Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

22-04-2011
79 opvangers

Elke dag komt er nu wel een nestje binnen... het is enorm druk aan het worden.
De allerkleinsten ( onder de 4 weken) staan nog niet op de website, maar we hebben maar liefst 36 ukjes! Twee moederloze kittens kwamen eergister binnen van amper 3 daagjes oud. Helaas was broertje/zusje  gestorven, de hond had het gegrepen en doodgebeten.
Gister kwam onze vrijwilligster een fel vermagerd poesje tegen, helemaal onder de snottebellen. Ze krijgt haar medicijntjes en ze is ongelofelijk aanhankelijk en lief.
Vandaag kwam er uit Aalst een nestje van 10 daagjes binnen en ook  uit Maasmechelen is er een nest binnenkomen van 4 weekjes oud, poeh....
Enkele dagen geleden ( zie 16 april) kwam er een piepjong nestje binnen, gevonden in een doos langs het fietspad.
Op de doos stond hetvolgende geschreven....


 

18-04-2011
Wat een drukte!

Poeh... de meldingen uit Maasmechelen stromen binnen... en veel spoedmeldingen achter elkaar varierend van hele jonge babypoesjes tot aanrijdingen of ziekte van volwassen katten.
Eergisternacht zijn vrijwilligers van ons op zoek gegaan naar een aangereden kat in Maasmechelen. Via het noodnummer 101 kregen we te horen dat er een aangereden kat langs de kant van de weg was gelegd en ze leefde nog. Er zou ook nogal wat bloed aan te pas komen. Geen minuut te verliezen dus. Ter plaatse aangekomen bleek de poes zich onder struiken te hebben gelegd, gelukkig werd ze gevonden.
Haar pupillen stonden niet goed en ook kwam er bloed uit haar kontje. 
Na een kort nachtje is ze bij onze dierenarts gebracht waar ze momenteel aan het infuus ligt. Haar staart is gebroken en het is even afwachten op haar blaas nog werkt. Er is wel wat gevoel in haar pootjes dus de hoop is groot.
Vandaag alweer spoed in Maasmechelen: de poes werd al geruime tijd gevoerd, maar nu was de kat lusteloos, had diarree, het water liep zo uit de mond en ze was heel beverig... Ze was in shock. Het zag er echt niet goed uit. Onze vrijwilligster heeft haar meteen opgehaald en nu ligt ze bij onze dierenarts. We weten niet of ze het gaat halen, maar we gaan heel heel hard voor haar duimen...
zojuist gehoord dat het diertje is gestorven...ze kreeg een shocklong...

17-04-2011
Een van onze vier mamma'sDottie en haar 4 kindjes

Het is echt druk in de vzw met al onze mamma's en hun kinders

16-04-2011
4 kittens in een doos


De vzw begint vol te lopen....
Het dierenasiel Genk heeft onze hulp gevraagd voor twee mammapoezen met elk vier net geboren baby's. De ene mamma is heel zorgzaam en lief voor haar kindjes, de andere mamma is nog even afwachten. Ze kwam helemaal gestressd binnen in het dierenasiel en reageerde niet op haar piepende baby's. Het is nogal wat om op deze manier je mammarol te moeten vervullen. Ze zal vanavond bij ons opvanggezin binnenkomen waar ze helemaal tot rust kan komen en hopelijk... de kindjes zal accepteren.
Dan een vreselijke melding uit Neerpelt! Iemand had een doos met 4 kittens van twee a drie weekjes oud langs de kant van een fietspad aan het bos gedropt. En of dat nog niet genoeg was op de doos geschreven dat de asielen overvol zaten en daarom de kittens maar op deze manier dumpte. Hoe is het toch weer mogelijk....
Ze kunnen nu uitblazen van hun vreselijke avontuur en krijgen nu de beste zorg bij onze opvangmamma. 
 

15-04-2011
Plaatsing prachtige hond

U weet dat wij ook kleinschalig honden opvangen, en Jane, onze ex fokteef is uitgevlogen naar een nieuw baasje.
Jane heeft haar hele leven in een hok doorgebracht, 9 jaar lang. Ze was erg voorzichtig naar mensen toe, terwijl ze helemaal uitbundig werd van rasgenootjes.
Ze is dol op golden retrievers, dus haar plekje nu is in Friesland, waar ze mag samenleven met meerdere golden retrievers. Bekijk eens dit ontroerende filmpje bij ons opvanggezin en en kijk hoe voorzichtig ze naar ons mensen is en hoe uitbundig naar haar rasgenootjes. Jane
 

13-04-2011
Wij zullen voor je baby's zorgen


In Mol kregen we een spoedmelding via de plaatselijke zwerfkattenorganisatie.
Een zorgzame mammapoes van maar liefst 5 kleine koters was eventjes buiten geweest om haar pootjes te strekken. Een uur later kwam ze weer binnen om zich bij haar kindjes te voegen. Helaas begon ze meteen te braken en in een uur tijd was mamma overleden.... verschrikkelijk! Het vermoeden is vergiftiging. Ze liet 5 baby's achter van 8 daagjes oud. Hoe cru kan de wereld toch zijn.
De vijf kleintjes zullen nu bij onze opvangmamma een warm onthaal krijgen en zij zal de mammataak op haar gaan nemen. Lieve lieve mammapoes... wij zullen je over je baby's ontfermen, rust zacht...

07-04-2011
Drukke dag vandaag!


In Dendermonde lag een mammapoes met haar 6 net geboren babys onder een boom, vlakbij een buurt waar renovatiewerken bezig waren. Mamma (lapjespoes) werd al geruime tijd door iemand 2 x daags gevoerd en is daardoor redelijk tam gebleven. Ze is ooit iemands huisdier geweest, maar dat baasje is overleden en daardoor is de kat op straat gezet...
Mamma en haar kindjes zijn nu bij ons binnen!

Een spoedmelding uit Maasmechelen: een aangereden poes die al vanaf vanmorgen aan de kant van de  straat lag. Geloof het of niet, maar urenlang liet men haar liggen en liep men gewoon om haar heen!!
Eind van de middag heeft de meldster haar opgepakt en heeft ze naar ons gebeld.Onmiddelijk is onze vrijwilligster ter plaatse gegaan.
Het diertje bloedde uit haar bekje en haar kontje, medische zorg was eerste prioriteit.
Ze moet een baasje hebben ( gehad) , want ze heeft een vlooienbandje om.
Deze poes is nu bij onze dierenarts en is met spoed geopereerd: haar buik lag open tot op het bekken en de wond was erg (straat) vuil. In het bekje een bloed uitstorting en een gebroken hoektand. Het is even afwachten hoe het gaat lopen.
Meisje, zet em op..... je moet worden gemist.. een halfklanghaar poes driekleur.

06-04-2011
Ginger uit Rotem


We hebben weer een arm poesje in de opvang. Momenteel verblijft ze nog even bij onze dierenarts, want het schatje mankeert vanalles.

Het is een jong volwassen poes, ze was al enkele dagen niet komen eten bij de groep zwerfkatten die gevoerd wordt door een lieve dame uit Rotem.
Ze is waarschijnlijk aangereden, haar kaak is gebroken en dit wordt vanavond nog rechtgezet. Haar rechteroogje is stuk en helaas blind daaraan. Verder was ze erg uitgedroogd en zal ze een infuusje moeten krijgen. Maar wat is dat toch een lief ding!! We zijn zo blij dat we haar hebben kunnen redden... komt allemaal goed lieve Ginger!

06-04-2011
Gehandicapt maar niet zielig


Bekijk onze nieuwe link!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg