Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

28-09-2008
Amai!
Die Tibbs toch......het is een medisch wonder! Dat zou u niet zeggen als u hem zo zag he?
Wat is er aan de hand met dit ventje, welnu: Ik ga u zeker geen enge fotos tonen van bizarre wormen, darmwanden etc, want das niet alleen vies, maar ook: niet gekend.
Onze Tibbs poept hele rare dingen uit zijn lijfje: het lijkt op wormen, maar toch niet, of is het een darmwand? Een darmwand zou betekenen dat hij  gestorven moest zijn, maar dat is niet het geval. He is alive and kicking.
De dierenarts en zelfs het laboratorium staan voor een raadsel, dit is nog nooit eerder gezien.
In vergemakkelijkte medische taal kan het te maken hebben met een overactieve darmwand vanwege darmeitjes.... maar het blijft iets totaal bizar. We laten nu extra testen uitvoeren via het labo, we willen weten wat er scheelt aan dit ventje.
Tibbs? Blijf zo gek als je bent, wij snappen het allemaal niet, maar we gaan het tot de bodem uitzoeken!

26-09-2008
Peter en meterschap!

Nou mensen, we hebben toch een leuk nieuwtje te vertellen!

We wilden graag een meter en peter voor Buddy Kat en de reguliere opvang van onze VZW.  Dat betekent dat je dus Bekende Vlamingen gaat benaderen om te vragen of we hun naam met onze VZW mochten verbinden. Verder zal onze peter en meter natuurlijk her en der reclame voor ons gaan maken.

Peterschap: Herr Seele voor Buddy Kat. Her Seele is bekend van 'Kamagurka' en de strip: 'Cowboy Henk'
Verder is Herr Seele een mediapersoon: verschijnt met regelmaat op TV en in tijdschriften. Peter Herr Seele zal een mooie cartoon maken voor Buddy Kat
Meterschap: Anke Buckinx  van de 1 na grootste radiozender van Belgie:  Q music....!
Ze komt elke werkdag samen met Wim Oosterlinck van 16.00-18.00 uur op de radio ( bijna miljoen luisteraars per dag). Verder heeft ze een TV programma en schrijft ze geregeld artikels in HBVL
 U kunt mij vandaag nog herbeluisteren op Q music:( even scrollen)
http://www.q-music.be/page/blog/1939

23-09-2008
Kwis, voederactie, opendag, enzo

We hebben het maar druk!

De meldingen blijven dagelijks komen. Jong, oud, ziek  gezond, we blijven in gesprek met de melder en proberen al het mogelijke te bereiken. Dit lukt meestal, maar soms spreken ook ontevreden mensen in.
We proberen tijdens de drukte zoveel mogelijk service te bieden, zoals  ons advies@zwerfkat.com email adres. Kunnen we niet helpen, dan beantwoord onze advies groep elke mail met alle liefde van de wereld.

We staan binnenkort op verschillende locaties om voeding in te slaan voor onze opvangers, en wel op dierendag! Via onze link: Agenda, kunt u lezen waar wij allemaal staan.

Op 5 oktober zal Buddy Kat haar allereerste opendag organiseren. Iedereen is welkom.
Vanavond meldde een bekende Vlaming: Herr Seele, dat hij het peterschap  zal accepteren van Buddy Kat.! Wie is Herr Seele? Herr Seele is een bekende Vlaming, hij maakt cartoons, is programmamaker etc. Hij is bekend van Kamagurka, http://nl.wikipedia.org/wiki/Herr_Seele  Peter Herr Selle zal Buddy Kat vanaf nu publiek steunen en eenmaal per jaar Buddy Kat bezoeken.

Op 18 oktober zal er een algemene kwis van start gaan voor VZW Zwerfkat in Nood II.

19-09-2008
Operatie voor Igor en Lowie

Onze FIV positieve mannen hebben een najaarsonderzoek gehad in Buddy Kat. De vaste dierenarts kwam zijn jaarlijkse bezoekje doen en tja.... Igor en Lowie moesten eraan geloven.
Igor had nog wat rotte tandjes zitten die hem behoorlijk wat last veroorzaakten.
Lowie had 'entropion' wat betekent: zijn oogleden waren naar binnen gegroeid. Plus een rotte tand.
Helaas helaas, er moesten operaties gepland worden. Eigenlijk niet helaas, want nu zijn ze voorgoed van hun problemen af!
Op 18 september werden ze in de reismandjes gestoken en de rit naar Brecht, onze dierenarts begon. Poeh!
Igor was muisstil, maar Lowie was heel zielig aan het piepen. Hij begreep er niets van.
Brecht zou bij ons Lowieke een oogcorrectie operatie gaan doen, zodat hij nooit meer last zou hebben van zijn oogjes en weer een prachtige blik zou krijgen. De verwijdering van de rotte tandjes van beide heren zouden enkel een verademing zijn!
Na de zware operatie van Lowie en een reguliere operatie van Igor, werden ze door Marielle opgehaald en verzorgd.

 

       

Ze waren nog wat "zat" van de narcose, dus besloten we hen een nachtje onder te brengen in de ziekenboeg.
Lowie ziet er niet echt goed uit, maar over een weekje zal hij er geheel anders uit zien!  Het moest gewoon...
De volgende morgen waren de mannen weer vol energie, dus nu mogen ze weer vertoeven in de grote ruimte en krijgen ze tijdelijk hun medicaties ivm de operatie.
Gelukkig is alles goedgegaan en hebben de mannen straks nergens meer last van!

16-09-2008
De natuur is wreed


        

Op 12 augustus j.l  kwam Els twee lieve kleine hummeltjes brengen; Vito en Vinnie.
Vito was echt een knuffeltje, zodra je hem pakte begon hij meteen te spinnen.  Hij was samen met Vinnie onze knuffel maatjes.  Ze sliepen iedere avond met zijn tweeen in de trui van hun opvangmama's, dat vonden ze echt ontzettend lekker.
Al gauw merkte we dat Vito heel moeilijk op de kattenbak ging, en daarom zijn we naar brecht gegaan die ons medicijnen gaf.
We hoopten dat het hierdoor beter zou gaan maar toch begon je veel gewicht te verliezen en wilde je niet meer eten. We hoopten dat we met het masseren van je buikje en dwangvoeding je konden helpen.
Dit hebben we een aantal weekjes volgehouden.
Ondanks de pijn aan je buikje bleef je stoeien en spelen met je broertje en kwam je alnog naar je opvangmama's toe om geknuffeld te worden.
Tot dit weekend heb je je sterk kunnen houden met dat kleine lijfje van je! Je was ons kleine binkje!
Op een gegeven moment was je zo dun geworden, en was je zoveel afgevallen dat je buikje nog meer pijn deed.  Toen heeft je opvangmama je in haar vest meegenomen naar haar slaapkamer en ben je in de ochtend overleden...
Lieve lieve Vito, het was voor ons een grote schok om je te verliezen ! We zijn ons lieve, sterke en heel erg grote knuffelaar kwijt. Je broertje Vinnie was de volgende dag naar je op zoek. En daarom krijgt hij nu net wat meer aandacht die hij nu nodig heeft.
We knuffelen Vinnie zo vaak als we kunnen en denken dan ook gelijk aan jou!
Je ligt nu op een mooi plekje begraven in onze tuin en we zorgen ervoor dat we jou nooit zullen vergeten !
Rust zacht lieve Vito, ooit zien wij elkaar ook weer!
Een hele grote knuffel van je opvangmama's Pia en Madeleine en je broertje Vinnie.
 

13-09-2008
"Met Tessa van de kattenbemiddeling"

Hallo lieve mensen,
Voor ons team van ‘kattenbemiddeling’ zijn we op zoek naar iemand die ons team wil komen versterken.

Onze doelstelling is om katten aan een goed nieuw thuis te helpen. Snelheid staat hierbij niet op de eerste plaats. Wij kijken naar de kat en zoeken hier een passend huis bij. Hierbij wordt uiteraard gelet op aanwijzingen die wij van het gastgezin krijgen. Je fungeert dus als tussenpersoon, iemand die bemiddelt tussen de kat (het gastgezin) en een geïnteresseerde.
Bemiddeling maakt deel uit van het kernproces van de VZW. Wij zijn niet alleen een visitekaartje naar buiten toe, maar bepalen ook naar wie de katjes uiteindelijk toe gaan.
Dit laatste punt heeft als gevolg dat we iemand zoeken die stevig in zijn of haar schoenen staat.

Bezit je de eigenschap om goed door te vragen bij een intakegesprek en het doorzettingsvermogen om mensen af te wijzen als ze niet aan de gestelde eisen voldoen. Echter ook sociale vaardigheden en vriendelijkheid zijn niet te missen eigenschappen die een bemiddelaar zeker in huis moet hebben.
Bezit jij deze eigenschappen en ben jij:
woonachtig in Nederlands Limburg?
En heb je genoeg lef en zelfstandigheid om zaken grondig aan te pakken?

Dan zijn we op zoek naar jou! Help de zwerfkatten doormiddel van het verzorgen van een goed nieuw thuis. JIJ maakt verschil!
Voor meer info: kattenbemiddeling@zwerfkat.

05-09-2008
Rust nu maar uit, geen pijn meer

We hadden een beetje hoop liefste Arwen, we zaten in onze gedachten al een wagentje voor je achterpootjes uit te vinden. Dat had allemaal gekund....hadden we je eerder in onze armen mogen sluiten. Maar je had buiten te lang in  pijn geleefd, je pootje was aan het afsterven, je had " koudvuur" , je was jezelf aan het vergiftigen. Hoe wonderbaarlijk was wel dat 3 voetjes een mooie roze kleur had gekregen....
Je bent zachtjes ingeslapen, en we gaan je op een waardige plaats begraven. Je komt onder een prachtige boom te liggen...tranen om jou, waarom ben je niet eerder geholpen, waarom!

04-09-2008
Zoveel pijn gehad


Dit is Arwen...... ons hart doet al pijn als we naar hem kijken.
Arwen werd gisteravond laat als spoedmelding aangemeld. De meldster was niet bepaald meewerkend: Ze wilde hem geen medische zorg geven ( moest ze betalen) en met heel veel gedoe wilde ze ons een klein beetje tegemoet rijden, maar het liefst had ze hem deze morgen in het dierenasiel Genk gedumpt "scheelt ons weer beiden een autorit" zei ze harteloos.
Met alle overredingskracht konden we het dier overnemen. Het werd nachtwerk, onze vrijwilligster is 'snachts nog naar onze dierenarts moeten rijden, want het dier was onderkoeld, uitgedroogd en in diepe shock.
Het verdikt kwam als een harde klap in ons gezicht: Arwen had een gebroken dijbeen en.... een gebroken onderrug.... de blaas en darmen konden dus verlamd zijn.
Daarnaast had hij een diepe hele foute wond op zijn dijbeen en bloed aan neus. Al zijn voetjes waren al aan het afsterven: diep paarse kleur.
Je zou hem bij wijze geen stuiver meer geven, maar..... hij heeft zo lang met deze pijn op straat gesukkeld, en niemand die hem oppakte en hem hielp, hij was verloren , al bij voorbaat. Dit lieve dier heeft zo ongelofelijk veel pijn moeten lijden, we moesten hem een kansje geven.
Begrijp ons niet verkeerd: Wanneer het echt uitzichtloos is, laten we hem inslapen, maar er bestaat een klein kansje, er bestaan wondertjes. Zelfs de dierenarts kon het niet.
Vandaag kon hij plassen, das al iets, zijn blaas is dus niet verlamd.
Zijn diep paarse voetjes lijken ietsje bij te kleuren, das een lichtpuntje, en  het voornaamste: hij heeft nu geen pijn.
Hij krijgt nog tot morgen van ons, we mogen de beslissing nog een paar uurtjes uitstellen.
We nemen in stilte al een beetje afscheid van Arwen, maar stel, stel je voor...er bestaat een engel, eentje die het goed met hem voor heeft, stel... dan wordt hij ons wonder van 2008. Liefste dappere jongen, jij kunt niet meer doen dan je nu al doet: je was eenzaam en in de steek gelaten. Maar nu niet meer. We behandelen jou als onze eigen kat, je bent zo geliefd, nu al, binnen de vzw: je hebt een naam, we hebben een foto.... en nu hopen we op een mirakel.....................

04-09-2008
Wonderpoessie


Xena, XENA, XENA!!
We roepen het luid over de dagen, wat zijn we trots op dit meiske. 
Een andere kattenorganisatie wilde dit kitten laten inslapen omdat haar oogjes ernstig ontstoken waren en ze blind was. Hier is gelukkig een stokje voor gestoken en dit heerlijk aanhankelijke meisje zit nu al een tijdje veilig in ons gastgezin. Helaas bleek bij onze dierenarts dat allebei haar oogjes niet meer te redden waren, dus beide oogjes zijn verwijderd. Ze was nog maar 5 weekjes oud en dan al zo'n heftige operatie, poeh!
Op de foto ziet u dan ook dat haar beide oogjes dicht zijn, met reden: ze heeft geen oogjes meer.
Ze houdt van het leven, ze is vrolijk, gek, maf en spelen is haar lust en leven. Ze vindt blind zijn geen enkel probleem! Zo ziet u maar...
Ze gaat waarschijnlijk binnenkort een baasje krijgen, ze is geliefd!
Ze heeft al menig hart doen smelten binnen de VZW, ze is echt een wonder der natuur, en we vinden haar fantastisch! Kijk eens naar dit filmpje van olijke gekke Xena: volledig blind:  http://www.zwerfkat.com/poes.php?ID=1888

02-09-2008
Een brokkie voor een kitten

Zo! Dat gaat hard met ons kitten droogvoer! We zijn er alweer doorheen! Momenteel moeten we ons droogvoer voor kittens in de winkel gaan kopen, het is op. Geen gereduceerd tarief, we betalen de volle pot.
Elke dag knabbelen er tientallen kleine ukkepukken op de smakelijke brokkies. Hongerige maagjes worden gevuld, we sjouwen winkel in-winkel uit, die kleine aapjes moeten het beste van het beste krijgen!
Indien u ons wilt sponsoren met kitten droogvoer , dan  is dit meer dan welkom!
U kunt ons bijvoorbeld een zakje kitten droogvoer schenken, maar u mag ook een klein bedragje overmaken naar ons rekeningnummer ovv : droogvoer. Van uw kostbare centjes zullen wij enkel droogvoer kopen voor onze babietjes.
Alles is trouwens welkom: kitten natvoer, volwassen natvoer, kattengrit in de vorm van houtkorrel en niet klontvormend. We zijn blij met alles....
Dank namens onze hongerige wolfjes!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg