Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

29-02-2012
Gisteravond spoedmelding uit Neerpelt

Dit waarschijnlijk oude manneke is net op tijd binnengekomen, hij was erg verzwakt en uitgedroogd.
Dit beestje liep al zwalkend door een park, de meldster had hem opgepakt en meegenomen. Hij had per directe hulp nodig, dus snel naar onze dierenarts. Hij werd snel aan het infuus gelegd vanwege zware uitdroging en zijn oogjes zijn, zoals jullie zien niet oke, hij lijkt blind te zijn... ook heeft hij geen tanden meer.
Er is bloed genomen en we wachten nog op de resultaten. Hij eet gelukkig goed en met zijn neusje volgt ie de geur en slobbert em in alle rust zijn bakkie leeg.
Ach lieve schat toch, wat ben je toch een hoopje ellende...
 

28-02-2012
Proficiat Azdin!


Na bijna 3 jaar opvang ben je nu toch echt officieel geplaatst:-)
Je was ons speciale zorgen katje. Je hebt een hele zware hartafwijking en moet twee maal per jaar naar de cardioloog. Je zou maar een kort leventje hebben, dus bleef jij officieel in de opvang en was niet te plaatsen. Maar kijk eens aan, bijna 3 jaar later, still alive and kicking!
Daarom mag jij nu officieel bij je opvangouders blijven wonen, nu heb je echt baasjes:-) Geniet van het leven en zorg dat je oud mag worden he lieve jongen..
 

25-02-2012
Ons verlanglijstje lieve mensen

Het komend seizoen gaat binnenkort weer losbarsten en honderden kittens zullen weer massaal bij ons binnenstromen. We zijn nu bezig met onze voorbereiding.
In onze piek zitten we soms met 170 kittens tegelijkertijd in de opvang!
Veel mensen willen liever iets tastbaars doneren ipv geld, wat wij enkel toejuichen natuurlijk.
Wat hebben wij zoal nodig?

- Beaphar flesjes om flessenkittens mee te voeden
- Convalescene support Waltham ( poeder), verkrijgbaar bij dierenarts
- Royal Canin babycat droog/nat
- Kittenvoer: nat en/of droog
- Electrische warmtedekentjes
- Snuggle Safe ( warmtekruik via magnetron)
- Warmwater kruiken
- Warmtelampen
- Vangkooien
- Blikken Kittymilk ( Beaphar)
- Digitale weegschalen
- Feliway stekkers
- Caviakooien, met plastic bovenkant
- Kitten kattenbakjes
- Houtkorrels

Indien u iets wilt doneren, stuur een mail naar steun@zwerfkat.com
Dank uit grond van ons hart, zeker namens de babys!


 

24-02-2012
Het gaat ons niet in de koude kleren zitten

Achter de schermen maken we soms ook hele verdrietige meldingen mee.
Vorige week een spoedmelding van een zwaar zieke kat uit Opgrimbie. Hij kon amper lopen, zeer vermagerd en hij plaste bloed... Na dagen aan het infuus te hebben gelegen, afwachtend op de bloeduitslag, was het verdickt hard: vreselijke hoge nierwaardes: zijn nieren hadden het begeven. ... we konden hem maar 1 dienst bewijzen: langzaam loslaten...
Vanavond om 21.00 uur kregen we een afschuwelijke melding uit Heusden Zolder. De meldster kon bij niemand terecht. Heusden Zolder viel onder een andere " regio" , maar deze waren niet te bereiken.
De kat lag al bloedend op straat, stervend, hulpeloos. De politie was ook ter plaatse gekomen, maar wat te doen..niemand bereikbaar, hier was per directe interventie nodig. Deze kat moest van straat worden gehaald!
De kater is binnen no time door ons overgenomen en naar een bekende dierenarts gebracht in de buurt.
Maar ach beestje toch...al je botten staken uit,zoveel breuken, er zou verschillende malen over je heen zijn gereden, je had geen schijn van kans. Onmiddellijk is er besloten over te gaan tot euthanasie. Ook dit is dierenliefde, met pijn in ons hart.
Het getijgerde diertje had een gaatje in het oor: het was een geholpen kater uit een zwerfkattenkolonie.
We hebben respect voor jou lief dier.
Neen, dit gaat ons niet in de koude kleren zitten.

24-02-2012
Anneke verschil

Anneke is nu twee weken in de opvang. Kijk eens naar het verschil! Ze was ziek, haar lange manen vol klitten. Ons gastgezin heeft haar fantastisch opgelapt! Go girl!!

21-02-2012
Alweer een poes terug bij de eigenaar!

Smigel liep op 16 februari uitgehongerd rond in de buurt van het station in Hasselt.
Hopeloos op zoek liep hij achter de meldster aan mee naar huis en bleef hij wachten bij haar deur.
Jammer genoeg kon zij geen poesjes houden,dus ze bracht hem tijdelijk onder bij haar ouders ( maar de honden vonden de kat helemaal niets)
Ze adverteerde hem op verschillende sites en hing affiches op.
Er werd gelukkig nieuwe opvang gevonden in Hasselt waar hij wachtte op zijn baasje..
baasjes.

De dag hebben we hem laten checken op chip..... tadaaaa hij was gechipt en geregistreerd!! Helemaal geweldig!!  Zijn baasjes wonen op 10 km afstand van waar hij gevonden is, das nog een stuk uit de richting.
We hebben onmiddellijk de mensen gebeld en ze waren enorm blij. Onze collega heeft hen daarna herenigd en Smigel was uitzinnig van vreugde:-)
Belangrijk: Chip uw huisdier, u maakt zoveel meer kans uw lieveling terug te vinden. Smiel is hier het levend bewijs van!

20-02-2012
Komt goed Penny!

Dit gestresste lieve poesje liep in een zwerfkattenkolonie in Kinrooi. Ze likte haar achterkant volledig kaal, arm ding. Ze heeft geen parasieten, schimmel etc.
Nu krijgt ze Bach bloesems om zich wat lekkerder te voelen, geruststellende Feliway geuren in de kamer, druppeltjes in de nek vanwege haar huidprobleem en natuurlijk veel liefde en genegenheid.
Ze is zo aanhankelijk en schattig...liefje  komt goed, allemaal!

 

18-02-2012
Namen wedstrijd! (AFGESLOTEN)

Na uren vergaderen met "Lotte" zijn we tot de volgende beslissing gekomen. En de winnaar is trommeldetrommeldetrommel.....​....
Jocelyne Jennard met de naam
KOBE !
Reden: Kobe is een Afrikaanse naam voor tortel, tortel betekent weer een klein soort wilde duif. Aangezien Lotte wit is, dus een witte duif en dat is dan weer het klassieke symbool voor vrede en verzoening en ook het symbool voor onschuld en zuiverheid.
En het is natuurlijk een leuke naam!
ps tweede naam was Kermit:-)

 

Dag allemaal. Kennen jullie me nog? Ik was aangereden en mijn beide achterpootjes waren/zijn gebroken. In 1 knie zit nu een pin en later word ik geopereerd aan mijn heup.
Nu daarvoor schrijf ik jullie niet, want ik zit met een veeeel groter probleem!
Ik heet Lotte gniffel,grr,ieks, bleh! Ik luister al vanaf dag 1 niet naar die naam, heb ze dit al tig keer duidelijk willen maken. Toonde mijn kont , maar niks he.Ik gaf nog wel hints.
Ik ben een VENT!! He he, eindelijk is het hoge woord eruit en ik wil asap een degelijke mannennaam en daar moeten jullie me bij helpen. Waarom? Ik vertrouw mijn opvangouders voor geen cent, straks noemen ze met Lotti, omdat Helmut toch ook een vent is.
Nouuuu, ik wil graag dit weekend nog een nieuwe naam hebben en jullie mogen met suggesties komen:-) Degene die wint, heeft mij dan officieel omgedoopt en krijgt eeuwige roem namens mezelf, haha.
Dus kom maar op mensen, geef me een goeie naam, zondagavond zal ik dan kiezen uit jullie fantastische suggesties... Bedankt!
mail: info@zwerfkat.com
 

14-02-2012
Een heftige spoedmelding

Helaas is dit diertje alsnog overleden aan een hersenvliesontsteking op 17 februari j.l. RIP lieve jongen.

Vanmiddag kregen we een zeer alarmerend telefoontje van iemand uit (alweer) Dilsen Stokkem. Hij voert al enige tijd verwilderde zwerfkatten, maar nu lag 1 zwerfkat levenloos op de grond in de kelder. Het enige wat hij deed was rillen,schokkerig ademhalen en van de wereld zijn.
De melder had het koude lijfje mee naar boven genomen en op de verwarmde vloer gelegd met een deken.
Onze veldwerkster is meteen in de auto gesprongen en trof  een kat aan die meer dood dan levend was. Dit was meer dan kritiek!

Onmiddelijk naar de dierenarts ermee!!  Hij bleek zo'n lage ondertemperatuur te hebben dat deze niet meer meetbaar was (onder de 32 C). Onze dierenarts gaf niet op en wilde hem proberen te redden. Warmteplaat, aan een warm infuus, anti shock behandeling en afwachten....  en wat eerst een katje meer dood dan levend was, leek zich te stabiliseren en sterker te worden, nl... een briezende leeuw:-)))
Hij heeft al flink door de handschoen heengebeten, dus dat is enorm hoopvol!
Waar lag het aan.. we weten het niet, misschien ergens vastgezeten in de kou, of toch aangereden en even buiten van de wap te zijn geweest. Verder onderzoek is nu nog niet gedaan, eerst stabiliseren.
Morgen weten we meer, we hopen dat hij gered is. Katten zijn IJZERsterk.
Indien hij geneest, zal hij terug in de zwerfkattenkolonie worden geplaatst.

12-02-2012
Spoed in Dilsen Stokkem

Helaas is dit diertje (Stevie) de volgende middag op de behandeltafel overleden. Hij bleek nierfalen te hebben.

  Vanmiddag werden gebeld door iemand die een strompelende kat vond in zijn tuin. De kat was erg verzwakt en ging al bibberend in een hoekje onder de struiken liggen. Dit klonkt niet oke, dus is onze veldwerkster meteen in de auto gesprongen en is de kat gaan halen.
Het arme dier liet zich snel pakken en was enorm aan het trillen van de kou. Zo snel mogelijk de warme auto in en de situatie inschatten.
Het dier is niet het tamste, maar bij de dierenarts liet hij zich toch behandelen. Het enige wat je nog voelt is ruggegraat, hij is brood en brood mager.Hij was uitgedroogd en in shock. Hij heeft zijn eerste hulp gekregen, inclusief infuus, en nu mag hij rustig bijkomen bij de opvangmamma.
Verdorie, in die kou zo ziek zijn, beestje beestje toch, we zijn zo blij je warm onderdak te kunnen bieden nu. Morgen vervolg dierenartsenbezoek, want er is iets niet pluis.
 

12-02-2012
Pieter na 2 weken

Pieter kwam enkele weken geleden in onze opvang, hij was erg ziek. Zie hier het verschil na 2 weken opvang, wat een fantastisch dier! Daar doen we het toch allemaal voor, dit raakt ons hartje

11-02-2012
Vier nieuwe couveuses!

Jose had een laatste wens, voordat ze de aardse wereld zou verlaten.
Geen bloemen op mijn begrafenis, wel donaties voor Zwerfkat in Nood.
We waren perplex en zwaar onder de indruk.
Bert kwam helemaal uit Amsterdam het geldbedrag ( 1000 euro!) brengen van de vele donaties... precies zoals Jose het had gewild.
We hebben een mooie investering gedaan:aanschaf van vier nieuwe couveuses. Twee couveuses voor de moederloze kittens en twee grotere couveuses voor de hele zieke oudere kittens en volwassen katten.

De couveuses zijn op maat gemaakt,met ingebouwde verwarming en verlichting.

Nieuw leven.. sterven en geboren worden...Jij bent nu in de hemel, maar wij zullen op aarde de net geboren diertjes zonder mamma nog beter kunnen verzorgen, dankzij jouw liefde voor de dieren.
Dank je wel Jose 
 

11-02-2012
Operatie Lotte geslaagd!

Herinnert u zich haar nog? Enkele dagen geleden kwam dit kittentje als spoedmelding binnen. Ze was aangereden in Luik :haar beide achterpootjes gebroken.
Er was weinig hoop bij 1 pootje. 90 procent kans op amputatie. MAAR! Na uren opereren is het gelukt. Met pinnen in haar knie, is de operatie geslaagd! Een dikke chapeau naar onze dierenarts Brecht, want het was niet gemakkelijk.
Ze ligt nu nog aan het infuus bij onze dierenarts, morgen mag ze naar haar opvanggezin. Er zal nog 1 botoperatie volgen, nl de heupkop verwijderen in de heup van de andere poot, maar dit kan wachten. Het is nu even zwaar genoeg geweest voor onze kleine meid. Nu hopen op een goede revalidatie, want de breuk was niet vers, kans op infecties zijn nog aanwezig.
Het zijn kostelijke operaties, maar we hebben het allemaal voor haar over! En Lotte? Die weet niet hoeveel kopjes ze moet geven aan iedereen, de schat.

10-02-2012
Anneke

Hier is ze dan, de kat die bijna de spuit had gekregen!
Ze heet Anneke en komt uit Maasmechelen. De meldster gaf ons twee dagen de tijd anders kreeg ze de spuit.
De arme schat is broodmager, zit onder de klitten ( halflanghaar), is misschien zwanger en snottert een beetje. Ze is hartstikke lief!
 

10-02-2012
Dank je wel Andris!

In 2003 wilden we een eigen website en zochten een webbouwer. Al heel snel vonden we Andris, helemaal uit Groningen! Op afstand, via msn en email, stemden we onze ideeen en gedachten op elkaar af en de samenwerking was begonnen...
Hoeveel uren heeft Andris wel niet pro deo in onze websites gestoken, de uren zijn niet meer te tellen. De samenwerking was pittig en zeer productief, we leerden zelfstandig werken in CMS en konden de sites elke dag up to date houden.
Zie nu eens, na al die jaren, hoe de websites moderne ontwikkelingen hebben ondergaan! Ze zijn professioneel en worden enorm goed bezocht. 
Andris woont nu helemaal in Australie en dan komt er een tijd van afscheid nemen...
Tom heeft de fakkel overgenomen en we starten een nieuwe samenwerking.
Lieve Andris, bedankt voor je enthousiasme, tomeloze inzet voor Zwerfkat in Nood!
Maar jou kennende, zul je nooit helemaal verdwijnen:-) DANK!!

10-02-2012
Verschil Minne!

10-02-2012
Mooie plaatsing!

Louise wachte zo lang op een baasje, al vanaf mei 2011. Gisteren nog haar filmpje hier op facebook gezet.
Maar nu  heeft ze haar gouden mandje gevonden!!!
Het ga je goed meisje 

09-02-2012
Melding milieudienst Maasmechelen

De meldster kan nergens terecht met een gevonden zwerfkat in Maasmechelen. Alle asielen zitten vol, niemand kan helpen. Er is geen asielplan in Maasmechelen, dus vroeg de gemeente! om onze hulp. Het was al zo erg dat de meldster deze zwerfkat zou laten inslapen binnen 2 dagen. Ze had al een dierenarts gecontacteerd, maar ook zij zag de euthanasie niet zitten. Maar er zou vast een dierenarts te vinden zijn die toch de daad zou doen.
We hebben gezocht, gebeld, gemaild. We kunnen nu deze kat redden van de dood, zij komt nu bij ons binnen, vanavond nog!
Helaas wel met het mes op de keel, want de katten van de winterwachtlijst, mogen alweer wachten.
De gemeente vroeg onze hulp, nu heel wrang in tijden van het negeren van onze erkenning ivm noodasiel. Maar goed, als het lukt, dan laten wij geen zwerfdier in de kou staan. Het gaat hier om levens, nietwaar!

07-02-2012
Waarom...

Een meldster uit Maasmechelen vond een tamme gecastreerde kat. Hij struint daar al enige tijd door de straat en de buurt wil hem weg hebben.
Wij konden op dit moment niet uithelpen, dus verwezen we door naar de gemeente Maasmechelen en andere asielen.
De meldster belde ons vandaag terug met de vraag of de kat echt niet kon binnenkomen. Maar we hoorden meer…

De meldster belde naar de gemeente en sprak mevrouw V.  Daar kreeg de meldster te horen dat er momenteel nog geen opvangmogelijkheden waren in Maasmechelen en ze zeker eens moest proberen bij het Kattenbos in Lommel! Daarna: “ Bel dierenasiel Genk, Sint-Truiden, Zwerfkat in Nood etc..”
Wat mevrouw V wel wist te vertellen is dat men absoluut een nieuw dierenasiel in Maasmechelen wil. Sterker nog: nieuwbouw was geen probleem. Het enige probleem zou zijn:  Men vindt geen uitbater!

Hoe vreemd…. Zwerfkat in Nood is er al heel lang klaar voor, wij vragen om betrokken te worden bij een nieuw noodasiel, maar er is geen opening. We zijn open minded geweest, al die tijd, maar we beginnen dit spelletje een beetje moe te worden!  Ons businessplan ligt op de plank, stof te vergaren. We hebben gemeente Maasmechelen allang laten voelen dat wij er voor hen willen zijn, voor de zwerfdieren.

Tegen onze vzw werd verteld dat er geen plek te vinden was, er zijn geen centjes, er zijn geen leegstaande gebouwen.
Tegen deze dame werd vandaag gezegd dat nieuwbouw geen probleem is, dat heeft de gemeente er allemaal voor over, maar men vindt geen mensen…

Waar ligt dit toch aan? Is er nog altijd enige wrok jegens ons, vanwege onze actieve bijdrage aan de sluiting van dierenasiel Maasmechelen? Zet dat nou eens overboord, en denk aan de dieren die nu nergens terecht kunnen.
Het vriest, het sneeuwt, alle zwerfkatten in Maasmechelen-Lanaken- Dilsen Stokkem, Maaseik, Kinrooi, Bree noem maar op, staan letterlijk in de KOU.

Wij willen een gesprek, wij willen aantonen dat wij dit aankunnen, wij zitten in de regio, geef ons eindelijk eens de kans ipv te verkondigen dat er geen mensen te vinden zijn…

07-02-2012
Lotte, het spoedgevalletje van gisteravond

Ons meisje heeft haar onderzoeken erop zitten en het is nogal wat..
Ze heeft in beide achterpoten een forse breuk. In de ene poot zit de breuk in de knie, in de andere poot een breuk in de heup. Gek genoeg lijkt ze geen pijn te hebben. Ze is heel mager en heeft de grootste honger. Ze kan zo genieten van alle aandacht, ze is zo ontzettend lief!
As vrijdag gaat ze twee grote botoperaties krijgen... Bij de heup wordt het kopje eraf gehaald, maar bij de knie gaat het allemaal heel ingewikkeld worden. Onze dierenarts gaat het in elk geval proberen, mocht dit niet lukken, dan wordt helaas haar pootje geamputeerd. Wat een zware operaties voor zo'n kleine pruts, maar wij gunnen jou alle kans!
Nu gaan we proberen haar pootje te redden!

06-02-2012
Aanrijding in Luik

Een alerte dame zag in de middle of nowhere een aangereden poesje langs de weg liggen. Ze pakte het op, nam het mee en belde ons. Het lieve poesje zou van achteren verlamd zijn en zou eigenlijk naar de dierenarts moeten. We hebben het overgenomen.
Bij de dierenarts werd het duidelijk dat er zeker 1 achterpoot gebroken is en het waarschijnlijk een amputatie zou gaan worden. Maar dat weten we morgen, dan worden er foto's gemaakt, ook van de andere achterpoot, daar is ook iets mis.
Dit zeer sociale jonge poesje is brood brood mager en vloog op het eten af. Laat haar eerst maar lekker eten, ze vertoont geen vreselijke pijn, al die onderzoeken kunnen morgen ook nog wel...
Ze ligt nu lekker onder de warmtelamp ( ze was erg koud) bij te komen en we gaan heel goed voor dit schatje zorgen. Morgen horen we meer! Komt goed kleine meid.

06-02-2012
Oproep knuffelactie 3 maart!

Op 3 maart houden we onze knuffelactie... voor hond en kat, het heeft te maken met een noodasiel: meer kunnen we nog niet zeggen.

We zoeken nog mensen die mee kunnen helpen, verkleed als hond of kat...
We vinden deze actie heel belangrijk!!
Help mee, onze Tom in het filmpje heeft er alvast zin in:-)
Meer info: dierenasiel@zwerfkat.com

03-02-2012
Mooie plaatsing!

Mooie dag vandaag.... opa Teun is geplaatst bij hele lieve mensen!
Teun is minimaal 16 jaar en heeft vandaag zijn gouden mandje gevonden in Duitsland yesss.
Het ga je goed opa Teun!!

02-02-2012
Twee meldingen

Evelientje woonde bij de kippenDit jonge poesje leefde al meer dan een jaar als zwervertje aan een kippenhok.
Er werd een bult op haar buik opgemerkt, we haalden haar op en brachten haar naar de dierenarts.
Evelien heeft gelukkig niets ernstig maar een makkelijk te verhelpen navelbreuk.
Ze kan nu lekker gaan wennen aan haar nieuwe leven binnenshuis.
En op het eerste zicht vind ze het allemaal prachtig,
knedend in haar fleecedeken, lekker warm binnen, de dierenarts direct haar vriend...
Een super dankbaar beestje!

Pieter kwam gister bij ons binnen, een kittentje van 9 weken oud.Zijn oogje zat toegeplakt en hij heeft een zware niesziekte te pakken.
Ons kleine ventje kwam uit Bilzen van een boerderij met een zwerfkattenpopulatie. De boer vertelde de melder: dit is de laatste van het nest van 5 stuks...
Wat is er met de rest gebeurd? Er lopen daar nog zieke katten rond, allen schuw, de boer wil hen niet afstaan.
Pietertje heeft geluk, hij is veilig nu, niemand keek om naar hem. Hij zit volledig verstopt, en wilde gisteravond en vanmorgen niets eten.
Maar hij krijgt nu antibiotica, oogzalf, slijmoplossers, neusspray en lekker sterk ruikend eten. Vanavond heeft hij eindelijk gegeten:-)

01-02-2012
Winnende foto's!

Elk jaar doen we intern een fotowedstrijd tussen de gastgezinnen.

Zij sturen elk de mooiste foto op van hun opvangertje  2011 en de jury beslist wie gaat winnen.
Unaniem is de nummer 1,2 en 3 bekend gemaakt en elk hebben een mooie prijs ontvangen. Proficiat!

Eerste plaats


Nathalie met haar opvangers Dirkje en Noppie

Tweede plaats

 

Familie Ummels met opvangkatje Summer en eigen kat River

 Derde plaats

 

Diny en Sab met hun opvanger Lasse 
 Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg