Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-04-2012
Knotsgekke fotowedstrijd op Facebook

Lieve lezers, dit is een facebook wedstrijd, enkel facebook gebruikers en fan van ons facebook kunnen deelnemen.

 

Als uw kat iets goed kan, dan is het u aan het lachen maken.
Uw kat slaapt bijv. met 4 poten in de lucht of misschien kan het de meest gekke bekken trekken. Welnu, wij organiseren een heuse knotsgekke kattenfotowedstrijd enkel voor onze facebook fans!

Stuur uw grappigste kattenfoto op naar info@zwerfkat.com van 1 mei t/m 13 mei.
Uw foto komt binnen 24u op onze facebook-pagina te staan.
De foto met de meeste “ vind ik leuk” is de winnaar!
Uw kat krijgt niet alleen eeuwige roem, neen… u kunt ook een prachtige prijs winnen.

Voorwaarden:
1 foto per naam eigenaar
Enkel fans van onze facebook pagina kunnen hun foto insturen.
Wedstrijd loopt van 1 mei t/m 13mei, 20.00 uur.
Uitslag volgt enkele dagen later.

Prijzen!
1ste prijs: verwenpakket voor u en uw kat ter waarde van 50 euro
2de prijs: verwenpakket voor u en uw kat ter waarde van 30 euro
3de prijs: verwenpakket voor u en uw kat ter waarde van 20 euro.

Laat ons meegenieten van uw lieveling en heel veel succes! Zorg dat uw foto de meeste “ vind ik leuk” haalt bij het publiek!

Tot slot: Alle foto’s worden getoond in fotoalbum: Knotsgekke fotowedstrijd

30-04-2012
Spoedoproep wordt succes

Via ons facebook hadden we vanavond een spoedoproep gelanceerd. Lees maar mee.Twee tamme katten, eigenaren gestorven, drentelend over straat. De buurtbewoners van de straat besloten hen geen eten meer te geven, terwijl 1 van de twee hoogzwanger bleek, mager en ook nog eens ziek.
Wij hadden geen plek, dus besloten we hen in the picture te zetten op facebook.
Binnen het uur hadden we een prachtige opvang voor hen gevonden. We zijn zo zo blij dat we hen beiden hebben kunnen helpen. Dit raakt je hartje en op deze manier hebben we hen beiden kunnen helpen. Een hele grote zucht van opluchting!

29-04-2012
Update Toto en jawel.... onze blinde Stevie Wonder!

Stevie Wonder heeft groen licht gekregen van onze dierenarts om volgende week te worden geplaatst:-)) Dat zou een fantastische plaatsing zijn!

Toto, kent u hem nog?

Hij was een ernstig spoedgeval en ten dode opgeschreven. Deze zoekactie naar Toto was " ingewikkeld" , maar uiteindelijk hebben we hem gevonden en bij ons kunnen nemen. Hij zou van achteren volledig zijn verlamd, maar achteraf waren er toch tekenen van leven in 1 poot. De andere poot zou waarschijnlijk amputatie worden.
Gisteren bezoek dierenarts! De hechtingen zijn uit de staart gehaald, hij is gecastreerd en er zijn controle foto's gemaakt:
Er is al lichte verbetering, maar ook helaas ook duidelijk te zien dat er in de beenlengte verschil begint op te treden, dat zou problemen met lopen kunnen geven.

Maar we geven niet op hoor ventje, over 4 weekjes opnieuw controle en dan beslissen we wel/geen amputatie. Nu, de wereld vergaat niet op drie poten, maar mochten we jouw pootje kunnen redden, dan met de allergrootste liefde knul!

28-04-2012
Twee hele bijzondere donaties…

Allereerst hebben wij maar liefst een enorme donatie van 500 euro mogen ontvangen van een hele lieve meneer. Deze donatie kwam niet zomaar tot stand… Hij is 25 jaar in dienst bij het TweeSteden Ziekenhuis. Hij heeft ervoor gekozen om het geld dat hij mocht besteden voor de viering van zijn 25 jarig dienstjubileum aan een goed doel te schenken…. Dit werd Buddy Kat!
Twee jaar geleden heeft hij met zijn vrouw onze aids positieve katten opvang bezocht en ze waren erg onder de indruk van de werking en de gedrevenheid van de verzorgers.
We zijn er heel stil van dat hij zijn verdiende feest overslaat en al onze buddy katjes zo’n warm hart toedraagt. Heel erg bedankt namens ons allemaal!!


Vervolgens kregen we een mooie donatie van 50 euro ook op hele bijzondere wijze…
Er was een lieve dame overleden. Haar collega’s hadden onder elkaar een inzameling gehouden voor bloemen bij haar afscheidsplechtigheid. Na de aanschaf van de bloemen bleek men nog geld over te hebben gehouden. Aangezien de overleden dame een grote dierenvriend was, werd er aan haar partner gevraagd aan welke organisatie zij het geld konden doneren.
Wij zijn ook genoemd en we zijn heel dankbaar en vereerd dat wij dit bedrag mogen ontvangen. Rust zacht lieve mevrouw, ik denk dat u uw collega’s hoog in de hemel een knipoogje zult geven… u zult trots op ze zijn.

28-04-2012
Hoe gaat het ECHT met ze

Onze melding van gisteravond: 5 moederloze kittens van 1 week oud uit Mol.
 

27-04-2012
Het gaat goed met Dennis

Onze nieuwe opvanger (langhaar) Dennis uit Bree vermaakt zich kostelijk in ons opvanggezin. Dennis zou drie tumoren hebben, dit bleken drie bollen vervilt haar te zijn:-)
Nu lekker uitrusten van alle drama buiten...

27-04-2012
Onderkoeld onder een terras

Vijf moederloze kittens van 1 weekje oud werden onderkoeld gevonden onder een terras. Helaas geen mamma...  De Poezencentrale Mol vroeg onze hulp, gelukkig hadden wij een opvangmama vrij. Nu liggen ze zoetjes in hun couveuse:-)

25-04-2012
Spoedmelding geen spoed

Poeh!
Vanavond leek er een erge spoedmelding te zijn in Bree. We werden gebeld door een vrijwilligster van asiel Sint Truiden: zij had via een collega gehoord dat er in Bree een magere kater rondliep met allemaal tumoren aan zijn achterste.Hij was een tijd geleden gedumpt en werd gevoerd door buurtbewoners.
Aangezien het erg dramatisch zou zijn en de kat volgens de meldster waarschijnlijk ingeslapen moest worden, hebben we haast gemaakt en is onze veldwerkster haar auto ingesprongen.

Nou, gelukkig.... toen onze vrijwilligster ter plaatse kwam was duidelijk dat de huid erg vervild was. Doorgereden naar onze dierenarts en alles viel volledig mee!  Dit lieve dier is een kruizing met een noorse boskat en zijn lange haren hebben de boel allemaal doen verklitten.

Onze dierenarts heeft een lange tijd moeten scheren, want er hingen maar liefst drie grote tennisballen van ontlasting aan zijn kontje. Daar waren de zogezegde tumoren:-)

Het tamme dier is nu even mee met onze vrijwilligster en wordt morgen bij ons gastgezin ondergebracht. Fijn zo lieve jongen!

25-04-2012
Siep!

Deze foto wilden we u niet onthouden:-) Siep zo lief en gezellig, ziet plots spoken!
Siep is nog altijd  te plaatsen...

24-04-2012
Mamma en 5 babys maken het goed

Vorige week hebben we vijf moederloze kittens overgenomen van noodasiel Lommel. Gelukkig werd mama later ook binnengebracht en konden we hen herenigen. Mamma had echter diezelfde avond een spoedoperatie moeten ondergaan vanwege ernstige baarmoederontsteking.

Nu zijn we een paar daagjes verder en kijk eens wat een gelukkig gezinnetje.

22-04-2012
Mooie plaatsingen!

 
Toby                                                            Lizzy

Toby, onze kater van de verlaten camping in Neerharen is geplaatst! Heerlijk nieuws, na alle ontberingen die hij heeft moeten doorstaan, nu hoeft hij nooit meer honger te lijden:-) Het ga je goed jongen.

Deze machtige mooie plaatsing is ook vanavond gebeurd. We zijn zo,zo,zo blij, na meer als 1 jaar opvang!  Zo'n speciale opvang...
Liefste Lizzy, heel heel veel geluk!

22-04-2012
Gaat goed met kittens uit Elen

Hier 1 van de kittens van de spoedmelding op 17 april uit Elen ( Dilsen). Hun mamma was plots gestorven. Zoals je ziet... het gaat uitstekend met ze. Langzaam al op onderzoek:-)
U gaat nog veel snoezige kittens zien, wetende dat elk binnengekomen nestje haar eigen drama heeft meegemaakt..

22-04-2012
Scheepskat!

Sakina, onze ex opvanger, is nu een heuse scheepskat geworden. Zij vaart nu mee met de binnenvaart op een heel groot vrachtschip met 2 dames! Heel leuk om te zien hoe het met onze ex opvangertjes gaat:-)

20-04-2012
Komt het noodasiel dichterbij?

We houden graag van cryptogrammen, dat houdt ons op de been:-)
Maar stapje voor stapje lijken we dichter bij het doel te komen, het lijkt nog ver weg, maar dat hoeft niet zo te zijn.
Achter de schermen zitten wij niet stil, is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel?
Aan de Maaskant is er geen dierenopvangplan.
De zwerfkatten zijn de dupe in de regio: Maasmechelen, Lanaken, Dilsen-Stokkem, Kinrooi, Bree, Maaseik, Meeuwen-Gruitrode. Spoedgevallen, moederloze kittens, tamme gedumpte katten, nergens zijn zij welkom.
Maar er is nu een lichtpuntje, nog nooit is dat lichtpuntje zo helder geweest.
Zou het misschien gaan lukken?

19-04-2012
Mamma accepteert haar kindjes

Onze spoedmelding van gisteren uit Lommel.
De vijf babys zijn herenigd met mamma die gisteravond nog een spoedoperatie moest ondergaan ivm ernstige baarmoederontsteking.
Vannacht ging ze steeds dichter bij haar kittens liggen en hebben de olijke 5 nog een flesje gekregen. Maar nu? Mogen de kindjes tegen haar aanliggen en ook drinken, want vanmorgen hadden ze echt geen honger toen hen het flesje werd geboden:-)
 

 

19-04-2012
Beau geniet!

Vijf daagjes geleden kwam hij bij ons binnen als moederloos kittentje uit Dilsen.
Hij ligt heerlijk in de couveuse en na zijn flesje moet er effe gekroeld worden...
Qualitytime he lieverdje!

Dit filmpje is niet geschikt voor mensen met een te groot hart:-)

18-04-2012
Mamma kom op he, je hebt 5 babytjes

Vanmiddag kregen we een noodoproep van het noodasiel Lommel. Er waren 5 moederloze kittens binnengebracht van 3 daagjes oud. De moeder was verdwenen, zou ze nog terugkomen?
Er was geen gastgezin beschikbaar, dus hebben wij hen deze middag alle vijf opgehaald. Maar wat bleek nu: 1 kittentje bloedde aan de navel, het kwam er druppelgewijs uit. Oei... snel eerst naar de dierenarts ermee.
Deze heeft het voorzichtjes dichtgeschroeid, daarna kon de baby worden herenigd met de familie.
Maar terwijl onze vrijwilligster op en neer aan het rijden was, kregen we het goede nieuws dat mammapoes was gesignaleerd, gevangen en naar het asiel was gebracht. We konden de bende herenigen!
Dus hup, onze collega weer terug naar het asiel, mooie lieve langhaar poes opgehaald, terug naar het gastgezin.
Maar er kwam een geur van de poes af, een akelige geur, er kwam ook etter uit haar vulva. Oeps, foute boel... dan maar weer een ritje dierenarts.
We waren gelukkig net op tijd, want ze had een zeer ernstige baarmoederontsteking waar ze aan kon sterven.
Ze kreeg per direct een spoedoperatie.. arme arme mamma, maar het was echter nodig.
Mamma is na de operatie wakker gemaakt en bij haar kittens gelegd, voorzichtjes.
Ze is er kalm onder en de kittens mogen bij haar kruipen, dat vindt ze niet erg. Soms gaat ze elders liggen, dan liggen de kittens op hun snugglesafe, lekker tussen de knuffels. Ondertussen krijgen zij ook het flesje, zodat mamma wat kan bekomen.
We geven haar rustig de tijd en we hopen heel heel hard dat ze zich morgen wat meer ontspannen voelt en voor haar babietjes kan zorgen. Ze drinken goed uit het flesje, maar dan kan mamma toch nog wat naar ze kijken... wordt vervolgd...

17-04-2012
Ons kleine meiske drinkt goed

Aruna doet het goed bij onze opvangpappa's!

17-04-2012
Vier jonge kittens

Vandaag weer een spoedmelding te pakken uit Elen (Dilsen). Vier moederloze kittens van 17 dagen oud.Helaas waren deze kittens van hun eigen poes. Ze wilden graag een nestje...
Mammapoes is zondagavond niet meer terugkomen, na een uitje wat ze gewoon was.
Tja, als men graag een nestje wilt, dan gebeuren ook deze zaken... Castreren en steriliseren is de boodschap!
Normaal nemen we geen eigen dieren aan, maar we konden deze hummeltjes niet aan hun lot overlaten, dus zijn ze vanavond bij ons binnengekomen. Zij kunnen hier ook niets aan doen. Hopelijk is er niks akeligs met mamme gebeurd. We gaan voor jullie zorgen lieve diertjes...

17-04-2012
Pippa bij binnenkomst en NU!

Kijk eens hier... Pippa kwam uit het verwaarloosde huis in Dendermonde waar meer dan 50 katten zaten. Ze was mager, ziek en zo vies. En zie hier eens, enkele maanden later! Pippa zoekt nog altijd een baasje.

 

16-04-2012
Hoe gaat het met onze verlamde kater Toto!

Toto kwam enkele dagen geleden binnen als spoedgeval. Zijn bekken is gebroken en het was de vraag of de verlamming in zijn achterpoten zou blijven en of hij zelf ontlasting kon maken en kon plassen.
Toto gaat al schuivend zelf op de kattenbak en heeft daar al zijn behoeftes zelfstandig gedaan! Onze dierenarts is hier zeer tevreden over en wij ook:-)
Helaas zit er nog geen enkel gevoel in 1 poot, hopelijk veranderd dit nog, een amputatie is natuurlijk een optie. Maar we hopen nog eventjes verder op herstel.
Hij eet en drinkt heel goed, maar hij is echt nog heel erg bang. Hij is enkel 's nachts actief, waarschijnlijk hebben we het hier toch over een verwilderd diertje, maar ach.. we zien wel. Eerst beter worden he lieve Toto!

15-04-2012
En onze volgende melding van vanavond...Een moederloze kitten, twee weekjes oud, werd gevonden in Dilsen. Hij huilde al sinds gisteravond, maar men hoopte dat mamma nog ten tonele zou verschijnen, maar helaas... Vanmiddag hebben ze hem binnengenomen. Helaas werkt de meldster fulltime en kon hem niet zelf verzorgen. Dus nu bij ons in de opvang!
Foto is wat slechte kwaliteit, maar toch duidelijk dat em erg tevree is:-)

14-04-2012
Onze eerste moederloze kittens 2012

In Aalst beviel ongeveer 11 dagen geleden een zwerfpoes van een drieling. Wat er gebeurde weten we niet, maar mamma stierf...
De melder hoorde gepiep en vond een verdrietig tafereel... De kittens waren nog maar 1 dagje oud en lagen onder een boom in de tuin.
Hij haalde ze naar binnen en samen met zijn vrouw heeft hij hen in leven gehouden. Tien dagen lang sliep het koppel gescheiden, want er moest toch iemand op de bank slapen, wakend over deze kleine schepseltjes:-)
Hij is technieker en veel op de baan, dus.. de kittens gingen mee tijdens zijn werk.
Maar het is echter niet meer haalbaar, dus werden wij gebeld.
Vandaag zijn ze binnengekomen en nu slapen ze al zoetjes in onze couveuse. Welkom in deze grote wereld lieve kleine ukjes. Onze opvangpappa's gaan heel goed voor jullie zorgen!

14-04-2012
Hier hebben we het allemaal voor gedaan...Onze spoedmelding van gisteren!
Dit bange katertje hebben we gisteren in Neeroeteren gevangen en de dierenarts was bang dat hij verlamd zou blijven en de zenuwen aangetast zouden zijn.
Het goede nieuws is dat hij vandaag zijn achterpootjes lichtjes heeft bewogen en er ook is geplast. Stiekum springen we een gat in de lucht, maar we zijn nog een beetje voorzichtig. Toch is dit machtig mooi nieuws:-)
Hij is vandaag opgehaald bij de dierenarts en revalideert hij nu bij ons opvanggezin. Hij zal 6 weken kooirust moeten krijgen, zodat het bekken weer aaneen kan groeien.
Lieve kerel, hier hebben we het voor gedaan, hebben we ons gister in alle bochten gewrongen jou te helpen. YES!
En nu maar hopen dat je je pootjes elke dag een beetje meer kan bewegen en je zelfstandig kan plassen. You rock!
 

13-04-2012
Update spoedmelding

De melder kon de aangereden kat niet vinden in de tuin van de buren...
Vandaag wilden we zelf gaan zoeken, maar we hadden het adres niet!
Onze collega uit Neeroeteren had het adres thuis liggen, maar zat nu op zijn werk.
We kregen de melder maar niet aan de baan, dus via allerlei creatieve google opzoekingen, zijn we achter het adres gekomen en zijn de collega's in de auto's gesprongen.
De eerste collega kwam daar aan en ging zoeken in de grote tuin. Eigenlijk was het geen zoekwerk, want ze zag hem meteen onder een boom liggen. Hij leefde nog.
Hij was heel agressief ( pijn en/of schuwheid, kun je nu nog niet zeggen) enprobeerde weg te komen, maar zij gaf niet op. Daarna meteen door naar onze dierenarts.
Op hoop van zegen... er zijn foto's gemaakt en onze dierenarts ziet het niet zo goed in. Zijn bekken is volledig verbrijzeld ( nu, dat is het ergste nog niet), maar zijn staartbeentje was verschoven.
Grote kans dus dat er zenuwen zijn geraakt. Hij is verlamd en zijn blaas was overvol. We hebben wel eens meegemaakt dat een verlamming tijdelijk kan zijn, dus hij krijgt 12 uur de tijd, daarna bekijken we het opnieuw.
Dit jonge zwart witte katertje heeft nu zware pijnstillers gekregen en krijgt nu nog een kans..
We gaan hard voor je duimen jongen...

12-04-2012
Spoedmelding verdwenen...

Dit is typisch zo'n melding wat je nooit wilt meemaken.
Vanavond kregen we een spoedmelding uit Neeroeteren: een aangereden kat lag op straat, hij/zij kon niet meer op zijn achterpoten staan.
Oke, Neeroeteren is niet naast onze deur, dus vroegen we hem eerst de kat naar binnen te halen, zodat wij ondertussen een collega op pad konden sturen.  Gelukkig kregen we een veldwerker aan de baan en zij wilde met de melder iets afspreken.
Echter... toen ze hem belde, bleek de kat al schuivend en strompelend door het gat van de haag te zijn gegaan van de buren. Maar de melder kon daar de tuin niet in.
Paniek! De buren waren niet thuis, dus zou de melder de zoon van de buren bellen ivm de sleutel.
We hadden nog een collega-niet veldwerker in Neeroeteren wonen, dus we trommelden hem ook op. Hij is ook gaan kijken om mee te helpen zoeken, want al wurmend door de heg, konden ze toch in de tuin van de buren komen.
De kat is spoorloos...
Het is ook heel lastig om in het donker met zaklampen, in een tuin zo groot en deels verwilderd, te gaan zoeken.
Dit doodzieke dier zal een plek hebben gevonden waar hij/zij zich goed kan verstoppen, dat doen zieke dieren nou eenmaal.
Diertje diertje toch, zo de nacht ingaan, wij willen jou zo graag helpen, maar we vinden je niet! Ben je in shock, heb je interne bloedingen, waar ben je!
Morgen nieuwe zoekactie. Laat je vinden lief dier...

12-04-2012
Gastgezinnen gezocht!

U bent de spil van onze VZW, zonder u kunnen wij NIET bestaan!

Ieder gezin krijgt maximaal 1 nestje per keer. Het is prachtig mooi en dankbaar werk, want u ziet deze katjes daarna naar een definitief thuis gaan, en daar deed u het tenslotte allemaal om...
Onze 'wegwerp'katjes worden liefdevol opgevangen door deze gastgezinnen.
Daar kunnen ze in huiselijke kring weer op krachten komen. Mooie herinneringen worden opgebouwd om de oude voor eens en voor altijd te doen vergeten. Ze komen binnen variërend van 3 daagjes oud tot 12 weken oud. Maar ook volwassen katten vangen we op indien deze in nood verkeren. Ze zijn gezond, ziek, tam, schuw of gewond. Maar de opvanggezinnen hebben een groot hart voor hun opvangdiertjes en ze weten dat hun 'kindjes' afhankelijk zijn van hun goede zorgen.
De hele kleintjes hebben opvangmamma's nodig die veel thuis zijn, zij krijgen elke 3 uur een flesje.
Een opvanggezin krijgt voeding, medicijnen, kattenbakken, voerbakjes, kattengrit, eventueel een kooi, warmtelamp, flesjes, kruik, en speciale melk van ons. De VZW betaalt alle onkosten voor de verzorging van de kittens.
Elk gastgezin wordt individueel begeleid, je staat nooit alleen, je krijgt nl je eigen begeleider die jou door de hele opvangperiode helpt en ondersteunt ! Ervaring is goed, maar is niet vereist.
Een tijdelijk gastgezin moet puur de verzorging van onze kittens op zich nemen. U hoeft niet te denken: "Oo, maar dan kom ik niet in aanmerking, want ik werk!" Welnee, part-time mensen kunnen namelijk heel goed kittens opvangen en de full-timers zijn geschikt voor oudere kittens en volwassen katten. Ook hen hebben we hard nodig!
Wij zorgen voor de baasjes en u bepaalt wie het katje mag adopteren. U kent het katje tenslotte het beste.

Woont u in de buurt van (B) Lanaken, Maasmechelen, Lommel of Antwerpen; of (NL) Maastricht, Geleen, Heerlen, Sittard , Roermond, of Leiden? Vraag vrijblijvend voor informatie. Dit kunt u doen door een mailtje te sturen naar:
gastgezin4@zwerfkat.com 

09-04-2012
Abby verschil

Abby werd gevangen op een gesloten camping in Neerharen. Ze is lange tijd depressief geweest in onze opvang, maar nu bloeit ze helemaal op.. Ze geniet van het leven, ze loopt haar opvangpappa achterna, ze begint te spelen, ze geniet enorm:-) Nu nog dat ene gouden mandje vinden... Ze is ongeveer 6 jaar oud, en verblijft bij onze opvangpappa in Leiden ( Nederland)

08-04-2012
Cady is zo lief voor haar babies!

 

Cady en kroost maken het uitstekend! Cady is zo zorgzaam, lief en zo ontzettend sociaal. Wordt ze niet gemist? Cady heeft besloten in de bench te blijven waarmee ze is gebracht. Zij kiest, wij volgen:-)

07-04-2012
Verrot oor...

Onlangs kregen we ( achteraf gezien spoedmelding) melding uit Lanaken. Er zou een zwerfpoes rondlopen met een bebloed oor. Deze zou eigenlijk naar de dierenarts moeten, maar dat kost geld, of wij niet konden betalen.
Na doorvragen betrof het hier om een kat wat daar al 5 a 6 jaar liep ( tam) en door hen werd gevoerd. De grens van: wel of niet eigen kat, vervaagde.... maar het dier had medische hulp nodig, dus hadden we afgesproken: ieder betaald de helft. Ook wij moeten rondkomen van giften en eigenlijk....vonden we dit een beetje wrang.. maar goed.
We hadden onze dierenarts ingelicht dat deze kat die avond op het spreekuur zou komen.
Helaas kregen we die avond een email van onze dierenarts: zeer kwaadaardige tumor in het oor, oor was al volledig weggerot in de loop der tijd. Operatie zou zijn: oor, basis, oorkanaal verwijderen, maar de kans op slagen was miniem... het diertje in ingeslapen.
We vinden het heel erg dat dit dier zo lang heeft rondgelopen met een verrot oor, wat een pijn moet hij gehad hebben.
 

06-04-2012
Chippen en vroegcastratie/sterilisatie

VZW Zwerfkat in Nood gaat met ingang van dit seizoen al haar katten chippen en alle kittens vanaf 11 weken castreren.

We vinden het heel belangrijk om al onze opvangkatten te chippen. Het is tot op heden nog niet verplicht, maar dat zal een kwestie van tijd zijn.
Op deze manier zorgen we ervoor dat een verloren kat zo snel mogelijk zijn/haar baasje terugvindt. Bij dierenartsen, dierenambulances, in dierenopvangcentra etc, worden alle dieren gecheckd op chip. Hoe mooi is het dan, wanneer ook onze vzw kan bijdragen tot het snel herenigen  van baas en dier. Onnodig leed wordt voorkomen.

Op 11 weken leeftijd worden al onze kittens gecastreerd. Dit heet vroegcastratie.
Als organisatie staan wij natuurlijk voor het terugdringen van het aantal nestjes. Middels onze opvangertjes vanaf 11 weken te laten helpen, dragen wij ook bij in het terugdringen van overpopulatie aan katten. Daarnaast zal het binnen enkele jaren ook verplicht gesteld worden via de Belgische wetgeving en zullen wij als officieel erkend Belgisch asiel geen enkele kat meer ongecastreerd mogen plaatsen. Laten we dan nu alvast hiermee beginnen.

Er zijn zeer veel voordelen verbonden aan het zo jong opereren, naast het feit dat het diertje geen kittens meer kan krijgen/verwekken. Jonge kittens herstellen veel vlugger van de ingreep en voor een jong dier is de operatie veel minder belastend dan voor een volwassen kat. Zelfs poesjes rauzen dezelfde dag de krabpaal weer op en af.

De eigenaar is dus helemaal klaar als hij bij ons een kitten vanaf 11 weken adopteert: het katje is volledig gevaccineerd, gechipt en gecastreerd / gesteriliseerd. Uit ervaring is gebleken dat dit door eigenaren zeer gewaardeerd wordt, ze willen zelfs liever een volledig geholpen diertje, want reken maar uit welke kosten de eigenaar allemaal uitbespaard…

Uiteraard plaatsen wij ook kittens vanaf 8 weken, gechipt en gevaccineerd. De eigenaar zal via een contract het dier op 6 maanden leeftijd laten castreren/steriliseren.

Vanaf 1 mei zal bovenstaande dus van kracht zijn. Tot slot zullen onze plaatsingskosten ook veranderen.

 

06-04-2012
De eerste kittens 2012Mamma is heel lief voor haar vijf kindjes, de hele familie is binnen.
Ze kwamen uit Dilsen Stokkem en ze was bevallen in een kippenhok. Dit is een melding geweest van vorige week, maar omdat mamma zo lief is, hebben we de gehele familie maar overgenomen. De kindjes zijn nu nog maar 8 daagjes oud, ze krijgen eerst alle rust om te groeien. Ze zullen dan ook pas over 3 weken te reserveren zijn, nu even pas op de plek. Maar wat zijn ze schattig;.. en wat ben jij lief mamma!

OPGELET: HET HEEFT NOG GEEN ENKELE ZIN OM ONS TE CONTACTEREN VOOR DEZE KITTENS. ZE ZIJN NOG NIET TE RESERVEREN EN ER WORDT GEEN WACHTLIJST AANGELEGD. ZODRA ZE OP DE SITE VERSCHIJNEN ONDER BAASJE GEZOCHT KUNT U BELLEN VOOR DEZE KITTENS.

05-04-2012
Arthur wordt speels

Onze langhaar Arthur zat vol klitten en is enkele weken geleden kaalgeschoren. Zijn haartjes komen langzaam terug, maar hij is nog steeds heel schattig met zijn staartje:-)

Hij heeft 10 dagen als een angstig haasje voor zich uit gestaard, maar de laatste week komt hij helemaal los. Eindelijk zien we weer vlammetjes in die ogen en heeft hij er zin in!

Hij durft sinds kort  's avonds een uurtje in de huiskamer te komen. Maar vanavond is hij toch al enkele uren beneden en hij begint super speels te worden!
Helaas is aaien er nog niet bij, maar dat is niet erg, alle tijd jongen.

01-04-2012
Onze ex opvanger Micky

Micky kwam als kleine kitten in 2006 bij ons binnen. Hij was geboren met een waterhoofdje. Zou hij lang, kort leven, we wisten het niet. We hadden allerlei neurologische onderzoeken laten doen en besloten hem niet te laten opereren vanwege 40% kans op sterfte. Zijn opvangmamma heeft hem geadopteerd. Hij heeft bijna 6 jaar een prachtig leven gehad, maar vandaag was het dan zover... rust zacht lieve Micky, we zullen jou nooit vergeten, heel veel sterkte Sandrine!

Baasje Sandrine:
Mickytje ons waterhoofdje is vandaag zachtjes ingeslapen. Micky zou in mei 6 jaar geworden zijn. Helaas was de druk in zijn hoofdje de laatste weken toegenomen. Na een speciale behandeling leek hij zich herpakt te hebben...tot gisteren, ging het snel bergaf met ons moedig ventje...nu is hij een sterretje aan de hemel die ik straks elke avond nog kan bewonderen als hij voor ons schijnt...
 Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg