Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-10-2012
Bestel bij ons uw pizza!

Met het goede doel in het achterhoofd, een goed gevoel in de buik, en met wat lekkers achter de kiezen. Met deze overtuiging willen we graag iedereen op 15 december met hart en ziel zoveel mogelijk pizza’s doen eten.

We organiseren namelijk een pizzaverkoop, om het toekomstige asiel te kunnen spijzen.

U kunt bij ons overheerlijke pizza’s bestellen. Deze zijn vers gemaakt, dus nog in de mogelijkheid ze in te vriezen.

U kan kiezen uit 4 soorten pizza’s:  (doorsnede pizza = 22 cm.)

Pizza Margaritha    (tomatensaus, kaas)
Pizza Vegetarisch  (tomatensaus, kaas, broccoli, champignons, paprika, ui)
Pizza mozzarella    (tomatensaus, kaas, schijven mozzarella, schijven tomaat)
Pizza Fromaggi      (tomatensaus, Gouda kaas, cheddar, mozzarella)

Het werkt als volgt:
U mailt uw bestelling met uw naam, woonplaats en telefoonnummer naar: steun@zwerfkat.com

U krijgt een officiele bestelbon teruggestuurd ter bevestiging. Met het overzicht en het totaalbedrag van uw bestelling.
Het volledige bedrag moet ons ten laatste 5 december per overschrijving toekomen.
Pas wanneer wij de betaling hebben ontvangen zal uw bestelling als geldig beschouwd worden.
Op zaterdag 15 december worden de pizza’s afgeleverd op het adres van een vrijwilliger (pizzaverdeelpunt) bij u in de buurt.
Dit kan in Hasselt, Maasmechelen, Tongeren, Leuven, Herk-de-Stad, Zonhoven, Schinnen (NL) en Landgraaf (NL). De uren voor het afhalen zal afhangen van de plaats. 

Betalen vanuit België:
Belgische bank (Fortis bank) rek.nr:    001-3823130-48            IBAN:  BE11 0013 8231 3048
BIC:    GEBA BE BB
Betalen vanuit Nederland:
Nederlandse postbank (ING bank) rek.nr:  9480375       IBAN/SEPA:  NL29INGB0009480375
BIC:         INGBNL2A
t.n.v  Zwerfkat in Nood II
Postbus 58, 3630  Maasmechelen (Belgie)


Namens onze dieren en vrijwilligers: Hartelijk dank!

30-10-2012
Oma Toeffie

Vorige week kwam er een hoogbejaarde dame in onze opvang. We dachten dat ze 15 jaar zou zijn, maar de eigenares zegt dat ze al 21 is.
Oma Toeffie kwam per uitzondering bij ons binnen, omdat ze anders werd ingeslapen. Maar ze genoot nog veel te veel van het leven, dus nu zit ze bij ons.
We hebben meteen een bloedonderzoek laten doen en de uitslag: hele zware hyperthyreoïdie, dwv dat haar schildklier veel te snel werkt. Haar nieren en suiker zijn goed!
Nu krijgt ze elke dag een pilletje om de schildklier wat af te remmen, maar mevrouw laat zich dit niet zomaar geven. Taaie tante! Ze slobbert het lekker op met haar eten. We moeten een beetje om haar lachen, ze is zo vertederend: ze is hartstikke doof, komt lekker aangewaggeld en ze maakt hele aparte geluidjes wanneer ze wordt gestreeld.
Ze zit helaas onder de klitten, deze krijg je er niet zomaar uit, dus daar moeten we nog een creatieve oplossing voor bedenken. Ook is ze broodmager en ze heeft natuurlijk ook geen al te mooi gebit meer. Zomaar even onder narcose laten brengen is niet evident.
Tijdens het eten is ze zo blij dat ze tijdens het slobberen hoge spingeluidjes maakt. Daarna komt ze even aaitjes halen en gaat vervolgens een tukkie op de bank doen.
Als we haar kwijt zijn roepen we altijd: " Waar is Oma Toeffieeeee!", maar ach ze hoort niks dus moeten we zelf maar even op zoektocht gaan.
Omaatje is voorlopig nog niet te plaatsen, we gaan over zes weken nogmaals haar bloed laten checken, zien of de schildklier wat trager is gaan werken. Maar aan haar hartje ligt het niet, tis een ouwe taaie!

28-10-2012
Voedselacties dit weekend

Onze lieve mensen zijn afgelopen zaterdag gaan staan op de Plus in Heerlen en het heeft weer lekkere voeding opgeleverd voor onze opvangertjes:-)

We hebben niet alleen een voedselactie mogen houden, maar deze winkel heeft zelf een Tombola georganiseerd voor ons. Zij hebben de prijzen ter beschikking gesteld en alle inkomsten waren voor ons. Ook hier hebben we voer voor kunnen kopen. Enorm bedankt Maxi Zoo! 

 

27-10-2012
Groot nieuws!

Dit is toch echt wel een ere vermelding waard op de site:-)

Aidan is geplaatst, onze een na langste zittenblijver! Ze heeft maar liefst 1 jaar en 9 maanden in de opvang gezeten, bijna twee jaar dus.
Nu hangt de vlag uit en vieren we feest: het is eindelijk gelukt via facebook. Daar is ze opgemerkt en we zijn echt super blij.

Aidan, het ga je goed mooie meid, als iemand het verdiende dan was jij het wel!

26-10-2012
Falco 1 week later

Onze man die een week geleden geen stuiver waard was...

 

24-10-2012
Ons oude meisje

Hier is ons 15-jarige meisje Toefje. Toefje kwam vandaag bij ons binnen via een noodkreet voor hulp.
Toefje had nl een baasje.
Ze is heel mager en ziet er smoezelig uit. Een dierenarts in Maastricht zei dat haar schlidklier te snel werkte, plus had ze een nierprobleem. Ze zou medicatie moeten krijgen. Maar! Er werd helemaal geen bloedonderzoek gedaan. Het kan allemaal, maar daar moet je wel zeker van zijn.
Het baasje heeft financiële problemen en besloot dat ze haar niet langer kon verzorgen en er werd voor vandaag een afspraak gemaakt voor euthanasie bij de betreffende dierenarts.
We hebben voor 1 x een uitzondering gemaakt ( we nemen geen afstandsdieren aan) en besloten Toefje te helpen, haar tijd was nog niet gekomen,aangezien ze nog volop van het leven geniet!
Vandaag kwam ze bij onze dierenarts, maar ditmaal niet voor euthanasie.... wel voor een bloedonderzoek.En wat genoot Toefje van alle aandacht. Haar spinconcert was tot in de operatiekamer te horen, het geluid was oorverdovend:-) Lekker knedend met de pootjes , paradeerde ze triomfantelijk op de onderzoekstafel en gaf iedereen kopjes.
Dit diertje gun je toch een lekkere ouwe dag, niet?
Binnenkort krijgen we de bloeduitslagen en weten we ook wat er met haar scheelt. Dan wordt er een behandelplan voor haar gemaakt. Stiekem hopen we dan ook dat er net die ene hele speciale voor haar gaat vallen en ze ergens... haar laatste korte leventje mag slijten...
 

24-10-2012
Verdrietige spoedmelding

We kregen gisteravond om 22.00 uur een spoedmelding uit Vught.
Een dood doodzieke skeletachtige kater die niet meer op zijn poten kon staan.
Pure ontbering..wie konden we nog bereiken?
Dit schatje had echt hulp nodig, dus sprong onze collega om 22.30 uur nog in de auto om een rit van 45 minuten te doen.
Ze zag hem, nam hem en het was duidelijk dat onze dierenarts uit zijn bed gebeld moest worden.
De dierenarts bracht hem onder narcose en hij werd onderzocht. Verdorie toch!
Hij had kanker onder zijn tong. Amputatie van de tong was onmogelijk, dan kon hij niet meer eten.
En hij was zo lief en aanhankelijk...een gecastreerde kater, een persachtige. Wit met beige vlekken.

Het dier was te ziek, het was zo mager dat zijn spieren al verteerd waren. Hij is zachtjes heen gegaan, zijn lijden is beeindigd.

Hadden we je eerder gekend jongen.... deze kanker was niet meer te helpen, anders hadden we er echt alles aan gedaan. Rust zacht. Waar is je baasje..... je bent te lief.
 

24-10-2012
In je eentjeDag klein mannetje
Vanmiddag kregen we een melding uit Maasmechelen. Dit kleine beestje liep in de tuin van de meldster in zijn uppie. Ook bleek bij navraag in de straat dat hij van niemand was. Maar wat deed jij daar dan toch Merlijn?
Je was uitgehongerd!
Maar nu ben je veilig bij ons binnen. Straks mag je kennismaken met leeftijdgenootjes en kunnen jullie samen opgroeien, is dat niet heerlijk.
Je had wat last van vlooien en teken, maar die zijn nu foetsie.Geniet nu maar van de liefdevolle verzorging, alles komt nu goed. Over twee daagjes kom je online op onze website.
Gaat het nu eindelijk eens wat kalmer worden met de meldingen?

22-10-2012
Nala bij de dierenarts

Meestal vinden katten het niet leuk bij de dierenarts, zo ook Nala, onze opvangpoes.
Nala kreeg nacontrole en haar tweede vaccinatie en ze vindt het maar wat eng....
Ze zocht geborgenheid bij haar opvangmamma! Alles oke lieve Nala!

21-10-2012
Help mee om Loesje te plaatsen

U kunt deze poster uitprinten en verspreiden!

21-10-2012
Kennen jullie hem nog, onze Falco

Hij kwam vijf dagen geleden bij ons binnen. Niets was er eigenlijk goed aan deze jongen: Zo vies, vuil, onderkomen, rotte tanden, ontstekingen, vlooien, oormijt, ontstoken ogen, hij mist een teentje wat nog niet is geheeld en ga maar door.

Falco begint nu langzaam te herstellen. Hij durft al uit zichzelf wat stapjes buiten de bench te zetten, weliswaar wat waggelend. Hij geniet zo van aaitjes, dan begint hij te kroelen en te spinnen.
Hij verzet zich steeds meer tegen de medicatie, dus dat is goed nieuws he:-) Er zit verborgen kracht in deze jongen!
Op sommige momenten gaat hij zichzelf al wassen, maar hij blijft zich het veiligst voelen in de bench op zijn warmtedekentje.
We zijn weer een stapje verder he lieverd.
Dit filmpje van hem is zo vertederend,kijk hem genieten, zijn snoetje is om op te eten!

20-10-2012
Klein achterblijvertje

Vanmiddag kregen we een melding uit Heusden Zolder. Er zou een heel ziek katje tussen een zwerfkattenpopulatie lopen.
Het leek ons verstandig om daar toch eens een kijkje te gaan nemen, want het klonk wel serieus.
Op het moment dat onze veldwerkster ter plaatse kwam, was het poesje foetsie en zat er niets anders op dan daar wat te blijven wachten.
Het wachten werd beloond: Daar was ze dan.... een scharminkelig klein katje, zo op te pakken. Ze rilde en het was duidelijk dat ze zich beroerd voelde.
Toch maar even naar de dierenarts. Daar bleek dat ze het herpes virus heeft, 1 van haar oogjes is aangetast en waarschijnlijk blind aan ( gelukkig zitten er nog levende bloedvaatjes, dus enig zicht kan terugkomen).
Ze weegt maar 1 kilo, terwijl ze toch al 4 a 5 maanden oud is. Klein achterblijvertje....
Het katje liet het allemaal maar gebeuren, het leek bijna alsof ze wist dat het nu goed zo komen. Lekker warm op een kruikje, ze geniet van de streeltjes en spint zachtjes. Jouw opvangmama gaat je nu lekker vertroetelen!

19-10-2012
Vroeg castratie/sterilisatie

Zoals u weet steunen wij dit project, ook wij  castreren en steriliseren onze dieren vanaf 11 weken.

Kijk maar eens naar dit filmpje!

18-10-2012
Wilt u ons extra steunen?

Word fan van onze facebook pagina (klik op vind ik leuk)  waar u de allernieuwste verhaaltjes als eerste te lezen krijgt en nog veel meer:-)
 

18-10-2012
Update Falco

Falco werd twee dagen geleden doodziek uit het bos geplukt in Lanaken. Niets was er eigenlijk goed aan deze jongen: Zo vies, vuil, onderkomen, rotte tanden, ontstekingen, vlooien, oormijt, ontstoken ogen, hij mist een teentje wat nog niet is geheeld en ga maar door.
Hij is dezelfde dag nog geopereerd aan zijn bek en de verdere verzorging gebeurd nu bij ons opvanggezin.
Falco is nu gewassen en de smerigheid van zijn vacht is er nog niet helemaal uit
, maar we laten hem nu weer eventjes met rust.
We hebben het idee dat er iets scheelt aan zijn zicht en gehoor, nee, we zijn er nog lang niet met deze hartenbreker. Want dat is hij... hij geniet zo van de aandacht, dan gaat hij lekker kroelen en spinnen. Hij heeft heel wat verloren liefde in te halen en deze krijgt hij van ons nu volle bak.
Stapje voor stapje he Falco, we gaan er samen iets moois van maken!

17-10-2012
Kleine ukkies

Vandaag kregen we een melding uit Maasmechelen.
De meldster had buiten een nestje gevonden van 3 weekjes oud. Deze fijne vrouw heeft het nestje mee naar huis genomen en zo  goed als het ging verzorgd. Ze heeft melkpoeder bij de dierenarts gehaald en kreeg te horen dat ze om de drie uur moest voeden:-)
Maar het leven van een flessenmoeder gaat niet altijd over rozen, dat is hard werken en goed in de gaten houden of ze naar behoren drinken en goed op gewicht komen.
De vier kleintjes zijn vanavond bij ons binnen gekomen en wij zullen het werk nu overnemen. Deze vier koters maken het goed en hebben geluid voor tien!
Word maar groot en sterk lieve kleintjes.

17-10-2012
Hummel en Raffel zoeken baasje

Zes  en zeven jaar geleden hebben de eigenaren Hummel en Raffel bij ons geadopteerd. Helaas kunnen zij niet meer voor hen zorgen. We zoeken dan ook een huisje voor beiden.

Raffel (geboren op 19-03-2005) en Hummel (geboren op 15-06-2005) zijn 2 katjes met een uitgesproken karakter.

Raffel is een echte jager en maakt ons vaak trots met een mooie muis of vogel. Hij is zelfs een paar keer thuis gekomen met een jong konijntje. Raffel laat zich horen als hij aandacht wil en geeft niet op met zeuren voordat hij gevoerd is. Hij is aanhankelijk en komt graag bij je op de bank zitten. Raffel is gewend buiten te zijn maar slaapt graag binnen.

Hummel is een wat speciaal katje. Hij is destijds gevonden in een vuilniszak en heeft waarschijnlijk wat zuurstofgebrek gehad. Daardoor kan hij niet zo goed springen, sluipen en miauwen. Mede hierdoor is het een echte hartendief en is hij snel tevreden. Ook hij komt graag bij je op de bank liggen en wordt dan graag lekker met rust gelaten. Hummel is ook gewend veel buiten te zijn en slaapt wel eens een nachtje buiten.

Beide katten zijn gewend aan andere katten en aan hondjes

16-10-2012
Hier is ons arme diertje

De melding van gistermiddag, gevonden op de kinderboerderij in Lanaken.
Vandaag is hij bij onze opvangmamma en er is nog veel werk aan de winkel voor deze arme stakker. Hij is zo vuil, de ogen zitten onder de troep,hij is zo ingevallen, het is groot hoopje ellende.
Eerst laten we hem wat aansterken, krijgt hij zijn medicijntjes en gaan we de oogjes goed verzorgen. Hij ligt nu lekker op een warmtedekentje bij te komen van zijn grote nare avontuur.
We gaan jou helemaal gezond maken lieve jongen, straks ga je je veel beter voelen en gaat de zon weer schijnen!

15-10-2012
Het seizoen is nog niet voorbij

Het blijft heel druk op onze gsm.

Vandaag kregen we o.a een melding uit Lanaken, de kinderboerderij. Men had uit het bos een zieke kat opgepakt. Hij zag er niet uit en ze hebben hem toen even in een stal gezet. Het zou gaan om een halfwasje.
We hebben de kater vanmiddag opgehaald en zijn naar onze dierenarts gereden. Hij stonk enorm uit zijn bekje en hij zag er inderdaad zeer vies en onderkomen uit. Ook de vlooien waren in groten getale aanwezig. Arm beestje. Hij liet zich niet goed behandelen, dus is hij onder narcose gebracht. Zijn bek was het grote probleem, dus de tandjes zijn getrokken. Echter is dit beestje  niet heel jong, maar al zeker een jaar of 5. Oeps.... maar hij ziet er gewoon heel klein uit. Heel moeilijk om deze bij ons onder te brengen, want de opvang voor volwassen katten zit vol... maar goed, we zien wel weer.

Een melding uit Maasmechelen: een kitten gevonden van ca 5 weekjes oud. Deze gaat binnenkomen.

Een melding uit Mol: twee moederloze kittens gevonden van ca 3 weekjes oud. Ook zij konden vandaag binnenkomen.

Verder blijven we enorm veel meldingen krijgen van volwassen katten, maar het is nu echt niet te doen... echte spoedmeldingen willen we altijd kunnen bljven helpen, maar hoe?
 

13-10-2012
Actie Taya!

Onze Taya heeft al een hele tijd last van een allergie.
Voedselallergie in combinatie met atopie (een omgevingsallergie).
Na al een aantal maanden van behandelingen, zonder echte verbeteringen,willen we nu graag een stapje verder met haar gaan. Ze verdient het allerbeste.

Wat betekent dit in medische termen concreet:
We willen haar laten testen door middel van het inspuiten van allergenen, zodat we precies weten waar haar allergie vandaan komt. Daarna krijgt ze een behandeling, gericht op het ongevoelig maken voor deze allergie.
We willen dit ontzettend graag voor ons meisje doen, zodat ze verlost kan worden van alle pijn en jeuk. Niets is erger dan leven met jeuk, ik denk dat een aantal mensen dit wel herkennen.
We hebben al honderden euro's uitgegeven aan haar behandelingen, maar niets helpt echt blijvend. Maar de pot raakt op.

Wat we nu voor haar willen is een zeer goede maar zeer kostbare behandeling, die wij op dit moment  moeilijk kunnen dragen (rond de 400 euro).
Toch willen we absoluut het allerbeste voor haar en daarom vragen wij uw hulp.

Er komt nog een tweede aspect bij kijken en deze is enorm van belang: We vergroten ook aanzienlijk haar adoptiekansen, omdat ze door deze behandeling wellicht verlost zal zijn van medicatie.
Alle kleine beetjes maken voor onze Taya het grote verschil in kwaliteit van leven !!!

U kunt Taya helpen door een bijdrage over te maken o.v.v actie Taya naar;
Belgische bank rek. nr: 001-3823130-48
IBAN: BE11 0013 8231 3048
BIC: GEBA BE BB
Bank: Fortis bank

Nederlandse ING rekeningnr: 9480375
IBAN/SEPA Nummer: NL29INGB0009480375
BIC Nummer: INGBNL2A
Bank: ING BANK N.V

t.n.v Zwerfkat in Nood II
Postbus 58
3630 Maasmechelen (Belgie)

Opgelet!
Een storting naar Belgische rekening is: VZW Zwerfkat in Nood II
Een storting naar Nederlandse rekening is: Zwerfkat in Nood II

Alvast hartelijk dank namens Taya !!
 

12-10-2012
Volgens mij was dit nodig he FlufjeOns kleine jochie van 3 weekjes oud werd eergister gevonden in een garage in Eisden, in zijn uppie. We dachten: wat een apart katje zo grijs met rood:-)
Misschien is een badje toch wel handig, lekker badderen met schuim!
Wauw wat komt daar allemaal vanaf.
Nu ben je weer stralend wit met wat bonte rode kleurtjes:-)
 

11-10-2012
Hier zijn ze dan, Stokrooie kittens


Nu herenigd met familie


Toen vechtend voor zijn leven

Het gaat goed met de vier kittens, ze zijn gered uit hun verwaarloosde chalet waar de eigenares niet naar omkeek.

09-10-2012
Vervolg ontbering

Zoals u hieronder heeft kunnen lezen, hebben wij 4 kittens kunnen redden uit hun erbarmelijke toestand: de eigenares was al weken weg en liet haar katten achter in een bouwvallige chalet.

Twee kittens waren kritiek ( onderkoeld, verhongerd en uitgedroogd vanwege ontberingen), maar vanavond waren ze stabiel en mocht de laatste uit de couveuse herenigd worden met zijn familie! Ze verblijven vandaag nog even bij de dierenarts ( ze hadden in de chalet uit wanhoop oneetbare dingen gegeten zoals sigarettenpeuken) ter observatie, maar als alles goed gaat, kunnen ze morgen lekker bijkomen bij onze opvangouders.
Vanavond is onze collega samen met de dierenpolitie van Hasselt terug naar de chalet gegaan, want daar verbleven nog enkele (halfwas) volwassen katten. De politie zag het drama en greep meteen in. De katten moesten vanavond nog uit het huis en elders worden ondergebracht. Ze zagen de ernst in.
Ze verblijven nu tijdelijk bij verschillende mensen, totdat er elders plek voor ze is gevonden. Want het overal zo vol...

De dierenpolitie van Hasselt heeft daadkrachtig opgetreden en we bedanken hen voor deze snelle interventie!

De eigenares zal er niet ongestraft vanaf komen, men gaat hier serieus werk van maken.

Helaas is er nog 1 volwassen kat zoek, zij zat vanavond niet in het huis. Ook zij heeft nu extra zorg nodig, dus er worden vanavond nog in het pikkedonker, vangkooien voor haar uitgezet....

Update: de laatste kat is gevangen!

09-10-2012
Kritiek door ontbering,achtergelaten eigenaar

Dit gebeurde gisteren

We gaan het verhaal vertellen zoals het is, hoe akelig ook, maar het is niet anders.
In het bos in Stokrooie staat een soort van chalet, totaal onderkomen en volledig verwilderd. De eigenares is al weken weg en liet haar katten achter.
Kennissen kregen in de gaten dat ze al een tijdje niet was geweest en gooiden uit ellende wat kattenvoer op de grond, in de hoop dat de katten naar buiten zouden komen om te eten.
Maar toen ze met de hond aan het wandelen waren, hoorden ze kermende geluiden vanuit de chalet. Dit was echt niet oke.
Ze keek door het raam en zag twee kittens liggen op de vloer, ze leken dood.
Ze besloten toch door een raampje naar binnen te klauteren en wat men daar zag tart elke verbeelding...
Er lagen twee stervende kittens op de vloer, volledig onderkoeld, graatmager en in shock. Nog twee kittens waren onderkoeld, maar gelukkig niet stervend. Er stond nergens eten, er was geen water en de vloer en meubels waren bezaaid met ontlasting en viezigheid. Asbakken omgekiept, een waar stort in huis.
Een andere poes zat (waarschijnlijk per ongeluk) opgesloten in de slaapkamer, zij heeft enkele weken geen verzorging gehad, zij kon niet bij het voer wat buiten was gestrooid..
Nog enkele volwassen katten kwamen uitgehongerd op deze mensen af.
De chalet zat het vol met vlooien en teken.

Onze vrijwilligster kwam ter plaatse en was enorm geshockeerd en nam de stervende kittens in haar armen. Het enige wat nu even van belang was, was naar de dierenarts crossen en hopen dat zij hen in leven konden houden.


De kittens zijn kritiek en liggen in de couveuse bij de dierenarts. Ze hebben alle nodige medicijntjes gekregen die nodig waren en het dwangvoeren is begonnen.
Of ze het halen is nog maar de vraag, maar de conclusie van de dierenarts: Pure ontbering.
De andere kittens zijn ook weggehaald en verblijven ook even ter observatie bij de dierenarts. Ze hebben uit wanhoop oneetbare dingen naar binnen gewerkt. Hopelijk kunnen ze de komende dagen verder bekomen in een gastgezin.

De overige katten hebben eten gekregen, wat al schrokkend naar binnen is gewerkt. Dan is het nu zaak om een klacht neer te leggen, ook hebben we de dierenpolitie ingelicht. Deze zou misschien "deze week" een kijkje gaan nemen. Wat wij niet begrijpen is dat er NU actie moet worden ondernomen, nu is er hulp nodig.
Waren deze dappere mensen er niet om op eigen houtje in te grijpen, dan waren deze twee kittens al gestorven.

08-10-2012
Vier weken oud en al op het foute spoorGisteravond laat werden we gebeld door een jong koppeltje uit Beringen. Ze zaten in Beverlo station op de laatste trein naar Gent te wachten, toen ze luid gepiep hoorden. Ze zijn meteen gaan zoeken, want dit waren duidelijk noodkreten.
Er liep een klein beestje vlak naast het spoor, heel alleen, in paniek en op de dool. Het was al heel donker, maar gelukkig was dit ukkie makkelijk in te halen en konden ze haar van het spoor plukken. Een geluk dat het geen druk station is, want ze hebben daar wel eventjes een stunt uitgehaald.
Dit poesje van ongeveer 4 weken oud, was uitgehongerd en moest dringend de nodige zorg krijgen.
Ondertussen is ze al wat bekomen van haar helse avontuur. Haar buikje is weer gevuld en ze heeft lekker geslapen. Dit komt helemaal goed.

Er werd nog verder gezocht om zeker te zijn dat het niet om meerdere kittens ging, maar er werd niets gevonden. Het is mogelijk dat ze alleen was. Toch zouden we willen vragen aan de mensen die aan het station van Beverlo (Koersel) wonen of toekomen, om de volgende dagen even mee uit te kijken naar eventueel nog ronddolende kittens. Dank je wel!

 

06-10-2012
Geslaagde voedselacties!


Een deeltje van de opbrengst

Nav Dierendag hebben we vandaag voedselacties gehouden in:

GB- Maasmechelen
Pets Place XL- Heerlen (NL)
Albert Heijn- Brunssum Noord (NL)
Maxi Zoo, Lommel
Zoomart, Aalst

Vele lieve vrijwilligers/gastgezinnen hebben hun vrije uurtjes besteed aan het ronselen van voeding voor de katjes van onze vzw. Het was een geslaagde dag, en we hebben veel voedsel gedoneerd gekregen! Enorm bedankt allemaal, we kunnen weer lekker al het voer verdelen en de katjes gaan weer smullen:-)
 

06-10-2012
Proficiat Jerry!

Natasja Heeft meegedaan aan een fotowedstrijd (Dol op Dieren Fotowedstrijd). De tweede prijs was een voedingswaardebon twv 250 euro bij dierenwinkel Dobey en deze heeft Jerry gewonnen:-)
Echter schenkt het baasje de bon aan Zwerfkat in Nood.

Heel veel mensen hebben op Jerry gestemd, dus dankzij al deze lieve mensen en natuurlijk Natasja, krijgen wij een grote hoeveelheid kattenvoer geschonken. Super bedankt!!

05-10-2012
............

Met groot verdriet moeten we u melden dat Fuzz is gestorven.
Ons spoedkatje van gistermiddag, wat vandaag een botoperatie heeft gekregen.

Lieve Fuzz, er was meer mis met jou, dan wij konden vermoeden. Niemand kende jouw achtergrond, we hadden geen ziektebeeld.
Je pootje was vanmiddag geamputeerd, maar tijdens de operatie begon je ontlasting te laten lopen, maar echt heel erg. Toen de operatie gedaan was, braakte je een roestbruine kleur uit.
Er was geen interne bloeding, maar er speelde iets anders bij jou. Je bent gestorven en we voelen ons er zo slecht bij. We hadden je de wereld gegund. Ook onze dierenarts is er niet goed van. Beestje beestje toch, werd je daarom aangereden? Omdat je al ziek was? Je was mager, maar we weten het gewoonweg niet.
Rust zacht lieverd, het mocht niet zo zijn voor jou.


 

05-10-2012
Hier is ons wondertje dan!

De spoedmelding van gistermiddag. Hij is buiten levensgevaar:-)
Echter heeft hij twee breuken, waarvan er eentje zeer gecompliceerd is.
Ons ventje is daarom overgeheveld naar onze dierenarts, en krijgt op dit moment een botoperatie. Zijn bekken is gebroken, maar dat komt wel goed. Hij heeft een hele nare breuk vlak boven zijn knietje is daar zit de groeischijf. Hij is nog maar 10 weekjes oud, dus er zomaar even een pin inzetten is niet evident: de groeischijf gaat dan dichtzitten.
Maar onze dierenarts gaat het proberen te fixen.
Als tijdens de operatie blijkt dat het onmogelijk is om er 1 a 2 pinnen in te steken, dan zal het pootje helaas worden geamputeerd.
Het is een heel schuw katje, maar socialiseerbaar, dus hij vindt er helemaal niks aan, dat zie je wel aan zijn snoetje:-) Maar hij heeft pech, want we gaan er alles aan doen om zijn pootje te houden.

 

04-10-2012
Geen geluk op Dierendag

We kregen deze namiddag een akelige spoedmelding van het onthaal van de universiteit in Diepenbeek.
Er lag een aangereden katje aan een studentenhuis iets verderop. De studenten hadden het bij aanvang van de les (11.00 uur) gemeld aan het onthaal, wij werden enkele uren later gebeld.
Een veldwerker is per direct ter plaatse gereden en heeft nog flink moeten zoeken. Daar lag het kleine ding van ongeveer 10 weken oud in het natte gras, onderkoeld en in ernstige shock.
Het lag er al enkele uurtjes, er waren wat plastic zakken op en rond het katje gelegd met de bedoeling het warm te houden. Het arme beestje was zeer kritiek en moest onmiddellijk naar de dierenarts.

De vooruitzichten voor dit kleine ding waren niet al te goed, we zijn dan ook naar de dichtsbijzijnde dierenartsenpraktijk gereden. Deze dierenartsen gaven hem weinig kans, hij was meer dood dan levend, maar gelukkig nu wel in de beste handen.
En ja! Na enkele stille bange uurtjes werden we gewaarschuwd: Er was weer een wondertje geschied...hij zat al rechtop en had al een beetje gegeten.

Nog even bang afwachten...kaarsjes aansteken, duimen en veel positieve energie sturen naar dit dappere kleine manneke. Zet em op!
 

04-10-2012
Dierendag!

Eigenlijk zeggen mensen dat Dierendag vandaag de dag een commercieel iets is. Maar toch houden we er allemaal wel beetje van.
Het is niet dat je perse je eigen huisdier op iets lekkers moet trakteren, het is een vastgestelde wereldwijde dag waarin de intrinsieke waarde van het dier wordt erkend.
Dat is zo mooi aan Dierendag. Oorspronkelijk terugkijkend; de erkenning van dierenrechten.
Wereldwijd laten allerlei dierenorganisaties zien dat de dieren rechten hebben en beschermd dienen te worden.Denk aan de bio industrie, de circusdieren, pelsfokkerijen, de bedreigde dieren, jacht op walvissen, zeehonden, noem maar op!

Doe iets bijzonders voor de dieren vandaag, steun een goed dierendoel, onderneem zelf actie om dierenleed aan de kaak te stellen, onderteken dierenpetities,reik je hand uit naar hen die onze stem nodig hebben. Denk na om eens een dagje minder vlees te eten, denk aan hen die achter gesloten deuren zoveel te lijden hebben.

Alle dieren tellen mee..en ja, eigenlijk zou dit elke dag zo moeten zijn.

03-10-2012
Doosjes zijn in

Caesar en Cleopatra werden in Dilsen gevonden door kinderen. Ze zaten in een doosje!
Deze lieve kinderen hebben de kittens mee naar huis genomen en zo kwamen ze bij ons terecht. Ze zijn trouwens ontzettend sociaal en zlefs niet bang voor de grote hond van het opvanggezin!


Caesar

02-10-2012
Loterij!

Goed nieuws, de eerste 100 lootjes zijn verkocht, we gaan de tweede ronde in!
Ditmaal gaat het om een zwarte retro stoel.

Doet u weer mee?
De lootjes kosten €2,50 per stuk en er zijn er  weer 100 verkrijgbaar dus ben er snel bij! Natuurlijk is er ook nog een geweldige prijs te winnen, namelijk deze ontzettend leuke zwarte retro stoel (twv 139,90 euro), met verchroomde standvoet en acrylkom waarvan de pluche voering compleet verwijderd kan worden. Het ligvlak is ook nog eens lekker ruim.
Is dat geen mooie aanwinst voor uw huis? Uw kat zal voortaan in stijl een dutje doen.

Wilt u deelnemen aan deze loterij?
Stuur dan een e-mail naar steun@zwerfkat.com met uw naam en het aantal lootjes dat u wilt kopen.
U kunt zelf de voorkeur voor een lotnummer erbij vermelden
(keuze uit 0 t/m 99). Het geld maakt u over naar zwerfkat in nood 9480375 (NL) of 001-3823130-48 (B) o.v.v loterij.
Zodra de betaling binnen is, is uw deelname definitief en zullen we dit ook nog per e-mail bevestiging.

De winnaars worden bekend gemaakt op 10 november 2012. We nemen het lotnummer waarop de jackpot valt bij de trekking van de Nederlandse staatsloterij.

01-10-2012
Waarom Feniks de perfecte naam heeft gekregen

Feniks heeft nogal wat teweeg gebracht in onze organisatie. Deze schone dame kwam in augustus meer dood dan levend bij ons binnen. Broodmager, haar lever vervet, volledig uitgedroogd en geen en
kele reserve meer. Ze reageerde nauwelijks meer.
Maar dankzij onze dierenarts en ons zorgzame opvangmama kwam ze er wonder boven wonder langzaam maar gestaagd bovenop. Feniks, uit de as herrezen...wie had dat gedacht.

Toen kwam het volgende drama. Al haar lymfeklieren zwollen in een heel hard tempo op,het groeide en groeide. Dit was echt foute boel.
Na onderzoek leek lymfosarcoma ( kanker) een feit te zijn. Haar bloedbeeld was slecht, dus we wilden haar geen malle molen meer aandoen en besloten haar te ondersteunen met prednisolon en alles wat ze nodig had.

Mispoes! Feniks vocht terug:-) Haar lymfeklieren begonnen te slinken! Wat is dit? We wilden verder gaan met haar, en een nieuw uitgebreid onderzoek werd gedaan. Toen kwam de uitslag: GEEN lymfoom, GEEN kanker! We waren helemaal in de joepie joepie stemming, wat geweldig!
Hoe doet ze dat toch, onze Feniks...ligt het aan haar naam? Twee keer terugkomen is toch een teken aan de wand.

Ze heeft wel een ernstige infectie, dat kunnen we niet ontkennen, maar ze heeft twee keer getoond dat wij allemaal mis zitten. We gaan geen uitspraken meer doen, we juichen haar toe en zullen alles uit de kast halen om haar back on track te krijgen:-)

Haar naam is Feniks, onze Feniks. Ze omarmt het leven en daagt het uit...
 

01-10-2012
Een paar verschillen

Bij binnenkomst en het heden

Zorro

Gertrude

 Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg