Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

27-01-2017
Lieve Merlijn


Je hebt alle hulp en zorg gekregen die wij je konden bieden.
Gistermiddag ging het al slechter met je, maar vandaag nog minder. We hebben je vandaag naar onze dierenarts gebracht...
Hij zag ook dat het helemaal mis was, en er werd bloed afgenomen. Daarna ging je meteen aan het infuus.
Je witte bloedcellen waren niet meer te meten, zo hoog. Ook de andere waardes waren extreem afwijkend. En tot slot: je bleek ook nog eens aids-positief te zijn, in een laatste stadium. Onze dierenarts wist 100 % zeker dat hij je niet meer kon helpen.
In alle droefheid hebben we je moeten laten gaan.
Rust zacht lieve Merlijn, we zullen je nooit vergeten. Je bent nu niet buiten in de kou, in alle eenzaamheid en helse pijn gestorven, dat geeft iets troost. Maar het doet echt pijn x

27-01-2017
Merlijn is er nog lang niet

Een paar dagen geleden kwam Merlijn als zeer ernstige spoedmelding bij ons binnen. Kennen jullie hem nog?
Een korte terugblik:
In Haacht kwam er een doodzieke kat bij de meldster aangewaggeld. Hij was enorm mager, liep heel wankel en had een reuze gezwel aan zijn oor.....
Een huidje van perkament, zo opgedroogd was zijn lichaampje.. alles stond recht, en hij zakte steeds verder weg.
Onze dierenarts schrok van dit arme diertje. Hij had een gezwel zo groot als een tennisbal aan zijn oor en het stonk verschrikkelijk!
Toen hij gestabiliseerd was, kreeg hij die avond nog zijn belangrijke operatie: verwijdering van de enorme tumor.
Hij werd tevens gecastreerd.

Merlijn liet zich eerst zeer moeilijk hanteren, hij blies en sloeg om zich heen. Hij had veel pijn, onze arme jongen.
De operatie bleek een succes, maar nu moet zijn lichaampje het verder doen, want hij was even op het randje van de dood geweest. Herstellen nu...
Helaas heeft hij enorme diarree en laat hij zijn kopje hangen. Hij komt van heel ver, heel heel ver.
We kunnen hem nog niet lekker wassen en oppoetsen, dat is een zorg voor later. Nu moeten we zijn diarree onder controle krijgen en ervoor zorgen dat hij zich comfortabel voelt.
Het eerste contact is al geweest, zijn kopje reikt onze hand en we mogen hem zachtjes strelen. Ook kregen we ons eerste kopje al tegen onze hand. We ondersteunen we hem met bachbloesems en fluisteren hem lieve woordjes toe.
Lieve Merlijn, je bent onze tovenaar. Nog even vechten jongen, wij doen met je mee, vergeet dat niet hoor!

27-01-2017
Daar is onze mooie meid dan!

Twee weken geleden liep er een zwaar verwaarloosd poesje op een bungalowpark. Uiteraard liep ze er al een tijdje,
maar gelukkig zag de melder dat het drama was en twijfelde niet om haar op te pakken en mee naar binnen te nemen. Vervolgens werden wij gebeld..
We zagen haar foto's en wisten dat het ernst was. Onze vrijwilligster haalde haar op en sjeesde ietsje te hard door naar onze dierenarts....
Het was diepe ellende met het meisje. Ze was heel vies, haar bekje was een ramp, ze was onderkoeld en verzwakt.
Maar zoals we gewend zijn van onze dierenarts, kreeg ze haar spoedoperatie en mochten we haar daarna in onze armen sluiten.

Lieve Cinderella, wat ben jij een dankbare Assepoester. Onder die laag vuil en erbarmelijke toestand, schuilt een wonderschone dame. Je was anoniem, ongeliefd en je leefde je leven in een donkere schaduw waar overleven bittere noodzaak was.

Onze Cindarella is nu 2 weken later en na een wasbeurt, medische zorg, goeie verzorging en veel liefde, komt daar een heel mooi meisje om de hoek piepen.
Ze eet als een dijk, weliswaar gepureerde hapjes, maar dat mag de pret niet drukken. Harde brokjes is nog niet aan de orde.
Haar zweren in de bek zijn geminderd, haar tanden zijn getrokken, ze is oormijtvrij, de niesziekte is onder controle, en volgende week mag ze op controle bij onze dierenarts!
Cinderella is een verschrikkelijk lief dier. En maar kopjes geven en kneden met de pootjes, haar vertrouwen in ons mensen is niet geschaad.
Nu uit de schaduw, ze staat in de spotlights. Wie had dit gedacht he meiske van ons? Je bent onze kanjer!

27-01-2017
Laten we hopen dat het niet te laat is

Een paar dagen geleden hadden we weer een verschrikkelijke melding te pakken. In Haacht kwam er een doodzieke kat bij de meldster aangewaggeld. Hij was enorm mager, liep heel wankel en had een reuze gezwel aan zijn oor..
Het klonk als hele foute boel, dus onze veldwerkster sprong in haar auto om het arme diertje op te halen. Wat zag hij er verschrikkelijk uit!
Een huidje van perkament, zo opgedroogd was zijn lichaampje.. alles stond recht, en hij zakte steeds verder weg.
Hup snel een ritje naar ons Limburg, waar een andere collega al paraat stond om meteen door te rijden naar onze dierenarts.
Onze dierenarts schrok van dit arme diertje. Hij had een gezwel zo groot als een tennisbal aan zijn oor!
Ons manneke werd meteen aan het infuus gelegd en kreeg een anti-shock behandeling. Helaas kan hij niet meteen worden geopereerd, want de kans is groot dat hij tijdens de narcose zal sterven. Eerst stabiliseren, daarna bekijken wat er aan het gezwel gedaan kan worden.
Lief lief dier, wat gaan onze duimpjes overuren maken, wat een verschrikkelijke toestand is dit.
Hoe dan ook, nu word je geholpen, je krijgt het voordeel van de twijfel. Spannende uren...

23-01-2017
Daarvoor moet je 18 jaar oud zijn

Het zal je maar gebeuren... Je hebt je hele leven altijd maar 1 baasje gehad, iemand waar je naar opkeek, iemand die voor je zorgde en waar je afhankelijk van was. Totdat de verhuiswagen voor de deur staat. Spullen worden vakkundig in dozen opeengestapeld, en je vraagt je af waar je naartoe zal gaan. Best wel spannend.
Maar dan zit je op het stoepje en je ziet de wagen als een klein stipje uit het zicht verdwijnen. Niemand komt terug. Jij ging helemaal nergens heen, jij bleef. Alleen.

Dit bejaarde meisje werd aan haar lot overgelaten. Gelukkig dat de buren het poesje al heel lang kennen, en ze besloten haar mee naar binnen te nemen. Echter waren de katten des huizes niet van haar gecharmeerd en vielen haar continu aan. Ze trok zich terug naar de kelder, bang. Wat zou er allemaal door haar koppetje gaan...

We werden gebeld, en haar verhaal raakte ons diep. Als je 18 of 19 jaar oud bent en zo aan de kant geschoven, dan verdien je alleen maar de beste nieuwe kans die er is.
Vandaag is ze bij ons binnen, haar vachtje vol met klitten.
We gaan voor je zorgen hoor lieverd, kom eerst maar eens tot rust. We zullen je vachtje verzorgen, en je hartje weer verwarmen x

20-01-2017
Milan

Deze lieve meneer liep in Schoten wat over straat te drentelen. Hij zag er verwaarloosd en uitgehongerd uit, en er was storm en sneeuw op komst.
De meldster nam hem snel mee naar binnen en belde ons...
We namen het ventje onder onze hoede en brachten onze dierenarts even een bezoekje. Hij was zo klaaglijk aan het miauwen en had toch een beetje buikpijn.
Hij is niet alleen wat ziekjes, maar zijn pels zit vol klitten, de vlooien krioelden door zijn haren, en hij is toch wel erg mager.
Nadat hij zijn lichtverteerbare eten had opgeslobberd, viel hij als een blok in slaap. Hij sliep, en sliep, en sliep.. zo ontzettend moe is onze Milan.
Belangrijk is nu aansterken, zijn diarree onder controle krijgen en veel rusten. Oh, en knuffelen natuurlijk, want hij spint de sterren van de hemel bij elke knuffelsessie.
Komt goed mannetje van ons x

20-01-2017
Inbeslagname

Sommige van jullie zullen het trieste verhaal al hebben zien passeren op social media.
In Ingelmunster, zochten maar liefst 40 katten een nieuwe thuis, nadat hun baasje naar een OCMW woning moest verhuizen. Het baasje vond het beter om hen alle 40 te laten euthanaseren, en vroeg een dierenarts deze taak op zich te nemen. De dieren konden niet mee verhuizen, en dit leek haar de beste oplossing
Echter, deze fijne dierenarts weigerde en luidde de noodklok! De 40 katten werden tijdelijk ondergebracht in het asiel "Hoop voor zwervertjes". Van daaruit werd verder gezocht naar een passende oplossing.
Gelukkig is er al een heel deel opgehaald en ook wij boden onze hulp.
We hebben gevraagd om de oudste of wat ziekere katjes over te nemen, omdat deze natuurlijk niet makkelijk zijn onder te brengen.
Gisteravond was het dan zover... hier zijn onze drie schatjes!
Janny is wat ziekjes en heeft last van de luchtwegen. Thomas is ook wat ziekjes en zijn ademhaling is niet zuiver. Veel vlooien, vieze oren, maar dat hebben we nu aangepakt.
En dan onze Hugo... maar liefst 17 jaar oud!
Overal korsten en kale plekjes. Tevens een verdikking aan de bovenkant van het oortje.
Verder heeft opa Hugo veel last van zijn bekje, dus daar moeten we zeker op korte termijn iets aan laten doen.
Deze week laten we de bende grondig nakijken en krijgen ze een bloedtest.
Momenteel krijgen ze goede ondersteuning en gaan we ons hele harde best doen om hun wereld weer een beetje rooskleuriger te maken... Welkom lieverds x

14-01-2017
Niet meer anoniem

Gisteravond laat, kregen we een zeer ernstige spoedmelding te pakken in Nieuwerkerken.
Er zou een kletsnatte, koude, ziek, ruikende, verzwakte kat in de garage van de meldster zitten. Eerste instantie durfde ze haar niet aan te raken.
Onze vrijwilligster en tevens gastgezin, sprong in de auto, om in 40 minuten tijd ter plaatse te geraken. Onderweg hoorden we dat ze in een dichte doos in de garage was gezet......
Daar aangekomen brak ons hart. We pakten een kletsnat ijskoud lijfje op. Ze was al erg verzwakt, en toen we haar snoetje zagen wisten we al genoeg.
Snel in de verwarmde reismand met dekens en snuggles, verwarming op 10 en rijden maar!!
Ondertussen was het al nacht geworden, en we kregen geen dierenartsen aan de lijn.
Gelukkig was onze vrijwilligster heel ervaren, want thuisgekomen werd er eerst eerste hulp verleend, daarna werd haar snoetje ontdaan van alle korsten, en kreeg ze een warme lamp op haar gericht. Vervolgens bleef ze dierenartsen bellen.
Sterre werd geen seconde alleen gelaten, en regelmatig werd haar temperatuur genomen. Ze was verschrikkelijk onderkoeld, en de thermometer sloeg niet eens aan..
Er werden dekens op de grond gelegd naast de bench, en met een troostende arm, en rustige woordjes, liet ze het poesje Sterre voelen dat ze niet alleen was.
Daarna liet Sterre zich gaan en stierf ze in haar armen..

Sterre is een voorbeeld van een katje dat al heel lang ziek was en al heel lang zorg nodig had. Dit was niet van 1 dag. Niemand die haar zag?
Zo eenzaam in de kou, zo ziek en anoniem. Dat breekt ons hart, want zij zal niet de enige zijn. We hebben haar zorg gegeven, liefde en warmte, maar we konden haar niet meer helpen. DAT raakt.
Maar nu is ze gekend, ze heeft een naam, en we zullen haar nooit vergeten.

10-01-2017
Haar eerste stapjes zijn gezet

Niala kwam 4 dagen geleden bij ons binnen. Ze was gewond en kon niet meer op haar achterpootjes staan. Een tijdelijke verlamming, want ze had geen breuken, er moest ergens een soort van zwelling zitten in het ruggenmerg vanwege de klap die ze gemaakt had.
Ze kon ook niet meer zelf plassen, dus moesten we haar blaas enkele malen per dag masseren om haar een handje te helpen.
Ze laat de verzorging allemaal goed toe, de lieve schat. Maar hey, gis...teravond maakte ons hart een sprongetje: Ze stond op haar achterpootjes! Oke, wankel en zo, maar het begin is gemaakt en de revalidatie kan beginnen.
Kijk maar even mee naar ons dappere meisje...

 

07-01-2017
Doodziek en onderkomen

Gisteren zijn we snel in de auto moeten springen om dit arme diertje op te halen...
Zij liep al een tijdje in een bungalowpark, maar gelukkig zag de melder dat het ernstig was en twijfelde er niet aan om haar op te pakken en mee naar binnen te nemen. Vervolgens werden wij gebeld..
Ondertussen had hij ons ook foto's gestuurd, en toen we het zieke toegetakelde lichaampje zagen, wisten we genoeg.
Binnen 10 minuten was alles geregeld, en reed onze vrijwilligster wat ehmmm gevaarlijk richting de plek van bestemming.
Het was meteen oppakken, de auto in, en regelrecht naar onze dierenarts!
Daar moest ze blijven, want ze kreeg meteen een bekoperatie. Haar bekje zag er verschrikkelijk uit, en ook heeft ze een ernstige vorm van niesziekte te pakken.
Nu is ze bij onze opvangmama, het arme ding.
Ze is het vertrouwen een beetje kwijt, maar als we veel naar haar toe gaan en met haar praten, dan bloeit ze open en laat ze zich heel goed behandelen.
Ze krijgt nu speciale voeding om aan te sterken, en mag voorlopig nog geen harde brokjes hebben.
Kijk maar even mee, naar ons kwetsbare meiske, we zijn ZO blij dat ze bij ons is.

07-01-2017
Spoedmelding Genk

Eergisteravond kregen we melding, dat er een gewond poesje bij iemand in het tuinhuisje was gekropen.
In het begin kon ze nog wel een beetje stappen, maar daarna kon ze niet meer op haar achterpootjes staan...
Gelukkig merkten we tijdens onderzoek, dat er nog wel gevoel in haar pootjes zat, maar zoals je in het filmpje kan zien, is daar een behoorlijk ontsteking aan de gang.
We kregen ook het idee dat haar blaasje vol was, dus hebben we haar buikje gemasseerd en daarna lekker verwend. Zo'n lief poesje!
Ze was heel alert, gaf kopjes, beetje vertellen, en gelukkig had ze beregoede eetlust EN dorst.
Na overleg met onze dierenarts, brachten we haar vanmorgen vroeg binnen en werden er foto's gemaakt. Gelukkig, geen breuken!
Helaas wel een overloopblaas, maar we gaan er vanuit dat dit maar tijdelijk is.
Straks mogen we haar weer ophalen bij de dierenarts en gaat ze goed vertroeteld worden bij haar opvangmama.
Helaas heeft deze dame geen chip, maar omdat ze zo ontzettend knuffelig en lief is, weten we wel zeker dat ze een baasje gehad moet hebben...
Welkom lieve schat, hoe het ook went of keert, het komt goed. Aai over je koppie.

02-01-2017
Gelukkig nieuwjaar!

Lieve mensen

Dank jullie wel voor alle hartverwarmende steun (moreel of geldelijk) het afgelopen jaar!
We hebben in 2016 maar liefst 430 katten geplaatst!!
Momenteel hebben we nog 104 katten in de opvang en tot ons grote verdriet hebben we afscheid moeten nemen van 53 zieltjes.

De gestorven diertjes waren vaak verkeersslachtoffertjes, net geboren kittens die te verzwakt bij ons binnenkwamen ( en maar een dagje bij ons geleefd hebben), of doodzieke katjes die we niet meer konden redden... Bij ons wordt geen enkel dier ingeslapen vanwege te oud, te jong, of met een bepaalde aandoening zoals aids/leucose- positief, hart/nierpatiëntjes etc. Helaas komen ze geregeld stervend bij ons binnen en is onze hulp te laat...

Alles samen opgeteld, zijn er in het afgelopen jaar 587 katjes bij ons binnengekomen en dat is heel veel.
Ik wil alle vrijwilligers en gastgezinnen ontzettend bedanken voor hun onuitputtelijke energie en inzet voor elk diertje in de vzw, in welke vorm dan ook!
Zorgzaam zonder grenzen.
We gaan er weer voor in 2017, samen met jullie, en we hopen dat we nog meer zwerfkatjes in nood kunnen helpen!
Allen een zeer goed uiteinde, en een liefdevol, diervriendelijk en gezond 2017!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg