Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

27-08-2008
Engeltje

Capri heeft het nu goed, hij zweeft ergens daarboven als een mooie engel... hij is gestorven. Nu heeft ie werk te doen, want hij moet daarboven zijn leven voortzetten, dus spelen geblazen! Samen met Tigra, die gaat daar vast de kachel aanmaken!
Capri is nooit goed uit zijn narcose gekomen, en is rustig in slaap gegaan.....
Daniela, zijn opvangmamma is nu heel verdrietig, maar ze weet wat haar te doen staat: zijn twee kleine pluizige familieleden hebben haar nodig, dus er is weer veel liefde en zorg te geven, en....Capri en Tigra? Alles is oke, alles komt goed, we gaan ervoor.....we zullen jullie nooit vergeten kleine rakkers.
Sla je vleugels uit, en geniet van het groene gras............

26-08-2008
VECHT lieve Capri
Lief klein ventje van ons...het ging vandaag volledig mis met jou. Mamma Daniela moest met spoed naar onze dierenarts. Je blaas stond op springen, je kon niet meer plassen. Zelfs bij het leegdrukken kwam er geen beweging in, je blaas leek volledig "dood" te zijn. Ook had je last van vreselijke obstipatie. Wat was er toch met je aan de hand lief ventje.
Vanavond sprong je blaas spontaan tijdens het optillen....de blaas was stuk!!
We kregen het vreselijke bericht en moesten kiezen: Je zou zowiezo sterven als er niet werd ingegrepen OF je kreeg een spoedoperatie waarbij je blaas gehecht zou worden, ook met een groot risico. We moesten je laten opereren, anders zou je sterven lieve jongen.
De operatie lukte, en nu kom je bij van de grote ingreep. We weten nog altijd niet wat er scheelt aan jou. Je darmen zijn ook geleegd, want je zat vol met ontlasting die niet naar buiten kwam. We hopen met heel ons hart dat dit je probleem was, en je straks zelf kan plassen. We weten het nog niet: we gaan kaarsjes voor je opsteken lieverd,  JIJ -MOET-HET-REDDEN
Sterkte deze nacht

25-08-2008
Hoezo druk?Nestje uit Scherpenheuvel...mamma was gestorven....

Het valt niet mee bij ons...
Elke dag worden we overspoeld met meldingen en elke dag moeten we beoordelen wie spoed is en wie niet. Dit is een hele harde dobber, want we willen ze allemaal zo, zo graag helpen. Dat weegt zwaar mensen, heel zwaar.
Er zijn nog enkele gastgezinnen op vakantie, enkelen willen even een 'break' na continu opvang. En dan zijn er ook nog gastgezinnen die nog even niet op mogen vangen vanwege een ziekte uitbraak. Ellende en gebrek aan opvang!
We moeten roeien met de riemen die we hebben, dit jaar is niet echt ons gouden jaar geweest, tot nu toe.... alhoewel we toch 266 katten in 8 maanden hebben opgevangen, een paard, 3 honden en een valkparkiet.
We hebben weer een aantal flessenkindjes in de opvang, deze vindt u nog niet op onze website. Zij hebben nu rust nodig.
Vorige week kregen we 5 kittens van ca 2 weken uit Scherpenheuvel binnen, waarvan de mamma spoorloos zoek was.
De meldster lukte het niet om ze te voeden en de kleintjes hadden al 24 uur geen voedsel meer gehad.
Twee dagen later liet de meldster ons weten dat de mamapoes op haar laatste krachten naar huis was gekomen en ze haar dood hebben gevonden. Ze vermoedt dat de mama vergiftigd is...
Rust zacht mama en maak je geen zorgen over je kleintjes, zij zitten nu veilig in ons gastgezin en we gaan ervoor zorgen dat het grote, sterke kittens worden en ze een gouden mandje bezorgen.

11-08-2008
Alle Buddy katters in het zonnetje


In Buddy Kat ( aidskatten opvang) wachten nog 5 lieverds op een lief baasje. Tot die tijd maken we het hen zo aangenaam mogelijk.

11-08-2008
Ons medische wondertje


Al enige maanden hebben we een klein wondertje binnen onze vzw: Amina.  Ze is momenteel 4 maanden oud.
Waarom is  ze dan zo bijzonder? Welnu: ze heeft een hele ernstige hartafwijking.
Ze heeft eergister een heel belangrijk onderzoek gehad, nl een ECG. Er kwam speciaal een cardioloog uit Antwerpen naar onze dierenarts, om samen haar hartje te bekijken. Helaas was het schrikken geblazen!
Amina heeft 2 aandoeningen aan haar hartje. Het eerste is een groot gat tussen haar linker- en rechterhartkamer. Het gat is heel groot, de cardioloog uit Antwerpen had dit nog nooit gezien. Zo’n jong katje, met zo’n groot gat…….die nog leeft!!
Onwaarschijnlijk, hij kan het niet geloven. Normaal sterven deze katjes veel veel vroeger. De tweede aandoening is vernauwing van de longslagader.
Het onderzoek had langer geduurd dan gedacht, alles is bij haar zo klein, dat maakt het allemaal ingewikkelder.
Amina is heel vrolijk, maar vaak erg moe en ze mag zo min mogelijk stress hebben. Ze mocht van onze dierenarts niet elders geplaatst worden. Ze voelt zich oke bij haar opvangmamma Els, en daar mag ze dan ook voor altijd blijven wonen! Wat een heerlijk nieuws voor Aminaatje.
In de tussentijd gaat er contact opgenomen worden met een gerenommeerd hartspecialist, de beste van heel Europa. Samen zal de cardioloog met haar bekijken welke mohgelijkheden er nog zin voor Amina, zoals bv een open-hart operatie.
Maar we zijn hier zelf wel erg huiverig voor....
Amina geniet gewoon nog lekker van alles, ze kan morgen sterven, volgende week, of over enkele maandjes, maar oud zal ze in elk geval niet worden.
Wat is het toch een dapper knap ding!!! Bravo meiske

06-08-2008
Nood aan gastgezinnen!

 

Wordt gastgezin!  Wat staat je te wachten?

Ieder gezin krijgt maximaal 1 nestje per keer. Het is prachtig mooi en dankbaar werk, want u ziet deze katjes daarna na een definitief thuis gaan, en daar deed u het tenslotte allemaal om..
Onze  'wegwerp' katjes worden liefdevol opgevangen bij deze gastgezinnen. Daar kunnen ze in huiselijke kring weer op krachten komen. Mooie herinneringen worden opgebouwd om de oude voor eens en voor altijd te doen vergeten. Ze komen binnen variërend van 3 daagjes oud tot 12 weken oud.Maar ook volwassen katten vangen we op indien deze in nood verkeren. Ze zijn gezond, ziek, tam, schuw of gewond. Maar de opvanggezinnen hebben een groot hart voor hun opvangdiertjes en ze weten dat hun 'kindjes' afhankelijk zijn van hun goede zorgen.
Een opvanggezin krijgt voeding, medicijnen, kattenbakken, voerbakjes, kattengrit, eventueel een kooi, warmtelamp, flesjes, kruik, en speciale melk van ons. De VZW betaalt alle onkosten voor de verzorging van de kittens.
Een tijdelijk gastgezin moet puur de verzorging van onze kittens op zich nemen. U hoeft niet te denken: "Oo, maar dan kom ik niet in aanmerking, want ik werk!" Welnee, part-time mensen kunnen nl heel goed kittens opvangen en de full- timers  zijn enkel geschikt voor oudere katten. Ook hen hebben we hard nodig!

Woont u in limburgs Belgie, of limburgs Nederland? Vraag vrijblijvend voor informatie. Dit kunt u doen door een mailtje te sturen naar:gastgezin5@zwerfkat.com

01-08-2008
Rust zacht lieve Jewel

Na vele onderzoeken en vele verschillende soorten medicaties is onze Jewel helaas uitbehandeld. Jewel en Sandrine hebben keihard geknokt, maar het heeft niet zo mogen zijn, de bacterie is te ver in haar lichaam doorgedrongen. Gisteravond hebben we Jewel de eeuwige rust gegeven, zij gallopeert nu zonder pijn over de eindeloze weides aan de andere kant van de regenboogbrug. Rust zacht lieve Jewel...Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg