Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

29-07-2011
Meldingen en....mooi


Lukas, zie wat maken we mee 7 juli, hij groeit goed en zo gezond!

De meldingen komen dagelijks binnen, de 1 spreekt in en de ander niet. Enkele meldingen die zijn aangenomen en binnengekomen gister en vandaag!
Elen: een kitten van 5 weekjes is komen aanlopen bij de melder en is nu binnen.
Maasmechelen: een mammapoes was bevallen onder een tuinhuis van drie kittens en nu lopen de kittens zelfstandig rond. Niemand kon de meldster helpen, ze moet zelf voor haar doodzieke man zorgen, ze is zelf al wat ouder en wist zich geen raad. Ze zijn binnen.
Wellen: Twee zwaar vermagerde kittens werden uit de auto gegooid. De meldster hoorde een auto aankomen, de deuren gingen open, de auto reed weg en plots een gegil van overstuurde kittens........ vreselijk!!! Een serieuze dumpactie, onbegrijpelijk.
De kittens zagen zwart van de vlooien, helemaal in shock vanwege de dumpactie en zoals gezegd: broodmager. Hoe kun je.

 
 Wij werden uit de auto gegooid.......

Nu zijn ze veilig, krijgen elke behandeling die nodig is en moeten nu vooral eten en slapen. Komt goed kleine kittentjes...
Rotem: Twee gedumpte kittens van 5 weken gevonden. Ze zaten enkele meters van een veldweg in het veld op een stuk modder. Gelukkig zijn ze tam, maar wel een beetje ziekjes ( niesziekte). Ook zij zijn binnen en worden tiptop verzorgd.
 

24-07-2011
Door het oog van de naald

Twee losstaande spoedmeldingen...

Bengel werd gevonden in de struiken, meer dood dan levend. Lieze dacht dat er geen leven meer in zat, maar toch zat er nog wat leven in dat kleine hoopje drama.
Bengel was in shock, had een hersenschudding, was graatmager, onder de vlooien en er waren wat scheurtjes in zijn wang en het oog...waarschijnlijk aangereden. 
Met spoed werd er gereden naar onze dierenarts en daar kreeg hij onmiddellijke behandeling en werden de scheurtjes gehecht.
De dagen erna waren zwaar in verzorging, de arme schat! Slapen, slapen en nog eens slapen en om de paar uur dwangvoederen.
Maar kijk nu eens, het is een levendig katje geworden, hij heeft zich erdoorheen geloodsd en he alive and kicking!!

in zijn  in zijn wang en
Bengel samen met de hond van ons opvanggezin

Dan een melding waar Jacinto eenzaam en alleen  langs een fietspad werd gevonden. Gelukkig passeerde er een wielertoerist, raapte hem en op en ging hij mee met de fiets.
Via via kwam hij bij onze vrijwilligster binnen en helaas..de alarmbellen begonnen te rinkelen en per direct werd de dierenarts ingeschakeld. Daar kreeg hij een antishock behandeling en medicatie, want hij had een zware vorm van niesziekte te pakken. En zo zo graatmager! Hij woog maar de helft van normale gewicht en zat helemaal onder de vlooien. Na enkele dagen dwangvoederen en slapen,begon je langzaam maar zeker zelfstandig te eten, YES! En nu? Je bent nog altijd ziek, je hebt nog heel veel in te halen, maaaar je bent een lekkere vrolijke kitten geworden en je maakt ons helemaal blij!


 

22-07-2011
Vacature nazorg!

Betreft de halfjaarlijkse nazorg

Wat zijn de taken die je moet vervullen?

Bij de halfjaarlijkse nazorg zul je een half jaar na plaatsing contact opnemen met de eigenaren van het katje.
Tevens verwerk je deze informatie in de database zodat dit op later tijdstip altijd terug te halen is.
Verder kan het voorkomen dat mensen extra vragen en/of begeleiding nodig hebben. Dit kan ook tot je taken behoren maar gebeurt incidenteel.

Wat verwachten we van jou

Enthousiasme en betrokkenheid.
Het is zeer belangrijk dat je je werkafspraken nakomt, zoals het goed bijhouden van de database en snel reageren op hulpvragen.
Goed inspelen op de mails die je van eigenaren ontvangt. Je zult er ongeveer 10 uur per week werk aan hebben. In drukke periode kan dit iets meer zijn en in rustige periode iets minder.
Lijkt dit jou wat en wil je deze functie voor een lange tijd gaan vervullen? Stuur dan een mail naar nazorg@zwerfkat.com 

20-07-2011
Genieten doen we ook!

Kijk eens wat de baasjes van twee exopvangertjes voor ons gemaakt hebben!


 

 

 

15-07-2011
Ada ons opvanghondje

Deze morgen rond 7u50 werd Ada verwacht op de luchthaven van Schiphol. Dat betekende vroeg opstaan voor gastgezin Sabrina en gastgezinbegeleider Linda aangezien het nog een heel stukje rijden was.
Maar dat was het natuurlijk allemaal waard. Ada is eindelijk hier en al helemaal vrolijk. De introductie in het gastgezin verliep heel goed en ze zijn zelfs eventjes op bezoek geweest bij onze ex-opvanger Bono.
We gaan haar nu een beetje laten wennen aan het 'nieuwe klimaat' en haar even tot rust laten komen in de nieuwe situatie alvorens we een afspraak maken bij onze dierenarts.

Het fotoalbum van Ada kan u hier vinden.

We hebben tevens een actie opgezet om Ada de beste zorgen te kunnen geven. Zoals u ziet is het geen 'normaal' hondje maar is ze door een verlamming aan haar achterpootjes in een rolstoeltje beland. Volgens de dierenartsen in Roemenië is er een MRI nodig om de oorzaak van de verlamming te achterhalen en eventueel tot een oplossing te komen. We zullen haar binnenkort laten onderzoeken door onze arts en bekijken welke mogelijkheden er zijn. In elk geval kost een MRI maar liefst ... €800! Dat is een hele hap uit ons budget en daarom hebben we jullie hulp nodig. Doen jullie mee?

15-07-2011
Goed nieuws!

Ons waterkatje van gister heeft een baasje!
Dankzij onze vrijwilligster heeft de poes Cerise haar baasjes teruggevonden.
Emma heeft daar véél tijd ingestoken en haar baasjes waren heel ontroerd en blij, maar wij ook poeh..
Cerise is nog steeds bij de dierenarts, er zijn toch wat complicaties met de longen. Ze zal waarschijnlijk toch vervuild water binnen hebben gekregen. Haar baasjes gaan 3x per dag op bezoek bij hun lieveling. Zet em op Cerise!

 

14-07-2011
Watertrappelen

Een afschuwelijke melding uit Zonhoven... gisteren is er een volwassen kat in een soort van waterbak gevallen ( tussen een muur en mazouttank). Dit dier kon er niet zelfstandig uitkomen. Gisteren hadden de melders de poes horen janken, maar hadden niet door dat dat dit geluid uit hun mazoutput kwam. De dag erna zijn ze gaan kijken.
Ze hebben haar met een strop naar boven moeten trekken, want ze was te verzwakt om aan een laken omhoog te klimmen. Ze heeft 24 uur in het water gelegen!
Dit dier is bij ons binnengekomen ( rook enorm naar rot water) en per direct zijn we naar een spoedarts gereden.
Momenteel ligt het dier onder de warmtelamp en moet ze uit haar shock gaan komen.
Haar longen zijn nog proper en de poot waar ze niet op wou gaan staan is niet gebroken.
Dit arme dier had wel wonden aan haar poot en buik. Ook waren haar tepels gezwollen maar niet vanwege zwangerschap of melkproduktie. Dit zou komen door het lange watertrappelen!!
Het is een ontzettend lief dier, hopelijk wordt ze gemist door iemand... we zullen op zoek gaan naar haar baasje.
Rust nu maar, kom maar lekker bij van dit vreselijke angstige avontuur.
 

14-07-2011
Wat een prachtige afloop

Geschreven door Ilona, onze vrijwilligster

 
Misty bij binnenkomst                                              na de trimbeurt

Hier zit ik dan, eenzaam en alleen verborgen in een struik. Ik zwerf hier nu al 4 dagen rond.. wat gebeurt er allemaal met me? Ik snap het niet.
Mijn vacht is zo vies en zo vervilt bah! Ik durf niet bij die mensen in de buurt te komen, maar soms ga ik eens voor hun raam zitten, want de honger overwint de angst. Die mevrouw is wel aardig.. ze gooit  me altijd iets om te eten, maar zodra ze de deur openmaakt ren ik gauw weg, ik ben veels te bang.
De kust is weer veilig, ik ga maar gauw opsmikkelen wat ze daar heeft neergelegd.
Er staat een grote vrachtauto op de parkeerplaats, daar slaap ik ‘s nachts onder… das toch wat droger dan onder die struiken.
De aardige mevrouw had mensen gebeld om te zeggen dat ik daar zat, de dierenbescherming hoorde ik haar zeggen. Nou die zijn even gekomen, maar ik laat me echt niet vangen hoor!
Ik hoorde ze nog zeggen: “ Nou.. hier beginnen we niet aan. Vang de hond maar zelf en zodra dit is gelukt bel ons maar, misschien is het het beste om haar een spuit te geven, das beter dan hoe ze nu leeft” .
Nou daar schrok ik toch erg van!
De dag erna kwamen er nog mensen, die aardige mevrouw had contact opgenomen met Nicolai de dierenarts. Deze heeft zich in verbinding gesteld met Adopteer een Hond met de vraag of zij mij konden helpen.
Daar hebben ze geen enkel moment over getwijfeld zoals ik had begrepen en zijn meteen naar mij toe gekomen. Er was nog een meneer en die heette Jos. Jos is gedragstherapeut en heeft mij lekker eten gegeven. Helaas wilde ik nog altijd niet gevangen worden. Maar Jos had heel veel geduld met mij en was ook iets slimmer dan mij. Hij had een plan opgezet en daar ben ik ingetrapt! We zijn toen in een auto gestapt, Jos is bij me in de achterklep komen liggen…hij was zo lief voor mij.
Nou achteraf gezien was ik daar heel erg blij mee. Ik had nu tenminste een plek waar het droog was en waar ik niet voor mezelf hoefde te zorgen om te overleven. Ik kreeg een warme deken, eten en drinken.
Ze hadden me even naar de dierenarts gebracht om me te laten nakijken en heb daar de nacht doorgebracht. De volgende morgen kwam Jos mij weer bezoeken en wilde me meenemen.  Ik wil niet meer lopen… ik ben zo moe.
Joes heeft me toch even meegenomen en wanneer  ik niet meer kon lopen? Dan droeg hij me. Ik voel me wel veilig bij hem.
We zijn in een auto gegaan en naar een salon gereden waar ik eindelijk van mijn vieze vervilte vacht ontdaan werd. Ik kreeg een heerlijke wasbeurt! Tevens  had ik vieze oormijt, daar hebben ze mij ook tegen behandeld.
Ik heb een mooie naam gekregen van Jos. Ik heet nu Misty en dat vind ik wel bij me passen.
Jos heeft mij meegenomen naar zijn caravan en ben in de mand van zijn hond gaan liggen en heb alleen  maar geslapen…geslapen en nog eens geslapen. Zijn hond en kat vind ik wel aardig hoor, maar ben wel nog erg bang en wat verlegen.
Gelukkig leef ik nu niet meer op straat bij die drukke weg, want dat was toch wel heel erg eng.
Dank je wel aan alle lieve mensen die zich zo voor mij hebben ingezet. Dankzij jullie zit ik nu op een super plek, en ben ik weer schoon en verzorgd.
De dierenbescherming in Nederland ( Limburg) heeft mij nooit willen helpen.

Een lik en een poot van Misty
 

13-07-2011
Stalkittens

Een vervallen schuur bij een boerderij in Boorsem. De eigenaar, een boer, is zes jaar geleden overleden en zo is er ook al die jaren niets veranderd aan de schuur..
De meldster schoof  steeds eten onder de poort door, maar kwam de schuur helaas  niet meer in.
Onze dappere veldwerkster heeft de deur ingetrapt (niet kapot), er stond een flinke balk tegenaan geparkeerd, maar na een paar flinke schoppen was er precies genoeg ruimte om er tussendoor te glippen. Bij de deur lag een dood katje van een maand of 5-6, al enkele dagen geleden overleden.
Binnengekomen trof de veldwerkster een enorme puinhoop aan, super vervallen, vol met hooi van 6 jaar oude schuur. Ze zag 1 kitten wegschieten en er lag nog een kitten totaal verzwakt... Dit dier deed niet eens zijn best om weg te komen dus die werd opgeraapt en meegenomen. Deze is nu veilig! Plus werd er nog een kitten meegenomen.

Zo zwak...


en heel vies!


 

11-07-2011
137 opvangers

We draaien volle toeren, het is echt een zomer topmaand. Of we hier blij mee zijn is een tweede, want zoveel kleine diertjes die snakken naar hulp is niet echt een zomergevoel.
We gaan op vakantie, genieten van de zon, we laten de boel de boel en genieten op terrasjes van een verfrissend biertje of wijntje en lezen een boek en werken wat in onze tuin.
Maar achter de schermen is er drama. Achter de schermen worden we dagelijks gebeld ivm dierenleed. Dagelijks moeten we dieren redden, ongewenste kleintjes onderbrengen, aangereden katten ( dierenarts? tis ons dier niet ) zorg bieden, zieke katten helpen, etc etc.  De zomermaanden zijn onze piekmaanden en maakt ons verdrietig.
Met zoveel opvangers waar we zorg voor dragen is het financieel ook heel zwaar.
Onze dierenartskosten rijzen de pan uit en we geven meer uit dan dat we binnen krijgen. Met zware operaties zoals een kniebandoperatie, tanden trekken, oogamputatie, het stabiliseren van spoedgevalletjes, bloedtesten ed, komen we al gauw op maandelijkse medische kosten van maar liefst 5000 euro.....  En geloof me maar, die wegen niet op tegen een plaatsing van een dier.
We doen het met zoveel liefde, eerlijkheid en passie voor de dieren, maar financieel weegt het nu echt heel zwaar.
U mag ons altijd een extra steuntje in de rug geven en ons financieel steunen in deze moeilijke maanden....de zomermaanden zijn..... verdrietig...Help ons!

Dank u wel uit naam van de dieren!

07-07-2011
Lukas de enige survivor

Een vreselijke melding uit Maasmechelen...
Er zouden twee kittens onder de wormen buiten liggen.... we namen aan dat het maden waren dus dit was zeer grote spoed.
Onze veldwerkster Emma sprong meteen in haar auto en helaas... eentje was al overleden, de ander was aan het gillen. De overleden kitten zat onder de maden en haar/zijn kontje was volledig aangevreten, een afschuwelijk tafereel.
Terug naar een collega die in de buurt woonde: samen hebben ze eerste hulp toegediend bij onze Lukas, toen kwam het tweede telefoontje... of we terug konden rijden, er lag nog een derde kitten onder de ' wormen' .
Onmiddellijk weer in de auto en dit kittentje.... eigenlijk is het te erg allemaal. Dit diertje stierf in onze armen, ook daar was haar achterkant aangevreten en krioelden het van de maden. Deze twee kleine ukjes werden levend verteerd door de maden, dit beeld zal nog lang nablijven...
Hun broer Lukas is de enige overlever en is nu veilig ondergebracht bij onze opvangmamma. Hij drinkt goed, is erg mager en heeft lange tijd geen voeding gehad. Zet em op kleine jongen.

     

05-07-2011
Oud en uitgedroogd

In Gruitrode vond onze vrijwilligster een zeer verzwakte oude kater. Ze twijfelde geen moment, pakte hem op en belde naar onze collega van dienst.
Deze lieve jongen werd in allerijl gebracht naar de dichtsbijzijnde arts en we moesten van deze arts per direct beslissen: De kat is oud, uitgedroogd, heeft vlooien en niesziekte. Euthanasie of niet, nu beslissen was het antwoord van de arts.
We waren erg verwonderd, de kat had nog geen verder onderzoek gehad, er werd geen eerste hulp verleend, wij moesten meteen aangeven: blijft hij leven of niet.
Dit is niet onze manier van werken, wij doen alles voor onze dieren dus natuurlijk moest ze zich hard inzetten voor deze jongen. Oud of niet, uitgedroogd of niet, dit dier had medische zorg nodig en wel per direct!
Oke, hij kreeg een anti shock behandeling en  werd aan het infuus gelegd.
Toch werd ons vertrouwen geschaad door deze actie, en we besloten het dier op te halen en onder te brengen bij onze vaste dierenarts.
Momenteel ligt hij nog aan het infuus en is het onduidelijk wat er scheelt. Er is in elk geval niets gebroken en er was niets raars in de buik te voelen. Maar nu krijgt hij alle kansen en... we denken dat hij een baasje heeft. Hij is zeer sociaal, gecastreerd, rode vacht, leeftijd tussen 8-11 jaar. Hopelijk wordt hij gemist..
 

05-07-2011
Zonder mamma

In Diepenbeek werd een gillende moederloze kitten gevonden in een schuur. Geen mamma aanwezig..Nu ben je veilig ...

05-07-2011
Een weekje veldwerkster

Poeh wat een week!
Maandagmiddag bezoek. Een doos met 3 kittens. Tja, we zitten vol, maar om de mensen met de kittens weg te sturen, nee, dat kunnen we niet over ons hart verkrijgen, daar zijn ze nog te klein voor. Nog geen 300 gram. We vinden wel een plaatsje. Na een dagje zoeken konden ze naar een nieuw gastgezin.
Donderdagavond half 11 's avonds, een groepje scholieren vinden een miauwend kittentje langs een drukke rijksweg. Kunnen we even komen kijken. Tuurlijk komen we.
Het kleintje was zo bang dat ze continu wegdook in de struiken met daarachter een diepe afgrond. Toch kwam ze iedere keer weer richting de straat om hulp huilen. Maar te pakken krijgen ho maar. Een vangkooi plaatsen is langs de weg geen optie want die blijft er nog geen uur staan, dus maar hopen dat we het kleintje op haar plaats kunnen houden met voer.De volgende ochtend gelijk een visnet gehaald en terug zoeken. Gelukkig heeft het niet lang geduurd en konden we haar gevangen. Ze zit nu veilig in het gastgezin. Even voor de duidelijkheid, dit was geen wild poesje. Dit diertje was door een dumpactie zo van slag dat ze zich daarom niet liet vangen. Bedankt dumper! Goed gedaan.
Zondagmiddag een oproep uit Zutendaal. Mamapoes zorgt niet voor haar kleintjes en van de 5 zijn er nog maar 2 in leven. Hup de auto in.
Daar aangekomen, een schokkend tafereel. Mama in shock en de kleintjes veel te koud.
Snel naar de dierenarts. Mamapoes is diezelfde middag nog geopereerd want haar baarmoeder was helemaal vervuild. En de kleintjes, 3 dagen oud, liggen nu lekker warm in de couveuse bij een vrijwilligster.
En dan te bedenken dat dit de week is van maar 1 veldwerkster.
Marjan

05-07-2011
Baby's in een afgebrand huis

In de buurt van Lier ( Antwerpen) is er enige tijd geleden een huis afgebrand. Dit huis staat op instorten en de eigenares die daar woonde is in de brand gestorven. Ze had veel katten, deze zullen waarschijnlijk ook zijn omgekomen tijdens de brand.
De meldster voert daar zwerfkatten, en hoorde een gepiep in het bouwvallige huis. Normaal gaat ze het huis niet in omdat het op instorten staat, maar het gepiep dreef haar naar binnen.
Daar vond ze drie piepkleine pas geboren poesjes op de halfverbrande sofa, muren vol schimmel, het was er muf, smerig en vochtig. Ze legde in de vluchtigheid wat schone handdoeken om de kittens heen en besefte dat er een mamma aanwezig moest zijn. De kittens sliepen en waren tevree.

 

Water en voedsel werden voorzien, een vangkooi werd geplaatst, zij konden daar onmogelijk blijven.
Onze vrijwilligsters hebben de vinger op de pols gehouden en bingo! Mamma werd gevangen. Snel naar huis, mamma installeren en de baby's bij haar leggen.
Momenteel heeft ze haar pootjes om haar baby's heen en ze voelt zich veilig... welkom in onze vzw lieve mamma en kroost.

05-07-2011
Mamma heeft het gered

zie actueel 3-7

Het was een zware operatie, er zat helaas nog een dood kittentje in haar buik, maar ze is de nacht goed doorgekomen en gisteravond mocht ze opgehaald worden. Ze stelt het naar omstandigheden goed.
Helaas is er vannacht 1 van de kleintjes overleden en vandaag de tweede..... rust zacht kleine ukkepukjes
 

03-07-2011
Sterkte lieve mama, zet em op baby's

Een trieste melding uit Zutendaal.
Drie dagen geleden werd er een mammapoes met vijf net geboren baby's op straat gevonden. De melder haalde hen binnen en legden hen in het hooi voor de veiligheid. Helaas stierven er drie baby's,  moederpoes kon niet voor hen zorgen, omdat ze zelf zo ontzettend ziek was...
Onze vrijwilligster Marjan is meteen ter plaatse gereden en heeft mamma met de overige twee kleintjes meegenomen. Het was duidelijk dat moeder met spoed medische hulp nodig had, dus is ze meteen bij onze dierenarts gebracht.
Mamma heeft nog resten van de bevalling in haar baarmoeder zitten. Mogelijk nog een kitten, ze zakte weg bij de dierenarts...
Ze kreeg vanavond een spoedoperatie, terwijl haar moederloze baby's  bij ons gastgezin met de hand gevoed werden. Wat een familiedrama!
Onze dierenarts had dezelfde melder de dag ervoor nog aan de lijn gehad en gezegd bij hem te komen... dit is helaas niet gebeurd.
Was dit wel gebeurd dan was er waarschijnlijk een hoop dierenleed bespaard gebleven.

Het laatste nieuws: mamma poes is zojuist geopereerd, het was een zware operatie, we hebben goede hoop... nu ligt ze aan het infuus en onder de warmtelamp.
Haar baby's zijn zo klein, amper 90 gram, lichtgewichtjes... ze drinken gelukkig goed.
Mamma? we knokken voor je baby's, we steken voor jou een kaarsje op.

 

03-07-2011
ANBI Status toegewezen!

Goed nieuws voor onze Nederlandse donateurs: deze week ontvingen we het bericht van de Belastingdienst dat Stichting Zwerfkat in Nood II voor onbepaalde tijd erkend wordt als Algemeen Nut Beogende Instelling. Dat biedt enkele fiscale voordelen voor ons (al blijft dat beperkt omdat wij natuurlijk vooral een Belgische VZW zijn), maar vooral fiscale voordelen voor de Nederlandse donateur: giften zijn vanaf nu aftrekbaar van de inkomsten- of vennootschapsbelasting!

Lees er meer over op de site van De Belastingdienst.
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg