Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

29-07-2020
Woezel en Fons hebben samen een gouden mandje gevonden!

Met een brok in de keel, vochtige ogen, maar met een glimlach hebben we vandaag onze prachtige mannen uitgezwaaid.
Fons en Woezel mochten hun bescheiden koffertje pakken!
Ze hebben beiden zoveel meegemaakt in hun leventje.
Woezel kwam enorm ziek bij ons binnen. Hij had een gezwel boven zijn oog, rochelde enorm bij elke ademhaling, had een vieze open wond aan de staart en droeg een hele 'rottende' geur met zich mee. Zijn bekje was een ravage, hij had een tumor boven het oog, een open gehemelte en hij was aids-positief. Een heel pakket dus.
Hij heeft behoorlijk wat operaties ondergaan, maar hij bleef de zachtheid zelve.
We leerden hem kennen als een zeer sociaal warm dier. Hij maakte met iedereen vriendjes, hij troostte elk ander dier, hij was en is LIEFDE.
Fons was op straat mishandeld. Hij is door mensen weggeschopt, geslagen, met water en frietvet overgoten en met stenen bekogeld. Ze vonden hem vies en eng, dat maakte het voor hem niet makkelijker om contact met mensen te maken. Fons werd op Facebook warm onthaald door duizenden mensen.
Vele littekens op zijn ziel, maar hij had zichzelf gelukkig niet opgegeven, hij zag de zin van het leven. Ook hij bleek aids-positief te zijn, had een fikse oorontsteking en een serieus abces onder de kin.
Fons opende zijn hart naar ons, zijn droevige oogjes kregen weer fonkeltjes en hij bleek een echte bourgondiër te zijn ❤
Er kwam een lief koppel op bezoek, twee oude bekenden van de vzw. Zij hebben nl. nog twee katjes van ons: Abby (zij was ook zwaar getraumatiseerd poesje) en Farah ( ook fiv positief).
En natuurlijk lieve mensen, natuurlijk was er een onmiddellijke klik. Hoe kon het ook anders.
We gaan ze heel erg missen, onze mooie mannen. Ze hebben heel wat hartjes diep geraakt, waaronder de onze. Maar het is goed zo, zij verdienen het dubbel en dwars om voor altijd een eigen huisje te hebben. De zon schijnt voor jullie Woezel en Fons, voor altijd. Alleen nog maar liefde ❤
Dag liefjes dag dag. x


27-07-2020
Welkom Dita en Darcy

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar wij houden een siesta.
Wij zijn familie, dus we zitten in onze eigen bubbel.
Toeledoe!
Dita en Darcy ❤ 


26-07-2020
Dimi has left the building!

Deze knappe gast was nog maar kort in onze opvang. Hij werd in de Ardennen gevonden, in een zeer bosrijk en natuurlijk gebied. Hij liep langs de rivier, in zijn eentje...
Op dat moment was er een jong koppel, logerend in een vakantiehuisje.
Dimi vond hen leuk, en besloot niet meer van hun zijde te wijken. Echter... dit koppel zou verder reizen en durfden Dimi niet zomaar achter te laten.
Wij werden gebeld.
Ondertussen werd Dimi ook op social media gezet op zoek naar de eigenaar, en kwam hij voorlopig in onze opvang. Helaas zonder chip.
En toen kwam het telefoontje... helemaal vanuit de Ardennen, een franstalige familie was hun geliefde kat kwijt. Dat bleek onze Dimi te zijn :-) YES!!!
Afgelopen week kwamen ze na 2 1/2 uur rijden helemaal naar ons asieltje Villa Vagebond om hun Poussiere op te halen. Het weerzien was zeer emotioneel. Traantjes vloeiden en Poussiere was door het dolle heen! Hij herkende zijn familie meteen en was lekker uitbundig. ZALIG!
Eind goed al goed ♥
Dag lieve jongen, veel geluk!
ps. Zorg dat je huisdier gechipt is, echt. Het voorkomt zoveel leed...


25-07-2020
In een thuinhuisje

"Wat een fijne plek voor mij om te bevallen!" moet ze gedacht hebben.
Beschut, veilig, rustig en lekker warm...
Niemand wist wat er in het huisje gaande was, ook zij wist niet dat het huisje werd afgebroken.
De melder had zijn tuinhuisje verkocht en besloot deze af te breken. Nietsvermoedend was hij bezig met de afbraak, totdat zijn oog viel op een vijftal jonge kleine snoetjes. Ojee...:
Deze kleine hummeltjes hadden hun oogjes nog dicht, de mama was niet ver van hen vandaan. Ze zat kaarsrecht, zelfverzekerd en bekeek de vreemde tweevoeter met argusogen. WAT doe jij hier?
Keej... ehm. Even stoppen met het huisje dan. Foto's maken en kijken of social media een hit oplevert.
Helaas. Niemand was bekend met deze jonge familie.
De verkoop van het huisje was nog steeds gaande, dus eigenlijk wilde hij het wel graag afbreken, zonder de familie kwaad te doen. Wij werden gebeld.
Na een situatie analyse, besloten we de gehele familie binnen te halen. Mama en vijf lieve kleine kittentjes.
En daar zijn ze dan! Mama en haar vijf lieve kinders, waar ze zeer veel van houdt en zeer zorgzaam over is.
Dit is beter dan een tuinhuisje liefje, nu gebeurt er echt helemaal niks engs meer ♥


24-07-2020
Onderkoeld en verstoten...


Soms komt het wel eens voor, dat een mamapoes om welke reden dan ook niet voor alle baby's kan zorgen. Ze kan het ons niet vertellen, maar we kunnen het wel een beetje inschatten...
We kregen een melding uit Maasmechelen, waar een zwerfpoes maar liefst 7 jongen had gebaard! Echter.... deze twee kleintjes werden niet geaccepteerd en lagen ver weg alleen, onderkoeld en verzwakt.
Het is veel, 7 kittens. Mama wilde er niets van weten helaas, dus eerste hulp moest geboden worden.
We hebben hen meteen in de couveuse gelegd om op te warmen, twee daagjes oud nog maar.
Zet em op lieverdjes ♥♥

   


23-07-2020
Lief meiske ♥


We kregen een melding Dilsen. Er zat een kitten van enkele weken oud overstuur te miauwen in de tuin. Ze rilde en zakte soms door haar pootjes. Ai, dat klonk als niet oke en snel bij ons binnenkomen!
Het lieverdje mocht dan ook meteen komen, gezien de toestand en leeftijd.
En daar was ze dan... Gelukkig geen paar weekjes oud, maar 5 maandjes ;-)
Een zeer lief aanhankelijk meiske, zachtaardig, knuffelig, gewoon aso schattig!
Hier leek ze in orde, dus dat was ook al een meevaller. Nou lieve schat, ondanks de vele vlooien lijk je toch oke, dus... doe het goed bij ons ♥


22-07-2020
Welkom Chailo!

Gistermorgen stond er een meneer aan de deur van ons kattenasiel Villa Vagebond, met een aangereden kitten in zijn auto.
Zoals jullie weten was het gisteren nationale feestdag in Belgie.
Meneer vond dit arme diertje op straat, het kon niet meer lopen, zijn pootje was sowieso gebroken....maar waar vind je een dierenarts van wacht. Alles was gesloten.
Toen bedacht hij zich dat hij Villa Vagebond kende, ons kattenasiel. Hij wist ook de weg. Zo gezegd zo gedaan ;-)
En daar is onze kleine vriend. Gelukkig kan hij zelfstandig ontlasting maken en plasjes doen, dus gelukkig is er geen zenuw daar geraakt.
Vandaag staat een bezoekje aan onze dierenarts gepland, want er zal absoluut naar gekeken moeten worden.
Welkom lieve Chaillo ♥

  


20-07-2020
Welkom Wirre!

Wirre krijgt een nieuwe toekomst

Deze rustige lieve meid, had een fijn baasje. Samen oud worden is dan vanzelfsprekend. Echter, het noodlot sloeg toe en haar baasje moest haar loslaten. Hij stierf...
Wirre was haar persoon kwijt en bleef nog een tijdje in het stille huis. Dat moet heel eenzaam voelen, wanneer je geen klankbord hebt, geen geluiden hoort en er absolute stilte is.
Elke dag kwam één van de dochters eten en drinken zetten, dat is goed voor eventjes, maar er moest een definitieve oplossing komen.
Helaas kon de familie haar niet opnemen, dus werd er gezocht naar een andere oplossing. Maar na allerlei navraag, kon niemand haar opnemen, dus de situatie werd triester èn eenzamer voor Wirre.
Wij werden benaderd en we voelden meteen het verdriet en ook de eenzame situatie van Wirre.
Ze was welkom bij ons, ons schuchtere meiske.
En daar is ze dan, knappe lieve Wirre, onder de indruk. Ze is al 10 jaar oud, dus de verandering van omgeving kost even tijd, dat snappen we.
Maar het komt goed, we zijn blij dat ze nu bij ons is ♥


18-07-2020
Charlotte is weer thuis!

Lieve mensen, de eigenaren van oma Charlotte hebben zich gemeld <3
Geheel onverwachts, maar absoluut hartverwarmend! Charlotte heet eigenlijk Tasha en is maar liefst... 21 jaar oud!!
Tasha komt normaal niet buiten, maar was ineens naar buiten geglipt. Niet zo handig lief omaatje, aan die drukke Rijksweg nog wel, poehhh.
De baasjes waren in rep en roer (en ook bang vanwege haar kwalen en leeftijd dat ze misschien ingeslapen zou zijn in een asiel) en uiteindelijk vonden ze haar op ons Facebook. Wauww.
Maar ondertussen hadden we Tasha al laten opereren, waren er foto's gemaakt van haar rug en ledematen en hadden we haar laten chippen. Tasha had oude breuken en heeft spondylose ontwikkeld.
Tasha was al onder behandeling bij een andere dierenarts en wilde even wachten met de andere operatie, maar die hebben wij nu dus laten doen ;-)
De baasjes waren intens blij en hebben alle onkosten betaald, waardoor we nu jullie donaties, met jullie goedkeuren, willen besteden aan de operatie van het open gehemelte van Woezel. Hopelijk vinden jullie dit goed...
En Tasha? Die is zeer content dat ze thuis weer op haar oude vertrouwde plekje kan soezen, is dat geen goed nieuws ♥♥
Het ga je goed lief omaatje!!


18-07-2020
Casper en zijn oogcorrectie

Onze knappe jongen heeft onlangs een bezoekje aan de plastisch chirurg gebracht. Zijn overhangende oogleden werden toch een belemmering. Het ziet er nu nog wat gehavend uit, maar daar krijg je dan ook een strak snoetje voor terug :-)
Maar nu even zonder gekheid...Casper had entropion, een enorm pijnlijke aandoening, de oogleden krullen dan naar binnen. Dat is iets wat echt noodzakelijk verholpen moest worden. Het heelt mooi, hij laat zijn oogjes gewillig zalven, dus binnenkort is onze jongen weer tip top in orde. Onze lieve bink doet dat heel goed ❤️


18-07-2020
En Bingooo!

En bingoooo!

Het laatste kittentje uit Lommel is gevangen!
Eergisteren vertelden we jullie het verhaal over een mama met haar zieke kittentjes.
Het was niet evident om hen te vangen, maar uiteindelijk kregen we mama en drie kittens in veiligheid, maar er zou nog een laatste zieke kittentje rondlopen...
Deze was al een tijdje niet meer gespot, maar nu wel!
Nou, hoppa, actie :-)
En daar is ze dan eindelijk. Onze laatste kleine spruit van de familie ♥
Ook zij heeft ontstoken oogjes, maar dat gaan we nu fiksen.
Welkom lief meisje met het aandoenlijke snoetje, nu snel naar mama en je broers en zussen


18-07-2020
Bange zieke familie

We zijn al een tijdje bezig met een melding uit Lommel. Zieke kittentjes van ongeveer 7 weken oud met hun mama.
Zomaar even pakken zat er niet in, daar moest wat creativiteit aan te pas komen.
Er waren vangkooien nodig, maar op dat moment hadden wij geen kooien in die regio, plus wilde het plaatselijk asiel geen vangkooien uitlenen.
We kochten snel wat kooien op internet en ondertussen probeerden de melders op alternatieve wijze de familie te vangen en ... met succes!
Mama en drie kittens zijn nu veilig gesteld en onze nieuwe vangkooi staat op scherp voor het laatste zieke kittentje. We gaan natuurlijk voor de HELE familie, samen uit samen thuis. Echter, het laatste kitten heeft zich al een hele tijd niet meer laten zien, dus we hopen dat hij/zij er nog zit.
De overige familie konden we alvast gaan verzorgen, want het was nodig.
Ontstoken oogjes werden gezalfd, neusjes vrijgemaakt wat ook niet evident was. De hummels waren erg bang: 'Kom niet aan mij!'
Opgerold in handdoeken ging het goed, gelukkig. Eten was ook nog even een uitdaging, maar na een rondje dwangvoeding kregen ze allemaal de smaak te pakken ;-)
Mama laat zich redelijk goed hanteren, alhoewel de angst in haar oogjes staat. Ze had gulzige honger, dus haar buikje was in een mum van tijd lekker goed gevuld.
Nu samen met de kleintjes bijkomen en duimen dat het laatste kittentje zich gaat laten zien...


18-07-2020
4 nieuwe schatjes

Het blijft druk, heel druk....
We kregen een melding uit Vorselaar. We hadden hier enkele weken geleden al een verzwakt kittentje overgenomen, maar nu had de rest van de familie zich laten zien. Ondertussen al wat angst voor ons mensen gekregen, dus er moest een vangactie op touw worden gezet.
We besloten het nestje over te nemen, die angst krijgen we er wel uit, met alle geduld en veel liefde van ons opvanggezin <3
En daar zijn ze dan! In het begin was alles zo eng, en zochten ze veel steun bij elkaar. Tegen elkaar aangedrukt, in een hoekje, bange oogjes. Ach liefjes toch, komt goed hoor...
Enkele uurtjes later was het al wat anders. Een gezellige speelkamer helemaal voor hen alleen. Nou... bange hartjes kunnen dat niet weerstaan hoor. Jonge kittens horen onbezorgd lekker te kunnen ravotten, spelen, ontdekken. En dat ontdekken? Nou... daar zijn we alvast mee begonnen ;)


18-07-2020
Wokkel alarm!

Daar is onze kleine man weer even!
De meesten kennen hem nog wel. Toen Wokkel een dikke 5 weken geleden bij ons binnenkwam, was er toch iets aan het handje met hem. Hij kon niet op zijn voorpootjes staan en hield deze naar achter, waardoor hij zich al schuivend voortbewoog.
Er klopten een aantal dingetjes niet. Ook had hij een behoorlijke groeiachterstand en weinig spierkracht in zijn nekje.
Je zou het niet zeggen, maar Wokkel is nu 8 weken oud enne.... hij lijkt op een kitten van niet ouder dan 5 weken. Hij heeft een enorme vooruitgang ondergaan.
Het is een olijke jongen, die eigenlijk nu heel goed kan lopen en rennen :-)
Zijn nekje is nog een beetje slapjes, hij struikelt soms nog over zijn korte pootjes, maar hij is het aandoenlijkste snoetje wat je je maar kan bedenken <3
Hij wil met de grote jongens meedoen, wat soms best hilarische tafereeltjes oplevert.
Al met al, hij is gewoon om op te eten! Hij spint de sterren van de hemel en wil ontzettend graag bij je zijn.
Kijk maar even mee, dan zien jullie hoe goed het met Wokkeltje gaat!


18-07-2020
Welkom Wiebe!

Deze knappe jongeman kwam deze week bij ons binnen. Hij is nog maar een jaartje oud en dan al zulke grote problemen....
We kregen telefoon van een dierenkliniek in Diepenbeek. Wiebe was aangereden en werd bij de dierenarts binnengebracht. Op de foto's was zichtbaar dat hij een flinke bekkenbreuk had. Helaas was dat nog niet alles, want tevens zijn de kniebanden gescheurd! Maar Wiebe toch, wat een drama hey. Wat een klap moet jij hebben gemaakt.
Deze lieve zachtaardige jongen had geen huisje, dus werd ons gevraagd of we hem wilden opnemen. Ja hoor Wiebe, kom maar lekker naar ons. Schatje.
Hij zal eerst een maand benchrust moeten krijgen ivm de bekkenbreuk. Daarna zal onze eigen dierenarts bekijken wat er gedaan kan worden aan zijn kniebanden. Eventueel nieuwe operaties. Er staat hem nog wel wat te wachten dus.
Maar voor nu rusten, knuffelen, lekker eten, pijnstillers en de tijd nemen..


18-07-2020
Soms kun je niet meer helpen

De spoedmeldingen vliegen ons om de oren. Dat is normaal, het hoort erbij, maar het went nooit.. nooit.
De adrenaline stroomt als een achtbaan door ons lijf als het weer prijs is. Dan is het alle zeilen bijzetten en zorgen dat je elke minuut wint. Dan wil je de klok iets terugdraaien om een leven meer kans te geven, om een zinloze dood te voorkomen.
Er ligt nu een doodziek katje aan het infuus bij onze dierenarts, misschien kunnen we hem redden, maar misschien ook niet...
Maar Arthur, deze oude ziel. Onze redding kwam te laat.
Hij lag al dagen in de goot, hoorden we achteraf. Buren zagen hem liggen, maar grepen niet in: "Laat hem maar liggen."
De meldster zag hem gisterochtend.Er zat al amper leven in zijn broze oude lijfje. Hij liet zijn ontlasting lopen.
"Heeft u de dierenarts gebeld."
"Ja, ik mocht meteen komen, maar hij vroeg wie de kosten zou betalen."
"En dat wilde u niet."
"Nee. Ik gun de kat een mooi leven, maar de dierenarts betalen? Nee, dat ga ik echt niet doen."
Dan weet je dat je razendsnel moet zijn bij dit kansloos diertje. Dan telt elke minuut.
Onze collega sprong meteen in de auto en in no time werd de rit naar onze dierenarts gemaakt.
Hij blies nog wat, onze Arthur. Hij wilde tot het laatste moment de controle houden over zijn eigen lichaam. Sterk.
Toen kwam het verdikt.
Arthur zijn buik lag open en miljoenen maden krioelden in zijn buik. Kansloos...
Hij is zo vredig mogelijk gegaan, onze dierenarts heeft hem geholpen want DAT is nl. ook helpen.
Waarom ik dit verhaal vertel? Niet om iemand zwart te maken, niet om te zeggen "Kijk eens hoe goed we zijn". Neen.
Dit is een waarschuwing, een signaal naar iedereen die te maken krijgt met een stervend zwerfdier. WACHT NIET! Grijp alsjeblief in, kijk niet naar een stervend dier maar help. Alsjeblieft. Wees daadkrachtig.
Arthur heeft geen eerlijke kans gehad, zijn hoop op leven was al gedaald naar zero.
Had dit voorkomen kunnen worden? Ja. Had hij een eerlijke kans kunnen krijgen? Ja.
Het is niet, omdat het je eigen huisdier niet is, dat zo'n diertje minder recht op leven heeft. Sterker nog... jij bent degene die verschil kan maken op leven of dood.
Rust zacht lieve Arthur ♥ 

18-07-2020
Oma Charlotte

Gistermiddag kregen we een bezorgd telefoontje uit Maasmechelen. Er liep een mager katje op hun domein niet al te sterk op haar pootjes. Ze had een gezwel aan haar lip, wat op een blaar leek. De melders wonen aan een hele drukke baan, kwestie van tijd en het poesje zou verkeersslachtoffer worden. Zeker gezien het feit dat ze al niet te snel was en er iets scheelde...
Ons meiske mocht binnenkomen. Wat een lieverd is dat! Ze deelde maar kopjes en kusjes uit. Zachtjes streelden we haar broze lijfje en bekeken bezorgd het grote gezwel aan haar lip. We zagen al gauw dat er iets met haar spieren / gewrichten aan de hand moest zijn. Ze liep stroef en we herkenden symptomen van eventuele spondylose. Charlotte genoot intens van aandacht en lieve woordjes, wat een zacht hartje ♥
Vandaag mocht ze meteen bij onze dierenarts binnenkomen!
Ze wordt heel oud geschat ( geen chip). Ze had een rot gebitje dus tanden trekken, het gezwel moest weggehaald worden, er is bloed genomen omdat we willen weten hoe het met haar nieren is, en er zouden foto's genomen moeten worden.
Een hele riedel dus, allemaal voor onze Charlotte.
Kom op omaatje, morgen weer lekker bij ons, en weten we sowieso meer.


15-07-2020
Bange zieke familie


We zijn al een tijdje bezig met een melding uit Lommel. Zieke kittentjes van ongeveer 7 weken oud met hun mama.
Zomaar even pakken zat er niet in, daar moest wat creativiteit aan te pas komen.
Er waren vangkooien nodig, maar op dat moment hadden wij geen kooien in die regio, plus wilde het plaatselijk asiel geen vangkooien uitlenen.
We kochten snel wat kooien op internet en ondertussen probeerden de melders op alternatieve wijze de familie te vangen en ... met succes!
Mama en drie kittens zijn nu veilig gesteld en onze nieuwe vangkooi staat op scherp voor het laatste zieke kittentje. We gaan natuurlijk voor de HELE familie, samen uit samen thuis. Echter, het laatste kitten heeft zich al een hele tijd niet meer laten zien, dus we hopen dat hij/zij er nog zit.
De overige familie konden we alvast gaan verzorgen, want het was nodig.
Ontstoken oogjes werden gezalfd, neusjes vrijgemaakt wat ook niet evident was. De hummels waren erg bang: 'Kom niet aan mij!'
Opgerold in handdoeken ging het goed, gelukkig. Eten was ook nog even een uitdaging, maar na een rondje dwangvoeding kregen ze allemaal de smaak te pakken 😉
Mama laat zich redelijk goed hanteren, alhoewel de angst in haar oogjes staat. Ze had gulzige honger, dus haar buikje was in een mum van tijd lekker goed gevuld.
Nu samen met de kleintjes bijkomen en duimen dat het laatste kittentje zich gaat laten zien...

 

11-07-2020
Zware nacht

Gisteravond laat was het weer prijs. Een vreselijke spoedmelding uit Genk.
Al enkele dagen lag er een nest van vier kittens in de struiken. Ze liepen wat te drentelen. Geen mama.
Maar nu ging het gigantisch mis. Er lag 1 kittentje te sterven...
Het was al laat op de avond en verschillende organisaties werden gebeld. We hoorden het drama op de voice-mail en onmiddellijk belden we terug.
Er zou zelfs al een dierenarts zijn gebeld die niet wilde helpen. Er was behoorlijk paniek in de straat.
Men mocht meteen het nest bij ons binnenbrengen en vooral belangrijk: "Hou het zieke kitten warm."
Echter dook het vierde kittentje weg onder een houtstapel waar men onmogelijk bij kon. Maar wij wilden perse het vierde kitten hebben, dus besloten we zelf, gewapend met snuggles, op te rijden. Het stervend kitten zat weer recht, dus we waagden ons aan de rit.
Ook wij konden niet aan het vierde kitten komen, maar het zieke kleintje zakte weer weg, dus het was zaak zsm naar huis te rijden.
De couveuse stond al warm te draaien en na onze eerste hulp werden ze warm gelegd.
Ons zieke kleintje zakte verder en verder weg, haar ondertemperatuur was schrikbarend, we kregen haar niet eens meer opgewarmd.
De overige twee kittens waren ook niet goed, redelijk onderkoeld. Drama jongens, en dan dat eenlingetje nog in Genk. De melders bleven ook wakker om het kitten te pakken te krijgen.
In diezelfde tijd zocht onze gsm draagster ( het was al half 12 nachts) naarstig naar hulp om terug te keren naar Genk. Gelukkig was onze andere veldwerker nog wakker, dus hup! Snel omkleden, de vangkooi in de auto 'gooien' en gaan!!
In de opvang werd ons stervend kittentje ondertussen een sterretje en we voelden ons verslagen. Sorry kleintje, sorry...
En toen kwam het lichtpuntje. Om 00.15 uur kregen we telefoon: Het vierde kitten was gevangen!! Nog even een uurtje doorrijden naar onze opvang en dan kon ook deze kleine hummel worden herenigd met de familie.
De rest van de nacht was het waken, voeden en de drie kittens werden levendiger en levendiger. Ze dronken goed van het flesje en begonnen vanmorgen zelfs al gezellig met elkaar te spelen ❤
Het zijn magere diertjes, dus mama zal waarschijnlijk al een tijdje niet meer zijn teruggekeerd. Maar nu komt het goed...
Ik moet nog even erbij zetten dat we toch ontzettende fijne vrijwilligers hebben, niets is hen teveel!