Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

29-01-2016
Indy mag er wezen!

Welkom mooi meisje. Na 4 lange nachten te hebben doorgebracht in een vangkooi, en we hoorden dit nieuws, besloten we jou meteen op te halen uit het asiel. Je zou na sterilisatie weer buiten worden gezet, je was te schuw.
Nou lief meisje, we gaan jou de kans geven! Je bent nu bij onze opvangpapa aan het bijkomen van al je avonturen en gelukkig laat je je al zachtjes over je koppetje aaien ;-)
Je hebt al lekker goed gegeten, en hebt de kattenbak meteen door. Nou, we komen er samen wel, Indy met de mooie ogen! Wat heb jij toch een lieve zachtaardige blik...

29-01-2016
Hallo lieve Crusader!

Deze mooie jongen met volle bolle wangen, liep al geruime tijd bij de melders rond in Houthalen. Het zou om een half jaar oud diertje gaan, en ondanks het feit dat het een zeer lief diertje was, bleken de melders erg bang voor hem te zijn.
Echter, dit mooie mannetje had geen baasje, hij was van niemand uit de buurt.
Hij kwam gisteravond bij ons binnen, en wat een schat! Hij is toch al wat ouder, we schatten hem 1 1/2 jaar.
Helaas is Crusader niet gechipt, ook niet gecastreerd, ongelooflijk he. Dat stukje uit zijn oor? Dat zal van iets anders zijn.
Maar goed! Meneertje is een kletsmajoor. Als hij je hoort of ziet, dan staat zijn bekje niet meer stil :-)
Hij is ook reuze nieuwsgierig, en de andere poezels? Geen interesse in, er is zoveel te ontdekken, dus please laat me onderzoeken. Oke jongen!
Tot slot, we vragen ons toch af of er niet ergens iemand is die hem herkent, zou hij gemist worden?

29-01-2016
En hier istie dan!

Hij kwam zeer kritiek bij ons binnen, maar de dag erna was hij gelukkig stabiel! Hij had zo'n vreselijke open botbreuk, dat zijn pootje geamputeerd moest worden. We wisten nog niet of hij schuw of tam zou zijn, omdat hij hard kon uithalen en blazen. Dat hij veel pijn had, was overduidelijk!
Eergisteren is dan zijn pootje geamputeerd en alles ging gelukkig goed. Het is niet zo'n schuw diertje, hij is gewoon heel bang, he vriend.
Maar nu is hij eindelijk van zijn zware pijn verlost en krijgt hij pijnstillers en medicijntjes door zijn eten. Dat hij pit heeft, das duidelijk, maar gelukkig kunnen we hem via een dekentje toch voorzichtig verplaatsen.

24-01-2016
Laten we maar weer heel hard duimenVandaag kregen we zeer ernstige spoedmelding te pakken uit Lommel.
Er lag een zwaar gewonde kat in de tuin van de meldster. De meldster begon onmiddellijk naar de dichtsbijzijnde instantie te bellen. Helaas konden zij niet helpen, ook werd er geen vangkooi uitgeleend. Maar jongens toch, kom op!
Gelukkig konden we een vrijwilligster meteen op pad sturen en via een soort van vangnet kon ze eindelijk worden gevangen. En meteen naar de dierenarts crossen, want het zag er absoluut fout uit.
De dierenarts trok zijn wenkbrauwen op. Het pootje van het dier hing erbij te bungelen, het bot lag bloot, en de boel was al flink aan het ontsteken. Dit verkeersslachtoffertje was zeker niet vandaag aangereden, maar zelfs al een tijdje geleden...
Ook was ze verschrikkelijk mager en is het niet duidelijk of er ook nog een middenrifbreuk aanwezig is.
We hebben de dierenarts groen licht gegeven om er alles aan te doen, ze krijgt helaas maar 30 % kans op overleven.  We geven je niet op hoor lieve schat! We gaan heel heel hard voor jou duimen en we hebben wel vaker wondertjes gekend.
Vechten... en voor jou een klavertje 4, je kunt ook veel geluk gebruiken nu x

24-01-2016
Te schuw

In de buurt waar de oma van de meldster woonde, leven verschillende zwerfkatten.
Tot vorig jaar, woonde er een oudere mevrouw die de katten dagelijks eten en een plekje om te schuilen gaf. Deze mevrouw is ondertussen naar een bejaardentehuis verhuisd, en een deel van de poezen werden opgehaald door een dierenasiel, maar enkelen werden achtergelaten, waardoor ze opnieuw op zichzelf aangewezen waren. De meldster besloot toen, om zelf dagelijks de diertjes eten te gaan geven en in de schuur van haar mijn oma warme nestjes van stro te maken.
Helaas overleed haar oma, en binnenkort zal het huis te koop komen te staan. Waarschijnlijk zouden de dieren weer aan hun lot worden overgelaten... Help!
Er zou nog een kitten van 5 maandjes zijn, plus een volwassen kat met een gewond oogje.
Het dierenasiel vond hen te wild en liet hen weer terug op straat.
We hadden hier toch moeite mee, dus vooruit dan maar, we zullen ze beiden helpen! De vangkooi werd geplaatst en de meldster kon aan de slag!
Vandaag was het al bingo :-) De kitten bleek toch al een volwassen kat te zijn, maar ze is gewoon klein van gestalte en met een piepklein staartje ;-)
Helaas was ze niet gechipt, maar ze is wel degelijk mensen gewend. Schuw? Helemaal niet. Onder de indruk? Ja, dat wel, maar je zou voor minder..
Ze laat alles met zich doen en kneedt en spint er vol op los, wat een schatje!
We mogen haar overal aaien, maar alleen als je aan haar kopje komt, duikt ze even weg en probeert dan haar kopje te verstoppen onder de dekens. Komt goed lieverd.
We hopen dat we snel je vriendje ook kunnen vangen, dan zijn jullie compleet, goed?

24-01-2016
Lekker met mijn kussen op de bank,

heel dicht bij mijn mensjes. Dan voel ik me echt gelukkig...

Dat zijn de stille woorden van onze senior kat Guusje.
Guusje kwam enkele weken geleden bij ons binnen. Hij is niet alleen blind, maar hij kan ook moeilijk lopen, want hij heeft spondylose. De ruggenwervels ter hoogte van de ribben, vertonen aan de onderkant vergroeiingen, woekeringen met scherpe uitsteeksels.
Dat klinkt allemaal heel heftig, maar Guusje geniet enorm van het leven! Hij wil dicht bij zijn mensen zijn, dan loeit zijn ronkmachientje op volle toeren. Ook beginnen zijn pootjes lekker te kneden van geluk.
We hebben hem een heus orthopedisch bedje gegeven, das goed voor zijn gewrichten, een fijne ondersteuning.
Maar we hebben nog een verrassing voor onze lieve vriend. Hij gaat binnenkort enkele acupunctuur behandelingen ondergaan bij een gespecialiseerde dierenarts. Ook zij doet een duit in het zakje, want na het eerste consult, zal ze hem gratis gaan behandelen. Lief!
Nou Guus, geniet jij maar gewoon bij je opvanggezinnetje, dan zijn wij ook dik tevree!

24-01-2016
MiaDit zwart-wit meiske werd gevonden in Geel.
Drie weken geleden kwam ze aangewandeld bij de melder. Ze was ziek, kon haar oogjes nog amper openen, alles was veretterd. Echter kon ze niet bij andere instanties binnenkomen. We krijgen meldingen uit heel Belgie, maar  ook onze opvang is echt beperkt.  Het is vaak zo moeilijk!
Maar ze was ziek, dan is het wel belangrijk dat ze geholpen wordt. Op zoek dan maar, en gelukkig alweer een plekje  gevonden. Onze veldwerkers zijn haar gaan halen. Wat een schatje! Ze is zo lief.
Ze heeft echter een waasje over haar oogjes, waardoor ze niet zo goed ziet, maar echt blind is ze niet. Aan beide kanten zijn wel de slijmvliezen goed ontstoken, dus ze knijpt haar oogjes bijna de hele tijd dicht.
Ze heeft een slechte dunne vacht, een aantal teken zijn verwijderd. Waarschijnlijk heeft ze vitaminegebrek, haar honger is bijna niet te stillen!
Mia is gek op aandacht, ze kan er geen genoeg van krijgen, maar meisje toch. Dankbaarheid; kusjes geven, knuffelen, aaitjes vragen, ze is gek van geluk.
Maar nu de grote vraag... heb ik een baasje?

20-01-2016
Simba met zijn zorgjesDrie maanden geleden kwam Simba bij ons binnen. Hij was broodmager, ziek en zat compleet onder de klitten.
Hij had duidelijk hulp nodig, dus besloten we hem binnen te nemen. Het was ook maar goed dat hij binnenkwam, want niet veel later was hij al aan het uitdrogen en konden we met spoed naar de dierenarts...
De ergste klitten werden tevens verwijderd, zijn oortjes (oormijt) schoongemaakt en medicijntjes voor zijn bekje. Wanneer hij wat aan was gesterkt, konden zijn tandjes worden getrokken.
Pfffff, onze Simba  ging met ups en downs. Dan weer  hangerig en niet willen eten, dan weer zoveel mogelijk willen kroelen en gezellig doen.
Simba heeft in de afgelopen maanden nogal wat dierenartsbezoekjes mogen doen, arme jongen...
Gelukkig gaat het nu wat beter met hem. Hij kan echter nog NIET worden gereserveerd, eerst maar eens zien hoe goed we hem stabiel kunnen houden en of meneer eens fatsoenlijk gaat eten, want hij heeft zijn kuren...
Simba is een echte kleefmajoor, een zwaan- kleef-aan. Hij zou liefst de hele dag tegen ons aan plakken. En maar kopjes geven, zijn pootjes om onze hals slaan en neuze-neuze doen ;-) Maar soms, als Simba zich te kwetsbaar voelt, kan hij wel eens een tik uitdelen. Oke, we stoppen al!

20-01-2016
Wiggle heeft het zo getroffen!

Een maandje geleden, gaven we jullie al een update over deze bijzonder man. In onderstaande link, kun je heel zijn verhaal lezen. Wiggle is niet alleen aidspositief, hij heeft ataxie (verstoringen van het evenwicht en de bewegingscoördinatie), en is nog eens doof. Maar Wiggle vond 8 maanden later zijn definitieve huisje! Hoezo onplaatsbaar ;-) Nee hoor, we geven ze bij ons altijd alle kans! We krijgen geregeld een leuk filmpje opgestuurd. Telkens weer, tovert Wiggle een hele grote glimlach op ons gezicht. Hij mag lekker op bed slapen, maar ja... hoe komt hij op het donzige zachte deken? Simpel, via een trapje, speciaal voor hem! Kijk maar even mee, naar een zeer gelukkig diertje. We zijn zo blij voor jou Wiggle!

16-01-2016
Cliff, onze nieuwe opvanger!Cliff zat al weken in een verlaten huis. Zijn baasjes waren vertrokken, hij bleef achter.
Ach, de oude klimpaal lieten ze staan, ook zijn kapotte kattenbak mocht blijven...
Het lege huis werd gerenoveerd en de werkmannen begonnen aan hun klus.
Cliff bleef in het huis, hij kwam wel elke dag tijdens de lunchpauze even spieken. Is er voor mij ook iets bij?
De werkmannen kregen medelijden met hem, en soms gaven ze hem een stukje broodbeleg,  of likte hij de bordjes met saus leeg.
Op een gegeven moment, moesten de ramen en de deur eruit, maar dat was wel heel zielig voor de kater... Weet je wat? We laten die er nog even in, gaan we eerst wat anders doen aan het huis.
Cliff kwam elke dag buurten, maar ver ging hij niet, hij verdween altijd weer in het huis... zijn ooit geliefde huis..
Maar nu moesten echter wel de ramen en de deur eruit en de aannemer kreeg hartpijn bij het zien van Cliff in een koud, tochtig huis.
Dit weekend zou het koud worden, nu was de maat vol! De aannemer besloot rond te bellen. Hopelijk kon het dierenasiel hem aannemen. Echter geen gehoor.
Hup, de doos in, en mee, en ondertussen blijven bellen voor een oplossing. Arme Cliff.
Toen wij werden gebeld, besloten we op zoek te gaan naar een oplossing. Gelukkig vonden we een plekje!
We spraken af met de melder en onze opvangmama en voila, daar is tie dan toch!
Hij is zo lief! Duidelijk ook wat gewicht kwijt, maar zo dankbaar :-) Hij schrokte zijn maaltijd op, en liet al luid spinnend zijn goedkeuring horen. Lieve jongen toch...
Nu zit je lekker warm en kun je lekker slapen, goed eten en veel knuffelen! Welkom lieve schat!

13-01-2016
Bijzondere Guusje

Vandaag is er een bijzonder kereltje in onze opvang gekomen....
Guusje werd gevonden op straat en naar een dierenkliniek gebracht. Hij is niet alleen blind, hij zou ook artrose hebben in een ernstige vorm.
Hij kon niet lang in de kliniek blijven, hij zou uiteindelijk naar een dierenasiel worden gebracht. Dat hij daar geen schijn van kans zou maken, was al snel duidelijk bij onze meldster. Ze haalde hem daar op en kon hem een periode verzorgen. Hij kon echter... niet blijven vanwege omstandigheden, daarom werd ons gevraagd of wij plek hadden voor Guusje. We zagen zijn foto en luisterden naar zijn verhaal.
Guusje kan niet zoveel stapjes zetten, hij wil zijn natje en droogje in zijn buurt hebben. Ook gaat hij netjes op de kattenbak, maar ook deze graag binnen handbereik. Hij kan verschrikkelijk genieten van aaitjes, dan gaat dat ronkmachientje op volume tien en beginnen zijn voetjes te trappelen! Het is een echte mensenkat, eentje die snel in je hartje kruipt en zich daar diep gaat nestelen :-)
Guusje boeit het niet dat er andere katten rondlopen, zolang hij maar heerlijk zacht kan liggen, en zijn streeltjes krijgt.
Vandaag kwam Guusje officieel bij ons binnen. Hij vond alles prima, de schat.
We zagen dat hij inderdaad last had van zijn pootjes en besloten vanavond nog even een bezoekje aan onze dierenarts te brengen.
Onze dierenarts zag dat er geen sprake was van artrose, maar iets geheel anders.... Foto's werden gemaakt en het verdict was niet grappig: Spondylose....De ruggenwervels ter hoogte van de ribben, vertonen aan de onderkant vergroeiingen, woekeringen met scherpe uitsteeksels.
Verdorie!! Heel belangrijk nu is de pijnbestrijding en extra vitamine B. Ook zullen we even kijken of we op homeopatisch gebied iets voor hem kunnen doen. Gelukkig mag hij nu wel lekker slapen op een orthopedisch bedje, want dat vindt ons manneke wel wat!
Kijk maar even mee naar ons lieve ventje.... we gaan heel goed voor je zorgen hoor lieve vriend!

13-01-2016
Over een paar weekjes bij ons!

Een tijdje geleden, kregen we een berichtje via ons Facebook.
Deze lieve kater werd gevonden in de straten van Roemenië. Zo mager, ziek, vuil, en zo anoniem...
Gelukkig werd hij opgepakt en naar de dierenarts gebracht voor medische verzorging. Helaas bleek hij aidspositief te zijn, geen schijn van kans dus in Roemenië. Maar lieve jongen toch!
De dierenarts kon hem nog een paar dagen bij zich houden, maar daarna werd zijn toekomst erg onzeker. Er was geen opvang beschikbaar voor hem, ons hartje brak bij het zien van zijn foto's...
Omdat onze wachtlijst voor aidspositieve katten was bijgewerkt, en er geen diertjes meer opvang zochten, hebben wij onmiddellijk JA gezegd. Deze jongeman moest zsm bij ons komen, geen twijfel mogelijk!
Na wat over en weer gemaild te hebben, bleken de kosten (200 euro) voor transport het grootste probleem te zijn.
Nu, we hebben een jaar lang ijzer en en blik gespaard waar we centjes voor kregen. Het bracht ons een mooi bedrag op van maar liefst 350 euro, dus we besloten met dit geld, zijn transport te betalen.
Wanneer deze lieve jongen is aangesterkt, en de nodige vaccinaties heeft gekregen, zal hij half februari in ons land komen.
We zullen hem met open armen ontvangen, we kijken al naar hem uit!
Tot strakjes lieverd, nog even en dan kunnen we jou in de watjes gaan leggen! Alvast een virtuele aai over je koppie x

10-01-2016
Opening!

Na 3 jaar keihard werken, kan Zwerfkat in Nood jullie met trots aankondigen, dat haar gloednieuwe kattenasiel Villa Vagebond in Maaseik officieel geopend gaat worden op 26 en 27 maart as!
We hebben letterlijk stenen gesjouwd, opgebouwd, en gelegd. Het is ons gelukt!
De opening tijdens het paasweekend zal feestelijk ingekleed worden! Talrijke kraampjes, lekker hapjes, drankjes, activiteiten voor de kinderen, we gaan het samen met JULLIE vieren!...
Op 26 maart is het voor genodigden, en op 27 maart is het een feestje voor iedereen :-)
Hou je die datum vrij? Later gaan we jullie meer vertellen!

Tot slot: We zijn heel trots op ons NO KILL asiel! Zonder subsidies verwezenlijkt, puur door donaties. Villa Vagebond heeft verschrikkelijk hard de centjes nodig. Steunen mag altijd:
http://villa.vagebond.com/index.php?DocID=314#.VoOwgdBgWpo

]

09-01-2016
Dieuwke haar allereerste knuffelmomentje!

Met bange katjes moet je vaak veel geduld hebben, maar kijk...na maanden opvang, haar allereerste knuffelmomentje, YES!! Fijn is dat he Dieuwke

09-01-2016
Kerstpakketjes!

Jawel hoor, de kerstpakketten voor onze opvangertjes worden de komende week verder verdeeld. Voor elke opvanger is er iets bij. Onze diabeetkatjes krijgen uiteraard een aangepast pakket!
Dit is allemaal gerealiseerd dankzij jouw donatie voor een opvanger!

09-01-2016
Onze Cherry tijdens opvang EN nu bij haar nieuwe personeel

Beroemde Cherry uit Griekenland.We lieten haar overkomen naar ons, omdat ze een levensreddende operatie nodig had.
Ze was een verkeersslachtoffertje, waardoor er een ernstige middenrifbreuk was ontstaan. Dit veroorzaakte ademhalingsproblemen, en als ze geen spoedoperatie kreeg, zou ze komen te sterven. We gaven haar DE kans van haar leven.
Onze drie dierenartsen hadden zich voorbereid, en de klus zou heel zwaar worden. De breuk was enorm gecompliceerd. De lever en de milt zaten zelfs in de borstholte, inclusief de darmen.
Met drie dierenartsen zijn ze 1 1/2 uur in de weer geweest. Cherry kon niet zelf ademen, ze raakte zelfs in coma, en moest continu aan de beademing liggen.Het ging eventjes mis, na de operatie lag ze kritiek in de zuurstofbox.

Dat was toen.... ze overleefde de operatie en weken verstreken in de opvang. Ze begon er weer lekker blakend van gezondheid uit te zien :-) Het ging zelfs zo goed met haar, dat ze eindelijk op zoek mocht gaan naar haar definitieve huisje.
Deze vond ze 2 weken geleden!
Kijk maar eens naar de twee onderstaande foto's, daar zijn woorden eigenlijk overbodig.... Ze voelt zich geweldig en is dol op haar personeel! En uiteraard heeft ze zich al diep in hun hart genesteld

06-01-2016
Hey Evelientje, het gaat weer goed met jou!

 Evelientje is een kleine profiteur! Haar opvangmama mag niet opstaan, er moet geknuffeld worden, vaak en veel. Ze voelt ze al stukken beter :-)

04-01-2016
Doe maar lekker uitrusten Evelientje!Een paar dagen geleden kregen we een heel lief aanhankelijk poesje bij ons binnen. Ze zat bij de meldster  (in Eben-Emael) in de kelder en zag er heel erg mager uit. Men dacht dat het nog een kittentje was, hooguit een maandje of 6.
We namen het lieve dier over en hmm, er was toch iets niet pluis aan dit diertje. Ze kwijlde uit haar bekje, had last van haar oortjes, ze sliep enorm veel en liet zelfs haar urine gewoon lopen...
We besloten toch maar eens met haar naar onze dierenarts te gaan. Nou, dat was maar goed ook, want het was helemaal mis met dit spinnende poezenmeisje.
Haar tandvlees was volledig paars van de ontstekingen, haar tandjes vormden enkel nog kleine stukjes en brokjes. De vreemde tandjes moesten dus hoognodig getrokken worden!
Verder was ze veel te mager en flink verzwakt. Ze had flinke oormijt en verschillende wondjes op haar lichaam vanwege de vlooien.
Nou meis, dat is nogal wat zeg! En een kitten ben je toch echt niet meer, je werd geschat rond de 2 a 3 jaar.
Evelientje mocht bij de dierenarts blijven, al haar tanden werden getrokken.
Gelukkig was de operatie geslaagd en mocht ze vanavond mee naar onze opvangmama! Ze kan straks aan de slag met antibiotica, pijnstillers, en zalf voor de oortjes.
Het zal nog wel even duren, voordat ze weer helemaal opgeknapt is, maar onder de warme vleugels van het opvanggezin, komt het allemaal goed.
Er is weer veel liefde te geven, maar nu eerst slaapje doen, want je moet aansterken lieve schat.
Zou ze gemist worden?

01-01-2016
Aan onze dierenvrienden

Dank jullie wel voor alle steun, vertrouwen, loyaliteit en fijne woorden in het afgelopen jaar.
Zwerfkat in Nood kan niet bestaan zonder dierenvrienden. We proberen zoveel mogelijk zwervertjes te redden, zieltjes een tweede kans te geven en daar hebben we jullie zo hard bij nodig!
Onze vrijwilligers werken zeer hard achter de schermen. Onze opvanggezinnen ontvangen telkens met open armen weer getraumatiseerde, te jonge, en zieke/gewonde zwerfkatjes. De katten ervaren weer geborgenheid, en voelen dat ze welkom zijn.
Snotneusjes poetsen, flesjes geven, aaitjes, spelen, bezorgdheid, tranen, geluk, medicijnen toedienen, en uitzwaaien. 24 uur per dag staan zij paraat voor onze lieve schatjes. Niets is hen teveel.
Zwerfkat in Nood krijgt geen subsidies van gemeentes en dankt jullie allen uit de grond van haar hart voor de vele donaties in 2015.
In 2016 gaan we weer verschrikkelijk hard ons best doen, voor hen die ons nodig hebben. We hopen dat we dit samen met jullie mogen doen.
Bedankt lieve mensen en voor jullie een heel liefdevol 2016!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg