Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-11-2011
Groot kattenleed in Dendermonde, help ons!

 
Vloeren volledig onder de kattenontlasting, 10 cm hoog

Momenteel zitten er meer dan 50 katten in een leegstaand huis.
De omstandigheden waarin ze leven/gehuisvest zijn, zijn erbarmelijk en tarten alle verbeelding. Walging en onthutsing  wat daar werd gezien: één grote puinhoop (een stort) van vuil en duizenden kilo's vuile kattenbakvulling al dan niet in zakken. 
De poezen lopen los rond in de verschillende kamers of zitten in benches, zonder eten of drinken.  Overal liggen de uitwerpselen tientallen centimeters hoog en hangt er een doordringende ammionakgeur.

 

 

Een volledig uit de hand gelopen situatie waarin de katten de dupe zijn geworden. 
Hier woonde een zeer labiele en alleenstaande man (zonder familie).
Enkele jaren geleden had hij een 30-tal poezen, maar helaas is dit al opgelopen naar meer dan 50! De helft is oud en/of heeft medische problemen, een 7-tal aidspoezen en de rest zijn jongere poezen.
Gisterenmiddag heeft hij zich laten opnemen in de psychiatrie. De poezen hadden al 2 dagen geen eten meer gehad! Hij heeft de sleutel aan een kennis gegeven  en Lindsay staat er nu alleen voor.
Het OCMW Dendermonde is al heel lang op de hoogte van zijn toestand/leefomstandigheden alsook van het aantal poezen maar doen weinig of niets. 
De politie van Dendermonde: zij mogen blijkbaar niets doen omdat het niet om een persoon gaat.  Ze mogen naar eigen zeggen de woning zomaar niet binnen.  Dit moet gebeuren via een huiszoekingsbevel van de onderzoeksrechter.

    

Morgen wordt er uitspraak gedaan of de dieren vrijwillig worden afgestaan of dat zij in beslag worden genomen ( FOD).
Waar naartoe met 50 katten? De zieke dieren worden ingeslapen zei de dierenarts. Waarom?  De aidskatten maken dus bij voorbaat al geen kans op redding. Katten met niesziekte kunnen gewoon behandeld worden.

Vanavond zijn er vrijwilligers van ons ter plaatse gegaan ( toevallig hebben we twee vrijwilligers uit die regio, wij zijn nl een Limburgse organisatie!): het was echt meer dan afschuwelijk! De geur was niet te harden, de vloer lag 10 cm hoog met ontlasting, er is geen licht, met zaklampen is er eten gegeven aan de hongerige diertjes.
De kattenbakken zijn niet meer schoon te krijgen, alles is verhard en moet weggegooid worden. Het huis moet professioneel ontsmet worden door een bedrijf. Het enige wat nu gedaan kon worden was de dieren eten en drinken geven!
Lindsay staat er alleen voor, maar wij zullen dat NIET toelaten!

De katten moeten zsm een onderkomen gaan vinden elders, maar waar?
Onze vzw heeft aangeboden om actie te voeren om hen herplaatst te krijgen op korte termijn. Wij kunnen enkele aidskatten overnemen, ook hebben we vanavond al een doodzieke uitgemergelde kat meegenomen. Deze heeft dagen in een reismand gezeten zonder eten of drinken.


Pippa...


Verdere behandeling volgt.. ze is veilig nu


Red hen en laten we samen de handen ineens slaan en wie o wie kan er een deel overnemen? Andere asielen? Kattenorganisaties? Particulieren?
Er zijn 9 halfwasjes, ZEER tam, gezonde tamme volwassen katten, ook wat niesziekte katjes, enkele katten met fiv ( zij zitten apart), alle kleuren…en  een deel schuwe katten. Mensen help hen, zij verdienen meer dan dit…dit is echt een noodkreet

Bel of mail ons:
GSM  0495-285127
Mail: info@zwerfkat.com
 

28-11-2011
In Bree al 17 katten gevangen!

Het gaat erg hard in Bree. Nav een spoedmelding van drie doodzieke kittens op een bedrijventerrrein in Bree, is besloten daar de rest van de kittens te redden. Er is geen zwerfkattenbeleid in Bree, maar we vingen ook volwassen katten. Het zou doodzonde zijn hen vrij te laten, dus in samenwerking met vzw Felix is besloten dat we de volwassen katten naar hen mochten brengen ivm castratie en sterilisatie.
Maaaar u heeft het gelezen... Bree heeft geen sterilisatiebeleid, dus onze vzw zal alle operaties zelf gaan betalen.
Echter gaat de vangactie wel erg hard! We hebben 5 kittens gered en zij zijn in de opvang, maar de overige 12 katten die wij in de afgelopen paar weken hebben gevangen zijn te oud. Zij worden nu gecastreerd/gesteriliseerd en 10 daarvan gaan terug op de oude plek, de overige twee hebben we kunnen onderbrengen bij iemand die hen als buitenkatten zal houden.
U mag altijd ons altijd een extra financieel steuntje in de rug geven, want al deze operaties zijn kostbaar.. Alvast onze oprechte dank!

28-11-2011
RIP Jose

Een lieve dame, die wij helaas nooit persoonlijk hebben mogen leren kennen, heeft een mooi en sereen gebaar gemaakt naar onze vzw.
Jose was heel ernstig ziek, ze wist dat ze zou gaan sterven.  Ze had haar begrafenis al helemaal geregeld en wilde absoluut geen bloemen op haar begrafenis. Zonde van het geld, dit geld moest beter worden besteed.
Jose, een echte dierenvriendin, had een laatste wens: In plaats van bloemen kunnen de mensen tijdens haar begrafenis een donatie doen aan zwerfkat in nood.
Helaas is Jose nu gestorven... zo verdrietig. Deze week is de plechtigheid.
Wij wensen haar man Bert, familie en vrienden alle sterkte toe en wij? Wij zijn diep ontroerd dat Jose zelfs na haar dood aan de dieren denkt... ze heeft een gouden hart en wij danken haar oprecht voor haar vertrouwen in ons.

26-11-2011
Sla onze kleuters en pubers niet over!

Het verschijnsel doet zich voor, dat er bij de lange lijst van de te plaatsen poesjes onze allerkleinsten als warme broodjes een nieuw baasje vinden. Een poesje van 4 weken jong wordt heel snel gereserveerd en een warm tehuis is voor hun gegarandeerd.
De diertjes vanaf 4 maanden echter blijven het langst in de gastgezinnen. Zelfs de volwassen dieren worden vaak nog sneller geplaatst. Je moet je dan toch eens gaan afvragen, hoe dat komt.
 
Zou het in onze menselijke geaardheid kunnen liggen?
Willen wij niet allemaal duidelijkheid?
Niet grijs maar wit of zwart?
Zou deze voorkeur misschien ook onbewust voor de keus van een huisdier gelden? Het moet  klein of groot, maar niet er tussenin (zoals onze kleuters en pubers).
 
Vaak hoor ik mensen zeggen, doe mij maar een kitten, die kun je tenminste opvoeden zoals ik dat zelf wil!
Nou dat lukt dan meestal gedeeltelijk! Ieder pasgeboren kitten, heeft zijn  eigen uitgesproken karakter. Je kunt in het gedrag sturen, maar niet veranderen. In 1 nest kittens kunnen diverse karakters vertegenwoordigd zijn:
Je hebt:
De doorzetter: hoe ziek en hoe moeilijk het ook wordt, deze zal het redden.
De intelligente: kijkt de kat uit de boom, zal alles onthouden, doet je verbaasd staan.
De aanhankelijke: kruipt in je zak, spint de hele dag en kan niet zonder je.
De ondernemende: wil op stap, avonturen beleven, kan zich in de meest vreemde situaties begeven.
De ondergeschikte: laat zich domineren, vecht niet voor zijn plek, vindt alles goed, kan bij het kind in de poppenwagen.
De onafhankelijke: laat zich niet de wet voor schrijven, trekt zijn eigen plan en als u als baas in zijn leven past, is dat voor u mooi meegenomen.
 
Bij de keus van een kitten vanaf 4 weken wordt naar het uiterlijk gekeken. Schattig kopje, kleine oortjes, mooi kleurtje en dan die blauwe oogjes! Vraagt u als nieuw baasje dan naar het karakter?
Neemt u dat zwartje van 6 maanden, omdat er gezegd wordt dat dit poesje beter in uw situatie past, terwijl  dat schattig tijgertje van 6 weken  u zo vertederd  aankijkt?
Hoe ouder het kitten wordt, des te duidelijker wordt zijn karakter. Hoe vaak gebeurt het dat een kat in het asiel of op straat belandt, omdat deze niet op een flat te houden is, omdat hij steeds probeert te ontsnappen? Misschien toch de verkeerde karakterkeus gemaakt? Toch eigenlijk dat zwartje van 6 maanden moeten nemen, die wel rustig de flat geaccepteerd had?
 
Nu zijn er in ons “assortiment” veel kleuters en pubers. Vaak zijn hun karakters al duidelijk en kent het gastgezin van ieder dier zo zijn eigen “trekjes”. Zij kunnen aangeven of dit poesje beter in uw situatie zal passen en is de kleur, waarvan u dacht die niet zo mooi te vinden (een zwart poesje brengt echt GEEN ongeluk) dan toch niet zo van belang.
Onze kleuters en pubers zijn ook lieverdjes, het  kunnen niet allemaal schoonheden zijn, maar ze spinnen als de beste en ik garandeer u dat u ze na een week niet meer af wil geven, ook niet voor een super mooie met gouden haartjes!!
 
Poezengroetjes van het gastgezin met kleuters en pubers.

25-11-2011
In Maasmechelen een groot zwerfkattenprobleem


Arlin uit Maasmechelen

Het is dweilen met de kraan open in Maasmechelen.
De 1 na de andere melding komt uit deze regio.
In een wijk worden katjes vergiftigd, onze hulp kwam net te laat bij minstens twee kittens.
Een mammapoes had een nest geworpen, enkele maanden later liep alweer een nieuw nest van haar rond. Zo loopt er maar eentje rond en na enkele maanden al een stuk of tien.
Onze vzw had besloten het jongste nest ( 5 stuks) weg te vangen, maar een dag later lagen er al twee katjes dood op de stoep. We hebben er nu twee, het derde is spoorloos...
We kunnen ons hier zo boos om worden!
Vandaag hebben we drie kittens overgenomen van vzw Felix, zij werden gevangen in Maasmechelen.
Meldingen van grote populaties in Maasmechelen worden ingebeld. " Ze moeten weg!"
In een bepaalde straat zijn weer enkele tamme volwassen katten gedumpd. De wijk wordt afgebroken, waar kunnen zij terecht?
Bij vzw Felix is een hele lange wachtlijst om de katten in Maasmechelen te laten castreren en steriliseren. Maar liefst 16 plaatsen zijn er nog te doen!

De gemeente is ervan overtuigd dat alles onder controle is,er is geen zwerfkattenprobleem meer!  Hoe komt het dan dat wij elke dag een melding uit Maasmechelen krijgen en er maar liefst 16 aangemelde plekken nog te doen zijn?
Er worden katten gedumpd, vergiftigd en ga zo maar door.
Onze vzw (en vzw Felix) werkt hard in Maasmechelen.  
De subsidie gaat naar de hondenvanger van Maasmechelen. Prima dat hij subsidie krijgt, maar de pot zou misschien eerlijker verdeeld kunnen worden? Er bestaat namelijk een zwerfkattenprobleem in Maasmechelen en het noodasiel? Waar is deze? Nee beste burgemeester, dit is NIET voldoende meer, luister naar uw volk en maak werk van een onderkomen OOK voor de katten, niet enkel de honden.
Wat moet een dier nog meer doen om in uw aandacht te komen..

23-11-2011
Zwerfkat in Nood heeft nog niet gewonnen...!

Te vroeg gejuichd. Nog geen nummer 1. Dit lezen we trouwens per toeval op de Ethias website. Niemand is ingelicht.

Vanwege een technische storing bij de Ethias, werd de 5000 euro actie een dag te vroeg gestopt. Men geeft het nu een week verlenging, dus daar gaan we weer.. STEMMEN!

We staan 1, laat ons 1 blijven voor maar liefst 5000 euro! Klik op het logo!

 

U kunt ook sms-en: SMS Maasmechelen, gevolgd door een spatie en de code 2701 , te sturen naar 8955

22-11-2011
Gered en ze maken het goed

 

Twee kleine hummeltjes riepen al sinds gisteravond om hun mamma... er was geen mamma te zien. In het dorpje zijn forse werken aan de weg bezig en we vrezen dat de mamma door al die drama niet meer is teruggekomen.
De melder belde vanavond bij een vrijwilligster in Lauw aan en deze is meteen meegereden om te zien hoe de toestand was.
Ze waren nog altijd aan het schreeuwen, voelden koud aan en zijn ongeveer 2 /12 week oud.
Momenteel zijn ze lekker opgewarmd, drinken ze goed, maar het zijn " huilbaby's." Ze missen hun mamma heel erg, maar alles komt goed... Straks weer warm melkje en lekker slapen tussen de knuffels.
Jongens zo laat nog op het jaar jonge kittens!

21-11-2011
Spoedmelding niet goed afgelopen

Helaas is de poes vanmorgen aan haar verwondingen overleden. Ze had een trauma aan haar kopje, een klaplong en klapblaas. Het mocht niet zo zijn.. Maar er is gelukkig voor haar geknokt.

20-11-2011
Spoedmelding Lanaken

Vanavond kregen we een spoedoproep via de politie ( alarmnummer). Er zou een zwaar gewonde kat op straat liggen ergens bij een brug ( we kregen de gehele routebeschrijving). Helaas geen gegevens van de melder, niemand die zelf op het idee kwam het dier te gaan redden? Onmiddellijk hebben we onze dichtsbijzijnde vrijwilligster/gastgezin gebeld en zij sprong meteen met haar man in de auto.
Het was al donker, dus met een zaklamp werd gezocht en niets....geen dier te zien.
Ondertussen werden er nog twee vrijwilligster opgetrommeld om ter plaatse te gaan.
Ons gastgezin belde zelf naar de politie en wat bleek? Een plaatselijke dierenarts had de kat al opgehaald!
Fijn dat we zo goed op de hoogte werden gehouden door de politie zucht.
Maar ja, welke dierenarts? Met een stille hoop belden we naar onze vaste dierenarts. YES! Hij had de kat opgehaald, want " de dierenarts van dienst wilde niet rijden, ook nummer 2,3 en 4 hadden geen zin om uit te rukken". Toen onze arts tijdens zijn avondeten werd gebeld is hij onmiddellijk naar het dier gereden. En zo hoort dat ook, hart voor dieren!
De kat is zeer zwaar gewond en in diepe shock. Na eerste hulp, ligt het nu aan een infuus onder de warmtelamp. Het is de vraag of hij/zij het gaat redden, we gaan heel heel hard duimen! Zet em op...
Onze grote dank gaat uit naar Brecht, onze dierenarts. Jij gedroeg je als enige als echte dierenarts deze avond!

20-11-2011
Gefeliciteerd Zwerfkat in Nood!

Nummer 1 van de 26 buurtprojecten! Een dikke proficiat lieve mensen van Zwerfkat in Nood...Het Ethias project is gesloten. Een dikke chapeau naar jullie, jullie zijn de beste!
Raar maar waar: er kan niet meer gestemd worden!  Het is gesloten en de vzw? Is de winnaar, nummer 1!!
Er is enorme  blijdschap en ook het gevoel van erkenning dat Zwerfkat op de kaart staat.

|
Pietertje uit Maasmechelen, nergens anders opvang, melders kunnen bij niemand terecht

Helaas is er ook een jury mee gemoeid die ook stemmen zal geven, maar het publiek heeft voor Zwerfkat in Nood gekozen en deze GROTE eer hebben wij al.
Ik wil teveel mensen bedanken voor hun steun.
Lieve lieve lieve mensen allemaal, Zwerfkat in Nood heeft de eerste plaats behaald en dit allemaal dankzij U!
We hebben 25 andere buurtprojecten in Maasmechelen verslagen en dat zegt iets.
We krijgen zoveel noodoproepen in Maasmechelen en nergens anders kunnen zij terecht. Zwerfkat in Nood helpt. Zouden wij niet bestaan dan zou het probleem in Maasmechelen zichtbaar voelbaar zijn. Honderden katten per jaar stromen binnen uit Maasmechelen en we willen ook graag een noodasiel starten in deze regio.
Nu enkel de jury nog de ogen laten openen dat het niet voor niets is dat wij eerste zijn geworden. Dit zegt iets en de zwerfkatten in Maasmechelen hebben ons meer dan ooit nodig. Dank je wel allemaal!!

19-11-2011
Stemmen kan t/m morgen!

Help ons aan de eerste plaats voor 5000 euro! Stem hier

SMS kan ook: SMS Maasmechelen, gevolgd door een spatie en de code 2701 , te sturen naar 8955

Kleine moeite, grote consequentie!!

17-11-2011
Wat een verschil!

Onze zieke kitten Pom uit Bree, we zijn een weekje later....

Binnenkomst

 

 

1 week later


 

17-11-2011
Melding Maasmechelen:GEEN kattenbeleid

Verschillende meldingen uit Maasmechelen alweer.

Eentje uitgelicht: een kitten werd gevonden in een garage te Maasmechelen. De buren hebben hem opgepakt, maar zitten zelf al met 18 katjes !


Nu in onze opvang: Pietertje 

16-11-2011
Bree actie!

We zijn volle bak bezig met de vangactie in Bree ( zie actueel 10 en 11 november).
Op een stuk groen, op een bedrijventerrein, lopen zwerfkatten/kittens rond die aan hun lot zijn overgelaten. Bree heeft geen sterilisatiebeleid en geen interesse om het probleem aan te pakken!!
We hoorden via de omliggende bedrijven dat het zwerfkattenprobleem zich al jaren afspeelt op hun terrein en er vele sterftes zijn bij deze katten. Het is een hele trieste bedoeling en men wist nooit bij wie men kon aankloppen.
U moet weten dat Bree niet naast onze deur ligt en we vele kilometers moeten afleggen om de dieren aldaar te helpen.We hebben gisteren twee nieuwe kittens daar weg kunnen vangen plus 1 volwassen poes. In samenwerking met vzw Felix mogen we de volwassen katten bij hen brengen waar ze vervolgens worden gecastreerd/gesteriliseerd ( onze vzw wil de financiele kost zelf dragen). Dank aan onze collega's voor deze hulp!
De mammapoes van het allereerste nestje was dood gevonden. We hebben rattengif potjes gevonden ( bedoelt voor de ratten), maar ja.. als een kat een muis oid vangt dan is het bingo.
 

Nog enkele kittens te gaan, wij zullen doorgaan tot wij hen veilig kunnen onderbrengen!
 

14-11-2011
Hartverwarmend!

Hele lieve donateurs hebben een kerstactie voor ons op touw gezet. Allemaal op eigen initiatief wat echt zo ontroerend is!
Op de foto ziet u twee kerstmuzikanten: zij spelen op kerstmarkten en collecteren voor onze zwerfdiertjes. Alles gaat integraal naar de vzw. Dank jullie wel lieve mensen!!

 
 

14-11-2011
5000 euro te winnen!

Al twee weken staan we bijna non stop op de eerste plaats. Soms op de tweede plaats voor enkele uren, maar meestal op nummer 1 ( tot nu toe).
Helaas is het een nek aan nek race met nummer twee en is uw stem enorm belangrijk!

Onze vzw krijgt haar meeste meldingen uit Maasmechelen. Hier staat geen enkele subsidie tegenover vanuit de gemeente, ook al doet de politie en doen de bewoners van Maasmechelen beroep op ons.
Dierenasiel Maasmechelen heeft haar deuren in januari 2011 gesloten en deze zomer was dit goed merkbaar bij ons. De zwerfkatten kunnen nergens terecht, omdat de gemeente geen asielplan heeft.
Wij betalen alles via donaties, en onze uitgaves dit jaar tot nu toe? Maar liefst 69.000 euro!  Al deze uitgaves moeten wij binnenkrijgen via donaties.
Nu we tijdelijk op nummer 1 staan bij Ethias Maasmechelen in de hoop 5000 euro te mogen winnen, zal dit een echte hart onder de riem zijn voor ons.
Wij staan 24 uur per dag klaar voor de zwerfkatten van Maasmechelen, waar kunnen zij nog terecht?

Stem op ons en laat Maasmechelen voelen dat VZW Zwerfkat in Nood er staat en beloond mag worden voor haar harde werk.
Stem voor de dieren!

http://www.ethiasbuurtfiksers.be/Project/Maasmechelen/2701 

13-11-2011
Niieuwe bewoner Buddy Kat

Deejay is onze nieuwe bewoner in Buddy Kat. Hij komt helemaal uit Kortrijk de lieve schat.
Toen we hem in de ogen keken viel het ons meteen op dat dit zijn visitekaartje ging worden. Prachtige mooie heldere groene ogen die je recht aankijken.

Vanaf de eerste minuut voelde hij zich al thuis in Buddy Kat: op verkenning, alle hoekjes inspecteren om dan vervolgens lekker uitgerekt op de mat te gaan liggen kronkelen van tevredenheid.

Welkom lieve jongen!  

13-11-2011
Dag Pablo

Onze kleine vechter is abrupt gestorven vanavond.. ( zie wat maken we mee 10-11, katje op de foto).
Hij kreeg een krampaanval en het is vrijwel zeker dat hij gestorven is aan een hersenvliesontsteking.
Slaap zacht kleintje, in herinnering link zijn afscheid.

12-11-2011
De loterij is gesloten

Onze winnaars zijn bekend, zij hebben ondertussen een email gekregen.
Het zijn twee winnaars geworden. Heeft u geen email ontvangen? Helaas... maar enorm bedankt voor uw steun. Doe volgend jaar gewoon weer mee, wie weet!
Gefeliciteerd winnaars! 

11-11-2011
Update spoedmelding Bree

Gisternacht zijn er geen kittens gevonden.

Vandaag zijn er maar liefst 7 vrijwilligers gaan zoeken!  Er was een gat in het hek en daar zijn twee vrijwilligers doorheen gekropen.
Zij hebben meerdere kittens gezien die zich niet lieten pakken ( niet verzwakt dus!). Dit weekend wordt er eten neergezet en as maandag willen we een vangkooi op het terrein plaatsen.Het zwakste kittentje van gister heeft een hele hele zware nacht gehad met veel krampen, trekkingen met de poten, kortademig en zwakheid. We zijn samen toch de nacht doorgekomen, hij kalmeerde enkel onder de trui in het donker ( gastgezin en kittentje hebben niet geslapen), hij heeft medicijnen gekregen en onderhuids vocht gekregen. Vermoeden: hersenvliesontsteking.
Hij waggelt vandaag nog, is erg zwak, maar een stuk beter dan gisteravond/nacht!! Ongelofelijk dat dit diertje de nacht is doorgekomen, nog steeds niet te vatten..Op deze foto zien jullie zijn broertje, die vreselijk mager is en zijn dikke haardos zijn geraamte enkel verdoezeld. We knokken weer verder!

11-11-2011
Update verdrietige melding

Terwijl ons zwakste katje vecht voor zijn/haar leven, zijn er deze nacht (1.00 uur) twee collega's in de autos gesprongen om naar Bree te rijden... op zoek naar het 4e kittentje.
Onbegonnen werk? Misschien. Maar machteloosheid is nog veel erger.
Tom, met een energie voor tien en " ik wil die kitten vinden"  sprong zojuist in de auto, en onze Marina, die met eten, kruikje en vangkooi een uur gaat rijden om mee te helpen een leventje te redden.
Dat is teamwork, dat is vzw, dat is waar onze liefde om draait: het redden van een leventje.
Zet em op Tom en Marina!

10-11-2011
Verdrietige melding

In Bree kregen we een spoedmelding waar we niet blij mee waren. Op het terrein waar rijlessen/rijexamens werden afgelegd werden 4 doodzieke kittens gesignaleerd. De zwakste kitten had de meldster zelf in de doos gelegd, de tweede zieke is er zelf ingekropen. De derde kitten is later nog opgedoken, maar de vierde is niet meer gezien....
Op ons aandringen is het doosje met inhoud mee naar binnen genomen, anders bleven ze buiten liggen. Niemand kon ze brengen, dus hebben we ze zelf opgehaald.
Maar nu komt het meest schrijnende... de vierde: leeft het nog? zo ja.. niemand kan dit diertje redden omdat het terrein nu is afgesloten!!  Het is verlengd weekend, dus drie lange dagen zal het terrein niet bereikbaar zijn. Dit is gruwelijk! We willen er geen voorstelling van maken..
Iets verderop is er een volwassen poes aangetroffen, zij was gestorven. Mamma?

Onmiddellijk is onze veldwerkster langs de dierenarts gegaan. Ze waren alle drie uitgedroogd, maar het derde kittentje ( zie foto) is er heel erg aan toe. We weten niet of het zal blijven leven, maar we gaan enorm hard ons best doen.

Ze zijn brood, brood mager en zo verzwakt. Verder hebben ze ook nog de niesziekte te pakken. Dit nest is heel zorgwekkend. Het zwakste katje ligt nu bij ons in de couveuse en heeft al twee maagsondevoedingen gekregen.
De overige twee kleintjes liggen nu bij te komen op een snuggle safe ( warmteplaat) en hebben al een beetje aansterkende voeding gekregen.
Zet em op lieve schatjes...
 

08-11-2011
Zo tevree

Onze baby's doen het goed!

 

08-11-2011
Eenlingetjes

De meldingen worden kalmer. Dat mag ook wel in november!

In Maasmechelen werd er een kittentje gevonden in een tuin. Maus bleek van niemand te zijn, terwijl hij zo ontzettend sociaal en lief is. Hij ronkt de hele dag en huppelt  voortdurend achter je aan in de hoop weer veilig in je armen te mogen belanden.

In Mal werd er onder een regenton een kittentje gevonden. Dit meisje is nu binnen.

In Paal liep een heel klein kittentje moederziel alleen te schreeuwen. Ze was een beetje ziekjes en werd daarom opgepakt en bij ons gebracht. Finn is een beetje mager, maar ze gaat haar schade snel inhalen. Ook Finn is enorm aanhankelijk en een heel ondernemend dametje aan het worden.

In Heers werd een schildpadpoesje in het bos gevonden. Wat  doet een super aanhankelijk poesje in het bos?

 

06-11-2011
Teamuitstapje

Toch even kort vertellen! Om onze teamspirit hoog in het vaandel te houden, is het van belang om af en toe samen eens wat leuks te ondernemen, goed voor de samenwerking!
Vandaag hebben we een speurtocht gehad in een diervriendelijke dierentuin te Kerkrade: Het GAIA park. Normaal staan we met 1 neus naar dezelfde richting, maar nu was het toch echt wedijveren om de eerste plaats! Op de foto ziet u een deel van ons team.

04-11-2011
Ludieke dierenknuffelactie!Voor een ludieke actie zijn wij op zoek naar dierenknuffels. Liefst niet te groot (niet groter dan 25 cm). Wat deze actie precies gaat inhouden kunnen we jullie nog niet vertellen.
Maar, het heeft wel te maken met ons nog op te zetten noodasiel in de regio Maasmechelen!
Begin januari 2012 gaan we jullie een cryptische omschrijving geven waar je ons met de knuffels kunt vinden.
Uw knuffels aanbieden kan via mail op: dierenasiel@zwerfkat.com

03-11-2011
Senseo punten tot eind december!

Help nog eventjes mee met sparen! Met de Senseo-punten kunnen wij sparen voor Aveve-cadeaubonnen. Hier kunnen wij weer allerlei spulletjes van kopen voor onze opvangertjes. Voor U een lekker kopje koffie, voor onze dieren een lekker blikje voer, een nieuwe mand of nieuwe speeltjes! De actie loopt eind december ten einde, dus stuurt u ons uw laatste puntjes nog op? Klik op de banner! Indien het niet lukt, mail ons gewoon uw code door en  dan doen wij de rest:-)

03-11-2011
Vacature gastgezinbegeleider!

Gastgezinbegeleiders zijn enorm belangrijk, omdat zij de gastgezinnen begeleiden, ook medisch gezien goed ondersteunen. Zij zorgen voor de updates en foto´s voor onze website. Dit zorgt voor meer plaatsingen. Gastgezinbegeleiders zorgen tevens voor minder sterftes, hoe raar het ook klinkt. Dit is goud waard!
Ervaring op het medische vlak is niet noodzakelijk, al is het natuurlijk wel een voordeel. Binnen onze VZW ligt ontzettend veel kennis opgeslagen over het opvangen van katten; je kunt altijd op iedereen terugvallen. Je moet dan natuurlijk wel bereid zijn om te leren!

Gastgezinbegeleiders halen ook nieuwe gastgezinnen binnen. Zij voeren intakes met nieuwe gastgezinnen uit. Belangrijk hierbij is een goed inschattingsvermogen en mensenkennis.

Contact met gastgezinnen gebeurt meestal via de moderne communicatiemedia; we maken veel gebruik van e-mail en MSN. Daarnaast bouw je vaak ook een persoonlijke band op met je gastgezinnen.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje naar gastgezin5@zwerfkat.com

03-11-2011
Nestje Maasmechelen doet het goed

Het was even bang afwachten of mam haar babys wel echt zou accepteren, want het is eventjes misgegaan.
Maar het gaat goed met de kattenfamilie, kijk en geniet!

  

 
 

01-11-2011
Stem op ons, we gaan voor 5000 euro!

Zwerfkat in Nood kan maar liefst 5000 euro winnen... mits we de meeste stemmen halen!!
Stem massaal op ons via deze link:

http://www.ethiasbuurtfiksers.be/Ranking/Maasmechelen

Verspreid de boodschap op facebook, hyves, via email of forum. Spreek vrienden, familie, kennissen aan, het is nu of nooit.

Stem op ons vóór 21 november as! We gaan Maasmechelen eens laten zien dat Zwerfkat in Nood nog altijd op de kaart staat en wij echte 'buurtfiksers' zijn!!
Sinds het dierenasiel Maasmechelen is gesloten worden wij dagelijks gebeld met zwerfkattenproblemen in Maasmechelen en wij hopen deze altijd op een juiste manier aan te pakken. Ook willen wij een noodasiel oprichten in Maasmechelen.

Kunnen wij op uw steun rekenen? Enorm bedankt!

U kunt ook een smsje sturen naar 8955*  met als tekst: Maasmechelen, gevolgd door een spatie en de persoonlijke code 2701

Teller: we staan momenteel op de eerste plaats!!

01-11-2011
Kat zoekt Boer

In Neerpelt, op het terrein van een rusthuis, werden jarenlang zwerfkatten gevoerd, maar ze zijn ook “ geholpen.” Er was nooit een probleem tot nu…

We zijn gewend dat elke zwerfkat de zwarte piet toebedeeld krijgt zoals ook nu, we accepteren de gevolgen wat niet wil zeggen dat wij onze mening hier niet over hebben.
Op het bewuste terrein zou een rattenplaag heersen en dit komt allemaal door enkele zwerfkatten. Zij mogen niet meer gevoerd worden anders krijgen wij de rekening gepresenteerd. De Vzw staat nu geregistreerd bij de politie.

Goed, we zullen incasseren MITS de actie diervriendelijk verloopt. Zo niet, dan komen wij ook met onze info naar buiten. We zullen ons inhouden, want waar alles nu om draait: de overgebleven katten. Waar kunnen zij terecht!

Ze krijgen geen eten meer. Katten die jarenlang afhankelijk waren van de zorg van mensen, mogen het nu zelf uitzoeken.

Wij zijn met zeer ernstige spoed op zoek naar boerderijen/plaatsen waar een schuwe kat (zonder hoge verwachtingen!) gecastreerd/gesteriliseerd, hun leven mogen slijten.

Kat zoekt Boer, zij gaan samen hand in hand. Zij helpen u met uw muizenoverlast, u bezorgd hen een veilige haven waar de dood niet dreigt.


Hij is nu veilig

Hij is al geangenDe zwerfkatten van Rusthuis Neerpelt hangt de dood boven het hoofd. Het gesprek met onze diervriendelijke politieagent op 27 oktober heeft ons doen beseffen dat het leven van hen allerminst veilig te noemen is.

Adopteer één van deze in de steek gelaten katten, u redt letterlijk een leventje en u bent van uw muizenplaag af. Meer info? info@zwerfkat.com Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg