Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Paardje Jewel


Volg ons op Facebook
15-03-2008

Nieuwe foto's van Jewel
Hij is verplaats naar een andere stal, nl een stal aan huis van onze verzorgster Sandrine. Er zijn daar camera's opgehangen, zodat Sandrine kan zien wat zij snachts uitspookt. Ze is nl een keer op de grond gevonden, ze zat vast. We willen zien wat ze snachts uitspookt:-)

 

 

12-03-2008
Het gaat al wat beter met Jewel
Met Jewel gaat het beter en beter. Er zijn geen nieuwe abcessen meer bijgekomen. Het wassen en schrobben gaat nog steeds verder. Elke dag laat Jewel zich geduldig behandelen.
Uit de eerste resultaten, blijkt dat ze wat te kort is gekomen, daar hadden we al een sterk vermoeden van. Ze krijgt nu goed krachtvoer en extra vitamientjes bij. Ze krijgt ook nog steeds medicatie toegediend. Ze heeft ook reeds haar eerste ontworming achter de rug want dat was ook hoognodig.
De dierenarts is ook nog een kijkje komen nemen bij Jewel en zij ook vond het er beter uit zien. Maar we zijn er nog bijlange niet hoor! Er zal nog lang moeten geschrobt worden en nog lang medicatie gegeven moeten worden vooraleer Jewel er terug een beetje normaal zal uitzien.
Volledig terug zoals vroeger zal ze er nooit meer uitzien...... deze abcessen gaan zeker en vast littekens achterlaten maar we gaan er alles aan doen om van dit lief meisje terug een mooie prinses te maken!
Jewel is ondanks de pijn , ondanks haar stijve spieren en zwellingen super lief. Het is een schat van een paardje. Ze is ook erg dankbaar, dat zie je in haar lieve ogen.
Geschreven door verzorgster Sandrine

Namens Jewel enorm enorm bedankt voor alle lieve gulle donaties!  Zonder uw steun had onze VZW haar budget voor de zwerfkatten moeten aanbreken, en dat vlak voor een druk kittenseizoen was  een enorme grote hap uit ons belangrijke budget geweest. Nu kunnen we dankzij uw steun medicaties, voer, ontsmettingsmiddel en materialen kopen PLUS  dierenartsen/ huidspecialiste en hoefsmid betalen!!

05-03-2008
Voorlopige huiduitslag
Onze verzorgster Sandrine is enkele dagen naar het buitenland, ondertussen wordt Jewel fantastisch vezorgd door haar man en nog een verzorgster. Tot dit weekend zal ik dan ook geen nieuwe zaken kunnen vermelden.
Wel hebben we een voorlopige huiduitslag, wat voor een leek nog lastig te interpreteren is. Het is elk geval GEEN rainrot...ik kopieer voor u:
Er zitten verschillende staafjes en coccen in de etter, veel neutrofielen, geen dermatophilus congelensis ( regenschurft), geen demodex of andere parasieten, enkele schimmelsporen. Op de haren wordt dan ook verder schimmelonderzoek ingezet. Ze raadt aan de culturen en de biopsies verder af te wachten. Als er een antibiogram gekend is, wordt misschien de antibiotica nog gewijzigd.  Bloedonderzoek geeft een verlaagde hematocriet van 2O en verhoogde wbc 19 dit komt natuurlijk omdat dit een chronisch proces is. De eiwitelectroforese is ook gewijzigd.
Met deze uitslagen kunnen we nog geen besluiten trekken, we wachten de resultaten van de andere onderzoeken vol spanning af.

03-03-2008
Hoefsmid en dierenartsen
Vandaag is de hoefsmid langsgeweest : Hij zei dat Jewel zeer nat gestaan heeft. Haar hoeven waren binnenin niet zo gezond. Maar 't komt wel goed op dat punt, gelukkig.
De dierenartsen en de huidspecialiste zijn ook geweest. Biopsien zijn genomen, uitstrijkjes, haartjes, algemeen bloedonderzoek. Nu is het wachten op resultaten.
Jewel is wat in slaap gedaan om ook biopten te nemen. Ze is nadien nog eens serieus onder handen genomen en goed gewassen (nu ze in slaap was, ging dat makkelijker)... Dus vandaag was het weer een intensief dagje voor onze Jewel!

02-03-2008
Op bezoek bij Jewel
Filmpje Jewel:    http://nl.youtube.com/watch?v=51z8H-wAhmE  
Filmpje 2 Jewel: http://nl.youtube.com/watch?v=OHNZ4FZ75_w

  

Vandaag ben ik enkele uurtjes gaan helpen bij Jewel. Wat een ongelofelijk lief en dapper dier...maar wat een wonden mensen, verschrikkelijk! Het is zelfs al ietsje beter, maar ik schrok heel heel erg.
Jewel liet zich de meegebrachte appeltjes en worteltjes goed smaken, de kindjes van Sandrine hielpen mee :-)Maar daarna aan de slag.... Sandrine en ik zijn uren zoet geweest met het plukken en knippen van de haartjes op en om de wonden. De huid moet zo schoon mogelijk blijven, sommige wonden onder de dichtgepakte haren, moeten de ruimte te krijgen om groter te worden en "open te barsten" . Verschillende wondes braken open, zonder dat we iets deden. Deze moesten goed ontsmet worden.
Dit gaat nog een hele tijd duren, want Jewel kan maar een beperkt aantal uurtjes per dag een zware behandeling aan. Het deed haar soms pijn, ze had jeuk, maar ze hield zich kranig! Wat een apart dier, ze dwingt grote respect af! En dat hartje van haar, is zo zacht en lief....Na enkele uurtjes werk, besloten we te stoppen, Jewel mocht nog effe lekker de weide in, ze moet beweging hebben. Ze mist spieren, ze is erg mager, ze moet echt beweging hebben.
Ik weet niet hoe het met u is, maar ik ben alvast verliefd......
Tot slot wilde ik u vermelden dat de eerste kosten via uw donaties al betaald zijn. Verder zal morgen de hoefsmid komen, de huidspecialiste gaat komende week ook nog langskomen, we kopen krachtvoer, speciale zalf, watten, sponsjes, dit allemaal met het geld van UW donatie!
Sabine

28-02-2008
Het lijkt ietsje beter te gaan met onze Jewel. De wonden zijn wat aan het indrogen, lijkt allemaal iets kalmer te zijn.
Elke dag wordt Jewel intensief verzorgd door Sandrine. Na een schrobbeurt en verzorging, krijgt Jewel een uurtje een deken op.
Verder krijgt ze krachtvoer, ruw voer, hooi, stro, wortels, appelen, rapen en een liksteen ( ze likt veel aan de handen wat kan duiden op terkort aan mineralen).
Ze krijgt tevens antibiotica, en homeopathische druppeltjes.
Over enkele weken hopen we de uitslag van het labo te krijgen, maar zoals het er nu uitziet lijkt het op een zeer ernstige vorm van 'rainrot'. Dit komt vooral voor bij paardjes die te vaak en lang in de regen moeten staan..
Dan zijn wij compleet overweldigd door alle reacties!!! Wie had dat egdacht, zo ontzettend veel steun en bezorgdheid vanuit uw kant. Jewel heeft heel wat harjes gestolen en dit geeft een inmens warm  gevoel van binnen. Heel heel heel hartelijk dank voor al jullie steun! Zowel financieel, als met materialen, adviezen, hulp, of gewoon pure interesse.
Jewel zal in de VZW blijven tot ze volledig genezen is, en dan zullen wij een goed tehuis voor haar gaan zoeken. Helaas kan ze geen manege paard worden, omdat er te vroeg op haar gereden is, en ze een doorgezakt ruggetje heeft.

25-02-2008
Ons opvangpaardje, waar wij een actie Paardje, voor gestart zijn, wordt momenteel intensief verzorgd door ons gastgezin Sandrine.
Ze gaat geruime tijd een intensieve behandeling ondergaan. Ze moet elke dag worden geschrobd en ontsmet. Hopen Hibiscrub en ontsmettingsmiddel zijn nodig. Ook hopen watten gaan nodig zijn om alle wonden netjes te verzorgen. Ons verdere verlanglijstje:
-braunol
-een paardendeken ( voor een haflingerpaardje)
-voer: hooi, stro, wortelen, appels, krachtvoer van het merk D'Hooghe
-sponsjes ( 12-15 cm)
-borstels, kammen...
Binnenkort gaan er uitstrijkjes genomen worden en wordt er een biopsie uitgevoerd. Dit alles om te weten te komen wat er nu met haar scheelt. Weinige of bijna niemand heeft dit ooit gezien....

 


25-02-2008

De medische verzorging van een paard is niet te vergelijken met een kat. Deze kosten liggen vele malen hoger, en zeker gezien het stadium waarin Jewel nu verkeerd. Ze zal zeer intensieve medische en goede verzorging moeten gaan krijgen.  Wij willen haar echt het beste van het beste geven, en zullen dan ook specialisten naar haar vachtje laten kijken.  Help haar via onze speciale oproep:  Actie paardje
Ieder die een donatie wilt overmaken voor haar, noteer bij de mededeling: Actie Paardje. U kunt er vanuit gaan , dat elke euro rechtstreeks naar deze lieverd zal gaan, daar kunt u op bouwen! Tevens zullen wij u via onze website op de hoogte houden van het wel en wee van Jewel!  Nu ben je veilig lieve meid, je krijgt de nieuwe naam Jewel,want! Een nieuwe start, een nieuw tijdperk, je hebt een schone lei nodig, jij lief lief paardje van ons.

- belgische (FORTIS) bank rek. nr:  001-3823130-48 
- nederlandse postbank rekeningnr: 9480375

t.n.v  Zwerfkat in Nood II
Postbus 58
3630  Maasmechelen (Belgie)

Opgelet! 
Een storting naar Belgische rekening is: VZW Zwerfkat in Nood II
Een storting naar Nederlandse rekening is: Zwerfkat in Nood II

 

24-02-2008

 

En ja hoor, het is weer zover!...naast alle lieve katten hebben we...............een PAARD  in de opvang..  Hoe komen we daar nu weer aan.
Jullie zijn van ons gewend: als er soms iets speciaals op ons pad komt, en we hebben de mogelijkheid tot opvang, dan komt het wel eens voor dat u plots een heel ander koppie bij baasje gezocht ziet staan :-)
Ze heet Jewel, een haflinger paardje, merrie van 7 jaar oud.  Een vreselijk lief diertje, met een trieste achtergrond.  Jewel komt uit Landen en stond op een weitje. Ze bleek erg ziek te zijn. Ze had en heeft enorme huidproblemen. Vorig jaar lag haar rugje helemaal open, de etter lag erop. De eigenaar beweerde het diertje goed te verzorgen, maar wij vermoeden anders. 
We boden toendertijd al aan om het paardje over te nemen, hij ging acoord. Maar plots maakte hij zijn eigen regeltjes en ging de overname niet door.
Na lange tijd niets gehoord te hebben, kregen we vorige week via het dierenasiel Sint Truiden ( bemiddelaar), het bericht dat het paardje zsm weg moest, gratis en voor niets. Een medewerkster van het asiel heeft ervoor gezorgd dat paardje daar weg kon.
Diezelfde avond nog staken we de koppen bijeen en werd er gepuzzeld, gebeld, gemaild, totdat er een oplossing kwam!
De volgende morgen was het geregeld, de opvang was een feit, maar wel nog even een trailer regelen....  Gelukkig, we konden tegen een schappelijk prijsje een vriendelijke meneer regelen die haar zou ophalen en bij ons zou brengen. Fantastisch!!! Ze is er, ze is nu eindelijk bij ons.
Maar toen we haar zagen schrokken we ons lam. Het is verschrikkelijk, ze ligt helemaal open! Heel haar kontje, het bovenste van de rug, vanaf de lies, de buik, staart en achterbenen liggen open vol etterende wonden. We hebben dit nog NOOIT gezien!!
Vandaag werd ze intensief verzorgd door onze Sandrine, alle wonden werden goed ontsmet  en twee dierenartsen zijn vandaag langsgeweest. Beiden gaven onafhankelijk van elkaar, aan dat hier ook sprake is van verwaarlozing: Het paardje is broodmager, heeft nooit genoeg eten gehad, en het had verschrikkelijk dorst, drinken drinken drinken. De wonden zien eruit nooit verzorgd te zijn, en men tast nog in het duister wat er scheelt.
Ze heeft er erg veel last van: ze heeft enorme jeuk, de lieve lieve schat. Binnenkort laten we haar bekijken door een huidspecialist, want op deze manier is het rampzalig voor het dier. Jewel heeft het lastig, en we willen haar enorm graag helpen.Dan komen we bij ons laatste voorzichtige oproepje lieve mensen.
De medische verzorging van een paard is niet te vergelijken met een kat. Deze kosten liggen vele malen hoger, en zeker gezien het stadium waarin Jewel nu verkeerd. Ze zal zeer intensieve medische en goede verzorging moeten gaan krijgen. We moeten en willen haar zo optimaal mogelijk helpen. Alles wat haar al die jaren niet gegeven is, willen wij in 1 klap goedmaken. Zij moet voelen dat ze nu een prinsesje is.  Help haar via onze speciale oproep:  Actie paardje
Ieder die een donatie wilt overmaken voor haar, ons prinsesje,  noteer bij de mededeling: Actie Paardje. U kunt er vanuit gaan , dat elke euro rechtstreeks naar lieve Jewel zal gaan, daar kunt u op bouwen! Tevens zullen wij u via onze website op de hoogte houden van het wel en wee van haar.
Nu ben je veilig lieve meid, je krijgt een nieuwe naam,want! Een nieuwe start, een nieuw tijdperk, je verdient het dubbel en dwars! Je heet nu Jewel, jij bent ons pareltje...

- belgische (FORTIS) bank rek. nr:  001-3823130-48 
- nederlandse postbank rekeningnr: 9480375

t.n.v  Zwerfkat in Nood II
Postbus 58
3630  Maasmechelen (Belgie)

Opgelet! 
Een storting naar Belgische rekening is: VZW Zwerfkat in Nood II
Een storting naar Nederlandse rekening is: Zwerfkat in Nood II
Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg