Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

28-01-2020
Welkom Odette!

En de laatste is gevangen van de camping!

We hadden een lopende melding uit de Ardennen. Het heeft wat weekjes geduurd, om het groepje te vangen, nl. vier kittens en twee volwassen katten.
Maar hehe, eindelijk! NU zijn ze allemaal veilig! Ons laatste kittentje Odette heeft ons een tijdje in spanning gehouden, maar nu is ze herenigd met de familie.
Welkom meiske, het is nu allemaal wat eng, maar de wereld ligt nu aan je voetjes, komt helemaal goed!


27-01-2020
Catnip please!

Marijn kreeg een kadootje. Een lekker kadootje, eentje waar hij lekker los kon gaan, high in the sky :-D
En weet je wat nou zo leuk is? Jouw kat kan ook losgaan, dus als het aan de kat lag....
Deze handgemaakte catnipzakjes zijn nu bij ons te bestellen, in allerlei kleurtjes! 4,50 euro per stuk incl. verzenden.
Stuur zsm een mailtje naar: handgemaakt@zwerfkat.com
Gun jij jouw kat ook een lekker tripje? Ja toch :D


27-01-2020
FIV-positief, wat is dan eigenlijk?

Wat gebeurt er in het lichaam van een met FIV-positieve kat?

Het FIV vernietigt een deel van de witte bloedcellen, waardoor het immuunsysteem aangetast wordt. Die witte bloedcellen hebben ze nodig om tegen allerlei infecties te kunnen vechten.

Bacteriën, virussen e.d. hangen constant in de lucht, maar gezonde katten worden hier niet snel ziek van. Een FIV-kat is er gevoeliger voor. Daardoor loopt ze gemakkelijker kwalen op zoals tandvleesontsteking, huidproblemen, luchtweginfecties, enz. omdat het immuunsysteem minder weerbaar is dan bij een gezonde kat.

Is er dan niets waarmee we de gezondheid van een FIV-positieve kat kunnen ondersteunen?

Toch wel!

* Eerst en vooral is het belangrijk om katten met FIV zo weinig mogelijk stress te bezorgen. Stress verlaagt bij ieder van ons en dus ook bij katten de weerbaarheid van het immuunsysteem tijdelijk. Een stabiele, herkenbare omgeving, rekening houdend met het karakter van de kat is één van de voorbeelden.

* Ten tweede mag een FIV-positieve kat niet meer vrij naar buiten. Wel mag ze nog in een buitenren of goed afgezette tuin. De reden hiervoor is tweeërlei: een kat die vrij rondloopt komt meer in contact met ziektekiemen, dan een kat die ‘veilig’ thuis of achter afscheiding blijft. Daarnaast is het uiteraard niet aangewezen dat een FIV-positieve kat in gevechten betrokken raakt waar bloed-op-bloed contact bij kan ontstaan: een typisch risico van rivaliserende buitenkatten met territoriaal gedrag.

* Last but not least geven wij onze FIV-positieve katten dagelijks interferon. Interferon is een eiwit dat zich aan de celwand bindt en bescherming opbouwt tegen virussen. Zo beschermt het de nog niet geïnfecteerde cellen.
Je kan dit voorleggen aan je dierenarts met kennis van FIV en interferon voor meer informatie.
Opgelet! Het gaat niet om het humaan middel (bestaat ook voor mensen), maar het is een diergeneeskundig medicijn. Het humane middel AZT wordt afgeraden, vanwege het toxische neveneffect.
Interferon kan preventief dagelijks worden ingenomen. Aangezien interferon enkel wordt opgenomen via de amandelen, behoort dit oraal te worden toegediend. Geeft u de druppels via de voeding, dan wordt dit afgebroken in de maag en wordt het product teniet gedaan en is het zinloos het te gebruiken.

Daarnaast kan het curatief worden gebruikt via injecties. De interferon wordt puur toegediend ( subcutaan) met intervallen. ( 5 dagen, 2 weken niet, dan weer 5 dagen, en herhaling na 60 dagen). Dit kan soms wonderen verrichten wanneer de kat erg ziek is.

Meer info over FIV? info@buddykat.be


27-01-2020
Hoe gaat het met ze...

Onze nazorg afdeling, heeft geregeld contact met eigenaren van onze ex-opvangertjes. We krijgen vaak fantastische foto's van onze viervoetertjes, waar we ontzettend blij mee zijn, want uit het oog is niet uit het hart!

Onze nazorg heeft een leuk filmpje gemaakt van enkele opvangertjes toen, en hoe het nu met ze gaat, kijk maar eens mee


25-01-2020
Welkom Noukie en Mona!

Onlangs zijn we weer twee kleuters rijker ;-)
Noukie en Mona liepen rond te dolen op een parking van een supermarkt. Geen veilige plek voor katjes, met al die auto's die komen en gaan. Kwestie van tijd voordat het echt mis zou gaan..
Nou, kom maar snel naar ons lieverds!
In het begin waren ze nog erg bang en onder de indruk, maar ondertussen is Noukie al lekker geacclimatiseerd en blijkt een allerliefst katertje te zijn. Mona is nog een beetje schuchter, maar dat komt snel goed.
Binnenkort komen zij vrij ter adoptie

Noukie hier op de foto


20-01-2020
Vrijwilliger KB gezocht!

Wil jij helpen met het matchen van onze prachtige katten aan hun furrever huisje?

Voor onze afdeling ‘kattenbemiddeling’, zijn we op zoek naar enkele vrijwilligers die ons team willen komen versterken. Mensen die al full time werken, kunnen het moeilijker combineren.
We werken niet met vaste uren! Eventuele adoptanten vullen een adoptieformulier in, vervolgens maakt de bemiddeling de match, en worden de mensen teruggebeld op flexibele uren :-)
Ons doel is voor elk opvangertje een huisje vinden waar zij oud en gelukkig mag worden. Wil jij hieraan bijdragen? Het is ontzettend leuk werk, zeker als je een goede match kan maken tussen kat en adoptant.
Je werkt in teamverband en geloof me: JIJ maakt verschil!
Wat hebben wij te bieden?
- Een super gezellig team;
- Goede, ervaren begeleiding;
- Flexibiliteit. Je mag zelf je werkuren inplannen, zolang alle mails die binnenkomen op jouw dag maar beantwoord/behandeld worden;
- Een warm, goed gevoel wanneer je een katje plaatst bij zijn furrever huisje.
Stuur snel een mail naar kattenbemiddeling@zwerfkat.com om je aan te melden of voor meer informatie!


19-01-2020
Pien en Okki zijn GEPLAATST ♥

Mijn lieve wiebels,

zoals ik jullie altijd zo liefkozend noem. Jullie zijn geplaatst!!
Okkie en Pien, lieve schatten. Ik had de grote eer om jullie 5 maanden lang te verzorgen. Lopen hebben jullie nooit gekund. Cerebellaire ataxie heet dat met een moeilijk woord. Een afwijking in de kleine hersentjes, waardoor de motoriek haar eigen dans uitvoert, zonder rekening te houden met de spelregels. Een vrije dans waarin vrijheid haar loopje neemt en alle zijwegen geoorloofd zijn.
Sprankelende persoonlijkheidjes, gek, bruisend en ontroerend.
Ik wist niet dat er al zo snel interesse in jullie zou zijn lieve Pien en Okkie. Natuurlijk niet vanwege jullie geweldige karaktertjes, maar wel vanwege jullie handicap. Het is niet evident allemaal.
Eten? Met zandzakjes op jullie lijfjes tijdens eten, zodat jullie niet in het eten omvallen. Okkie die heerlijk al het eten in het rond smijt en al slurpend en happend een zalig bruin smoeltje krijgt, maar stiekem met pretoogjes om zich heen kijkt. Pien, wat sterker, die zich met een salto in de kattenbak gooit, zodat ze effe een plasje kan doen. Wat heb ik gelachen met jullie. Wat HOU ik toch van jullie!
Elk moment van de dag, liep mijn hart over, als ik even bij jullie kwam spieken. Kreeg ik een verliefd gevoel van binnen, terwijl het geschreeuw van Okkie ( HONGER) dit gevoel enkel versterkte.
En toen... toen kwam er ineens interesse! Twee hele lieve mensen, zij, die bewust kozen voor wat moeilijk plaatsbare katjes. Ow echt?
Het eerste bezoek was prachtig! Okkie en Pien, jullie genoten van de aandacht en veroverden natuurlijk de hartjes van Annelies en Nick.
Na een bewuste periode van nadenken, en niet alleen maar kijkend naar gevoel, werd de knoop doorgehakt.
Pien en Okkie kregen hun warme huisje, een liefdevol nestje. Het werd een feit.
En toen was het zover, twee lieve stralende gezichten kwamen binnen, hoopvol om Okkie en Pien mee te nemen, jullie gingen verhuizen lieve wiebels!
Lieverdjes, wat ga ik jullie missen. Jullie zitten voor altijd in mijn hart, maar wat gaan jullie het goed krijgen!
Liefdevolle mensen voor twee dansende wiebelkatjes.
De zon straalt altijd in jullie hart. Twinkelende oogjes, zachtmoedig, vurig, gek en liefdevol.
Dag Okkie en Pien, dank jullie wel, dat ik deel mocht uitmaken van jullie bijzondere wereld. Doe het goed, hou van jullie x
Jullie opvangmama

wiebels


19-01-2020
Katten uit Aleppo zoeken hulp!

We hebben al enkele lieve schattige diertjes overgenomen van een onbekende kattenopvang in Aleppo, Syrië, maar nu begint de tijd toch te dringen voor nog zoveel andere diertjes.
Ja we weten het. Soms horen we met pijn in ons hart 'eigen dieren eerst'. Dat wij mensen zulke termen gebruiken, daar houden we ons buiten. Maar deze dieren hebben niet gekozen voor een oorlogsgebied, zij zijn in dat gebied geboren. Houden zich niet bezig met politiek, zij willen overleven.
Jullie weten dat Aleppo zich nog altijd in woelige tijden bevindt. De oorlog is nog niet voorbij.
Er is altijd gevaar, maar wij willen de diertjes redden. Dieren, onschuldige slachtoffertjes, zij die blootgesteld worden, elke dag, aan gevaar voor eigen leven.
Er is geen elektriciteit, geen warm water, geen verwarming. In deze winter is het enorm zwaar voor hen. En de slachtoffertjes blijven dagelijks binnenkomen. De liefste, mooiste, kwetsbaarste diertjes....
Wij kunnen niet alles redden, maar misschien kun jij wel 1 leven redden.
Indien jij interesse hebt in het adopteren van een diertje uit Aleppo? Neem dan zeker contact op met Catconnect.
https://www.facebook.com/animalssyria/
Zij bespreken alles met jou en samen... maak jij verschil. Je kunt niet de hele wereld redden, maar wel de wereld van 1 kat....

En Boshar kan het weten.....


19-01-2020
Welkom Ares!

Een tijdje geleden, werden we benaderd door dezelfde instantie waar onze mascotte Dinti, vandaan kwam.
Ares, een jong guitig katertje van zo'n 6 maanden oud, liep een ernstig trauma op aan de ruggengraat toen hij drie weken oud was. Hij kan lopen, spelen en springen, maar ... hij is incontinent.
Zijn plaatsingskansen waren daar zo goed als nihil, dus ach ja, waarom niet... we zullen eens zien hoe we hem kunnen helpen.
In Roemenië is Ares een aantal maanden liefdevol opvangen, maar nu kwam het grote moment... De reis naar ons!
Het was even een geregel, maar dan heb je ook wat, nl. een zalig lief vrolijk manneke ♥
En daar istie dan! Ares, onze nieuwe beste vriend.
Binnenkort natuurlijk nog meer updates over onze man :-)


14-01-2020
Welkom Juultje en Greetje!

En we zijn weer twee kleutertjes rijker in onze opvang. Greetje en Juultje, twee zusjes.
Onlangs kwam een meldster onaangekondigd aan de deuren van ons kattenasiel.
Juultje en Greetje waren in haar garage gelopen en omdat mevrouw allergisch was, moesten ze zsm weg...
We wisten het echter niet op voorhand, maar goed.
We namen hen onder onze hoede en we konden hen onderbrengen bij ons opvanggezin.
De twee meiskes zijn nog erg onder de indruk, dus we nemen weer de tijd, geen probleem.
Ook welkom aan jullie lieverdjes!


14-01-2020
Welkom Nalu!

Van de camping

We zijn al een tijdje bezig met een melding uit de Ardennen. Op een camping lopen enkele katjes rond, waar een opvang voor werd gezocht.
Nou, wij hadden meteen al een plekje gemaakt voor enkele kittens en 2 volwassen katten, dus laat maar komen!
Daar is ze dan Nalu! Een klein briesend leeuwinnetje, maar hey... komt goed. Is ook allemaal beetje eng nu.
Welkom Nalu!


14-01-2020
Help jij ons mee?

Bestel jij al via de zooplus? Dan kun jij ons helpen!
Zwerfkat in Nood ontvangt 5% van hetgeen dat jij op deze site uitgeeft!
Je kunt dit doen via de banner op de Zwerfkat in Nood website! Het is voor jou enkel 1 muisklik extra, maar voor ons een groot verschil. ...

Wat moet je doen?
Als je iets op zooplus.nl wil bestellen, surf je naar: www.zwerfkat.com.
Op de hoofdpagina vind je bovenaan een zooplusbanner.
Klik erop, en doe je boodschapjes zoals je altijd gewend bent.
That's it.
Geldt ook voor de Belgen onder ons:-)

Heel heel hartelijk dank namens onze spinnertjes, want wij voelen het verschil!


12-01-2020
Welkom Miss Marple!

Miss Marple

Onlangs zat er een zeer overstuur katje bij iemand in de tuin. De meldster had het idee dat ze gewond was, want het diertje kon haar kopje niet meer opheffen, sleepte met haar achterpoot en 'huilde' verschrikkelijk. Dit klonk als zeer spoed-spoed.
We lieten haar meteen doorrijden naar onze eigen dierenarts waar het katje onmiddellijk in opname ging. Ze was al oud, uitgedroogd, bekprobemen, niet gewond maar eerder ernstig ziek. Er werd bloed genomen en ze ging aan het infuus. Ze kon haar kopje niet meer opheffen vanwege een ernstig tekort aan kalium en calcium. Arm meiske.
Na een verblijf bij onze dierenarts mochten we haar ophalen, mits we haar heel goed gingen observeren en ondersteunen. Uiteraard met de nodige supplementen en medicijntjes. Ze was ook nog eens blind...
Ze kreeg de naam Miss Marple, omdat het lijkt alsof ze steeds aan het zoeken is...
Ons oudje is nu twee weekjes in de opvang en elke dag kan ze haar hoofdje steeds iets hoger (en langer) houden. Het is allemaal nog erg vermoeiend voor haar. Een wandeling door de kamer maakt het al dat ze snel haar mandje opzoekt en een lange slaap houdt. Maar ja, je zou voor minder op die leeftijd...
Het is echt een lief schatje, onze dame. Ook is ze nieuwsgierig, haar blindheid weerhoudt haar niet om op onderzoek te gaan. Ze klimt overal op en niets staat haar in de weg.
Miss Marple komt er wel, ze maakt iedere dag stapjes in de goede richting. Binnenkort weer eens een check up bij onze dierenarts, en tot die tijd wordt ze lekker in de watjes gelegd♥

 


10-01-2020
Ons Lowieke!

Sorry voor de slechte kwaliteit foto links, maar dan hebben jullie een idee;-)
Deze meneer kwam op 20 december bij ons binnen. Kennen jullie het verhaal nog?
Kleine reminder:
"Lowie zwierf al jaren rond bij appartementsblokken in Leuven. Doodziek, broodmager...
Onze vrijwilligster was net verhuisd en BOEM, daar zag ze hem lopen. Meteen gingen de alarmbellen af. Hij liet zich niet benaderen, maar zijn gezichtje liet niets te raden over.
Een gehavend lijfje, zoveel doorstaan, zoveel al meegemaakt. Zijn kaakje bibberde, terwijl de snot aan alle kanten eruit liep. Zijn vachtje zo vies, zijn ogen zo treurig."
Na een korte plan de campagne, kregen we hem al snel gevangen met de vangkooi en kon hij regelrecht doorgebracht worden naar Limburg, naar onze dierenarts.
Lowie had een zeeeer ernstige tongerosie, hij mocht meteen blijven en kreeg narcose toegediend.
Er bleken naast de vreselijke tong, behoorlijk wat rotte losse tanden te zitten, waar erg veel etter onder zat. Meteen trekken die handel. Ook kreeg zijn tong allerlei inspuitingen tegen de ontsteking.

Dat was toen... Nu zijn we een paar weekjes verder en kijk eens hier wat een mooi smoeltje <3
We zouden hem zo graag willen knuffelen, maar dat zit er niet in. Hij vindt ons nog niet zo leuk, en dat laat hij klaar en duidelijk ook merken. Handjes af!
Is niet erg. De socialisatie komt daarna wel, onze eerste prior was jou beter maken Lowieke :-)
We zijn er nog niet, maar we zijn wel goed op weg, samen met deze kanjer!


10-01-2020
Bertje Update 2

En hier is hij dan, onze Bertje ❤️
Vandaag mochten we hem bezoeken....een spannend bezoek, want hoe zou hij zich voelen? Het werd een emotioneel weerzien en Bertje was zichtbaar blij 🥰
Hij liet zich uitgebreid knuffelen en strelen.
Gelukkig krijgt hij in de kliniek ook heel veel aandacht, want lieve Bertje steelt ieders hart..
Voorzichtig positief nieuws, zijn nierwaarden zijn stukken gedaald, weliswaar nog te hoog, maar enorm verbeterd. Zijn urine is nog wat rozig, maar de stolsels en bloedingen zijn gestopt. Heel voorzichtig is het mogelijk om zijn blaasje weer gedeeltelijk handmatig te legen. Hij krijgt hier nog medicatie voor, om het te vergemakkelijken. We maken een piepklein vreugdedansje, want dit is al meer dan we durfden te dromen 😊
Hopelijk mogen we hem binnenkort weer in onze armen sluiten, zodat we allemaal weer met hem kunnen knuffelen.
Op afstand zijn we allemaal bij jou, volhouden lieve jongen ❤️


09-01-2020
Bertje update!

Allereerst willen wij jullie allemaal enorm bedanken voor jullie financiële steun. Jullie hebben je hart laten spreken voor onze allerliefste Bertje, ons zorgenkindje, onze troetelbeer.
Jullie beseffen niet hoeveel goed dit ons doet. Naast de geldelijke steun ook zoveel hartverwarmende reacties. Dat zal Bertje wel fijn vinden <3
Wij hadden beloofd jullie op de hoogte te houden en dat gaan wij nu dan ook doen.
Zoals jullie gisteren lazen is onze grote man met de allergrootste spoed opgenomen binnen de muren van de universiteit dierengeneeskunde in Luik. Hij ligt nog altijd op de intensive care en de gevarenzone is niet geweken, helaas.
Er is één lichtpuntje: zijn kaliumgehalte in het bloed is nu normaal, waardoor zijn hartje weer goed functioneert.
Vandaag zijn er allerlei onderzoeken geweest en er zijn kristallen, bloed/ bloedklonters gevonden in de blaas. Hij heeft een zeer ernstige blaasontsteking, waarbij ook de nieren een enorme dreun hebben gekregen.
Hij wordt nu extra goed doorgespoeld, zodat er hopelijk ook kristallen meekomen en de blaas gezuiverd wordt.
Maar die nieren... dat is nu het grote zorgenkind wat erbij is gekomen.
Morgen worden de nierwaardes weer bekeken, in de hoop dat deze gedaald zijn. Morgen is het eigenlijk een beetje D-day. De dag om opgelucht adem te halen of om een gesprek te gaan voeren.
Bertje is niet uit onze gedachten geweest. We geven hem op afstand zoveel mogelijk aaitjes en fluisteren opbeurende woorden in zijn oortjes.
Kom op lieve beer van ons, kom op...


09-01-2020
Onze katjes uit Aleppo op de landelijke TV!

Vanavond was er een reportage over ons kattenasiel Villa Vagebond te zien op de landelijke televisie.
Op VTM kwamen onze knappe koppen voorbij, en was onze hoofdverzorgster aan het woord.
De aandacht ging uit naar onze Syrische viervoetertjes Boshar, Hope en Lucy.
Kijk maar eens even mee naar deze leuke reportage! ♥

Jullie zien eventjes een andere opvang in Aleppo in beeld, maar daar kwamen onze katten niet vandaan. Onze katten komen van een onbekend kleiner kattenasiel.

07-01-2020
Bert ligt kritiek in universiteit Luik. Help jij hem mee?

Het gaan bange uren/dagen worden. Het leven van Bertje hangt aan een zijden draadje...
Wat is er aan de hand?
Bert zit al enige tijd in onze opvang Villa Vagebond, en hij had bij binnenkomst al een blaasverlamming. Dit betekende dat wij hem enkele malen per dag handmatig de blaas moesten leegmaken. Op zich geen probleem, hij liet het makkelijk toe en hij voelde zich prima bij ons. Hij liep gewoon op zijn vier pootjes, gelukkig had hij verder geen verlammingsverschijnselen.
Maar afgelopen weekend ging het helemaal mis met ons ventje. Door een acute blaasontsteking, is zijn blaas sluitspier verkrampt en komen de plasjes er niet meer uit.
Onmiddellijk werd hij met spoed naar onze dierenarts gebracht, waar hij enkele nachten is moeten blijven.
Echter... er trad helemaal geen verbetering op, sterker nog.. hij ging achteruit. De urinekatheter raakte steeds verstopt door de bloedklonters. Onze dierenarts stond met de rug tegen de muur. Zijn trukendoos was op..
Vanmorgen kwam het verdikt: Of euthanasie, of hij moest naar de Universiteit Dierengeneeskunde. Misschien konden de specialisten meer voor hem betekenen.
We hadden geen keus, we besloten Bert absoluut nog een laatste kans te geven.
Onze vrijwilligster haalde Bert op, om vervolgens in allerijl naar de spoedafdeling te crossen van de Universiteit in Luik.
Ons lieve zachtaardige teddybeer, wat was hij beroerd zeg... Hij lag al in een semi-coma, maar toch vond de spoedarts dat hij wel degelijk de kans moest krijgen. Daar konden wij ons in vinden.
Hij werd onmiddellijk overgebracht naar de intensive care, waar hij nu elke minuut gemonitord wordt. Bloedanalyses werden gedaan, en ook zij gaan hun uiterste best doen om zijn blaas leeg te maken en te spoelen.
De kosten gaan enorm hoog oplopen, daar zijn wij ons van bewust. Minimaal 800 euro, werd ons gezegd, afhankelijk van verdere onderzoeken of ingrepen.
Even slikken en weer doorgaan, zullen we maar zeggen. ALLES voor ons manneke. "Geld speelt geen rol" riepen we nog dapper tegen de spoedarts.
Nu is onze bescheiden vraag... willen jullie ons alsjeblieft helpen met een kleine donatie?
Een kleine donatie voor Bert?
We gaan jullie zeker op de hoogte houden en we gaan verschrikkelijk hard duimen dat het leven van onze troetelbeer gered kan worden. Het moet.. hij heeft nog zo'n lang leven voor de boeg...
Wij willen jou alvast enorm hard bedanken voor elke geldelijke steun. Zet je dan ook even in de mededeling: Bertje?
Heel heel erg bedankt namens ons en Bertje <3 <3

Villa Vagebond:
BE57 0016 9018 9735 (B) of NL67INGB0007712739 (NL)

Of via deze link: http://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=CzaHnBARmDt586n6btZQQTcVVKNpPU6f&fbclid=IwAR1wX5ACIbbm6kgleWGe-8uee5SkvIWEk0B4o2DN_6CJz21Pt7BSjpbuoXg


06-01-2020
Schenk ons een Goodgift ♥

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en men bezorgt jou jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Goodgift.be/zwerfkat-in-nood-II/


02-01-2020
Dank u wel!

Alweer reageerden jullie hartverwarmend op onze kerstpakkettenactie! Zo lief, zo welkom, zo enorm attent!
DANK JULLIE WEL voor zoveel liefdevolle donaties voor onze opvangertjes!
We hebben voor elk opvangertje een uitgebreid pakket kunnen samenstellen <3

De pakketjes worden momenteel gemaakt en verdeeld.
Onze opvangertjes verblijven in opvanggezinnen die allemaal verspreid wonen (plus Villa Vagebond), waardoor we logistiek soms wat moeten puzzelen en het wat langer duurt :-)

Onze bange katjes willen niet op de foto, dus excuses daarvoor. We hebben best een grote groep bange schuwe katjes, dus daar zal enkel een pakket van zichtbaar zijn ;-)
We hebben ook dubbele foto's, omdat we niet kunnen kiezen welke we willen tonen ;-)

Het fotoalbum wordt steeds aangevuld indien we nieuwe foto's hebben!
Dit is allemaal gerealiseerd dankzij jou, kijk maar eens mee!
Kusjes en kopjes van de poezels en ons ♥


01-01-2020
Nieuwjaarswensje van Okki

We zijn alweer in het nieuwe jaar,
en ik heb nu mijn briefje klaar.
Ik wens niet alleen iets voor mij,
want er staan nog tientallen katjes in de rij.
Op zoek naar een warm huisje voor altijd,
hun koffertje gepakt, ze zijn al helemaal voorbereid.
Groot, klein, timide of spontaan.
Vragende ogen die met jou mee willen gaan.
Er zijn katjes die rennen, huppelen, wandelen of omvallen.
Dat laatste doe ik, met Pien samen stuiterballen.
We hebben allemaal ons rugzakje, lichtjes of soms wat zwaarder,
dat maakt sommige vriendjes wat kwetsbaarder.
Maar dat is niet erg, want zo is het leven,
je kunt je niet altijd zo snel blootgeven.
Uiteindelijk vragen wij niet zo heel veel,
we hoeven echt geen kasteel, nee, integendeel.
Een warme schoot of een veilige plek,
aan liefde en zorg geen gebrek.
Nou, wie wil mijn vriendjes adopteren,
persoonlijk zou ik voor Okkie en Pien opteren ( grapje!).
Ik wens jullie allemaal een knuffelig jaar,
en nu dat formuliertje invullen maar!
Liefs Okki


01-01-2020
Een gelukkig Nieuwjaar!

Lieve vrijwilligers, donateurs en sympathisanten.
Het jaar 2019 zit erop, we gaan een gloednieuw jaar in. Een nieuw jaar van hoop, liefde, kracht en doorzettingsvermogen.
We hebben in 2019 een hoop meegemaakt. Ook veel bereikt.
Honderden katjes zijn door onze deur gekomen, de meesten vonden een warm huis, een deel wacht nog, een klein deeltje is nu een sterretje, ondanks alle inspanningen.
Onze vrijwilligers en gastgezinnen hebben keihard gewerkt, zoveel tijd en zorg gegeven aan onze waardevolle diertjes. En altijd met een glimlach en altijd met open armen. Niets is hen teveel.
En dankzij jullie geweldige donaties kunnen wij bestaan. Jullie vertrouwen in ons is niet vanzelfsprekend, het is om te koesteren. We zijn dankbaar, heel dankbaar <3
Onze dierenartsen hebben zich heel hard ingezet voor elk ziek diertje, soms met de grootste frons op het voorhoofd.
Wij gaan tot het uiterste, want dat verdient elk dier. Oud, jong, gehandicapt, chronisch ziek, tam of schuw, ze zijn allemaal net zoveel waard. En zo is het, en zo blijft het.
We willen in 2020 niet anders doen. Onze doelstelling blijft onveranderd. Onze liefde blijft onveranderd.
We hopen wel, dat er minder leed op ons pad komt. Dat de onverschilligheid van de mens eens stopt!
Medeleven, compassie, zorg.. zo moeilijk is het niet.
Wij wensen jou een fantastisch 2020 toe. Een jaar waarin al jouw dromen realiteit mogen worden. Waarin liefde en warmte borg staan voor jouw geluk en alle dieren♥
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg