Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

27-02-2009
Reisverslag Libanon


Vooraf


Hoe kwamen we in contact met Libanon…we kregen van een onbekende het volgende hyves-berichtje doorgestuurd:

Noodoproep katten GRAAG DOOR STUREN
85 katten in Libanon zoeken met spoed onderkomen ze zijn bang voor de bombardementen en de katten daar maken geen enkele kansen.
Hier een link met de 85 katten als je op hun foto gaat staan dan krijg je een beschrijving:
http://www.animalslebanon.org/AnimalsForAdoption.aspx
Er moeten 5 katten gereserveerd zijn mogen ze hierheen vliegen,
De vlucht staat gepland over 10 dagen en er moeten nog 4 katten geadopteerd worden....
Onmogelijk? Niet als 1 van jullie of jullie kennissen nog een katje wil adopteren.

Ook niet onbelangrijk, de kosten: De kosten zijn125 euro dit puur de vlucht kosten de vrijwilligers daar betalen de medische kosten. Ze zijn gechipt geënt en gesteriliseerd.

Onze nieuwsgierigheid werd gewekt. We krijgen geregeld oproepjes van buitenaf om katten over te nemen, maar dit berichtje sprong er toch wel uit. We besloten gewoon eens te spieken op de Libanon site, goh… wat een hoop lieve katjes!!
Mmm… Het is nog rustig in onze VZW, we kunnen er best 5 overnemen, maar is de situatie nog steeds zo, of was het een verouderd hyves-berichtje.
We besloten rechtstreeks te mailen met de mensen uit Libanon...

LEES VERDER!


26-02-2009
Tiffani na 3 dagen


Kijk eens naar onze gekke Tiffani... Van een jonge hond die het grootste deel van haar leven bij gebrek aan een betere plek in een kooi zat opgesloten waarin ze niet eens goed kon rechtstaan, naar een heerlijke vrolijke pup die eindelijk haar speelsheid en ondeugd kwijt kan. Ze leert zo graag, ze is al helemaal gewend, ze gaat zo graag naar buiten. Ze maakt ruzie met Tess, een van de honden van het opvanggezin, maar speelt er net zo lief mee en ploft er vrolijk naast in een mand. Is dat nou niet fantastisch?

Van deze foto's word je toch warm van binnen? Dan kunnen de critici zeggen: "we hebben hier genoeg dieren, een paar dieren uit Libanon halen is een druppel op een gloeiende plaat, daar verander je de wereld niet mee". Wij zeggen: "Je verandert misschien niet de hele wereld, maar wél de hele wereld van dat dier!"
En vertel het nog maar niet verder, maar er is misschien al iemand geinteresseerd in Tiffani...

Ook met meeste katten gaat het goed. Sommigen zijn nog steeds wat overdonderd van hun avontuur van enkele dagen geleden, maar de meesten zijn aardig nieuwsgierig en al heerlijke sociale knuffelbollen bij hun gastgezinnen. Gina, de schuwste van ze allemaal? Die spint inmiddels de sterren van de hemel als ze geaaid wordt...

22-02-2009
Terug uit Beiroet


Animals Libanon
heet de plaatselijke organisatie: zij vecht tegen elk onrecht van dierenleed in Libanon.

Daniella, Marjolein en ik ( Sabine) namen een uitdagend avontuur aan: een reddingsactie van maar liefst 10 zwerfkatten uit Beiroet, voor een betere toekomst in onze VZW en tot slot voor het uiteindelijke gouden mandje….
Op 18 februari kwamen we om half twee ‘s nachts aan op de luchthaven in Beiroet. We hadden geen idee, we waren enkel vol spanning en dachten aan de dieren.

We hebben 4 dagen met de dierenvrienden uit Libanon doorgebracht ( uitgebreid verslag volgt later) .
Vier dagen lang hebben we hen gevolgd en gezien hoe hard er gewerkt aan een betere wereld voor alle dieren in Libanon, inclusief de plaatselijke dierentuin.
Wij moesten ons echter  richten op de katten, maar ons hart werd geraakt door Tiffany…. Een lieve jonge hond.Tiffany is amper 10 maanden oud, en werd als pup bij de dierenarts binnengebracht, niemand wilde haar….   Ze moest 8 maanden in een kooi leven waar ze amper kon rechtstaan: uitgelaten werd ze niet,  ze kende geen gras, geen boom, geen vleugje wind. Ze brak ons hart…..haar start was zo dramatisch, we konden haar niet achterlaten. Zij moest mee, en ze kwam mee….
We keken in de ogen van twee lieve jonge katten: amper 8 maanden oud, en als kitten binnengebracht. Zij leven al 8 maanden in een klein kooitje, zij weten niet wat “thuis” is, zij weten niet wat het is om gek te dollen, om te rennen…..  Tranen vloeiden, we konden hen niet meenemen. Ons hart brak, waarom, waarom al dit dierenleed…..we konden maar 10 katten meenemen, met tranen lieten we hen achter…. Help hen alsjeblieft….help hen, alsjeblieft.

De organisatie had 10 katten voor ons uitgezocht, de katten die al zo lang in de opvang verbleven en geen enkele kans op plaatsing maakten. Ze waren overgeleverd aan de mensen van het buitenland: “wie neemt mij mee.”  In Libanon is er nl amper tot geen enkele interesse in hen.

Na een lange slepende reis in de nachtelijke uren, zijn we eindelijk op ons eindpunt aangekomen…(16 uur later)
Alle 10 katten en onze hond Tiffany zitten nu veilig onderdak bij onze opvanggezinnen…..

    

 


16-02-2009
Een nieuw zorgenkindje onder onze hoede...
Dit mooie maar veel te magere manneke werd door een buurvrouw van een van onze gastgezinnen gevonden. Hij is erg ziek en vreselijk verzwakt en toen hij gevonden werd kon hij zich niet eens meer oprichten, laat staan lopen... De buurvrouw vroeg om hulp van ons gastgezin en ze zijn samen meteen met hem naar de dierenarts gegaan. Hij is uitgedroogd, zat onder de vlooien en had zoveel oormijt dat hij zijn kopje er helemaal scheef van hield... Hij was zo zwak dat hij alleen maar kon liggen en zelfs zijn plas gewoon liet lopen waar hij lag, het arme knulletje.

Maar, het is ook een vechtertje! Na een nachtje kon hij alweer heel wankel lopen en is hij zelfs al op de kattenbak gegaan, al was hij vervolgens te zwak om er zelf weer af te komen. Hij gaat snel weer naar de dierenarts voor verdere onderzoeken, maar geen zorgen hoor ventje, we gaan jou er helemaal bovenop helpen!

16-02-2009
Enveloppes & postzegels

Een organisatie als de onze heeft heel wat post te versturen. We proberen dit zoveel mogelijk te doen met donaties van enveloppes en postzegels zodat al het geld zoveel mogelijk rechtstreeks naar de katjes kan stromen. Dit lukt meestal wel, maar op het moment zijn we bijna er doorheen. We zijn dan dringend op zoek naar mensen die ons grote enveloppes (A4-formaat) en/of zowel Nederlandse als Belgische postzegels willen sponsoren. Als u ons hiermee wil steunen, kunt U de enveloppes of zegels opsturen naar:

VZW Zwerfkat in Nood II
Postbus 58
3630 Maasmechelen
Belgie

Dankuwel alvast!

07-02-2009
Beiroet en de discussie

Lieve allemaal,

Op 18 februari zullen Marjolein en ik zelf de 10 katten gaan ophalen in Beiroet.
We zijn goed op weg met onze actie Libanon, we hopen nog wat extra centjes op te halen, zodat al deze katten mee kunnen en alles krijgen wat ze verdienen.

Oke ,ik weet dat er altijd discussies bestaan zoals ik onlangs heb moeten ervaren: "moet dit nou, is er in ons land al niet leed genoeg".
Ik wil hier graag persoonlijk iets over vertellen....

Ik heb deze VZW 10 jaar geleden opgericht om zwerfkatten te helpen. In al deze jaren hebben we ons hard gemaakt voor het castratie en sterilisatie beleid in Belgie, we gaan in gesprek met verschillende gemeentes. Nog altijd.

Tevens timmeren we nog altijd hard aan de weg om in Belgie het No-Kill principe over te brengen, en dit gaat niet zonder slag of stoot.
We proberen onze visie over te brengen op verschillende dierenasielen in Belgie. We nodigen mensen uit voor een gesprek, we gaan op bezoek bij verschillende gemeentes.
Onze strijd gaat onverminderd door, we willen dat er in ons land een juist zwerfkattenbeleid komt. We steken hier onze nek voor uit.
We stuiten niet alleen op weerstand bij heersende dierenasielen die het No Kill principe niet willen doorvoeren, we stuiten ook op weerstand wanneer we dieren uit het buitenland willen helpen....
We redden zeer veel katten uit Belgie, en zoals genoemd strijden we voort voor een No KIll principe.

We komen per toeval in contact met een organisatie in Libanon: mensen die het goed voor hebben met de katten , een castatie/sterlisatiebbeleid hanteren,en hen een veiliger onderkomen gunnen , gezien de onstabiele situatie in het Midden Oosten.
Wij bieden aan om 10 katten over te nemen, want dit was het aantal wat geplaatst moest worden, ivm de veiligere verhuizing. Deze organisatie is dolblij: we helpen niet enkel 10 katten we helpen de gehele opvang om te verhuizen!
We gaan hen zelf ophalen in Beiroet om de kosten te sparen, plus om te helpen in dit asiel.
Zo'n kans konden we niet laten liggen: wat een ervaring om hen zelf op te halen en te ervaren hoe is om in deze situatie zwerfkatten te helpen!

Ik begrijp dat niet iedereen dit kan vatten:  katten redden uit een ander werelddeel.
Ik blijf herhalen:   Wees de verandering die je in de wereld wil zien. (Gandhi)

Laat zien wat jij wil! Laat zien waar je voor staat! Gelijkheid in compassie: of het nou Midden Oosten is, of Belgie, dieren zijn dieren en die moeten geholpen worden! Welke kleur je ook hebt, hoe je er ook uitziet: alle dieren zijn GELIJK. Of het nu toevallig Libanon is of een ander land, zij verdienen compassie...
Onze VZW koos een organisatie die wel degelijk in eigen land verandering wil zien. Zij werken hier keihard aan.

Bespaar de discussies wie het slechter heeft en wie harder geholpen moet worden, dit zal oneindig zijn: gaat het er niet om dat we elk dier een gelijke kans gunnen? Oorlogsdieren die trauma's hebben, of dieren die 1 straat verderop gevonden worden? WE ZIJN GELIJK. De Belgische katten hebben niets te vrezen hun plek blijft even gelijk.

Ja ik ben bang in Beiroet, en neen  ik kan er niet tegen, ja ik ben bang voor aanslagen.....maar wat moeten de dieren  niet voelen na al die jaren.....gun hen vrede!

Sabine

06-02-2009
Juul heet nu Luna


Kent U onze Juul nog?

Ze is inmiddels een maand bij haar nieuwe baasjes, haar nieuwe naam is Luna en het gaat ontzettend goed met haar! Lees het verslag van haar nieuwe baasjes:

Beste allemaal,
 
Ik wil jullie graag op de hoogte brengen van de ontwikkelingen van onze Golden Retriever Luna, de hond die door de VZW is gered. Ze is nu al weer een maand bij ons en het gaat heel erg goed met haar. Bijna iedere dag zien we wel weer iets bij haar wat er op wijst dat ze zichzelf aan het terugvinden is. We zijn nu uitsluitend bezig om haar zelfvertrouwen op te krikken, het meedoen aan een cursus is toch nog teveel voor haar. Dat laten we voorlopig dus maar zo.
 
Met onze andere hond Baila samen gaat het ook goed. Ze slapen al vanaf de eerste dag zonder problemen bij elkaar in 1 ruimte. De begroeting 's-morgens is echt heel erg leuk. Sinds een paar dagen komt Luna (uiteraard samen met Baila) heel enthousiast uit het kantoortje (waar ze slapen) gestormd en gaat dan lekker op haar rug liggen om over haar buikje geaaid te kunnen worden. Daarna mogen ze allebei naar buiten om een plas te doen. Luna huppelt dan echt als een jonge pup naar buiten en rent een paar keer heen en weer. Vervolgens doet ook zij netjes haar plasje buiten.
 
Met de katten in huis gaat het eigenlijk vanaf het begin al probleemloos. Luna kijkt er niet naar om en de katten accepteerden haar ook al direct. Luna straalt natuurlijk ook alleen maar rust uit, dat speelt uiteraard ook mee.
 
Met het wandelen buiten gaat het wat moeizamer. Ze trekt enorm aan de riem naar rechts toe (kennelijk iets wat aangeleerd is?), dus dat kost best wat kracht. Ook dat laten we voorlopig maar zo, want het is gewoon niet te doen om haar hier nu al op te corrigeren. Soms komt ze vanzelf ineens links lopen en als we dat dan met vrolijk praten en een snoepje belonen dan loopt ze met haar hele kont te kwispelen. Dus ook daar wordt langzaam aan gewerkt. Het is gewoon een kwestie van heel veel geduld met haar, maar we zijn er van overtuigd dat het wel goed met haar gaat komen.
 
Voor aanvang van de hondencursussen mag ze altijd even naar buiten om met de hondjes kennis te maken. Het is geweldig om te zien hoe ze op een bepaalde hond reageert door een zogenaamde spelboog te maken. Ze nodig de andere hond uit om te spelen en rent vervolgens een beetje blaffend heen en weer om de andere hond uit te dagen. We gaan de eerstvolgende keer proberen om daar een filmpje van te maken zodat jullie het ook eens kunnen zien. Het is echt een prachtig gezicht!
 
Ze heeft in ieder geval in de maand dat ze nu bij ons is een enorme ontwikkeling doorgemaakt die we eigenlijk zo snel nog niet hadden verwacht. Ze moest echt van heel ver komen...
Natuurlijk heeft ze al een goede basis meegekregen tijdens de eerste opvang bij Celine en Niels. Daar heeft ze al mogen meemaken wat liefde en warmte is.
 
We zijn gelukkig op de goede weg met Luna. Je kunt al aan haar hele motoriek en oogopslag zien dat het veel beter met haar gaat. Kijk maar eens op bijgaande foto. Het is weer één van de vele voorbeelden van de goede dingen die Zwerfkat allemaal doet. En voor ons een enorme voldoening om te weten dat we deze lieve hond een lekker plekje hebben kunnen geven.
 
groetjes,
Theo en Marion,
honden Baila en Luna
poezen Chico en Jessie
en opvangpoezen Bianca en Snoesje05-02-2009
Help ons deze oorlogskatten te helpen - deel 2

2 van onze vrijwilligsters zijn uitgenodigd om de katjes te gaan halen in plaats van dat de katjes naar Nederland gebracht worden. Zoals het nu uitziet, zullen zij 18 februari naar Beiroet vliegen, daar een aantal dagen verblijven en helpen in het asiel, om de 22e februari mét de katjes weer terug op Nederlands/Belgische bodem te staan.

03-02-2009
Help ons deze oorlogskatten te helpen!

10 katten moeten dringend weg uit een asiel in Libanon, zodat het asiel naar een kleinere maar veel veiligere locatie kan verhuizen; op de huidige locatie knallen regelmatig de ruiten uit het gebouw door de bomaanslagen...

De katjes zullen naar onze VZW komen.
Lees het hele verhaal HIER en steun deze dieren!

02-02-2009
Winnaars fotowedstrijd bekend!

Elk jaar organiseren we voor onze gastgezinnen een fotowedstrijd met een presentje voor de leukste foto's van onze opvangkatjes! De prijzen zijn vorige week uitgereikt op onze nieuwjaarsborrel.

Op de 4e plek Sabine van der Meer met een foto van Pim:Op de 3e plek Tabitha Dietvorst met een foto van Jim:Op de 2e plek Marieke Hilberink met een foto van Bolletje:En de winnaar van 2008 is de Familie Lauwers met een foto van Maudje:Prijswinnaars, van harte gefeliciteerd!

01-02-2009
Nieuwe bewoner Buddykat: Dores

Scherpenheuvel: Enkele weken geleden lag Dores op straat, eerder dood dan levend...
Een voorbijganger zag hem liggen en plukte hem liefdevol van de straat. Hoe kon het toch zover komen lieve jongen, hoe...
Hij was ( en is) graatmager, verzwakt, onder de klitten, en heeft flinke zweren in de bek. Hij knapte niet goed op en er werd een FIV test uitgevoerd. Hij bleek aids positief te zijn. Hij moest nog even bij de lieve mevrouw blijven, die ook nog es een kattenallergie had, totdat hij sterk genoeg was voor de grote reis naar Buddykat.
Hij is nu binnengekomen en al meteen maken we ons zeer ernstige zorgen. Hij is zwaar ondervoed, hij heeft pijn, lijkt alsof hij overal pijn heeft, hij drinkt inmens veel, en hij kan nog niet goed op zijn pootjes rondlopen. We gaan zsm naar onze dierenarts om hem eens geheel na te laten kijken, plus een algemene bloedtest te laten uitvoeren.
Nu ligt ie lekker in een mandje bij de kachel bij te komen van al zijn avonturen.
Lieverd, och lieverd, we ontfermen ons over je, maak je geen zorgen, laat die zorgen maar aan ons over, rust jij nu maar eens goed uit.


Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg