Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

31-01-2008
Helpt u mee?

We hebben iets nieuws!
Vanaf nu zullen wij op onze welkomspagina een top 5 te plaatsen katjes in postervorm aanbieden. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen deze up to date poster uitprinten en verspreiden in winkels, dierenartsen etc.
Helpt u mee? Ik zoek een baasje


27-01-2008
Vacature!

Vacature vrij!
 
Vrijwilliger (s) gezocht voor het plaatsen van advertenties.
 
Wij zijn op zoek naar iemand die onze groep van adverteerders komt
versterken! Iemand die ons wil helpen met het plaatsen van advertenties op verscheidene
Belgische websites en om deze zo veel mogelijk up-to-date te houden. Teksten en foto's worden
aangeleverd.

Met advertenties kunnen wij veel mensen bereiken, zodat onze opvangkatjes een zo groot mogelijke kans
krijgen om een definitief thuis te vinden en geadopteerd te worden.
 
Ben je creatief in het verzinnen van advertentietitels, en ben je een beetje handig met computers?
Meld je dan gauw aan. Mail naar: info@buddykat.be

22-01-2008
Promiss geniet...

Kijk en geniet van onze lieve aidskater Promiss...

http://nl.youtube.com/watch?v=Fr4XBDD_YQY

http://nl.youtube.com/watch?v=k0_gdb1imGU

21-01-2008
Alweer spoedmelding

Zwietie was een spoedmelding op 20 januari jl.  We kregen de melding uit Hoeselt.
Deze jonge kater werd gevonden langs de weg. Ze dacht dat hij aangereden was, omdat hij moeilijk kon lopen. Het diertje was vuil van de modder en totaal uitgemergeld.
Tot overmaat van ramp vielen de honden van de meldster het dier ook nog es aan en hij werd gegrepen..... dus hij is ook nog eens in de bek van een herdershond beland, arm arm ding.
Onmiddellijk werd onze vrijwilligster Marielle ingeschakeld, ze sprong in de auto om het dier te halen. Zwietie was in zware shock, dus hup, meteen door naar onze dierenarts. Daar kreeg hij een anti shock behandeling en medicaties. Hij liet zich niet zo goed behandelen, tot op heden lijkt hij schuw te zijn, maar dit kan ook van de pijn zijn.
Zwietie zag lijkbleek, nul reserve, een echte stumper. Door zijn magerte is het een echte spriet. Maar godzijdank eet en drinkt hij nu zelfstandig. We gaan hem de komende dagen goed in de gaten houden, want we weten nog altijd niet wat er nou ECHT gebeurt is...

19-01-2008
Wij beloven jou.....


 

Vandaag is er een heel bijzondere kater bij ons binnengekomen. Helemaal uit Groningen!
We kregen en verontrustende melding via Kitty van de organisatie http://www.kladderkatjes.nl/
Wat was er nl aan de hand? Deze lieflijke aidskater zat toch al geruime tijd ( 7 maanden) in een grote reismand waar hij zijn leventje doorbracht.
Hij kwam toendertijd van een landelijke omgeving, de groene weilanden. Hij kreeg aids en mocht niet meer naar buiten. Hij werd door iemand verzorgd die toch al 80 katten in huis had rondlopen...
Deze lieve jongen leefde 7 maandenlang in een grote reismand, wat natuurlijk geen leven is voor een jongen die zoveel vrijheid gewend was, en nog een heel leven voor de boeg had. Voor welke kat is dit wel een leven?
We besloten speciaal voor hem een uitzondering te maken. We wilden hem graag verwelkomen in Buddy kat, waar hij alle ruimte en liefde zou krijgen en waar hij kans op een definitief huisje kon krijgen.
We noemen hem "Promiss", wat betekent: belofte. Wij beloven hem bij deze dat er vanaf nu enkel hele mooie dingen gebeuren, hij enkel mag genieten van liefdesknuffels, lekker eten, en vooral: de vrijheid om te mogen lopen!
Maar ja, Groningen lag niet naast de deur, hoe moesten we dit regelen? Dus Kitty heeft met haar organisatietalent geregeld dat Promiss vervoerd werd tot Den Bosch.
Twee lieve mensen hebben urenlang gereden met ons lief Fivje tot Den Bosch. Onze vrijwilligster Marina reed tot Den Bosch en nam hem voorlopig even mee naar haar huis.

 
De rit...........

Deze 5-uur durende trip was dubbel en dwars de moeite waard voor Promiss!
Hij heeft al zijn kamertje verkend, hij wist niet wat hem overkwam: Na 7 maanden niet hebben kunnen lopen, mocht hij eindelijk zijn pootjes strekken! Wat een brok in onze keel... Lieve lieve Promis, welkom in Buddy Kat! Wij beloven jou een gouden wereld vanaf nu....

17-01-2008
Castreer en steriliseer je kat

Dit briljante filmpje zegt ALLES ( geluid aanzetten)


16-01-2008
Gered door de brandweer

Onze nieuwe opvangpoes heeft het dorpje Neerharen wakker gehouden.
Ze heeft maar liefst 4 lange dagen in een hoge boom vertoeft, ze durfde er onder geen enkele omstandigheid uit.
De brandweer moest voor haar uitrukken, om haar te verlossen van haar angstaanjagende avontuur.
Het betrof een wat vermagerde tamme zwart witte poes. Ze heeft maar 1 oogje, ooit is ze blijkbaar geopereerd geweest. Dus ooit, ooit...is er toch wel voor haar gezorgd.
Ze werd op vermissingsites gezet, helaas....nog geen reactie.
De meldster ( politieagente) hield haar nog enkele dagen bij haar, maar kon haar onmogelijk zelf adopteren.
Dus nu zit ze bij ons.  Ze heet nu Asha wat betekent hoop en leven in het swahili.
Wat een vreselijk lief dier!! Wat een prachtig lief, flexibel poesje, ze past zich zo makkelijk aan. Binnenkort gaan we een heel  goed tehuis voor haar zoeken, nu mag ze even bijkomen van al haar boomavonturen...

10-01-2008
Prijswedstrijd is verlengd

Beste lezers,
Bedenk een knallende, prachtige nieuwe slogan voor onze VZW!
Onze slogan : " Samen maken we de wereld van de zwerfkatjes een beetje aangenamer " gaan we vervangen door een geheel nieuwe slogan. Soms moeten er nou eenmaal nieuwe jasjes worden aangetrokken.
U mag meehelpen en ons verrassen met een fantastische slogan!  De winnaar wordt beloond met een prijs..wat...zeggen we nog niet, plus zal onze VZW deze slogan uitdragen naar buiten toe. 
U kunt uw bijdrage mailen naar: info@zwerfkat.com. Leg heel kort uit waarom u gekozen heeft voor deze slogan. Per persoon, 1 slogan. U kunt deze mailen t/m 31 januari 2008. Nieuw begin van het jaar, nieuwe slogan, en via de website wordt de prijswinnaar bekend gemaakt.
Mensen.....doe je best, laat ons verrassen, laat ons huiveren...............

09-01-2008
Opvang gevonden voor malthezertjes!

Gelukkig hebben we voor alle drie hummels, dotten wol, snoezies, lieffies, knuffels, opvang gevonden binnen onze VZW.
Vanaf nu zullen zij officieel in onze VZW komen, en dat is genieten geblazen...want ze zijn ZO koddig.
U kunt dus evt overwegen om een malthezer te adopteren, ongebruikelijk in onze VZW, maar soit...u weet wel beter!

07-01-2008
SOS voor maltezertjes!

  
Pappa                                             Mamma                                   Kind

Help! We hebben 3 lieve maltezerhondjes en we kunnen hen niet langer opvangen!
De drie hondjes komen van een eigenaar die niet langer voor hen kon zorgen. De hondjes zaten klein gehuisvest op het politieburo. Ons gastgezin zag hen zitten en kon het niet over haar hart verkrijgen ze daar te laten zitten.
De opvang zou eerst tijdelijk zijn, maar nu neemt de eigenaar afstand van deze drie mooitjes.
Het gastgezin gaat morgen weer aan het werk, en de hondjes zitten dan veel alleen. We hebben geprobeerd een gastgezin te vinden die hen alle aandacht en tijd kon geven, zodat wij hen officieel in de opvang konden nemen, maar tot op heden is onze poging mislukt...... we willen het asiel zo lang mogelijk uitstellen, maar we hebben niet langer dan 1 dag.
De hondjes moeten uitgelaten worden, verzorgd, en morgen gaat dit al een probleem worden. Helaas lukt het ons intern niet om tot een goede oplossing te komen.
Wij hebben met spoed UW HULP nodig! We zoeken OF adoptanten, OF een eenmalig gastgezin wat hen alle drie zou kunnen opvangen.
Info over de hondjes;
Pap, mam en dochter. pap: 3 jaar, mam, 3 jaar, kind 1 jaar. Kunnen met katten, kunnen niet lang alleen blijven, spelen snappen ze niet echt, ze luisteren wel heel goed.
Help! mail naar kattenbemiddeling@zwerfkat.com

03-01-2008
Opslagruimte gezocht!

We zijn met spoed op zoek naar een grote opslagruimte voor ons kattengrit.
We zijn al op zoek geweest naar een te huur garage, maar zulke garages zijn bedoeld om auto's te stallen, dus erg groot is deze ruimte niet.
Natuurlijk beseffen wij maar al te goed dat een grote opslagruimte geld kost. Uiteraard wil onze VZW hier een maandelijks bedrag voor betalen, maar wij kunnen onmogelijk de huurtarieven betalen die wij nu vinden op internet. Een grote opslagruimte huren kost natuurlijk vreselijk veel geld.....ondoenbaar!
Het kattengrit is gedoneerd, wij willen hier natuurlijk zoveel mogelijk op besparen. Het is al geweldig dat wij dit kattengrit zomaar voor niets kregen.
Heeft u een soort van loods, laten we zeggen een behoorlijke ruimte om duizenden kilo's kattengrit te herbergen?
Het verlenen van opslagruimte, tegen een fatsoenlijke huurprijs ( of als ik zo brutaal mag zijn: voor niets zou natuurlijk al helemaal geweldig zijn, maar goed, wij beseffen ook dat dit geen haalbare kaart is)  is natuurlijk al een grote vorm van donatie. Op deze wijze kunnen wij geld besparen en het geld weer gebruiken voor o.a dierenartskosten. Geld wat letterlijk rechtstreeks naar onze opvangertjes gaat. Zij verdienen de beste zorg, en het is erg wanneer wij veel geld moeten uitgeven aan opslagruimte puur en enkel voor kattengrit.
Indien u iemand kent, OF u denkt: "Goh, ik wil de VZW op deze manier een donatie doen", laat vooral iets weten....kunnen we er samen eens over babbelen, komen we vast wel uit!
Liefst in omgeving van Tongeren-Riemst-Maastricht- Bilzen
Info: info@zwerfkat.com

01-01-2008
Gelukkig nieuwjaar!

De beste wensen nogmaals namens het gehele team van VZW Zwerfkat in Nood II en Buddy Kat.
Wij kunnen onze klappers afsluiten met de totale opvang van 2007:

Opvang jonge katjes          :         342                       
Opvang volwassen katten:          130                         
Opvang paard:                                   1
Opvang konijnen:                               8

Totale opvang:
                            472, plus 1 paard en 8 konijnenAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg