Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

26-06-2009
Onze financien

Tot nu toe draaien we verlies...gelukkig hebben we startkapitaal en blijven we in de plus staan, maar wel heel stuk minder. Ook wij voelen de recessie. Minder steun en de onkosten blijven even hoog.............hopelijk redden we ons dit jaar.

Dit hebben we gekregen en uitgegeven:  januari t/m juni 2009 , op een half jaar tijd!

INKOMSTEN TOTAAL 2009 € 19.872,04  
------------------------------------------------------  
UITGAVEN     TOTAAL 2009 € 27.171,25  


26-06-2009
Kattenkrabbeltjes

Enkele sterftes de laatste dagen vanwege een hardnekkig virus..... wat een verdriet en pijn. Ons gastgezin Ilse knokt nog hard voor twee kittens, laat ze het redden alsjeblieft......elke dag op en neer naar de dierenarts, aparte voeding, speciale spuitjes noem maar op, er wordt heel hard gevochten...

Een klein moederloos poesje werd in Opgrimbie gevonden, helemaal in haar uppie. Nu is ze veilig in ons opvanggezin.

Ondertussen werken we hard om onze voedselinzameling in dierenwinkel Tom en Co te Lanaken tot een succes te maken.

Dit weekend is de opendeurdag Buddy Kat! Ankje Buckinx, onze meter komt ook. We hopen dat het weer droog blijft en al onze lieve aidskatjes eens goed in the picture komen!

Het gaat heel langzaam, stapje voor stapje een beetje beter met onze wobbly kittens, zie verhaaltje op 21 juni:
Vier kittens die omvallen tijdens het lopen, maar nog alle vreugde van het leven voelen: zij krijgen nu fysiotherapie, speciale vitamines en mineralen. U weet dat wij alles zullen ondernemen voor deze lieverdjes.

Onze opvangster Gipsy gaat binnenkort een bijzondere operatie krijgen. Ze had een kogel in haar kopje en via haar gehemelte is de kogel verwijderd. Helaas heeft ze al 4 operaties moeten ondergaan, omdat haar gehemelte niet toegroeide. Deze aankomende operatie zal haar laatste zijn, en deze zal ook spectaculair zijn met allerlei nieuwe foefjes! Dit gaat haar laatste kans worden... hier zullen we een speciale actie voor gaan opstarten om het financieel te bolwerken.

In Houthalen lagen drie kittens te piepen bij hun gestorven mamma... op een veld... Het tafereel was schrijnend! Ze zijn wat ziekjes momenteel , maar dat komt goed, ze zijn nu veilig bij onze opvangmamma.

Spoedmelding uit Riemst: we werden gebeld door de milieudienst van de gemeente. Er zou een aangereden katje zijn gevonden die zijn achterpoten niet meer kon bewegen. Snelle actie en we hebben het dier bij onze dierenarts Brecht gebracht.  Het zag er slecht uit: beide achterpoten verlamd, de blaas en rectum OOK verlamd zucht....
We gaven het toch nog 12 uur de tijd, misschien reageerde ze op de medicaties. Er zijn vanmorgen fotos genomen en het vreselijke nieuws kwam: ze had op sacraal vlak een breuk, daar waar de grote zenuwen samenkomen, die was voor altijd kapot.
Zo jong nog, ten dode opgeschreven: met grote pijn lieten we hem gaan. Het raakt ons vreselijk als we een dier niet kunnen helpen, dit dier had bijv nog een heel leven voor de boeg! WAAROM


24-06-2009
Nikki zoekt met spoed een nieuw plekje!

We zoeken dringend een nieuw huis voor Nikki!Nikki's baasje heeft een baan aangeboden gekregen bij een wildlife centrum in Afrika. Een kans die zij moet grijpen. Helaas is het daar voor de volledig blinde Nikki geen veilige omgeving. Daarom hopen we via deze weg een nieuw baasje te vinden voor haar.
Nikki is een erg sociale poes die als grote hobby spelen spelen spelen heeft. Eten is ook goed en slapen hoort er ook wel bij, maar dat laatste het liefst zo weinig mogelijk want dat beschouwt ze als puur tijdsverlies. Nikki is een schattig deugnietje, ze achtervolgt je overal, wil je overal mee "helpen".
Nikki is een zeer drukke, energieke poes en moet naar een huisje waar al andere energieke katten aanwezig zijn.

Durf jij het aan met Nikki? Bel dan snel met bemiddeling! 

21-06-2009
Noodstop

Beste mensen,

Inmiddels hebben wij 134 katten, 9 konijnen + nog een onbekend aantal babykonijntjes en 2 honden in onze opvang. Meer dan 150 dieren, hiermee evenaren we al zeer vroeg in het jaar het recordaantal van 151 dieren in de zomer van 2007.

Helaas is dit ook het moment dat we de noodstop moeten afkondigen. We hebben geen plek meer, bijna al onze gastgezinnen zitten vol... Onze meldingsgsm wordt niet meer opgenomen, voor noodgevallen kunt u nog inspreken... We kunnen op dit moment nog enkel ruimte creeeren voor de katjes die het allerdringendst hulp nodig hebben.

Om meer katjes te kunnen helpen, hebben we vooral meer plaatsingen nodig. Elk geplaatst katje betekent een ander gered kattenleventje. Daarnaast zijn we ook voortdurend op zoek naar gastgezinnen, zeker nu. Kijk snel bij Baasje Gezocht, wie weet staat het katje van uw dromen ertussen. Wie weet heeft u interesse om gastgezin te worden. Mail dan snel naar gastgezin5@zwerfkat.com voor meer informatie.17-06-2009
Bezoek uit Polen

We hadden het nooit verwacht, nooit gedacht.
Er kwam een spoedmelding uit Bree: een bedrijf wat conservenvoeding transporteert  vanuit Polen....
Ze deden de vrachtwagen open om uit te laden en daar zagen ze pardoes onze verstekelingen: Twee kleine poesjes die schreeuwden om honger! Twee kleine ukken die helemaal vanuit Polen naar Belgie werden vervoerd, arme diertjes. Moederloos, amper 3 weekjes oud, zij weten niet wat vast eten is, ze hadden mamma nodig, haar melk.
Gelukkig is er meteen ingegrepen en zijn ze nu veilig bij onze opvangmamma: ze zijn erg verzwakt door de reis....
11-06-2009
141 dieren in de opvang

Het is bijna zover.....de noodstop.....
Het gaat zo hard momenteel, de telefoon staat niet stil.
We krijgen wekelijks telefoon van dierenasiel Genk en dierenasiel Maasmechelen met de dringende vraag om hulp. Het betreft dan hele jonge kittens of gehandicapte kittens.
Tot nu toe hebben we in 4 weken tijd 23 kittens overgenomen van asiel Maasmechelen en 17 kittens van dierenasiel Genk.
U begrijpt hoe nijpend de situatie nu bij ons wordt, want we barsten weer eens uit onze voegen.


1 van de gehandicapte katjes uit dierenasiel Genk

Gisteren kregen we een spoedvraag vanuit dierenasiel Genk: 4 kittens die niet goed kunnen lopen en om de paar stapjes omvallen....ze noemen dit cerebellaire ataxi ( aantasting kleine hersentjes)
We schrokken eerst heel erg, want ze hebben het heel ernstig. Anderzijds zien we dat ze vrolijk zijn en met elkaar spelen en goed eten. We gaan ze intensief verzorgen.
Vandaag  kregen we een spoedmelding uit dierenasiel Maasmechelen: een doosje met 4 ieniemieniekatjes voor de deur gezet. Deze zijn nu bij ons binnen en krijgen het flesje van onze opvangmamma.
Drie kittens kwamen vandaag binnen uit Kotem, ze werden gevonden langs een grote baan.
Een zielige melding uit Bilzen.... we hebben alvast de mammapoes en drie kittens binnengehaald.
De eigenaar had twee hele lieve katten: poes en kater, heel aanhankelijk. Maar hij ging verhuizen en liet deze lieverds achter......
De buren maakten zich zorgen en ze werden her en der wat bijgevoederd.
Een buurvrouw telefoneerde naar de eigenaar met de opmerking: " Ben jij niet iets vergeten?"
HIj antwoordde hier laconiek op: " Nee hoor, ik mocht geen katten hebben op mijn nieuwe appartement" !!
Je zou hem toch een draai om zijn oren geven.....
Hij zei dat zijn dieren geholpen waren , maar daar klopte niets van! Mamma had in de vies stinkende kelder een nestje geworpen en de kittens zijn nu ondertussen 6 weken oud.
We besloten een kijkje te nemen en we hebben 3 van de 4 kittens kunnen bemachtigen. Maar ja, die arme pappa en mamma he, das zo verdrietig. Ze zijn heel lief, tam en ze houden zielsveel van elkaar ( knuffelen altijd saampjes). Allee dan, die mogen ook mee. Tot nu toe hebben we drie kittens, mams en paps, laatste kitten volgt nog.
Hoe lang we dit nog kunnen volhouden is de vraag, want het is pas 11 juni en nu al 141 dieren..................bij baasje gezocht ziet u maar 95 dieren, maar alle katjes onder de 4 weken hebben hun rust nodig en mogen pas bezoek ontvangen als ze 4 weekjes oud zijn. Ook komen alle nieuwkomers pas na 2 dagen op onze website, omdat we hen eerst even willen leren kennen.

Weet u wat helpt? Goede adopties! Want 1 kitten geplaatst? Is weer 1 kitten gered wat buiten wacht op een plekje binnen onze huiselijke opvanggezinnen.....help ons, verspreid  posters voor ons, hang deze overal op. http://www.zwerfkat.com/index.php?DocID=90
Helpt u mee? U kunt hierdoor letterlijk het leven van een katje redden.

11-06-2009
We hebben een keurmerk!

Amai! VZW Zwerfkat in Nood II heeft een officieel keurmerk te pakken! We moesten voldoen aan verschillende eisen waar we in 1x meteen doorheen zijn gekomen!
De belangrijkste eis is dat we als organisatie eerlijk met je centjes omgaan en we kunnen aantonen dat al het geld aan de dieren wordt besteed.  Dit keurmerk zegt tevens dat je een transparante organisatie bent.

Een stuk tekst  van Keurmerk Goed Besteed:

Komt mijn gift wel goed terecht?
Dan vraagt u zich vast wel eens af of dat goede doel dat u financieel steunt met uw gift te vertrouwen is of wat die organisatie nu eigenlijk doet. Wanneer een goed doel het Keurmerk Goed Besteed heeft, kunt u er van op aan dat er toezicht plaats vindt op de genoemde organisatie. Dan weet u dat er controles zijn op het bestuur, beleid, bestedingen, fondsenwerving en verslaglegging van het bewuste goede doel.

Keurmerk Goed Besteed heeft met zorgvuldigheid de criteria voor de beoordeling samengesteld en wil bijdragen aan een bredere transparantie van de diverse Goede Doelen.
Een keurmerk zonder extra franje en niet relevante zaken. Met name om de kleinere organisaties de mogelijkheid te bieden om een keurmerk aan te vragen.

05-06-2009
Lena is mama geworden!

Eén van onze konijntjes, Lena, is 25 mei mama geworden van 4 prachtige konijnenukkies. Mams en kroost krijgen nu eerst nog de broodnodige rust, maar zullen over enkele weken te adopteren zijn.

05-06-2009
GSM-drager gezocht!

We zijn met spoed op zoek naar een nieuwe gsm-drager!

GSM drager
Wat doet een GSM drager? Eigenlijk zegt het woord het al: zij neemt de meldingen aan. De GSM wordt in diensten gedraaid. In de winterperiode draait ieder 2 weken dienst en dan wordt er gerouleerd. In de zomer draait iedereen 1 week.
De GSM drager houdt bij wanneer er gastgezinnen weer vrij zijn, wanneer gastgezinnen niet beschikbaar zijn,  of de melding afgewerkt is, de geslachten, kleuren, leeftijden van het aangenomen nest, wanneer katjes zijn geplaatst, kortom: elke verandering wat betreft de gastgezinnen en info over de katjes.
De GSM drager neemt meldingen aan, zoekt oplossingen, en delegeert ook meldingen naar andere vrijwilligers.
• De GSM staat UIT wanneer de drager werkt. De GSM wordt altijd afgeluisterd tijdens pauzes. Is het een spoedmelding, dan belt zij iemand van de vrijwilligers, is het geen spoed, dan wordt de melding opgepakt wanneer de GSM drager thuis is. 
Kortom: De GSM drager heeft altijd het eerste contact met een melder en lost in overleg het probleem op.

Welke eisen stellen wij aan een GSM drager?
Een nuchtere kijk, relativeringsvermogen, in België wonend of in ieder geval belgisch bereik thuis, doorzettingsvermogen, enige ervaring met katten, stressbestendig, niet snel in paniek raken en kunnen regelen. Daarnaast leer je in de praktijk erg veel, dus het is ook een kwestie van WILLEN leren. 

Heb je interesse in deze functie?
Neem dan snel contact op met info@zwerfkat.com!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg