Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-09-2016
Gedumpt in een papiercontainer

Onlangs kregen we de vraag van dierenasiel Genk, of we plek hadden voor maar liefst 6 moederloze kittens!
Zomaar gedumpt in een papiercontainer! Een harteloze daad, gelukkig werden zij net op tijd gevonden, we zullen maar niet aan de mogelijke gevolgen denken!

De oogjes waren nog dicht, dus zeker niet ouder dan een weekje. Gelukkig zijn ze alle 6 tevree en zijn we alweer een weekje verder :-)

30-09-2016
Jerom is weer thuis

Afgelopen zondag, kregen we melding van een mevrouw die haar Beerke al twee maanden kwijt was.
Ze was alle asielen afgereisd, maar nergens was haar lieveling te bespeuren... Waar was Beerke toch?
Uiteindelijk kwam ze een kijkje nemen in ons kattenasiel Villa Vagebond.
Nee, nee, echt??? Ze keek in de ogen van Jerom... dit, ja dit was haar beste vriend, dit was Beerke! Tranen stroomden over haar wangen, en ze viel ons keer op keer in de armen, en we kregen dikke zoenen op onze wangen. Kijk, dat was Beerke, haar Beerke!
Ze ging naar huis en kwam terug met foto's... Ja, dat was een hele gelukkige Jerom op de foto :-)
Vandaag kwam ze hem ophalen, en het geluk stond in haar ogen, en ze liet ons niet los in haar omhelzingen. Maar daarna was Beerke aan de beurt :-)
We waren de liefste dames op aarde, en het asiel was het beste asiel van de hele wereld, ze was helemaal in de wolken met haar lieveling in haar armen.
Mevrouw is alleen, en Beerke was en is haar beste vriend, ze zijn samen 1. Haar stralende ogen spreken boekdelen en wij waren ontroerd.
We zeiden nog als grap: "O wee als we Beerke hier weer terugzien, dan sturen we hem direct naar huis!"
Het ga je goed lieve Beerke en lieve mevrouw x

22-09-2016
We hebben een Fransman in ons midden

Vandaag is deze kleine jongen bij ons binnengekomen. Hij is in Frankrijk in een vrachtwagen terecht gekomen helemaal meegereisd naar Belgie. Maar de reis duurde 24 uur, en in die periode had hij ook geen voeding gehad. Gelukkig kon de meldster samen met haar buurmeisje een paar daagjes voor het katje zorgen, maar nu is hij veilig bij ons.
Gelukkig ziet hij er gezond uit, en drinkt hij goed uit zijn flesje! Onze petit prince

22-09-2016
En wie ben jij?

Dit is kleine Thor. Hij werd in zijn eentje gevonden in een tuin in Neerpelt. En dat hij goed van zich liet horen? Dat zal zijn redding wel zijn geweest he kleine man.
Thor is een vinnig mannetje, en de eerste nacht heeft hij goed van zich laten horen. Is normaal, de meeste moederloze ukkepukken moeten wennen aan de nieuwe situatie en natuurlijk missen ze mama.
Gelukkig is het nu een tevreden kittentje. Hij drinkt flink, zit NOOIT stil, behalve als hij slaapt ...;-)
Dag Thor!

22-09-2016
En de deurbel ging

Gisteravond, geheel onverwachts, stond er een dame met een doosje voor de deur bij 1 van onze vrijwilligsters. Inhoud? Twee bange rooie rakkers!
Ze woont iets verderop in het dorp, op een boerderij. Er worden geregeld katjes bij haar afgezet, en helaas vond ze opnieuw twee onbekende kittens voor haar deur.
Maar het liep allemaal een beetje uit de hand, dus ze hoopte dat het doosje werd aangenomen.....
Ja hoor, kom maar, even een bench opzetten en de eerste verzorging doen. Wowww, wat een vlooien! Het krioelde ervan, brrr. Honderden vlooien werden er uit de vachtjes gehaald, en het stopt nog altijd niet. Zelfs niet na de vlooienbehandeling.
Nena en Niño zijn wat bang, maar laten zich toch oppakken zonder al teveel drama. Dat zit wel goed met die twee. Nou, fraaie boel he aapjes, zomaar gedumpt worden. Bah. Maar welkom, nu komt het helemaal goed hoor!

22-09-2016
Het regent weer kleintjes

Zomaar weer even 13 kittens vandaag binnengekomen, poeh poeh...
Maar goed, op de foto zie je Waza, het lichtgewichtje uit een groepje van 5.
Er zaten 5 bange kittens ergens in een duivenkot. Een dame van 80 jaar maakte melding, ook zij zat met de handen in het haar, want overal was het hartstikke vol....
Een lieve dame die het nu echt niet meer geregeld kreeg, wat we ook heel goed begrepen. We namen eerst een kijkje...
Ach, ze waren inderdaad wat bang, maar die konden we echt wel snel socialiseren, geen probleem!
En toen namen we ze maar mee, een nieuwe toekomst tegemoet!
Nou Waza, je ligt er anders erg relaxt bij, volgens mij vind jij het allemaal prima bij ons ;-) Welkom lieve kittentjes!

22-09-2016
Welkom EmielEn de volgende schoonheid heeft de weg naar ons gevonden, of althans...
De deurbel van ons kattenasiel Villa Vagebond ging. Tringgg. Nou, wie hebben daar nu? De melder stond voor de deur, met de vraag of Emiel welkom bij ons was. Hij liep al enige tijd wat rond te dralen in Dilsen, en een plaatselijk dierenasiel kon hem echter niet opvangen en verwees naar ons door...
Gelukkig konden we een plekje voor hem vrijmaken, en we kregen een prrrrr, kopje hier, knuffel daar beloning terug. Beetje ontstoken oogjes, maar verder zag hij er goed uit.
Zijn brutale jonge snoet weet wel hoe je een camera kan verleiden. Lekker ding!

18-09-2016
Hoe gaat het met Suzie uit de ArdennenSuzie zag er niet zo goed uit, ze was extreem mager, en haar vachtje was verschrikkelijk. Het had niet langer mogen duren daar in de Ardennen, want ze belandde in een behoorlijke dip. Ze bewoog ineens amper, kon niet meer op haar pootjes staan, raakte verzwakt, dus we reden snel naar onze dierenarts.
Er werd bloed genomen en we schrokken toen we haar leeftijd hoorden... we hebben hier te maken met een hoogbejaarde dame! Maar liefst 16 jaar oud werd ze geschat, 16 jaar!
Ze bleek een enorm hoog ontstekingsbeeld te hebben en hele hoge nierwaarden.
Ook was ze kortademig, maar dit kwam door haar (hopelijk tijdelijk) nierprobleem.
De medicijntjes moesten haar werk gaan doen, en we besloten haar bij 1 van de vrijwilligers thuis onder te brengen. Konden we haar extra goed in de gaten houden, onze lieve Suzie.
We zijn nu een weekje verder en we merken duidelijk verschil aan dit oude dametje. Ze eet goed, ze wast zichzelf al, laat zich heerlijke aaien door de verzorgers, het gaat de goede kant op :-)
Het zal wel eventjes duren voordat ze er bovenop komt. Suzie is al een dame op leeftijd, dus het herstel zal wat langzamer verlopen. Lieve Suzie, we zijn blij dat je bij ons bent... kusje op je snoet.

18-09-2016
Davina krijgt steeds meer zelfvertrouwen

Enkele maanden geleden, kregen we een dramatische melding uit Dilsen Stokkem. Een opfrisser:
"Bij een groot bedrijf, waar dagelijks continu vrachtwagens in en uit rijden, werd een schrikbarende ontdekking gedaan. Een vrachtwagen uit Eindhoven, reed met zijn lading, richting Dilsen-Stokkem.
De wagen werd uitgeladen, zo ook een grote ijzeren kist. Deze werd vervolgens geopend en toen gebeurde er iets...
In blinde paniek, schoot er een poes uit de kist en rende blindelings weg. Maar ze was niet alleen. In de verpakking, zaten 4 hele kleine kittentjes van maar 1 a 2 dagen oud! Net geboren!"

Dat was toen...  We konden Davina met haar kleintjes herenigen en alles verliep boven verwachting. Het was een fantastische mama! Helaas... ze was schuw, dus we konden haar niet benaderen. Maar dat ze goed voor haar kleintjes zorgde, geen twijfel!
De kleintjes werden groot, zij vonden ondertussen allemaal een thuis, maar mama Davina.. Haar in de steek laten konden we niet. Ze kwam uit Eindhoven, ze had nergens een veilige haven, dus we gingen de uitdaging met haar aan.
Maandenlang verschool ze zich, maar er zit progressie in dat koppetje van haar. Langer stilstaan bij ons mensen, niet meteen wegrennen, ze begint ons nu steeds meer te vertrouwen. Een meer ontspannen blik, een gaap, even uitrekken, lekker eten, we mogen naar haar kijken.
Dapper meiske van ons! Het wordt nog wat met jou! Op naar de volgende fase lieve schat!

10-09-2016
Suzie en haar ontbering

Onlangs kregen we een vraag via e-mail en Facebook. Er liep een zieke poes op een bungalowpark in de Ardennen. Ze was broodmager en duidelijk niet in orde.
De meldster had een huisje gehuurd in het betreffende park, en maakte zich erg druk om dit trieste dier. Omstanders vonden het diertje ook sneu: " Ja, zielig he", kreeg ze menigmaal te horen, en vervolgens ging men weer verder met orde van de dag.
Het verhaal bleef ons bij, en gisteren besloten we in te grijpen. Als we nu beiden  elkaar halverwege tegemoet konden rijden, dan zouden we Suzie veilig kunnen stellen.  Even snel wat regelen. De rit kon doorgaan, de andere collega was ook standby, en de collega van ons kattenasiel Villa vagebond was ingelicht. Oke, we vertrokken binnen 10 minuten. Zo gezegd, zo gedaan.

Suzie had geen flauw idee.. ze was de honger en dorst gewend, ook de jeuk in haar vachtje hoorde er bij. Maar dat ze werd opgepakt, voor het eerst in haar leven, nietsvermoedend dat dit alles haar leven compleet zou veranderen? Dat wist ze niet.

We schrokken van haar toestand. Haar botjes staken uit, haar vachtje zo slecht, uitgedroogd, pure ontbering. Ze heeft geluk gehad, een oplettende meldster, we denken maar niet te lang na over al die anderen die dit geluk NIET kennen.
Welkom Suzie, laat alles maar los, jij krijgt jouw ultieme tweede kans. Aaitjes zijn fijn, accepteer maar dat alleen nog maar liefde op jouw pad komt, en nu heel goed eten en drinken!

08-09-2016
Plume

Jullie kennen hem vast nog wel, onze Griekse jongen.
Onlangs lieten we hem overkomen, omdat hij daar geen schijn van kans had. Hij was niet alleen ziek, maar was ook nog eens aids-positief. Hij zou een fistel hebben bij zijn oog, en hij is in Griekenland maar liefst 3x geopereerd. Achteraf gezien heeft hem dit absoluut geen goed gedaan, want het waren niet de juiste operaties... tevens verkeerde diagnose.

Na aankomst, hebben we hem een nachtje goed laten slapen, en zijn we 's morgens vroeg naar onze dierenarts gereden. Hij schrok enorm wat hij zag. In Griekenland hadden ze geboord in zijn wang en dat gat baarde hem enorme zorgen. Dit had nooit mogen gebeuren, sowieso nooit bij een kat.
Maar goed, na wat fronzen en zuchten, ging hij uiteraard weer met enorme gedrevenheid aan de slag.
Zijn holtes zijn volledig schoongespoeld met een speciale vloeistof. Nu krijgt hij even een berg medicijnen, en gaan we hem aerosollen om al het slijm goed los te maken. Nu is het zaak om de infectie onder controle te krijgen.
Het is zo'n ontzettend lief dier! En maar trappelen met de pootjes, lekker hard spinnen en zo genieten van alle aandacht.
Ons mannetje is erg ziek, maar na alles wat hij heeft meegemaakt, MOET hij het gewoon gaan redden, moet.. we gaan er volledig voor! We hopen dat we de infectie onder controle krijgen en ook, dat hij kan leven met zijn kapotte slijmvliezen en neusbot. Lieve schat van ons x

08-09-2016
Druk!

Al onze opvangmama's en papa's zijn druk in de weer met hun opvangertjes. Trouwens een dikke chapeau voor hen allemaal, zij zijn de spil van onze organisatie!

Dussss, waarom 1 flesje geven als je er 2 aankan :-)

08-09-2016
Fluffy!

Gevonden in de trappenhal van een appartementencomplex..

Hier is lieve kitten Fluffy, net gearriveerd bij ons opvanggezin.

08-09-2016
Voor en na

Een weekje geleden, kwam er een heel groot nestje bij ons binnen, weten jullie nog? Maar liefst 8 kittens, 1 nestje. Mama is helaas nooit meer teruggekomen...
Ze waren allemaal erg mager, ziek en verzwakt, en 1 lieverdje is helaas gestorven. Maar de rest is ondertussen heel goed aan het groeien en de goede verzorging van onze opvangmama's laat duidelijk haar sporen na!
Check hier Zaza! Bij binnenkomst en nu!

03-09-2016
Sophia gaat het fiksen

Gisteravond, kregen we een spoedmelding uit Zolder. De meldster was ten einde raad, want nergens was er plek voor dit verweesde kittentje.
Sophia lag midden in de tuin, koud, met vliegeneitjes in haar dunne vachtje. De meldster had niks in huis en belde verschillende instanties. Overal werd ze doorverwezen...
We hoorden de paniek in haar stem en natuurlijk moet deze hele kleine ieniemienie een kans maken! De couveuse werd alvast aangezet, voorbereidingen werden getroffen en daar was ze dan...
Het navelstrengetje zat er nog aan, en ze had een geboortegewicht. Was ze net geboren? Of 1 dag oud? We weten het niet... Wel weten we dat ze gitzwarte slijmerige ontlasting maakte, en dat is altijd als ze voor het eerst ontlasting maken.

Sophia had gelukkig meteen zuigreflex, de meldster had nl. goed haar best gedaan: ze was op een lekkere warme kruik vervoerd. Goed gedaan!
Ze ligt nu tussen de dekentjes lekker warm en veilig, en om de paar uur drinkt ze hoopvol aan haar flesje. Er komt weliswaar een zacht gespin uit haar keeltje als ze voldaan is :-)
Nu goed groeien meiske!

03-09-2016
Welkom Diva

Deze mooie meid zat al 2 weken voor de deur van de meldster in Peer. Diva was graatmager, toen ze besloot de deur van de mevrouw te kiezen. Zo, hier is het te doen, hier is de voedselbron. Goed bekeken dame.
De meldster was ongerust over je, je was ziek. Dus besloot ze allerlei oproepen te plaatsen op Facebook, ze vroeg aan instanties hulp voor opvang. Echter bleef elke reactie uit.
Ondertussen kon Diva voor haar deur wat aansterken, ondanks dat ze wat bleef zwalken.
De meldster belde ons, en we vonden haar verhaal schrijnend. Ze moest in elk geval medische zorg krijgen, en omdat er onlangs weer een volwassen kat was geplaatst, mocht ze bij ons binnenkomen.
Toen we haar ophaalden, merkten we al gauw dat we niet aan haar flank mochten komen, dan haalde ze flink uit. Een pittig ding, ze liet zich niet zomaar doen, maar waarschijnlijk kwam het door de pijn.
De dierenarts onderzocht haar en constateerde een buikbreuk. Ze moet nog een aantal dagen aansterken, en daarna laten we haar opereren.
Nou Diva, dat was het dus, geen wonder dat je af en toe uithaalt, je hebt pijn.
Maar lekker eten gaat er gelukkig wel goed in. Even nog wat pijnstillers en dan de operatie!

03-09-2016
Zac en Ekko

Zij werden gevonden in het bos, en nu veilig bij ons. Ze hebben nog een klein beetje socialisatie nodig, en dan mogen ook zij straks op zoek gaan naar een gouden mandje! Maar voor nu... samen genieten!

01-09-2016
verstoten

Gisteravond kregen we nog een spoedmelding uit Bilzen... een ziek klein kittentje werd verstoten door haar mama.
Ze is nog zo klein, haar oogjes dichtgeplakt van de etter, geen schijn van kans buiten.
We maakten de couveuse leeg, zodat ze in quarantaine kon, zonder de andere ukkies ziek te maken. ...
Het is zo'n dotje. Haar neusje zit ook verstopt, en ze is heel stilletjes. We gaan ons best voor je doet lieverd, we vechten met je mee x

01-09-2016
Gedumpt

Enkele dagen geleden, kregen we telefoon van de politie uit Voeren. Ze hadden een doos langs de weg gevonden met een tja... behoorlijk inhoud!
Je zult zo'n doos maar vinden, dan slaat de schrik je om het hart.
In de doos zaten maar liefst 6 schreeuwende kittens. HONGER. DORST! Hup, mee naar het politiebureau. De politieagent gaf hen onmiddellijk een bakje water en de 6 dorstige poesjes vlogen op het bakje af. Nou, dat was duidelijk......
De kittentjes konden na wat enig puzzelwerk bij ons binnenkomen, want waar moesten ze anders naartoe? Daar had de vorige eigenaar zeker nog niet aan gedacht... of ze uberhaupt een veilig onderkomen konden vinden. Schaamteloos!
De 6 bengeltjes zijn rond de 5 weken oud, wat onder in gewicht, allemaal een wormenbuikje, en ze waren vergeven van de vlooien!
Nou, eerst maar eens even lekker laten smullen van de babypaté, en daarna allemaal 1 voor 1 onder behandeling.
Gelukkig zien ze er niet ziek uit, en kunnen ze nu in alle rust bekomen van hun grote avontuur. Het dumpavontuur....Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg