Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

31-10-2011
130 katten in de opvang!


Nola zoekt een huisje

Het lijkt nog altijd hartje zomer.
Gelukkig gaan de reserveringen goed, maar we moeten onze grote kleutergroep echt eens zien te verdunnen. Kittens van 4 a 5 maanden zijn nog net zo speels als een kitten van 8 weken. Zij brengen leven in de brouwerij en verdienen echt eens de kans om aan een gouden mandje te komen.
Hoe meer plaatsingen hoe meer leventjes wij van straat kunnen redden.  
Vandaag stond onze meldings gsm roodgloeiend, wat betekent: het is nog lang niet afgelopen...
Vandaag zijn er twee kittens overgenomen van dierenasiel Unco Jerry in Lommel. 

30-10-2011
Kat zoekt Boer

 

In Neerpelt, op het terrein van een rusthuis, werden jarenlang zwerfkatten gevoerd, maar ze zijn ook “ geholpen.” Er was nooit een probleem tot nu…

We zijn gewend dat elke zwerfkat de zwarte piet toebedeeld krijgt zoals ook nu, we accepteren de gevolgen wat niet wil zeggen dat wij onze mening hier niet over hebben.
Op het bewuste terrein zou een rattenplaag heersen en dit komt allemaal door enkele zwerfkatten. Zij mogen niet meer gevoerd worden anders krijgen wij de rekening gepresenteerd. De Vzw staat nu geregistreerd bij de politie.

Goed, we zullen incasseren MITS de actie diervriendelijk verloopt. Zo niet, dan komen wij ook met onze info naar buiten. We zullen ons inhouden, want waar alles nu om draait: de overgebleven katten. Waar kunnen zij terecht!

Ze krijgen geen eten meer. Katten die jarenlang afhankelijk waren van de zorg van mensen, mogen het nu zelf uitzoeken.

Wij zijn met zeer ernstige spoed op zoek naar boerderijen/plaatsen waar een schuwe kat (zonder hoge verwachtingen!) gecastreerd/gesteriliseerd, hun leven mogen slijten.

Kat zoekt Boer, zij gaan samen hand in hand. Zij helpen u met uw muizenoverlast, u bezorgd hen een veilige haven waar de dood niet dreigt.


Hij is nu veilig

Hij is al geangenDe zwerfkatten van Rusthuis Neerpelt hangt de dood boven het hoofd. Het gesprek met onze diervriendelijke politieagent op 27 oktober heeft ons doen beseffen dat het leven van hen allerminst veilig te noemen is.

Adopteer één van deze in de steek gelaten katten, u redt letterlijk een leventje en u bent van uw muizenplaag af. Meer info? info@zwerfkat.com

29-10-2011
Heel klein, klein en groot

Het loopt nog altijd door met onze meldingen.
Vandaag zijn er drie kleine ukkies van 4 daagjes oud binnengekomen. Eigenlijk waren ze met vijf, maar mammapoes accepteerde hen niet en de eerste stierf en vervolgens de tweede. Nu liggen ze veilig in de couveuse.
Twee kittens werden gevangen op een amerikaanse basis. Het zijn nog twee briezende leeuwtjes, zij hebben tijd nodig om te socialiseren.
Op het  Op het  terrein van het verzorgingstehuis te Neerpelt, is het vanaf nu verboden om zwerfkatten te voeren. Al jaren werd dit op een juiste wijze gedaan en werden de zwerfkatten gecastreerd en gesteriliseerd. Maar er is een rattenplaag en men wijst de vinger naar die paar zwerfkatten... relaas volgt nog.
In elk geval is er een tamme rooie rakker in de vangkooi gelopen en is nu ook officieel in de opvang!

 . Helaas zijn het nog twee briezende leeuwtjes dus ze heben t. H . .  

27-10-2011
Druk op de gsm en onze Fanta

De meldingen verminderen niet...
In Mal kwam vandaag een melding binnen van twee kittens gevonden langs de weg. Ze  voelden ontzettend koud aan en gilden het uit. Meteen zijn ze binnengekomen, warm gelegd en ze hebben hun voeding goed gegeten.
Uit Hasselt is het broertje/zusje van Storm en Summer boven water gekomen en nu herenigd met zijn/haar familie!
Fanta ons opvangertje ging al een tijd niet zo goed. Ze was eerst gereserveerd, maar vanwege haar ziekte is besloten de lieve adoptanten een ander diertje aan te bieden.
Vandaag moest Fanta voor groot onderzoek naar onze dierenarts. Ze is veels te klein voor haar leeftijd en ze braakte iedere dag een deel voeding uit. Er was iets niet juist met haar.
En dit bleek ook...  Ze moest contrastvloeistof drinken en er werden foto's gemaakt van haar slokdarm, maag en luchtpijp om te zien wat nu het echte probleem was. Er bevond zich vloeistof deels in de longen.
Ze is in slaap gebracht, haar keel is grondig onderzocht en wat bleek: haar stembanden konden niet sluiten, waardoor er voeding met groot gemak in de luchtpijp belandde. Om een lang verhaal kort te maken: er is een maagsonde ingebouwd ( tijdelijke oplossing) om de slokdarm te vermijden. Of ze het gaat redden is een tweede, maar we moesten haar de laatste kans geven om groot te kunnen worden en te kunnen blijven genieten van het leven, want dat kon ze zo goed! Maar we zijn ook realistisch, want het zit echt fout met haar. En toch spinnen en kneden met de pootjes en willen leven. Jij kreeg vanmiddag het voordeel van de twijfel lieve Fanta, maar we houden je nauwlettend in de gaten, want  het moet diervriendelijk blijven.


Haar ingebouwde maagsonde ligt onder het roze verband. Nog nooit heeft onze dierenarts bij zo'n jong dier een maagsonde ingebouwd.

We weten niet of ze het gaat redden, maar lieve kleine Fanta, zo snoezig, lief en schattig verdient deze kans. We houden van je lieverd.
 

25-10-2011
Aan alle lieve donateurs

U heeft onze Kattenkrabbel mogen ontvangen met een extra brief waarin ik u vroeg om  financiële steun.
Uw reacties waren hartverwarmend en ik ben er nog altijd niet goed van. Dit doet zo zo goed, wetende dat u onze zwerfkatjes zo graag ziet en onze vzw zoveel goeds toewenst.
Met een brok in mijn keel zag ik uw gulle donaties voorbij komen en ik kan jullie lieve donateurs helaas niet allemaal persoonlijk bedanken, dus doe ik het via deze weg.
U heeft ons getoond hoe waardevol onze opvangertjes zijn, dat zij gezien mogen worden en dat zij geliefd zijn. Ook mijn collega's zijn er stil van en zijn u heel erg dankbaar.
Elke euro wordt rechtstreeks besteed aan de medische kosten van al onze dieren.
Dank jullie wel, uit de grond van mijn hart. GROTE DANK!
Sabine, voorzitter 

25-10-2011
Verrassing!

Gister een melding uit Hasselt: de hond sloeg alarm, er zat een kitten vast tussen het hondenhok en tuinhuisje, graat en graat mager. Ze werd gevangen en ze at niet, maar vrat! Ze heeft nog heel wat aansterking nodig en dit krijgt ze nu in ons opvanggezin.

Vandaag zijn er weer vier kittens binnengekomen.
Een melding uit Opgrimbie ( Maasmechelen), een schreeuwende kitten voor de deur van de meldster.

  

                       
SDuidelijk dat er eentje de show steelt!
   
                       Duidelijk dat er eentje continu de show steelt:-) Gekke Pipo!

En ja hoor... alweer prijs! Verrassing: een doosje voor de deur van onze vrijwilligster. Inhoud? Drie kittens met roetachtige vacht. Het lijkt alsof ze in een kolenhok gezeten hebben. Tegenwoordig is het erg hot om levende wezens als oud vuil te dumpen.
De kittens lijken weggerukt te zijn van de mamma, want op 1 van de flappen van de doos stond een zwarte pootafdruk van een volwassen poes.
Ze zijn enorm in ondergewicht en moeten echt nog aansterken.Ondertussen zijn ze bij onze dierenarts geweest en hebben ze de nodige zorg gehad.

24-10-2011
Een brief van een ongeduldig baasje

Kijk eens wat een lieve brief we hebben gekregen van Sofie, zij en haar ouders hebben zojuist Nathan gereserveerd. Helaas kunnen we hier geen kleurtjes gebruiken, maar elke regel had een ander kleurtje:-)

hoi ik ben het  dochtertje van ingrid sofie
ik zit me er suuuuuper op te verheugen
dat ik nathan mag vast houden ik zie het al helemaal voor me
haha ik ben toevalig ook een grappen maaker en ik vind het heeeeeeeeeeeeeel leuk teminste
en als ik je heb weet ik dat ik heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel ga knufelen en dat is echt waar
en heeeeeeeeel lief zijn natuurlijk dat is het belangrijkste mag ik hem wel een andere naam geven alsjeblieft
en het poesje van mijn zus is ook heel grapig dus we gaan heel veel lagen met mijn zus en ik en jij en het poesje van mijn zus
en ik heb een versje voor nathan rozen zijn rood de lucht is blouw lieve nathan ik hou van jou
heeeeeeeeeeeeel veel kusjes van sofie

 

23-10-2011
Kijk eens naar het verschil

Even een vergelijking met vorig jaar de maanden september en oktober ivm aantal binnenkomertjes. Besef dat de maand oktober is nog niet afgelopen he!

2010
september  51
oktober       18
Totaal:       69

2011
september  75
oktober       49
Totaal:     124

We hebben zeer veel meldingen mogen ontvangen vanuit de maaskant waar geen asielplan is, zoals: Maasmechelen, Dilsen-Stokkem, Bree, Neeroeteren en Maaseik.
Maar Maasmechelen draagt toch het kroontje, terwijl de gemeente Maasmechelen nog altijd zegt dat er geen zwerfkattenprobleem is ( maar wel elke melder rechtstreeks naar ons doorverwijzen).
We hebben zeer veel meldingen moeten weigeren, want we moeten het doen met onze capaciteit, dus er lopen nog ontzettend veel zwerfkatten in de regio Maasmechelen rond waar geen enkele oplossing voor is.
Wordt het niet eens tijd voor een noodasiel?
 

21-10-2011
Onze kleuters in the picture!

In de zandbak

De kerkklok slaat 4 uur. De deuren slaan open en een luid gemauw vult de buitenlucht.
Speedy
rent voorop met haar kleine voetjes. Ze heeft onlangs meegedaan aan een marathonloop en de conditie zit er goed in. “Wacht op mij!!!” hijgt Mauw, en haar grappige zwart witte vacht glinstert in de zon.
Nola
houdt het pootje vast van haar broer Noro: “Heb jij ons schepje meegenomen?” 
“ Ja joh, steekt in mijn rugzak.”
De zandbak komt in zicht. Speedy neemt een duik en komt al proestend boven. Ze voelt ineens iets in haar nek en beseft dat Sunshine in haar nek is gesprongen. “Kijk!” roept Sunshine en wacht even tot iedereen naar hem kijkt, strijkt zijn vacht glad, spiekt stiekem even naar al het vrouwelijk schoon en neemt een aanloop ... een indrukwekkende driewaartse salto volgt en Floris, Mika, Dana en Basje piepen het uit van plezier!
Driftig worden de rugzakjes uitgepakt en al gauw is het een bonte verzameling van felle kleurtjes in de zandbak.
Dana
houdt haar tong uit haar bekje en bouwt razendsnel de hoogste zandtaart van iedereen.
“Mmm, lekkere taart” denkt Takkie en hij graait met zijn poot in de taart en al snel heeft hij een hap zand genomen. "TAKKIE, neen! Niet alles is om te eten!" sist Dana hem toe.
Takkie kijkt haar verward aan laat alles uit zijn bekje vallen. Godiva kijkt hem bezorgd aan en geeft hem wat water uit haar drinkbakje. Dankbaar geeft Takkie haar een knuffel tegen haar snoetje.
Toon
had zijn emmertje vergeten en sluipt zachtjes naar Baily toe. “Lieve, lieve Baily, mag ik jouw emmertje eventjes lenen? Jij kan dan samen doen met Kailey." Bailey twijfelt geen moment, de goedzak, en al gauw rent Toon met het emmertje in zijn bek naar de andere kant van de zandbak en besluit een ingewikkeld zandparcours te gaan maken.
Kaily kijkt liefdevol naar haar beste vriend Bailey en likt zijn neusje.
Iets verderop is er tumult ontstaan tussen Floris en Mauw. “Dit is mijn schepje” zegt Floris verontwaardigd tegen Mauw. “Ik had een blauwe, jij een groene.”
“Nietes!” “Welles!”
“Jongens, wat is hier gaande?” klinkt een liefdevol stemmetje, pprrrrrrrr. Impa gaat naast hen zitten en likt even aan haar pootje om een vlekje weg te werken uit haar snoet. “Het leven is mooi prrrr vrede op aarde prrrrr, hou van elkaar prrrr, ruzie is voor wezens op twee poten, niet voor ons prrr." Men kijkt verrast naar Impa die tussen al haar luid gespin hele wijze woorden zegt. Het probleem is meteen opgelost.
Mika en Phaedra zijn een beetje moe geworden en besluiten even een middagdutje te doen.
Mika slaat
zijn poot liefdevol om haar heen en met zijn lieve ronde oogjes fluistert hij: "slaap lekker, lieve Phaedra." Phaedra slaat haar mooie groene ogen op en wast voorzichtig zijn kopje en valt dan in slaap.
Floris heeft zichzelf half ingegraven, vindt ie leuk. “AANDACHT jongens, zoek mij!”
Basje
zijn anders zo blinkende vacht zit onder het zand en hij begint luid te spinnen, denkend aan zijn volgend avontuur: Floris uitgraven! Dana denkt hetzelfde en onder luid gejoel van het publiek beginnen ze eraan. Mieltje vindt de drukte een beetje TE en besluit samen met Lola een tent te bouwen van hun rugzakjes. Ze maken hun eigen veilige huisje waar ze iedereen rustig kunnen observeren.
Nola
heeft een stuk krant gevonden en begint deze te versnipperen. “Heel creatief van je, lieve zus” riep Noro, “nu hebben we onze eigen privé kattenbak, want ik moet erg nodig.”
Het wordt laat en langzaam beginnen de pootjes moe te worden en de spulletjes worden ingepakt. Morgen is er weer een nieuwe dag: de zandbak zal morgen weer leven in de brouwerij brengen.
 

21-10-2011
Mamma en vijf babys

  

Een melding uit Maasmechelen: Een melder meldt dat er bij hem in de garage een zwerfkat is komen bevallen. Dit is al de 2de maal dat de poes daar gaat bevallen. Het eerste nest bestond uit 6 kittens die ze overal ging verspreiden. Uiteindelijk heeft de melder de 2 laatste kittens die nog leefden zelf opgevoed.
Nu gaat het weer fout, ze is anderhalve week geleden bevallen van 6 kittens en ondertussen is er eergisteren weer een kleintje overleden.
We hebben vandaag mamma met haar 5 babys binnen laten komen.

20-10-2011
Rust zacht kittentjes

 

Helaas zijn Jente en Chanel beiden vannacht gestorven bij de dierenarts..... sterkte aan hun opvangouders.

19-10-2011
Twee kittens aan het infuus

Jente, ons spoedgevalletje van vorige week heeft het niet makkelijk. Momenteel ligt ze weer aan het infuus bij onze dierenarts wegens uitdrogingsverschijnselen en ondertemperatuur. Ondanks de snuggle safe en dwangvoeding bij ons opvanggezin, mocht het allemaal niet baten.
Chanel ligt nu aan het infuus bij onze dierenarts. Chanel werd plots ziek, wilde niet eten en het is onduidelijk wat er scheelt.


Dunja

Eindelijk gaat onze Dunja goed. Dit kittentje heeft wekenlang diarree gehad en was zelfs op een bepaald tijdstip maar 350 gram op een leeftijd van 7 weken ( de helft van het gewicht wat ze moest hebben).Het opvanggezin was enorm ongerust en er zijn heel wat ritjes naar de dierenarts geweest. Maar.. ze is uit haar dal! Ze heeft geen diarree meer, is aan het opklimmen naar 650 gram en het gaat heel goed met haar.
 

19-10-2011
Sterke Ailey

Herinnert u zich de melding nog van drie kittens  amper twee dagen oud? Het verhaaltje over drie hummeltjes en een stoere vent ( even scrollen).
Helaas stierven al heel snel het broertje en zusje van Ailey, maar kijk eens hoe dapper onze survivor is!

 

14-10-2011
Spulletjes gevraagd!

Aangezien het hier zo zo druk blijft in de opvang, zijn met met spoed op zoek naar kruiken,snuggle safes ( plaat verwarmen in magnetron en blijft uren warm), kleine klimpaaltjes en grote benches.
We zijn op internet aan het leuren voor grote benches ( minimaal 90 cm in de lengte, maar 1 meter lengte mag ook!).

Als we op deze manier onkosten kunnen besparen, dan zijn wij u zeer dankbaar! U kunt  eventueel een mailtje doen naar steun@zwerfkat.com. Alvast zeer hartelijk dank namens onze opvangertjes.

14-10-2011
129 katten en drie honden in de opvang

Half oktober en zo zoveel dieren! Het lijkt een zomerperiode. Zoveel aanmeldingen, ook moederloze baby's blijven aanrukken. De loterijactie is echt op zijn plek, want we blijven babys aannemen en de loterij steunt hen rechtstreeks en daadwerkelijk. Elke euro gaat naar hen.Goed nieuws, de eerste 100 lootjes zijn verkocht, we gaan de tweede ronde al in!
Mensen toch, het stop niet, dagelijks een spoedmelding en uiteraard andere meldingen. Ook al kunnen we niet helpen, we proberen altijd de melders van advies te voorzien want we beseffen heel  goed dat zij met de handen in het haar zitten.

13-10-2011
Drie hummeltjes en een stoere vent

Geschreven door Marjan, onze veldwerkster

Spoedmelding!
Of ik alsjeblieft wilde gaan kijken bij een fabriek in Dilsen. Er zijn 3 kittens van een paar daagjes oud gevonden in een kabelgoot.. Oogjes nog dicht. Spoed dus, als de kleintjes het maar niet koud hebben.
De melder had de kittens al in een doosje op zijn kantoor gezet.
Thuis gauw voor vertrek mijn man instructies gegeven om de snuggle-safe warm te maken en het water af te koken om bij thuiskomst gelijk warmte te kunnen geven.
Eenmaal aangekomen en lopend door de fabriek kreeg ik het een beetje benauwd. Het was daar niet echt warm, en als die kleintjes daar op de grond hebben gelegen zouden ze wel flink onderkoeld zijn.
In het kantoortje van de melder kreeg ik het pas echt benauwd, dit keer niet van de angst, maar vooral van de warmte. De melder had de verwarming volgens mij op 10 gezet en de kleintjes onder de radiator geplaatst.
Kijk, aan zo'n melder hebben we wat. De kleintjes waren al lekker op temperatuur gekomen en lieten zich al horen.
Zo'n stoere vent en zo zorgzaam! Dat vind ik nu eens TOP.
Thuis gekomen de eerste zorgen toegediend. Een lekker warm bedje en een flesje. Een uurtje later werd het 3-tal opgehaald door ons gastgezin.
Nu liggen ze lekker knus in de couveuse en mijn gevoel zegt dat het helemaal goed gaat komen met deze kleintjes.
We gaan voor de goede afloop met nogmaals mijn dank aan de stoere melder.

ps  Ze zijn niet ouder dan 2 dagen, ze kunnen zelfs 1 dagje zijn, de lichtste weeg maar 69 gram!

13-10-2011
Jente is bij opvangmamma

Vandaag mocht onze opvangmamma haar ophalen van de dierenarts. Ze is stabiel, maar lijkt blind te zijn, ze ziet niets. Of dit bijvend is weten we niet. Maar het is een vechtster!
Haar plas en ontlasting laat ze nog lopen, maar dat zien we dan wel. Ze eet goed, maar met haar kopje schuin.
Meiske, we moeten even zien hoe alles loopt he, je hebt een zware klap gehad, wij hebben alle geduld met jou...echt, doe maar op je gemakje, wij geven jou alle tijd.

12-10-2011
Hoe gaat het nu

Onze spoedmelding (10 oktober) Jente is helaas nog altijd bij de dierenarts. Ze is toch niet zo stabiel dan we dachten. Ze heeft ook veel last en pijn achter op haar lijfje en ze voelt zich enorm beroerd. Meisje zet em op...we denken echt aan jou.

De kittens van tevens spoedmelding 10 oktober (het bedrijf van slachtafval), doen het goed. Ik zal u de details besparen wat er allemaal uitgebraakt is, maar ze zijn oke.

 
 Flinn is 1 van de liefjes

De melding uit Heusden Zolder is binnen ( zie actueel 10 oktober)! We zijn hier zo zo blij mee..
Het gaat om een jong diertje van 4 a 5 maanden jong en ze zat in een kleine houten bench zonder eten of drinken. De meldster was alles behalve vriendelijk.
De bench zat vol met ontlasting, de kitten stonk naar ontlasting en ze is uit een zeer benarde situatie gehaald. En lief dat ze is.
Onze vrijwilliger Tom heeft haar opgehaald en ondergebracht bij ons gastgezin. Tom is onze toekomstige webbouwer en niet eens veldwerker, dus wij danken hem enorm!
Nu is ons meisje lekker aan het bijkomen in een schone omgeving met veel warmte en liefde, wij geven om jou kleine meid!

Verder werd er vanmorgen vroeg een doos met twee kittens voor de deur gezet van onze vrijwilligers, wat een lef verdorie. Hoe grof kan men nog worden. Met de rug tegen de muur hebben we hen natuurlijk binnengehaald, maar hier houden wij absoluut niet van.
  

10-10-2011
Wat een vreselijke dag

Vandaag stond de gsm niet stil en twee akelige spoedmeldingen te pakken...

In Peer kwam er een spoedmelding: er was een katje aangereden en lag naast de baan.
Wij waren de vijfde die ze belde, want niemand hielp ( blijft erg jammer dat men dit katje ziet liggen en dan naar huis rijdt). Het telefoontje was niet al te vriendelijk, maar dat bracht ons niet van ons stuk.
Soms moet je roeien met de riemen die je hebt, op dat moment was onze gsm draagster bij haar dierenarts met drie eigen katten en kon onmogelijk naar Peer rijden. Via een collega, die op haar beurt weer ging bellen, konden we een veldwerkster inschakelen en deze is meteen naar de plek gereden. Het ging nog over een jong diertje, 3 maandjes oud.
Snel oppakken en doorrijden naar onze dierenarts. Daar aangekomen een anti shock behandeling, onder de lamp en aan het infuus. Ze bleek een klap tegen haar kopje gehad te hebben en haar oog was geperforeerd en het oog is vandaag dan ook meteen verwijderd.Haar kansen zien er erg goed uit, een flinke hersenschudding, maar ze mag misschien morgen al naar onze opvangmamma. Kleine dappere meid!

Een bedrijf in slachtafval gelegen te Bree deed melding, wat achteraf een spoedmelding bleek te zijn. Vier kittens lagen in een slachtafvalbak en waren helemaal nat van het vleesnat. Ze stonken verschrikkelijk! Het ging helemaal niet goed met ze, hun buikjes stonden volledig bol en hard van de wormen ( eten van rauw vlees), oogjes ontstoken en algemene malaise. Besloten meteen door te rijden naar onze dierenarts, want het zag er niet zo goed uit. Gewapend met een tas vol medicatie is het gastgezin weer huiswaarts gegaan. We waren er net op tijd bij.... Ze ruiken verschrikkelijk naar rot vlees en er is al gebraakt... allemaal rauw vlees kwam eruit. Jongens toch!

Een melding uit Rekem: twee gevonden katjes, zij komen ook binnen.

Een melding uit Heusden Zolder wat niet zo fraai was: " Als u de kat niet komt halen smijten we haar op straat, " ze schijt het hele huis onder."  En we moesten haar vanavond nog komen halen. Er is dan maar weinig begrip voor het feit dat wij bomvol zitten. De kat zou overal geweigerd zijn volgens de boze dame.
De gsm draagster wist echt niet meer waar naartoe met dit dier, maar waarschijnlijk hebben we een oplossing, maar zo is het echt niet leuk werken meer.

Tot slot nog een melding uit Riemst van een dierenwinkel, er waren twee katjes gebracht... wat te doen! Ook deze zijn nu bij ons, maar we hebben echt geen plek meer mensen, we treden uit onze voegen en we missen nog altijd MEER gastgezinnen.

Noot: al 124 katten in de opvang.
 

09-10-2011
Gevonden tijdens de verhuis

Vier kleine ukkies werden door de meldster gesignaleerd tijdens haar verhuis tussen de dozen in haar salon. Oeps... Geen voeding in huis niks, dus best water geven tot opvang, tis niet anders. Vocht is belangrijkste.
Eigenlijk hebben we bijna tot geen plek, maar dit nestje van 3 a 4 weken hebben we gelukkig kunnen onderbrengen bij onze opvangmamma.Ze zijn binnen!
We houden ons hart vast bij de volgende melding... want we hebben gewoon geen tot amper plek!
Een lieve meldster uit Balen meldde ons gister een nest van maar liefst 6 stuks. Al wat weekjes ouder, maar dan nog... we konden hen niet aannemen. Maar we hebben overlegd en gekeken of zij misschien bij een andere organisatie terecht konden.
Wij danken vzw Poncho voor hun hulp, deze meldster zal de ukkies zelf opvangen als eenmalig gastgezin en ze wordt ondersteund door Poncho. Onze dank! Dat is samenwerken.
 

07-10-2011
Van golfbaan tot dakgoot

In Hasselt werd op een golfterrein een schreeuwende kitten gevonden, moederziel alleen. Ze had enorme honger en liep achter de meldster aan. Zij belde de politie en de politie belde ons weer. Onmiddellijk hebben we dit schatje opgehaald en kan nu bijkomen van haar avonturen.
Er werd een kitten gevonden in Neeroeteren en de meldster bracht het onder bij de plaatselijke dierenarts " Zwerfkat in Nood haalt het dier wel op."  Oja? Het gaat allemaal erg makkelijk tegenwoordig.
Gelukkig was de dierenarts zeer medewerkend, waarvoor onze dank. Een dag later hebben we het diertje opgehaald bij de dierenarts en het vertoefd nu, weliswaar met een flink ontstoken oogje, bij ons opvanggezin.
In Bree werd een melder opgeschrikt door een geluid vanuit de dakgoot. Daar zat een klein babypoesje helemaal alleen te piepen. Hoe kom jij daar toch kleine ukkepuk.
De bezorgde melder belde ons en onze opvangmamma twijfelde geen moment en nam even later deze kleine uk in haar armen.


Chanel, 1 van de kittens uit Maaseik

Twee kittens uit Maaseik, werden op het werk gevonden van de meldster. Zij werden 4 weken geschat. Deze lieve meldster ging melk en voeding halen bij de dierenarts om hen hen de eerste zorg te geven. Jammer genoeg konden ze niet blijven vanwege de honden. Ook zij zijn nu binnen.

119 katten in de opvang nu, poeh.......


 

03-10-2011
Verschil binnenkomst en daarna

Wij houden een mooie link bij, waarin u kunt zien dat er daadwerkelijk een groot verschil  te zien is bij binnenkomst van een ziek dier en enkele weken later. Prachtig!

 

Dit willen we graag met u delen.... Verschil

02-10-2011
Kleine lieve doorzetter

Update: rust zacht lieverd.... nu kun je weer spelen met je broertjes en zus

Lieve kleine Poef, het gaat niet zo goed met je. Actueel 26-9  is de eerste melding.
Je broers en zus zijn gestorven, jij bent de laatste overlevende.
Je moest je echte mamma al missen na een halve dag, hoe moeilijk is het om jou in leven te houden. Als opvangmamma baal ik zo enorm dat je niet na 3 dagen bent binnengekomen, het is zo lastig om een net geborene in leven te houden.. je mist de biestmelk van mamma. Je hebt geen enkele weerstand en niets loopt zoals alles moest lopen.Ook waren jullie zo ijskoud en hadden geen zuigkracht. Ik hou je nu al dagen in leven via een maagsonde, maar als ik je dicht bij me houd hoor ik .....prrrrrrr....
Hou vol alsjeblieft........ alle liefde en warmte gaan naar jou en mijn hart is bij jou.
 

02-10-2011
Voedselacties waren een succes!

Op 1 oktober in het kader van dierendag stonden onze vrijwilligers paraat bij verschillende dierenwinkels en supermarkten, nl in: Heerlen, Brunssum, Maastricht, Stein en Lommel (B).
Op maar liefst 5 plaatsen hebben we samen 14 1/2 winkelkar gescoord! Monsterlijk veel, geweldig!! Dank aan al onze vrijwilligers en gastgezinnen die op hun vrije dag deze moeite namen en dank natuurlijk aan al onze sponsors:-)

In Lommel, de Zoo Mart gaat de voedselactie nog door t/m 9 oktober.

       

01-10-2011
Extra prijs in de loterij!

Beste mensen,

Koop een lootje!
Om u extra te motiveren zijn wij ook niet de beroerdste en doen we er een prijs bij! Naast een prachtig kattenbankje, 4 katten encyclopedien en kattensloffen, doen we er een luxe reismand met draagriem bij!

 

Lees meer over de loterij.

 

 


 Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg