Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-09-2011
122 opvangers

Het seizoen is nog lang niet voorbij...
In de maand september zijn er al maar liefst 70 kittens en 5 volwassen katten binnengekomen: 75 katten lieve mensen.
Twee snotterende ukjes uit Tienen, gevonden in een schuurtje. Moederpoes was helaas verdwenen. Ze missen hun mamma enorm en moet erg wennen aan het drinken uit een flesje. Komt goed kleintjes..
Twee kittens uit Molenbeersel, een kleine vier weekjes oud,  kwamen met spoed binnen. Mammapoes kwam op een gewelddadige manier om het leven: zij werd doodgebeten door een hond.Afschuwelijk!
Een kitten  uit Londerzeel werd bij de dierenarts gebracht, ze liep al enige tijd te slenteren op straat en de buurt wilden haar weg hebben.
 

28-09-2011
Pizza actie!

Om onze kas aan te vullen organiseren we dit jaar een pizzaverkoop.
U kunt bij ons overheerlijke pizza’s bestellen.
Deze zijn vers gemaakt en daarom nog in te vriezen.
Doorsnede van de pizza is 22 cm.

Keuze die u kunt maken:

Pizza Margaritha    4,50 euro (tomatensaus en kaas)
Pizza Vegetarisch  4,95 euro (tomatensaus, kaas, broccoli, champignons, paprika, ui)
Pizza mozzarella    4,95 euro (tomatensaus, kaas, schijven mozzarella, schijven tomaat)
Pizza Fromaggi      4,95 euro (tomatensaus, Gouda kaas, cheddar, mozzarella)
 

Het werkt als volgt

U vult bij een vrijwilliger een bestelbon in (direct betalen).
Als de pizza’s bij ons geleverd worden (4 november) krijgt u bericht en maakt
 u een afspraak over de levering (5 november).
Simpel!

U kunt een mailtje sturen naar steun@zwerfkat.com en geef uw woonplaats aan. Wij brengen u dan in contact met een vrijwilligster in uw buurt!

Namens onze dieren en vrijwilligers
Hartelijk dank! 
 

27-09-2011
Update

update 28-9: helaas is Lotus, de kleinste vanmiddag overleden

Het nest van " nachtelijk drama", kittens van 1 dag oud.... ze leven gelukkig allemaal nog. Elke dag is meegenomen, want twee van de vier kleintjes komen niet aan en blijven hangen op 80 gram lichaamsgewicht ( zo groot als een veldmuisje). Hun broers wegen nu 100 gram.


Zelfs tijdens het voeden vallen ze op schoot in slaap...

Helaas drinken er nog altijd drie van de vier niet en krijgen zij om de 3 uur een maagsonde toegediend. We maken ons zorgen om de twee zwaksten, ze slapen alleen maar en vallen onmiddellijk na de maagsonde weer in diepe slaap. Op hoop van zegen, elke dag is er eentje...
 

26-09-2011
Nachtelijk drama

Laat op de avond kregen we een spoedmelding uit Sterrebeek. Niet naast de deur... Brussel.
Een moederpoes was zaterdagnacht bevallen van een vijfling. Ze loopt daar al wat langer rond, maar ze had de tuin van de buren uitgekozen om te bevallen. Verkeerde keus...
Waarschijnlijk was ze in paniek geraakt door de honden, want gistermiddag had ze 1 kitten versleept, maar ze kwam niet meer terug om de overige vier op te halen. Ze lagen daar al sinds de middag te schreeuwen om mamma, maar het bleef stil bij mamma. Daarom is gisteravond laat nog besloten het nest op te halen.
Gelukkig woont onze gsm draagster Leonie in Zaventem en is ze snel in de auto gesprongen om hulp te bieden.
De net geboren ukjes waren onderkoeld ( ondanks de goede zorg van de melder).
Helaas had Leonie niet genoeg spulletjes in huis, waardoor onze collega Diny om half 12 's nachts in de auto sprong om KMR melk en een flesje te brengen ( niet om de hoek, een uurtje rijden). Samen hebben ze de nodige zorg gegeven en gelukkig hadden ze honger.
Vandaag is een andere vrijwilligster Sabine hen gaan halen, omdat haar couveuse leeg staat. Maar vandaag wilde er maar 1 kittentje zelf drinken...

 

Nu liggen ze warm en beschut in de couveuse en krijgen ze om de paar uur voeding. Drie kittens krijgen voeding via een maagsonde.Duimen.... duimen dat die kleine muisjes het gaan redden, want ze missen niet alleen de biestmelk van mamma, ze missen ook haar zorg. Wij doen ons best, maar als ze zo heel heel jong zijn ( binnengekomen amper 1 dag oud)  is het gewoon hopen dat ze het redden.... kom op lieverdjes.
 

25-09-2011
Niet enkel mais in het maisveld

Relaas van onze veldwerkster Marjan

Maar liefst 9 kittens werden er door voorbijgangers geteld in een maisveld in Meeswijk. Hoogstwaarschijnlijk 2 of 3 nestjes.
Donderdagavond nog op pad, maar aangezien Meeswijk veel, heel veel maisvelden heeft, vonden we de aangegeven plaats niet.
De meldster was toch wat ongerust en na een vroeg telefoontje de volgende ochtend, heeft ze ons vanuit Maaseik naar de juiste plaats gebracht.
Daar aangekomen bleken er toch al meer mensen deze kittens te hebben gezien en ook terug naar de plaats gekeerd om hulp te bieden.
Gelukkig zijn niet alle mensen zo gemeen om dieren te behandelen als grof vuil.
Na 3 dagen aanvang plaatsing vangkooi, wachten en heen en weer rijden, hebben we er uiteindelijk 5 kunnen vangen.Eén van de kleintjes kreeg van een voorbijgangster een goed tehuis. De andere 4 liggen nu lekker in een mandje bij ons gastgezin.
En de andere 4 dan, vraagt u zich misschien af, wat gebeurt daar mee? Tja, die wilden we wel vangen maar iemand vond het nodig om onze vangkooi mee te nemen. Om het maar grof te zeggen...... te jatten!!
Uiteindelijk hebben we een nieuwe vangkooi geplaatst en hopelijk blijft deze staan, zodat we de anderen ook nog kunnen opnemen.

Relaas Wendy

Het ziet ernaar uit dat er een einde is gekomen aan het veld Meeswijk-verhaal.
Deze morgen nog een klein kittentje gevangen; een katertje van een week of 5, donker getijgerd met lichte puntjes aan de haartjes, net een egeltje... Totaal niet schuw, SUPERLIEF!! Geniet er zienderogen van geknuffeld te worden... Gezondheidstoestand vrij goed, wel mager en een beetje uitdrogingsverschijnselen, maar verder wel ok. Oh ja, ook wel barstensvol vlooien...
Lekker badje gehad, Marjan toegesneld gekomen met vlooienspul en 's avonds opgehaald door pleegmama Sylvia. Samen noemden we hem ' Pip'  van ' Woezel en Pip' , omdat zij al een Woezel heeft rondrennen bij haar. Klaar om in de watten gelegd te worden!

Restte er nog 3 katjes in het veld. Ik (Wendy) had ze 's middags nog gezien. Aan me voorbij zien flitsen, is misschien beter uitgedrukt. Twee grijze getijgerde katjes en een wit/grijs gevlekt katje. De vangkooi terug uitgezet en 's avonds gezellig samen met Marjan, Nele en Dehlio gaan kijken of we beet hadden.
En inderdaad, we hadden beet! Maar het katje bleek ontzettend schuw, zelfs agressief en ook te oud om nog sociaal te kunnen maken. Een écht wild katje was dit dus. Dus contact opgenomen met Leonie, onze gsm-draagster van het moment, die op haar beurt Martine van het Felix-project contacteerde. Het leek ons beter dat zij deze katjes onder hun hoede zouden nemen.
Martine stemde toe en het gevangen katje werd alvast meegenomen om aan haar af te geven. Na castratie/sterilisatie wordt het katje dan na volledige revalidatie terug in zijn natuurlijke habitat geplaatst. Veld Meeswijk dus in dit geval.
Het was me wel een weekend! Van donderdagavond tot maandagavond 4 à 5 maal per dag op en af fietsen naar het veld, met mijn transportkooitje aan de fiets! De mensen hier in de buurt hebben me vast gek verklaard! De dorpsgek van Meeswijk.
Nu, moe, maar voldaan...!


 

24-09-2011
Loterij!

Win mooie prijzen en red een flessenkitten!

In mei leggen alle vogeltjes een ei en vele zwerfmoederpoezen krijgen hun kittens, maar er bestaan ook nog meerdere babybooms in het jaar en momenteel krijgen we nog altijd kleine baby's binnen! De meldingen blijven komen en we hebben al diverse kleine ukjes waarvan de mama spoorloos is, in de opvang.

Een flessenkitten heeft uitgebreide zorg nodig, moet elke 2 – 3 uur gevoed worden met peperdure vervangende moedermelk. Er moeten speciale flesjes voor hen gekocht worden, ze hebben vaak wat extra medische zorg nodig, ze gaan over op vaste voeding, ze verbruiken een hoop kattengrit en natuurlijk moeten ze ontwormd, ontvlooid en gevaccineerd worden. Hieronder ziet u een tabel van wat een flessenkitten ons kost als alles meezit: ruim €150 per kitten!

U kunt ons helpen een flessenkitten te redden en nog mooie prijzen winnen ook! Hiervoor zetten we een loterij op. We verkopen lootjes met de nummers 00 t/m 99 voor €2,50 per stuk. 100 lootjes is 1 ronde en met 1 verkochte ronde kunnen wij de kosten van bijna 2 flessenkittens dragen! Er komen net zoveel rondes als dat we lootjes kunnen verkopen. Als we bijvoorbeeld 641 lootjes gaan verkopen, betekent dat, dat er 7 rondes en dus ook 6 of 7 winnaars zijn (afhankelijk van op welk lotnummer de prijs valt, zal in ronde 7 een winnaar zijn of niet omdat deze ronde niet volledig verkocht is in het voorbeeld)!

Als winnend lotnummer gebruiken we de twee eindcijfers van het lot waar de jackpot van de Nederlandse Staatsloterij van de trekking van 10 november op valt. Zo is het 100% eerlijk en kan iedereen het winnende lotnummer nakijken.

Welke prijs kunt u winnen?
Uit elke ronde komt 1 winnaar. Deze persoon wint het volgende prijzenpakket:
Een prachtige kattensofa waar uw kat heerlijk op kan liggen;
Een paar heerlijke warme kattensloffen voor de gure dagen die gaan komen;
Prachtige katten encyclopedies, volle reeks ( 4 boeken)

Wil u ons helpen een flessenkitten te redden en kans maken op dit prachtige prijzenpakket?

Dit gaat als volgt in zijn werk:
U stuurt een mail met de door U gewenste lotnummers naar steun@zwerfkat.com en geeft daarbij aan op welke naam het rekeningnummer staat vanaf waar u het geld overmaakt. Indien de door U gekozen lotnummers al bezet zijn voor de lopende ronde, worden U automatisch andere nummers toegewezen; hierover zult U bericht worden via email.

U stort het benodigde bedrag (aantal gekochte lootjes x €2,50) op onze rekening:

Voor België
Fortis 001-3823130-48
t.n.v. VZW Zwerfkat in Nood II
Postbus 58
3630 Maasmechelen
o.v.v. Loterijdeelname

Voor Nederland:
Postbank/ING: 9480375
t.n.v  Zwerfkat in Nood II
Postbus 58
3630  Maasmechelen (Belgie)
o.v.v. Loterijdeelname

Lotnummers waarvan de betaling op 10 november om 18:00 niet bij ons binnen is, worden uitgesloten van deelname.
De prijswinnaars krijgen 11 november, de dag na de trekking, bericht!

22-09-2011
Vermissing werd gevonden

Een melding van een meneer uit Meeuwen.
In zijn tuin liep een uitgehongerd, agressief katje rond dat hem reeds had aangevallen.
Zelf een grote kattenvriend, maar hier wist hij zich geen raad mee.
Hij zocht hulp voor dit getraumatiseerde beestje en kwam zo uiteindelijk bij Zwerfkat in Nood en wel onze gsm-drager Leonie terecht.
Eindelijk een vriendelijk en luisterend oor, wat een opluchting voor deze meneer.
Oh, wat was hij dankbaar dat Leonie dan ook nog het mogelijke deed om een oplossing te vinden en eens niet van hoekje naar de muur gestuurd te worden (De GSM dragers zijn geweldig in het hulp bieden en vinden).
Even een veldwerker regelen om te gaan kijken hoe we meneer kunnen helpen.
Ook even checken op een internet, en wat een treffer, dit poesje werd gezocht.
Het ging waarschijnlijk om de 1 jarige kater Woody uit Houthalen, iets meer dan 10 km van Meeuwen.
Zijn baasje is onmiddelijk bij de melder gaan kijken en het was inderdaad hun Woody. 
Hoe hij zo ver van huis is geraakt is een raadsel, misschien is hij meegereden onder de motorkap, zijn baasjes komen namelijk regelmatig in die buurt.
Hij heeft in ieder geval heel wat meegemaakt en heeft ook wondjes aan de achterpootjes.
Hij is nog steeds zwaar over zijn toeren en laat zich nog niet oppakken, laat staan in een reiskooi wringen. Er zit niets anders op dan een vangkooi te plaatsen.
Hopelijk kunnen ze hem snel weer thuis brengen, waar hij kan bekomen van zijn avontuur.
Een melding waar we ook nog eens een zeer enthousiaste, dankbare meneer en ook dankbare, dolgelukkige baasjes als fans aan overgehouden. Zo mogen er nog veel volgen!  Zoiets doet ons veel plezier te horen dat onze VZW bijzonder werk doet!
Emmanuelle, veldwerkster

Update 22 september
Vanmorgen om 7u heeft het baasje van Woody telefoon gekregen van de meneer uit Meeuwen: Woody is eindelijk gevangen.
Een uurtje later was hij weer thuis, wel nog erg onder de indruk met wat hem overkomen is. Drie weken van huis, dat is niet niks, even bekomen van dit avontuur is dus wel nodig. Gelukkig heeft hij een liefdevolle thuis waar ze hem alle tijd gunnen die nodig is. We zijn in ieder geval allemaal superblij met deze afloop.
Hopelijk is Woody snel weer de oude. Maar daar twijfelen we niet aan, in zo'n warm nest komt dat wel goed ! 


 

21-09-2011
Twee enkelingetjesDaisy, 5 weekjes oud, werd gevonden in de gracht langs een weide in Beringen. Ze mist haar moeder heel erg, ze zet het soms op het schreeuwen als je haar loslaat. Zeer aanhankelijk diertje en maar prrrrrr.

Gisteravond een melding uit Wallonie. Een wielrenner zag in de middle of nowhere een kittentje zitten wat erg overstuur was ( drukke baan, met veel bermen, bos eromheen, geen huizen in de buurt). De wielrenner kon het diertje niet meenemen en belde ons. Helaas kregen we het niet te pakken. Maar vanmorgen was het gelukt, en wat is het een lief katje! Zo spinnen en kopjes geven.... hoe ben jij daar toch verzeild geraakt kleine uk.
Laatste update: Gijsje mag bij zijn vinder " de wielrenner" blijven wonen! We hebben Gijsje vanavond overgedragen aan een blij gezin. Geniet van elkaar! Eind goed al goed.

19-09-2011
Dumpen is populair

In een doosje, op de oprit gezet bij de moeder van een vrijwilligster van ons en dan sneaky wegrennen zeker? Bah bah! Waar zijn we mee bezig mensen...
Dit enorme lieve aanhankelijke kittentje is zich gelukkig van geen kwaad bewust, want ze viel aan op het eten en schrokte alles naar binnen, zij is tevree. Ook zat ze barstensvol vlooien waar ze nu gelukkig van verlost is. Welkom kleine meid.
 

16-09-2011
meldingen

Dit bovenstaande nest werd gemeld door de amerikaanse militaire basis. Er werd gedreigd met doodschieten ( of ze het menen is een tweede, maar ja militaire basis he en de commandant houdt niet van dieren ).
Onze collega heeft er drie kunnen pakken, de vierde loopt nog rond...

Verder zijn er nog enkele schuwe kittens binnengekomen, er werd een kittentje binnengebracht bij onze dierenarts, een tamme magere mammapoes met twee schuwe kittens uit Zutendaal. Allen weer binnen.
En zo brengt ons dit op een totaal van 114 katten momenteel in de opvang.... poeh!

16-09-2011
Matzie is back!

Na een vermissing van 2 maanden en 1 week is Matzie terug in Buddy Kat. Lees!

15-09-2011
Actie: Maak mij blij

Adopteer een Hond heeft het financieel erg zwaar. We kunnen momenteel geen nieuwe honden opvangen vanwege te weinig financiële middelen en te weinig gastgezinnen.
Adopteer een Hond is een zijtak van VZW Zwerfkat in Nood en uiteraard worden alle onkosten betaald door deze vzw. Maar de medische kosten zijn absurd hoog, omdat we honden opvangen die meestal medisch iets mankeren.
In 2011 kost elke hond ons 380 euro puur kijkend naar de medische onkostenpost en gedragstesten. Hier rekenen we niet overige kosten in mee.
Onze vzw kan dit dragen, maar voor hoe lang.
Denk aan medische kosten zoals: bloedonderzoeken, botoperaties, speciale voeding voor blaasgruis patientjes, tanden trekken, medicatie voor ziektes , vaccinaties en chippen.
Deze kosten hakken erin, want met een botoperatie kom je niet snel onder de 500 euro.
Ook onze honden zijtak zal een financiële input nodig hebben en als dit zo door gaat zullen we nooit meer dan enkele honden tegelijkertijd kunnen opvangen en dan houdt het op.
Help onze viervoeter, maak hem blij!
Help mee om Adopteer een Hond meer mogelijkheden te geven en uit de rode cijfers te raken, …want zo gaat het echt niet meer goed.
De getraumatiseerde honden hebben ons nodig. Zij, waarvan het licht in de ogen is gedoofd, zij die de hoop hebben opgegeven, zij die weten ongewenst te zijn en zich eenzaam voelen.
Zij verdienen een tweede toekomst en deze willen we hen met heel ons hart geven! Maar wij hebben uw steun hiervoor nodig. Samen kunnen we deze klus wel klaren. Samen. Dank u wel, namens onze herbloeiers. U bent goud waard!

Maak mij blij, ik ben niet gekend, maar ik wil dat Adopteer een Hond mij leert kennen. Ik heb hen nodig. Afzender: anoniem

België
Rekening nummer (FORTIS): 035-7838577-48

Nederland
Rekening nummer (ING): 9480375

Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie
ovv: Maak mij blij

Uiteraard hebben we ook gastgezinnen nodig, dit gaat hand in hand met onze financiën.

15-09-2011
Vervroegd kerstverhaal

Hopelijk met goede afloop...
We kregen een melding uit Beringen. Een zwerfpoes was bevallen van maar liefst 8 kittens! Helaas werd het kittentje verstoten en kreeg hij niet voldoende melk. Wat wil je... met zoveel babys!
Het diertje is nog maar enkele dagen oud, zo groot als een veldmuisje en woog (bij binnenkomst) 70 grammetjes.
We hadden een mamma met kittens in de opvang, maar deze zijn ietsje ouder. Zou de mamma haar accepteren en zou zij niet te klein zijn vergeleken met de rest van het nest?
We zouden  een poging wagen. Er was tenslotte een lege couveuse, dus indien nodig, konden we haar apart leggen en zelf voeden.

Maybe kwam dus binnen en eerst effe op de weegschaal...

      

Maar! Zij was zo zo hard aan het schreeuwen, dat haar nieuwe onbekende mamma Ayva overliep van moedergevoelens en haar uit de weegschaal pakte! Amai..

We gaan het goed in de gaten houden, want zij is erg klein, krijgt ook extra voeding met het flesje, maar kijk eens hier.... Ayva  heeft Maybe meteen geaccepteerd als haar nieuwe dochter.. op hoop van zegen, maar wat een prachtig vervroegd kerstverhaal.


Zie ons dappere meisje hier drinken...


Zo klein....

13-09-2011
Babyboom!

Helaas... de meldingen zijn weer flink op gang en de 1 na de ander komt veels te klein, snotterend, doodziek binnen.
We zitten pas op 13 september en nu al zijn er 37 katten binnengekomen op 13 dagen tijd!!!

 

Er zijn twee kittens uit Membruggen binnengekomen. Al een week lang probeert de dame opvang voor hen te vinden, nergens is plek. Nu zijn ze bij ons binnen.
Het zusje/broertje van onze snotterende kitten van 5 weekjes oud liet zich zien en vandaag herenigd met het zusje.
 

13-09-2011
Melding van 11 september

De melding van vzw Poncho uit Mol, dit diertje is zo zo lief en aanhankelijk ondanks alles wat hij heeft meegemaakt. Hij heet Matte!

          
Dank je wel Sandrine ivm je hulp ( Poncho)  Matte bij onze opvangmamma ( zeer ziek)

12-09-2011
Moederloze kittens

Vandaag weer een spoedmelding te pakken. Ditmaal uit Tongeren.
Afgelopen donderdag zijn er vier baby's geboren. De kittens lagen eerst in de stal, maar mams is met 1 kitten gaan slepen en deze is onvindbaar... De kittens leken al een paar dagen niet verzorgd te zijn (erg koud) en daarom heeft meldster besloten om de kittens vandaag binnen te halen (warm te leggen) en is ze poedermelk gaan kopen. Nu zijn ze bij ons binnen.

Verder kwam er nog een kittentje bij ons binnen van drie weekjes oud met zeer etterende oogjes....
Genoeg werk weer te verrichten voor onze opvangouders!
 

11-09-2011
Nog niet voorbij...

Dagelijks blijven de meldingen binnenkomen. Welnu. Een greep uit onze meldingen.


We kregen een telefoontje van iemand bij wiens kennis een zwerfkat bevallen is (kat is daar al regelmatig bevallen). Die kennis wilde de kat zo snel mogelijk kwijt. Ze zijn haar zelfs toen ze zwanger was ergens gaan afzetten. Twee dagen later stond mams terug bij die mensen in de tuin. Ze is daar een weekje geleden bevallen van 5 kittens, maar ondertussen is al 1 kitten verdwenen. Mamma en de vier babys zijn binnen.

Een melding van vzw Poncho. Een katje van ongeveer 3 maanden oud wat "raar" gedrag zou vertonen en anders ingeslapen zou worden werd opgehaald. Helaas had Poncho geen plek en schakelde onze hulp in. Ze had een suikerwaarde wat ver beneden peil was, het zou ook vitamine en glucose tekort hebben en nog eens uitgedroogd zijn. Het is nu veilig bij ons.

Een melding uit Dilsen-Stokkem. Het kittentje had spuitdiarree, liet zijn urine lopen, ontzettend mager en had al sinds gistermiddag bijna niets gegeten. Het diertje is meteen binnengekomen en het lijkt erop dat er iets mis is met zijn sluitspier. Morgen bezoekje aan de dierenarts.
 

11-09-2011
GSM melding

Na overleg met de gsm dragers, is besloten dat we de noodstop opheffen en beperkte uren per dag de gsm opnemen. Vanaf nu wordt de gsm tussen 13.00-14.00 en  18.00-20.00 opgenomen. Indien men denkt spoedgeval te zijn ( aangereden katten, moederloze of doodzieke kittens) spreek dan de voice mail in, elke twee uur wordt de voice mail afgeluisterd. Indien geen spoed, kan men meteen in gesprek gaan op de aangegeven uren.

09-09-2011
Nu zijn we eindelijk compleet!

Zwerfkat in Nood, samen met haar zijtakken: Buddy Kat en Adopteer een Hond. Nu vormen we eindelijk 1 geheel. Het nieuwe logo van Adopteer een Hond is eergister officieel openbaar gemaakt! U ziet dat onze zijtakken  een klein hart in hun logo hebben. Samen met onze zwerfkatten vertegenwoordigen we 1 groot hart , wat zich uit in ons logo van VZW Zwerfkat in Nood, de grote moeder...Onze grote dank gaat uit naar Ellen Baillien, onze vormgeefster van de vzw. Dank je wel Ellen!

07-09-2011
Boudewijn is dringend op zoek

05-09-2011
Gedreigd met de dood, nu veilig

 

Hij wilde hen 1 voor 1 " kapotslaan" , in de put gooien met de deksel erop. Het was: nu ophalen, of anders zou plan B worden uitgevoerd.
Hoezo mes op de keel? Hoezo is er een groot gemis aan het basisgevoel: mededogen.
De melder is geen mens meer...
Het relaas van onze veldwerkster / gastgezin:

We zijn onze nieuwe mams + kids  wezen ophalen en tjonge tjonge toch! Minne (zo hebben we haar genoemd) zat al sinds donderdag in een krat met haar babies! Zonder drinken, een warme doek of een kattenbak. Minne heeft haar behoefte dus moeten doen waar haar kleintjes lagen. De kleintjes schreeuwden het uit van de kou. Volgens die man kreeg ze wel te eten, maar ik zag toch geen eten(srestjes) bij haar liggen en ze is echt ontzettend mager. Ze is volgens hem 3-4 jaar, dus hoeveel nesten zou ons meisje al niet gehad hebben? De kleintjes liggen nu warm bij mams in de bench en ze liggen knus nu. Niks meer schreeuwen, gewoon lekker indommelen. Mams hebben we gemakkelijk uit de krat kunnen halen, ontvlooid en ze is gewoon denk ik opgelucht dat ze daar weg is. We schatten dat de kleintjes ongeveer 8 dagen oud zijn. 

We zijn zo blij dat we hun leventjes hebben kunnen redden, zo zo blij..... hier doe je dit allemaal voor, dit raakt je hart. Kijk naar die oogjes van mamma. Ze is vrij snel na deze foto in slaap gevallen, ze was doodmoe ivm het waken over haar baby's en het zoeken naar eten. Nu kan ze zo zoveel inhalen, ze heeft het lekker warm met haar baby's, er is eten genoeg en liefde bij de vleet..
 

04-09-2011
Okke de spoedmelding van 2 september

 
Brood brood mager...........

De melding uit Kaulille.

We weten niet of hij definitief aidspositief is, maar de alarmbellen zijn afgegaan.
Hij is helaas positief op de eerste test van het labo, plus zijn zijn nieren niet oke.
Momenteel gaat het slecht met hem, hij moet veel braken. Is het vele braken door weer eten na lange tijd ontbering, of ligt het aan zijn nieren? 

Helaas is Okke vandaag 4 september overleden

03-09-2011
Bedankt Angela

Onze Angela heeft de avondvierdaagse gelopen.

Zoals jullie weten heb ik afgelopen dinsdag t/m vrijdag de avondvierdaagse van Sittard gelopen.Iedere avond 10 km... Het waren mooie tochten en ik heb met plezier meegedaan. Ik wil graag iedereen bedanken, voor het meeleven en het sponsoren.

Wij bedanken jou Angela voor de opbrengst van 98 euro namens alle zwerfkatjes!
 

02-09-2011
Het gaat maar door..

Vandaag kregen een melding van asiel Genk: 4 kleine ukkies bijna 4 weekjes oud. Ze hadden geen plek, of wij hen eventueel konden overnemen.Gelukkig hadden we nog een plekje kunnen creeeren.
Vanavond een spoedmelding uit Kaulille: een volwassen zeer onderkomen kater, oogde erg ziek. Eigenlijk hebben we helemaal geen plek voor volwassen katten, maar dit klonk verontrustend, we wilden hem helpen. De meldster had hem in het bos gevonden en hem tijdelijk in haar garage gezet. Nergens kreeg ze respons.....
Wij zijn gaan kijken en dat was maar goed ook.
Dit allerliefste charmante katertje was erg uitgedroogd, broodmager, dikke snottebellen uit zijn neusje, hij stonk en heeft bruinige vacht van ontbering ( we denken dat hij zwarte vacht heeft). Momenteel verblijft hij bij onze dierenarts.
Paar dagen geleden werd er op een parkeerplaats in Maasmechelen ( ingang van een natuurpark, dus in the middle of nowhere) onder een bankje twee tamme kittentjes gevonden van 8 weekjes oud. Letterlijk gedumpt! Gelukkig hebben we hen kunnen binnenhalen en zijn ze nu veilig.
Via VZW Felix Opglabbeek kregen we de vraag of we drie bange kittens konden opvangen van 8 weekjes oud. Er was ook bij Felix geen enkel plekje meer vrij.
Deze drie bengels zitten nu in ons laatste " lege" gastgezin, dus laten we hopen dat de meldingen wat kalmer gaan worden...

02-09-2011
Slaap zacht Wiebe

Vandaag hebben we hem moeten laten gaan....
Er zijn fotos gemaakt en zijn bekken bleek gebroken te zijn en de zenuwen waren geraakt. Hij had enorme last van obstipatie en kon zichzelf niet meer ontlasten. Een operatie was niet meer mogelijk en met pijn in ons hart hebben we deze lieve schat uit zijn lijden moeten laten verlossen.
Lieve Wiebe, gelukkig heb je nog liefde kunnen voelen bij jouw opvangmamma en heeft ze je gekoesterd.  Gelukkig heb je dit nog mogen ervaren in je laatste stadium.  Rust zacht.

01-09-2011
Onze spoedgevalletjes

Schijn bedriegd... op deze foto lijkt Wiebe ( spoedmelding Kanne 29-8)  zo goed in orde, maar het gaat helemaal niet goed met ons ventje. Na enkele dagen aan het infuus te hebben gelegen bij de dierenarts, zit hij nu in ons opvanggezin. Hij loopt wankel, nog erg verzwakt,kreeg opnieuw koorts, hij is brood broodmager en vandaag wilde hij niet meer eten...hij heeft een enorme zware darmontsteking te pakken.

Na overleg met de dierenarts geven we hem nu pijnstillers, extra vocht, warmte en antibiotica. Laten we hopen dat hij vannacht zich wat gaat herpakken.Ons meisje die ons allemaal shockeerde met haar uitpuilende " kurken" oog. Ze maakt het uitstekend, vandaag even een nieuwe foto aan jullie tonen.
 Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg