Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

29-11-2020
meisje, meisje toch

Wat een droevige blik, wat heb jij allemaal meegemaakt.
We kregen telefoon uit Neerpelt. Er liep toch al een hele tijd een verdrietig katje rond op het terrein van de Syntra.
Vroeger liepen daar veel zwerfkatjes die gevoederd werden door een vrouwtje, maar het vrouwtje is weg en de meeste katjes ook...
Maar Geesje bleef in de buurt slenteren, ze was al een geoefende zwerver. Geen vrouwtje meer die dagelijks een hapje bracht, ze was overgeleverd aan de mensen die voorbij liepen. Mensen die compassie met haar kregen, hun hart openden. Een zware beproeving, zeker met de winter voor de deur.
Haar vachtje zag er verwaarloosd uit, geen liefkozende hand die haar verzorgde.
De laatste week verslechterde haar gezondheid , het gerochel uit haar keeltje begon op te vallen en toen werden wij gebeld.
De bezorgdheid om haar welzijn voelden wij ook, dus besloten we meteen in te grijpen.
Tijdens onze vangactie verkregen we meteen al meer informatie over Geesje.
Er was een lieve meneer die zich ontfermde over een aantal zwerfkatjes. Geesje zou al heel heel erg oud zijn, ze was zelfs al doof geworden.
En dat klopt... We hadden haar al vrij snel gevangen en ook wij merken dat ze geen gehoor meer heeft.
Geesje haar blik verraad het zware leven, haar ouderdom en haar ups en downs. We zijn heel blij dat ze bij ons is. Lief meisje.
Het is behoorlijk heftig allemaal voor haar nu, dat beseffen wij maar al te goed. Maar we zullen haar in warmte en alle liefde opnemen en verzorgen.
Neem je tijd Geesje ❤


28-11-2020
Charlie

Hij was niet meer welkom bij zijn baasje. Er was een druk hondje in huis gekomen en Charlie kreeg niet meer de aandacht als voorheen...
Het leven buiten, werd zijn huis. Hoopvol klopte hij aan bij de buren: "Hebben jullie misschien een beetje eten voor mij?"
En zo startte zijn nieuwe leven, een leven met ups en downs, maar vooral veel eenzaamheid. Zijn zachte karakter, zijn aanhankelijke inborst, zijn verlangen naar een gezinsleven. Jaren verstreken, het jarenlange buitenleven. Hij is ondertussen al 12 jaar oud.
Maar zijn verzorgers werden een dagje ouder en gaven aan dat ze de verzorging niet meer op zich konden nemen.
Charlie was welkom bij ons.
Wat een lieve jongen is dat! Zo'n aanhankelijk manneke ❤
Nou, dat gaat helemaal goed komen, hij is alvast goedgekeurd door onze dierenarts!


24-11-2020
Uitgedroogd en verzwakt

Afgelopen zondag kregen we een spoedmelding van de noodcentrale van de politie. Mensen in Riemst hadden een verwaarloosde kat gevonden en ook al binnen genomen. Het diertje was uitgedroogd en had een hele dikke achterpoot. Ze was rustig, veel te rustig... dus we besloten even naar een dierenarts van dienst te gaan. Daar heeft zij onderhuids vocht gehad, zodat we even de zondag konden overbruggen om maandag naar onze vaste dierenarts te gaan.
Het arme meisje heeft behoorlijk wat meegemaakt, dat hadden we al snel in de gaten. Ze was ook verre van oke.
Gistermorgen konden we haar meteen binnenbrengen.
Ziva is al een ouder poesje, minstens een jaar of 10 oud. Ze werd meteen aan het infuus gelegd, want ze was wederom erg aan het uitdrogen en aan het verzwakken.
Haar pootje is zo gezwollen, dat het zo niet duidelijk was of er een breuk zat. Dat zou de foto uitwijzen, maar ze moest eerst stabiliseren. Arm meisje.
Vandaag horen we meer, in elk geval is ze nu onder de goeie zorgen van onze arts!


22-11-2020
Verloren

Tristan is gestorven.....
Alles ging zo goed, zijn bedje was gemaakt, we verheugden ons op maandag.
Tristan was het zonnestraaltje van de praktijk, de lieveling, de dappere jongen, de sterke beer, ons wondertje. Vanmorgen trof men Tristan met een enorme dikke buik. Hij kreeg zijn temperatuur niet meer geregeld en had ademnood. Hij kreeg meteen eerste hulp en werd in de zuurstoftent gelegd. Maar het ging snel, heel snel.... Tristan stierf...
Na onderzoek bleek Tristan FIP te hebben. Dit is een dodelijke ziekte wat ontzettend snel kan gaan. De operatie ( narcose) had hem getriggerd. Het zat er al, verborgen, maar nu brak het in volle sterkte uit. Daar was niet tegen te vechten, FIP is een sluipmoordenaar en slaat onverwachts toe. Dan kun je enkel verliezen.
We zijn verdrietig, boos en voelen ons zo machteloos. Tristan had een baasje en was meerdere keren aangesproken op het feit dat zijn kat ziek was. Maar hij deed niets, niemand deed iets. Verwaarlozing in de hoogste graad.
Dat maakt ons woedend.
We krijgen Tristan niet meer terug, maar we willen wel gerechtigheid en daar zijn we sowieso mee bezig.
Tristan was van ons allemaal, jullie sloten hem ook in jullie hart.
Maandag zullen wij hem ophalen. Hij gaat een mooie individuele crematie krijgen. Als symbool en uit respect, want nu heeft hij een echt baasje. Ons.
Rust zacht lieverd, ga nu maar. Ga maar naar de andere kant en huppel verder. Geen bagage, compleet vrij. Iedereen houdt van jou, heel erg veel ❤
Wij willen Dap Hulsterheide in Tessenderlo uit de grond van ons hart bedanken voor de tomeloze inzet en liefde voor Tristan. Dank aan de lieve assistentes die hem zoveel liefde hebben gegeven, hem zo gelukkig hebben gemaakt in zijn laatste week. Dat kan niemand hem meer afpakken...


20-11-2020
een nieuwe start

Eergisteren kregen we een droevig mailtje van een ander dierenasiel.
Onze ex-opvanger Maurice was een jaar geleden geplaatst, een mooie succesvolle plaatsing bij een lieve meneer.
Er was nog een soortgenootje in het huis, nl. Jimmy. Maurice en Jimmy werden vrienden en je zou zeggen: Eind goed al goed, maar niets is wat het leek.
Het noodlot sloeg toe. Zeer zeer plotseling stierf hun baasje en zij bleven achter in een stil appartement. Het dierenasiel werd door de politie benaderd om hen uit het huis te halen en zo kwamen zij daar terecht.
Maurice was gechipt en stond nog op onze naam en gelukkig werden we benaderd. Natuurlijk namen we onze timide vriend weer terug! Na 1 jaar plaatsing, zou het best weer wennen zijn voor hem. Maar we wisten dat Maurice een vriendje had, we zouden het erg vinden wanneer zij uit elkaar werden gehaald, dus we vroegen of Jimmy ook met ons mee mocht, lekker samen met Maurice. Ja hoor 🙂
En nu zijn de vriendjes bij ons, nog wat van de wap, weer een nieuwe omgeving, weer wennen, maar alles komt goed. Altijd.
Rust zacht lief baasje, wij zorgen voor jouw lievelingen, beloofd. Laat het maar los, zij komen niets tekort. Jij zal altijd hun allerliefste baasje blijven ❤
Welkom lieve Maurice en Jimmy, neem jullie tijd...


19-11-2020
Onze held Tristan

Hij heeft veel vrienden, onze Tristan. Hij kwam als een zeer ernstige spoedmelding binnen, afgelopen zondag. Hij leek opgegeven, althans... zijn baasje had hem aan zijn lot overgelaten. We brachten hem naar de dienstdoende arts die zelf eens heel hard moest zuchten. Kans op oorkanker was groot, waterkansje dat het 'gewoon' een ernstige infectie was. We besloten er helemaal voor te gaan, die kleine kans moest absoluut benut worden.
Jullie hebben het allemaal gelezen... dat waterkansje heeft goed uitgedraaid; GEEN oorkanker ❤
Vandaag heeft hij een lekkere warme grondige wasbeurt gehad. Tristan vond het zalig! Hij deelde maar kopjes uit ( zelfs met zijn slechte oor) en bij elk onderzoek, elke bezoekje en lief woordje slaat zijn spinmotortje op hol. Hij maakt veel vrienden daar in de praktijk. Lekker knuffelen met de assistentes ❤
Morgen gaat hij een operatie krijgen. Helaas moet zijn slechte oog eruit. Hij is blind aan het oog, de oogbol is wat uitpuilend en geeft vervolgens druk op de hersenen.
Dat gaat hem ook goed doen, als dat nare ding eruit is.
Nog even volhouden vriend, maar wat zie jij er al ontzettend schoon en opgeknapt uit..
Enorme grote dank aan DAP Hulsterheide in Tessenderlo, woorden schieten tekort!
Ook dank aan jullie allemaal, jullie zijn hartverwarmend. Zoveel lieve woorden, prachtige donaties, gewoon.... Dat voelt Tristan, dat voelen wij. Een warme deken ❤
Zet em op morgen Tristan jongen, nog even volhouden, straks bij ons!


15-11-2020
En daar ben je dan lieve jongen

Een week geleden kregen we een noodoproep via de meldkamer van de politie.
Een oude ziel strompelde rond door de straten van Maasmechelen. Hij moest vaker gezien zijn. Hij heeft een goed hart en zou gegarandeerd mensen hebben benaderd.
Maar hij verzwakte met de dag en nu was het zover: Hij kon niet meer op zijn poten staan.
Hij had een grote wond op zijn rug, maar dat was nog niet het ergste... de maden krioelden in de wond!
De melder had naar twee asielen gebeld, maar er werd geen plekje vrijgemaakt. Geen spoed.
Uiteindelijk belde hij de politie en zo kwam hij bij ons terecht.
Het klonk zeer ernstig, dus hup rijden maar!
Ai, ai, ai... dat zag er helemaal niet goed uit. Meteen door naar onze dierenarts!
Joris heet onze oude vriend.
Het was goed mis met Joris, dat was duidelijk.Een ruisje op de longen, zijn ruggenwervels waren niet oke, een rot gebit, zeer ernstige wond met maden, verzwakt, neurologische problemen, hij liet zijn plas lopen en hij kon geen ontlasting maken. De maden werden verwijderd, hij bleef dagenlang aan het infuus, onderzoeken werden gedaan en hij moest vooral aansterken.
En hij is zo lief, zo ontzettend lief ❤
Zijn tanden zijn getrokken en hij blijkt ernstige spondylose te hebben. De bezenuwing is niet goed, waardoor hij ook darmproblemen heeft gekregen.
Gisteren mochten we hem eindelijk weer in onze armen sluiten met een berg medicijnen. We zijn er nog lang niet, dat beseffen we maar al te goed. Joris is ons zorgenkindje. En wat een opluchting dat hij van de straat is, poeh...
We gaan nu heel goed voor hem zorgen, met alle middelen die we hebben. En vooral: LIEFDE.
Joris is zo dankbaar, zo zachtaardig en enthousiast. Hij blijft ons maar kusjes geven, de schat.
Er zullen nog ritjes naar de dierenarts volgen. Daarom willen we heel bescheiden een kleine bijdrage vragen aan jullie. Willen jullie ook voor Joris zorgen? Misschien?
Alles mag, niks moet ❤
Alvast heel heel erg bedankt en samen maken we de wereld van Joris een heel stuk beter! xx


https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html...


of: Zwerfkat in Nood
IBAN: BE11 0013 8231 3048


14-11-2020
Taika

Er klonk geschreeuw buiten... twee katten zaten elkaar behoorlijk in de haren. De winnaar van de strijd was groter, breder en al wat ouder.
De verliezer, een jong mager katje, dook weg en kroop snel een openstaande garage in.
We besloten een kijkje te nemen...
Kiekeboe! Daar kwam een alleraardigst jong puberkatje tevoorschijn. Hij was al over de ergste schrik heen en nestelde zich al snorrend, draaiend en tevreden in de armen van onze vrijwilligster. Mag ik mee? Ja jongen, kom maar, we gaan eerst even kijken of je een chip hebt, goed?
We voelden zijn knookjes, maar dat liet Taika niet aan zijn hart komen. Hij begon meteen reuze sterke verhalen te vertellen, dat bekje stond niet stil 😉
Ben jij al een tijdje verdwaald jongen?
Hij antwoordde met kopstootjes, gaf een natte neus, kroop in onze nek en draaide eerst een aantal rondjes voordat hij tegen ons aan kroop. Lieverdje!
En nu lekker bijslapen en leuke dromen bedenken, geen enge gevechten meer hè?
Gevonden in Lanklaar!


11-11-2020
Wij zijn happy!

Onlangs kregen we een melding uit Lanklaar. Kinderen hadden in de tuin twee zwarte kittentjes gevonden. Aangezien mevrouw niet alleen zwanger, maar ook allergisch was voor katten, werd er met spoed gezocht naar een opvang. De benaderde opvangen hadden geen plek, uiteindelijk kwamen ze bij ons terecht.
In de omgeving van de gevonden katjes, lopen geen zwerfkatten, sterker nog... er worden nooit katten gespot. Dumpactie? We zullen het nooit weten.
Maar goed, hier zijn de aandoenlijke zwarte parels!
Polpetta en Margherita. Wat een lieftallig duo en zo tevree ❤
Oh, Vedett is ook in dezelfde opvang en helemaal lyrisch over zijn nieuwe pleegzusjes. Hij wast hen al uitgebreid, hij nodigt ze uit voor een spelletje en geeft de dames een uitgebreide rondleiding door het huis. Een zeer trotse en tevreden Vedett 😉


08-11-2020
drie kleine kleutertjes

Vorige week vond een lieve mevrouw vier zieke kittentjes op straat. Ze had even afgewacht of de mama nog zou opdagen, maar helaas. Echter, de kittens waren behoorlijk ziek, eentje was zelfs zo ziek, dat het arme dier ingeslapen moest worden.
Ze besloot de overige drie kleintjes te helpen en ging gewapend met medicijnen weer naar huis. Ze hadden allemaal de niesziekte en deze dame heeft hen er weer bovenop geholpen! Chapeau.
Maar de lieve mevrouw moest weer terug aan het werk en zocht naar een oplossing.
Kom maar jongens, we hebben een plekje vrij.
Ziggy (foto), Nicky en Zola zijn schatjes ❤


08-11-2020
En weer twee kittentjes

Ditmaal uit Boorsem. Ondanks de tijd van het jaar, merken we dat het nog niet gedaan is met het jonge grut.
Sarah en Fendi zijn nu veilig bij ons binnen. Ook bij deze melding zou er nog een derde kittentje rondlopen, samen met mama. Deze zijn echter al een paar dagen niet meer gezien...Uiteraard wordt dit wel in de gaten gehouden!
De zusjes zijn nog een beetje onder de indruk. Sarah is een pittig ding, de beschermer over haar zus. Fendi is wat meer timide wat ze wel prima vindt, haar zus regelt het allemaal wel effe 😉
Welkom kleintjes!


04-11-2020
Jules en Lilly (foto)

Deze week kregen we een melding uit Maaseik. Een mevrouw geeft eten aan een groep zwervers, en nu zaten er drie kittentjes bij. De zwervers worden allemaal gecastreerd en gesteriliseerd, maar waarschijnlijk is de mama nog niet in de kooi willen gaan...
Aangezien de kittens al wat verwilderd zouden zijn, is het belangrijk hen zsm te vangen vanwege het socialisatieproces.
Jules en Lilly zijn alvast binnen! Erg onder de indruk, maar komt goed. De kooi voor nummertje drie staat ook op, maar dat wil nog niet zo vlotten, maar we geven niet op hoor 😉
Na 1 dag opvang, brak het ijs al snel. Prrrr, klinkt er al uit de keeltjes, aaien? Doe maar, ja... hier en daaar.
Lieverdjes ❤


04-11-2020
Yeti

Nog altijd druppelen er zo her en der nieuwe kittentjes bij ons binnen. Gelukkig is de grote golf voorbij, maar door het warme weer blijven we toch nog geregeld telefoontjes krijgen van een gespot kittentje.
Zo ook Yeti!
Dit kleine ventje werd op het werk van de melder gevonden. Eerst was het de bedoeling hem zelf groot te brengen, maar het is niet evident om zo'n kleine uk te verzorgen als er geen ervaring is en soms een diertje niet geheel meewerkt.
Yeti werd aan ons overgedragen en het gaat goed met hem!
Hij eet heel flink en is een zoet snoetje. Oh... en voorlopig nog niet te reserveren, eerst maar even groeien 😉
Welkom Yeti ❤ 

04-11-2020
En weer een lieve kleine dreumes rijker

Piep! Dag kleintje, wat leuk dat je er bent.
Hali is een allerschattigst poesje van ongeveer 7 weekjes jong.
Ze werd een paar weken geleden gevonden en naar een boerderij gebracht. Daar werd ze enkele weekjes verzorgd, totdat ze zelfstandig van een bordje kon eten. Toen werd het tijd om een opvang voor haar te vinden.
We maakten een plekje voor haar en nu mag ze gezellig bij ons verder groeien.
Ze heeft een dik wormenbuikje, dus daar hebben we ondertussen al een stokje voor gestoken. Doei wormen!
Hali vindt het wel gezellig bij ons, ze heeft nieuwe vriendjes en toont al meteen haar ondeugende trekjes 😉
Goed zo meisje, wees maar blij en amuseer je!
Voorlopig nog even niet vrij voor reservering. 

04-11-2020
twee kittens langs een drukke baan in Zonhoven

Twee kittens langs een drukke baan in Zonhoven
De meldster kreeg een paar weken geleden een telefoontje van een vriendin. Er zou een nestje bange kittens langs een drukke baan zitten. Uiteraard zijn ze dezelfde dag meteen opgehaald door haar, maar helaas stierf één kittentje al na enkele dagen.
Voor de overige twee doerakjes zocht ze opvang en zodoende zijn Nura (foto) en Yaro bij ons binnengekomen.
Broer en zus zijn nog een beetje onder de indruk, maar ze hebben nu al veel steun aan elkaar. Oppakken gaat goed en zachtjes aaien vinden kan hen stiekem ook wel bekoren 😉
Maar we geven ze even de tijd om lekker los te komen en ons mensen heel lief te vinden, dus voorlopig nog niet te reserveren 🙂


01-11-2020
drie katjes

We kregen een verdrietige melding uit Dilsen Stokkem. Er zaten twee puberkatten en 1 kittentje in een huis van hun overleden baasje.
De katjes zaten twee dagen alleen in het huis, totdat de melders hoorden dat zij daar zaten, zonder eten... Wat een geluk dat zij hier achterkwamen, poeh! Daar wil je verder niet te lang bij stil staan...
De katten werden gered en toen kwam de ultieme vraag: En nu?
Wij werden gebeld en besloten te helpen. Kom maar lieverds.
Jaguar, Kissy en kleine Iddy ( foto) zijn nu veilig in onze opvang. Ze stellen het goed!
Nog eventjes wennen en bijkomen, neem jullie tijd...


01-11-2020
Kor laat ons schrikken

Kor is onze zachtaardige knuffelige grote vriend. Hij is nu een aantal weken in onze opvang, een afstandsdier vanwege persoonlijke omstandigheden baasje.
Nu, we wisten dat Kor diabeet was, dus hij kreeg dan ook braaf zijn insulinespuitjes en speciale voeding.
Maar ineens ging het mis. Hij werd heel suf en slaperig en wilde niet meer opstaan. Hij kreeg ook last van stijve pootjes. Foute boel! We hebben meteen zijn suiker gemeten en deze bleek torenhoog te zijn. Ai ai...
Nadat we hem extra insuline hadden gespoten, mocht hij meteen door naar onze dierenarts. Daar kwam hij meteen in opname. Hij heeft maar liefst 4 dagen moeten doorbrengen in de praktijk. Eerst ging zijn suiker niet naar beneden, ondanks meerdere inspuitingen. Maar hij wilde niet eten, en dat is al helemaal niet goed bij een suikerpatientje.
We maakten ons enorme zorgen om deze normaal zeer vrolijke goed etende jongen. Het kan toch niet waar zijn dat we hem gingen verliezen? Onze dierenarts toonde ook zijn enorme bezorgdheid, het was goed mis.
Maar hey! Korremans herpakte zich en hoe! Ineens had hij weer zin in eten, zijn suiker daalde, hij begon weer praatjes te krijgen en deelde zijn liefdevolle knuffels met iedereen.
Dat was onze Kor! Onze lieve aanhankelijke schat.
Vandaag mocht hij weer met ons mee, wat zijn we blij! We gaan hem natuurlijk heel goed monitoren. Hij is schijnbaar ook DOL op WD voeding van Hill's, dus hebben we maar snel een lekkere grote bestelling gedaan in de online winkel. Alles voor onze Kor ❤
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg