Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

21-01-2019
Pippa en Pipsy wel of niet aids-positief

Dit olijke duo, kwam gisteren bij ons binnen. Broer en zus.
Er is heel veel gebeurd, in hun korte leventje. Verdriet en hoop wisselden elkaar af.
Begin november, kwamen Pippa en Pipsy met hun broertje binnen bij een opvanggezin van dierenasiel Oostende.
Hun mama werd ook gevangen, maar bleek aids-positief te zijn. Mama werd helaas ingeslapen....
Haar kleintjes bleken tevens aids-positief te zijn, maar op zo'n jonge leeftijd kun je nog niet met zekerheid zeggen of zij daadwerkelijk ook besmet zijn.
Vanwege de antistoffen van de mama, kunnen zij vals- positief voor aids zijn. Deze antistoffen verdwijnen uit hun lichaam rond een leeftijd van 6 maanden oud.
Helaas stierf hun broertje aan de niesziekte en bleven Pippa en Pipsy over...
De dierenarts van het asiel begon haar zoektocht naar een passende oplossing voor hen, en wij werden benaderd.
We besloten deze lieve tweeling over te nemen, we maakten plek voor hen bij een opvanggezin van ons.
Gisteren was dan het grote moment! Hun opvangmama kwam, samen met een vrijwilligster, deze kleine aapjes naar Buddy Kat brengen. Wat een grote oogjes...
Ondertussen zijn ze gesetteld bij ons opvanggezin, en zullen we hen over 6 weken opnieuw testen.
Blijft een feit, dat geen enkel aids-positief katje ingeslapen mag worden puur vanwege een positieve aidsuitslag. Alles is mogelijk, er zijn echt wel mensen die openstaan voor een adoptie van een aids-positief katje.
Wij plaatsen ze toch echt met regelmaat...
Maar dit is alvast een goede stap in de juiste richting, we zijn blij met Pippa en Pipsy!
En onthou: Aids-positief= geen doodsbrief.

21-01-2019
Levi

Onlangs is deze meneer ( althans dat denken we) bij ons binnengekomen.
Het baasje moest verhuizen en kon deze knapperd niet meenemen. In totaal zijn het drie katjes die we overnemen, omdat zij nergens anders terecht kunnen. Het zouden ook nog eens schuwe katjes zijn, dus tja...
Het is allemaal niet zo vlekkeloos verlopen, omdat er weinig medewerking is, maar gelukkig hebben we het eerste katje kunnen vangen, ophalen en bij ons kunnen onderbrengen..
Hij is nog erg onder de indruk en we zien tevens dat hij snottert en niet zo heel lekker in zijn vel zit.
Hij laat zich nog niet benaderen, dus we gaan hem zijn medicijntjes door het eten doen, in de hoop dat hij zich goed gaat herpakken.
Welkom grote man, je bent een indrukwekkende verschijning, dat is 1 ding dat zeker is

11-01-2019
Kobus

Rust zacht lieve Kobus

Kobus is vanmiddag naar de regenboogbrug vertrokken, zijn lichaam gaf het op..
Kobus kwam dinsdagavond als spoedgevalletje bij ons binnen, hij liep waggelend over straat bij onze vrijwilligster in Lauw ( Tongeren). Zijn uitgemergelde en volledig uitgedroogde lijfje was niet meer te redden. Zijn nieren waren compleet, maar dan ook compleet kapot.
Achteraf bleek hij een baasje te hebben. Deze had niet in de gaten dat hij zo ziek was, hij was nooit vermist geweest.
Lieve lieve Kobus, wat vinden het erg dat we je niet hebben kunnen redden...
Als we je eerder hadden ontmoet, maakte je nog een kans.
Rust zacht mooie jongen, nu geen pijn meer x

09-01-2019
Blinde Stevie

Stevie mocht eergisteren zijn grote vliegreis maken, de overtocht naar een nieuwe start.
Stevie woonde al een kleine 10 jaar in de straten van Skiathos in Griekenland. Hij was toen al blind, en zat elke dag steevast bij de informatie kiosk te bedelen om wat aandacht. Hij stak straten over, liep door het verkeer, en iedereen kende hem en hield rekening met zijn handicap. Maar helaas sloeg het noodlot toe, afgelopen maand... hij werd aangereden.
Gelukkig waren er al snel mensen ter plaatse en is hij met spoed naar de lokale dierenarts gebracht.
Hij was erg toegetakeld maar gelukkig niets gebroken. Zijn gehemelte lag helemaal open, waardoor hij alleen maar vloeibaar eten kon nemen. Uiteindelijk heeft een dierenarts zijn gehemelte kunnen hechten.
Stevie werd elders ondergebracht, waar hij eigenlijk vereenzaamde. Elke dag kwam men 1x zijn bakje vullen met eten, een aai over zijn bolletje en dat was het dan... Hij werd erg ongelukkig en raakte gestresst.
Stevie heeft zoveel nood aan liefde en is zo ontzettend aanhankelijk... we besloten hem te helpen, hij mocht met de grote vlieger mee!
Er daar is ons ontroerende smoeltje... lieve zachtaardige Stevie. Hij ging meteen op onderzoek in ons kattenasiel en ondanks dat hij af en toe een kleine botsing had met een stoelpoot of muurtje, kon hij zijn weg perfect vinden! Dapper schatje.
Welkom Stevie, nu is alles oke

07-01-2019
Binnen een week ben ik terug, dan is ze wel dood

Op een camping in Kinrooi, lopen een 15-tal schuwe zwerfkatten. Zij zoeken overal naar eten, want er is niets meer....
De persoon die hen voordien eten gaf, is met de noorderzon vertrokken en nu lopen ze doelloos rond op zoek naar een beetje eten.
Blijkbaar stond er een vangkooi op scherp en één van de katjes werd gevangen... Maar het diertje zat ondertussen al TWEE dagen in de vangkooi angstig te miauwen, niemand keek naar haar om. Ze kreeg van niemand eten, niemand liet haar vrij. Ze zat opgesloten, wachtend op ...? Hoe bang moest ze zijn..
Er werden zaken geroepen als: "Binnen een week ben ik terug, dan is ze wel dood." Of "Als die er nog lang zit of iemand wil ze vrijlaten, dan verzuipen we ze in de vijver."
Onze maag draaide om. Haar leven stelde niets voor, ze was een wegwerpartikel, een ding.
Maar 1 lieve dame kreeg het in de smiezen, en zij was anders dan de rest. Haar hart brak en ze belde ons. Het poesje mocht meteen bij ons binnenkomen en ze sprong onmiddellijk in haar auto. En daar is ze dan.... Ons waardevol meiske Benthe.
Zo lief, zo zachtaardig. Waarom zijn mensen zo slecht?

Natuurlijk laten we de overige katjes niet in de steek, wij zullen sowieso voor het voedsel zorgen. De lieve meldster helpt mee. Ook gaan we ons buigen over het verloop, want deze middeleeuwse praktijken moeten stoppen, NU!

07-01-2019
Nico

Sommige diertjes krijgen een behoorlijke terugslag, zodra ze gevangen worden..
Op straat aaibaar, op het gemak, ondanks het moeten overleven.
Nico is zo'n katje, een tamme jongen. "Hij kwam me altijd kopjes geven en hij genoot van streeltjes" vertelde de meldster over hem.
Hij kon echter niet blijven, zijn leventje op straat was niet alles en men gunde hem meer. En dat is natuurlijk hartstikke fijn, maar voor Nico werd alles ineens heel beangstigend.
Hij kwam bij ons binnen en moest eventjes in een bench vertoeven, totdat de dierenarts hem onderzocht had, en hij de nodige prikjes had gekregen. Hij snapte er niks van en sloeg wild om zich heen. Hij was onbenaderbaar.
Hij voelde zich in de gevarenzone, dan moet je jezelf beschermen en wapenen. Grommen, sissen en uithalen... Blijf- van- mij.
Stel, je zou zijn achtergrond niet kennen, dan werd hij misbegrepen. "Dat is een schuwe kat." zou menig dierenasiel denken. Op sommige plekken zou hij zelfs niet eens de kans krijgen, dan zou hij onherroepelijk ingeslapen zijn.
Nico is gewoon van streek, heel erg bang en onder de indruk.
Men vergeet vaak dat zulke gevoelige diertjes een behoorlijk klap krijgen, als ze uit hun vertrouwde omgeving worden gehaald.
Maar na 1 week, mocht een verzorgster hem benaderen. Hij sloot vriendschap en opende zijn hart.
Ontroering en blijdschap... tijd zorgt voor verandering.

06-01-2019
Gelukkig Nieuwjaar!

Een nieuw jaar, een nieuw begin

Wij wensen iedereen alle moois toe in dit nieuwe jaar! We hopen dat er veel liefde op jouw pad komt en blijf in goede gezondheid.
Onze dieren krijgen dit jaar weer alle kans. Hun weg ligt open met allerlei nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Hopelijk gouden mandjes in het verschiet.
We zullen ook dit jaar alle nieuwkomers met open armen ontvangen en een streep zetten door hun vaak nare verleden. We helpen elk rugzakje verlichten met alle liefde in ons hart
Dank jullie wel voor de steun in 2018, laten we er dit jaar samen weer wat moois van maken, want ja, dit doen wij allemaal... SAMEN xAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg