Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

29-03-2008
Kijk eens in de wereld!

Lieve Saartje en Ben, van de beruchte spoedmelding, doen het goed!
Ze werden door de brandweer gered uit een dak, omdat mamma heel verdrietig was doodgereden.
De aapjes komen goed aan in gewicht en ze zijn zeer tevreden! De oogjes zijn geopend, eens zien wat zij van deze wereld vinden...

 

http://nl.youtube.com/watch?v=nEN1JY9cZ14  ( Saartje)
http://nl.youtube.com/watch?v=YMFAAyRqEB0&feature=related  ( Ben)

24-03-2008
Hoe gaat het toch met ze..

Allemaal een goeie Pasen achter de rug?
Welnu, ik zal je eens een beetje updaten over enkele zorgendiertjes!
- Ben en Saartje gaan naar omstandigheden goed! Ze komen erg goed aan, alleen maken ze weinig ontlasting en hebben ze enorme last van obstipatie, dus daar zijn we ons vooral op gaan richten. Onze Ben drinkt nu zelfstandig! Helaas is zijn navelstrengetje er nog niet af, we schatten ze op 1 dag leeftijd toen ze binenkwamen. Laten we hopen dat ze genoeg colostrum van mamma ontvangen hebben ( eerste moedermelk). Maar ze zijn snoezig en ze liggen op een namaak mammahartje wat echt klopt. Dit geeft hen geborgenheid. Vooral Ben is niet weg te slaan van dit hartje, de lieverd...
- Pjotr gaat heel goed, hij kan zich goed voortbewegen op zijn drie pootjes, ondanks zijn verbrijzelde bekken. Hij is wel erg timide, we moeten hem wat uit zijn tent lokken. En deze jongen is met zijn kontje in de boter gevallen....er zijn twee hele lieve mensen uit Nederland die hem willen adopteren, ze komen binnenkort op bezoek!
- Jewel ons paardje, gaat ook gestaag vooruit . Haar wonden zijn kalmer en meer ingedroogd. Er is nog een lange weg te gaan, ze is er nog lang niet, maar na  6 weken intensieve verzorging van Sandrine,  begint haar werk zichtbaar te worden! En Jewel? Die is de rustheid zelve, wat een dapper dier! Knap, echt knap.

20-03-2008
Saartje en Ben

 
Door de brandweer en de lieve melders gered...........................

http://nl.youtube.com/watch?v=ozzbbkXXwcI

De twee ienimienie muisjes zijn re-de-lijk stabiel. Ben, het kleine getijgerde katertje heeft nog altijd geen zuigreflex. Hij wordt nu al enkele dagen in leven gehouden via een maagsonde. We hopen dat hij toch snel een keer het flesje wil hebben, want dit voelt niet goed...
Kleine Saartje is de vinnigste van de twee. Ze heeft altijd best goed gedronken tot vanavond, een plotselinge weigering. Laten we hopen dat dit maar eenmalig was.
U moet niet vergeten dat zij maar 3 dagen oud waren toen ze binnenkwamen, misschien zelfs nog jonger, aangezien ze nog altijd hun navelstrengetje hebben. Ze waren onderkoeld en in shock toen ze uit het dak gehaald waren. De start was dramatisch slecht.
Gelukkig slapen ze wel heel lief tegen elkaar en zijn ze rustig, ze slapen goed, Dat zegt toch ook al iets! Kom op lieve kleine schepseltjes, er ligt een wereld voor jullie open, jullie kleine zoete, kwetsbare hartenbrekertjes.

19-03-2008
Een nachtelijk drama

De allereerste kittens van dit seizoen zijn binnen. Maar ze zijn op een vreselijke manier binnengekomen...

 

We kregen een oproep om 22.30 uur: mamapoes was vandaag doodgereden, de melder was nog met haar naar de dierenarts gereden, een gebroken rug, helaas werd ze ingeslapen.
Helaas hoorde de melder vanavond luid gepiep vanuit het dak komen, O god ze had kittens....Hij pakte een ladder, maar kon niet bij de kittens komen.
Onze vrijwilligster Marielle sprong meteen in de auto om polshoogte te nemen. De lieverd.
Ook zij constateerde dat het erg lastig was om hen vanuit een ladder te redden. Oke, het moest dus groots aangepakt worden: de brandweer werd gebeld!
De brandweer twijfelde geen moment en rukte uit. Fantastisch!!! Ze kwamen 15 minuten later al aan, en alle middelen werden ingezet.
Wat bleek? Men kon vanuit het dak niet veel doen, het was niet te doen, er was niets te zien door het gat. Er zat een dieper gat, wat waarschijnlijk in de badkamer zou eindigen. Daar moesten ze inliggen. Via een spiegel zagen ze hen in een dieper gat liggen.
In de badkamer werden er tegeltjes losgepeuterd en weggehaald, en daar zag men een inderdaad een verborgen raam. Daar lagen de 4 koters. Het was een hels karwei.
Helaas waren twee kleintjes al gestorven, de andere twee waren op sterven na dood. Ze werden meteen door Marielle onder haar trui gestoken, ze moesten lichaamswarmte krijgen.
Ze reed met spoed naar een medewerkster die hen meteen op een warmtedekentje legde en glucose water klaar maakte.
De twee aapjes wogen 95 gram. Navelstreng er nog aan, dus niet ouder dan 3 dagen.....triest , zo triest...
Lieve mammapoes, je bent gestorven maar niet voor niets. Twee van jouw rakkers leven nog, wij willen hen in leven houden en daar gaan wij echt heel hard ons best voor doen. Wees gerust mamma.....

17-03-2008
Op TV

Onze VZW is vorige week vrijdag op de landelijke televisie geweest. Dit is op internet gezet:  http://www.myvideo.be/channel/jam
 Klik op 14-3-08, rond de 4e minuut komen wij :-)))

13-03-2008
Herinnert u zich Micky nog?

In de zomer van 2006 kregen we een heel bijzonder katertje in de opvang...Micky. Micky werd geboren met een waterhoofdje, zeer zeldzaam onder katten. We besloten hem alle kansen te geven, en we zijn zo enorm blij dat we dit gedaan hebben!! Micky is alive and kicking, en hij is een heerlijk lekker beessie:-) Kijk eens naar dit mooie snoetje!

 
NU                                                                  VROEGER

12-03-2008
.............................

Lieve lieve Pjotr van me, klein wonder, jij die NA de patatten ging, jij die ongezien was, jij die niet geholpen werd, jij die geen goede toekomst zou hebben'.
Je 4e pootje zat in de weg, nu met 3 pootjes? Ik zie een hele ander Pjotr voor me. Lieverd? Je bent GEWELDIG
http://nl.youtube.com/watch?v=MGlbnTZYNHM

11-03-2008
TV Limburg vandaag

http://www.tvl.be:80/nl/nieuws/2008-03-11/zwerfkatten-zijn-plaag/

11-03-2008
Slecht nieuws voor Pjotr

Vanmorgen moesten we op foto controle met onze lieve Pjotr. Ik voelde al dat er iets mis was, hij kon nl nog altijd niet lopen....
Het harde verdickt kwam: pootamputatie
Pjotr had nl 3 breuken: een pootbreuk, en twee bekkenbreuken.  De pootbreuk was enorm goed genezen, deze zag er goed uit.  Maar hij had geen gevoel in deze poot: er was door de bekkenbreuk een zenuw geraakt, hij had geen gevoel meer in zijn gebroken poot.  Dit zou ook nooit meer goedkomen. De grote botoperatie was geslaagd ivm zijn poot, maar we hebben zijn poot niet kunnen redden.
Vanavond is deze poot geamputeerd, hij heeft nu nog maar 3 pootjes. En dan wordt het stil, want het is zo verschrikkelijk dit.......
Ja, een kat kan goed met 3 poten leven, maar het is nog de vraag of Pjotr dit kan, dit moeten we de komende tijd gaan bekijken. Zijn gezonde achterpoot moet kunnen steunen, want ook aan die kant van het lichaam zit een bekkenbreuk. Snapt u wat ik probeer te vertellen?  Het is goed mogelijk dat Pjotr dus geen levensverwachting heeft. De tijd van revalidatie zal dit uitwijzen. Natuurlijk brainen we over kattenwagentjes ed. Pjotr heeft zo'n ongelofelijke slechte start gemaakt, we hadden zoveel hoop in deze lieverd, maar plots valt zijn doek TIJDELIJK.
Hij verblijft nu nog bij de dierenarts, morgenochtend halen we hem op, en dan begint zijn revalidatie. We gaan heel hard voor ons ventje knokken, hij verdient het niet alleen, hij MOET ons mooie wondertje worden, want zijn blijde hartje klopt en hij wil......we gaan ervoor kanjer!!!!!!!

10-03-2008
VZW staat enorm in the picture

Jeee, we kunnen het niet meer bijbenen!
We worden gebeld door kranten, zelfs door de landelijke TV zender VT4! Wegens ons 10 jarig bestaan, worden we bijna dagelijks al benaderd door de pers. Ongelofelijk!!
- Vorige week hebben we in 'Het Laatste Nieuws' gestaan in de regio Vlaams Brabant. Helaas hebben we dit zelf niet kunnen zien :-)
- Morgen staan we in 'Het Nieuwsblad', regio Limburg
- As weekend staan we met 1 volle pagina in 'Het Belang van Limburg'.
- Morgenmiddag wordt er  gedraaid door VT4. We komen dan as vrijdag in het jeugdjournaal "Jam" om 16.55 uur. Deze wordt op zondag en maandag herhaald.
- In mei krijgen we een grote reportage in de Passe Partout.
- Morgenavond op 18.30 uur op TV Limburg!

mensen wat is dit goed voor onze VZW: we kunnen uitleggen wat een aidskat is, we kunnen onze werking duidelijk maken bij het publiek, Jewel, ons opvangpaardje heeft in picture gestaan, kortom: VZW Zwerfkat in Nood II staat behoorlijk in the spotlights....amai!!

09-03-2008
Musty gered
Musty liep ziek rond in Zutendaal. Het arme ventje had het zwaar te pakken:
Hij zat onder de teken, wonden, verzwakt, koorts, mager...snachts werd hij door de meldster binnengehaald, ze maakte zich zorgen. De volgende morgen ging ze met hem naar onze dierenarts en werd hij verzorgd. Vervolgens viel hij meteen onder onze VZW:  Nu worden er nog dagelijks teken uit zijn lijfje gehaald, het is verschrikkelijk! Waarschijnlijk heeft hij in een tekennest gelegen, want de invasie is echt dramatisch erg. Gelukkig heeft hij nog geen bloedarmoede gekregen, maar er zijn al honderden teken uit zijn magere lijfje geplukt.
Het kan zijn dat er meer met hem aan de hand is, we zullen binnenkort een bloedtest laten doen.
Het is een lief dier, hij geniet zichtbaar van alle aaitjes en streeltjes. Komt goed met jou lieve knappe jongen!

09-03-2008
Jublieumfeest 16 mei

04-03-2008
Kijk nou eens naar onze adults


      

Och, wat is het toch verdrietig dat er zoveel volwassen katten nog altijd bij ons in de opvang zitten. Waarom duurt het zo lang voor ze, wat is er mis, wat is er aan de hand?
Waarom komt niemand naar ze kijken, ze worden zo vergeten beste lezers.
Deze ongelofelijke lieverds kijken halsreikend uit naar dat ene telefoontje, de stem die zegt: "Ik ben verliefd geworden op haar! Wat is ze mooi en lief, ik zou haar zo graag een tweede kans bieden!" Maar de telefoon staat stil.............
We hebben momenteel geen  kleine wollige kittentjes die zo adorerend met hun grote kraaloogjes  recht in ons hart kijken. Wat we wel hebben zijn prachtige grote katten die met 1 blik je hart doen smelten, die wat meegemaakt hebben, die iets te vertellen hebben, die het leven kennen, die opgevoed zijn, die rustig op een kussentje willen dromen, die graag een bakkie eten willen hebben, die weten hoe het echte leven is, die smachtend hoopvol naar je kijken om die ene echt fijne aai te krijgen, die extra dankbaar zijn met elke vorm van aandacht, of die wat timide in een hoekje wachten tot jij haar ziet zitten. Ze hebben al hun karaktertje gevormd,  het zijn net mensen: de 1 is uitbundig, spontaan, de ander gereserveerd, afwachtend, of ze willen alleen maar lief zijn en knuffelen ( die mensen bestaan ook :-)
Kijk eens naar ze, hun opvangmamma kan werkelijk alles over hun karaktertje vertellen, de match zal nog vele malen gerichter zijn! KIjk eens bij baasje gezocht en vraag vrijblijvende informatie aan onze kattenbemiddeling!
En last but not least...elke plaatsing is weer een redding van de straat. Elk leeg plekje kan weer opgevuld worden door een arm dier van de straat. Kom op mensen, laat uw hart spreken!

04-03-2008
Publiciteit voor onze VZW!

Ons 10 jarig bestaan, PLUS  Jewel  zal deze week uitgebreid in de kranten komen te staan.
We werden vandaag gebeld door het landelijke Dagblad:  Het Laatste Nieuws. Ze zagen op onze website het verhaal van Jewel staan, plus het 10-jarig bestaan van onze VZW.
We hebben een interview gegeven, de fotograaf is langsgeweest en over 2 dagen zal er een stuk in deze krant komen! Geweldig dat de krant Jewel wil helpen door een geldactie verder uit te breiden!
Morgen komt er een interview met het dagblad: Het Belang van Limburg ivm ons tienjarig bestaan. Het leuke is, dat wij exact tien jaar geleden ook bij hen in de krant hebben gestaan.  Deze reportage zal vervolgens niet dit weekend, maar het weekend erop te lezen zijn!
Mensen, hou die kranten in de gaten.....

03-03-2008
Aparte link over Jewel

Vanaf nu kunt u Jewel volgen via deze apart gemaakte link: Jewel
Deze link zal  ook op de welkomspagina te vinden zijn.
Dit zijn twee filmpjes van haar:
Filmpje Jewel:    http://nl.youtube.com/watch?v=51z8H-wAhmE  
Filmpje 2 Jewel: http://nl.youtube.com/watch?v=OHNZ4FZ75_wAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg