Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

25-03-2019
Update Fatouta

Daar zijn we weer even met een update
Ons zorgenkindje uit Egypte doet het goed! Laten we dat vooral meteen benoemen, want wij worden helemaal blij van deze kanjer, deze mooie rooie.
Fatouta zijn wond is ietsje kleiner geworden, eindelijk. EINDELIJK.
De wond ziet er een heel stuk mooier uit, veel netter en rustiger. Het was elke week weer spannend of de wond wat zou slinken, maar dat gebeurde maar niet.
Wij weten ook wel dat deze wond ontzettend lastig is, en geduld uiteindelijk beloond gaat worden, maar het is wel een opluchting wanneer we zien.. het wacht eens even, de wond is wat kleiner
Fatouta voelt zich helemaal in zijn element. Een echte speelvogel... Hij kreeg een nieuw speelgoedje om mee te spelen en dat hebben we geweten
We zullen wat extra batterijen moeten aanschaffen, want Fatouta is helemaal weg van dat gele draaiding. Hij kan zich er zelfs een uur mee amuseren, zonder pauze.
Enfin, kijk gewoon maar mee, aan het einde tonen we jullie de wond voor en na.
We zijn trots op je jongen

25-03-2019
Tina voelt zich stuk beter

Kennen jullie haar schrijnend verhaal nog..
Tina was de beste vriendin van een meneer die eigenlijk zeer ernstig ziek was.
Meneer wilde eigenlijk niet meer leven, maar kon niet loslaten enkel en alleen vanwege zijn Tina...
Tina liet zich strelen door hem, ze hadden een bijzondere vriendschapsband.
Maar de tijd kwam om Tina los te laten en nog altijd was er geen oplossing. Hij wilde niet dat ze naar het asiel ging, daar zou ze een spuitje krijgen. Hij had nog liever dat ze op straat moest leven. Dan breekt je hart toch..
De thuisverpleegsters besloten in te grijpen. Als Tina echt veilig zou zijn, dan kon meneer loslaten en rustig kunnen gaan.
Wij werden gebeld en onmiddellijk zeiden we ja en kon ze enkele uren later bij ons binnenkomen. Haar baasje liet los...
Ze was zo overstuur, ons Tina. Niet aan te raken, grote angstige ogen, wild sloeg ze om zich heen. En dit duurde best een tijdje. Maar ze kreeg alle rust van ons, we snapten het zo goed.
Ze werd ook nog eens ziek, dat erboven op! De stress was haar waarschijnlijk even teveel. Maar hey! Ook dat kwam goed, ze sloeg zich er kranig doorheen.
Zo goed zelfs.. dat ze nu lekker rondloopt, ons kopjes komt geven en haar oogjes ontspannen staan. Ze geniet van knuffelen, er is niks meer over van ons briesend leeuwtje. Natuurlijk bepaalt Tina het tempo, en soms trekt ze zich nog even terug, maar we kunnen nu eindelijk zeggen: Tina voelt zich GOED!
We knipogen even naar de hemel en zeggen: 'Jouw Tina, dat is een bijzonder meiske. Het gaat goed met haar, ze is oke.'

15-03-2019
Ella

Ook Ella is nieuw in onze opvang.
Dit hele lieve meisje komt uit Balen via een ander zwerfkattenproject.
Toen Ella nog een kitten was, liep ze tussen een groep schuwe katten die allen gecastreerd en gesteriliseerd werden. Een oude meneer die de zwerfkatten voerde, wilde Ella niet afstaan, hij zou er zelf voor zorgen. Oke.
Nu twee jaar later, keerde het zwerfkattenproject terug naar dit adres en het zag er niet goed uit voor Ella. Ze was behoorlijk ziek... Ze rochelde en proestte en wilde al een tijdje niet meer eten.
De reactie van meneer was: "Ik geef haar geen eten meer, ze wil toch niet meer eten." Ai, ai, ai... Onmiddellijk nam het project haar mee, regelrecht naar de dierenarts.
Ella zat vol vlooien, luizen en teken, had zware niesziekte en was zeker niet de dikste.
Ze kreeg een behandeling en ondertussen werden wij gebeld met de vraag of we haar konden overnemen... Jazeker, kom maar meisje!
Allereerst viel ze op door haar enorme zachte karakter. Met haar gereutel en geproest, kwam ze liefdevolle kopjes en kusjes uitdelen en kneedde ze vol overgave met haar pootjes.
Onze dierenarts heeft haar ook bekeken en we zetten de behandeling voort met de nodige neusspray druppels.
Komt goed met jou schatje!

15-03-2019
Anna voor en na

Ons liefste meiske, ons ernstige spoedgevalletje...
Opfrisser:
'Anna was heel beroerd en liep in een tuin in Eksel. Na een heel gedoe met een bepaald dierenasiel, besloten wij zelf deze meid op te vangen.
Geld bleek de gehele tijd het struikelblok te zijn bij het dierenasiel, waardoor echte hulp traag op gang kwam. Sterker nog, men kon niet borg staan voor haar medische verzorging. Nou, dat werkt zo niet. Anna was niet aan te raken en buiten bleek ze erg schuw te zijn.'

Haar hele vacht was compleet vervilt, haar bek was 1 grote ravage, maar dan spreken we ook over de meest ernstigste vorm, je kon amper door haar bekje kijken, zo opgezwollen was het...
Onze dierenarts heeft tijdens zijn gehele loopbaan nog nooit zo'n vreselijke drama gezien in een bekje van een dier. Wat moet zij ongelooflijk hebben afgezien.
Alle tanden werden getrokken, en ze kreeg de zwaarste antibiotica en pijnstillers.
Ook werd ze compleet kaalgeschoren, het was nodig...
Anna begon open te bloeien, sterker nog... er was amper nog iets te zien van haar schuwheid. Ze liet zich aaien en haar angstige oogjes begonnen te ontspannen.
Onze dierenarts heeft haar deze week opnieuw bekeken..
Hij was trots op "zijn meisje." Een wereld van verschil! Haar bekje heeft nog medicijntjes nodig, maar het dramatische was weg.
'Zij komt er wel.' zei onze dierenarts trots, terwijl hij haar zachtjes streelde.
Wij zijn allemaal ontzettend trots op Anna, ze is zo bijzonder en kwetsbaar...
Prachtig sterk meisje

13-03-2019
Vinny en zijn aangetast oor

Er stromen weer wat nieuwe katjes bij ons binnen en zo ook Vinny!
Vinny komt uit Heusden Zolder en werd gevoerd samen met zijn vriendje Juul.
Juul heeft ook al even bij onze dierenarts gezeten, maar daarover later meer.
Vinny is een "schuw" katje. We werden gebeld, omdat hij een vreselijk rechteroor heeft. De helft van het oor was er al af en er hingen nog rafels en bloedproppen aan. Ai, ai ai... DAT moet helse pijnen geven!
Gelukkig kwam onze dierenarts vandaag in ons kattenasiel, zodat we hem meteen konden laten nakijken. Omdat Vinny niet aan te raken was, konden we hem via de dwangkooi tonen. Onze dierenarts schrok van zijn oor, wat zag dat er uit!!
Dat oor moet er zsm af! Maar de tumor oid zat al behoorlijk diep, en hij/zij liep hier al een lange tijd mee rond. Dat zou een gecompliceerde operatie worden, maar wat moet dat moet, dus morgen krijgt hij meteen al zijn broodnodige operatie!
We gaan heel hard voor onze vriend duimen en als hij strakjes van dat akelige oor is verlost, wie weet hoe toegankelijk hij nog gaat worden.
Komt goed lieve Vinny

13-03-2019
Juul

En daar is ons oudje... Juul.
Juul komt van dezelfde plek als Vinny, die momenteel een ooramputatie krijgt.
Juul kwam afgelopen weekend verzwakt bij ons binnen. Hij at niet meer, was fel vermagerd en ook nog eens uitgedroogd. Maar ventje toch...
We besloten hem naar onze dierenarts te brengen, zodat hij even een infuusje kon krijgen om aan te sterken. Hij bleef vervolgens een heel weekend bij de dierenarts ter observatie en voor de zekerheid lieten we bloed nemen.
Och het is toch zo'n aandoenlijk manneke, met zijn oude oogjes..
Juul is weer terug bij ons nu, zijn bloed is oke, we wachten nog even zijn schildklier af.
Ondertussen heeft hij een lekker plekje gevonden in de Noordpoolkamer en kan hij rustig bijslapen. Maar we gaan hem goed in de gaten houden, want hij komt van ver en we zijn er nog niet helemaal gerust in.
Welkom lieve Juultje

13-03-2019
Fatouta en zijn behandeling

Wat een dapper manneke hebben we toch! Even een update voor jullie
Fatouta heeft een enorme wond, daarvoor hebben we een noodoproep gelanceerd, zodat we ook een speciale lamp konden aanschaffen.
Fatouta is niet aan te raken, maar het lijkt wel alsof hij voelt en weet dat we hem enkel willen helpen...
De lamp is al een tijdje geleden gearriveerd, en ook gebruiken we een speciale spray waarbij het wondvocht geabsorbeerd wordt.
Onze dierenarts gaat helemaal akkoord met onze aanpak en de weg naar een eventuele huidtransplantatie ligt weer in 1 van de mogelijkheden
Maar we gaan gestaagd verder met onze behandeling, tweemaal daags.
Fatouta rent niet niet meer weg, hij blijft nu fijn in zijn mandje liggen.
Hij kijkt niet zo vrolijk, maar ook daar is vandaag verandering in gekomen. Hij knippert al met zijn oogjes als de lamp zijn werk doet.
Fatouta voelt zich elke dag beter en de wond ziet er ook een stuk beter uit als een week geleden.
We verwachten geen wonderen, natuurlijk is de wond niet ineens weg of gehalveerd. De wond ziet er WEL een heeeel stuk mooier en rustiger uit.
Aan negatieve reacties hebben we nu trouwens niets, laat ons maar doen, Fatouta is opgewekt, eet als een hongerig wolfje en hij vindt het goed

07-03-2019
Copain in rhe house

Er zijn weer wat nieuwe katjes in ons midden. Copain, een stoere rood-witte kerel is daar eentje van.
Zijn achtergrond is niet min...
Copain komt uit Racour. Hij had een prima leventje bij zijn baasje.
Echter... twee jaar geleden werd hij neergeschoten door een jager uit de buurt.
En of dat nog niet genoeg was, werd hij later ook nog eens aangereden op straat.
Poehhh Copain, jij had een kattenengeltje op je schouder zeker?
In elk geval... hij mocht niet meer naar buiten, veel te gevaarlijk. De jager woont nog altijd in de buurt en er zijn toch al wat zwerfkatten op mysterieuze wijze verdwenen...
We maakten een uitzondering voor Copain en hij mocht bij ons binnenkomen. In ons kattenasiel Villa Vagebond zijn genoeg buitenrennen waar hij voorlopig kan in en uit rennen, totdat we voor hem een huisje hebben gevonden.
Het is een hele lieve jongen, komt al meteen aangehuppeld als hij je in het vizier heeft
Eerst nog even naar onze dierenarts voor de check-up, daarna mag je lekker los hier lieve Copain!

07-03-2019
Fatouta

Ik heb een hele erge wond en die is heel lastig. Nu willen ze verder kijken hoe ze me kunnen helpen, en daarvoor is de oproep gedaan op Facebook.
Er zijn heel veel lieve mensen die reageren, maar er zijn ook best veel mensen die zeggen dat ik best een spuitje kan krijgen. Waarom?
Ik heb een jaar lang geknokt in Egypte om te overleven, een jaar lang rondgelopen met de wond. Ik heb me super sterk gehouden en ik toonde iedereen hoezeer ik van het leven genoot en hoe dapper ik ben.
Nu ben ik in Belgie en ik krijg nu de kans van mijn leven. Dat het niet simpel zou zijn, dat weten ze allemaal. Toch hebben ze vertrouwen in mij. Ik speel ontzettend graag, ik heb een open blik. Ik geniet intens van eten en ik laat van me horen als ze bij me moeten komen zitten.
Als ik de zin van het leven niet meer zie zitten, dan zal ik het wel aangeven. Dat lijkt mij nu het allerbelangrijkste.Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg