Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

28-09-2017
Weer een kleine hummel rijker

Gister kregen we telefoon van een aardige dame uit Houthalen. Ze hoorde 's avonds een luid gepiep uit de tuin komen. Leek wel een diertje in nood, toch maar even gaan kijken!
Verhip, twee kleine kraaloogjes keken haar aan, wat een klein hummeltje! Ben jij maar alleen? HONGER!
De meldster nam hem mee naar binnen en probeer met een spuitje wat voeding te geven. Dit verliep allemaal niet zo vlotjes... Geen mama in de buurt, dan wordt het ingrijpen. Diezelfde dag konden we Teemo veilig stellen en ligt hij lekker in de warme couveuse.
Flesje? Ja hoor, dat ging erin als niks, ons gulzige ventje

28-09-2017
18 jaar op straat en een onverwachts afscheid van haar 16-jarige zoon

Gisteravond kregen we een zeer ernstige spoedmelding te pakken. In Maaseik werd er een oude kater aangereden en voor dood achtergelaten. Een bewoner vond hem op straat, en legde hem in zijn garage. Er zat nog maar weinig leven in... Vervolgens belde hij de politie, maar die niet wilde komen. Uiteindelijk kwam hij bij ons terecht.
De 16-jarige kater zakte steeds verder weg, en onze vrijwilligster liet alles vallen en reed met hoge spoed naar het diertje. Ondertussen probeerden we een dierenarts te bereiken, wat blijkbaar niet zo evident was. We zagen dat hij niet veel tijd meer had. Eindelijk hadden we beet en konden we hem brengen. Maar we zagen dat hij de deur tot de dierenarts niet meer zou halen, dus namen we hem in onze armen en fluisterden hem rustige woordjes toe. Hij stierf.
Maar wat we niet wisten, was dat hij nog een moeder van 18 jaar had, ook op straat...

De straatnaam kwam ons heel bekend voor, hadden we niet nog een melding de dag ervoor gehad? Even terugbladeren en ja, verhip. De buren!
Na wat speurwerk, bleek het de bewuste kat te zijn. Maar hij had blijkbaar nog een moeder. Aangezien hij er sowieso heel slecht uitzag, besloten we zijn moeder te redden. Een zwerversleven op straat was een no-go voor dit hoogbejaarde meiske.
De dame die jarenlang voor moeder en zoon had gezorgd, vond het erg dat de kater was gestorven, maar ze wilde het oude poesje niet meer, we mochten haar meteen meenemen.
We pakten haar op, en haar oude vermoeide oogjes spraken boekdelen. Het brak ons hart, dat ze 16 jaar lang samen had geleefd met haar zoon die nu was doodgereden.
Nu gaan wij voor jou zorgen Nienke, nu mag je je lekker laten verwennen. We kunnen je kindje niet meer terughalen, maar we kunnen jou wel nog een mooie oude dag bezorgen. Ver weg van de straat waar men, volgens de dierenarts, ook katten voor de lol doodrijdt.
Ons Nienke ziet er niet uit, ze heeft heel veel klitten en een oude wond boven haar oog. Maar ze geniet zo van de aandacht! Zo'n dankbaar zieltje.
Rust maar lekker uit, nu is alles goed...

Update: Vanavond zijn we even met haar naar de dierenarts geweest en zijn er foto's gemaakt: er zitten maar liefst 8 kogeltjes in haar lijf! Ook dat nog... beschoten!

28-09-2017
De meldingen vliegen ons om de oren

Het is droevig gesteld de laatste tijd. De meldingen zijn schrijnend, we zitten weer tot de nok toe vol. Met 140 opvangertjes is het weer proppen...
De laatste weken zijn vooral de volwassen katten en de schuwe halfwas kittens de dupe. Vooral de schuwe kittens vinden vaak geen onderdak, omdat zij gesocialiseerd moeten worden en daar kruipt tijd in. Een vaak verloren doelgroep waar geen plek voor is. Triest.
Tamme kittentjes vinden al snel een baasje, maar juist de bange wezentjes verdienen net zoveel aandacht en hunkeren om een tweede kans. Gelukkig hebben we voor tientallen schuwe katjes onderdak kunnen bieden. Hadden we maar meer plek, NOG meer ruimte, het is nooit genoeg, we willen zoveel...
Dit is Rorey. In Veerle Laakdal liepen 5 schuwe/bange halfwas kittens in een maisveld. Tevens twee bange volwassen katten met een handicap. De 1 miste een poot, de ander een staart.
Na 10 dagen vangen (vangkooi op scherp, de gevangen kat overhevelen in een reismand, opnieuw de vangkooi op scherp) is het ons gelukt om maar liefst 7 bange/schuwe katten te vangen! De twee volwassen katten, inclusief de 5 halfwasjes. Deze laatste groep zit verdeeld in twee opvanggezinnen, daar is de socialisatie nu in volle gang
Welkom lieve bange zieltjes, het komt allemaal goed. Beloofd!

28-09-2017
Lieve Prince

Dit allerliefste mooie mannetje, kwam onlangs bij ons binnen. Prince was binnengebracht bij een dierenarts in Zutendaal. Hij zou een abces aan de kaak hebben, en totaal vergeven van de vlooien. Hij had geen chip, was niet gecastreerd en leek toch al een heer op leeftijd. De vraag was natuurlijk of wij misschien plek hadden...
Na een kort overleg, besloten we Prince aan te nemen. Wat een schat van een kat was datte! Maar o, o... hij zat compleet, maar dan ook compleet onder de vlooien. Overal waar je kamde zaten die vieze beestjes. Honderden vlooien hadden vrij spel, hoe moest dat niet voelen voor deze lieve vent. Gelukkig had hij al een pipetje in de nek gekregen, maar een wasbeurt zou toch niet misstaan.
Verschillende wasbeurten zelfs, maar wat een knokig lijfje...
Nu is Prince weer fris en fruitig, maar moet hij vooral wat grammetjes aankomen. Binnenkort een check- up door onze dierenarts, wanneer hij even al zijn avonturen verwerkt heeft. Welkom mooie lieve Prince

28-09-2017
Familie van Tigra

Onlangs vroegen we jullie om ons te helpen met het kiezen van een naampje voor een kitten. Het werd uiteindelijk Tigra EN het is een jongen
Maar we wisten dat hij nog familie had, dus de vangkooi heeft een hele tijd op scherp gestaan en gisteren was het dan bingoooo.
Dit prachtige jonge katje is het broertje of zusje van Tigra, maar ook dat weten we nog niet Het is nog wat bang en onder de indruk, dus we laten hem/haar even op plooi komen, lekker op het gemakje....

18-09-2017
Het gaat steeds beter met Tijn!

Jullie kennen hem nog wel, ons zorgenkindje. Tijn zit al eventjes in onze opvang en we hebben samen al veel meegemaakt.
Tijn is deels verlamd, omdat hij ooit beschoten is geweest. Zijn blaas was ook verlamd, maar kon een tijdje niet handmatig worden leeg gedrukt. Hij is opgenomen geweest op de Universiteit in Luik, en met de nodige medicijntjes en volharding, is Tijn al een heel stuk verder
We durven nu eindelijk te zeggen dat hij uit de ge...varenzone is! Hij krijgt steeds meer gevoel in de achterhand, en het leegdrukken van de blaas gaat fantastisch
Tijn is een vrolijke lieve jongen, een jonge blije snoet! We zijn zo zo blij dat we hebben doorgezet, want nu zien we precies waar we het voor doen... de wonderen zijn de wereld nog niet uit!

18-09-2017
Kleine Ziggs

Het wordt buiten kouder en het natte herfstweer heeft zich aangemeld.
Helaas worden er nog altijd buiten kleintjes geboren, zo ook dit piepkleine mannetje...
We kregen gisteren een melding van een kittentje rond de 2 weekjes oud. Hij was gevonden bij iemand op het terras, en na uren wachten op de terugkomst van mama, bleek zij uiteindelijk de grote afwezige te zijn. Nu moest er echt ingegrepen worden....
De lieve meldster haalde melk bij de dierenarts, maar helaas kreeg ze hem niet aan het drinken.
Ondertussen hadden we een opvangmama geregeld, en konden we kleine Ziggs van haar overnemen.
Eerst lekker in de warme couveuse, daarna het flesje. Nou, dat ging goed! Heel braaf dronk hij zijn flesje leeg, en als dank kregen we een luid spinconcert
Doe het goed kleine man, dat gaat prima lukken zo!

18-09-2017
Achtergelaten op een vakantiepark

Daar zat ie dan, onze kleine man. Achtergelaten door enkele kampeerders. Het blijft onbegrijpelijk dat je zomaar van je hart een steen kan maken, misschien een laatste aai met de woorden: "Nou, jij red je wel hè."
De opzichter van het domein maakte melding bij ons. Gelukkig kreeg Okki van andere kampeerders wel te eten, maar uiteindelijk zou hij alleen achterblijven.
Okki was te herkennen aan zijn rode halsbandje, die ook nog eens enorm strak... om zijn nekje zat, levensgevaarlijk!
Okki was een tijdje al uit zicht, maar toen hij ineens weer met zijn aandoenlijke snoetje kwam opdagen was het: Hup in de reismand jij, mee naar Villa Vagebond!
En hier is ons schatje dan, een superrrrr aanhankelijk lief jong beestje.
Ow ongecastreerd, nouuu dan wordt het morgen knipknip, dat begrijp je wel

18-09-2017
Tigra

Een tijdje geleden, kregen we een melding dat er een ziek halfwasje en nog enkele oudere kittens rondliepen in de buurt van een leegstaande woning. Deze kittens zouden achtergelaten zijn door een oudere dame....
Alle katjes waren schuw, maar vanwege plaatsgebrek besloten we eerst het zieke katje te vangen. Ondertussen zou de meldster de diertjes eten blijven geven, waar wij ook een duit in het zakje deden en haar van voeding voorzagen.
Het zieke kittentje hadden we al snel gevangen, gelukkig....
Ondertussen hadden we nog een wildebras in de kooi, deze zou ook ziek zijn? Uiteraard zijn we meteen gaan rijden, maar gelukkig was het niet echt ziek. Maar ach germ, het regende en hij/zij zat daar zo doorweekt met die grote oogjes te kijken. Kom maar mee hoor, je mag erbij manneke of meiske.
Het is nog geen katje om aan te raken, dus het is niet evident om eventjes onder het staartje te kijken ;-)

18-09-2017
Onder de motorkap

Onlangs kregen een noodmelding uit Hasselt.
Er zou al een uur lang een kittentje vastzitten onder een motorkap. Hellup!
Onze vrijwilligster was toevallig in de buurt, en is meteen gaan rijden....
Het was midden in de stad, onbekend van wie de geparkeerde auto was, en ja, het kittentje zat vast en was volledig in paniek!
Oke, dan maar de brandweer bellen. Deze besloot meteen uit te rukken, maar toen men gearriveerd was, was het kleintje er al zelf uitgekomen en zette het op een lopen. Ai ai ai, de achtervolging werd ingezet!
Het was ook nog eens donker, dus verre van ideaal. Maar goed, het kittentje vluchtte het terrein van een school op, en zonder aarzelen klom onze collega, samen met twee waardevolle helpers over de poort. Kitten weer terug de straat op en jawel... dook ALWEER onder een motorkap van een auto.
Opnieuw belden we de brandweer, maar zij kwamen niet meer : "die komt er vanzelf wel uit."
In de tussentijd werd er op zoek gegaan naar de eigenaar van de auto. Deze werd snel gevonden, en opende de motorkap. Op een gegeven moment zagen we het kleintje zitten, maar het zat vast. Zucht. Na wat gepruts hebben we hem/haar eruit gekregen, maar ojee, hij/zij was verstijfd van de angst! Kom maar snel mee hoor...
Eenmaal thuisgekomen, hebben we het rustig geïnstalleerd in een bench, maar wat een grote bange oogjes zeg. Het had gelukkig verschrikkelijke honger, dus in een mum van tijd was de maaltijd verorberd en kon het kitten eventjes tot rust komen.
Na een nachtje bijslapen, is hij/zij nog steeds heel bang. Het gromt en slaat om zich heen, maar ach, dat komt wel goed. Alle tijd van de wereld!
Straks zul je zien kleintje, dat de wereld echt heel mooi kan zijn
Dank aan de hulp van enkele mensen op straat!

11-09-2017
Emy

We kregen onlangs een melding uit Beringen van een dame die zich ontfermde over een zwangere poes en een kittentje. Gelukkig kon de zwangere poes ondergebracht worden in een dierenasiel, maar ze zat omhoog met dit kleine meiske Emy.
Emy was een bang, o zo angstig diertje, niet zomaar op te pakken. We plaatsen een vangkooi en gelukkig hadden we vrij snel prijs.
Emy sloeg wild om zich heen, ze was mensen niet gewend. We zijn wel wat gewend, dus de socialisatie werd ingezet ...  In alle rust, met engelengeduld, konden we Emy kalmeren. Elke dag gaat ze met sprongetjes vooruit!
We zijn zelfs al zover dat we haar mogen aaien. En weet je wat? Ze vindt het nog leuk ook!
We hebben al kennis mogen maken met haar stemmetje, want die heeft ze Wanneer we toenadering zoeken, staat het bekje niet stil. Ze wil aandacht!
Nou Emy, het gaat super goed met jou joh... nog even verder socialiseren en binnenkort mag ook jij op zoek gaan naar een gouden mandje.

11-09-2017
Roosje en Jonas

Soms zijn woorden overbodig en zeggen beelden veel meer.

Roosje is gered van een boerderij. Ze was graat en graatmager, doodsbang voor mensen. Ze blies en sloeg van zich af.
Jonas, onze jonge lieve opvangpapa, kroop in de bench en ging rustig bij haar zitten. Alle geduld en alle tijd van de wereld.
En dan gebeurt er dit...

07-09-2017
Onze bijzondere opvanger Pebbles...

Man man wat heb je ons doen schrikken…
Jouw kleine hartje ging opeens pompen en heel erg raar doen.
Een klein vrolijk mini katje, en ineens stonden je lieve guitige oogjes vol angst, je voelde zelf aan dat er iets niet pluis was....
Na een spoedbezoekje aan de dierenarts en een second opinion bij de dierenkliniek, wisten we eindelijk wat er scheelde: Een aangeboren afwijking, een ingedeukt borstkastje dat drukte op jouw klein longetjes en hartje.
Het is te opereren, oef… alleen ben je daar nu nog wat te klein voor.
'Veel rusten, goed eten en grammetjes bijkomen' is de boodschap. Goed eten kun je in ieder geval. Je valt je flesje zowat aan zoals een leeuw zijn prooi verorberd en slurpt je flesje in 1 trek leeg.
We hebben nog een lange weg te gaan, want het is echt met grammetjes dat je bijkomt, maar we gaan ervoor, alleen maar het beste voor jou!

Momenteel heb je hele goede dagen met af en toe een dip. Dan kijken we weer even met bange ogen toe, totdat je ademhaling weer tot rust komt. Je voelt het zelf heel goed aan en gaat dan ook meteen rustig in je mandje liggen tot alles weer goed gaat. Je bent een kanjer Pebbles!

Er staan ons nog heel wat liters papflesjes te wachten. Geen kleine brokjes of kittenvoer voor jou, dit kan je kleine lijfje momenteel nog niet aan, want na een mousse papje krijg je door de inspanning weer problemen. Maar een lekker katten puddingke kan er dan weer wel in, dat vind je lekker en verdraag je goed. Een ritje naar de winkel dus, en een voorraadje inslaan.

Het is een moeilijke periode, maar wanneer jij je goed voelt, genieten ook wij dubbel zo hard.
Gisteren toen de ander poezen lagen te niksen, liet ik je even uit de bench. Ik zette je op de grond en je ging spontaan op de weegschaal staan. Je keek me met deugnieten oogjes aan, om vervolgens in een spurtje weg te rennen naar de keuken
Je had pech, alle bakjes waren leeg hè kleine bandiet.

Ook vandaag voel je je goed en kan je gewoon kitten zijn. Voor het eerst lig je in de bench te spelen met je witte ratje en hoor ik geregeld jouw speelbal rinkelen… Die 5 minuten dat jij ligt te spelen, maken onze hele dag goed!
We gaan ervoor Pebbles, jij verdient die operatie! You can do it! xxx
Je opvangmama's

 

07-09-2017
Nu komt alles goed

"Zij moeten muizen en ratten vangen, daarom krijgen ze niet veel te eten."
We kregen melding dat er ergens op een boerderij kittens rondliepen die niet alleen mager, maar ook ziekjes eruit zagen.
We kunnen niet teveel over deze achtergrond vertellen, laten we het er op houden dat je als kat pech hebt als je ziek wordt. Raakt er eentje verzwakt? So be it......
In snelheid hebben we deze twee gevangen. Ons rood wit katje is zelfs zo mager, dat je niet eens een stukje huid kan optillen, het is 1 groot skeletje. Het had niet lang geduurd, of hij raakte verzwakt en ja... dan had hij pech.
De twee schatjes zijn wat schuw en bang, maar de socialisatie is gestart en ze laten zich al strelen.
Momenteel krijgen ze extra kracht, speciale voeding en de nodige vitamientjes. We gaan wat vet kweken op die broze lijfjes, komt goed...

07-09-2017
Mama en drie kittens

Onlangs, kwam er in Maasmechelen, pardoes een mamapoes met drie koters aangewandeld. Toen het begon regenen, zochten ze beschutting onder een houten pallet, een troosteloze bedoeling...
De meldster woont aan een hele drukke weg, en was bang dat het gezinnetje iets zou overkomen, dus verplaatste ze hen naar een hondenren. Dan een zoektocht naar de eigenaar, die uiteindelijk niet is gevonden. Het leek sowieso verdacht veel op een dumpactie, een familie die zomaar ineens daar stond, sociaal zelfs, en totaal niet gekend in de buurt.
Dus hup, de familie mocht bij ons binnenkomen.
Ze zien er goed uit, lekker gezond en speels
Alvast een familieportretje zonder mama Grey.
Hallo Sky, Wizzy en Woppy!

04-09-2017
Het is beter om haar in te laten slapen

Hoe vaak moeten we dit nog horen... Hoe vaak moeten we nog uitleggen: Aids-positief is geen doodsbrief!
Te weinig know-how met zware gevolgen. Hoeveel mensen hebben al geluisterd naar een dierenarts die een volkomen blij dier laat inslapen vanwege: aids-positief.
Het is goed dat jullie ons niet kunnen horen zuchten, we zouden zomaar een berg omver blazen....
Dit lieve speelse meisje balanceerde op randje van de dood. Niet omdat ze stervende was, maar omdat een dierenarts het nodig vond om deze optie te benoemen. En hij zou het nog gedaan hebben ook...
De melders waren al aan het twijfelen, ook al wilden zij dat Doa bleef leven. Hoeveel onschuldige snoetjes zijn wel ingeslapen?
Andere organisaties wilden haar niet opvangen bij het woord aids, volgens de meldster. Ze komt nl. uit Oost Vlaanderen, wij zitten in Limburg.
In elk geval is deze vrolijke bengel zich van geen kwaad bewust. De bloedtest op zo'n jonge leeftijd kan sowieso vals positief zijn, omdat zij nog de antistoffen van moeder bij zich dragen. Een nieuwe test op een leeftijd van een half jaar is veel serieuzer. Ahh! dat wist de dierenarts ook niet.
Ja, ze heeft wel een ontsteking, dat gaan we nu natuurlijk aanpakken. Logisch.
Maar laat Doa alsjeblieft kitten zijn, genieten van het aardse leven, zonder dat het zware zwaard over haar lot moet beslissen? Mag zij dat zelf uitmaken ;-)
Nee, ze is oke, ze krijgt nu haar medicijntjes en we gaan gewoon genieten van haar gekke dwaze capriolen. En aan de dierenarts? Lees je lesmateriaal eens terug...

04-09-2017
Twintig jaar oud

Bezorgd om de moederloze ukkepukken, boos op de daders van onze aangereden patiëntjes, verdrietig om de terminale schatjes, bewondering voor onze gehandicapte diertjes en onder de indruk van onze soms zeer hoog bejaarden opa's en oma's. Elke dag is het anders in onze organisatie.
Thor is weer zo'n hartenbreker, zo'n oude ziel die zo lang op straat heeft gesloft, geslenterd.
Hij was van niemand, maar wel gekend. De buurt trok niet zo heel veel van hem aan. Iem...and gaf hem een bakkie eten, en zo hield hij zich recht.
Maar Thor werd ziek... Hij legde zich neer en begon zwaar te ademen, zijn lijfje omhuld door een verklit vachtje. Hij had dringend hulp nodig, dus we werden gebeld -of we hem konden ophalen-.
We zijn Thor gaan ophalen, en alweer een ritje naar onze dierenarts. Ons stokoude vriendje was uitgedroogd en werd aan het infuus gelegd. Eerst bijkomen hè lieverd. Uitrusten en alles even laten gebeuren. Jij moest altijd voor jezelf zorgen? Laat ons nu maar voor jou zorgen.
Het infuus deed hem zichtbaar goed. Ondertussen ging de tondeuse rigoureus door zijn vachtje, want het was verschrikkelijk.
Laat het maar gebeuren Thor...
Zijn gebit was een ravage, ook dit hebben we meteen laten aanpakken. Er zijn tandjes getrokken, tandjes schoongemaakt. Tot slot is er bloed genomen, want er was een vermoeden. Conclusie: een schildklier patiëntje.
Na enkele dagen aan het infuus, operatie, uitrusten en veel eten, mochten we onze respectvolle oude meneer ophalen.
Lieve Thor. We maken een buiging voor jou. Ooit heb jij een warm nest gehad, dat zien we, dat voelen we. Maar ergens is het pad gaan afwijken en ken je noodgedwongen het buitenleven op je duimpjes.
Maar nu krijg je je medicijntjes, je bent van je stomme vacht af, je nare tandjes, nu gaat het tij keren, let maar op.

ps. Thor is gevonden in Riemst en was al gecastreerd.

02-09-2017
Onze Tijn ligt in de universiteit van Luik

Jullie kennen onze man nog wel... Tijn die beschoten was en deels verlamd is geraakt.
Tien dagen geleden hebben we de kogel laten verwijderen, deze drukte enorm op de ruggenwervel, waardoor hij veel pijn had. Gelukkig was dat daarna opgelost, maar de blaas en zijn eetlust werden een groot probleem.
Onze lieve jongen werd misselijk van de medicatie, hij had sowieso problemen met het uit zichzelf eten, en de blaas konden we niet handmatig leegdrukken. Hij kreeg een tijdelijk ingebouwde katheter, waardoor we elke dag de urine konden aftappen. Dat werkte geweldig, maar deze methode kun je onmogelijk super steriel houden, dus hoppa, hij kreeg er een infectie bovenop. Ondertussen bleef hij zo zachtaardig en lief, zo'n ontzettende brave jongen.
Maar we wisten ook dat we hem zouden gaan verliezen, hij had meer nodig dan dit. Er bestaan ook een soort stoma's voor dieren, misschien was dit iets voor hem. Daarvoor moesten we hoger ingrijpen en besloten we contact op te nemen met de universiteit Dierengeneeskunde in Luik. We mochten via de spoed binnenkomen, dus gisteravond snelden we ons richting Luik. Wat een drama tegenwoordig. Eerst ons kleine mannetje Pebbles, nu Tijn. Maar we hadden geen keus.
Tijn is nu opgenomen en krijgt nieuwe medicatie en de infectie wordt eerst aangepakt. Indien hij niet wil eten, krijgt hij tijdelijk een maagsonde.
De opname voor 4 dagen kost alleen al meer dan 500 euro, maar wat moet dat moet.
Katjes zoals Pebbles en Tijn verdienen de kans om te mogen leven.
Elke dag houden we contact met de arts, en we proberen op ziekenbezoek te gaan.
Tijn maakt zeker kans, daarom doen we al het mogelijke voor hem op een zo comfortabele manier. Hij is de zachtaardigste kat die je je maar kan inbeelden, gelukkig zal hij vertroeteld worden.
Later volgen er updates, wij gaan nu heel hard voor deze lieverd duimen

01-09-2017
Update Pebbles


Vandaag was zijn grote dag. Hij ging op bezoek in een grote dierenkliniek, waar nogmaals foto's werden gemaakt van zijn probleem.
Hij is de nacht trouwens heel goed doorgekomen, hij heeft geslapen als een roosje
Vanmorgen stond hij als een klein leeuwke in zijn bench rechtop: Honger!!!
Nadat hij zijn papje op had, bleef hij redelijk kalm, in tegenstelling tot gisteren. Hij had het minder benauwd en was niet doodmoe. Hij wilde eventjes wat lopen op het bed en iedereen een kusje geven.
Pebbles zal zelf wel aanvoelen wanneer hij zijn grens heeft bereikt.
Nou, het was enorm spannend in de kliniek...
En zoals het vermoeden van onze dierenarts al was, had hij inderdaad een aangeboren afwijking: zijn borstbeen is naar binnen geduwd, waardoor zijn hartje is verschoven. En het goede nieuws is: het is te opereren!
Maar hij is nog erg klein, zo'n operatie is verschrikkelijk moeilijk en delicaat, dus we wachten nog even af wat de chirurg zegt. Normaal moeten de dieren echt wat ouder zijn.
We zullen vanavond of morgen zelf even een gesprek hebben met de chirurg om alle mogelijkheden te bespreken en wat het kostenplaatje zal zijn.
In elk geval staan we naast ons mannetje en gaan we er echt alles aan doen om zijn leven te redden!

01-09-2017
Mogen wij een heel dapper mannetje aan jullie voorstellen?

Ik stel aan u voor... Pebbles. Dit hele hele kranige mannetje heeft het momenteel ontzettend moeilijk.
Gisternacht rond 12 uur, ging het ineens helemaal fout. Uit het niets kreeg Pebbles ademnood en lag al pompend te ademen.
De dierenarts werd wakker gebeld en we mochten onmiddellijk langskomen. Er werden foto's gemaakt en in de eerste instantie zou het om een hernia diafragmatica gaan (een scheur/gat in het middenrif). Dat zag er totaal niet goed uit! Besef dat Pebbles maar 230 gram weegt en een week of 4 oud is. Hij was nog veel te klein voor een spoedoperatie! Er werd euthanasie overwogen, maar na wat telefoontjes binnen onze vzw, besloten we zonder twijfel dat hij geholpen moest worden, hoe dan ook.
Twee grote dierenklinieken werden benaderd en onze vaste dierenarts (die eigenlijk op verlof is), werd ook benaderd.
Wat een drama allemaal om dit kleine mannetje.
Wanneer Pebbles heel rustig bleef en een slaapje ging doen, werd hij wakker met een normale ademhaling en wilde hij zijn flesje maar wat graag.
De hele nacht is er over hem gewaakt en kreeg onze dierenarts ook de foto te zien. Hij denkt aan een aangeboren afwijking, waarbij het borstbeen naar binnen is gedrukt en daardoor het hart heeft verschoven. De boel is zo ineengedrukt dat er natuurlijk ademhalingsproblemen komen.
Pebbles heeft goeie momenten, en wordt nu gedwongen veel te rusten.
Morgenochtend hebben we een afspraak staan met een specialist en zullen we de mogelijkheden bespreken.
De operatie is enorm delicaat ( en kostbaar), maar we hebben alles voor Pebbles over... Waarschijnlijk ook nog een scan van tevoren, dus poeh...
Hopelijk maakt hij kans, want hij heeft zijn lichaamsgewicht helemaal niet mee.
We steken hier alvast een kaarsje op voor deze sterke jongen, en laten we hopen dat er morgen voor hem een oplossing is. Doen jullie mee? Alles voor Pebbles <3
Heb een rustig nachtje lieve jongen xAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg