Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

27-05-2009
Namen wedstrijd! mee doen


Onze hondenopvang is zich nog altijd aan het ontwikkelen.
We hebben al een zijtak Buddy Kat, maar nu is er nog een zijtak bijgekomen nl. huiselijke hondenopvang van getraumatiseerde of verwaarloosde honden. Zij worden niet alleen in huiselijke kring opgevangen, zij zullen tevens worden begeleidt door onze hondengedragstherapeut Theo Hoogwerf.
De bedoeling is dat er binnenkort een aparte website gaat komen van onze hondenopvang, maar... de naam 'hondenopvang' is zo saaaaai! Vindt u ook niet?
U mag dus meedingen via deze wedstrijd! Kunt u onze hondenopvang  voorzien van een mooie naam?  Alle inzendingen mogen verstuurd worden naar: hondenopvang@zwerfkat.com
Alle inzendingen worden gebundeld en op 30 juni zal de werkgroep samenkomen en de winnende naam eruit halen. Dze wordt op de website bekend gemaakt.
Het is de bedoeling dat u dus een toepasselijke naam gaat bedenken, U heeft de tijd tot 30 juni as.
Stel, u wint? Dan wordt uw bedachte naam de officiele naam van onze hondenopvang en krijgt dit de titel  van onze nieuwe website. Daarnaast ontvangt u van ons ook een leuke prijs die u thuis wordt toegezonden.
Wees origineel, bedenk iets machtig moois, iets toepasselijks, sprankelends en wie weet.....wordt uw naam de officiele naam van onze hondenopvang!

Inzendingen tot 30 juni naar: hondenopvang@zwerfkat.com

25-05-2009
82 dieren in de opvang


        

U ziet bij baasje gezocht  'maar'  51 dieren staan, de werkelijkheid is geheel anders....
We hebben zoveel jong grut onder de 4 weken in onze opvanggezinnen, deze staan voor hun eigen rust nog niet even op de website vermeld. Wanneer zij 4 weekjes oud zijn, ziet u hen vanzelf verschijnen bij baasje gezocht!
Stiekum heeft onze VZW al 82 opvangertjes .....
Maar liefst 31 kleine flessenkindjes die nog afhankelijk zijn van onze surrogaatmamma 's met het geliefde flesje warme melk.
Achter de schermen wordt er keihard gewerkt: niet alleen worden de kleintjes optimaal verzorgd door onze lieve opvanggezinnen, ook stromen de nestjes nu dagelijks binnen. Telefoon opnemen, nestjes onderbrengen bij gastgezinnen, de kattenbemiddeling draait volle toeren, tegelijkertijd moeten er centjes binnenkomen en is de PR hard aan de weg aan het timmeren.Er kwam onder andere een moederloos netjes binnen vanuit het dierenasiel Antwerpen, een kleintje van 10 dagen werd moederziel alleen gevonden, 5 konijnen werden uit een auto gegooid en zitten nu veilig binnen, een piepklein poesje werd op de rijksweg gevonden in Maasmechelen, 5 kittens kwamen binnen omdat de baas van de melder dreigde hen in een zak te steken en in het kanaal te gooien, een nestje van 3 kittens werden voor de deur gedumpt van meldster en ga zo maar door....

21-05-2009
Moord op twee kittens

Ik hoop dat de melder Rudi uit Peer dit leest, want we zijn furieus, verdrietig en aangeslagen binnen onze VZW!
Eigenlijk is het bijna niet in woorden uit te drukken, deze gruweldaad, maar ik zal het proberen te verwoorden.
We kregen een spoedmelding uit Peer. Mammapoes zou 4 kleine ukjes hebben, maar was gisteravond helaas door een noodlottig ongeval om het leven gekomen.
Eigenlijk was het zijn eigen poes, want ze hadden haar een half jaar geleden in huis genomen en hebben haar verzorgd  "want de kinderen wilden haar graag houden."
De kittens waren 7 dagen oud en schreeuwden om hun mamma. Het baasje liet hen buiten liggen en greep niet in.  NALATIGHEID
Vanmiddag belde hij ons: of we de ukkies konden overnemen. Nog altijd lagen de kittens buiten...NALATIGHEID
We besloten de kittens te helpen, eigenlijk tegen ons principe, hij was nl het baasje, maar we moesten aan het belang van de kleine poesjes denken. We regelden opvang en hij zou de kittens bij ons brengen ( ondertussen zou hij ze warm leggen). Kort daarna liet hij ons weten een andere moederpoes gevonden te hebben , dus het was niet nodig.
Maar vrij snel daarna kregen we weer te horen dat mammapoes de kittens niet accepteerde, hij zou ze tot ons brengen.
Helaas kwam het baasje niet opdagen... we zaten op hete kolen, we begrepen niet waar hij bleef!
Maar deze meneer was helemaal niet van plan naar ons te komen, integendeel:  Dit lieve leuke baasje liet ze doodgewoon buiten liggen, had er niet maar aar om gekeken en ging gezellig bij "oma op bezoek"  !!!!!  NALATIGHEID
We belden terug met de vraag waar hij in godsnaam bleef en het drama nieuws werd duidelijk:

Twee kittens waren ondertussen al gestorven en de andere twee kittens raakten verzwakt.
Hij zei
"ik heb ze gepakt en ben naar de opa gegaan, die heeft ze dood gemaakt.’’  MOORD

Er was hulp, het waren zijn kittens, hij heeft ze niet alleen laten sterven, hij heeft ze ook dood laten maken, vier leventjes die niet dood hadden gehoeven.

HOE-KUNT -U VANNACHT-NOG-SLAPEN      er was hulp  - er was hulp!     SHAME-ON-YOU

21-05-2009
Zwerfkattenproblematiek Limburg

Via andere dierenorganisaties kwam ons het volgende ten ore:
VZW Felix zou op haar website en in haar "kattenbelletje" misleidende en foute informatie verspreiden over de zwerfkattenaanpak in Limburg.
Uiteraard hebben we de website bezocht en het verhaal kritisch gelezen.
Er wordt tamtam gemaakt  over het feit dat de zwerfkatten in Limburg aan hun lot worden overgelaten nu VZW Felix  met veel minder gemeentes samenwerkt.
Echter is niets minder waar: Dierenasiel Sint Truiden, Dierenasiel Genk en Dierenasiel Unco Jerry timmeren hard aan de weg om zoveel mogelijk katten te laten castreren en steriliseren.
Zeker nu in de lenteperiode wordt er flink werk gemaakt om ongewenste nestjes te doen voorkomen.
De berichtgeving van VZW Felix brengt de zwerfkattenaanpak schade toe: het belangrijkste is om samen zoveel mogelijk katten te laten helpen. U kunt dus nog altijd melding maken bij de milieudienst van uw gemeente.
En wie de melding dan oplost is niet van belang, als het maar aangepakt wordt! Niemand heeft hier een monopolie positie, niemand is onvervangbaar: castratie en sterilisatie gaat gewoonweg door.
En slotwoord aan Felix? Welke meerwaarde levert deze kwaadsprekerij eigenlijk op voor de zwerfkatten?
 

18-05-2009
verdrietig nieuws.........


Helaas is onze allerliefste Suzie ingeslapen..... 1 van de drama meldingen van afgelopen week. Er was angst dat ze gezwel zou hebben in haar keeltje. Dit biopt wachten we nog af, maar ondertussen is ze gestorven.

Mooie lieve engel,
 
Toen ik je een week geleden mocht ontmoeten, was ik dankbaar.
Je was heel erg ziek. Je was bij iemand in de tuin gevonden en je maakte het niet zo best.
Marielle is je gaan halen en heeft je snel naar onze dierenarts gebracht. Je had het benauwd en er zat een raar gezwel achterin je keeltje.
Je hele lijf straalde 1 en al liefde uit, Marielle en Robert verzorgden je liefdevol. Daarna kwam je naar mij. Ik had al veel goeds over je gehoord, dus nu kon ik het zelf ook voelen. Ja, je was een echte engel.
Wanneer we naar je keken begon je al met je voetjes te trappelen, er klonk een luid gespin vanuit je keeltje. Je was niet alleen dankbaar, je beleefde eventjes de hemel op aarde. En eten dat je kon.......je bleef gewoonweg eten, er was een schade in te halen.
Maar meiske, je genoot zo met volle teugen, maar vanmorgen was je zo  slecht..... Ik wilde je helpen en onze dierenarts Brecht stond me op afstand bij. Maar je begon te gillen, het ging volledig mis. Je had pijn, enorm veel pijn. Je zag grauw en je buikje stond bol.
Ik heb je vriendinnetje Marielle opgepikt zodat je samen met ons naar Brecht kon gaan, wij wisten wat er ging gebeuren, jij denk ik ook? In je laatste half uurtje van enorme pijn hebben we je getroost en ervoor gezorgd dat de pijn voorgoed zou verdwijnen.
Je had een tumor op je hart, je lever was 2x zo groot geworden, jij maakte geen schijn van kans lieve engel.
Doe je Kiki de groetjes van mij? Je bent een hele dappere engel, een ongelofelijk zachtaardig dier: ik denk dat je in de poezenhemel nog veel diertjes kan gaan bijstaan.....
zachte aai, Sabine

Lieve schat
Van het moment dat ik je zag ben ik als een blok voor je gevallen. Eerst dacht ik wat een lief klein meisje maar bij nader inzien was je al aardig op leeftijd je had geen tandjes meer en je was ook een stukje staart kwijt. je had ademnood we zijn met je naar de DA gegaan, de diagnose was heel somber maar je kreeg nog even tijd: misschien keerde het tij wel. Je hebt nog een week genoten van het lekkere eten en de overvloedige liefde die je van ons kreeg. Wie je gekend heeft viel als een blok voor je zooooooooooo lief was je. Maar nu ging het vanmorgen hellemaal fout met je - heel erge ademnood - weer terug naar de DA en daar ben je zachtjes van ons heen gegaan. Nu ben je van alle pijn verlost. Lieve lieve Susie ik mis je nu al heel erg doe het goed daarboven,     
Marielle                           

18-05-2009
We gaan uitbreiden: hondenopvang!

Ja, het is zover, we gaan even van de hoofdroute af en nemen een zijweg......
Onze aidskattenopvang Buddy Kat is zo'n zijweg, maar nu komt er een nieuwe zijweg bij!
We gaan nu ook kleinschalig honden opvangen. Nu, dat deden we eigenlijk al wat jaartjes, maar nu gaan we ons georganiseerder opstellen!
Theo, onze hondengedragstherapeut, zal de coordinatie van onze honden op zich nemen.
We vangen enkel getraumatiseerde of verwaarloosde honden op ( geen afstandshonden) via tijdelijke gastgezinnen. Deze honden hebben vaak al genoeg meegemaakt, zij verdienen een liefdevolle en veilig opvangplek: nl in huiselijke kring om van daaruit een definitief baasje te zoeken.
Al onze honden worden begeleid via Theo ( gedragstest, opvolging, evt praktijkles) zodat u bij ons echt  een hond adopteert waar vooraf goed gematchd is!
We gaan met enkele mensen ons laten omscholen: we zullen hierbij theorie en praktijklessen nemen bij Theo.
We zijn op zoek naar gastgezinnen die voor ons honden willen opvangen! Voor meer info: vzw.hondenopvang@hotmail.com
Daarnaast zijn we op zoek naar hondenspulletjes:
Riemen en halsbanden
Mand/kussen
Bench
Vangstok
Muilkorf
Voer/drinkbak
Transportkooi
UIteraard is voeding voor honden ook ZEER welkom, aangezien we deze absoluut niet op voorraad hebben en tot nu toe alles gewoon in de winkels moeten kopen voor Tiffani, Joey en Mikaela

BInnenkort krijgt onze website een schoonheidsbeurt en komt er een nieuwe hoofdlink voor onze honden.  
 

15-05-2009
Bikkel!


Bikkel, Bikkel Bikkel toch..
Je was gevonden langs de weg, aangereden en je had daardoor een gezwollen neusje gekregen en je had ook nog eens op je tong gebeten. De dame die je vond heeft je naar een dierenarts gebracht waar je een weekje verbleef, maar na toen je na die week niet langer kon blijven, kwam je de VZW en bij mij terecht.
Ik had je voorlopig maar Bikkel genoemd. .. je was nogal een flinke vent.
Al snel deed je je naam eer aan, want je was boos, zo boos op alles en iedereen! Dagen wilde je niet eten en viel je me aan; je beet en krabde me vaak zonder enige aanleiding. Na een paar dagen begon je toch weer wat te eten en namen de aanvallen af, maar je zat enkel nog achter een stoel; je treurde.. ik kon het aan je zien! Jij miste je familie en je eigen thuis en ik had zo met je te doen!
Opeens kreeg ik een telefoontje op onze meldings GSM: een vermissing! Wel verdraaid.. de euro viel bij mij meteen na het horen van hun verhaal, deze mensen waren JOU kwijt!
Vandaag zijn ze langs geweest om te kijken of jij echt hun kat was die ze zo misten en het was al meteen duidelijk toen ze het kamertje binnen kwamen waar jij je terug getrokken had achter de stoel.. De boze treurende kat zoals ik je had meegemaakt , veranderde plots in een, spinnende- blije -enkel- nog- kopjes- gevende kater! Je kon niet meer stoppen met kopjes geven en je ging iedereen heel trots en vooral blij begroeten. Je liet je zelfs optillen! Ook het kindje (waar men al van vertelde dat jullie vriendjes waren) werd meteen door jou blij begroet. De tranen stonden me in mijn ogen, je familie was blij, jij was blij en ik ook. Ik had nog nooit zoiets gezien.. een kat die zoveel van zijn mensenfamilie hield dat hij dagen had zitten treuren en boze buien kreeg. Ongelofelijk!
Binnen de VZW zien we ook veel leed, maar dit soort dingen maken het weer dubbel en dik goed, hier doe je het voor!!  Dag lieve Bikkeltje, je bent me er eentje ;-)

Opvangmamma
Marieke

 

08-05-2009
Dan hoor je niks en dan plots drama
De GSM was twee dagen muisstil...... maar we wisten dat dit stilte voor de storm zou zijn.
Plots werden we gebeld om 23.00 uur 's avonds: een mammapoes had een nest gelegd op de zolder, maar ze liet haar kroost elke dag langer alleen, todat ze niet meer kwam....
Het was een emotionele noodkreet, we hoorden de ukken op de achtergrond gillen. Meteen hebben we actie ondernomen en om 23.15 uur was onze vrijwilligster al in haar auto gesprongen! Het werd een nachtelijk avontuur, gelukkig met goede afloop: deze 4 zwarte pietjes zijn een weekje oud en drinken heel tevree en slapen heel zoetjes tussen de knuffels.
Vandaag kwamen er twee spoedmeldingen achter elkaar. Dit lieve tijgertje op de foto werd moederziel alleen op een veld gevonden, kletsnat ( het had vanmiddag geregend). De melder heeft de lieve schat meteen mee naar huis genomen en goed drooggewreven. Nu zit ze lekker warm in ons opvanggezin!
Daarna kwam meteen de volgende melding: een hele zieke poes in Bilzen. Een hele oude poes die al geruime tijd buiten werd gevoerd. Helaas werd er geen dierenarts ingeschakeld, dus is onze vrijwilligster er snel naartoe gereden. Het zag er niet goed uit, dus meteen door naar onze dierenarts.
Daar kwam de genadeslag: ze had een behoorlijk gezwel achter diep in haar keeltje, grote kans dat het een tumor was.
Deze ongelofelijke lieve zachtaardige poes zit nu voor dit weekend bij een collega waar ze enorm wordt verwend met lekker eten. Das het minste wat we voor haar kunnen doen nu...... en ze wordt natuurlijk bedolven onder de vele knuffels. Maar maandag gaat ze terug naar onze dierenarts en worden er knopen door gehakt, waar we op dit moment liever even niet aan willen denken.
Waarom dan toch, deze lieve schat wordt nu eindelijk verwend, ze is al oud, heeft geen tanden meer, zo mag dit niet gaan eindigen, nee, kan en mag niet.

07-05-2009
Help mee aan de actie: de blije doos


 
voor 1 kitten........."de blije doos"

Lieve lezers, ze gaan straks allemaal tegelijkertijd binnenkomen, de kruipers, de peuters, de baby's , allemaal moederloos, allemaal afhankelijk van onze goede zorg en onze moederliefde.
Daar komt echter meer bij kijken dan een geborgen warme plek, er komt een hele waslijst aan te pas!

De kleine weesjes komen soms net geboren bij ons binnen, gewicht 60 gram, oogjes dicht, hulpeloos, schreiend om mamma….  Mamma die is verongelukt, vergiftigd, weggehaald of een te jonge mamma die niet weet wat ze met haar kroost aan moet.  Soms zijn ze net als mensenbaby's echt ontroostbaar....
De liefde en warmte van echte mamma kunnen wij nooit vervangen, maar we doen echt heel hard ons best!

Deze kleine onschuldige wezentjes hebben heel veel nodig:
Lekkere warme kruik of warmtedeken met zachte knuffels, een tikkende wekker, konijnenkooi, KMR melk, zuigflesje, borsteltje,  nutridrops als ze onderkomen zijn, kunstmatige colostrum, doekjes om te masseren, middeltjes tegen diarree, obstipatie, een maagsonde voor de verzwakte kittens, ontworming, venkelthee voor de krampjes, benebac voor de darmpjes, glucose, electrolyten en zalfjes voor de eerste weken.
Natuurlijk zorgen onze flessenmoeders voor het allergrootste werk nl. de verzorging! Om de paar uur, 24 uur lang, amai dat zijn echt onze helden, mag u gerust geloven! Onze kleine baby’s krijgen werkelijk de beste zorgen!

Elke kitten, vanaf heel klein tot de leeftijd van plaatsing, zal gemiddeld voor 200 euro aan verzorging kosten. Wat we trouwens met alle liefde doen, want elk  lief diertje is bij ons onbetaalbaar!

We hebben zojuist 30 blikken KMR gekocht voor 732 euro. Een enorme aanslag op ons budget, maar verdorie, ze moeten toch het beste van het beste krijgen!
Toch maken we ons dit jaar meer zorgen om onze financiën: dit jaar vervalt nl de steun de Provincie en ook de recessie voelen nu letterlijk aan den lijve. Het is dit jaar harder knokken, men is zuiniger met de centjes, maar wij kunnen helaas niet zuiniger worden, de zorg blijft elk jaar hetzelfde of wordt zelfs groter!

Helpt u mee, om al onze baby’s het jaar goed door te laten komen?  Elk bedragje is meegenomen!  Zet er wel bij in uw mededeling: "de blije doos"
Doen?  “ Pieppiep!”  Ongelofelijk bedankt namens al onze hulpeloze lieve schatjes!!!

- belgische (FORTIS) bank rek. nr:  001-3823130-48 
- nederlandse postbank rekeningnr: 9480375

t.n.v  Zwerfkat in Nood II
Postbus 58
3630  Maasmechelen (Belgie)

Opgelet! 
Een storting naar Belgische rekening is: VZW Zwerfkat in Nood II
Een storting naar Nederlandse rekening is: Zwerfkat in Nood II

07-05-2009
Het moet niet gekk(o)er worden!


Wat hebben we dan nu in de opvang? Een reptiel? Gekkie de gekko-achtige (we weten nog niet exact wat hij/zij nu is) reisde met een doos onderdelen uit Taiwan mee naar Nederland. De spullen werden verscheept, dus weken heeft Gekkie het moeten uithouden zonder vocht of voedsel. De doos kwam aan bij de echtgenoot van één van onze vrijwilligsters. Zij heeft ervaring met reptielen en we hopen dat de vermagerde Gekkie onder haar zorgen weer op zal knappen. Gelukkig zijn reptielen over het algemeen vrij taaie dieren!

We weten nog niet of het toegestaan is om Gekkie als huisdier te houden; vooralsnog blijft hij bij onze vrijwilligster in de opvang en indien we meer duidelijkheid hebben zullen we hem of herplaatsen, of de hulp inroepen van een reptielenopvang.Update 7 mei: helaas is Gekkie afgelopen nacht overleden. Hij was erg verzwakt en bovendien zijn reptielen enorm stressgevoelig. De lange reis, zijn slechte toestand en de verandering van omgeving zijn hem waarschijnlijk fataal geworden. Rust zacht lieve Gekkie.Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg