Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

27-11-2019
De hele belangrijke operatie van onze Bijou!

Gister was het een hele belangrijke dag voor ons meisje... ze kreeg een hele delicate botoperatie!
Maar waarom?
Weten jullie nog, dat zij samen met haar broertje werd gered tijdens vakantie van onze opvangmama's?
Bijou had misvormde pootjes, een aangeboren afwijking. Ze liep op haar voorpootjes en achterknietjes. Normaal waren haar achterpootjes niet meer te redden, maar hey.. let maar eens op ;-)
Ze moest sowieso nog een beetje groeien, dus maanden verstreken.. Totaal onverwachts zette 1 achterpootje zich recht, draaide de goede kant op en pardoes kon ze op drie pootjes staan!
Wie had dat gedacht... Het idee dat er twee pootjes geamputeerd moesten worden verdwenen als sneeuw voor de zon.
We hoopten op nog een wonder, maar helaas wilde het laatste pootje niet meewerken. Het werd zelfs moeilijker voor haar. Ze werd wat groter en zwaarder en het misvormde pootje werd een last. We merkten dat ze het daar lastig mee had. Ons vrolijk speelse meisje werd sommige dagen depri en stilletjes. Er moest dus iets gaan gebeuren.
De operatie zou niet goedkoop zijn, dus besloten de opvangmama's samen met hun vrienden een benefiet te organiseren! Superrrrr. Dit bracht de nodige centjes op, dus gister was eindelijk de belangrijke operatie :-)
Onze dierenarts was blij verrast met het pootje dat zichzelf had rechtgedraaid, hij denkt dat het stevig genoeg is om mee verder te kunnen. En dat slechte pootje…Wel daar zou hij meteen korte metten mee maken! Onze dierenarts was net terug was van een congres en daar is Bijou besproken bij enkele specialisten ivm amputaties en prothese. Ja Bijou is een klein beetje beroemd 😊

Het werd een zware operatie…de buigpezen en achillespees werden overgesneden, de poot rechtgetrokken en in de juiste richting gezet en vastgezet met heel wat pinnen. Zooo…
Ze mocht nog niet meteen naar huis en moest nog minstens een dag of twee in observatie blijven, maar de operatie lijkt goed te zijn verlopen.
Duimen en afwachten nu maar, in de hoop dat alles mooi geneest en het pootje inderdaad gered is en Bijou op haar 4 pootjes verder kan!
Het gaan nog een paar zware weken worden, want deze vrolijke bengel moet een maand benchrust houden, ai, ai,ai ;-)
Zet em op lieve schat! Enne... psssttt, jij mag lekker bij je opvangmama's blijven wonen hebben we gehoord. Goed zo!


27-11-2019
De feestdagen komen eraan!

Enne... we hebben zoveel leuks in onze webwinkel :-) Leuke dingetjes voor in de kerstboom, kerstkaarten, cadeautjes voor hem/haar EN de kat!
De volledige opbrengst gaat naar de verzorging van onze zwerfkatjes!
Hoe werkt het? Kijk maar even op deze pagina:

Zwerfkat in nood II WEBWINKEL

 


27-11-2019
Helemaal verliefd ♥

Toby en Janneke hebben elkaar gevonden tijdens de opvang. Ze zitten nog altijd in de opvang en zijn ondertussen officieel verloofd!
Zij wensen u een hele fijne week toe ♥♥♥


27-11-2019
Welkom kleine Fox!

Ach kleine hummel toch!

Gistermiddag kregen we een melding uit Maaseik.
De meldster geeft eten aan een viertal zwerfkatten, maar er zat ook een nestje van twee jonge kittens tussen.
Eergisteravond was er 1 kitten heel kalm en het droevige lot overviel het kleine wezentje. De volgende morgen werd hij dood aangetroffen...
We besloten meteen een kijkje te nemen, want er zat nog 1 kittentje. Maar jongens toch, zo mager. De ribbetjes zo goed voelbaar, en ook al zo'n rustige indruk. Hij zag zwart van de vlooienpoepjes, waarschijnlijk werd hij leeggezogen door die vieze beestjes.
Ter plaatste zagen we dat de katjes brokjes geweekt in (gewone) melk en tafelresten te eten kregen. We hebben ook advies gegeven over het geven van de juiste voeding.
Maar goed, aan de slag met kleine Fox! Eerst weg met die vlooien! Zijn opvangmama heeft meer dan 100 vlooien en teken van zijn lijfje gehaald, zo erg was het.
Fox is nog erg verzwakt en slaapt wel, wat logisch is. Nu lekker aansterken en bijkomen van het harde straatleven ♥


21-11-2019
Blije Wifi ♥

Even nog een kleine update over deze kanjer!
Onlangs heeft Wifi een zware heupoperatie ondergaan, weten jullie nog?
Het gaat nu super met haar!
Ze is enorm aanhankelijk, lekker knuffelig, heel opgewekt en zeer mobiel.
Ze speelt nu eindelijk zoals een kitten behoort te doen. Ze vliegt door de kamer, nieuwsgierig op balletjes jagen... zalig ♥
De pijn is helemaal weg, ze heeft haar leven terug!

21-11-2019
Vrijwilliger gevraagd voor GSM drager!

Een melding begint bij de gsm drager, jij voert een zeer belangrijke taak uit.
Een GSM drager neemt meldingen aan via ons centrale oproepnummer en noteert alle meldingen. We werken met verschillende gsm dragers die tweewekelijks diensten draaien.
Het is jouw taak om een melding af te handelen, maar je staat nooit alleen. We overleggen samen, helpen elkaar uit en je bent zeg maar 'de regelneef.' Je hoeft niet in de auto te springen, daarvoor schakelen we weer onze veldwerkers in. Je hoeft daarom ook niet perse in Belgisch Limburg te wonen en altijd thuis te zijn. Voor de Nederlanders is Nederlands Limburg wel een vereiste.

Profiel:
- Stressbestendig
- Flexibel
- Overzichtelijk
- Sterk in karakter
- Kunnen samenwerken
- Relativeringsvermogen

Niet denken: "Oh, maar dat kan ik niet!" Je leert heel snel, het is HEEL dankbaar werk en je redt daadwerkelijk leventjes! Wie wordt onze 5e collega :-)

Je kunt reageren door een mailtje te sturen naar: gsm@zwerfkat.com


18-11-2019
Welkom Sher Khan!

Ons leeuwtje

Afgelopen week, kregen we telefoon uit Bocholt.
De melder dacht dat er een marter in zijn kelder zat, maar het bleek een klein katje te zijn!
Ondertussen was hij uitgehongerd en ook nog eens graatmager. Het katje at een beetje, maar was enorm verzwakt geraakt. Wie weet hoe lang hij al in de kelder zat, zonder eten en drinken.
Omdat hij zo zwak was, lieten we hem meteen bij ons binnenkomen.
We bekeken ons manneke en vonden een enorm abces in zijn flank. We maakten deze open en verzorgden zijn wond. Hij was een beetje boos, maar te zwak om tegen te stribbelen.
We gaven hem wat vocht, een pijnstillertje, lekker eten en een warm bedje.
Maar de volgende morgen.... Hallo wildebras! Hij kreeg de naam Sher Khan, het leeuwtje van Jungle boek ;-)
Poehhh, wat een verschil met de avond ervoor, een echt vuurspuwertje! Dat zien we graag, dat hij weer lekker sterk is.
Nu mag hij bijkomen bij onze opvangmama, tijd voor socialisatie! We nemen de tijd, hij is nog jong, hopelijk gaat hij ons mensen stiekem toch een klein beetje waarderen.
Welkom lieve Sher Khan. Van ons hoef je geen Bambi te worden hoor, gewoon wat vertrouwen in ons mensen


15-11-2019
Jazeker, nu nog....

Vijf kleine ukkies. Marcel, Polly, Cassie (foto), Ginny en Prospere zullen hopelijk het laatste nestje van dit jaar zijn, poeh poeh...
Deze vijfling komt uit Hasselt en komt uit een kleine schuwe zwerfkattenpopulatie. Het merendeel was al gecastreerd en gesteriliseerd, maar dit nestje glipte er nog net tussendoor.
Toen ze bij ons binnenkwamen waren ze behoorlijk vies, overal diarree brrrr. Nou, eerst allemaal het bad in! En nu lekker fris en fruitig <3
Cassie en co zijn voorlopig nog NIET te reserveren, eerst moet hun gezondheid oke zijn. Reageren heeft dus geen zin, en ja... ik weet het... dat is heel moeilijk ;-)
Welkom kleintjes!


12-11-2019
De kattenkatjes en het licht...

In oude tijden, toen wensen nog hielp, leefde er een koning wiens dochters allen mooi waren; maar de jongste was zo mooi dat de zon zelf, die toch zoveel gezien heeft, zich erover verbaasde iedere keer als hij haar gezicht bescheen.
Janneke heette het mooie kind, en ze was dol op spelen. Ze ving muisjes, wierp haar magische speelgoedbal omhoog en ving haar sierlijk op, maar het laserlampje was toch haar favoriet.
Elke dag probeerde ze het lichtje te vangen, maar het was haar nog nooit gelukt. Toen moest ze huilen, ze zou zooo graag dat lichtje eens vangen...ze was ontroostbaar.
Toby, een grote rode goedaardige kater, zag haar traantjes en riep: "Wees maar stil en huil maar niet. Ik vang voor jou het lichtje, maar wat geef je mij als het me lukt?"
Janneke's gezichtje klaarde op en zei: "Wat je maar hebben wilt, beste Toby."
Toby antwoordde: "Jouw muisjes, balletjes en jouw gouden kroon wil ik niet hebben, maar als ik je vriendje mag zijn, dan beloof ik dat ik jouw lichtje zal vangen."
Janneke zei: "Oke is goed!" maar dacht: "Pfff, dat gaat 'm nooit lukken."
Toby rende meteen achter het lampje aan en greep in 1 keer het lichtje met beide pootjes. Janneke was verrukt, greep het lichtje en rende ermee weg. Niet naar de mensen, die vond ze raar, maar naar haar vrienden, maar ze vergat dat Toby achter haar aanholde...
"Ik mag je vriendje zijn, dat heb je beloofd!" piepte Toby met een hoog stemmetje. Janneke draaide zich verbaasd om en voordat ze iets kon zeggen, begon het lichtje te schijnen. Het werd groter en groter en toen gebeurde het...
Het licht verwarmde twee hartjes. Toby en Janneke keken elkaar sprakeloos aan en gevoelens van liefde overspoelden elke twijfelende gedachte. Ze vlogen elkaar om de pootjes en Toby zei: "Ik hou van jou lieve Janneke, trouw met mij!"
Janneke's ogen straalden en zei: "Oke."
Toby gaf haar een liefkozend kopje en fluisterde: "Vind je het niet erg dat ik aids-positief ben? Ik beloof je dat wij nog een heel lang en gelukkig leven zullen hebben."
Janneke keek even geschrokken, maar herpakte zich snel en zei liefdevol: "Maakt me geen zak uit, kom! We gaan naar Las Vegas en vertellen niemand iets!"
De menselijke bediendes hadden niets in de gaten. De volgende dag mocht de wereld het weten. Hun staartjes krulden een hartje, hun oogjes zo verliefd. De bediendes moesten allemaal lachen en riepen: "Hoera, hoera, hoera!"
Maar er ontbreekt nog maar 1 ding. Een huisje voor zichzelf, geen kasteel, zo bescheiden zijn ze wel. Nee, een knus huisje waar ze lang en gelukkig mogen leven, zonder dat de menselijke bediendes hen proberen te aaien. Dat is nu even niet belangrijk. Het licht zal hen het juiste pad wel wijzen, en wie weet zorg jij voor een happy einde?

kattenbemiddeling@zwerfkat.com

12-11-2019
Vrijwilligers gezocht: Gastgezinbegeleiders!

Wil jij graag dieren helpen? Misschien al een tijdje zin om vrijwilligerswerk te gaan doen? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe gastgezinbegeleider!

Waarom jíj?
Je hebt al wat ervaring met katten. Je houdt van mensen helpen en motiveren. Je kunt goed en duidelijk communiceren en houdt je administratie netjes bij.

Wat ga je doen?
Je krijgt je eigen gastgezinnen toegewezen. Jouw taken zijn het inwerken van je nieuwe gastgezinnen, het ondersteunen en motiveren van hen tijdens het opvangen. Daarnaast zorg je voor de administratie en de communicatie tussen het gastgezin en de verschillende afdelingen binnen de VZW.

Maar kan je dat dan al meteen?
Misschien niet, maar je staat er sowieso niet alleen voor! Je komt bij een ervaren begeleider op het account en gaat eerst even meelezen. Zodra jij er klaar voor bent, gaan we je langzaam enkele gastgezinnen toewijzen en kun je zelf aan de slag.

Meer info?
Lijkt dit je wel interessant of heb je meer vragen? Mail dan snel even naar: gastgezin3@zwerfkat.com. Tot binnenkort?


11-11-2019
Welkom Dotje en Doortje!

We kregen onlangs een melding uit Dessel. Er liepen twee hele bange kittens op een industrieterrein van een catering/evenementen bedrijf. Ze draalden daar al enkele dagen en zochten eten tussen het afval. Er was geen mama aanwezig, maar wat deden deze twee kleintjes daar nou.
Aangezien er veel vrachtverkeer in de buurt is, besloten wij hen op te nemen.
Ze zijn nog erg onder de indruk, maar dat komt wel goed met Dotje en Doortje


11-11-2019
Pien en Okkie ♥

Onze lieve wiebelkittens hebben hun operatie erop zitten. Poeh, poeh. Uitstellen had geen zin, het moest gebeuren, de castratie en sterilisatie. Maar waarom dan zoveel zorgen?
Onze gekke wiebels zijn gehandicapt. Zij hebben een ernstige vorm van ataxie, waardoor zij niet kunnen 'lopen', maar al schuivend, liggend en met gekke bokkensprongen door het leven gaan. Een ware GENOT om hen te mogen opvangen.
Altijd goed gezind, altijd een vrolijke muts op, ze zijn gewoon een beetje bijzonder <3
Helaas op vele plaatsen zouden zij ten dode zijn opgeschreven, puur vanwege onwetendheid, het zielige gehalte, het 'onplaatsbare' plaatje. Men weet vaak niet 'wat moet ik met ze aanvangen, ze kunnen niks!' Nou weet je... Als je heeeeel goed kijkt, kunnen ze enorm veel.
Liefdeskusjes geven, prrrrspinnen, ondeugende blikjes toewerpen, rollen, dollen en springen. Zij hebben muziek in hun lijfjes, het zijn kunstenaars, overlevers, kanjers, strijders.
We geven Pien en Okkie vrij ter adoptie, ook al weten we dat het vast een eeuwigheid gaat duren. Boeit niet. De melodie in hun lijfjes speelt gewoon door, de twinkeling en sprankel is elke seconde aan het spatten en daar mogen wij van genieten.
Kijk maar eens mee naar de golf van energie, enkele uren na hun operatie....
Wij gunnen Pien en Okkie een prachtig ongecompliceerd leven, want enkel wij mensen maken het soms een beetje moeilijk ;-)

kattenbemiddeling@zwerfkat.com

 


11-11-2019
Welkom Robbie!

Robbie zwierf rond bij het huis van de melders, bleek via de Western Blot test fiv positief te zijn en werd bij ons op de wachtlijst aangemeld.
Nu mocht hij binnenkomen, een prachtige kater om te zien. Zijn tandjes moeten nog eruit, maar dat is zowat het meest voorkomende probleem bij fiv katjes. Voor de rest oogt hij kerngezond.
Robbie heeft zijn intrek in de tipi genomen. Na zijn nomadenbestaan, voelt dat op dit moment het meest logisch voor hem ;-)
Hij is een pionier, maar houdt wel erg van menselijk gezelschap.
Iets zegt ons dat we met deze jongen nog heel wat avonturen gaan beleven.
Welkom lieve vrijbuiter


11-11-2019
Wifi en haar belangrijke operatie

Onlangs kregen we een melding over dit lieve meisje. Ze werd in het bos gevonden, helemaal alleen. De persoon die haar zag, kon haar niet aan haar lot overlaten en besloot haar mee te nemen. Echter... ze kon haar zelf niet opvangen en bracht haar naar ons opvanggezin.
Wij kregen weer telefoon van onze opvangmama, en kregen te horen dat dit aandoenlijke poesje behoorlijk mank liep...
Oke, kan... misschien wat verstuikt ofzo. Even wat rust en pijnstillertje.
Ze had behoorlijk honger, het arme meiske.
Hmm... ze bleek echter veel pijn te hebben, toch maar even langs de dierenarts. Daar werd besloten een foto te maken van haar poot en dat was maar goed ook!
Wifi bleek een fikse breuk te hebben! De heupkop is afgebroken en dit geeft enorm veel pijn tijdens het verschuiven van het dijbeen en de heupkop.
De grote operatie is gepland, want zo kan het niet langer meer. Wifi is een kitten en wil spelen, maar het lukt haar niet.
Ze speelt nu liggend...
De operatie gaat ons enorm veel geld kosten, en aangezien wij geen enkele subsidie krijgen, vroegen wij ons af of jij kleine Wifi een beetje kan helpen? Dat zou geweldig zijn!! Natuurlijk volgt er een update, sowieso <3
Voor ieder die een beetje centjes wil meebetalen aan haar botoperatie, kan een kleine donatie overmaken op:

Zwerfkat in Nood
IBAN: BE11 0013 8231 3048 (B) of IBAN: NL29INGB0009480375 (NL)
ovv Wifi.
Dank jullie wel!!! <3


11-11-2019
Operatie Wifi geslaagd!!

Onze kleine meid heeft afgelopen vrijdag haar grote operatie gehad aan haar heup. Ze is nog maar een kleine hummel, met zulke grote problemen. Haar heupkop was afgebroken van haar dijbeen en deze kon enkel via een delicate operatie gefikst worden.
We deden deze week een oproep naar jullie en we hebben zulke fijne donaties voor haar operatie gekregen, duizend maal dank ♥♥♥
Jullie hebben de gehele operatie betaald en daar is Wifi ontzettend dankbaar voor. Voor haar een wereld van verschil!
Op het laatst kon onze Wifi niet eens meer lopen, zoveel pijn had ze. Alles deed ze liggend.
Enkele uren na de operatie zagen we al verschil, maar nu zijn we twee dagen later en kijk eens hoe pijnvrij ze is, en hoe goed ze al kan lopen!!
Volgens onze dierenarts komt het helemaal in orde met deze allerliefste snoetiepoetie.
Fijn he Wifi


01-11-2019
Allerheiligen

Ook al zijn ze niet meer bij ons, we zullen hen nooit vergeten. Vandaag herdenken we hen, die ons lief zijn. Mens en dier, want dieren horen daar ook bij, zij zijn een deel van het gezin, een volwaardig lid.
Wij denken aan al onze katjes die wij in de loop van onze weg zijn verloren, en aan alle dieren die wij niet kenden, die in eenzaamheid zijn gestorven.
Aan wie moet jij denken?

01-11-2019
Attentie attentie!

Verzorgers gezocht voor ons kattenasiel Villa Vagebond in Maaseik!
Heb jij een groot hart voor dieren, en wil jij heel graag met katten werken? Dan kan JIJ verschil maken!
Ons kattenasiel Villa Vagebond, draait volledig op enthousiaste vrijwilligers, waarbij zorg en liefde voor de katten centraal staat.
We hanteren een No Kill- beleid, wat betekent dat geen enkel dier wordt ingeslapen, omdat het bv. te oud is, te lang wacht op een baasje, te schuw is, of ziek. Enkel wanneer een katje terminaal ziek is, en het heeft pijn, dan is euthanasie wel op haar plaats.

Wat zijn zoal de taakjes die je gaat doen:
- Katten verzorgen (o.a eten geven, kattenbakken verschonen, veel knuffelen, evt. medicijnen toedienen, observeren, socialiseren van bange katten)
- Poetswerkzaamheden (dweilen, schrobben, ontsmetten, vegen, stofzuigen, was draaien etc.)

Wat zoeken wij in jou:
- Veel liefde voor de dieren, een band met hen kunnen opbouwen
- Verantwoordelijkheidsgevoel, flexibiliteit
- Kunnen samenwerken in teamverband

Wat krijg je ervoor terug?
- Veel liefde van de katten
- Een leuke werksfeer
- Gezellige ruimtes om in te werken
- Een goed gevoel

Heb jij een paar uurtjes per week tijd, en ben je al nieuwsgierig geworden? Vraag dan meer info via : info@vagebond.com

Samen maken wij verschil, voor hen, die ons ontzettend hard nodig hebben! Tot snel?
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg