Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

31-05-2012
Melding DiepenbeekDrie moederloze kittens uit Diepenbeek kwamen vanavond bij ons binnen. Ze willen nog niet drinken, we hopen dat we niet met de maagsonde aan de slag moeten.

29-05-2012
Druk op de gsm!

Vandaag toch redelijk wat meldingen gehad.
Een greep uit de collectie!
Een melding uit Rekem: er was een klein poesje gevonden rond de vier weekjes oud met hele erge ontstoken oogjes.
Vlak daarna kregen we weer een melding uit Rekem, ditmaal van een bezorgd koppel: zij voeren al een jaar of zes een schuwe kat, zij zien de kat na  jaren dan ook als hun eigen kat. Maar de kat had een serieuze stinkende abces op zijn wang en ze hebben hem kunnen binnenlokken. Maar wat nu... ze kregen hem niet te pakken, hadden geen reismand, ze wilden er graag mee naar de dierenarts gaan. Ze vroegen enkel onze hulp om de kat te vangen.
Onze collega is tijdens haar werkpauze eerst het kleine poesje gaan ophalen, deze had eerste zorg nodig en natuurlijk voeding.Snel weer terug naar het werk, om vervolgens na het werk terug te keren naar Rekem om even een helpende hand toe te steken.
De kat met het abces werd vakkundig gevangen en in de reismand gezet, zodat de melders verder op eigen kracht naar de dierenarts konden gaan. Succes jongen!

Dan kwam er een melding uit Bilzen: drie kleine poesjes ( rond 4 weken) lagen in de tuin van de buurvrouw al sinds zondag en er was geen mammapoes te bespeuren. Ze zouden heel erg ziek zijn?
Nou, snel een gastgezin regelen ( ze stonden te popelen:-))  en een veldwerker, zodat deze drie aapjes veilig gesteld konden worden. Ze zijn nu gearriveerd bij onze opvangouders en gelukkig zijn ze niet zo heel erg ziek.

Vanavond kregen we een verontrustend telefoontje uit Maasmechelen: er zou een verwaarloosde kat in een verlaten huis wonen in Leut... De kat was niet alleen vies, vuil en mager, ook zaten er allemaal vliegen op zijn lichaampje. Bij dit laatste gingen bij ons de alarmbellen af: vliegen op een kat is niet normaal, en als het dier wonden heeft en de vliegen gaan daar eitjes in leggen, dan heb je in no time krioelende maden. Dit is niet onschuldig meer!
We hebben meteen een veldwerker gebeld om samen met de meldster daar een kijkje te gaan nemen. Laten we hopen dat hij zich laat zien, benaderbaar is en het drama niet te erg is... 

28-05-2012
Een stier stond op zijn pootjes

Gisteravond stonden er bezorgde mensen op de stoep bij onze vrijwilligster in Lauw. Ze hadden een doosje bij zich...daarin zaten vijf broodmagere piepende kittens volledig onder de vlooien.
Maar dat was niet het ergste.
Een verwilderde mamma had in hun stal deze kittens gebracht, zelf is ze daarna niet meer teruggekomen. De kittens zaten in de stal van de stieren.
Een stier is op een kitten gaan staan, deze zakte verder in de modder.Het kleintje was ijskoud, verzwakt en had duidelijk veel pijn. Eerst opwarmen... De overige nestgenootjes dronken gulzig uit het flesje terwijl de vlooien in het rond sprongen. Deze zijn nu verwijderd.
De stier is op zijn achterpootjes gaan staan. In 1 achterpootje zit een gat, het andere pootje doet zeer veel pijn en hij steunt er niet op.


een dag later na een drukke bewogen nacht 

27-05-2012
Camping de Hengelhoef weer kittens!

Verdorie, het houdt maar niet op. Niet alle katten zijn daar gecastreerd, we zagen een tijd geleden nog vele ongeholpen dieren lopen en dit is het resultaat: Kittens!Hengelhoef belt ons nu wanneer zij kittens zien, maar de oplossing is castreren en steriliseren...

Eros uit Hengelhoef, een hartstikke lief ding, maar er zijn nog meer kittens op de camping...


Eros ondertussen een verwoed knuffelverzamelaar

Uit Zonhoven zijn de drie kittens binnen van de verwilderde mamma sinds gisteren binnen. Gelukkig zien ze er heel goed uit, en toch al 3 1/2 week oud. Het gaat goed met ze!
Het werd te gevaarlijk op het terrein vanwege marters en een hond die wel eens naar uit de hoek kon komen.


Pino

26-05-2012
Zeer goede voedselactie gehad in de supermarkt in Maastricht!

Vandaag was een lange warme dag, maar het  heeft zich geloond. In de Albert Heijn werd er vandaag goed gescoord. We hebben van vanmorgen tot vanavond gestaan en de reacties waren ontzettend tof. Maar liefst 5 overvolle winkelkarren vol voeding voor onze viervoetertjes! Niet alleen voeding, maar ook kattengrit, keukenrollen, kattenmelk, melkpoeder, schoonmaakproducten, speeltjes en snoepjes ontbraken niet.
Een hele lieve meneer die we niet kennen en nooit zullen vergeten, heeft ons maar liefst 100 euro geschonken. We werden er helemaal stil van.. Hij was zo enthousiast en vond het geweldig dat we zoveel katjes opvingen. Deze loyale donatie tijdens een voedselactie is ons nog nooit overkomen en misschien dat hij dit leest? Dank je wel lieve meneer...
Moe maar voldaan blikken we terug op een hele toffe dag!
 

25-05-2012
Filmen met een bezemsteel

We hebben vandaag een aparte melding gekregen uit Zonhoven.

In de buurt worden de laatste tijd veel kippen en duiven gedood, verminkt of ze zijn verdwenen. Plots hoorde de hond van de melder een geluid en begon te blaffen.
De melder besloot een kijkje op afstand te nemen en hoorde zacht gegrom en geblaas.
Om erachter te komen welk dier daar zat te blazen en te grommen, besloot meneer een camera te bevestigen aan een bezemsteel en zo een filmpje te maken.
Het dier verdedigde zich, sloeg tegen de bezemsteel, gromde en ging niet van haar plek af. Op het filmpje werd het niet echt duidelijk welk dier dit kon zijn.
De melder was bang dat dit dier misschien wel eens verantwoordelijk kon zijn voor de dood van zoveel dieren en durfde het dier niet dichterbij te bekijken, want " dit gedrag was echt niet normaal."
Het natuurhulpcentrum verwees hem door naar ons, want misschien was het dier gekwetst en kwam het daarom niet van haar plek af.
Niemand durfde daar te gaan kijken, dus moesten we wel een veldwerker inschakelen, die over de heg durfde te kijken.
Welk monster zat daar verscholen achter het hek tussen alle onkruid....Kiekeboe... daar was ze dan: een mammapoes met drie zogende kindjes, natuurlijk kwam ze niet van haar plek af. Dat was de grote boosdoener, dit was het dier waar iedereen bang voor was, die kippen zou hebben vermoord. Nee hoor, dat moesten marters zijn geweest.
Op korte tijd zijn er veel dieren verdwenen en de kittens liepen gevaar. En niet alleen dat, er zat ook een hond in de tuin: een kruipende kitten door  de gaten van het hek en ze zou gegrepen worden. Wat te doen...
Mammapoes is schuw, haar doen we geen plezier om haar mee te nemen. Zij moet worden gesteriliseerd.
Besloten is de kittens morgen op te halen, het gevaar is TE groot.
Het is het minst kwade kiezen, hoe rot we het ook vinden voor mamma, maar het is echt beter zo.

24-05-2012
Hele kleine baby

Helaas is het diertje dezelfde nacht nog overleden

Vannacht is er nog een klein babytje binnengebracht, waarschijnlijk vandaag geboren.
Het weegt maar 80 gram en ziet er wat slungelig en verfromfraaid uit.

Het kittentje werd in Diest gevonden langs een weg, moederziel alleen. De melder zag het liggen op de heenweg en dacht dat de moeder misschien nog zou terugkomen. Maar op de terugweg lag het er nog, dus besloot deze lieve meneer het diertje mee te nemen.
Maar wat te doen? Het koppel werkt full time en kon er onmogelijk zorg voor dragen.
Er zijn verschillende telefoontjes gepleegd: de asielen namen niet op, andere instanties konden niet helpen.
Om 22.45 uur kregen wij telefoon... we besloten het kleine hulpeloze diertje onmiddellijk te helpen.
Deze nacht hebben de melders het nog tot bij ons gebracht en kon de couveuse meteen gebruikt worden.
De zuigreflexen zijn aanwezig, het heeft gedronken, nu is het afwachten hoe het kleintje de nacht doorkomt.
We steken een kaarsje voor jou op lief kleintje, we beloven heel hard ons best voor jou te doen...

23-05-2012
Doe mee aan onze loterij en win een prachtige klimpaal!

Alle lootje zijn verkocht. Opgelet: we nemen de trekking van 10 juni ipv 10 juli!

Waarom organiseren we een loterij
Naast alle kittens die momenteel  met of zonder moeder binnenkomen, krijgen wij ook meldingen ivm aangereden/gewonde en zieke katten. Steeds vaker blijkt dat er toch een operatie aan te pas moet komen om deze katjes nog een fijn leven te geven. Ons gaat niets te ver en natuurlijk krijgen ook deze katjes alle medische zorg die nodig is. Je kunt je wel voorstellen dat onze dierenartsrekening na zulke operaties best wel eens aan de hoge kant kan zijn, beseffende dat we dit jaar maar liefst 20.000 euro hebben uitgegeven aan dierenartskosten.

Doel loterij
Alle opbrengsten van deze loterij gaan meteen naar de medische zorg van de katjes. Je helpt zo direct mee om hen een gezonde toekomst te bieden. Is dat niet mooi? Maar het wordt nog veel mooier, want een loterij is pas een loterij met een hele mooie prijs en die hebben we!
Een hele grote krabpaal van petfun.de van maar liefst €199,00! Dit is een plafond klimpaal, gemaakt van massief hout met de beste materialen.
Technisch: Border Bowl (42 cm diameter) - 3 x Hangmat (matras 50 x 40 cm) Totale hoogte: Plafond hoog op basis van uw database lengtes: 90 cm - 3 x 50 cm - plafondbevestiging tapijt paneel: 50 x 50 cm

Dus koop een lootje, help de opvangkatten en maak je eigen viervoeter(s) blij met deze geweldige krabpaal.

Hoe doe je mee?
Stuur een e-mail naar steun@zwerfkat.com. Vermeld hierin je naam, hoeveel lootjes je wilt hebben en en vermeld je voorkeur aan lotnummer (keuze uit 0 t/m 100). De lootjes kosten €5,00 per stuk. Het geld maak je over naar Zwerfkat in Nood,  9480375 (NL) of 001-3823130-48 (B) onder vermelding van loterij. Zodra de betaling binnen is krijg je een bevestiging per e-mail.

Ben er snel bij want we hebben maar 100 lootjes en op=op!!

Wanneer heb je gewonnen?
Als winnend lotnummer gebruiken we de twee eindcijfers van het lot waar de jackpot van de Nederlandse Staatsloterij, de trekking van 10 juli op valt. Zo is het 100% eerlijk en kan iedereen het winnende lotnummer nakijken. De winnaar krijgt naderhand bericht! Wat let je nog?
 

23-05-2012
Hoe gaat het met Thelma!


Thelma

Kent u Thelma nog? Onze geredde kip van het slachthuis?
Enkele maanden geleden hadden we een kattenmelding op het terrein van een kippenslachterij. Maar daar liep plots een slachtkuiken, verstopt achter de bosjes. Onze veldwerkster belde ons op: " Help, er loopt hier een ontsnapte slachtkip, moet die mee? "
" JA" zeiden we onmiddellijk. Thelma was ontsnapt uit het hol van de leeuw.
Ze kwam in de opvang en mocht bij haar opvangmamma blijven wonen. Nu zijn we al heel wat maanden verder en ze is nu volwassen. Ze is prachtig! Ze is geintroduceerd bij de andere kippen en ze maakt het uitstekend.
Van bio industrie naar slachthuis, tot scharrelkip!
Dag lieve Thelma, wat zijn we blij dat we je hebben meegenomen:-)

22-05-2012
Achtergelaten poes

In Rekem, op de camping de Sonnevijver, was er een poes achtergelaten in een chalet.
Haar baasje  was plots verdwenen, hij zit nl in de gevangenis. Het huisje is ontruimd door de deurwaarder, maar wat te doen met de poes.
Alles was daar zeer vies en onderkomen, zijn poes is tussen de rommel gaan bevallen en is moeder geworden van vier kindjes. Geen goeie situatie voor de mamma, haar toekomst zag er troosteloos uit.Gelukkig hebben we plek gevonden en zijn ze nu veilig bij ons binnen. Mamma is zeer lief en is zeer bezorgd om haar kindjes. Komt goed lieve mamma.

Verder zijn er gisteravond ook twee kleine ukkies binnengekomen, gevonden op recreatiepark Hengelhoef in Houthalen.

21-05-2012
Vertederend...

 

Vijf weken geleden kreeg de eigen poes van ons opvanggezin een miskraam: er werd een curetage gedaan en ze is toen meteen gesteriliseerd.
Sinds vorige week heeft ons opvanggezin 6 kittens van 10 weken oud in de opvang.
Toen de poes deze kittens zag, kwamen spontaan haar moedergevoelens naar boven en wilde ze hen koesteren, ze begon melk te produceren..
Toen onze opvangmamma naar de kittens ging kijken, betrapte ze haar eigen poes in de mand van de hond: ze was hen alle zes aan het zogen:-)
Wat ongelofelijk mooi dit, kijk nou eens naar dit zoekplaatje. Ziet u haar liggen met 6 flinke koters op en naast haar?
Hoe mooi dat ze uiteindelijk toch al haar liefde kan geven aan haar pleegkindjes.
 

20-05-2012
Twee dagen zonder voeding

Dit kleine poesje ( ongeveer 1 week oud) werd vandaag ( uit Houthalen) met spoed bij ons binnengebracht.
De eigen poes van de melder was bevallen van twee kittens en kwam eergisterochtend niet meer terug.
Helaas heeft dit poesje met haar broer/zus tot vanmiddag in de kelder gelegen, er is twee dagen gewacht. De melders hoopten dat mamma nog zou terugkomen, maar de dagen verstreken en het diertje werd zwakker en zwakker. Haar broer/zus was ondertussen al doodgegaan.
Na 2 dagen geen voeding te hebben gehad, geen bij verwarming, kwam het eigenlijk al ten dode opgeschreven bij ons binnen.
Het diertje was ijskoud en was aan het kermen en hijgen met het bekje open. Ze was in shock.
We hebben haar langzaam opgewarmd, en warme glucosewater toegediend via een maagsonde.
We hebben haar een uur in leven kunnen houden en daarna is ze rustig heengegaan.
Indien u een moederloos kitten vindt en deze is ijskoud? Wacht niet meer en trek aan de noodrem! Dit katje heeft twee dagen lang in de kelder gelegen zonder mamma: zo'n dier maakt bijna geen schijn van kans meer. Er is te lang gewacht.
Kittens die lekker warm aanvoelen en bij elkaar liggen? Mamma kan in de buurt zijn.
Maar een kitten die ijskoud voelt en familie sterft? dan betekent dit maar 1 ding: Ingrijpen!
Dag lief klein muppie..

19-05-2012
Volle bak voedselactie!

We zijn volop bezig met de inzameling van kattenvoer bij supermarkten.
Vorige week en vandaag hebben we bij drie verschillende winkels gestaan en dit heeft ons in z'n geheel maar liefst 10 volle winkelkarren opgeleverd! Wauwww...
We kregen hele toffe respons van het publiek, want wat is nou leuker dan iets tastbaars te kopen in de winkel voor onze viervoetertjes.
Deze voedselacties zijn voor ons van levensbelang, omdat de meeste centjes naar de medische verzorging gaat en dat willen we graag zo houden.Morgen zullen we aanwezig zijn bij de Albert Heijn in Brunssum Noord en volgende week zaterdag 26 mei is het de beurt aan de Albert Heijn in de Brusselse Poort Maastricht.
Woont je in de buurt? Doe daar op die dag dan je boodschappen:-)

17-05-2012
Wat een drukke dag!

Er zijn vandaag twee kittens binnengekomen uit Lommel ( zie foto). Ze zijn gevonden in een kippenhok en helaas keek mamma er niet meer naar om. We zijn blij dat ze binnen zijn, want ze zijn broodmager, maar ook heel vinnig en lekker brutaal:-)
Dan een melding van de politie in Hasselt ( wij zijn blijkbaar goed bereikbaar op feestdagen?)

In Zonhoven werd er gisteren een moederloos kittentje gevonden in het gras langs een stal, ze was heel hard aan het schreeuwen. De melder had het kittentje in de stal gelegd in de hoop dat moederpoes zou opdagen. Maar vanmorgen lag het hummeltje nog altijd alleen te kermen..
Zij is nu bij ons opvanggezin veilig in de couveuse.

Vanmorgen werden er in Zichen drie moederloze kittens gevonden alweer in een kippenhok. De mensen in de omgeving wilden de kittens doden, dus heeft de melder ze heel snel opgepakt en meegenomen.
Ze zijn 10 daagjes oud, hebben de niesziekte te pakken en ze zijn ook veel te stilletjes. Ze willen geen flesje drinken, dus hebben ze vanavond allemaal een maagsonde voeding gekregen. Laten we hopen dat ze zich herpakken.

En vanmorgen dan de welbekende melding van de doodzieke kat onder een pallet in een fabriek die met een hamer gedood zou worden. Het diertje is helaas bij onze dierenarts gestorven.
Poeh wat een dag zeg, gelukkig hebben we alle spoedmeldingen kunnen aannemen, Hemelvaart of niet, de dieren kiezen het niet zelf uit.

17-05-2012
Onder een pallet gevonden

In Houthalen werd er vanmorgen onder een pallet in een fabriek een doodzieke kat gevonden. De fabriek lag op dat moment eventjes stil en de onderhoudsmannen hoorden een kat kermen.
De melder was grof en keihard: " Als er niemand komt, pak ik een hamer en sla ik er ermee op zijn kop." We konden niet eens reageren, hij had de hoorn al opgegooid.
Onze veldwerker is meteen in zijn auto gesprongen, in de hoop dat het diertje nog niets was aangedaan. We kregen geen verbinding meer met de betreffende melder...
Gelukkig kwamen we net op tijd en reden we rechtstreeks door naar onze dierenarts.
Het ziet er slecht uit voor ons diertje. Hij had zo'n lage lichaamstemperatuur dat het niet meer te meten was. Wat is er toch met je gebeurd...
Hij heeft een anti shock behandeling gekregen, ligt nu aan het infuus onder de warmtelamp. Het gaat erom spannen, we weten niet of we hem kunnen redden.
Maar nu wordt hij wel geholpen en is de hamer NIET gebruikt!

's Avonds
Helaas is hij uit zichzelf bij de dierenarts gestorven...er was even stille hoop, maar hij was er te erg aan toe. Dag lieve jongen.
 

16-05-2012
Bonte familie

Een nest van 1,2,3,4.... 6 stuks uit Maasmechelen!

Eigenlijk waren dit kittens van een poes die een eigenaar had. Ze komen uit een gezin met jonge kinderen. Een buurvrouw zag dat de kinderen niet erg zachtaardig met de kittens omgingen. Ze tilden hen o.a aan de kop omhoog. De situatie werd gevaarlijk voor de kittens.
De buurvrouw had voorgesteld de moederpoes en de kittens over te nemen. Dit was goed. Deze buurvrouw heeft de mammapoes gehouden, maar zes kittens was teveel (wat begrijpelijk is), zij voert tevens nog veel zwerfkatten.
De zes kabouters waren doodmoe van de reis en vielen als een blok in slaap. Wat een leuke verfpalet: 4 rood witte katertjes, en twee lapjes poesjes.


 
Een deel van het nest

15-05-2012
Medische onkosten hoog!

Beste mensen

Het is druk in de vzw en de kleintjes krijgen alle zorg die ze moeten krijgen. Niet alleen baby's komen binnen, maar we hebben ook heel wat spoedmeldingen van volwassen katten achter de rug. Aangereden katten, doodzieke katten, we blijven hen helpen en we zullen nooit twijfelen om in de auto te springen. Dat bent u van ons gewoon en dat zal zo blijven.
Onze medische kosten zijn ongelofelijk hoog dit jaar. We hebben natuurlijk een investering gedaan in het chippen van katten, maar schrik niet: van januari tot nu hebben wij maar liefst 20.000 euro uitgegeven (nee, er is geen nul teveel). Dit komt neer op ongeveer 4000 euro per maand!
We laten grote ingrepen doen zoals botoperaties ( 1 operatie is al gauw 500 euro), er worden veel tanden getrokken, de aller nieuwste snufjes op medisch gebied worden uit de kast getrokken, we behandelen onze opvangers als onze eigen katten.
We krijgen jaarlijks een subsidie van 5000 euro van de Provincie, u begrijpt dat dit snel is uitgegeven nl. 1 maand medische kosten. Verder is Zwerfkat in nood zelfbedruipend. Elke maand moeten we zorgen dat er voldoende inkomsten binnenkomen.
We klagen niet hoor, we zijn een positieve organisatie, maar we moeten kritisch blijven in onze uitgaves. U kunt evenuteel helpen door ons spulletjes en voeding te schenken.
Geldelijke steun
natuurlijk heel graag, maar wilt u iets tastbaars geven? Dan is dit zeer welkom...
Wat hebben we vooral nodig?

- Beaphar flesjes om flessenkittens mee te voeden
- Snuggle Safe ( warmtekruik via magnetron)
- Warmtekruiken
- Convalescene support Waltham ( poeder), verkrijgbaar bij dierenarts
- Royal Canin babycat droog/nat
- Kittenvoer: vleeszakjes, of blikjes
- Postzegels : Nld en B
- AD voeding van Hill's ( via dierenarts)
- Blikken Kittymilk van de Beaphar voor oudere flessenkittens
- Feliway stekkers
- Frontline

U kunt een mail doen naar steun@zwerfkat.com

Dank u wel namens al onze viervoetertjes! 

15-05-2012
Hoe mooi kan een flesje drinken zijn

Dit filmpje is een must om te zien: Solara drinkt niet zomaar uit haar flesje, neen.... ze geniet er zo enorm van dat ze hele schattige bewegingen maakt met haar voorpootjes, kijk en geniet mee!

14-05-2012
Komt goed Toto

Op 13 april hadden we een spoedgeval in Neeroeteren: een aangereden kater met verlamde achterpoten die zich onder een hek heeft kunnen schuiven bij de buren.  Het was een zoektocht, maar uiteindelijk vonden hem.
Bij de dierenarts werd duidelijk dat hij twee verlamde achterpoten had, maar er zat heel lichtjes beweging in 1 achterpootje. Ook was de blaas overvol.
Dit werd afwachten en revalideren, in de hoop dat de verlamming maar tijdelijk zou zijn.
Toto werd hij genoemd, en hij was helaas doodsbang voor mensen.
Gelukkig begon zijn blaas weer te werken, maar 1 achterpootje blijft zorgwekkend. Binnenkort weer controlefoto's en als de situatie eruit ziet zoals nu, dan zal hij geopereerd moeten worden.
Ons bange manneke krijgt nu bach bloesemdruppels tegen de angst. Gelukkig slaan de druppeltjes goed aan, hij kijkt minder gespannen uit zijn oogjes en hij blaast nog maar af en toe.
Natuurlijk is hij nog altijd bang, maar het gaat een stuk beter, heb vertrouwen in ons lieve Toto, we  zullen goed voor je zorgen. Jij komt er wel, maar we doen het stapje voor stapje he lieverd?
 

13-05-2012
Jojo

13-05-2012
Voedselactie een succes

Vandaag hebben we voedselactie gehouden in de supermarkt Jumbo te Maastricht. Het resultaat: 4 overvolle winkelkarren!

Dit is het schattigste moment wat ooit op een voedselactie is meegemaakt:
Een klein meisje had kattensnoepjes en kattenmelk "gekocht" voor onze actie, maar ze begreep het niet helemaal. Ze liep met  haar spulletjes ( moeder op afstand) naar de winkelkarren buiten. Ze ritste het doosje snoepjes open, legde dit op de grond en in het lege bakje goot ze de kittenmelk.Dit was wat ze begreep: we moeten de zwerfpoesjes buiten eten geven. Is dit niet aandoenlijk...
De hele dag stond daar in een hoekje een bakje melk met snoepjes ernaast, voor alle lieve poesjes die zouden passeren op de parkeerplaats.

Een mooie dag, lieve donaties, veel voer, we zijn dankbaar!
 

12-05-2012
Spoedmelding Tijger had een eigenaar

Onze spoedmelding uit Herk de Stad ( de aangereden kater uit Lummen), had een baasje...
Hij heette Tijger en was geliefd bij de eigenaar. De eigenaar is van turkse afkomst, dus via een bemiddelingspersoon ( vanwege de taalbarriere),werd duidelijk dat hij goed verzorgd werd en ze hem erg missen.
Ze kregen vanmorgen pas de flyer van Tijger te zien, waardoor er nu allemaal vragen kwamen die we zo goed mogelijk probeerden te beantwoorden.
We hopen dat Tijger nog in de koeling ligt bij onze dierenarts, zodat het dier terug kan worden bezorgd aan de rechtmatige eigenaar en hij zijn diertje in alle rust kan begraven.

11-05-2012
Rust zacht lieve Tijger

Zojuist vernomen dat de spoedmelding van zojuist, een heel heel lief dier, is ingeslapen bij onze dierenarts.

Vergeet niet dat onze vrijwilligers heel wat afstanden moeten afleggen, het is heel normaal dat een vrijwilliger 45 minuten moet rijden naar een melding en 45 minuten weer terug, zoals deze ernstige melding. Dat gaat je niet in je kouwe kleren zitten als je weet dat er een gewond dier in je auto zit.

Er is eindelijk een degelijk onderzoek naar het dier gedaan, er zijn foto's gemaakt en de bekkenbreuk was nog niet het ergste: zijn zenuwen waren kapot. Hij zat bomvol ontlasting wat hij ook niet zelf kon ledigen, en daar is geen onderzoek voor nodig, dat voel je zo al. Een blaas handmatig ledigen ala, maar je kon niet de ontlasting ledigen, dan komt er een breekpunt.
In alle rust is Tijger ingeslapen en het raakt ons.
Waarom heeft het dier al die twee dagen zo gelegen, waarom.
Slaapt zacht lieve Tijger.

10-05-2012
48 uur bij de dierenarts

Vanavond kregen we een spoedmelding uit Lummen. Twee dagen geleden was er een gewonde kat gevonden op straat in Lummen.
De melder heeft deze kater mee naar de dierenarts genomen in het dorp Herk de Stad, maar tot op heden is er geen onderzoek gedaan bij het aangereden diertje.
Het zou een gebroken poot hebben en de blaas was verlamd. Mmm, dan moet er toch meer aan de hand zijn dan een gebroken poot, toch? Echter wilde de dierenarts geen foto's maken, want " wie gaat dat betalen."
De melder is op zoek gegaan naar de eigenaar, maar tot op heden niemand gevonden.
Maar ondertussen lag de kat wel bij de dierenarts te liggen. Het enige wat hij kreeg was pijnstillers.
De 48 uren waren voorbij, dus moest er een beslissing worden genomen. En..nog altijd geen onderzoek gedaan.. De blaas werd wel leeggedrukt en er zou bloed bij zitten.
Dit konden we niet langer aanhoren, verdorie, waarom wordt er maar afgewacht, dit dier moet onderzoek krijgen, zeker als de blaas verlamd is!
Onze collega is vanavond de kat nog gaan halen ( moest wel voor 20.15 uur, anders werd het eten van de dierenarts koud)  en brengt hem nu rechtstreeks naar onze dierenarts. Het diertje is heel lief, maar zat er maar stilletjes bij in de auto.
We zijn benieuwd wat dit diertje nou echt mankeert, op hoop van zegen!

10-05-2012
Nieuwe opvangertjes

Via vzw Felix is er een mamma met drie kittens van ongeveer 8-10 dagen binnengekomen.
Mamma was hoogzwanger toen ze in het bos werd gedumpt. De melders vonden haar met de kittens. Aangezien mamma nogal bang is, vroeg vzw Felix of we geen plekje over hadden in 1 van onze opvanggezinnen. Daar verblijft ze nu.
Mamma zorgt heel goed voor haar kindjes, maar ze is nog erg bang naar mensen toe.

09-05-2012
Daar doen we het voor

Vele katjes hebben veel meegemaakt en komen vaak in erbarmelijke staat bij ons binnen: mager, ziek, onder de snottebellen, al rochelend en soms uitgedroogd.
Wij weten dat onder dat zieke huidje een prachtig dier schuilt en altijd maar weer zullen we alles uit de kast trekken om hem/haar beter te maken.
Wij zijn daarom een no-kill organisatie. Kijk eens hier naar Arnold, zo kwam hij binnen, en zo is hij nu. DAAR doen we het allemaal voor. Dit is ons grootste kadootje.

09-05-2012
Honger!

Een fantastisch filmpje van onze opvangmamma over haar recente opvangertjes. Geniet!

08-05-2012
Kleine dappere poesjes

Helaas is vanmorgen al een kittentje ( uit Kuringen) ingeslapen door de dierenarts... Haar broertje en zusje doen het nog goed, maar zij was echter te zwak.
Mammapoes is nog altijd spoorloos,  ze heeft gisterochtend drie kittens gebaard en is verjaagd tijdens het baren. De kittens waren nog niet drooggelikt door mamma, geen biest gehad, dus ze maken nu een oneerlijke start. We gaan ons best doen voor haar overige twee kindjes.

08-05-2012
Verjaagd

 

In Kuringen hebben mensen vanmorgen een hoogzwangere poes weggejaagd. Waarom nou toch. 
Vervolgens is de mamma tussen allerlei puin/afval gaan bevallen en heeft ze haar drie baby's achtergelaten...ze lieten haar niet met rust. Haar baby's waren nog nat, net geboren, nog niet verzorgd door mamma, omdat men mamma bleef verjagen! Dit was geen plek om haar kittens groot te brengen en ze is niet meer teruggekomen.
De baby's waren ijskoud en hadden geen zuigreflex. Ze hadden nog geen eerste voeding gehad sinds de geboorte, zelfs niet een beetje moedermelk.
Ze zijn langzaam opgewarmd en ondertussen bij hun opvangmamma ondergebracht. Ze voelen nu lekker warm en twee van de drie hebben goed gedronken. Ze zijn onmiddellijk in diepe slaap gegaan en we proberen hen nu een zo goed mogelijke start te geven.
Kleine hummeltjes toch, ze wegen rond de 90 gram.

De bevalling van mamma was misschien nog niet gedaan, dus ze kan niet zomaar even gevangen worden, helaas. Het is een hele bange mamma, dus is het vooral nu zaak haar te lokaliseren en te zien of ze nog kittens heeft. Morgen zal er gezocht worden naar haar.

07-05-2012
Helaas alweer een dumpactie

Ditmaal voor de deur van ons opvanggezin.
Toen ze thuiskwam zag ze een doosje voor haar deur. Ze dacht dat iemand een pakketje had afgegeven voor haar dochter, maar niets was minder waar. Ze keek in de doos en trof daar 4 kleine ukkies aan van 4 weekjes oud...
Stel dat ons opvanggezin op vakantie zou zijn, wat dan? Gelukkig stellen ze het goed en verblijven ze nu bij onze opvangmamma.

05-05-2012
Eind goed al goed


Dit wilden we u niet onthouden. Mammapoes is vanavond herenigd met haar baby's van nog geen dag oud. Het is een hele jonge mamma, ze was uitgeput na haar bevalling. Ze had zichzelf niet verzorgd, ze had tevens een wond aan haar staart zitten en  de placenta niet opgegeten.
De kittens drinken nu rustig bij haar, ze begint al te spinnen en weet dat alles oke is nu. Je bent veilig lieve mamma, jouw kindjes zijn ook veilig.

04-05-2012
Weer ukkies binnen

Gister kregen we een melding uit Dilsen Stokkem: er waren twee kittens van 5 weekjes oud langs de weg gevonden, rara hoe kwamen ze daar...
Ze zijn nu veilig bij ons binnen en heeft ons eenlingetje Bo er twee vriendjes bij!

Vandaag een melding uit Maasmechelen ivm een pas bevallen jonge poes. Volgens de meldster zou de mamma geen melk meer hebben voor haar kleintjes, daarom besloten we eens een kijkje te gaan nemen.
Onze veldwerkster maakte zich zorgen: er vlogen allemaal vliegen rondom mamma en kindjes. Ook zaten er vliegen op de kittens. Helaas zette mamma het op een lopen en hebben we onderling even overlegd wat te doen! De vliegen baarden ons enorme zorgen, er klopte iets niet. We besloten de kittens mee te nemen en een vangkooi te plaatsen voor de mammapoes. Zou de mamma de vliegen hebben aangetrokken, wat scheelde er met haar…dit was geen normale situatie. Zouden de kittens het hebben overleefd, wanneer we niet zouden ingrijpen? We weten het niet en moesten iets.
We hebben vzw Felix gevraagd om een vangkooi te plaatsen en deze staat nu op scherp (Dank je wel voor de samenwerking!). Nu maar hopen dat we mamma snel zullen vangen en dat we haar kunnen checken op eventuele wondes. We willen zsm een hereniging met de baby’s!
Bij ons opvanggezin: gelukkig drinken de baby’s hun flesjes goed.. wel jammer dat onze veldwerkster door alle spanning tegen een paaltje is gereden!

Paar uur later: Mammapoes is gevangen en wordt herenigd met haar babys!

04-05-2012
Het heeft niet mogen baten

Helaas is het diertje van onze nachtelijke spoedmelding ingeslapen. Hij was vanaf de tiende wervel volledig verlamd, zijn blaas werkte niet meer en hij had vreselijk veel pijn, ondanks de zware pijnstillers.
Onze dierenarts vroeg vanmorgen toestemming om het dier rustig te laten gaan..
Dit hoort er helaas ook bij, maar we zijn wel heel blij dat we hem gisternacht zijn gaan halen, ook al had zijn baasje dit moeten doen!
Reactie van de eigenaar: " Had ik dat geweten, dan had ik hem zelf geliquideerd."
Hier zijn geen woorden voor...

04-05-2012
Nachtelijke spoedmelding Bocholt


Om half twaalf deze nacht, werden we gebeld door het Felix project: een eigenaar... hun geadopteerde kat was aangereden en had gebroken poten. De eigenaar wilde het dier liever zelf doodmaken dan naar de dierenarts gaan.
Het Felix project had geen mensen om het dier te gaan halen, dus werd onze vzw gebeld.
Maar ook wij zaten met de handen in ons haar. Bocholt is niet naast de deur en 's nachts iemand uit bed bellen is echt niet evident.
Helaas kon Felix zelf niet uitrijden, dus hebben wij 's nachts nog mensen van onze vzw gebeld. Dit durfden we ook niet zo goed. De dichtsbijzijnde collega zou er 40 minuten over doen...de andere collega's konden we niet bereiken, wat logisch is...
Ondertussen had onze collega de melder aan de lijn die dreigde het dier zelf dood te maken, want het was aan het "kreperen". Maar naar de dierenarts gaan, wilde hij niet...dat kostte geld.
Onze vrijwilligster wilde net gaan slapen, maar is in haar auto gesprongen om 40 minuten te gaan rijden. De eigenaar belde ondertussen ongeduldig: Waar blijft ze?
Deze ondankbaarheid zijn we gewend, zelfs op een nachtelijk uur. Wie rijdt er trouwens 's nachts nog uit?
Wat zo triest is, is dat dit geen zwerfkat is, maar een kat met een baasje.
Momenteel is onze collega nog onderweg naar onze dierenarts die opgeroepen is.
We hopen het diertje te kunnen helpen, maar het werd wel heel stil in de auto: het is in shock geraakt.
Hopelijk morgen goed nieuws...
Het baasje wilde zelf niet naar de dierenarts rijden, dat mag een zwerfkattenorganisatie doen, en ja, wij zijn zo gek.
 

03-05-2012
Volle couveuse

Onze vijf moederloze kittens uit Mol doen het goed. Deze spoedmelding van 26 april is gelukkig goed afgelopen. Lekker ontspannen in onze heuse couveuse en om de drie uur een flesje.

02-05-2012
Twee mooie, lieve donaties!

Gister en vandaag zijn er lieve mensen op bezoek geweest in Buddy Kat. Zij kwamen niet met lege handen... er is ontzettend veel geschonken aan Adopteer een Hond, Buddy Kat en Zwerfkat: ons allemaal dus.

Stefaan en Sofie Lacroix-Vancauter hebben ons honderden kilos hondenvoer geschonken, plus een grote hondenmand. TOF! We wisten dat we de dag erna opnieuw hoog bezoek kregen, dus hebben we het voer diezelfde avond nog ondergebracht en ja hoor.... geen foto gemaakt van al het voer samen. Het spijt me oprecht!
Deze lieve mensen hebben een groot hart voor dieren en denken altijd weer aan ons. Dank je wel lieve Stefaan en Sofie!

Vandaag kwam Mai de Jong met haar zus en Judith  ontzettend veel mooi en goed materiaal brengen! Teveel om op te noemen, haar auto puilde zo uit, dat ze met twee auto's helemaal uit Den Bosch zijn uitgerukt: zelf bekleedde klimpalen, zachte mandjes, kattenbakken, reismanden, speeltjes, voer... het was feest vandaag! Mai heeft oproepen gedaan, velen verzamelden voor haar mee. Wij willen sympathieke Mai uit de grond van ons hart bedanken... en dank aan iedereen die haar heeft geholpen, wat worden ze toch verwend hier:-)
 


 

02-05-2012
Stevie Wonder geplaatst!

Ons zorgenkindje, onze “ kansloze” lieve jongen heeft vandaag zijn gouden mandje gevonden bij hele bijzondere mensen.
Stevie werd blind,doof en doodziek, zwervend buiten gevonden. Het was kantje boord voor deze man. Het heeft lang geduurd voordat zijn niesziekte voorbij was, gelukkig kan hij ook steeds beter horen.
Stevie is niet alleen blind, maar heeft ook wat huidproblemen en staat op speciale voeding.
Zijn baasjes werden op slag verliefd en vandaag was het dan zijn feestje!
Een hele bijzondere plaatsing: een mooi dier gekoppeld aan fantastische baasjes.
Zie hier het bewijs dat blinde katten, met wat gezondheidsproblemen, OOK geplaatst kunnen worden…
Het ga je goed ouwe taaie, jij mag er zijn en jij hoort erbij!

02-05-2012
Zo zie je maar...

Deze katten, drager van FIV ( kattenaids) zijn niet eng, ook zij genieten net zoveel van het leven en hebben nog een hele toekomst voor zich.  Ze zijn lief, mooi,

Deze dieren worden zonder pardon ingeslapen, zij tellen niet mee, er wordt geen enkele moeite voor hen gedaan. Het merendeel van dierenartsen, 9 van de 10 dierenasielen, zij hechten geen enkele waarde aan het leven van een aids positieve kat. Dat raakt ons enorm. Vele gemeentes doen een standaard aids-test bij katten die gecastreerd worden. Zij worden nooit meer wakker, zij krijgen geen leven meer.
Waarom....

Hier is Sean, pipo de clown, hij had geluk. Hij geniet van het leven en heeft lol voor tien. Hij houdt van snoepjes, op schoot liggen, spelen met hengeltjes. Kijk hem eens genieten in de buitenren van Buddy Kat. Pracht dier...en natuurlijk is hij te plaatsen.
Kijk eens naar mensen met HIV, worden zij ingeslapen en uit de maatschappij gezet? Neen...
Wanneer houdt dit dierenleed eens op?

01-05-2012
Dreiging tot verdrinking

Drie kleine ukkies uit Kinrooi zijn gered. Een familielid wilde hen gaan verdrinken en maakte daar geen geheim van. De poetshulp hoorde dit afschuwelijke verhaal en heeft hen vervolgens snel meegenomen en met ons contact opgenomen.
De moederpoes raakt steeds maar zwanger ( ook al benadrukken wij op sterilisatie!), maar nu kan dit echt niet meer langer. Hoe kun je, hoe..

Gisteravond zijn er vier kittens van amper 1 dag oud binnengekomen uit Bree. Ze zijn nog zo, zo jong.... zo ontzettend schrijnend dit. Momenteel krijgen ze alle vier het flesje en gaat het naar omstandigheden goed. Kittens van 1 dag oud zijn ontzettend kwetsbaar...


Ze zijn nog zo, zo jong.... zo ontzettend schrijnend dit.Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg