Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

26-11-2016
Nu nog altijd kleintjes?Ja, helaas wel...
Drie kleine kittentjes, rond 1 week oud, kwamen bij ons binnen, omdat mama hen niet accepteerde. Mama's hebben daar hun eigen redenen voor, misschien was ze onervaren, we weten het niet. In elk geval wordt ze nu wel gesteriliseerd, heel belangrijk!
Ondertussen liggen onze drie dropjes in de couveuse en drinken ze braaf en tevreden hun flesje leeg. Gelukkig!

26-11-2016
Doe jij voor ons een actie in de warmste week van het jaar?

In de week voor Kerstmis is het weer zover! Het jaarlijkse evenement 'De Warmste Week' van Studio Brussel is weer gelanceerd, en kan iedereen iets doen voor het goede doel dat zij een wam hart toedragen.
Organiseer jij misschien een ludieke actie voor Zwerfkat in Nood? Registreer je actie dan via deze link, en wie weet, komt Studio Brussel dan bij je op bezoek ;-)
Voor ons een groot verschil, want Zwerfkat in Nood komt rond van giften, en kan een steuntje in de rug goed gebruiken! Onze dierenartskosten lopen in de zomer al gauw op tot 10.000 per maand.. heftig he.
Alvast superrrr bedankt namens ons en de viervoetertjes!

https://dewarmsteweek.stubru.be/goededoelen/zwerfkat-in-nood-ii

19-11-2016
Een rondleiding door ons kattenasiel Villa vagebond!

11-11-2016
Noir voor en na

Onze lieve Noir, kwam verschrikkelijk bang, boos en onzeker bij ons binnen. We konden hem niet aanraken, en hij verstopte zich zo goed als hij kon.
Noir speelde zoef de haas, totdat... hij een klik maakte! Hij besloot zijn stoute schoentjes aan te trekken en contact te maken.
Eerst schuchter en heel voorzichtig, naar ons toe, van ons vandaan. Maar deze wel/niet spelletjes kenden we maar al te goed, dus we drongen ons niet aan. Hij bepaalde....
De verzorgster die hij het meeste zag, gaf hij zijn eerste kopje, zijn eerste miauw.
Weken verstreken, en Noir heeft zichzelf teruggevonden, en geniet nu volop van streeltjes en lieve woordjes bij meerdere verzorgers.
Hij is onze grote schat!
Kijk eens naar zijn mooie blik, zijn blik van vertrouwen en tevredenheid, DAT wilden we zien. Noir, je bent geweldig lieverd!!
Elke dag een stapje vooruit x

Noir is aids positief en verblijft momenteel in onze gespecialiseerde opvang Buddy Kat. En psssstt, hij zoekt ook een huisje voor altijd.

11-11-2016
Schokkend nieuws

Vandaag kregen we van verschillende kanten privéberichten over Hannah. Mensen die haar persoonlijk gekend hebben...
De lieve dame, die Hannah tijdelijk heeft opgevangen, heeft haar leven gered.
We gaan het niet meer over die deur hebben, dat was puur een ongeluk, maar Hannah heeft iets anders meegemaakt.....
Een zogenaamde, kleinschalige opvang (en inmiddels gestopt) uit Houthulst, waar we op dit moment nog even geen naam van noemen, heeft haar moedwillig mishandeld, samen met nog een aantal kittens, die helaas de dood vonden.
De zoon van het koppel, had een hekel aan kittens. Hannah kwam schuw binnen, en hij irriteerde zich rot aan haar.
En dit voorval is door meerdere mensen bevestigd, en ook gezien: Hij pakte haar in haar nekvel, en smeet haar meerdere malen tegen de muur.
Dit deed hij ook bij andere kittens die naar hem bliezen, en helaas overleefden zij niet allemaal deze verschrikkelijke afschuwelijke actie van een onmens.
Hannah was gisteren eventjes ontspannen, maar ze blijft verschrikkelijk bang van handen.
Haar koppetje is letterlijk beschadigd, en waarschijnlijk voor de rest van haar leven, en DAT vergeven we die afschuwelijke rotzak nooit.
De FOD ( Federale overheidsdienst) was al gewaarschuwd, maar er is nooit ingegrepen. De kittens zijn toen meegepakt door goeie mensen.
Wij laten het hier niet bij. Wij gaan zoveel mogelijk informatie verzamelen, intern, en zo nodig, zullen wij ook de naam van de opvang bekend maken.

11-11-2016
Hannah vervolg

 
Hannah is weer lekker thuis!We mochten haar ophalen en stiekem zagen we dat ze heel blij was! Haar blik was nog nooit zo helder, en ze zag er niet meer zo uit als een hoopje ellende... Nu geniet ze pas van streeltjes en kriebeltjes onder haar kin.
En eindelijk sloten haar oogjes van puur genot... Hannah girl, you did it!
Er is wel neurologische schade en haar zicht prikkels lijken af te wisselen.
Maar wij? Wij kunnen opgelucht ademhalen, ook al moet ze goed in de gaten gehouden worden...

Plume kwam haar meteen spinnend begroeten, de lieve schat. En nu gaan we eens goed aansterken Hannah! En daarna mag je eindelijk kitten zijn, lijkt je dat wat?

11-11-2016
Hannah

Dit was een week geleden...

Kleine Hannah,

Onlangs kwam dit getraumatiseerde kittentje bij ons binnen, vanwege een tragisch ongeval. Er was een losse deur op haar gevallen, en men dacht dat ze blind en gedeeltelijk doof zou zijn.
Toen we kennismaakten met Hannah, zagen we dat ze het erg moeilijk had. Zeer depressief, en sloot zich af voor de buitenwereld.
We lieten onze dierenarts meteen naar haar kijken, en wat leek? Ze zag wel degelijk iets. Er werd een heel parcours gemaakt in de dierenartsenruimte ...en ze wist precies waar alles stond. Niks werd er omgegooid en ze volgde nauwkeurig de rollende balletjes..
Maar bij elk plotseling geluid, of beweging, rolde ze zich op als een egeltje en sloot zich af voor iedereen.
Veel tijd nodig..
Via ondersteunende middelen, lekker eten en veel aandacht, hoopten we dat ze zich snel wat gelukkiger ging voelen.

Maar op dit moment vecht je bij de dierenarts voor je leven.
Gisterochtend vonden we jou in totale shock in de bench, zomaar uit het niets.
We hoopten dat het enkel een hypo aanval was, maar in jouw hersentjes is er iets misgegaan. De schade in je hoofdje is erger dan we dachten. Soms ben je helemaal bij en eet en drink je goed, maar ineens zak je weer in elkaar en moet onze dierenarts je weer bijspuiten.
Het is erop of eronder, maar nu lig je wel veilig aan het infuus bij onze dierenarts. Je krijgt nu valium, en alle medicijntjes die je nodig hebt, en we hopen dat we je na het weekend veilig in onze armen kunnen sluiten. Laten we hopen dat het hersenletsel jou er niet onderdoor krijgt.
We geven heel veel om je kleine Hannah, en je hebt nog een heel lang leven te gaan, dus zet em op...xxx

02-11-2016
Vier zwarte kittens op 31 oktober

Wat toepasselijk :-) Op Halloween, zijn er 4 zwarte kittens bij ons binnengekomen!
De melders verzorgen sinds begin dit jaar een aantal zwerfkatten. Waarschijnlijk was mamapoes achtergelaten door de buren, maar gelukkig kreeg het gezinnetje een warme plek aangeboden in het tuinhuisje. Ook papa kat kwam dagelijks even buurten, en al snel sloten zich nog een aantal katten aan, om mee te genieten van een dagelijks maaltje.
Echter... het begon een beetje uit de hand te lopen, want mamapoes kreeg later alweer een nestje! Ook zij mochten in het tuinhuisje schuilen, maar op deze manier werd het wel dweilen met de kraan open.
We besloten de kittens over te nemen, en ondertussen gaat de rest van de familie geholpen worden, want anders blijft het verhaal zich herhalen.
En gelukkig blijven de lieve melders verder voor de groep katjes zorgen, fijn!
Nou, de vier meisjes hebben zich ondertussen bij ons geïnstalleerd, en het zijn hele brave Halloween katjes ;-)
Welkom, en wat ben jij leuk Lina!

02-11-2016
Achtergelaten bij een verhuizing

Tja, we maken het heel geregeld mee, en het zal niet de laatste keer zijn. Het is tegenwoordig heel hip om te verhuizen en je dier achter te laten.
Gelukkig ontfermde de buurvrouw zich over haar, maar helaas kon ze haar niet adopteren.
Dussss het meiske is nu bij ons! Ze heeft wel even tijd nodig om te wennen, en al staat haar bench open... ze wil er niet uit. Ze vindt het wel even goed zo.
Maakt niet uit lieve Marieke, bij ons speelt tijd geen rol, komt goed. Enne... pssst vergeet die stoute mensen maar, ze verdienden jou niet.

01-11-2016
Buitenren van ons kattenasiel Villa Vagebond!

De eerste stapjes zijn gezet, in de nieuwe buitenren van ons kattenasiel Villa Vagebond!

Joehoeeee, we did it! Er is heel heel hard gewerkt aan onze gloednieuwe buitenren, en dat kon allemaal dankzij jullie giften!

We zijn er nog niet, want er zijn nu 2 van de 5 rennen af, maar we klussen vrolijk verder

Uiteraard moeten de rennen nog super gezellig worden ingericht, met plankjes, boompjes, huisjes noem maar op... Maar voor nu? Heel belangrijk dat er een frisse neus gehaald kan worden.
En wie was de eerste dappere...Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg