Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-08-2012
Een vreselijke spoedmelding om nooit te vergeten....

Vanavond kregen we een noodoproep uit Nerem ( Tongeren). Er zou een aangereden kat langs de baan liggen, of we konden komen.
Natuurlijk! Echter zou er al een kitten bij de vrijwilligster worden gebracht, dus veel tijd had ze niet. Afgesproken met een andere collega: "Ik ga halen, we spreken halverwege af en jij rijdt meteen door naar de dierenarts".
Oke, knallen met die auto.

Toen onze vrijwilligster de poes zag liggen, hield ze haar adem in: Twee droevige oogjes keken haar aan: zijn kaak was volledig weggerot. Mijn god, en hij leefde nog. Snel pakte ze hem voorzichtig op en de achterkant van zijn lijfje was ook eigenlijk geen lijfje meer, de vliegen hadden vrij spel.
Geen seconde te verliezen, dan wil je eigenlijk dat je autootje wordt opgepakt en zo voor de deur van de dierenarts wordt gezet.
Met een hoge snelheid naar Millen, waar de andere collega zou wachten om de kat over te nemen. Dan voel je de adrenaline door je lijf kolken, want hij moet zsm geholpen worden.
Daarna doorsjeesen naar onze dierenarts die al was opgetrommeld.

Onze dierenarts had zoiets nog nooit gezien: dit was geen aanrijding, dit dier had waarschijnlijk kanker. De tumoren waren zo uitgezaaid dat er van zijn kaak niets meer over was. Hij had 1 hoektand, dat heeft hem in leven gehouden om nog iets te kunnen eten. Zijn achterlijfje heeft hij nooit kunnen verzorgen, dus dat was ook allemaal vies, aangetast etc.

Zijn blik sprak boekdelen: Laat me gaan

We konden hem niet meer helpen, jawel, dat konden we wel: hem zijn rust geven, het ondraaglijk lijden laten stoppen.
Geëmotioneerd namen we afscheid, je zit nu al in ons hart. Slaap zacht kleine vriend.

Vanwege de shockerende foto, laten we iedereen zelf bepalen of je hem wel/niet wilt zien. Zo ja, klik dan op onderstaande link.

http://www.zwerfkat.com/admin/html/content/afbeeldingen_module/uploads/katerspoedmelding.jpg

29-08-2012
Stuur ons uw voedselbonnen!

Mjam, jam, mjam.. hee hallo!Ik ben Vondel en ik moet hier twee boodschappen overbrengen:

Boodschap 1:
Dat ben IK!
Ik zoek een paleis met dienaren, een diamanten mandje, zilveren voerbakjes en een fluweel zachte borstel met grote spiegel. Als mijn haar maar goed zit, toch?
Grapje!
Als je gewoon liefde hebt te geven ben ik al heel gelukkig:-)

Dan boodschap 2:
Ik heb net mijn avondeten achter de kiezen en wat blijkt?
Whiskas, Sheba, Perfect Fit en Catsan hebben regelmatig kortingsbonnen, of maaltijdcheque’s genaamd.
Indien jullie ze niet gebruiken, zou ik willen vragen of jullie die aan ons willen schenken.
Zwerfkat in Nood kan deze bonnen namelijk inruilen voor voeding en/of grit voor MIJ en voor al mijn andere vriendjes in de opvang.
Jullie kunnen deze dan opsturen naar VZW Zwerfkat in Nood II, Postbus 58, 3630 Maasmechelen.

Dank jullie wel! Enne, ik ben er nog he:-)

28-08-2012
Mager en gered

In Neeroeteren werd een kleurrijk nest gevonden. Maar het verdriet werd des te groter toen bleek dat mammapoes dood terug werd gevonden door de melder bij zijn achterdeur.
Och mamma toch, wat vinden we dit erg! Het vermoeden was vergiftiging, maar nooit zeker weten we het niet.
Deze kleintjes wegen veel lager gezien hun leeftijd, maar ze gaan nu verwend worden, dus ze zullen vast heel snel in gewicht aankomen:-)

26-08-2012
Reddingsactie Boaz

Een maand geleden kwam onze opvanger Boaz bij ons binnen. Niets aan het handje, hij was enkel heel boos.
Echter...het noodlot besliste anders en Boaz verdween op mysterieuze wijze.
Paniek in de tent!
Er werd overal gezocht, maar geen enkel
teken van leven. Zou hij achter de keukenkastjes zitten? Het zou bijna onmogelijk zijn, maar oke: voer en vangkooi werd geplaatst.
Geen miauw, geen piep, niets.... de opvangmamma sliep op de bank, misschien hoorde ze iets.
Na 1 week van absolute stilte, verplaatsten we de vangkooi naar buiten, er was een kans dat hij toch naar buiten was ontsnapt. Flyers werden verspreid, op internet werden de nodige instanties gewaarschuwd. Al het mogelijke werd gedaan om hem op te sporen, maar niets..... absolute stilte...

1 maand later

We kregen 's avonds laat telefoon van de opvangmamma: Er kwam een angstige miauw ergens onder de keukenkastjes vandaan, dat moest hem zijn! Of we meteen konden komen.
Daar aangekomen was het weer radiostilte, maar dat daar ergens een kat in nood moest zitten was duidelijk.
We begonnen met een freesboor gaten te maken in de plinten... geen Boaz. We hielden ons stil, dan weer met een pak brokjes rammelen en ja: het geluid was overduidelijk, er werd gekrabd en gehijgd door de muur ter hoogte van de werkbank.
Hij zat achter de muur! We keken wat hulpeloos naar de opvangmamma met de nijpende vraag: "Mogen we alstublieft in de muur slaan?". Dat was geen enkel probleem, als hij maar gered zou worden.
Met een hamer en een schroevendraaier begonnen we 1 voor 1 de tegels uit de muur te slaan: Zaten we wel juist?

Hoe verder we kwamen, hoe banger we werden: wat zouden we aantreffen...
En plots! Zagen we zijn bange kopje, hij zat vastgeklemd tussen de twee muren, hij was volledig in paniek en begon met zijn laatste krachten in het wilde weg te slaan en te blazen.
Hij zakte naar beneden en kwam vast te zitten tussen enkele leidingen onderaan in een kast waar we niet bij konden.
Dus daar moesten we ook een gat gaan boren. Naarmate het gat groter werd zagen we zijn onderlijfje. Hij kon zich met moeite loswringen en nu was hij vrij. We haalden hem met vanghandschoenen uit de kast en we schrokken enorm: Dit was een skelet, totaal uitgemergeld en volledig uitgedroogd! Hij viel om en hij gaf zich over, hij had geen enkele energie meer de arme schat.
Ondertussen was het 12 uur 's nachts, maar hoge spoed was geboden. Hij moest vocht krijgen.
We konden nog bij de dierenarts terecht waar hij eerste hulp kreeg. Hij was tevens wat onderkoeld, dus warm houden was nu van groot belang.
Zachtjes spinde hij op de behandeltafel en voorzichtig streelden we zijn botjes lijfje. Brok in de keel.

 

Hij heeft een maand geen eten gehad, hoe hij aan water kwam is ons een raadsel, want zonder water kan een dier niet lang leven. Hoe vreemd ook dat hij geen enkel teken van leven heeft gegeven. Jongen toch, een maand lang.... we moeten voorzichtig met je zijn nu, de nieren en de lever hebben een klap van jewelste gekregen. Hij was een maand geleden een forse jongen, nu hangt zijn slappe overtollige huid er maar wat bij.
Eten wilde hij niet, dus hebben we hem steeds kleine beetje gevoerd.

Boaz verblijft nu sinds twee dagen tijdelijk even bij een andere opvangmamma die meer tijd heeft. Boaz krijgt tevens geregeld onderhuids vocht toegediend, we willen ook dat hij steeds kleine beetjes eet en we zorgen dat hij goed kan uitrusten.
Je staat nu wat sterker op je pootjes lieve Boaz, maar je komt van heel heel ver, dus doe maar op je gemakje.
Je doffe holle blik in de ogen beginnen steeds meer plaats te maken voor optimisme en vertrouwen.
Je bent ons zorgenkindje en dit trauma zal nog lang in ons geheugen gegrift blijven, het was zo zo akelig allemaal. We zijn er voor je.

23-08-2012
De gsm staat roodgloeiend, 136 katten in de opvang!

Dagelijks gaat de telefoon zo'n 20 keer, dagelijks horen de meest uiteenlopende drama verhalen, en dagelijks beseffen we hoe hard de nood is aan hulp en dat maakt ons soms wel een beetje verdrietig.
Gelukkig hebben veel meldingen een happy end en daar houden we ons dan aan vast.
Vandaag zijn er weer 8 kittens binnengekomen, het houdt maar niet op.
Maasmechelen: drie kittens gevonden onder de struiken, 2 1/2 week oud
Maasmechelen: twee bange kittens rond de 5 weken oud
Hamont: Joggers hebben drie moederloze kittens gevonden aan het kanaal en konden het niet over hun hart verkrijgen hen daar te laten. Ze komen nu veilig bij ons binnen.

De teller staat alweer op 136 katten in de opvang nu!

22-08-2012
Rust zacht Yin en Yang

Gister kwamen ze als spoedmelding binnen, 1 dag oud, de nageboortes hingen verstrenge
ld aan elkaar en was aan het rotten. Mamma had deze niet verwijderd en wist niet wat ze met hen aan moest.
Ijskoud kwamen ze binnen, we kregen hen moeilijk opgewarmd in de couveuse. Yin plaste bloed, maar dat trok gelukkig weg. Maar er kwam bloed uit zijn oor, bekje, neus... en het drama werd nog groter: de eitjes van de vliegen hadden zich ontpopt en de maden krioelde in zijn oor die al was weggevreten. Geen schijn van kans meer. Over en uit....
Broertje Yang was ook zo zwak, hij is vlak daarna overleden.
Mijn lieve twee, samen 1 eenheid, samen gebleven en samen gegaan. Nu zijn jullie samen 1 grote ster aan de hemel, voor altijd vereeuwigd.
Dag liefjes
Sabine


 

21-08-2012
Ernstige spoedmeldingVanmiddag kregen we een mailtje uit Tienen van een bezorgde meldster.
Mammapoes was gister bevallen van een tweeling en heeft er vervolgens niet meer naar omgekeken. Ook leek het alsof de twee vastgeplakt aan elkaar zaten en de vliegen vlogen er omheen.
Het dierenasiel in die regio had maar 2 oplossingen: 1) de natuur laten begaan en sterven de kittens dan zijn dat 2 zwerfkatten minder......2) de moeder vangen en binnenbrengen voor sterilisatie en de kittens euthanaseren.
Alarmbellen! De kittens waren aan het huilen, maar mamma kwam eten, liep vervolgens weer verder en wist totaal niet wat ze met die kleine ukken aan moest.
Onmiddellijk hebben we met elkaar gebeld en 15 minuten later sprongen we beiden in de auto om elkaar halverwege te treffen. Het was maar goed ook, want de nageboortes zaten nog aan hen vast en waren helemaal ineen gestrengeld met modder en bloed. De geur was vreselijk penetrant ( rottend vlees) en de kittens voelden ijskoud aan...
Met 140 km per uur de snelweg over ( ahum) en zsm naar de dierenarts om de nageboortes te laten verwijderen. Ook de dierenarts trok meteen zijn neus dicht.
Arme arme schatjes.
Zo snel mogelijk weer naar huis, om hen langzaam op te warmen in de couveuse. Ze hadden al sinds gister geen voeding gehad, ze hebben eigenlijk helemaal nog geen voeding gehad.
We hebben eerst glucosewater opgewarmd en hen via maagsondes de eerste hulp gegeven.Ons kleine witje is erg verzwakt, ze plast bloed en ook komt er bloed uit haar oortje.
Maar! Na een tijdje kregen ze hun eerste voeding en beiden hebben zelf gedronken wat we heel dapper vonden:-)
Nu snel weer slaapje doen en straks hopen op een klein wondertje.
Hoe symbolisch kan het zijn: een wit katje en een zwart katje, zaten aan elkaar vast: Yin en Yang... samen 1 eenheid.

21-08-2012
Uit het kippenhok

Bink en zijn zusje Pattoe zijn geboren in het kippenhok in Overpelt. Mammapoes verhuisde op gegeven moment haar kittens onder het hout. Echter loopt daar een vos rond en de meldster is al enkele dieren verloren aan deze vos, dus de situatie werd dreigender.
Bink is een stoer ventje, hij speelt graag met zijn kleine zusje.
Het zijn ook lekkere dikkerdjes, dus komt helemaal goed!

19-08-2012
Op de parking achtergelaten

In Lanaken werden er drie kittens op een parking achtergelaten. Vreemd... ze zijn tam. Gedumpd?
Ze zijn gisteren binnengekomen, drie aapjes.


Joy, 1 van de drie kittens

18-08-2012
Warme weer

Het is zo heet de laatste dagen... Dit betekent niet alleen extra bescherming voor onszelf, maar we mogen onze viervoeters zeker niet vergeten!
Denk aan een goede verkoeling voor je lieve kat. Deze verkoeling kan onder andere door hen met de pootjes in koud water te zetten of met een koud washandje verfrissen( bij honden zal dit makkelijker gaan, dan bij katten).
Maak u niet te snel ongerust, wanneer uw kat plots minder begint te eten. Dit is normaal met dit weer. Zorg er ook voor dat natte voeding niet de hele dag blijft staan. Het wordt snel slecht en de vliegen komen er op af.
Geef hen extra water ( doe er ijsblokjes in!) en zet, indien uw kat buiten komt, ook een bak water buiten neer.
Zorg voor genoeg verkoeling in huis.
Kam uw kat wat vaker, ze verharen sneller met dit weer en de kat likt dit op en dan heb je het haarbalprobleem weer.
Het is belangrijk om katten (en honden), zo min mogelijk te vervoeren in warme auto´s. Indien u naar de dierenarts moet, ga dan of ´s morgens vroeg, of zo laat mogelijk. Indien het geen spoed is, stel uw dierenartsenbezoekje eventueel even uit.
Witte katten hebben zeer gevoelige oortjes. Deze oortjes zullen verbranden ( met alle gevolgen van dien) en dienen dus beschermd te worden met zonnebrandcreme. Maar vooral belangrijk: Stel hen zo min mogelijk bloot aan zonnestralen!
Tot slot: Wees extra alert op alle dieren die u ziet: in weides ( er moet schaduw zijn), in hokken, in auto´s etc. Waarschuw de eigenaar / dierenbescherming,/dierenarts, wanneer u hen in moeilijkheden ziet.

17-08-2012
Kreet om hulp

Plushke had hulp nodig. Zo klein als dat ze is, heeft ze al heel wat ontberingen moeten doorstaan. Ze had al lang geen maaltijd meer gehad, haar lijfje werd een skelet en haar spieren raakten verteerd.
Ze besloot een tuin in te lopen waar ook honden losliepen. Ze waagde zich helemaal tot het terras, ze had geen angsten meer.
Haar actie hielp, ze werd gevonden.
De melders belden ons en we hebben haar meteen opgehaald. Haar neusje was kapot, ze zat onder de teken en had diarree. Ons gastgezin vertrouwde het niet en een bezoekje naar onze dierenarts was een must.
Plushke heeft bloedarmoede, totaal geen spierweefsel meer, haar pootjes zijn zo dun als stokjes.

Ze is zo ontzettend lief! Op de behandeltafel liet ze zich strelen door haar opvangmamma, en als deze eventjes stopte kwam haar kopje omhoog, alsof ze wilde zeggen:" Aai eens vlug verder". Ze bleef maar spinnen en met haar pootjes kneden. Ze is blij dat ze geholpen is, dieren voelen dat.

Ze heeft veel schade in te halen, ze slaapt veel, want ze is nog niet sterk genoeg. Je bent een klein dapper poesje hoor, we gaan je nu lekker verwennen!

Later op de avond

Rust zacht Plushke

Ik wilde u toch nog even op de hoogte brengen dat Plushke vanavond is overleden. Ze was te zeer onderkomen, te ver heen, we hebben alles gedaan, maar niets mocht baten.
Lieve kleine meid, je bent bezweken vanwege ondervoeding, konden we maar eerder bij je zijn, het spijt ons enorm.
Ga nu maar fladderen, geniet, geen vermoeidheid meer. RIP

16-08-2012
We doen het goed op facebook

Niet iedereen zit op facebook en is alles een beetje vreemd. Maar!
We hebben vandaag onze 2000e fan binnengehaald. Het gaat hard met facebook, zo leuk om te zien. We zijn heel blij met zoveel bezoekers, want het levert ons naast plaatsingen, interesse, medeleven ook echt fantastische acties op. Dank u wel!Silke, ons flessenkindje omarmd de opgeheven duim: I like.

16-08-2012
Ons mager ding

Een melder uit Hechtel had een kittentje gevonden wat erg mager was en ook nog eens niesziekte onder de leden heeft. Haar oogje zit dicht. Onze collega heeft het scharminkeltje opgehaald en is meteen een behandeling gestart tegen de niesziekte.

Het is een bijzonder kittentje, ze heeft siamese roots nl hoog op de poten, champagnekleurig vachtje en felblauwe oogjes.
Ze is de nacht goed doorgekomen en ze eet prima. Het is een echt liefje, ze kruipt bijna in je, zo schattig!
Waar kom jij nou vandaan schatje, word je niet gemist?

14-08-2012
Wat is dat toch met die steenweg tegenwoordig

We krijgen steeds vaker meldingen dat er kittens langs grote drukke doorgangsbanen lopen...

Er liep een groot nest langs de steenweg van Neeroeteren naar Kinrooi. Helaas heeft de meldster er maar eentje kunnen vangen. Dit kittentje is bij ons binnengekomen, omdat de meldster hem/haar helaas niet kon houden vanwege  haar honden. Echter steunt dit diertje niet op haar linker voorpootje dus een bezoekje aan onze dierenarts is een must.

Twee kittens met mamma uit Maasmechelen zaten in de tuin, maar de buren waren echter dieronvriendelijk, dus nu is de familie bij ons binnen.

Een kitten uit Torhout is ook binnengekomen. Dit is niet naast de deur, nl West Vlaanderen.  Geen enkele instantie wilde het diertje aannemen, en de meldster was ten einde raad.
Dit diertje van ca 7 weken is lief, sociaal en hartstikke goed plaatsbaar!

14-08-2012
SilkeHet is een lief klein pittig babytje.
Vandaag is ze alweer 6 daagjes oud en tot nu toe gaat het heel goed met ons klein meisje.
Als ik zachtjes met 1 vinger over haar kopje ga, dan vliegt ze overeind, alle geluidsfrequenties worden opengezet en kan het niet snel genoeg gaan met het flesje.
Na haar flesje kruipt ze nog wat op schoot en komt er een zachte prrrr uit het dekentje. Vooral masseren vindt ze heerlijk, dan gaat de prrr nog een volume hoger.
Je bent een klein dapper ding jij. Na een moeilijke start heb je jezelf helemaal herpakt en maken we er samen het beste van zodat je straks met je wijze oogjes de grote wereld mag aanschouwen.

13-08-2012
Hoe gaat het met Myra

Kent u onze Myra nog? Ze zou voor onderzoeken naar de specialist gaan, en die had helaas slecht nieuws. Myra heeft chronische ontstekingen en als gevolg daarvan bloedarmoede en een vergrote milt. Een pittige uitslag… want of het nu FIP zou zijn of andere ontstekingen, de kans dat ze ooit weer beter zou worden werd door de specialist toch wel erg klein geschat.

Maar Myra zou geen wondermeisje zijn als ze ons niet zou verbazen. Sinds een week krijgt ze nieuwe medicijnen, en die lijken toch wel degelijk aan te slaan. Ze is nu minder moe, haar rode bloedcellen nemen toe, haar vachtje wordt terug mooier, ze geniet weer duidelijk van het leven!

Nee, beter is ze nog niet, en het is nog altijd onzeker of ze beter zal worden of dat aan haar leventje toch een vroeg einde zal komen. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, en voor ons wondertje zullen we vechten tot het einde. Duimt u mee dat dit einde pas over zo’n 20 jaar zal zijn?

We willen u tevens enorm bedanken voor uw giften, want dankzij uw medeleven , zeker ook op financieel vlak, zijn we uit de onkosten van de specialisten, dank u!

13-08-2012
Wat is dat toch met Edu

Edu is een apart katje, de hele dag loopt hij rondjes door de kamer en botst met zijn koppie tegen van alles en nog wat. Af en toe begint hij te huppelen en springt hij met voorpoten wijd naar te toe: hij gaat je vangen! Als hij iets gevangen heeft, je hand, zijn moeder of een knuffelbeest, gaat hij vechten, hij slaat met zijn pootjes (gelukkig zijn zijn nageltjes nu geknipt) en hap, hap, hap. Als hij na een tijdje moe wordt, begint hij met likken en spinnen en dan kan hij heerlijk in je armen in slaap vallen.
Maar zodra er weer een onverwacht geluid te horen is, springt hij op en begint hij weer te lopen.

Edu is blind, zijn voer- en waterbak weet hij te vinden, doordat hij er toevallig tegen aanbotst.
Maar blind is niet het enige, hij heeft een neurologische afwijking, waardoor hij een ontwikkelingsachterstand heeft en zeer langzaam leert.
Hij is zeer gevoelig voor nieuwe dingen, harde geluiden en onverwachte bewegingen. Hij kan helemaal in paniek raken en raakt dan helemaal over de toeren. Hij heeft een afgedekte bench, waarin hij weer tot rust kan komen als hij overprikkeld is.

Toen Edu 10 dagen was, is hij samen met zijn moeder en broertje en zusjes gevonden en naar het gastgezin gebracht. Hij was een stuk kleiner dan de rest en de melder vertelde dat hij naast het nest was gevonden en een beetje koud aanvoelde. Hij groeide goed, maar het viel gelijk al op dat hij anders was dan de anderen. Als iedereen lekker lag te drinken, schuifelde hij piepend door het nest. Toen de anderen begonnen te lopen en de wereld te ontdekken, kwam hij de bench nog niet uit. Beetje traag, dachten we toen, maar op een gegeven moment werd ons duidelijk dat Edu niet kon zien.

Het is gebleken dat Edu al heel vroeg, misschien zelfs in de baarmoeder, besmet is geraakt met Toxoplasmose. Deze infectie heeft zijn hersenen aangetast. Hoewel de infectie geheel weg is, is het leed al geleden. Aan Edu nu te taak om te leren gaan met zijn handicap.

Op dit moment is Edu nog niet plaatsbaar, er wordt nog gewerkt aan zijn stabiliteit. Rust en regelmaat zijn heel belangrijk en we houden goed in de gaten of hij zich wel happy voelt en zich blijft ontwikkelen.
 

12-08-2012
Het regent weer meldingen...

Vandaag werden er drie kittens van ca 2 1/2 week oud gevonden in het bos in Kwaadmechelen. Gaat goed met de dumpacties. Het nestje is nu veilig bij ons binnen.

Dan ons moederloos babytje uit Leuven, zie hieronder. Ook zij is veilig binnen.

Melding uit Dilsen Stokkem: Er kwam een kitten luid miauwend en gillend aan bij de meldster. Ze nam het binnen en ze bleek onder de teken te zitten. De meldster heeft  zich geamuseerd met het verwijderen van deze ondingen.
Nu is ze bij ons binnen.

In Bree werd er een kittentje van rond de 7 weken gevonden in een tuin met allemaal spullen. Waarschijnlijk waren ze daar aan het bouwen.. Ze had niesziekte. Nu wordt ze bij ons goed verzorgd.

Dan een hoogzwangere poes... we kregen een melding via de politie  Hasselt.
In St.Lambrecht-Herk, in een afgelegen straat, is een klein poesje beland,
mager, dikke buik, en er is ook iets met 1 oogje, nl vergrote pupil.We hebben haar onmiddellijk binnengehaald en ze bleek inderdaad hoogzwanger te zijn. Waarschijnlijk is de bevalling over een tiental daagjes. Haar iris (in oog) is beschadigd en heeft een rare vorm zoals u ziet.Maar het ziet er kalm uit, dus dit kunnen we zeker eventjes zo laten.
Ook kwam er etter uit haar vulva, maar na een echo bij de dierenarts en verder onderzoek bleek de ontsteking gelukkig niet verder te zijn ontwikkeld en ze drachtig is van 3 a 4 kittens.
Nou zeg poeh.... het stopt maar niet met de meldingen!


 

12-08-2012
Baby

Vandaag kregen een melding uit de regio Leuven. Sinds gisteravond had de meldster een babypoesje gevonden onder de struiken in haar tuin. Ze was heel hard aan het gillen en was duidelijk in de steek gelaten.

Goed be
doeld maar niet handig heeft de meldster haar naar binnen genomen en melk en boter gemengd en dit aan het kleintje gegeven... ai ai.

Vandaag snel een ritje Leuven om haar op te halen. We schatten haar 3 a 4 dagen oud, haar navelstreng zit nog aan haar buikje.
Ze gilt vrij veel en we denken dat ze last van krampjes heeft, helaas heeft ze ook diarree. Maar goed, boter en melk geeft geen goeie start natuurlijk.

Ze ligt nu in de couveuse en we houden haar goed in de gaten. Kleintje toch, komt goed..nu nog eventjes je draai vinden he...

11-08-2012
In een doek gerold in het bos

Vier kittens werden gevonden in het bos in Geel.
Ze waren in een doek gewikkeld en hun lichaampjes waren nat....grrr
Ze hebben al goed gegeten en zien er gezond uit. 
Nu bijkomen van hun groot avontuur in het bos, want in een doek gewikkeld? Hmmm 

Verder nog een melding uit Lommel. Kitten gevonden, zeer sociaal, maar niesziekte.
Indien wij de kitten niet overnamen ( andere instanties in die regio hadden geen plek), dan werd het kitten terug in het bos uitgezet. Bah bah wat een dreigementen.


Terug naar het bos

Ja, we hebben het dier overgenomen, gelukkig maar, want het rochelt flink en een dumping in het bos leek ons geen optie.

09-08-2012
Hier is ze dan

Feniks ( uit de as herrezen) bij ons opvanggezin.
Dit is het meiske waarvan we dachten dat ze het niet zo halen, omdat ze zo verzwakt, uitgedroogd en vermagerd was. Onze spoedmelding van 6 augustus.
Feniks haar lever is vervet vanwege de ondervoeding en krijgt nu ondersteunende medicijnen. Het is een lekkerbek, dus eten zal voor haar geen probleem zijn:-)
Wat zijn we blij met jou, kranige dappere meid.
We hoorden tevens dat haar lijfje vol zit met kleine kogeltjes (minstens 8), er is ook nog eens flink op haar geschoten! Zolang ze er geen last van heeft, laten we die zitten. Krijgt ze wel last, dan zullen ze er operatief uit gehaald moeten worden.

08-08-2012
Drukke daagjes!

Nou, we hebben weer wat meldingen te pakken.
Vandaag zaten er twee kittens in het aardappelveld aan de rijksweg in Maasmechelen.
Ze kropen de berm over en zaten tegen elkaar aangedrukt op het voet/fietspad, vlak naast de enorme drukke grote doorgangsbaan. Kwestie van tijd en er zouden twee verkeersslachtoffertjes zijn gevallen.
De kittens zijn daar nog nooit gesignaleerd, ze zijn tam, dus wat deden die daar...
Maar nu zijn jullie lekker veilig bij ons binnen, het gevaar is geweken en julie mogen er zijn, welkom!


1 van de kittens van de rijksweg

In Vucht, gemeente Maasmechelen liep een kittentje van ca 4 weekjes oud op zijn dooie gemakje bij iemand het huis binnen. Wat was de bedoeling kleine rakker? Waar kom jij eens vandaan? Mmm...vreemd.
Ook jij bent vandaag bij ons binnengekomen.

In Gellik kwam er drie dagen geleden een kater op drie poten aankloppen bij de melders. De melders zijn geen kattenmensen, maar maakten toch melding bij ons.
Hij mist een deel van zijn achterpoot, waarschijnlijk is hij een keer vast komen te zitten in een strop, er steekt een botje uit.
Hij mocht nog even bij de melders blijven, terwijl wij op zoek gingen naar de eigenaar.
Echter mocht de kat daar niet lang meer blijven en hadden ze hem gisteren op straat teruggezet. Niet handig!!
We hadden net plek voor de kat, maar ze konden helaas niet meer wachten en we waren op z'n minst geirriteerd hierover.
Onze veldwerker  gaf niet op en nam een vangkooi mee en we waarschuwden de buren.
En gelukkig... gisteren konden we de kat helpen dankzij de buren. Dit zeer lieve dier is nu officieel bij ons binnen!
 

08-08-2012
Hoe gaat het met spoedmelding 6 augustus?

De zwaar ondervoede poes die eergisteren is binnengekomen gaat naar omstandigheden goed!
Er zijn foto's gemaakt, er is bloed genomen en ze is geobserveerd door onze dierenarts.
Haar lever is vergroot, ze heeft een hele dikke buik, maar verder is haar lijf alleen maar knook-knook-knook. Meiske toch...
Haar dikke buik komt waarschijnlijk door een plotselinge ondervoeding ( denk aan de hongerbuikjes van de kindjes uit Afrika).
Ons lieve meisje heeft geweldige honger, ze eet goed, drinkt goed en ze maakt goede ontlasting. Vandaag mocht ze dan eindelijk naar onze opvangmamma toe!
Dit lieve zachtaardige dier heeft tijd nodig om op krachten te komen, we gaan goed voor haar zorgen.
 

06-08-2012
Als we je volgen... neem je ons dan mee?

Twee lieve gezonde kittens zijn gevonden in Maaseik.
Ze kwamen uit de berm gekropen en zijn de melders gevolgd naar de weide.
Ze zaten daar al sinds afgelopen vrijdag en werden gevoerd door mensen.
Ze hebben zoveel instanties gebeld voor hulp, nergens konden ze terecht, het is overal ook zo zo druk.. Uiteindelijk werden wij gebeld en we hebben een plekje voor hen vrij gemaakt. De schatjes.
En nu? Lekker bijslapen en eten en soezen op een zachte kussen. Alles komt goed!

06-08-2012
We duimen..

We kregen vanavond een vreselijke spoedmelding uit Maasmechelen.
Er lag al sinds afgelopen vrijdag een zwaar zieke poes in de struiken op het terrein van een crisiscentrum.
Blijkbaar  was de poes geen crisis afgelopen vrijdag?
Meteen is onze veldwerkster gaan rijden.
Meer dood als levend heeft zij haar uit de struiken geplukt en een onmiddellijke rit naar onze dierenarts sprak voor zich.
Dit ontzettende lieve katje stak direct haar staartje de lucht in toen ze de dierenarts zag.  Alsof ze wist dat we  nu voor haar ggingen knokken.
Dit dier was graat graat mager en enorm verzwakt. Ze heeft tevens een hele dikke buik, dus er zal gekeken moeten worden naar de lever etc, want er klopt iets helemaal niet.
Maar nu heeft ze eerste hulp gekregen en ligt ze aan het infuus bij onze dierenarts.
Lief dier, we vinden het zo erg dat je daar een lang weekend hebt moeten liggen, zoveel pijn, zo zwak, geen eten en geen drinken... we gaan een kaarsje voor je opsteken.
 

05-08-2012
Gevonden te Lanaken!

Deze rode kater is bij een meldster aan komen lopen in de Houtstraat te Gellik-Lanaken. Volgens de meldster is het geen kat uit hun buurt. 
Een van de achterpootjes is geamputeerd - hij moet dus bijna wel gemist worden door zijn eigenaren.


Omdat we het zeer sterke vermoeden hebben dat deze jongen bij iemand hoort, verblijft de kat tijdelijk bij de meldster in de hoop dat we de eigenaar vinden alvorens hij bij ons binnen komt.

(Her)kent U deze kat?

Neem dan snel contact op met Karin en Johan Craeghs via
089/723459
0499/178699

04-08-2012
Acht daagjes oud

In Maasmechelen werd een moederloos kittentje gevonden in de schuur. Moeder bleef weg en de dierenarts werd gebeld voor raad. Wat te doen, mama kwam niet terug en haar baby had voeding en warmte nodig. Onze dierenarts raadde aan om Zwerfkat in Nood te bellen. We werden gebeld, maar de meldster had een te sterke band gekregen met dit kleintje en wilde het zelf grootbrengen. Oke, we gaven tips en hoopten dat alles goed kwam...
Maar de verzorging was echter te zwaar en werd onderschat, men verkijkt zich hierop, want de verzorging voor een echte baby is zeer zwaar en vermoeiend.
Vandaag hebben we het liefje rustig overgenomen en hij verblijft nu bij ons opvanggezin.
Toby is nu ongeveer 8 daagjes oud, afhankelijk van ons mensen, maar de zorg en liefde komt goed....welkom Toby, we gaan heel goed voor je zorgen!

02-08-2012
Onder de motorkap!

Dit kleine poesje rond de 6 weken oud, werd gevonden door iemand uit Kleine Spouwen : Het kleintje is op de parking van het ziekenhuis in Tongeren onder de motorkap van een auto gekropen, ai! De bestuurder heeft geprobee
rd haar eruit te krijgen, maar dit mislukte... wat nu?
Ze had geen andere oplossing en is naar de garage gereden: daar hebben ze de onderkant van de wagen open moeten maken om het kitten te bevrijden, YES gelukt!
De meldster was bezorgd om het kleine ding: zou het gewond zijn?
Ze besloot naar haar dierenarts te gaan, gelukkig is het kitten gezond en wel... poeh, je hebt geluk had meiske!
Ze is nu bij ons aan het bekomen van haar riskante avontuur, ze is ook nog eens ontzettend lief en sociaal:-)

02-08-2012
Hulpactie voor Myra!


Myra eerst

Het zit onze opvangertjes niet altijd mee. Dit is het verhaal van onze Myra… 3,5 week geleden begon ze te likken aan de vloer, en uit onderzoek bleek dat ze zeer ernstige bloedarmoede had.
De uitslagen van het lab-onderzoek wezen in ieder geval uit dat ze een auto-immuunreactie had. Dat betekent in ieder geval langdurig prednison om het immuunsysteem stil te leggen en de auto-immuunreactie te stoppen. Dat moest ook wel, want haar rode bloedcellen werden echt in sneltreinvaart afgebroken.
Helaas is daarmee de oorzaak nog allesbehalve duidelijk. Bloedafbraak? Kanker? Beenmergafwijkingen? Heftige ontstekingen? Of toch FIP? Niets is zeker, maar de torenhoge koorts baart zelfs de dierenarts zorgen.
Myra is een wondermeisje, ze vecht voor haar leventje en dat doen wij dus ook. Ze mag nu naar een speciale kliniek waar ze verder wordt onderzocht en waar ze haar hopelijk weer beter kunnen maken. Maar een specialist kost verschrikkelijk veel geld, en onze toch al vreselijk hoge dierenartsrekening wordt dus nu in korte tijd enorm veel hoger in de strijd voor onze lieve Myra.


Myra nu

De kosten beginnen bij 500 euro en kunnen oplopen tot 1000 euro.....

We doen alles voor haar, maar hiervoor hebben we wel uw hulp nodig. En alle kleine beetjes helpen, elke donatie is welkom, voor kleine Myra. Helpt u ons Myra te helpen? Alvast enorm bedankt namens Myra!

rekeningnr. (NL) 9480375
rekeningnr. (B) 001-3823130-48
t.a.v. Zwerfkat in Nood II, Postbus 58, 3630 Maasmechelen (België)
o.v.v. MYRA

01-08-2012
Hoe kom jij midden op straat...

Gistermiddag lag er een kitten van 5 weekjes oud midden op een drukke steenweg tussen Riemst en Tongeren.
Het diertje leek aangereden te zijn en lag tussen het drukke heen en weer verkeer. Gelukkig werd ze opgeraapt door een automobiliste en we werden gebeld.
Dit kleine hummeltje leek wat te hinken en een schaafwond te hebben.
Toen we het beestje onder onze hoede namen, merkten al gauw hoe lief en sociaal het was, plus was het manken maar van korte duur.

Ons idee: ze is uit een rijdende auto gegooid, ze schaaft zich, ze is vooral volledig in de war en doodsbang en gaat op de straat liggen.

Maar ze is veilig nu en mankeert gelukkig niks. Welkom lieverdje, nu is de wereld oke.Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg