Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

27-03-2020
Geen paniek!

NIEUWS ivm de kat die corona zou hebben gekregen van het baasje die besmet was met corona

Het gaat over een kat die samenleeft met een zwaar besmette coronavirus patiënt. De kat heeft op een bepaald moment darmproblemen gehad inclusief braken. De eigenaar heeft ontlasting en braaksel verzameld en op laten sturen naar de Faculteit Diergeneeskunde in Luik. Via een PCR test, kwam daar positief op corona uit. Dit is nog geen sluitend bewijs dat er een echte infectie gebeurd is. Deze stalen kunnen op een andere manier besmet zijn geraakt, bv. via contact baasje ( slijm van bv hoesten).
Verder onderzoek zal dit nog moeten uitsluiten, dus er is GEEN sluitend bewijs tot nu toe!

En voor de duidelijkheid: een kat kan een mens NIET besmetten!


26-03-2020
Teken a.u.b. de petitie!

Dierenartsen en dierenhulpverleners moeten in Nederland op de lijst van vitale beroepen komen!

In ons België zijn wij gelukkig opgenomen, maar in Nederland is dit nog niet het geval.
Hoe is dit toch mogelijk? Dit kan en mag toch zeker niet gebeuren in deze moeilijke tijd van crisis! Worden hier de dieren nu echt de dupe van?

Teken jij ook deze ZEER belangrijke petitie? Delen zou ook fantastisch zijn!

https://dierenzorgookvitaal.petities.nl/…


22-03-2020
Mededeling verzorging dieren en adopties

Lieve mensen.

We hebben eindelijk nieuws gekregen van onze minister van dierenwelzijn Ben Weyts. Ik kopieer een deel:

"Weyts kan nu na overleg met het crisiscentrum bevestigen dat het verzorgen van dieren die voor hun welzijn en gezondheid afhankelijk zijn van de mens een essentiële activiteit is. Het gaat dan om alle gehouden dieren, maar ook om zwerfdieren. Dat betekent dat de dierenasielen kunnen doorwerken. Dieren afstaan of adopteren kan wel alleen nog op afspraak. Iedereen moet altijd rekening blijven houden met de voorschriften rond hygiëne, afstand en voorzichtigheid.
“De terechte aandacht voor de gezondheid van de mens mag er niet toe leiden dat we de gezondheid van dieren uit het oog verliezen”, zegt Weyts. “We kunnen in de dierenasielen gelukkig rekenen op gemotiveerde vrijwilligers, die zelfs in moeilijke tijden blijven instaan voor dierenwelzijn. In woord en in daad."

Dit betekent voor ons concreet, dat we enkel in ons kattenasiel Villa Vagebond de adopties laten doorgaan (dus niet bij de gastgezinnen), mits volgens onze afspraken en genomen maatregelen.
- We werken enkel op afspraak.
- De adopties vinden plaats in onze buitenrennen, waar gepaste afstand genomen kan worden van elkaar.
- Er kan steeds maar 1 persoon terecht voor een eventuele adoptie. We bespreken onderling hoe we de overige gezinsleden kunnen betrekken bij de adoptie.
- We ontvangen geen cash geld, adoptiegelden worden per plaatse overgeboekt via uw gsm.
- We willen ondanks deze uitzonderlijke situatie benadrukken, dat we onze tijd zullen nemen bij elke adoptie en we samen een goede match zullen vinden tussen u/ uw gezin en onze dieren. Want dat is een mooi moment, en die mooie momenten neemt niemand ons af, zelfs het coronavirus niet!


19-03-2020
Mededeling!

Mededeling

Ook wij zijn genoodzaakt door het vreselijke coronavirus, ons asiel voor publiek te sluiten. Er kunnen geen dieren meer bij ons geadopteerd worden tot nader orde.
Ook voor ons is het roeien met de riemen die we hebben, want als er geen goede doorstroom van plaatsingen is, blijft ons kattenasiel Villa Vagebond vol. Concreet betekent dit dat al onze opvangertjes letterlijk in lockdown zitten.
We kunnen enkel spoedgevallen helpen.
Onze gastgezinnen staan sowieso paraat voor het kittenseizoen, maar we houden ons hart vast. Wat gaat deze periode hen en ons brengen...
Achter de schermen gaat de verzorging natuurlijk gewoon door. Onze diertjes zijn veilig en er zal hen aan niets ontbreken, met dank aan al onze vrijwilligers, verzorgers en gastgezinnen.
De komende weken worden er geen katjes ter adoptie gezet op ons Facebook, maar zodra de situatie veranderd, dan hopen wij dat zij snel een warm verdiend mandje vinden.
Zorg voor jezelf, en dank jullie wel voor het begrip ♥

ps. we blijven jullie natuurlijk wel spammen met leuke foto's en filmpjes van onze schatjes, en delen ons wel en wee met jullie. x


18-03-2020
Beste Ben Weyts...

Wij zijn een kattenasiel, ook tijdens de corona.
Wij redden levens, zieltjes die van ons afhankelijk zijn.
We krijgen spoedmeldingen van aangereden katten in levensbedreigende situaties. Moederloze kittens die sterven als wij niet ingrijpen. Doodzieke zwerfkatten die geen enkele zorg krijgen. Er is niemand die voor deze dieren zorgt, daarom moeten wij rijden om hen van de straat te halen en de eerste essentiële zorg te bieden. Dat is onze plicht.
Er worden allerlei maatregelen genomen, we hebben de persconferentie gezien van gisteravond. En het is heel goed, dat er zoveel maatregelen genomen worden. Alles om onze medemens en onszelf te beschermen. Dit kunnen wij enkel toejuichen.
Maar hoe zit het nu met de dieren, beste Minister van Dierenwelzijn. Nergens worden zij benoemd, zij tellen niet mee? Waar staan ZIJ beschreven?
Het klinkt misschien heel stom, maar... als we allemaal binnen blijven, wat gebeurt er dan met alle hulpeloze dieren. Worden noodlijdende dieren gesignaleerd. Worden zij gezien, en MAG er ingegrepen worden?
Alle dieren die buiten leven. Mogen zij eten krijgen? Mag daar zorg aan worden verleend.
Wij verzorgen katten in ons asiel. De nodige maatregelen zijn genomen, maar mogen de verzorgers straks niet meer komen? Is dit niet essentieel of moeten we de dieren een zelfredzaamheidstraining gaan geven?

We staan aan de vooravond van het seizoen van de kittens. Moederloze kittens die sterven als wij niet ingrijpen.
Mogen wij uitrukken, of krijgen wij bij elke rit een boete omdat het geen essentiële rit is. Wij weten het niet.
Wij zullen altijd paraat staan, maar wij weten niet wat er boven ons hoofd hangt.
Wij willen ondanks alle ernstige situaties toch een boodschap meegeven aan publiek voor de dieren, zij die ons nodig hebben..
Hou jouw omgeving in de gaten. Ondanks de crisis blijven wij doorgaan, we worden beroerd bij de gedachten dat wij hen niet meer kunnen helpen.
Ga je wandelen? Kijk om je heen.
Zie je dierenleed vanuit jouw huis? Bel ons!
Zorg voor jezelf, voor je geliefden, maar vergeet de dieren niet.
Wij lijden financieel ook groot verlies, want onze evenementen zijn allemaal afgelast. Maar weet je? Geld speelt nu geen rol, de levens van de dieren tellen nu mee.
Wij hebben geen idee welke boetes we gaan krijgen als we uitrukken voor een dier in nood. Maar denk maar niet dat we hen in de steek laten, wij blijven doorgaan, altijd.
Wees niet alleen zorgzaam voor je medemens, blijf alert en zorgzaam voor alle levende wezens, vergeet de dieren niet. Alsjeblieft...


15-03-2020
Inzamelactie Maxi Zoo Hoboken

Na de inzamelactie Maxi Zoo Merksem, is het nu inzamelen geblazen in Maxi Zoo Hoboken.
Vanaf vandaag staat de voedselinzamelactie weer in teken van Zwerfkat in Nood.
Binnenkort start het nieuwe kittenseizoen, dus alle hulp is welkom.
Ben jij toevallig in de buurt van deze winkel en wil je onze opvangkatjes helpen? Spring dan zeker eens binnen en doneer wat in de asielbox.
Alvast dikke merci namens onze opvangertjes 🐈


15-03-2020
Welkom Woezel!

Daar is ons mannetje dan!

Een paar dagen geleden vertelden we jullie over een erg ziek diertje uit Gingelom.
Een reminder:
"Er zou al een tijdje een zwerfkat bij de meldster komen eten. Een heel aanhankelijk katertje. Achteraf bleek hij toch al een tijdje ziek te zijn, dus mocht hij bij ons binnenkomen.
Maar toen we hem zagen, tartte alle verbeelding. Hij had een gezwel boven zijn oog, rochelde enorm bij elke ademhaling, had een vieze open wond aan de staart en droeg een hele 'rottende' geur met zich mee.
Onze vriend moest bij onze dierenarts blijven.
Zijn bekje was een ravage, hij had een tumor boven het oog. Deze is inmiddels verwijderd en zijn staartje werd verzorgd. Hij is aids-positief, maar we wachten nog even de bevestigingstest af.

Dat was een paar dagen geleden, ondertussen mocht Woezel met ons mee! Hij is er nog niet, maar wat was hij blij toen hij na enkele dagen zijn pootjes mocht strekken. Lekker mocht rondlopen, knuffelen, bijslapen.
Het zo'n lieverd, zo'n snoes.
Ondertussen verzorgen we zijn staartje, krijgt hij medicijntjes en houden we zijn neusje vrij. Komt goed lieverd x


12-03-2020
DANK JULLIE WEL!!!

En daar istie dan, onze aangekochte couveuse dankzij jullie! Jazeker, we hebben de eerste gisteren al opgehaald. De tweede is in de maak, die halen we volgende week ook op.
We hebben al behoorlijk wat couveuses, maar we kwamen er twee tekort. Dankzij een actie op Facebook hebben jullie ons zo goed geholpen! Couveuses zijn niet goedkoop, maar omdat de actie zo'n succes was, hebben we een groter maatje gekozen, zodat grote nesten straks wat meer ruimte krijgen. En dat allemaal dankzij jullie <3 <3

Dank jullie wel, onze moederloze katjes krijgen straks de beste start die we hen kunnen bieden! xxx


09-03-2020
Help jij ons aan nieuwe couveuses?

Durft te vragen: Help jij ons aan twee nieuwe couveuses?

Lieve mensen, we zijn achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen voor het komende seizoen. Ons eerste gezinnetje is binnen, hopelijk geen teken aan de wand dat straks de moederloze ukkies volgen...
Onze couveuses worden onderling verdeeld en we komen er nog twee standaard couveuses tekort.... We werken het liefst met couveuses, om zo onze mini's een zo goed mogelijke start te geven.
Elke couveuse kost 200 euro, daarom hebben we 400 euro nodig voor twee stuks.

Help jij mee onze couveuses zsm te bestellen? Dat zou fantastisch zijn!

Zwerfkat in Nood
IBAN: BE11 0013 8231 3048 (B)
IBAN: NL29INGB0009480375 (NL)
ovv couveuse

of betaalverzoek:

https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=uaMEN9JD8VyFnwPrdnSmAK0z83z9MMVY

Alvast ontzettend bedankt namens onze toekomstige hummels ♥


07-03-2020
Welkom Mama Mia en Kits!

En we zijn begonnen...

De EERSTE kittens van dit jaar zijn een feit.
En weet je wat zo mooi is? Ze hebben hun mama!
We kregen gisterochtend melding van een mamapoes die net was bevallen van een vierling in een tuin. Maar meiske toch...
We besloten meteen in te grijpen en de kersverse familie binnen te halen. Een warme veilige plek, bij onze opvangmama.
Mama Mia ( snap je em ;-) ) heeft 4 gezonde kinders ter wereld gebracht! Welkom in de wondere wereld lieve kleine ukkies. Onze Fedde, Teun (foto), Jetje en Aagje.
Liefjes, jullie krijgen alle rust om te groeien, samen met jullie mama. Mama Mia is ontzettend lief en zorgzaam. Zo beschermend naar jullie kleine spruiten. Welkom ♥


07-03-2020
Help jij mee onze katjes warm te houden?

In de meest letterlijke zin....de stookkosten rijzen de pan uit in ons kattenasiel Villa Vagebond.

We vermoeden een lek in de leiding van de gastank, want alles lijkt in lucht op te gaan. Er is reeds een bedrijf ingeschakeld en uiteraard is er nieuw gas besteld....
Een reparatie en een volle gastank gaat ons zeker 1500 euro kosten, terwijl we nog geen 2 maanden geleden ook al bijna 1000 euro aan gas uitgegeven hebben.
Dit geld hebben we heel hard nodig voor onze medische kosten, maar niet stoken is gewoonweg geen optie....
Vanwege onze oudere en ook veel zieke diertjes, is warmte echt een noodzaak. Ook de warmwatervoorziening is onontbeerlijk voor een asiel. Al met al een grote, onvoorziene hap uit ons budget, die we zelf moeten bekostigen.
We spenderen liefst alles aan onze katjes, maar we komen er niet omheen, daarom vragen we namens de Vagebondjes om ons te helpen, zodat onze katjes zorgeloos kunnen genieten van een aangenaam verwarmde ruimte. Zwerfkat in Nood is de moederorganisatie en zal ook bijspringen.
Wil jij ons asieltje ook helpen via een kleine donatie om ons asieltje te verwarmen? De Vagebondjes bedanken jou alvast vanuit de grond van hun warme hart <3

Villa Vagebond: o.v.v. Verwarming
BE57 0016 9018 9735 (BE)
NL67 INGB 0007 7127 39 (NL)

Of via onderstaande betalingslink:
https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html


07-03-2020
Infomiddag gastgezin of gastgezinbegeleider!

Lieve mensen.

Wil jij daadwerkelijk een katje redden, jong of oud? Heb jij interesse in het fungeren als gastgezin, maar je weet-het-nog-even-niet?
Gastgezinbegeleiders vangen niet op, maar helpen juist onze gastgezinnen, ervaring niet vereist, je leert al doende. Maar je weet het nog niet?
Wat is dat eigenlijk, wat houdt het in om kittens op te vangen. Indien je interesse elders ligt: wat houdt het in om gastgezinnen te begeleiden?
Vele vragen verdienen de juiste antwoorden. Ongedwongen, in gezellige sfeer.
Wil jij vrijblijvend info over gastgezin worden? Kom op onze infomiddag!
Wil jij meer weten over gastgezinbegeleiding? Absoluut welkom.

Wanneer:

22 maart:
1. 13.00- 14.30 uur
2. 14.30-16.00 uur

Waar:
1. Waaierhofstraat 36A, Villa Vagebond, Maaseik
2. Kraaibornstraat 49, Buddy Kat, Tongeren

Jij kiest de tijd en de plek.

Mail je aanmelding door naar: gastgezin3@zwerfkat.com

De koffie staat klaar en hmmm ook een stukje taart! dan praten we informeel samen eens over wat jij wil.
Hebben we een date?


02-03-2020
Red daadwerkelijk leventjes...

Red daadwerkelijk leventjes, word gastgezin!

Opvanggezinnen zijn de spil van onze organisatie, zonder hen kunnen we niet bestaan.
Momenteel zoeken we op zoek naar gastgezinnen voor kittens en volwassen katten in alle soorten en maten :-)
We willen de schrijnende gevalletjes altijd kunnen blijven helpen, en daar hebben we elkaar voor nodig.
Het is prachtig mooi en dankbaar werk, want u ziet deze dieren daarna naar een definitief thuis gaan, en daar deed u het tenslotte allemaal om!
Wij betalen alle onkosten, u moet alleen maar heel goed voor hen zorgen en heel veel liefde geven:-) Mooie herinneringen worden opgebouwd om de oude voor eens en voor altijd te doen vergeten.
Vraag vrijblijvend informatie!
gastgezin3@zwerfkat.com, of kijk op onze website: www.zwerfkat.com
Gewoon doen!
Locaties: Limburg ( o.a regio Lommel, Landen, Hasselt, Maasmechelen, Maaseik, Tongeren,Sint Truiden, Lanaken etc. etc) en Antwerpen

Zorgzaam zonder grenzen


02-03-2020
Update Stan!

Nu kunnen we eindelijk jouw mooie snoetje zien!

Het heeft wat weekjes geduurd, maar nu eindelijk mocht de nare mummie verpakking van zijn koppetje.
Kennen jullie hem nog?
Even een reminder:
"Stan kreeg al een tijdje eten van de meldster, maar nu begon de lieve mevrouw zich toch wel hele erge zorgen te maken.
Stan heeft akelige wonden op zijn kopje en oren, dus geregeld liet ze de dierenarts aan huis komen. Daar werd hij ingevangen, kreeg hij een spuitje en dat was het dan weer. Uiteraard genazen de wonden niet, daar is wat meer voor nodig...
Mevrouw kreeg van de dierenarts het advies om een opvang te zoeken, maar ja.... wie wil zo'n kat nu adopteren.
Ze belde naar het plaatselijke dierenasiel, maar deze weigerde hem op te nemen. Reden? Een zieke kat kunnen we niet herplaatsen, dus helaas.
Stan had niet alleen schurft op zijn kopje, er bleken ook nog eens tumoren op en in zijn oren te zitten.
De tumoren werden verwijderd en de schurft behandeld."

Onze dierenarts is zeer tevreden over de wonden op zijn kop. Tientallen draadjes zitten er nog in, maar dat is maar tijdelijk. Nu nog heel eventjes een kap om en dan ben je GENEZEN.
Onze jongen was zo bang en boos. Je zou voor minder natuurlijk. Maar weet je wat?
Hij heeft de klik gemaakt!! Hij vindt het zaaaaaalig om gestreeld te worden, prrr prrrr. Staartje fier in de lucht en genieten maar.... Wat heeft hij dit verdiend zeg!
En hey, weet je wat? Als hij straks is genezen, dan gaan we een fijn huisje voor hem zoeken. Dat is nl. waar een kattenasiel voor staat. Je doet al het mogelijke voor je dieren om hen daarna een gouden toekomst te bieden.
Ja Stan, zo is het. En wat fijn dat we nu je mooie gezichtje kunnen zien ♥
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg