Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

27-08-2017
Opaatje

Een paar dagen geleden liet zijn verschijning velen niet onberoerd. Hij begaf zich in een vreselijke toestand.
Hij werd zes jaar geleden door zijn baasje achtergelaten. Daar ben je vet klaar mee, als je zo afhankelijk bent en denkt dat je niks zou overkomen.
De buurt besloot hem eten te geven, maar toen hij zieker en zieker werd, vroegen ze of wij hem konden opnemen.
Onze hulp kwam niets te vroeg, want hij begon al weg te zakken... Totaal verzwakt, uitgedroogd, een zwaar gewond oogje, een bekje vol ontstekingen, wonden, etc. Hij had het goed zitten, onze vriend.
Hij moest onmiddellijk aan het infuus en nadat hij gestabiliseerd was, kreeg hij zijn broodnodige operatie.
Het oogje werd verwijderd. In het bekje stonden geen tanden meer, maar stond wel vol met wortelresten, auwww dat is verschrikkelijk pijnlijk! Ook daar is aan gewerkt, alle wortelresten werden verwijderd en ons opaatje? Die walst gewoon door alle operaties heen, zich van geen kwaad bewust. Hij eet als een tierelier, geniet van zijn streeltjes, is lekker op zijn gemakje en doet zijn slaapjes. Wat een kanjer is het toch, onze verfrommelde opa
Morgen nog even een bloedonderzoek en dan mag je eindelijk lekker bijkomen bij een opvanggezin. We zijn nu al dol op je x

27-08-2017
Gevonden in het bos

Ja joh, het stopt niet met de meldingen...
Gisteren was de meldster op vleermuizenwandeling in Bilzen. Wat een normale wandeling zou moeten worden, mondde uit in een aparte verrassing... Daar diep in het bos, zat zomaar een heel klein kittentje te piepen!
Hoe kan dat nou weer zucht. Maar goed, kleintje opgepakt, niemand verder aanwezig, kom maar snel mee.
En nu zit kleine Pickles lekker bij ons! Veilig en warm. En of ze honger had? Jazeker! Ze viel aan op de fles en de eerste voeding zat in een mum van tijd in haar buikje
Het is een ontzettend schattig lief poesje. En zo te zien ook nog gezond, dus wat willen we nog meer..
Welkom Pickles, je bent een schatje!

27-08-2017
Drama

Onlangs kregen we een melding uit Heusden-Zolder. Er liep daar een zwerfkat rond: het oogje zwaar gekwetst, een enorm gezwel aan de mond, broodmager, grote korsten in de vacht en hij liep er wat wankel bij.
Deze kater is een bekende uit de buurt... Hij zat al minstens zes jaar op straat, toen hij werd achtergelaten door de eigenaren. Oja, de andere kat mocht wel mee, daar kweekten ze vrolijk nestjes mee.
Uiteindelijk hebben de mensen in de straat, de zorg van deze gedu...mpte kat op hen genomen.
Maar nu liep hij in deze toestand rond, dus werden we gebeld of wij de kat verder wilden opnemen en verzorgen.
Gezien de toestand besloten geen dag langer te wachten. Toen we hem in ons mandje legden, zat er bijna geen leven meer in...
Onze dierenarts schrok wel even, toen ze zijn toestand zag. Hij was enorm verzwakt, compleet uitgedroogd, in zijn bek een abces, korsten op zijn lichaam, op de foto zien jullie het resultaat.. Zijn oogje is niet meer te redden, hij zal geopereerd moeten worden als hij wat stabieler is. Kortom: 1 grote misère.
Het is een heel lief diertje, en super dankbaar! En een kracht in dat uitgeputte lijfje, amai... een super flinke jongen! Hij zal toch al een jaartje of 11 zijn..
Vanmorgen stond hij al recht en wilde hij het aangereikte eten zo snel mogelijk verorberen. Vol verwondering bekeek de dierenarts hem: dit was onverwachts
Hij krijgt nog een bloedonderzoek en we zijn nog wel even met hem zoet. Is niet erg, hij is alles waard

27-08-2017
Update Tijn

Deze week maakten jullie al eventjes kennis met hartenbreker Tijn. Hij kwam als spoedgevalletje binnen. Hij was beschoten en vanachter verlamd geraakt.
Er zat een kogeltje in zijn ruggenwervel en moest met spoed geopereerd worden. De delicate operatie was geslaagd, de druk op zijn wervel die voor helse pijn zorgde, is weg. Eindelijk kan Tijn opgelucht ademhalen, alhoewel...
Zijn blaas is tevens verlamd, en handmatig de blaas leegdrukken is tot op heden no...g niet mogelijk vanwege de spierspanning.
Tijn moet 1x per dag gesondeerd worden. Hij vindt het trouwens allemaal prima, hij is tenslotte het meest brave liefste dier dan je je ooit kan inbeelden. Het doet hem geen pijn, hij blijft op zijn gemakje.
Onze opvangmama brengt nu dagelijks een slangetje in zijn plasbuis, zodat zijn blaas wordt leeg getrokken. Dit moet steriel gebeuren, dus gewapend met handschoentjes, desinfectie, glijmiddel, krijgt hij dagelijks een steriele sonde ingebracht.
Gelukkig maakt hij zelf ontlasting en hij lijkt toch lichte prikkels te voelen. We duimen dat er nog meer inzit voor deze lieve jongen!
Nu eventjes 2 weken benchrust, dagelijkse fysio en stimulatie dmv het prikkelen van zijn achterpootjes.
Hij krijgt tot slot nog medicatie voor zijn blaas en we gaan ontzettend hard voor ons Tijntje duimen.
En weet je? Het is een vrolijke beweeglijke jongen, hij heeft zin om zijn omgeving te ontdekken. Hij wil rennen en klimmen, maar de tijd zal uitwijzen in hoeverre en welke ondersteuning hij van ons mensen nodig heeft.
Zet em op kanjer!

27-08-2017
Beschoten en verlamd

Onlangs kregen we een pittige spoedmelding te pakken...
Er zou bij iemand in de tuin (Molenbeersel) een half verlamde kater liggen. Deze kater kwam al een tijdje eten, maar nu sleepte hij zich voort...
Ondertussen kreeg de kater bij iemand een plekje voor de nacht, en de volgende dag haalden we het ontzettende lieve dier op, en brachten het rechtstreeks naar onze dierenarts....
Het zag er helemaal niet goed uit... er was op hem geschoten en er zat een kogel in een ruggenwervel. Ai! Echter, de bewuste kogel zat al een tijdje ingekapseld, dit was niet van 1 dag.
Zijn achterpoten waren verlamd, en zijn blaas was spastisch en ook verlamd... Het woord euthanasie werd genoemd, maar daar konden wij ons nu niet in vinden.
Het handmatig leegdrukken van de blaas was nu nog niet mogelijk, omdat de uitgang geblokkeerd was door de spanning. Heel veel medische termen die we jullie besparen.
Er was 1 hele belangrijke ingreep nodig: opereren! De kogel moest verwijderd worden, deze drukte op de ruggenwervel en veroorzaakte pijn. Wat moet dat moet, maar zo'n operatie was allerminst eenvoudig: het was delicaat en er moest minstens met twee man aan gewerkt worden. We zeiden volmondig ja, onze schat MOEST geholpen worden en alle kansen krijgen. Een operatie die niet goedkoop zou zijn, maar misschien willen jullie ons een klein steuntje in de rug geven?
Omdat de blaas is uitgelubberd en de elasticiteit en peristaltiek momenteel niet aanwezig zijn, worden daar nu ook de nodige medicaties voor toegediend om dit te stimuleren.
We weten nog niet hoe alles gaat verlopen, hij heeft in elk geval vanmiddag alvast zijn levensreddende operatie ondergaan. Op de foto komt hij net uit narcose...
Lieve schat van ons, we zitten zo met jou in... je bent een enorme makkelijk patiëntje, je laat je volledig goed behandelen. Zo'n brave borst. Zet em op jij kanjer!

21-08-2017
Pebbles

Hey kleine uk! Werd jij zomaar gevonden aan een groot veld bij een kerkhof? En je was niet alleen.. Er liepen ook nog eens 4 kittens van 7 weken rond, en jij lag er gewoon tussen? Zo klein met een gewichtje van maar 187 grammetjes.
Alweer werd er aan een dumpactie gedacht...
Gelukkig zijn ook de andere kittentjes meegenomen, jij kwam lekker naar ons.

Pebbles had een flinke bult op haar oogje, daar zat een fikse ontsteking onder. Het oogje zat volledig vastgeplakt, maar hey! Piep! Na een paar dagen konden we in haar andere kraaloogje kijken.

17-08-2017
Ons zorgenmeisje Emma

Gisteravond laat kwam dit kittentje met spoed bij ons binnen.
Ze maakte het meteen spannend, door binnen 10 minuten in hypo te zakken (te lage bloedsuiker).
Onmiddellijk gaven we haar onder dwang glucose, waardoor ze weer bijkwam....
Echter, ze bleef kritiek. Het was al heel laat en we kregen geen enkele dierenarts aan de baan. Toen ze goed bij was, heeft ze gelukkig zelf wat gegeten en hebben we haar warm gelegd. Maar dan de nacht in... ze werd continu in de gaten gehouden, en om de 2 uur werd ze gedwangvoederd.
Vanmorgen maar even een ritje naar onze dierenarts.. gelukkig was ze over haar hypo heen en was het gevaar geweken. Maar nu moet ze wel extra vitamientjes binnenkrijgen en om de paar uur fatsoenlijk eten. Daar moeten we haar nog een handje mee helpen.
Nou lieve Emma, we gaan ervoor he! Met je aandoenlijke snoet... zucht

17-08-2017
Voo en na Buddy kat

Onze unieke aidskattenopvang is altijd al heel gezellig geweest, maar soms is het leuk om de kamers in een nieuw fris jasje te steken!
Er is een week lang heel hard gewerkt; alle muren hebben een nieuwe kleur gekregen en er is aan de inrichting gewerkt.
Pssst, even een kijkje nemen in 1 van de kamers van Buddy Kat....
Enne, as zondag is het opendeurdag, dan kan iedereen alles in real life bewonderen! Iedereen is van harte uitgenodigd!

17-08-2017
Bella

Bella had geen mama meer. De hele nacht hebben de mensen haar buiten horen gillen in de tuin...
Toen men 's morgens ging kijken, was het gegil afwezig en werd er verondersteld dat alles wel in orde zou zijn. Maar helaas... 's middags vervolgde het gegil!
Bella werd gevonden in haar uppie, geen mama in de buurt. Maar ze begon onderkoeld te raken, want als je zo klein bent kun je je eigen lichaamstemperatuur nog niet regelen....
Onmiddellijk maakten we samen een afspraak en Bella kon met ons mee, lekker op een warme snuggle.
Eerste zorg was haar nu opwarmen, maar gelukkig was er niets mis met haar stembandjes, er zat genoeg pit in Honger!!!
Nou, het flesje werd gulzig leeggedronken en daarna viel ze direct in diepe slaap... Och meiske toch, wat een naar avontuur!
Nu ben je veilig. We hopen dat er niks naars met je mama is gebeurd, maar we zullen haar taak nu zo goed mogelijk overnemen

17-08-2017
Lieve Romy

Vandaag zijn we weer een liefdevol diertje rijker in de opvang.
Romy ( genoemd naar haar redster) komt uit een zwerfkattenkolonie uit Balen. De zwerfkattengroep moest daar zsm weg, omdat de mevrouw die er woonde niet was opgezet met de katten, en hen probeerde weg te jagen met een stok. Er waren ook heel wat kittens bij, maar gelukkig zijn zij ondertussen allemaal geplaatst. De andere schuwe zwerfkatten werden overgebracht naar een veiligere plek, maar Romy was heel tam, en de mensen konden het niet over hun hart verkrijgen om haar terug te plaatsen. Nou, nu heeft ze bij ons een plekje!
Nog een paar daagjes in quarantaine en daarna mag ze lekker los bij de rest van de katjes

17-08-2017
Komt goed lieve Bambi...

Bambi is een oude bekende van ons.
Drie jaar geleden vond ze als kitten samen met haar broertje een gouden mandje.Alles ging goed totdat er een baby werd geboren. Bambi had het daar heel moeilijk mee en kreeg heel veel stress. Het gevolg van de stress was dat ze onzindelijk werd.
Er werd afstand van haar gedaan, maar de ware reden werd achterwege gelaten. Hierdoor kwam Bambi weer in een gezin terecht die ook een baby zouden krijgen, en wederom ging het na de geboorte van de baby mis. Bambi is een heel gevoelig katje. Ze kan niet zo goed om met de onvoorspelbaarheid van baby's en hele kleine kindjes, daar raakt ze van in de stress...
Nu is ze bij ons. Wij willen enkel het beste voor dit enorme lieve meiske, dus zij kan onder geen enkele voorwaarde geplaatst worden bij een baby of kleine kindjes. Helaas...
Maar wat is dit een vrolijke lieve meid zeg! Lekker kneden met de pootjes, gelukzalig uit haar oogjes kijken... Daar gaan we toch hele fijne mensen voor vinden, niet dan?

12-08-2017
Loki voor en na

Onze Loki liep al een tijdje ergens in het bos waar vakantiehuisjes staan.
Hij kreeg eten van iemand en probeerde zo de dagen, maanden, misschien wel jaren, door te komen.
Het is een mooie omgeving, lekker terug in de natuur, maar je moet alleen niet ziek worden. Dan heb je pech.......
Een vuile vacht vol wondjes, snottebellen, ontstoken oogjes, pijn in bekje, een mager lijfje, triestige oogjes. Het is me wat.

Dat was toen... nu zijn we een aantal weekjes verder! Loki kwam bij ons opvanggezin en hij kreeg de beste zorg die een katje maar kon krijgen. Ze verzorgde zijn vacht, hij kreeg zijn medicijntjes en Loki genoot van zoveel liefde en aandacht. Helaas werd hij aids-positief getest, maar goed, geen man overboord, hij mocht komen logeren in Buddy Kat.
En zo hebben we hoog bezoek mogen ontvangen. Mister Loki! Knappe jongen met een peperkoekenhartje. Hij staat nog een tijdje onder medisch toezicht, want hij rochelt nog wat, plus is er een stukje weefsel voor onderzoek naar het labo. Er zat een zwellinkje, waarvan we zeker willen zijn dat het allemaal goedaardig is. Maar kijk eens even hier wat een wereld van verschil!!

12-08-2017
Dapper

Gisteravond kwam er een heel heel klein kittentje bij ons binnen. Op zich is dit (helaas) normaal voor ons, maar dit kleintje is een prematuurtje. Ze is nog maar net geboren en helaas al meteen na de bevalling in de steek gelaten. Waarom mama haar heeft laten liggen weten we niet. Misschien was ze te jong, te onervaren, kon ze er niet voor zorgen of is haarzelf iets overkomen...
Maar ze lag daar, urenlang in een stal hulpeloos te wezen. Natuurlijk kon ze meteen bij ons binnenkomen, onderkoeling lonkte al om de hoek.
Eerst lekker in de warme couveuse, gewikkeld in een extra dekentje. Tijdens de voeding wordt ze ook verwarmd, want een minuutje uit de couveuse en hup: haar lichaamstemperatuur daalt weer.
Ons kleine meisje weegt maar 65 gram, en heeft nog niet de kracht haar kopje zelf omhoog te houden. Maar ze is dapper...
Vaca drinkt goed, heeft de nacht doorstaan, en elke dag is er eentje. Lieve kleine hummel, wat zijn we bezorgd om jou. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, we weten dat je kans maakt, daarom gaan we samen vechten. Beloofd.

12-08-2017
Catootje voor en na

Ze kwam zo klein en mager bij ons binnen, een echt onderdeurtje. Ze lag achter in haar ontwikkeling en moest voor haar leeftijd eigenlijk 2x zoveel wegen.
Maar hey, die schade heeft ze ingehaald, kijk eens naar ons mooie meisje

06-08-2017
Wat deed jij daar op het industrieterrein?

Morgan dook plots op, op de parking van een bedrijf. Dat was helemaal geen plek voor jonge katjes! De medewerkers ondernamen verschillende pogingen om haar te vangen, maar helaas werd het meisje alleen maar angstiger. Is natuurlijk ook niet zo handig om met z'n allen achter haar aan te rennen, met alle goeie bedoelingen
Oke, nieuw plan: eten buiten neerzetten. Morgan was uitgehongerd, dus de kans op slagen werd al een beetje groter. Maar Morgan geloofde er niet meer in, die keek wel uit!
Nou, toch maar eens even een veldwerker van ons erop af sturen dan We waren al voorbereid op lange dagen, maar verhip.. ze had haar te pakken, yes!
Was ze schuw? We wisten het niet, ze was in elk geval in paniek, dus rust was nu vooral aan de orde.
Eenmaal gearriveerd bij onze opvangmama, liet Morgan zich al zachtjes benaderen. Een paar uurtjes later ging het aaien al veel beter. En weet je? Haar spinmachientje ronkt nu al op volle toeren, HA! Zo schuw was je dus niet kleine meid, je hebt ooit mensen gekend. Beetje raar dat je ineens op zo'n bedrijventerrein zat, alweer een dumpactie?
Morgan boeit het niet, die heeft alleen maar honger. Ook vindt ze stiekem een speelballetje erg leuk, dat gaat nog wel wat worden Welkom meisje!

06-08-2017
Gevonden in een droge gracht

Rond middernacht kregen we een berichtje van een dame die een mama met drie kleintjes had gevonden in een (gelukkig) droge gracht aan de kant van de weg in Genk.
Mamapoes liep wat rond te dwalen aan de kant van de weg, haar kittens lagen in de gracht. Zucht....
Deze ontzettende lieve mama werd onmiddellijk opgetild en in de auto gezet. Uiteraard werden haar kleintjes bij haar gelegd, zodat het hele gezinnetje weer compleet was....
Maar ja en nu... waar naartoe met de familie! Eventjes in nood bij een vriendin in de veranda en dan hopen maar dat er snel elders plek is.
Ondertussen hadden we contact opgenomen met de meldster met het verheugde nieuws dat we een plekje vrij hadden gemaakt voor dit gezinnetje. Oef!
Mama Firenze blijkt een echte huiskat te zijn. Ze loopt continu te knuffelen en lief te zijn. Ze springt gewoon op schoot bij onze opvangmama, terwijl haar kleintjes even hard meedoen en zich een baan kruipen richting nek. Gezellig!
Het was een hele vreemde vondst die nacht, alles wijst richting een dumpactie: de plek, het tijdstip, alles eromheen. Moedeloos word je ervan.
Maar veilig nu en het gezinnetje maakt het uitstekend
Vicenza, Vittoria en Verona drinken nog veel bij mama, maar ze beginnen toch al wat hapjes te nemen uit een voerbakje.

03-08-2017
Verstrikt in haar eigen halsbandje

Deze week kregen we een zeer verontrustende melding uit Smeermaas ( Lanaken). Al dagenlang liep er een poes met haar voorpootje door het halsbandje te hinken. Haar pootje en schouder zaten beklemd, maar we konden haar moeilijk helpen. Ze liet zich niet altijd zien en ondanks alles, lastig pakken.
We zijn ter plekke gegaan om een vangkooi te zetten in de hoop dat....
Ja hoor, in een mum van tijd hadden we beet!
Samen met de melders, zijn we het arme meisje meteen gaan binnenbrengen bij onze dierenarts. Het katje bleek een allerliefst meisje te zijn, niet gechipt,  rond de 2 jaar en waarschijnlijk gesteriliseerd.
Nadat het halsbandje werd verwijderd, bleek er een forse wond te zitten onder haar oksel. En dit is nog erger... aan de wond te zien, liep ze zo al een paar weken rond te hinken!!
Onze dierenarts heeft de wond verzorgd en de nodige spuitjes gezet. Waarschijnlijk zal ze later nog een operatie moeten krijgen.
Het zeer tamme poesje wordt nu verder verzorgd door de fijne melders, want ze hebben stiekem hun hart al een beetje aan haar verpand.
Maar ze heeft een baasje gehad, dus we starten de zoektocht! Wie o wie herkent haar?
Op de foto zien jullie de wond en het betreffende riempje. Zulke riempjes zijn super gevaarlijk! Er zat sowieso geen elastiekje tussen, dus het was gewoon een kwestie van tijd eer het mis zou gaan. Zulke riempjes worden trouwens gewoon verkocht in dierenwinkels, deze zouden echter verboden moeten worden, zie hier het resultaat!
Indien zij wordt herkend, gelieve contact op te nemen met ons nummer: 0495-285127Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg