Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

22-06-2018
Mama en haar 4 bengelsEen dikke week geleden, kwam er een kleurrijke familie bij ons binnen. Mama en kittens zaten bij een oudere zieke dame in de tuin. De mevrouw zag het niet zitten dat ze in haar tuin verbleven en joeg hen meermaals weg. Echter, ze kwamen steeds terug, waardoor wij gebeld werden.
Omdat de mama zo vaak verjaagd is geweest, leek het alsof ze erg schuw was, dus moesten we werken met een vangkooi.
Uiteindelijk is de hele familie gevangen en merkten we na een dagje, dat mama eigenlijk best benaderbaar was. Maar toen we haar met haar kittens herenigden, kwam het mama oerinstinct naar boven en mochten we niet in de buurt van haar kittens komen. Kittens die overigens ook redelijk benaderbaar zijn. Maar wat wil je.... buiten geboren, nooit een mensenhand gevoeld, en niet welkom in een tuin. Gelukkig gaat dat knopje in hun koppetje snel om, ze zijn nog jong en flexibel ;-)
Mama Bella? Alles komt goed, je bent een goede mama en straks.... besef je ook dat wij best wel heel lief zijn

22-06-2018
Opgesloten in een tuinhuis

Miley kwam onlangs bij ons binnen, het was zo schrijnend...
De meldster werd gecontacteerd door een kennis, die al sinds de dag ervoor een katje onophoudelijk hoorde schreeuwen. Het leek wel babygehuil...
De meldster is meteen gaan kijken. Het gehuil bleek uit een tuinhuis te komen, ze konden daar echter niet bij.. De politie werd ingeschakeld, ook zij kwamen een kijkje nemen.
Het geluid van het katje was zo oorverdovend, dat de politie op haar beurt zei dat dit gered moest worden.
De meldster mocht over het hek klimmen. Hmm... de deur van het tuinhuis was afgesloten, maar er stond gelukkig een kiepraampje open! Via dit raampje, hebben ze het kleintje kunnen redden. Er stond geen eten/drinken, er waren geen andere kittens, geen mama aanwezig.
Miley was gered, maar och wat was ze mager en zooo overstuur. Haar gehuil ging door merg en been.
We hebben haar overgenomen en ondergebracht bij ons opvanggezin. In de auto bleef ze kermen, maar zodra we haar dicht tegen ons aanhielden werd ze rustiger en begon haar motortje te ronken..
Lief poezenmeisje toch, wat een enorme vreselijke ervaring was dit voor jou.
We gaan je vertroetelen hoor liefje, beloofd, alles komt goed.

22-06-2018
En alweer een mooie snoet in de opvang

Deze kleine meneer zat waarschijnlijk al een tijdje buiten. Hij werd gevonden op een autoband, onder een auto. De meldster heeft Nacho kunnen vangen, maar hij was in de eerste instantie bang/boos en kon al heel goed blazen!
Zoals bekend, waren verschillende opvangcentra vol, het is ook zo druk... Maar terug vrijlaten vond de meldster geen goed plan.
Nou, kom maar eens hier kleine man, we hebben nog andere vriendjes waar jij straks fijn mee kan spelen!
Eerst even smikkelen van een lekker hapje eten, daarna in badje, want het vachtje was vuil... Hij laat hij eigenlijk best goed hanteren ;-)
Welkom Nacho!

22-06-2018
De noodstop is een feit

Lieve mensen.
Met pijn in ons hart zijn we nu officieel in een noodstop beland...
Met 185 katten ( waaronder 95 kittens) in de opvang, springen we uit onze voegen en zitten onze gastgezinnen zo'n beetje vol. We hebben zo lang mogelijk de noodstop proberen te rekken, maar we kunnen er nu niet meer omheen.
We hebben nog minimale plekjes vrij, die we nu uitsluitend vrijhouden voor echte noodgevallen.
Indien jij ons belt, zal vanaf nu de voice mail aanspringen. Heb je een spoedgeval? Spreek dan duidelijk jouw naam, de aard van de melding en telefoonnummer in. We luisteren om de paar uur de voice mail af, en indien het om echte spoed gaat, bellen wij altijd terug.
Voor algemene vragen kan men ons altijd bereiken via email. Deze wordt genoemd op de voicemail.
We hopen op nog meer plaatsingen van onze opvangertjes. Want elk geplaatst katje, is weer een redding van een dier buitenaf. Hoe meer plekjes vrij, hoe sneller we uit de noodstop kunnen gaan...
Maar: Adopteer nooit zomaar, adopteer bewust.
Check ons baasje gezocht! www.zwerfkat.com/baasjegezocht.php

16-06-2018
Sin en Saint

Deze twee broertjes kwamen deze week bij ons binnen.
We kregen een telefoontje van dierenasiel Genk, of we misschien een plekje hadden voor twee kleine ukkies. Ook bij hen is het verschrikkelijk druk ( in alle opvangcentra trouwens), maar we hadden nog een zeldzaam plekje voor hen vrij.
Oorspronkelijk werden ze gespot door mensen die hen, goedbedoeld maar helaas niet zo verstandig, koemelk hadden gegeven. Daar kunnen katjes helaas niet tegen, dus ze kregen prompt enorme diarree. Oef!
De kittens zaten dan ook volledig onder. Na een kort slaapje in de couveuse, kregen ze dan ook een zalig warm badje. Het was effe nodig hoor ;-)
Nu zijn ze weer fris en fruitig en zijn we bezig om de diarree onder controle te krijgen.
Tot slot zijn Sin (foto) en Saint twee hele tevreden kittentjes en gaat alles eigenlijk heel goed Welkom mannekes!

16-06-2018
Klein en hulpeloos

Mobi zijn mama, besloot gistermorgen haar nestje te verplaatsen. Ze lag met haar twee kleintjes in een tuin in Neerpelt, tot gisterochtend 10.00 uur...
Mobi bleef liggen en de buurman van de meldster hield hem op een afstand in de gaten. Uren verstreken, mama kwam niet meer terug.
De buurman raakte in paniek en na uuuuren wachten, vroeg hij hulp aan zijn buurvrouw. Deze besloot op haar beurt snel melk te halen bij de dierenarts en ontfermde zich eventjes over kleine Mobi van 1 weekje oud.
Maar Mobi wilde niks, weigerde pertinent de fles en wrong zich in alle bochten om vooral geen voeding tot zich te nemen. Toen werden wij gebeld...
Er was hoge spoed geboden, want Mobi moest voeding krijgen! Rond 21.00 uur kwam hij bij zijn opvangmama en ook daar weigerde hij zijn voeding.
Onze maagsonde kwam nu wel heel erg goed van pas! Via een slangetje naar zijn maag, krijgt hij nu de belangrijke voeding binnen. Ook vandaag wil hij nog steeds niet drinken, dus gaan we gestaagd door met de maagsonde, totdat hij zelf zijn flesje wil nemen.
Het toedienen van een maagsonde is levensreddend, anders was ons kleine manneke gestorven. Dat laten wij niet toe hoor!
Lieve kleine Mobi, we gaan voor je vechten. Slaap nu maar weer een beetje in je warme couveuse lieve schat.

16-06-2018
Spoedmelding met goede afloop

Onlangs kregen we een melding uit Heusden-Zolder. Er liep een jong katje, waarvan de staart kaal was en zwart/verbrand leek. De melder had het katje onder een doos langs de straat gevangen en werkte helaas niet zo fijn mee aan de telefoon.
Het was al laat, we wisten niet of we nog een collega konden bereiken en vroegen of de melder het die nacht even bij kon houden. De volgende morgen zouden we haar ophalen om naar de dierenarts te gaan. Helaas... hij ging het weer op straat zetten. Hij haakte af, waardoor we erg bezorgd raakten. Dit dier kon echt niet zomaar terug de straat op.
Na tientallen telefoontjes zonder respons, hebben we creatief het adres kunnen achterhalen en hebben we toch maar een collega uit bed gebeld. Het was ondertussen nacht.
Het werd later en later en blijkbaar was het kleintje al door iemand anders gevangen. Gelukkig! Nou, om een lang verhaal kort te maken, om half 3 's nachts reden we met het kleintje naar huis ;-)
Vanmorgen meteen door naar onze dierenarts die onmiddellijk het pittige poesje heeft geopereerd. Het staartje is inmiddels geamputeerd, dus daar is ze gelukkig vanaf nu!
Nu lekker bij ons revalideren he meiske, en vroeg naar bed vandaag hoor!
(foto toen ze nog op straat liep)

16-06-2018
Mex, Molly en Oskar

Een paar dagen geleden werden er twee kittens gespot bij iemand in de tuin.
Er was zelfs een kittentje even in het zwembad gevallen! Deze is gelukkig gered en helemaal in orde. Een zwembad in de tuin kent ook haar gevaren...
We besloten de bange katjes op te halen, ze moesten daar sowieso weg. Maar dat was nog even creatief vangen, want ze waren vliegensvlug!
Er zou volgens de buurman nog een derde katje rondlopen, maar deze konden we echter niet vinden.
Molly en Mex werden ondergebracht bij onze opvangmama en.. de volgende dag liep er inderdaad NOG een kleintje in de tuin.
Nou, weer terug naar de plek en hoplaaaa, gevangen! Welkom kleine Oskar (foto) :-)
Nu zijn ze weer herenigd met elkaar en alles komt goed

10-06-2018
Holly en Happy

  

We zijn weer twee kittentjes rijker
Happy en Holly werden gevonden bij iemand in de tuin, zonder mama.
Aangezien ze daar weg moesten en geen eten kregen, zijn we ze gaan ophalen en mogen ze zich nu fijn bij Harvey en Hailee voegen. Allemaal dezelfde leeftijd en samen is gezellig :-)
Welkom Holly en Happy!

10-06-2018
Midden op een drukke baan, ijskoud gedumpt!

Deze twee kleine hummeltjes lagen moederziel alleen MIDDEN op een drukke baan in Zonhoven. Kleintjes die amper stevig kunnen lopen, geen afstanden kunnen afleggen, en zeker geen drukke baan op gaan waggelen!!
Dit kan niet anders dan uit de auto zijn gekieperd, geen twijfel mogelijk!
Deze melding kwam om 23.00 uur bij ons binnen.
De meldster wist niet wat te doen.... Natuurlijk had ze hen al mee in de auto genomen. Maar ja, als je nooit katten hebt gehad, enkel grote honden hebt, dan snappen we de dubbele paniek.
Maar het liep al tegen de nacht en vindt dan nog maar eens vrijwilligers die kunnen opvangen. En zeker als wij als vzw al 180 katten in de opvang hebben!
Niet evident, dus we hebben aan de telefoon de meldster zo goed mogelijk begeleid om de nacht door te komen.
Maar nadat we om 00.00 uur nog even terug belden om handvaten te geven, merkten we dat de kittens erg jong waren en een bordje eten helemaal niet kennen.
We hebben dan toch maar een gastgezin wakker gebeld... Het gastgezin woonde niet om de hoek, maar gisternacht werd alsnog besloten hen op te halen.
Zo gezegd zo gedaan, de meldster en onze opvangmama's reden elkaar tegemoet en om half drie 's nachts kregen we nog bericht dat ze veilig geinstalleerd waren...
De kleintjes zijn stik kapot en hebben schorre stemmetjes van het huilen door gisteravond/nacht.
Weggerukt van hun mama waarschijnlijk en zo uit een auto gekieperd, wat een start voor zo'n jong leven. Dat maakt ons zo ontzettend boos!
Ze eten nu met kleine beetjes en slapen nu vooral heel veel...
Nu komt alles goed lieverdjes, echt

10-06-2018
Geen onderscheidMaddy kwam op ons pad. Een gehandicapt omaatje. Maddy had onze hulp nodig.
Alle dieren ervaren pijn. Dit betekent dat niet alleen katten en honden, maar ook andere dieren zoals schapen, pijn en angst ervaren.
Waarom zijn we niet lief voor alle dieren? Het is echt niet moeilijk.
Maddy is in onze armen beland. Zo gezegd, zo gedaan
Onze dierenarts heeft haar ondertussen bekeken. Ze heeft zware artrose en we hebben samen al pijnbestrijding en goede medicaties besproken.
Maddy heeft zich gevoegd bij onze andere schapenmeisjes Daisy en Lilly. Het is nog even aftasten, wat heel normaal is. Maar schapen zijn kuddedieren, dat komt wel goed.
Welkom lieve Maddy!

10-06-2018
Hoe gaat het met Casper

Maandagavond kwam Casper verzwakt en ziek bij ons binnen. Hij zat onder de wonden en er kropen allemaal grote maden uit zijn dijbeen en staart. We zijn onmiddellijk naar onze dierenarts gereden, waar hij vervolgens enkele dagen moest verblijven.
De wonden werden verzorgd, maar de maden bleven aar komen, zelfs twee dagen na binnenkomst. De staart baarde onze dierenarts zorgen, dat zou waarschijnlijk een amputatie worden.
Afgelopen woensdag mochten we hem ophalen. Zijn staart zit er nog aan ;-) We gaan zien of hij hem kan behouden, dus dat was alvast goed nieuws :-)
Casper heeft wel intensieve zorg nodig. De lieve schat...
Een paar maal per dag worden zijn wonden verzorgd en krijgt hij zijn medicijntjes die hij nu al met wat tegengestribbel inneemt. Prima jongen!
Maar hey... daarna is het knuffeltijd en DAT vindt Casper toch wel heel erg zalig

10-06-2018
Het komt goed

Alweer kwam er een arme jongen bij ons binnen. Ditmaal uit Munsterbilzen.
Bikkel had hulp nodig, heel heel veel hulp. Het is alsof het zo moest zijn, want hij besloot op een nacht door een kattenluikje in een garage naar binnen te glippen.
Daar was het te doen, want daar wonen nog andere katjes die eten kregen. Slimme Bikkel!
De volgende morgen vond de melder hem. Hij zag er vuil en zeer onderkomen uit, wat nu?
We zagen zijn foto en besloten onmiddellijk in te grijpen, daar kon niet meer mee gewacht worden.
Bikkel kwam bij ons binnen en we maakten het comfortabel voor hem. We zagen meteen dat zijn bekje er dramatisch aan toe was. Na een pijnstiller, gaven we hem een een warm papje vol krachtvoer. Dat deed hem zichtbaar goed, want hij slobberde alles rustig naar binnen.
Het was maar goed dat onze dierenarts de volgende dag routine onderzoekjes kwam doen. Toen hij Bikkel bekeek was het besluit resoluut: "Deze jongen neem ik mee naar mijn praktijk, dit is te erg, zijn bek is dramatisch slecht. Ik ga hem onmiddellijk opereren!"
Bikkel kreeg zijn operatie, al zijn tandjes werden verwijderd. Dat moet een opluchting zijn!
Helaas toonde de snaptest positief voor kattenaids, zijn bloed was zo waterig....
Oke, het is foute boel, maar we gaan hem natuurlijk een kans geven. Hij wilde nog, dat was duidelijk.
We krijgen geregeld katten die heel diep zitten, geen schijn van kans maken op straat. Katten waarbij het proces al een hele tijd bezig is, en... waarbij niemand ingreep.
Hij had het kattenluik gekozen en dat werd zijn redding.
Nu gaan we hem vertroetelen en kan hij rustig bijkomen van zijn operatie. Zolang hij wil genieten van het leven, wie zijn wij om hem dat niet te geven. We gaan eens zien of we hem kunnen oplappen...

06-06-2018
Onze Casper bij de dierenarts

Eergisteren, kregen we een melding uit Lanaken. Er zat een uitgemergelde , verzwakte kater midden in de velden waar in de verre omtrek geen huizen te zien waren. Wat deed deze ongelooflijk lieve jongen in de middle of nowhere?
Daar komt hij toch echt niet zomaar... Lieve schat toch.
Een vriendelijke vrachtwagenchauffeur zag Casper zitten en pakte hem mee.

Hij mocht hem meteen binnenbrengen in ons kattenasiel Villa Vagebond. Maar oh help! Toen we hem zagen, was het al snel duidelijk dat hij onmiddellijk naar onze dierenarts moest. Hij zat onder de wonden en er kropen allemaal grote maden uit zijn dijbeen en staart!! Geen tijd te verliezen, dus hup... meteen een ritje dierenarts.
Casper moest daar blijven en kreeg verzorging. Anti-shock, aan het infuus en maar maden eruit halen. Casper liet alles braaf toe, hij was ook nog eens zo moe... Onze dierenarts beaamde dat hij enkel nog maar een skeletje was zonder enige reserve.
Zijn staart is waarschijnlijk niet meer te redden, maar de maden moeten eerst uit zijn lijf, want ze zitten diep. Zelfs na 2 dagen stopt het niet.
Er wordt hard aan je gewerkt lieve schat, laat het maar gewoon gebeuren...

06-06-2018
Letterlijk gered van de dood

Hailee zou niet lang meer leven. Ja, dat lieve snoetje, die aandoenlijke blik, dit prachtige kleine meiske. Nee, zij was niet geliefd, zij telde niet mee.
Haar broers/zussen hebben het niet gered, Hailee zou de laatste zijn die vermoord zou worden door een man die blijkbaar geen enkel respect heeft voor alles wat leeft.
We besparen je de details, we konden het zelf amper verwerken..
De meldster greep in. Deze dame gaf Hailee haar leven terug en hoe!
Deze heerlijke kleine pluizenbol was in haar eentje, en dat is niet zo gezellig. We hebben nog een kittentje van haar leeftijd, ook in zijn uppie. Harvey. Die gingen we eens samen even matchen
Later een heerlijke foto!
Maar voor nu... welkom lieve Hailee, jouw leven heeft zin, is zo ongelooflijk belangrijk! Slaap zacht lieve familie en onthou....karma is a bitch.

06-06-2018
Een mandje vol geluk

Ook al loopt onze vzw meer dan vol... alle binnengekomen diertjes worden met open armen ontvangen en gekoesterd door onze opvanggezinnen.
Castratie en sterilisatie is echter wel een MUST, want het blijft dweilen met de kraan open.
We zijn weer vijf lieve snoetjes rijker... welkom Antal, Anzor, Arlan, Aicha en Arwyn

06-06-2018
Meer dan 160 katten in de opvang

Poehhhh wat het is het druk mensen! De kittens komen gestaagd bij ons binnen en de meldingen blijven maar komen...
We hebben al 81 kittentjes in onze opvanggezinnen. Dan hebben we ook nog eens 83 viervoeters boven de 6 maanden verspreid bij de opvanggezinnen en in ons kattenasiel Villa Vagebond. We zitten duidelijk niet stil!
Ons nieuwste nestje is gisteren binnengekomen, uit Rotem.
Welkom lieve Dobby, Rico, Dushi, Moksi en Kedi(foto)

06-06-2018
Farah

We hebben weer een schoonheid erbij!
Farah kwam helemaal uit Westmalle, omdat haar baasje vorige week is overleden. Ze is 4 jaar verzorgd geweest, maar nu nemen wij de fakkel over. RIP baasje...
Farah is een heel zachtaardig dier, ze heeft nood aan veel menselijke aandacht, dat is alvast duidelijk.
Deze week is ze naar onze dierenarts geweest ter controle, vaccinatie en chip.
Helaas bleek ze via de snaptest aids-positief te zijn, dus we hebben meteen de western blot aangevraagd. Hopelijk zit de snaptest mis...
Ook zijn haar tandjes heel slecht en zal ze binnenkort onder het mes moeten. Maar goed, allemaal geen ramp, Farah wordt nu lekker in de watjes gelegd en alles komt helemaal goed.

03-06-2018
Uit de as herrezen


 

Mag ik aan jullie voorstellen: Onze Feniks ( oma Sloffie), of ook wel... mijn lieve Feniks.
Een paar maanden geleden kwam ze kritiek binnen. Herinneren jullie je haar nog?

"Daar zat ze dan, ineengedoken onder een auto in Schulen. Haar snoetje zo triest, ogen zo dof, geen enkele reserve meer. Gedoemd te sterven.
Haar velletje plakte troosteloos om haar botjes. Een skelet met een kloppend hart. Feniks had geen toekomst meer, zo leek het..."

Feniks kwam bij onze dierenarts. Ze was uitgedroogd, broodmager (1.7 kilo, nul reserve), onderkoeld, haar oogjes flikkerden alle kanten op en ze viel om. Daarnaast nog eens een gespleten gehemelte en was het kraakbeen in haar neus versplinterd. Dagenlang lag ze tussen hoop en vrees aan het infuus. "Kantje boord", zei onze arts.
Maar mijn lieve Feniks vocht dapper en mocht bij mij revalideren, ik werd haar opvangmama.
Wekenlang kreeg ze intensieve verzorging, en moest ik haar 5x per dag met papjes dwangvoeren. Ik zag haar steeds een beetje sterker worden. Haar lieve miauwtje, haar kopstootjes tegen mijn hand, Feniks was niet van plan het aardse leven te verlaten!
Weken verstreken en ze werd een vast gegeven in ons drukke huishouden met nog een tiental viervoeters.
Ze viel steeds minder om, ze kon uiteindelijk zelfstandig eten en we zagen haar lichaampje voller en sterker worden. Ze weegt nu zelfs een kilootje meer!
Met haar kopje schuin, horen we haar 's nachts roepen, dan is ze ons eventjes kwijt.
"We zijn hier lieve schat!" En dan komt ze tevreden aangeslofd, prrrr, ze kan weer met een gerust hartje slapen.
Feniks is nu een zeer opgewekte energieke dame op leeftijd. Ze vindt de kittentjes in de opvang gezellig. Soms betrappen we haar op een speels sprongetje en ontroering blijft niet uit. Ze zit diep in ons hart, we houden intens veel van haar.
Feniks gaat nergens meer heen, ze blijft lekker bij ons, fijn alle schade inhalen.
Maar we gaan de wereld wel even jouw metamorfose tonen he knappe kop?
Voila, Feniks voor en na en zeg nu zelf... daar draait toch alles omAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg