Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-10-2017
Betje

Betje kwam enkele maanden geleden plots mee-eten met een groep zwerfkatjes. Als hun maagje gevuld is, zijn deze weer weg omdat ze schuw zijn. Maar Betje niet. Zij bleef steeds trouw op de oprit wachten tot de melder haar in de garage liet. Zo kon ze op het matje slapen. Lekker zacht én warm.
Navraag in de buurt leverde geen eigenaar op. De directe buren zelf, zijn niet zo opgezet met haar aanwezigheid. Er werd al zware taal bovengehaald à la “luchtbuks en vergi...ftigen”. Zo ver gaan we het natuurlijk niet laten komen. Better safe than sorry! Bovendien is ze zo lief, aanhankelijk en nog een jong uppie, dat het zonde zou zijn, moest ze als zwerfkat verder haar leven moeten slijten en dus mocht ze bij ons binnenkomen.
Ze gedraagt zich nog stilletjes en kijkt met grote oogjes naar al dat nieuwe en onbekende maar als men haar aandacht geeft en eventjes aait, dan ontdooit ze en start haar ronkmachientje. Dat komt dus dik in orde met ons meisje!

30-10-2017
Douwe

Deze enorme zachtaardige lieve jongen kwam onlangs bij ons binnen. Hij werd elders bij een dierenarts binnengebracht, omdat hij gewond was. Hij kon niet meer op zijn rechter achterpootje steunen en had een flinke wond op zijn wang en wondjes op zijn staart. Tevens werd er een aidstest gedaan en bleek hij via de snaptest positief te zijn.
Volgens de meldster zouden zijn staart en achterpoot geamputeerd moeten worden, en de tijd drong.
Er was geen geld voor een operatie, waardoor Douwe het risico liep dat er een andere keuze gemaakt zou moeten worden. Ze zou hem dan moeten laten gaan.
Nog altijd zitten wij bomvol met opvangertjes, maar omdat zijn leven niet meer zo zeker was, besloten we hem vandaag op te nemen.
Wat een ontzettend lief dier! Een oud koppetje met van die droevige oogjes... Maar ventje toch, het komt goed joh, echt.
Onze dierenarts heeft hem vandaag onderzocht en gelukkig was er absoluut geen sprake van enige amputatie! De staart functioneerde naar behoren, maar de hoge breuk in zijn achterpoot, die zou de nodige rust moeten krijgen. De schaafwonden komen van zijn aanrijding, hij zal een stuk over het asfalt zijn gegleden...
Hij heeft momenteel een overloopblaas, dat betekent dat hij niet zelf kan plassen, maar dat het er vanzelf uitdruppelt. Maar ook dat kan weer goed komen met de nodige tijd en medicijntjes
En Douwe? Die liet alles gewillig toe, geen enkele uithaal niks. Wat een ontzettende brave lieve dappere kat!
Zo, nu nemen wij eens de tijd voor jou en laat alle aaitjes en knuffels maar over je heenkomen. Je hebt een hartje van goud en prachtige oogjes om van te houden

22-10-2017
We gaan helemaal blij het weekend in!!

Oke, nog even spammen jongens, want dit is toch wel daverend goed nieuws
Merveille mag vandaag naar onze opvangmama, ze mag uit de opname!

Ondertussen heeft ze twee loodzware operaties doorstaan. Twee hele hoge amputaties van poot en staart, de maden zijn vakkundig verwijderd. Het was nog de vraag of ze zelfstandig kon plassen en ontlasting maken..
Maar onze dierenarts sprak vandaag helemaal lyrisch over haar. Wat is dat een OER sterk poesje zeg! Ze eet als een gek, ze kan alles zelfstandig doen, er is niks aangetast. YES!! Geen reden meer om langer in opname te blijven, vandaag mag ze naar huis! Lekker vertroeteld worden door onze opvangmama. Fijn knuffelen, uitrusten, goeie wondverzorging, en daarna huppelen op 3 pootjes
Merveille is met recht ons wonderpoesje ( met haar schattige ezelsoortje) en dat hebben jullie allemaal bevestigd lieve mensen. Nogmaals enorme dank voor jullie warme steun!

22-10-2017
Update Merveille

Lieve mensen, enkel om jullie te laten weten, dat ons beroemde meisje vandaag nog de tweede operatie heeft gehad! Naast de pootamputatie is vandaag de rest van haar afgerukte staartje ook eraf gehaald.
Ze heeft heel lang geslapen. Het was een zware ingewikkelde operatie ( omdat het een zeer hoge amputatie was), maar het ergste is nu achter de rug!
Vanaf nu gaat de zon voor jou schijnen lieve Merveille, beloofd. Slaap maar weer een beetje schatje van ons...

Wij willen nogmaals iedereen ontzettend bedanken voor de overweldigende steun...

22-10-2017
En van de meest dramatische meldingen ooit...Wat daar is gebeurd, ging onze verbeelding te boven.
In de gemeente Zonhoven, werd een stuk grond afgemaakt met draad en touw. Niet zo bijzonder eigenlijk. Maar dit enorme arme poesje raakte verstrikt in de afrastering. Het draad sneed in haar lichaampje en hoe meer zij worstelde, hoe erger ze verstrikt raakte.
Niemand weet hoe lang ze heeft vastgezeten, maar 3 horror feiten weten we wel...
Haar overlevingsdrang was zo zo sterk en ze was waarschijnlijk zo wanhopig, dat ze aan het touw begon te knagen en hele delen gewoon heeft opgegeten...
Zo kon ze ontsnappen, maar wel met een halve poot minder en een afgerukte staart. Juist ja, tijdens haar wanhoopsdaad om te ontsnappen, zijn haar halve poot en staart eraf gerukt. Hoeveel pijn moest Merveille doorstaan, hoe sterk was haar kracht om te overleven. Het is niet te bevatten...
En het was nog niet gedaan, want ze werd niet meteen gevonden. De vliegen hadden al snel hun maaltijd in de gaten en in een mum van tijd krioelde het van de maden. Dit horrorverhaal ging nog even verder, maar dat zal ik u verder besparen.
Het engeltje op haar schouder schoot te hulp en wees haar de weg naar de vangkooi. 'Loop daar maar in...'
Uiteindelijk kroop Merveille in totale shock, meer dood dan levend in de vangkooi. Toen gaf ze zich over...
Onmiddellijk zijn we naar onze dierenarts gereden, hoge spoed. Ons hart klopte sneller dan het licht, we voelden de angst van het diertje, maar we bleven uiterlijk kalm.
Onze dierenarts zag haar en wist dat er twee zware operaties moesten gebeuren. Ondertussen liet Merveille haar ontlasting lopen en kwam er een heel stuk touw uit... Het bewijs wat er was gebeurd.
Opgeven staat niet in ons woordenboek en onze dierenarts zag een positieve kans op herstel, dus...
Eerst kreeg ze anti-shock, daarna werden de maden zsm weggespoeld, de wond schoongemaakt en kon de zware pootamputatie beginnen. De ingreep was heel heftig, maar het lukte. Eigenlijk moest Merveille ook nog een volledige staartamputatie krijgen, maar dat zou nu teveel vergen van ons meisje. Nu lekker aan het infuus, goed warm en rustig bijkomen ( en de maden eruit blijven halen).
Ze blijft nu bij onze dierenarts voor de tweede operatie en vanmorgen was ze stabiel!
Er wordt nu gekeken of ze kan plassen en ontlasting maken, zien hoeveel schade er van binnen is aangericht...

Weet je? Dit poesje heeft zo lang afgezien en heeft zoveel karakter getoond, die gun je de hele wereld aan haar voetjes. En daar gaan wij nu borg voor staan.

18-10-2017
Kenzo, King en Kay

Deze drie kleine rakkers zaten met nog een 40tal zwerfkatten bij een boer. Wanneer er tijdens de vangactie ( voor castratie/sterilisatie) kittens worden gespot, dan probeert men hen bij andere organisaties onder te brengen.
Kenzo, King en Kay werden verzorgd door hun mama. Maar na een zoektocht, kwam men tot de vreselijke ontdekking dat mama verkeersslachtoffer was geworden. Ze lag op straat, doodgereden.
Na wat gezoek, werden haar bange kittentjes gevonden. Maar toen de zoektocht naar opvang... Nergens was plek, overal zaten de organisaties bomvol.
Gelukkig hadden we nog een leeg gastgezin en daar mogen ze bijkomen van al hun avonturen.
Ze zien er fit uit, ondanks de vlooien en beetje smoezelige vacht. Ze zijn angstig en blazen naar ons mensen, maar we verwachten toch dat ze snel om zijn ;-) Aan het werk opvangmama!

18-10-2017
Dichtgeplakte doos voor deur

Het zal je maar overkomen!
Helaas overkwam dit wel de meldster die ons om snelle hulp vroeg.
Deze morgen stond er zomaar een dichtgeplakte doos MET inhoud voor de deur van de meldster. Dat er leven in de doos was, bleek al snel duidelijk. Maar liefst 6 kleine kittens zaten te piepen, allen ziekjes van de niesziekte. Het is soms toch echt niet meer te geloven wat de mens allemaal uitspookt met zulke hopeloze wezentjes. Bah!
De meldster was een beetje radeloos, want ze had geen flauw idee wat ze met deze jonge groep aan moest. Erg, om iemand ongevraagd zo'n grote verantwoordelijkheid te geven!
Gelukkig konden we ze meteen opnemen. We denken dat het 2 verschillende nestjes zijn. Drie kittens rond de 450 gram, en 3 kittens net over de 800 gram. Gelukkig kunnen er al 4 kittentjes zelfstandig eten, maar de andere twee snappen er helemaal niks van.
Omdat er toch enkele kleintjes aan het rochelen waren, zijn we meteen begonnen met aerosollen.
Gelukkig zijn ze bij ons binnen en kunnen we hen nu de juiste zorg geven, maar deze dumpactie is verre van netjes geweest!!

11-10-2017
Thor voor en na

Twintig jaar oud...

Thor de oude ziel die zo lang op straat heeft gesloft en geslenterd. Hij was van niemand, maar wel gekend. Iemand gaf hem een bakkie eten en zo hield hij zich recht.
Maar Thor werd ziek... Hij legde zich neer en begon zwaar te ademen. Hij had dringend hulp nodig, dus werden we gebeld.
We zijn Thor gaan ophalen, en alweer een ritje naar onze dierenarts. Ons stokoude vriendje was uitgedroogd en kreeg eerst een infuus....
Deze zorg deed hem zichtbaar goed. Ondertussen ging de tondeuse rigoureus door zijn vachtje, want het was 1 en al klit.
Zijn gebit was een ravage, ook dit hebben we meteen aanpakt. Tot slot is er bloed genomen, want er was een vermoeden. Conclusie: een schildklier patiëntje.
Na enkele dagen aan het infuus, operatie, uitrusten en veel eten, mochten we onze respectvolle oude meneer ophalen.
We zijn nu enkele weekjes verder en het gaat goed met hem! Het is een enorm lief dier en wil niets liever dan lekker knuffelen. Thor lijkt dankbaar: zijn kusjes en knuffels zijn niet bij te houden. Zijn zachtaardige karakter is niet gekraakt in de loop der jaren, en zelfs zijn enorme lange straatleven toont ons mensen, dat het vertrouwen zuiver is gebleven. Thor is onze man, een echte schat!

06-10-2017
Daar komt ons hoogbejaarde meisje Nienke even spieken!

U kent haar misschien nog wel, het poesje wat haar hele leven op straat heeft geleefd, en een respectvolle leeftijd van 20 jaar heeft bereikt. We dachten dat ze iets jonger was, maar de meldster wist ons te vertellen dat ze echt al 20 jaar was...
Zo lang loopt Nienke al over straat, zo lang heeft ze puur het buitenleven gekend. Nooit een zacht mandje, nooit een verwarmde kamer, nooit medische zorg.. Het is een ijzersterke... dame, dat was haar geluk. Maar er is voorgoed een einde gekomen aan haar zwerversbestaan, jammer dat je daarvoor 20 jaar moest zijn lieve Nienke, maar je bent nu lekker bij ons!
Lekker knuffelen, beetje vertroetelen, een heerlijk mandje en het allerbeste eten, allemaal voor jou!
Het gaat heel goed met Nienke. Ze heeft wat last van staar, maar dat is normaal, de bekende ouderdomskwaaltjes. Geniet maar flink nu lieve Nienke, wij maken een diepe buiging voor jou!

06-10-2017
En we kunnen er weer tegenaan!Kerstmis is vroeg dit jaar, wat worden onze viervoetertjes verwend!! Met 140 opvangertjes vliegt het eten er doorheen, en als je dan ineens voerdonaties krijgt, dan kan ons geluk niet op!
We kregen van een bedrijf ( wat graag anoniem wil blijven) maar liefst 5200 promozakjes whiskas junior! Vervolgens konden we in Antwerpen 860 dozen maaltijdzakjes Felix ophalen! Deze zijn ons geschonken door Nestlé Belgilux NV
Ontzettend bedankt voor jullie gulle donaties, onze katjes weten weer wat te doen <3

06-10-2017
Bas

Hallo mooie Basje!
Basje komt van een melding uit Bree. Het was de bedoeling dat we een aantal achtergelaten kittens zouden vangen, maar tijdens de vangactie, zat Bas ook in de vangkooi, samen met 1 van de kittens.
Aangezien de melder de katten allemaal weg wilde hebben, en hen anders dreigde te vergiftigen of elders uit te zetten, besloten we om Bas maar gewoon mee te nemen....
Bas is nog wat onder de indruk en heeft wat tijd nodig. Lieve jongen, wat een mooie snoet heb jij!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg