze maar eens uit elkaar
Twee broertjes en een zusje, Geffrey, Blizzy en Orby!
Terwijl haar broers er gulzig op los dronken, bleef Blizzy moeilijkheden houden met de fles. Hmm... hoe gaan we dat oplossen.
Ah kijk! Ze wil gewoon bij haar broertjes blijven, oke duidelijk! Nah, krijg je toch gewoon zo het flesje, mag je lekker bij je broers blijven liggen

12-06-2019
Update Fientje

 

Daar is ons zorgenmeisje weer eventjes. Ditmaal met wat beter nieuws
Een paar weken geleden moest Fientje naar de universiteit Luik, weten jullie nog? Het ging helemaal mis met haar, daarom kreeg ze allerlei uitgebreide onderzoeken. Allereerst willen wij alle lieve donateurs heel erg bedanken voor hun financiele steun! De kosten rondom de gedane onderzoeken etc. bedroegen 1000 euro, en dit bedrag hebben wij ook via jullie binnengekregen
Welnu...we kregen in Luik super slecht nieuws te verwerken, nl: haar gehoorgangen zouden verwijderd moeten worden en er was iets mis in de buik. We lieten het eventjes allemaal bezinken, want de operaties waren niet zonder gevaar en verschrikkelijk ingrijpend. Ook was Fientje niet goed benaderbaar.
Het vreemde was... ze leek helemaal geen last van haar oren te hebben... Na uitgebreid overleg met onze dierenarts, besloten we de operaties niet te laten doen.
Ze houdt haar kopje niet schuin, ze loopt geen rondjes, ze schudt niet met haar kopje, geen enkel teken van last. Nee, het was genoeg zo, geen gedoe, geen operaties.
Onze dierenarts heeft zelf nog haar buik bekeken, maar tot op heden niks raars te vinden.
Fientje is geen makkelijk poesje, ze was doodsbang al die weken. Met haar grote rollende kijkers, lag ze weken apatisch in een hoekje. Er was geen interesse meer in de omgeving..
We besloten vanwege haar gemoedstoestand, Fientje over te plaatsen naar een ander opvanggezin. Daar kon ze los in huis, meedoen met het kattenhuishouden, meedoen in alle huiselijke gebeuren. DIT was een gouden zet geweest!
Haar oogjes werden kalmer, ze genoot van de omgeving, ze begon voor het eerst sinds lange tijd zelfstandig te eten, en vooral... ze was helemaal verliefd op de katten des huizes! Alle katten veroverden haar hartje, ze wilde hen allemaal bedelven onder haar kopjes, kusjes en kirgeluidjes.
Fientje kwam tot leven, Fientje begon weer zin in het leven te krijgen!
Ook haar opvangmama mag haar nu uitgebreid knuffelen. Zelfs haar buikje mag gemasseerd worden, dan gaat ze er helemaal gestrekt voor liggen
Fientje komt van heel ver, ze was ernstig depressief. Maar ze komt uit haar dal, ze trippelt vrolijk met opgeheven staartje door het huis. En wij? Wij volgen met een glimlach haar lieve snoetje, haar knikkers van ogen waar nu vlammetjes vonken...
Ze is er nog niet, maar ze is op de goeie weg, ons mooiste meisje

12-06-2019
Twee zieke kittentjes

Op een boerderij, werden twee zieke ondervoede kittentjes gevonden. Eli (foto) en Effie, twee zusjes...
Effie had het behoorlijk te pakken. Snotteren, piepende ademhaling, zwaar ontstoken oogjes. Het is maar goed dat ze nu binnen zijn...
Ze roken alle twee enorm sterk naar koeienpoep, waren vies en vuil, dus een badje was zeker niet verkeerd!
Daarna kon de intensieve zorg beginnen, want oh oh... eten konden ze maar moeizaam, ze voelden zich echt niet goed. Onze graatmagere meisjes.
Nu krijgen ze krachtpapjes en warme kruikjes om op te liggen. Heel belangrijk om nu aan te sterken in alle rust en liefde. Onze opvangmama weet weer wat te doen!
Komt goed lieve Eli en Effi

12-06-2019
Liam onze avonturier

We hebben een echte durfal in de opvang. Deze zelfverzekerde kleine jongen liep een hele nacht op het dak van een huis! Weliswaar te gillen, maar hij liep daar toch maar even. Niet zo slim Liam! Uiteindelijk gleed hij uit, en de lange glijbaan eindigde in... de kelder, pardoes! Maar ventje toch, wat zijn dat nou voor een capriooltjes, wat eng joh. Niet meer doen hoor!
Gelukkig werd hij gered en leverde de zoektocht naar zijn familie niks op.
Deze kleine avonturier woont nu tijdelijk bij onze opvangmama waar hij leeftijdsgenootjes heeft om mee te ravotten. Knappe snoet van ons
Gelukkig is alles goed afgelopen, maar die avontuurtjes zijn voor nu en altijd verbannen!

12-06-2019
Antwerpse groepOnlangs kregen we een paniektelefoontje van een meldster uit Antwerpen.
Er zat een nest van 4 bange kittens in haar tuin. Ze had zelf niet echt iets met katten, dus ze moesten zsm weg. Ze had een vangkooi geleend, maar uiteindelijk kon men ze allemaal met een handschoen pakken en in de vangkooi plaatsen.
Echter, ze vonden geen plek voor het nest. Na een tiental telefoontjes, was er nog altijd geen oplossing en ondertussen zaten ze al meer dan 24 uur in een vangkooi van 50x 30 cm.... In een hoekje samengeplakt, met grote angstige oogjes.
Toen wij haar berichtje hoorden, belden we meteen haar terug. Het was echter geen melding uit Limburg, maar gelukkig hadden we nog een plekje vrij bij ons Antwerps gastgezin.
Nou jongens, kom maar snel uit die benarde vangkooi hoor, we gaan een leuk plekje voor jullie maken,
Alle vier nog erg onder de indruk, maar ze stellen het gelukkig goed. Veel vlooien, dat wel, maar dat hebben we aangepakt
De ene kitten blaast nog wat harder dan de ander, maar ze laten onze opvangmama wel toe in de bench en dat is al heel wat! Zelfs oppakken mag al eventjes
Op de foto zien jullie Jojo, die hulp krijgt van meneer teddybeer ( tevens zoekplaatje haha)
Nah, komt goed hoor jongens, we gaan de socialisatieperiode in!

12-06-2019
Vliegeneitjes en nog meer ellende  Onlangs kregen we een verontrustend telefoontje uit Heusden... Er lagen al sinds de vorige avond twee doodzieke kittentjes buiten met maden in hun nek. Hun oogjes waren dichtgeplakt van de etter....
Iemand anders had die morgen de sterkste van de twee mee naar huis genomen, de ander bleef alleen achter...
Met dit warme weer, is het ook weer een risicoperiode van vliegen, eitjes en maden, dus de alarmbellen gingen af!
We vroegen of we het tweede kittentje ook mee mochten nemen, zij hoorden samen en hadden dringend medische zorg nodig... Dat was goed.
Meteen de auto in en rijden naar Heusden..
Maar jongens toch, wat een ellende. Gelukkig waren het geen maden, maar zaten er wel vliegeneitjes op het vachtje. Broodmager, oogjes volledig dichtgeplakt, 3 weekjes oud, totaal niet zelfstandig.
Met twee doodzieke kittens weer terug naar huis. Eerst al die eitjes verwijderen, oogjes verzorgen, neusje poetsen, en medicijntjes erin. Een lekker flesje melk, dat ging er gelukkig wel in... Daarna vielen ze saampjes als een blok in slaap. Wat hadden ze elkaar nu toch hard nodig.
Ze hebben een zeer licht gewichtje, de ribbetjes zijn te voelen, hoe lang hebben ze zo gelegen, niet te doen.
We gaan er weer voor, wat een lieve hummeltjes

01-06-2019
Hoogzwanger

We zijn weer een toekomstig mamaatje rijker... Aurora!
We kregen een melding binnen uit Waterschei. Daar zou een jong tam katje rondlopen waarvan de oogjes er niet zo goed uitzagen. Ze werd al 2 maandjes gevoerd, maar zo op straat blijven rondlopen was niet zo'n strak plan.
Het is ontzettend druk overal, maar gelukkig konden we een plekje vrijmaken in ons kattenasiel Villa Vagebond. Maar ja... toen onze collega haar checkte, was haar buik verdacht dik. Ook waren haar tepels flink opgezwollen. Ojee... Zwanger!
Vandaag lieten we onze dierenarts haar ook even onderzoeken. Yep, zwanger, ze had nog ongeveer 2 weekjes te gaan. Hmm.. deze allerliefste meid hoorde beter in ons opvanggezin.
Zo gezegd zo gedaan. Vandaag is ze over verhuisd naar onze opvangmama, waar ze straks in alle rust kan bevallen.
Welkom Aurora

01-06-2019
Maar kleintje toch

Deze kleine ukkepuk werd in zijn eentje gevonden door een dame uit Landen.
We dachten dat het om een heel klein kittentje ging, want het zou de oogjes nog dicht hebben..
Aangezien het kleintje niet in huis mocht en buiten in een doosje moest zitten, hebben we gevraagd of we het mochten overnemen. De mevrouw bedoelde het allemaal niet slecht, maar soms is het beter om zulke delicate diertjes toe te vertrouwen aan organisaties met know how.
Gelukkig, we mochten het kleintje helpen..
Meteen aan de slag dan maar! Oogjes goed schoonmaken, neusje wassen en starten met de nodige medicijntjes.
Het kleintje is nog afhankelijk van een flesje, dus we weten weer wat te doen. Komt goed lief kleintje...

01-06-2019
Spoedmelding noodcentrale politie

Gisteravond werden we gebeld door de politie. Er zou een gekwetste kat al 2 dagen op de grond liggen in Bilzen. Ojee!
Onze vrijwilligers sprongen meteen in de auto om naar de betreffende plek te rijden. We hadden geen verdere info, enkele een straat en huisnummer. Hoe ernstig de kat eraan toe was? Geen flauw idee... Met een bang hartje werd de zoektocht ingezet en ja hoor... was hij...
Hij schijnt al geruime tijd door iemand gevoerd te worden, nooit kunnen aanraken, we hadden te maken met een gekwetst schuw diertje....
Nou, plan de campagne, creatief werd hij in de mand gezet en dan een dierenarts van wacht bellen. Yes, we konden meteen doorrijden!
Hij kreeg een roesje en er werden foto's gemaakt. Gelukkig was er niets levensbedreigend, maar hij had wel een forse hoge pootbreuk. De breuk is vers, hij zou misschien best geopereerd worden bij onze dierenarts.
Zo gezegd zo gedaan, onze dierenarts bekeek vandaag de foto's en het verdict: botoperatie, hij krijgt een pin in zijn poot! Nou, dat is al flink heftig voor jou he jongen...
Vandaag krijgt hij zijn botoperatie, wat moet dat moet. Daarna zien we wel hoe onze wildebras het gaat stellen Succes jongen!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg