Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

25-06-2017
Dinti uit RoemeniŽ!

Deze lieve jongen verbleef na een positieve aids-test al een hele poos in een veel te kleine kooi in een dierenartsenpraktijk in Roemenië.
Heel wat pogingen ten spijt kon men voor Dinti geen nieuwe thuis vinden. Gevolg? Deze zachtaardige kerel moest uur na uur, dag na dag, week na week in een veel te klein kooitje blijven wonen. Eten, drinken en behoefte doen, allemaal op hetzelfde kleine oppervlak. Ons hart brak. Dinti snakte naar knuffels en liefde en da...t probeerde hij met alle moeite duidelijk te maken vanachter die ijzeren tralies.
Onze hulp (via Buddy Kat) werd gevraagd en na wat heen en weer mailen en bellen, werd besloten dat er een plekje vrijgemaakt kon worden voor deze jongen. Zo gezegd zo gedaan en na wat praktisch geregel was het na 1 maand eindelijk zover! De grote busreis naar België...

Afgelopen weekend was het grote moment! Zijn bestemming was bereikt in de junglekamer van Villa Vagebond. Hoe zou hij het vinden?
Het deurtje ging open en eindelijk mocht hij rondlopen! En vond ie het geweldig? HELEMAAL!
Lekker rondneuzen, iedereen goeie dag zeggen, een zaligggg moment
Zijn lieve oogjes spraken boekdelen en hij wist niet waar hij overal moest snuffelen.
Ja lieve jongen dit is het dan, voorlopig. Is het goed voor je?
Sommige mensen snappen niet dat wij jou uit Roemenië hebben laten overkomen, maar dat boeit niet. Wij snappen het wel, en jij bent net zo belangrijk en waardevol als welk diertje dan ook.|
Welkom Dinti, welkom welkom x

 

25-06-2017
Nachtelijke spoedmelding

Rond 2 uur vannacht kregen we nog een spoedmelding uit Houthalen te pakken.
Er was een klein babykatje gevonden doodziek en verzwakt, het wilde niet eten en de meldster dacht dat het ging sterven.
Men had de dierenarts gebeld, maar deze zat in het buitenland, en ga zo laat in de nacht nog maar eens rondbellen.....
Dit gold ook voor ons, want toen we het verhaal hoorden, vreesden we voor het leven van het dier.
Onze vrijwilligers lagen natuurlijk te slapen, maar gelukkig waren er nog enkelen die de telefoon opnamen.
Onze vrijwilligster liet zich uit bed rollen en spoedde zich naar de melding.
Toen we het kleintje in onze handen hadden, zagen we dat het gelukkig niet stervend was, maar wel heel erg beroerd. De nacht werd overbrugd en vandaag gaan we de intensieve zorg in met het kleine hummeltje.

Je hebt het flink te pakken he lieve schat van ons, maar we gaan heel hard ons best voor je doen, beloofd. Je ziet er nu vreselijk uit, maar straks gaan je oogjes weer glimmen en is je vachtje zacht en mooi.

We willen in het bijzonder onze vrijwilligster Marielle bedanken, die om diep in de nacht om half 3 nog is gaan rijden... dat is liefde!

25-06-2017
Maar liefst 8 kittens uit benarde situatie gehaald

Onlangs werd onze hulp ingeroepen vanwege een ongezonde situatie. Een hoop zieke kittens waaronder twee gehandicapte katjes, zij zouden op straat belanden als er niet werd ingegrepen.

Om een lang verhaal kort te maken: het was niet in onze regio, maar we besloten hen alle 8 over te nemen. Zo gezegd zo gedaan.. maar nu zit onze vzw toch echt wel boemvol!

We hebben hen eerst allemaal laten nakijken door onze dierenarts. Het is een mengeling van verschillende leeftijden, dus verschillende nestjes.
Er zijn katjes met niesziekte, ontstoken oogjes, vlooien, dikke buikjes van de wormen, sommige weer uitgedroogd en verzwakt, kortom: ellende!

Morris en Nozem zouden gehandicapt zijn, maar gelukkig is het niet dramatisch. Nozem heeft half pootje, maar dit is aangeboren. Hij heeft er zelf eigenlijk helemaal geen last van.
Morris ( foto) noemen we een 'zwemmertje'. Zijn achterpootjes staan in een vreemde stand zoals een kikkertje, en hij sleept wat met zijn achterhand. Met de juiste vitamientjes en oefeningen, hopen we dat we zijn situatie kunnen verbeteren. Maar hij voelt zich goed hoor, onze kleine man.
Nou, welkom allemaal en het gaat helemaal goed komen.

25-06-2017
Nachtelijke meldingEr stond een heel klein kittentje te miauwen voor de deur van de melder. Toen meneer het kleintje wilde pakken, viel het pardoes in het keldergat!
Gelukkig kon meneer haar eruit vissen, gelukkig oke, en ze bleek nog niet zo oud te zijn, een lichtgewichtje van 288 grammetjes....
Deze nacht is er nog gereden en brachten we haar onder bij onze opvangmama. Blijkbaar wordt er om 2.00 uur 's nachts niet geslapen
Summer is 3 weekjes oud en werd half verteerd door de vlooien, ieks. Ook rook ze niet zo heel fris. Gelukkig had ze geweldige honger en viel ze als een kleine leeuwin aan op het eten!
Een wasbeurtje deed ook wonderen, maar vooral veel slapen en bijkomen van al haar avontuurtjes.
Het is een lief klein meiske, en tja... welkom in de grote familie zullen we maar zeggen!

25-06-2017
Vier kleine kleutertjes die zaten op een rij...

Onlangs werden deze kleine aapjes gevangen. Loïs, Noï, Maïlo en Lowï.
Ze zaten aan een drukke verkeersweg en via een vangkooi en wat uurtjes post houden, konden alle ukkies veilig worden gesteld!
Ze zijn nog erg onder de indruk, maar hey... beetje blazen maakt op ons toch echt geen indruk hoor.

21-06-2017
Koersel actie

Onlangs was onze vrijwilligster sportief in de weer om een kittentje te vangen in Koersel.
Het kleine manneke zou iets schelen aan de achterpootjes, dus werd er eerst het nodige klim en sluipwerk verricht in de bosjes waar het briesende leeuwtje zat. Ondanks zijn handicap kon hij nog goed sjezen! Na wat graaiwerk onder de takken hadden we beet en helaas was ook dit kittentje er niet goed aan toe.
Hij sleepte met zijn achterpoten en had vanwege het warme weer vli...egeneitjes aan het kontje. Ook konden we teken gaan plukken, terwijl dit oh zo bange ventje om zich heen blies.
We brachten onze dierenarts een bezoekje. Gelukkig was zijn ruggetje niet gebroken, maar er was iets goed mis met het bekken.
Hij kan nog niet goed zelf plassen, waarschijnlijk zit er behoorlijke druk op de zenuwenbaan. We masseren zijn blaas en proberen wat oefeningetjes te doen met zijn pootjes.
Binnenkort weer een bezoekje aan de dierenarts om het verder te bekijken, maar natuurlijk gaan er geen gekke dingen met onze Dino gebeuren, er valt goed te leven met een handicap. Het is een jong klein ventje, nog volop in de groei, we komen er wel!

21-06-2017
Opaatje is niet meer...

Onlangs kwam deze hele oude meneer bij ons binnen, onderkomen, verzwakt, ziek. Een echte hartenbreker...
Hij zat al snel in vele hartjes, maar ook in die van zijn opvangmama.

"Het was goed geweest voor hem, hij wilde niet meer. Nog maar van alles proberen, om hem te laten eten en drinken, maar hij besliste anders...
We zien het vaker gebeuren, na jarenlange ontbering, eindelijk hun redding en opeens is het afgelopen. Alweer enorm veel verdriet om een diertje die we niet konden redden. Het doet altijd pijn en nee, het went nooit. Gelukkig ook maar, want dat zou betekenen dat we afgestompt raken en dat mag en zal nooit gebeuren.
Lieve jongen, je stal mijn hart. Tussen al het jonge grut maakte jij diepe indruk op mij. Ik nam je naar huis om je alle liefde van de wereld te laten voelen.
Ik troost me bij de gedachte dat je genoten hebt van alle aaitjes en knuffels die ik je heb kunnen geven. Rust maar zacht, we zullen je niet vergeten x"
Je opvangmama

Lieve mensen. Degene die speciaal voor hem een donatie hebben gegeven? We zullen het goed besteden aan de andere spoedgevalletjes die onze hulp enorm hard nodig hebben, want zij krijgen altijd het voordeel van de twijfel.
Ik denk dat opaatje in stilte goedkeurend had geknikt. Slaap wel lieve vriend, we hopen dat we je nog een meerwaarde hebben kunnen geven, een stukje extra...

21-06-2017
Drie schuwe katjesHet zijn niet altijd de makkelijke, tamme katjes die bij ons binnenkomen. We maken ook ruimte voor hen die wat meer tijd nodig hebben, ons nog even stom vinden en net zoveel rechten en kansen verdienen als handtamme katjes.
Welkom Mees, Noes en Pluus!

Deze drie bangerikjes werden gevonden op een zolder. Via de vangkooi konden we het trio vangen en mogen ze nu bijkomen van hun avonturen. We hebben de tijd, komt helemaal goed, de socialisering is gestart :-)

17-06-2017
Hoe gaat het met ons spoedmeisje

En daar is ze toch, onze Ceren!
Onlangs kregen we een spoedmelding uit Heusden-Zolder.
Blijkbaar hadden een aantal kinderen de hele dag met dit diertje 'gespeeld' en lag het 's avonds moederziel alleen voor iemand zijn deur.......
Het was al snel duidelijk dat ze niet alleen niesziekte had, maar tevens een gigantische liesbreuk!
We besloten haar meteen te laten opereren en dat was maar goed ook.
Na het scheren zagen we pas hoe fel de bloeduitstortingen waren. Ze moet een enorme klap hebben gemaakt. Is er met het diertje gegooid tijdens het spelen?

Dat was enkele dagen geleden. Ondertussen is de operatie achter de rug en blijft het de komende weken nog spannend of de dichtgemaakte breuk het houdt. Verder is ze ook nog eens niesziek.
Onze kleine lieve hummel kan haar hartje nu ophalen bij haar opvanggezin. Knuffelen met de stokoude blinde Guus, kroelen met de mensen en veel medicijntjes slikken, want dat moet. Ze heeft nog een weggetje te gaan, maar ze hoeft dit niet alleen te doen, we staan naast haar. Samen komen we er vast wel Ceren!

17-06-2017
Het kostte wat werk, maar dan heb je ook wel wat!

In een seniorenwijk zat een schreeuwende kitten 'vast' in de struiken. 's Nachts was hij goed hoorbaar, want hij kermde de gehele nacht de boel bijeen, het arme ding. Hij was compleet overstuur. Niemand kon hem pakken, hij klom steeds verder en verder, ver weg van de graaiende goedbedoelde handen.
De volgende morgen werden we gebeld en ook wij ondernamen dapper onze eerste pogingen. Helaas mislukt. Oke, onze andere vrijwilligs...ter kwam, gewapend met vangkooi. Het beestje had grote honger, we hoopten dat hij snel de kooi in zou lopen. Ondertussen bleef zijn geluidsvolume op 10, maar pakken? Ho maar. Het vinnige manneke zorgde ervoor dat we hem niet konden pakken.
Goed, poging nummer 3.. in de avond kwam er nog een vrijwilligster. Nee hoor, het klom verder en verder...
Vrijwilligster nummer 4 kwam laat op de avond en waarschijnlijk dacht het kittentje: " Jullie weten niet van ophouden hè, zie je niet dat ik hartstikke moe ben!" BINGO! Gevangen met de deken en snel de kooi in gefrommeld.
Maar ja, nacht, iedereen slaapt, dan maar mee naar huis en een nachtje bivakkeren op de badkamer. Kleine tarzan!
Maar nu is Flügel eindelijk op zijn tijdelijke bestemming aangekomen :-)
We hebben wel een groot vermoeden dat het hier om een dumpactie gaat, want hij leek volkomen de weg kwijt te zijn, zo overstuur en helemaal in zijn uppie?
Komt goed, nu bijkomen van het grote avontuur

17-06-2017
Hartenbreker

Gisteren kregen we telefoon: de meldster verzorgde al een mamapoes met kleintjes en vond dit kleine hummeltje, moederziel alleen.
Ze dacht dat hij bij het nestje hoorde, maar hij was een stuk kleiner dan de rest. Er kwam twijfel. Ze probeerde het kitten nog bij de mama aan te leggen, maar hij werd resoluut door haar afgewezen. Er werd nog getracht het kleintje met de fles te voeden, maar dit ging erg moeizaam, en hij zakte weg...
De dag erna werden wij gebeld en ...we lieten hem meteen binnenkomen. We schrokken van zijn gewichtje: 87 gram, en dat terwijl de oogjes al open waren. Hele foute boel!
Fievel werd zijn naam en hij was broodmager en zo ziek... Het is echt een graatje met een bont pluizig vachtje. Volledig ondervoed.
Hij dronk een beetje voeding, maar daarna zakte hij helemaal weg en moest er in alle spoed naar de dierenarts worden gereden. Daar kreeg hij een flinke spuit met vitamientjes en extra vocht.
Verder zal hij medicijnen krijgen ivm de niesziekte.
Helaas drinkt hij nu niet meer zelfstandig en wordt hij via een maagsonde van melk voorzien.
Het toedienen van een maagsonde is van zeer groot belang en levensreddend.
Vandaag is hij ietsje sterker geworden, hij valt minder snel om, maar we zijn er nog niet. Hopelijk zijn we op tijd en kunnen we van die arme hummeltje een trots manneke maken.
Zet em op Fieveltje!

17-06-2017
Xayah en Rakan

Ze waren eigenlijk met 4...
Deze kleine hummels werden onder een boom gevonden. Ze waren gespot door de honden en helaas was er al 1 kleintje doodgebeten.
Maar het derde kittentje keek wat glazig uit de ogen en was niet echt alert. We besloten de drie katjes onmiddellijk op te halen en het zwakke kittentje te onderzoeken. Het voelde heel koud aan,we vonden een diep gat van een hondenbeet in zijn bil en tot overmaat van ramp, hing het achterpootje erbij te bun...gelen.
Voordat we goed en wel naar de dierenarts konden gaan, stierf het kleintje al in onze handen. Emotie...
De overige twee kittens waren alert en gelukkig niet gepakt door de honden, Wat dat betreft hadden zij alle geluk van de wereld en was er net op tijd ingegrepen.
Het gestorven kittentje gaven we een mooi plekje in de tuin, we begroeven het in alle stilte.
Xayah en Rakan, welkom kleine boefjes. Goed drinken en groot worden, maar daar twijfelen we niet aan!

14-06-2017
Vrees dat we ons record opvangen gaan verbreken...177 katten!

Het is zo ongelooflijk druk in onze vzw, het is bijna niet te vatten dat we momenteel bijna 180 opvangertjes onder onze hoede hebben. Nu, op dit moment!
Niet alle kittens staan op onze website, want de kleintjes hebben hun rust nodig, sommigen zijn net binnen of te ziek. Zij zijn niet zichtbaar, maar ze zijn er wel...
Het is best wel eng, want onze plekjes zijn aan het dichtslibben en er gaan er NOG binnenkomen!...
We hoorden vorige week dat er ergens in een asiel maar 7 katten zaten, nouuuu dat is heel apart hoor!
Hard werken achter de schermen. Wat een toewijding van al onze opvangmama's /papa's en Villa Vagebond!
Allstar op de foto heeft ook geluk. Hij kwam eergisteren bij ons binnen, samen met nog een 7-tal broers/zusjes en vriendjes, gevonden in een verlaten huis.

14-06-2017
Hoogbejaard en totaal onderkomen

Soms weten we echt niet meer wat ons overkomt. De 1 na de andere spoedmelding en we zitten stampvol..
Deze ontzettend lieverd, stond vorige week ineens gillend tussen een aantal vaste zwerfkatten die dagelijks worden gevoerd door een dame in Koersel. Hij kwam daar zomaar uit het niets.
De ontberingen die hij heeft moeten doorstaan, zijn met geen pen te beschrijven....
Hij kreeg net als de rest een hapje eten en ondertussen werd er via social media gezocht naar zijn eventuele baasje. Werd hij gemist?
Maar hij zag er verschrikkelijk uit, tevens uitgehongerd, want hij stortte zich telkens weer met volle overgave op het eten.
Deze oude ziel brak je hart, hij bleef zelfs in de regen zitten, wachtend op...
Toen we gisteren gewaarschuwd werden en zijn toestand hoorden, besloten we hem meteen te gaan halen, geen seconde twijfel.
Hij werd bij de dierenarts binnengebracht en ja, hij is oud, heel oud, vel over been (maar 2 kilo!), enorme niesziekte, enorme geur uit zijn bekje, zware ademhaling, uitgedroogd, ondertemperatuur en haast geen tanden meer in zijn bekje. Totale drama, we waren net op tijd...
Heel belangrijk om hem warm te leggen en meteen aan het infuus. Dankbaarheid in zijn oogjes, eindelijk hulp, eindelijk de zorg die hij verschrikkelijk hard nodig had. Buiten was hij gestorven.
Het deed hem zichtbaar goed. Hij eet super, daarna meteen vertrokken naar dromenland. Hij is er nog niet, hij zal nog even aan het infuus moeten blijven, plus laten we zijn bloed eens nakijken.
We vragen ons af of hij in zijn lange leventje ooit een baasje heeft gehad. Zijn zachte hartje, ooit heeft hij liefde gekend.
Vinden we zijn baasje niet, dan gaan we gewoon door zoals we nu doen. Hij krijgt alles wat hij moet krijgen, we vechten met hem mee.
Helpen jullie mee naar de zoektocht?

Verder komen wij puur rond van giften en rijzen de medische kosten de pan uit. Onze spoedgevalletjes zijn kostbaar, maar hun leven is ons dan ook kostbaar
We vragen het niet graag, maar een kleine donatie mag altijd, das heel lief...

IBAN: BE11 0013 8231 3048 (B)
IBAN: NL29INGB0009480375 (NL)

14-06-2017
TekennestDeze kleine meid heet Juultje. Ze werd samen met haar broer en zus gevonden door een lieve meneer die de eerste zorg op zich nam.
Het zijn maar kleine muppies, alle drie een ondergewichtje, maar gelukkig lekker vinnig.
Maar die teken, blehh! Waarschijnlijk hebben ze in een tekennest gelegen, want er zijn zomaar even 75 teken uit de kleine fragiele lijfjes gehaald! En we zijn nog niet klaar......
Al met al geen fijne start, maar ze komen er wel. Juultje heeft nog wat ontstoken oogjes, maar komt goed..

14-06-2017
Spoedoperatie

Kittentjes zijn heel fragiel, en absoluut geen speelobjecten!
We kregen een melding uit Heusden-Zolder. Blijkbaar hadden een aantal kinderen de hele dag met dit diertje 'gespeeld' en lag het 's avonds moederziel alleen voor iemand zijn deur....
Het was al snel duidelijk dat ze niet alleen niesziekte had, maar tevens een gigantische liesbreuk!...
Er kwam bloed uit de vulva en ze kon zelfs niet meer plassen... Ze moest enorm persen om te urineren, maar er kwam niks behalve een klein beetje puur bloed. Alarmbellen!
We besloten haar meteen te laten opereren en dat was maar goed ook.
Na het scheren zagen we pas hoe fel de bloeduitstortingen waren. Ze moet een enorme klap hebben gemaakt. Is er met het diertje gegooid tijdens het spelen?
De lies/buikwandbreuk bleek meer dan 5 cm lang te zijn - dit is gigantisch voor zo'n kleintje!
De operatie duurde maar liefst 2 uur en breuk werd gedicht.
Het was nog heel spannend, of de blaas nog goed genoeg was om te functioneren. Poehhh...
Maar gisteren verloste ze ons van de angst: haar plasjes kregen steeds meer de juiste kleur en werden groter en groter. YES!

Ze heeft nog tijd nodig maar ze was gisteravond toch al in voor een klein spelletje
Maar pas op de plek, nog even observeren, en daarna mag ze naar ons opvanggezin.

Voorkom onnodig leed, kittens zijn geen objecten!

14-06-2017
Veilig bij ons binnenHij liep er al een tijdje... onze lieve jongen. Ergens in het bos waar vakantiehuisjes staan.
Hij kreeg eten van iemand in een vakantiehuisje, en probeerde zo de dagen, maanden, misschien wel jaren, door te komen.
Het is een mooie omgeving, lekker terug in de natuur, maar je moet alleen niet ziek worden. Dan heb je pech.
Een vuile vacht vol wondjes, snottebellen, ontstoken oogjes, pijn in bekje, een mager lijfje, triestige oogjes. Het is me wat.
De meldster was weer voor een half jaar naar huis en stuurde ons een mail. Ze durfde zelf niet naar de dierenarts te gaan, bang dat haar kat of haar kinderen ziek van hem zouden worden.
Dusssss, besloten we zelf een rit terug-naar-de-natuur te maken. Niet naast de deur, maar zijn foto bleef in ons geheugen gegrift.
De eerste keer vonden we hem niet, we keerden teleurgesteld huiswaarts. Maar vandaag was het een beetje anders, we zagen hem meteen
We gingen op de grond zitten en spraken hem zachtjes toe.
Zijn staartje krulde in de lucht en hij liep hoopvol op ons af. Prrrrrr..... een echt spinnertje!
Hup, lekker met ons mee, maar eerst even een bezoekje aan de dierenarts. Helaas geen chip. Hij liet zich braaf onderzoeken en genoot van de streeltjes. Met de medicijnen op zak, gingen we naar huis met een schat van een kat. Wat een kroelerdje
Even in badje? Ja he! Ook het badje vond ie helemaal prima: de zwarte troep werd weggespoeld, we kregen er een wit vachtje voor terug.
Nou, we gaan er weer voor, we zijn ontzettend blij dat we hem lekker bij ons hebben!

14-06-2017
Drie wondertjes op een rij

Drie maanden geleden binnengekomen.
Drie wondertjes.
Drie maanden later....
Alex, Kim en Art zijn onze kanjers.
Zij tonen waarom we nooit mogen opgeven.
Waarom zij waardevol zijn.
HIER doen we het voor

10-06-2017
Mama en twee kittens

Nou, het volgende gezinnetje is bij ons binnen!
Het is druk met onze mamapoezen in de opvang Vinden we fijn, een gezin samen laten, dus als het even kan, verhuizen we de hele familie naar onze vzw.
Nou, dit is ons 7e gezinnetje! Fauve en haar kittens Taco en Nougy. ...
Het was even lastig om mama te pakken, maar met veel geduld, kon onze veldwerkster met al haar charmes het gezinnetje samenvoegen en onderbrengen bij ons opvanggezin.
Fauve en haar kroost, maken een rustige indruk. De grote verhuis zijn ze goed doorgekomen en nu kunnen ze in een veilige omgeving gewoon een gezinnetje zijn :-)
Welkom lieverds!

10-06-2017
Amper 2 daagjes oudGisteravond kregen we een melding uit Rotselaar. Een dame voert al enige tijd zwerfkatten, en onlangs was er een mamapoes bevallen van deze kleine uk.
Helaas lag het kleintje al van gisterochtend alleen. Wat er met de mama is gebeurd weten we niet, wat we wel weten, is dat deze hummel verzorging nodig had, anders zou ze komen te sterven. Haar leventje was te kostbaar, dus we namen haar gisteravond meteen onder onze hoede.
Gelukkig is ze heel vinnig en heeft ze hele goede zuigreflex. Nadat ze haar flesje had gedronken, kon ze in de warme couveuse tegen de knuffeltjes aan kruipen en in diepe slaap vallen...

08-06-2017
Wat een reddingsactie!!

Het zit blijkbaar in de familie. Broer en zus hadden zich gisteren beiden klem weten te zetten, ieder op zijn/haar eigen manier.
Wat was er gebeurd?
Gisteren kregen we telefoon uit Landen. Een kleine kitten zat vast onder de motorkap van de auto van de meldster. Ondertussen had ze al vrienden opgetrommeld om te helpen, maar ook zij kregen Babbel niet bevrijd. Onze kleine meid zat muurvast...
Uiteindelijk werd de brandweer opgetrommeld, en ze kwamen hoor, jawel, een heel team sterke stoere mannen! Even later lagen ze allemaal rondom de auto te prutsen aan het motorblok. Het was geen makkelijke klus, want ze hebben een deel uit elkaar moeten halen, platen verwijderen, maar het harde werk werd beloond :-) Babbel werd bevrijd en veilig in haar mandje gezet! Ze was erg onder de indruk van alles, blazen en wat uithalen met die knoezelige pootjes. Poehhh... maar missie geslaagd, toch?  Nee? Hoe bedoel je. Er is nog een kittentje? Ergens in de tuin zou nog een broer of zus zijn.
Hij werd gevonden, maar oh nee he! Hij zat vastgeklemd tussen een blauwe steen! Maar wat is dat toch...
Met hulp van de melders, is ook het broertje van Babbel bevrijd, pffff. Knabbel is zijn naam, gelukkig niet gewond, maar wel hetzelfde verhaal als Babbel: flink blazen en wat uithalen.
Nou, dame en heer, zulke fratsen willen we niet meer meemaken hoor! Nu lekker bijkomen bij ons opvanggezin, goed eten en het grote avontuur uitslapen...pieww.
Onze dank gaat uit naar de melders EN de brandweer van Landen!
 

04-06-2017
Ondertussen blijft de kittenregen voortduren

We maken veel mee, teveel om op te noemen! Maar kleine Willy willen we jullie niet onthouden...
Gisteravond laat, is het broertje van Maya aangekomen. Hongerige Maya werd onlangs tussen de koeien gevonden, maar er zou er nog eentje zijn... Geen spoor van nummertje twee, maar nu wel!
En piep, daar hebben we hem. Aangezien hij het broertje van Maya is, kreeg hij de toepasselijke naam Willy ( beste vriendje van Maya de bij, de tekenfilm).
Nou hehe, familie compleet, welkom kleine jongen!

04-06-2017
Itchy en Scratchy

Deze twee broertjes komen van een grote zwerfkattenpopulatie. Het is nogal uit de hand gelopen op deze bewuste plek. De meeste dieren zijn niet gecastreerd/gesteriliseerd, plus is de buurt niet zo diervriendelijk... Sterker nog, de buurman spant de kroon, een hele nare nare man. Zodra hij een kittentje in zijn brute handen krijgt, slaat hij deze dood tegen de muur. Hele nestjes zelfs, dat boeit dit onmens helemaal niks. Walgelijk!
Jullie snappen natuurlijk wel, dat we deze kittens zsm in onze opvang wilden. Ze zijn tevens ziek en zaten onder de vlooien.
Er is nog 1 kitten daar, en ze is oud genoeg om op wandel te gaan, dus het gevaar lonkt om de hoek. We zijn dus nog niet klaar daar, sterker nog.. de volwassen katten dienen daar OOK zsm geholpen te worden! We hebben met enkele mensen gesproken, en nu wordt er eindelijk werk gemaakt om de groep te laten helpen. Zo belangrijk!!
Welkom lieve kleine broertjes, jullie zijn gered, nu nog werk maken van jullie broer/zus en dan kunnen we opgelucht ademhalen.

04-06-2017
Oscar toen en nu

Enkele maanden geleden, kwam Oscar heel beroerd bij ons binnen.
Hij zwierf al enkele jaren rond in Alken. Een dame ontfermde zich over hem en hij kreeg elke dag een hapje eten. Ook werd hij vorig jaar gevangen voor castratie en weer teruggeplaatst, maar helaas was hij toen ook al ziek.
Oscar werd zieker en zieker, het kwijl droop uit zijn bekje. We besloten zelf in te grijpen....
Helaas liet Oscar zich niet pakken en hij liep al helemaal de vangkooi niet meer in.
Er moest toch een manier zijn om dit ventje te vangen? We schrokken toen we hem zagen, maar manneke toch...
Hij had niesziekte, zijn tong was enorm ontstoken, rotte tandjes, klitten in zijn vieze vacht, kortom: een drama katje.

Dat was toen...en nu?
Het gaat goed met onze lieve schat! Zijn tandjes zijn getrokken, het tongetje een heel pak beter, zijn vachtje deels geschoren en gelukkig aids-negatief!
Helaas was er een ruisje te horen op zijn hart, dus binnenkort moet Oscar een bezoekje brengen aan de cardioloog. We zijn nog niet helemaal klaar, maar wat moet, dat moet, en hij krijgt alle onderzoeken die nodig zijn om hem NOG beter te helpen. Maar hey! Wat zie je er goed uit Oscarito!

04-06-2017
Groot gezin!

We kregen deze week een melding uit Meeuwen.
Er was een ontdekking gedaan in een zak stro: mamapoes had maar liefst 6 kittens geworpen en het stro was natuurlijk een ideale plek om daar je kittens groot te brengen (Kerstmis is vroeg dit jaar).
Mam zorgde heel goed voor haar kleintjes, ondanks het feit dat ze zelf erg mager was. Het gezin moest daar zsm weg, de meldster had niks met katten, de mamapoes had geen baasje en geen enkele organisatie wilde haar helpen.
Tja, het is natuurlijk wel heel druk overal, en als ze per direct weg moeten, is dat soms wat lastig. Maar goed hup maar, we gaan ze wel halen.
Daar aangekomen, was het al snel duidelijk dat mama geen zin had om mee te gaan en wegliep. Maar we waren voorzien, dus de vangkooi werd op scherp gezet.
De kleintjes zagen er ook wat mager uit, die gingen alvast mee. Nou, nu maar duimen...pompiedompiedom. Ja hoor, bingo, gevangen! We willen jou ook heel graag hoor mama, niets is beter dan de liefde en zorg van de echte mama van ons kroost.
De kleintjes schatten we toch al op een 17 daagjes, maar ze zijn nog erg afhankelijk van mama Alice.
Alice had wel moeite met ons mensen, ze was een beetje overstuur. Gelukkig konden we haar kalmeren en ging ze rustig bij haar kindjes liggen. Ze liet hen gretig drinken en het eerste wasje werd ook uitgedeeld.
Kalm maar Alice, we nemen de tijd en wat heb jij mooie kinders! Katrien, Nelly, Filou, Zeno (foto), Vince en Wannes!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
  • VZW Zwerfkat in Nood II op Facebook
  • VZW Zwerfkat in Nood II op Twitter
  • VZW Zwerfkat in Nood II op YouTube
ANBI Status
Provincie Limburg