Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-04-2020
Welkom Mama Amira!

Onze volgende zwangere mamapoes in the house

We kregen onlangs een melding uit Maaseik. Er liep al enkele maanden een zwangere poes bij de meldster, bedelend om een hapje eten. Bi de buurvrouw liep ze zelfs al 9 jaar te drentelen, dus we willen er even niet aan denken hoeveel jaar er al ongewense nestjes zijn geboren! Een ander project was echter al heel wat jaartjes bezig om haar te vangen voor sterilisatie, maar tot op heden niet gelukt.
In de buurt van deze zwangere dame, bevindt zich een drukke straat. Daar is nogal veel werkverkeer ivm de industriezone, dus besloten we dat ze mocht binnenkomen bij ons.
Omdat het meisje zich niet zomaar liet vangen, besloten we een vangkooi open te zetten in de hoop op...
Gelukkig was het gisteren bingo! Hier is Amira... haar allerlaatste nestje tevens, want sterilisatie is de enige juiste oplossing straks.
Maar voor nu? Mag ze bij ons bevallen.
Amira is redelijk rustig nu, we hebben haar zelfs al voorzichtig mogen strelen, zelfs haar buikje :-)
Haar baby's zijn behoorlijk actief en mama haar buikje is goed vol, dat betekent dat het niet lang meer zal duren.
Amira is moe, ze heeft ook nogal wat meegemaakt. Maar komt nu goed, de zon zal weer gaan schijnen voor je meisje. Rust nog maar even wat uit ♥


30-04-2020
Update Jesse!

Kennen jullie zijn verhaal nog, we hebben er verschillende posten over gemaakt de afgelopen dagen. Hij kon niet meer op zijn pootjes staan, en kwam zeer ernstig ondervoed, uitgedroogd en onderkomen bij ons binnen.
Jesse is al een oud katje, hij ligt nu sinds maandagochtend aan het infuus bij onze dierenarts ( op foto zie je zijn infuusje aan de poot met verband, het ziet er eventjes raar uit, maar was momentopname ;-) ).
Hij heeft een nierprobleem, waarvan we nog niet weten of dit gaat goed komen, maar daarvoor zal er morgen opnieuw een bloedtest gedaan worden.
Maar hey weet je wat?? Voor het eerst heeft hij gisternacht zelfstandig gegeten ♥ Al zijn eten was op vanmorgen! Ook begint er meer leven in dat lichaampje te komen. Hij kan al rechtop zitten, en laat ons genieten van zijn blaasconcerten. Goed zo Jesse, laat je maar horen! Als het morgen even meezit dan mag hij met ons mee naar huis, maar even slag om de arm.
We hopen zo dat het bloedbeeld straks een pak beter is!
Lieve Jesse, nog even volhouden vriendje, daarna sluiten we je in onze armen, of je het nou leuk vindt of niet ♥


30-04-2020
Ben weet wat genieten is

Ben is leucose-positief, maar dat laat hij niet aan zijn hartje komen.
Hij is beste vriendjes met de hond des huizes, ze zijn altijd saampjes ♥
Mooie vriendschappen ontstaan tijdens de opvang, geweldig toch.

Doe zoals Ben. Lekker chillen met de hond en genieten van de zon!


30-04-2020
En alweer een gezinnetje binnen...

Het regent gezinnetjes ( liever op deze manier, dan alleen maar moederloze kittens) momenteel.
Vanavond kwam onze 10e moeder binnen! Drukkkkkkkk!
Deze melding komt uit Eisden.
De meldster had de deur van haar washok per ongeluk open laten staan, waardoor deze afgelopen nacht in beslag werd genomen door een hoogzwangere mama. Zij zocht een veilig plekje om te bevallen en zo is het ook gegaan, ze beviel van 4 kittens....
Vanmorgen ontdekte de meldster het tafereeltje, maar er was helaas ook een kittentje gestorven. Deze zat nog in het vruchtzakje en helaas niet open gebeten door mama.
Mamapoes reageerde vrij boos naar de mensen, maar ze was dan ook zeer beschermend naar haar kleintjes.
Vanavond kwam het kersverse gezinnetje bij ons binnen. Helaas had mama de placenta niet doorgebeten, en zagen we dat twee kittens nog vastzaten.
Voorzichtig hebben we hen gescheiden van de placenta en konden ze rustig bij de mama gaan liggen om te drinken.
Ze zien er goed uit, haar kleintjes, ze is een zorgzame moeder!
Jongens toch, wat een babyboom! Maar weet je? We zijn zo ontzettend blij dat we zoveel gezinnetjes samen kunnen houden, dat we daar de capaciteiten voor hebben. Poehhh.
Welkom kleine familie ♥


27-04-2020
Jesse ligt nu kritiek bij onze vaste dierenarts

Degenen die onze berichten gevolgd hebben gisteren, weten hoe Jesse bij ons binnenkwam. We hadden hem gisteren weggehaald bij een dienstdoende dierenarts.
We waren niet tevreden, we zijn zelf aan de slag gegaan, om hem vervolgens vanmorgen zo snel mogelijk naar onze eigen arts te brengen.
Onze dierenarts gaf aan dat we heel goed gehandeld hadden, maar dat het er helemaal niet goed uitzag voor hem.
Jesse is totaal onderkomen. Hij was buiten letterlijk verhongerd en ernstig ondervoed. Dan breekt je hart nog meer, beseffende dat hij buiten zo ontzettend lang geen voedsel had kunnen vinden. Hij zwalkte op straat vanwege totaal zwakte en ontberingen.
We gaan heel heel hard duimen en aan ons mannetje denken, meer kunnen we nu niet. Lieve Jesse, in gedachten vechten we met je mee ♥


27-04-2020
Jesse is bij ons uit ellende

Onze spoedmelding van de post van vanmiddag, hij is bij ons.
We waren helaas niet tevreden over de spoedarts, dus we hebben hem opgehaald. Morgenvroeg gaat hij meteen naar onze eigen arts.
Hij at niet, en hij was 'wild' ( volgens de dierenarts) , dus dwangvoeren zat er niet in. Hij moest het zelf zien te redden met een bakje eten, op eigen kracht, wat hem echt niet lukte ( "En het was nog wel zo lekker", zei de dierenarts).
Dat zijn wij daarom nu aan het doen...dwangvoeren, omdat het noodzakelijk is. Onze Jesse krijgt nu vocht, en wordt gedwangvoerd ( apart dat het ons wel lukt), hij slikt alles goed af.
In coronatijden zijn we meer op onszelf aangewezen, onze expertise, en we doen ons best.
Maar hij is ernstig ziek, dus hij blijft in de grote gevarenzone.
Om de paar uur zullen we opstaan en hem monitoren, vocht geven en voeding, ook 's nachts,
Morgenvroeg komt er grote hulp van onze dierenarts, we blijven duimen!


27-04-2020
Spoedmelding uit Houthalen

Gisteren werd er een schijnbaar gewonde kat gevonden langs de fietssnelweg. Hij sleepte met zijn achterpoten, dus dat was goed mis.
De meldster nam het versufte katje mee naar huis en wij werden gebeld.
Onmiddellijk zijn we in de auto gesprongen om een kijkje te nemen. Het katje was behoorlijk van slag. Dan reageerde hij versuft, daarna weer agressief, waarschijnlijk zal de pijn en angst ook een rol hebben gespeeld.
We besloten dat hij echt meteen naar een dierenarts moest,maar het was nog een behoorlijk opgave om iemand te vinden! De dierenartsen die opnamen wilden het katje niet opnemen. We kregen zelfs een antwoord dat wij niet bij het klantenbestand hoorden, dus tja... Leuk, als je met een ziek diertje hulp probeert te vinden.
Gelukkig mochten we wel meteen doorrijden naar 1 kliniek die ja zei.

Het ongecastreerde katertje liet zich goed onderzoeken, de paniek had weer plaats gemaakt voor enige sufheid. Wat scheelde er toch lieverd.
Op de foto's kwam er niks bijzonders uit, dus er moest centraal in het koppetje een probleem zijn. Eten wil hij nog niet, helaas...
We hebben bloed laten nemen om te kijken of er verder nog ergens een probleem is, want dit is niet zo goed...
Duimen jullie met ons mee??
Kom op manneke, vechten!


27-04-2020
Marijn gaat nooit meer weg ♥

Marijn gaat nooit meer weg

Mijn liefje.
Als ogen konden vlammen, dan ontplofte mijn hart.
Slepende achterpootjes zo lief, een luiertje in het zonlicht.
Een waggelend lichaampje door de warme stralen, een onbeholpen silhouet.
Je kijkt me aan en je bewegingen maken zich klaar in volle snelheid.
Jouw handicap maakt jou niet trager, enkel je achterbeentjes gaan niet mee.
Al jouw spieren worden aangespannen en de aanzet is gezet.
Daar ga je dan, op weg naar mij. Zo snel!
Je vliegt naar me toe, vol zelfvertrouwen. Spinnend, hoopvol, en je vraagt: Mag ik bij jou blijven?
Ja jongen.

Lieve Marijntje, jij bent thuis. Na maandenlange opvang, waarbij je toonde dat de gedeeltelijke verlamming geen donder uitmaakte, mag je gewoon blijven waar je nu bent. Bij ons.
Je hebt vele vriendjes, zoals de blinde broers Job en Jip. Of Fientje, waar je al plannen mee aan het smeden bent. Bommel, ook gehandicapt, die jou wegwijs maakt. Tobias, die al liggend door de wereld gaat en jou soms een tik geeft wanneer je weer eens iets te sociaal doet.
Er zijn veel speciale vriendjes in het huis, maar dat hebben jullie niet eens door. Iedereen is gelijk.
Marijntje, lief konijntje, kleintje, jij bent mijn( tje).
Wij houden van jou, welkom in ons huis, voor altijd de onze. x


27-04-2020
Een gecompliceerde bevalling...

Sansa kwam hoogzwanger in onze opvang en mocht bij ons ( voor de laatste keer) bevallen.
Gister was het dan zover. Nadat het eerste kittentje ter wereld kwam ging het echter mis. Mama wilde ten eerste niets weten van haar eerste baby en werd zelfs agressief. Pijn? De nieuwe weeën kwamen, maar er kwam geen kitten. Foute boel!
We belden naar de dierenarts die onmiddellijk alle afspraken verzette en een collega opriep. Twee dierenartsen stonden klaar om haar te ontvangen, want het zou een keizersnede worden.
Helaas zat er een dood kittentje vast in het geboortekanaal, en dat was het grote probleem. Was het kittentje te groot? De oorzaak is moeilijk te achterhalen. Gelukkig had Sansa nog een kittentje in de buik die WEL gered kon worden.
Picasso en Simba zijn twee kerngezonde kittens, maar omdat mama nog niet geheel uit narcose was, kregen zij de fles en konden zij voorlopig even in onze couveuse lekker slapen.
Nadat mama meer wakker was, werden de kittens herenigd met mama. Het zuigreflex zat heel goed bij de ukkies, alleen mama wist even niet wat ze ermee moest.
We gunden haar de nodige rust en herstel, dus we hielpen haar kittentjes een beetje, totdat ze zich beter voelde.
De melkproductie van mama is gelukkig op gang gekomen en begint beschermend te worden over haar kleintjes.
Nu liggen Picasso en Simba lekker tegen mama's warme buikje en kunnen ze rustig aan elkaar gaan wennen


27-04-2020
Nieuw gezinnetje, maar toch heftig...

Gisteren kregen we een nare melding uit Opgrimbie.
Een zeer lieve mama ( zwerfpoes) was bevallen van vier kittens, echter... mama was ziek. Het ging helemaal niet goed met haar. Haar buikje en haar tepels zouden er vreselijk uit zien.
Nadat we foto's kregen van de toestand, besloten we onmiddellijk in te grijpen.
We besloten het gezinnetje op te halen, want het zou nodig kunnen zijn dat we de kittentjes moesten bijflessen, zodat de wonden van mama konden helen. Ze had pijn.
Bij aankomst kregen we echter te horen dat er twee kittens van haar zouden zijn gestorven....
Mama en haar overige twee baby's namen we mee, we konden ook meteen doorrijden naar de dierenarts, want de buik van mama zag er helemaal niet goed uit.
Mina ( mama) bleek een erge ontsteking aan haar tepels te hebben. Het leken wel brandwonden. Arme meid! Ook gaf ze onvoldoende melk. Eén van haar baby's had een ondergewichtje. Maar lieve mama Mina toch...
Gelukkig is de kleine familie alert en actief. We zijn gestart met extra flesjes geven, zodat mama ook af en toe ontzien wordt.
Mama Mina blijkt een allerliefst meiske te zijn. Lekker kroelen, achter je aanlopen, beetje kirren, steekt zelfs haar pootje al omhoog om in de lucht te kneden. Ze is zo schattig...
Nu heb je rust. We gaan je wonden verzorgen, je buikje zalven en we helpen je met de verzorging van jouw twee baby's. Jij bent de mama, wij helpen je gewoon een beetje, oke?


22-04-2020
Mondmaskers te koop!

Onze creabea is achter de naaimachine gekropen en heeft een 100-tal mondmaskers gemaakt!
Mondmaskers in leuke motiefjes, met een schattige binnenkant. Aan de zijkant kan men een doekje/ papiertje schuiven ter extra bescherming.
Deze stoffen maskers kunnen herbruikt worden, door ze op 90 graden te koken in een pannetje water.
Deze maskers kunnen bijgemaakt worden, maar voor nu hebben we deze in voorraad! Wil jij in bezit komen van een herbruikbaar mondmasker, dan klik op de foto's. Daarin vind je per product de link, en via die link kom je dan in onze webwinkel!
Ze kosten 5 euro per stuk, excl. verzendkosten.
ALLE opbrengst gaat naar de verzorging van onze opvangertjes, dus... jij koopt, wij krijgen er ook iets voor terug.
Dank je wel!


22-04-2020
Help jij ons aan kittenvoer?

Help jij ons aan kittenvoer?

Lieve mensen, het kittenseizoen is gestart! Straks komen weer de piepkleine moederloze kittens schreeuwend om hulp. Tientallen nestjes met de meest uiteenlopende schrijnende achtergronden.
Ons kittenvoer vliegt er straks weer doorheen, en we vroegen ons af of jij het misschien leuk vond, om een klein mondje te voeden?

We willen het jullie lekker makkelijk maken! Nee hoor, geen ritje naar de winkel en dan ook nog de spullen moeten opsturen? Nee, gewoon lekker vanuit je stoel bestellen op Zooplus!
Oh, trouwens, als je op de banner van de Zooplus klikt op onze website, dan ontvangt Zwerfkat in Nood een percentage van hetgeen dat jij op deze site uitgeeft!
We hebben vooral natvoer junior nodig. Maakt niet uit welk merk, als het maar geschikt is voor onze allerjongste spruiten ;-)
Op onze hoofdpagina van www.zwerfkat.com, vind je bovenaan een zooplusbanner. Klik erop, en doe je boodschapjes zoals je altijd gewend bent. That's it.

Je kunt het adres van ons kattenasiel Villa Vagebond opgeven, dan maken wij later een mooie foto van jouw cadeautje en zullen we dit op Facebook tonen!

Adres: Villa Vagebond, Waaierhofstraat 36A, 3680 Maaseik.

Heel heel hartelijk dank namens onze kleine spinnertjes, samen maken we het verschil!

Voor degene die liever hebben dat wij van donaties voer kopen, dan kan dat ook ♥

https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html…


22-04-2020
En ons 6e moedertje is binnen...

Aanstaande wel te verstaan. Deze lieve meid werd gevonden in Millen ( Riemst), waar ze in de avond geregeld bij de melders om een hapje eten kwam bedelen. Echter... haar dikke buik viel op. Ze liet zich niet zomaar pakken, dus de vangkooi werd gezet. Al snel liep ze erin, zo'n braaf diertje.
Naderhand bleek Missy helemaal niet zo schuw te zijn. Sterker nog, ze liet zich gewillig aaien en genoot er ook nog eens van ;-)
Vandaag even een check bij onze dierenarts en hij vermoedt dat Missy over ongeveer een weekje is uitgeteld.
Uiteraard geldt ook voor haar: meteen haar laatste nestje, daarna de knip erop!
Zo, en nu lekker genieten, eten en uitrusten he meiske, komt goed ♥

ps het heeft GEEN ENKELE zin om nu al te reageren op eventuele adoptie Missy.


22-04-2020
Gekibbel aan het ontbijt ♥

Onlangs kwam dit gezinnetje bij ons binnen, mama heel erg bang en overstuur.... Nu zien we ineens een heel ander tafereeltje ;-) Kijk maar eens mee ♥


22-04-2020
Yikke, bofkont! ♥

En nu mogen we kennismaken met de wondere wereld

Mama Dynah beviel 14 dagen geleden van 4 gezonde baby's! Yip, Yitse, Yinthe en Yille.
Enkele dagen later kregen we een melding van een moederloos kittentje en we besloten hem een echte mama te geven, ipv de fles en een knuffel. Dynah vond dat een errug goed plan en griste Yikke al uit onze handen ;-) De bende van vijf groeit goed! En piep! De oogjes zijn aan het opengaan, alweer een mijlpaal voorbij.
Wat heb jij lieve oogjes kleine Yikke ♥

En ben je blij met je bezitterige mama? Bofkont


22-04-2020
Het seizoen is gestart!

De kittens en de mama's melden zich nu. Degene die ons kennen, weten dat wij het liefst zoveel mogelijk gezinnen compleet willen houden, ook al is mama schuw of bang.
Ons vierde gezinnetje is binnen.
Een jong gezinnetje ( mama met 5 kittens) had zich al een tijdje genesteld in een berghok. Mama was niet gecharmeerd van ons mensen en bij elk bezoekje van de tweebeners werd ze beschermend, boos.
Helaas mochten ze daar niet blijven, dus werd het een vangactie....
Mam bleek al heel wat jaartjes zwanger te zijn geraakt, en dus ook behoorlijk wat nestjes te hebben geworpen. Dit moet nu voor eens en altijd afgelopen zijn. Dit is haar laatste nestje, dan gaat de knip erop.
Nadat het gezin was gevangen ( mama met vangkooi gevat), werden de kleintjes en mams ondergebracht bij ons opvanggezin.
Mama verschool zich meteen ergens op een veilig plekje, de kittens bleven tevreden en sliepen samen op 1 hoopje.
Het gaat weer tijd kosten, zorgen geven, omdat mama erg onder de indruk is. Maar wij geven niet op, we zijn dit gewend en weten dat zoiets tijd kost.
Komt goed, maar het blijft altijd verdrietig.
Wij willen nogmaals benadrukken: trek een gezin NIET uit elkaar, hou ze zo lang mogelijk samen. Ze hebben elkaar nodig, elke kitten heeft haar/zijn mama nodig en de nestgenootjes. De mama is hier de allerbelangrijkste schakel.


22-04-2020
Welkom Sansa!

En onze vijfde mama in the house...

Het houdt niet op met meldingen van zwangere poezen. Ditmaal stellen wij aan u voor: Sansa.
Dit bange diertje (rond de 7 jaar oud), is enkele dagen geleden bij ons binnengekomen.
Ze is hoogzwanger en dat is niet de eerste keer, helaas. Door de jaren heen heeft ze toch al ongeveer 4 nestjes gehad, dus daar worden wij niet blij van. Uiteraard geldt ook hier: we laten het nestje geboren worden, maar daarna gaat voorgoed de knip erop!
Mama is moe heel erg moe, haar ongeboren kleintjes zijn beweeglijk en druk. Zelfs wij zien de drukte van de buitenkant. Sansa toch, het valt allemaal niet mee he... Hopelijk snel de bevalling, zodat je eindelijk kan rusten en bijkomen. Gelukkig kunnen we al voorzichtig je rugje strelen, dat is al heel wat. Succes straks meiske ♥


17-04-2020
Aischa, bevallen ♥

Aischa, onze zwangere mama in onze opvang is gisteren bevallen.

Een paar weken geleden kwam Aischa in onze opvang. Zij was achtergelaten door haar baasje en moest zelf haar plan trekken. Maar ze had een dik buikje, dus de alarmbellen gingen af...Ze mocht bij ons binnenkomen.

Gisteren bracht ze drie gezonde kinders ter wereld en ze is een uitstekende mama! Nu kan het kersverse gezinnetje in alle rust bijkomen en genieten van elkaar. De kittens zijn nog NIET te reserveren, maar dat was waarschijnlijk al duidelijk ;o)


 

 

13-04-2020
KATTENVERZORGERS GEZOCHT!

🐾🐈***KATTENVERZORGERS GEZOCHT*** 🐈🐾

Verzorgers gezocht voor ons kattenasiel Villa Vagebond in Maaseik!

Heb jij een groot hart voor dieren, en wil jij heel graag met katten werken? Dan kan JIJ verschil maken!
Ons kattenasiel Villa Vagebond, draait volledig op enthousiaste vrijwilligers, waarbij zorg en liefde voor de katten centraal staat.
We hanteren een No Kill- beleid, wat betekent dat geen enkel dier wordt ingeslapen, omdat het bv. te oud is, te lang wacht op een baasje, te schuw is, of ziek. Enkel wanneer een katje terminaal ziek is, en het heeft pijn, dan is euthanasie wel op haar plaats.

Wat zijn zoal de taakjes die je gaat doen:
- Katten verzorgen (o.a eten geven, kattenbakken verschonen, veel knuffelen, evt. medicijnen toedienen, observeren, socialiseren van bange katten)
- Poetswerkzaamheden (dweilen, schrobben, ontsmetten, vegen, stofzuigen, was draaien etc.)

Wat zoeken wij in jou:
- Veel liefde voor de dieren, een band met hen kunnen opbouwen
- Verantwoordelijkheidsgevoel, flexibiliteit
- Kunnen samenwerken in teamverband

Wat krijg je terug?
- Veel liefde van de katten
- Een leuke werksfeer
- Gezellige ruimtes om in te werken
- Een goed gevoel

Heb jij een paar uurtjes per week tijd, en ben je al nieuwsgierig geworden? Vraag dan meer info via : info@vagebond.com

Samen maken wij verschil, voor hen, die ons ontzettend hard nodig hebben! Tot snel?


12-04-2020
Vrolijk Pasen!

Lieve mensen

Ondanks deze moeilijke periode, wensen wij jullie alle goeds toe in goede gezondheid, en ook een fijn Pasen! Maak er wat moois van samen met het gezinnetje of lekker in je eentje.
Blijf positief en geniet van de kleine dingen, de dingen die je ervoor niet altijd zag. Het is niet altijd makkelijk, maar we komen er sterker uit, jij, en jij en jij ♥
Omarm het mooie weer, een hele dikke kus van ons allemaal! ♥

Foto: Cat’chy Images


11-04-2020
DUS!


11-04-2020
Update Lowie!

Kijk eens hier naar deze prachtige snoet!

Vlak voor de kerstdagen vorig jaar:
Lowie zwierf al jaren rond bij appartementsblokken in Leuven. Doodziek, broodmager...
Een gehavend lijfje, zoveel doorstaan, zoveel al meegemaakt. Zijn kaakje bibberde, terwijl de snot aan alle kanten eruit liep. Zijn vachtje zo vies, zijn ogen zo treurig.
We besloten zsm in te grijpen, want dit kon geen dag meer wachten. Onze arts schrok behoorlijk van zijn bekje.
Hij had een zeeeer ernstige tongerosie, behoorlijk wat rotte losse tanden waar erg veel etter onder zat.
Onze dierenarts gaf aan dat hij verschrikkelijk veel pijn heeft geleden, maar echt enorm. Hij was uitgedroogd en zo mager...

Dat was toen, nu herkennen we hem niet meer terug!
Lowie ziet er nu stralend gezond uit, een lekkere gezonde toet en een mooie vachtje.
Helaas is Lowie nog altijd niet benaderbaar, maar dat is oke voor ons, hij mag gewoon zichzelf zijn zonder druk vanuit onze kant. Geniet maar van het zonnetje in de buitenren jongen, je bent een hele dappere knappe jongen ♥


11-04-2020
Vermist?

Vreemde melding, wij vermoeden dat hij vermist is!

Vandaag hadden we een zeer vreemde melding aan onze voordeur van ons kattenasiel Villa Vagebond in Maaseik.
Een meneer stond aan de deur. Hij had een zwervertje gevonden, en die was vies. Hij had het dier gewassen en een bandje omgedaan, maar nu zocht hij elders onderdak.
We gaven hem verschillende opties en wilden hem enkele telefoonnummers doorgeven, maar hij onderbrak ons.
Hij wilde geen niet- essentiële verplaatsingen doen, anders kreeg hij een boete (?).
Toen we hem fijntjes uitlegden dat een asiel niet zomaar aan de deur katten aannam en hij eerst moest bellen, begon de woede de overhand te krijgen. "Oke, dan smijt ik hem wel buiten."
We hebben toen maar besloten om het katje aan te nemen, in de veronderstelling dat het katje in de auto zat. Niet dus.
Hij reed weg en kwam ongeveer 5 minuten later terug. Hij had de kat op de arm en duwden hem letterlijk in onze armen en weg was hij....

Nu, van 1 ding zijn we zeker: dit is geen zwerver. Rafaël (zo hebben we hem genoemd) is een halflanghaar katertje, zeer goed verzorgd, geen enkele klit in de vacht, hij voelt zijdezacht aan...
Rafaël is super lief, maar natuurlijk erg onder de indruk.
Was het hun eigen kat? Of is deze lieverd verdwaald? Het bandje wat hij om had was niet nieuw en zwart van kleur.
Wij gaan nu op zoek naar zijn baasje!! Hij komt uit de regio Maaseik, en is nog niet zo heel oud.
Wie o wie herkent hem, helpen jullie mee aan deze zoektocht?


08-04-2020
Babyhoekje

Alle opbrengst gaat volledig naar de medische kosten van onze opvangertjes ♥

Baby op komst?
Ook nu worden er natuurlijk vele schattige baby'tjes geboren en zal het kraambezoek eventjes uitgesteld moeten worden. Maar je kunt je vriendin/familie/buur/kennis wel verrassen met origineel kado!
Wij zullen dan ons productje leuk verpakken en opsturen naar het kersvers gezinnetje;-)

1.Rammelaars. Gehaakt in katoen met daarin een rammelkraaltje. Kan ook op bestelling
Bram de beer
Gijs de giraf
Lewis de leeuw
Pien de muis

8,50 euro.

2. Knuffeldoekjes. Kan ook op bestelling.
Deze zijn superzacht en voorzien van een bijtring en een adapter om een tutje aan te hangen.
Gemaakt met speciale garen, daarom ook wat duurder.

17,50 euro

Bestellen kan via: handgemaakt@zwerfkat.com


08-04-2020
Dynah is gisternacht bevallen ♥

Onlangs kregen we een hoogzwanger poesje in onze opvang. Ze was gesignaleerd op de parking van een ziekenhuis. Leuk dat ze zich in de buurt van het ziekenhuis bevond, maar meiske? Dat is voor de mensendieren, voor hele zieke mensen, jij kan beter naar ons komen, lijkt ons een veel beter plan!
Dynah mocht naar onze opvangmama, waar ze veilig was, voedsel in overvloed en een fijne plek om te bevallen.
Natuurlijk kiest een kat HAAR tijdstip en HAAR plek uit, dus daar zit je dan met je goede bedoelingen ;-)
Midden in de nacht besloot ze achter de tv de bevalling in werking te zetten. Oef...
Maar alles verliep voorspoedig en kon onze opvangmama met slaapkamerogen het ontroerende tafereeltje aanschouwen. Pas op, dit is natuurlijk meteen haar laatste nestje, want wij zijn helemaal pro steriliseren, maar als een poesje hoogzwanger binnenkomt en je mag aanwezig zijn tijdens een bevalling... dan is dat een wonderlijk schouwspel op afstand.
Dynah is een fantastisch moedertje. Ze beviel van 4 stevige gezonde kittentjes! Welkom ukkies, dank je wel lieve mama ♥


05-04-2020
Voor het eerst in de tuin ♥

Onze olijke Marijn mocht gister voor de eerste keer een schuifwandeling maken door de ( afgezette) tuin.
Met zijn neusje fier in de lucht, volgde hij de onbekende geuren, de zoemende vliegjes, de bewegende blaadjes en de zonnestralen die hem speels kietelden op zijn kopje.
Er ging een wereld open voor pamperboy Marijn ♥


05-04-2020
Hoe gaat het nu met Lucy?

Kennen jullie onze Lucy nog? Ons prachtige eigenzinnige meisje uit Aleppo?
Een tijd geleden kwam zij in onze opvang, helemaal overgekomen uit Syrie. Dat was nogal een onderneming voor haar, maar ze vond het allemaal prima.
Haar pootje had een flinke wond die maar niet genas, dus konden we ook niet op zoek gaan naar een definitief huisje.
Maar ojee... ze had een BLOEDhekel aan andere katten, maar dan ook echt een grondige hekel. Zodra ze een soortgenootje zag, wilde ze er erop los timmeren. Als haar geschreeuw verstaanbaar zou zijn voor ons mensen... nou.... dan hadden we waarschijnlijk heel wat nieuwe scheldwoorden geleerd :-D
Zo kon het niet langer. Dit was niet fijn voor Lucy, altijd maar opgesloten moeten zitten, daarom deden we een tijdje een oproep voor een eenmalig gastgezin zonder eigen dieren. En ja hoor, we vonden een fijn gastgezin!
Lucy amuseert zich te pletter, ze is daar de koningin op haar troontje ♥
Ze draait lekker mee in het gezin: Tv kijken doen ze samen, maar met Lucy op de eerste rij. Lekker luieren doet ze graag languit in het zonnetje, ze slaapt knus op bed, liefst bij haar mensjes.
Haar wond is zelfs genezen! Allemaal goed nieuws dus voor diva Lucy en wat een lieve foto ♥

Psssttt.... we kregen net goed nieuws in ons oor gefluisterd. Lucy mag zelfs bij haar opvanggezin blijven wonen, voor altijd!


02-04-2020
Welkom Dynah!

En hier is ons nieuwe zwangere mamaatje....
Onlangs kregen we een verpleegster van het ziekenhuis Maaseik aan de lijn.
Op de personeelsparking van het ziekenhuis liep een kat rond met ontstoken ogen, vuile vacht en hij/zij liep raar. Er lopen nog katten rond, maar zij zien er allemaal goed uit.
We besloten een vangkooi uit te zetten, want het diertje baarde ons toch zorgen.
Gister was het prijs! Een katje in de vangkooi!
Maar... dit katje zag er beter uit. Qua uiterlijk leek ze op het aangemelde katje, maar toch..
We besloten hem/haar toch mee te nemen, je weet maar nooit. Eenmaal in onze opvang was het al snel duidelijk dat het om een zwanger poesje ging. Haar buikje was dik en strak, haar tepels opgezet. Oei, oei, oei.
Was dit nou hetzelfde katje als de oorspronkelijke melding? In elk geval, ze kon zeker niet terug, ze gaat straks bevallen.
We houden in elk geval de parking in de smiezen, want het kan goed zijn dat de oorspronkelijke kat van de melding hier nog altijd rondloopt.
Dynah is in elk geval veilig. Ook dit zwanger meiske mag bij ons in alle veiligheid en liefde haar kittens ter wereld brengen ♥


02-04-2020
Welkom Aischa!

In deze moeilijke periode blijft ons werk gewoon doorgaan. Het kittenseizoen is nog niet losgebarsten, maar we hebben toch al een mama met kittens in de opvang en sinds nu ook Aischa, zij is zwanger.
Aischa werd achtergelaten door haar baasje, haar wel en wee interesseerde hem totaal niet.
Uit compassie begon iemand anders haar eten te geven. Maar ineens kreeg ze een buikje die begon te groeien...
Via foto's konden we enkel constateren dat ze absoluut zwanger moest zijn, dus... kom maar naar ons meisje.
Aischa is een zeer lief poesje en erg dankbaar dat ze nu een dak boven haar koppetje heeft, eten à volonté maar vooral: een veilige plek om straks te kunnen bevallen.
Welkom knappe meid! ♥
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg