Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-07-2014
Trilo

Dag kleine meid.Trilo lag al schreeuwend in haar eentje, op een weiland. De melders hoorden haar vanuit hun huis kermen en zijn op zoektocht gegaan. Er werden geen andere kittens gespot, dus dit kittentje van 3 weken oud, kwam bij ons binnen.
Het is een pittig dametje. Ze klimt zelfs al op de leuning van de tuinstoelen, wanneer het gastgezin rustig aan het eten is:-) Ze doet het goed, ze heeft een gezonde eetlust, maar slapen? No way! Trilo is nog wat onrustig, maar ja, ze heeft dan ook wat meegemaakt natuurlijk.
Welkom handenbindertje!

28-07-2014
Stem op ons!Wij doen mee met de NRC Charity Awards (NRC is landelijke krant Nederland)

Wat valt er te winnen
Deelnemende charitatieve instellingen maken kans op acht prijzen: in vier categorieën wordt elk een vakjury- en een publieksprijs uitgereikt. Zowel de vakjury- als de publieksprijs bestaat uit een spread (2/1 full colour) in NRC Handelsblad of nrc.next. Beide prijzen vertegenwoordigen een waarde van maximaal € 75.000, -.

Vakjuryprijs
De vakjury prijs wordt uitgereikt naar aanleiding van de (inhoudelijk en visueel) beste advertentie. Experts uit het communicatie vak, fotografen en journalisten zullen de inzendingen beoordelen op vormgeving, de kracht van de boodschap, beeldgebruik en impact.

Jullie kunnen stemmen t/m 15 september 2014 (12:00 uur). Meerdere emails worden geaccepteerd! Help jij mee om Zwerfkat in Nood in the picture te zetten? Stem op onze foto met slogan!! Alvast super bedankt!

http://www.nrccharityawards.nl/vzw-zwerfkat-in-nood-ii/

27-07-2014
Kaatje voor en na

21-07-2014
Dag leukerdjeDaar zat hij dan ineens, in een tuin zomaar, op onbekend terrein. De buurt kende het diertje niet, hij zat volledig onder de vlooien, had een dik wormenbuikje en was een beetje mager.
Quartz werd zijn naam. Een heel schattig guitig ventje die ongelofelijk aanhankelijk is.
Onze opvangmama wordt bedolven onder kusjes en prrrrrrr. Hij weet duidelijk wat ie wil: Aandacht! Nu! Hup!
Jaja, jij bent mensen gewend he vriend, das duidelijk. Maar het blijft raadselachtig wat jij daar in de tuin deed...
Geniet nog maar verder, je bent een echt leukerdje!

20-07-2014
Lieve Lenny

Lenny, onze dreadlock, is een bijzonder kereltje.
Hij kwam bijna kansloos bij ons binnen, zijn achtergrond was slechter dan slecht. Amper 70 grammetjes, 2 dagen in de kou gelegen zonder mama, uitgedroogd, onderkoeld en onder de vliegeneitjes.
En nu zijn we 7 weekjes verder tadaaaa. Hij heeft ineens krulletjes gekregen! Lenny is een opgewekt ventje, maar zo klein. Een zorgenkindje, want hij moet nog heel erg gaan groeien, Normaal zou hij zeker 700 gram moeten wegen, maar hij haalt nog maar net de 300 gram.
Slaap lekker Lenny, goed groeien en veel spierballen kweken!

20-07-2014
Het komt wel goedDeze nare melding was het weer eens onheilspellend.
Er liepen 4 schuwe kittens in een tuin en kregen het dreigement: "Als jullie niet komen, dan weet ik wat te doen" en ook "Als jullie doen waarvoor jullie staan dan ben ik ook een dierenvriend." En anders dus niet blijkbaar...We vinden dreigementen niet zo tof.
Onze vrijwilligers trokken meteen op pad en dankzij uren geduld en vooral veel doorzettingsvermogen werden drie kittens gevangen en veilig gesteld. Ze moesten van het terrein af, jammer, want nummertje 4 lag binnen handbereik. Maar onze vrijwilligster gaf niet op en keerde de dag erna terug. Bingo!
Het is niet altijd koek en ei, maar wij hebben ons doel bereikt nl alle kittens in veiligheid brengen.
Ze zijn alle vier nog bang, het is wat onwennig en indrukwekkend, maar ach... ze krijgen alle tijd om te wennen. Het komt wel goed hé kleine Zena.

17-07-2014
Onze kleine avonturier MikeyKleine Mikey zat moederziel alleen langs drukke weg bij Leuven-Brussel, auto’s razen voorbij, iemand stopte, nam het kitten mee en bracht het naar de lokale politie. Daar kon het ook niet blijven en zou terug op straat gezet worden, dus maakten wij een plekje.

Hij werd opgehaald,verbleef even in transitzone en daarna weer de auto in op weg naar ons gastgezin.
Een heuse onderneming voor dit kleintje, toch was hij niet erg onder de indruk want als kleine Mikey je even niet zag galmden de decibels om de oren.

Dit is duidelijk geen zwerfkitten, hij kent de kattenbak, speeltjes, spint erop los, en hij vindt het lekker om op je arm te zitten.

Werd dit kitten gedumpt of is het de weg kwijtgeraakt ?

15-07-2014
Twee bange tijgertjes

Deze kittens werden gedumpt tussen een zwerfkattenpopulatie. De meldster zorgt daar voor de zwerfkatjes maar deze kittens mochten er niet blijven.
Na druk overleg konden ze bij ons binnen komen.
Vangkooien werden op scherp gesteld en nu maar geduld oefenen.
Ze zijn wat schichtig maar je zou voor minder, ze hebben al veel meegemaakt.
We laten ze nu eerst even lekker tot rust komen.

13-07-2014
Vol met vlooien en niesziek

Lieve kleine Sarah kwam vandaag bij ons binnen. Deze kleine meid alarmeerde de buren, het miauwen duurde al eventjes, dus besloten de buren andere buren aan te spreken om te overleggen wat er moest gebeuren.

Er werd aangebeld bij het huis om te vragen wat er gaande was en of het hun katje was, neen was niet van hen, ze hadden het van straat geplukt omdat het te gevaarlijk was want er was iets vreselijk gebeurd… Haar broertje of zusje was in een beekje gesukkeld… helaas het was te laat.

Deze mensen hadden geen kwade bedoelingen, sloten haar op in een garage box en wisten niet hoe het verder moest.

Rrring… daar ging onze gsm, of wij plaats hadden voor een leuke kleine meid, hmm even checken, ja hoor meisje kom maar. Je bent een aandachtstrekkertje, je hebt een flinke stem. We gaan je nu eerst verlossen van die vieze beestjes.

Maak je maar geen zorgen, het komt in de “sacoche”!

13-07-2014
Oud, vermagerd, vervilt en gewond

Je werd gespot in een tuin en zag er niet goed uit, hup je was weer weg, de volgende dag kwam je weer en toen werd het duidelijk, jij had hulp nodig. Je bent ontzettend mager, je bekje ligt open, en je pels is vuil en helemaal vervilt.
Toen wij dit hoorden konden we niet anders en gingen we direct over tot actie: De melders brachten je naar de dierenarts, er werd een snel bloedtest gedaan waaruit blijkt dat je waarschijnlijk besmet bent met het aids virus (FIV). Eenmaal overgedragen bij onze dierenarts kreeg je een nieuw volledig bloedonderzoek. je bekje werd nagekeken, je werd gecastreerd en er werden röntgenfoto’s gemaakt, De foto’s zagen er gelukkig goed uit maar nu is het afwachten op het resultaat van het volledig bloedonderzoek.

Er werd druk gezocht naar opvang voor jou want je bent +10 jaar. Wat heb jij allemaal mee gemaakt? Je bent heel aanhankelijk. Heb jij ooit een “thuisje” gehad? Was jij een vechtersbaasje? Je hebt zeker moeten knokken om te overleven een schuilplekje te vinden?

Welkom Dorus, grote lieve man, dit was het verleden. Wij zorgen nu voor jou. En wat horen wij: zij die jou gezien, geaaid hebben en zij die jou enkel op foto gezien hebben, JIJ bent een hartendief, ze zijn verliefd op jou!

Jij weet hoe het moet, geniet van al die aandacht – Wij zorgen ervoor dat jij niets te kort komt!


11-07-2014
Mager scharminkeltjeDinsdagavond zat dit kleine ventje in regen en wind te bibberen op straat. Het probeerde de warmte te zoeken onder een auto, zelfs onder de motorkap. Het zag er triestig uit en liep mank op zijn voorpootje... De volgende morgen zocht hij hulp bij de voordeur van de meldster. Hij liet zich echter niet snel vangen, maar toen hij een bakje eten kreeg toegeschoven, was hij compleet over zijn angst heen. Hij schrokte de maaltijd naar binnen, en ondertussen werd hij rustig opgepakt en binnen genomen.
Wij werden gebeld. Gelukkig konden we een plekje voor hem vrijmaken en hij mocht binnenkomen.
Hij had vieze oren en vacht, zat compleet onder de vlooien en toen we hem zachtjes streelden, bleef hij bibberen van de kou. Onze vingers voelden enkel ribbetjes, en we zagen dat hij last had van zijn voorpootje. Eerst wat eten en lekker op een kruikje.
Daarna een warm badje en die onaangename bezoekertjes uit zijn vacht verwijderen. Hij liet zich makkelijk doen, de lieve schat.
De dierenarts kon geen breuk vinden, maar er was toch iets raars met zijn voetje. Nu krijgt hij ook de medische zorg en kunnen we het wondje op zijn neus verzorgen. En natuurlijk lekker laten verwennen met extra vitamientjes en veel liefde.
Welkom lieve Gerrie!

09-07-2014
Mars voor en na

Onlangs had Mars zichzelf al voorgesteld, een guitige jongen met een heel groot hart. We willen jullie toch even zijn ontwikkeling tonen:-)
Hij kwam heel zielig binnen en na een lange periode van oogjes zalven, mag hij er helemaal wezen!

07-07-2014
Kleine Nelson

Vier dagen geleden werd Nelson geboren, samen met zijn broer of zusje. Deze lag levenloos in het gras... Maar Nelson leefde nog, ook al ging het helemaal niet goed.
We reden die nacht nog voor hem uit, hij had dringend hulp nodig.
Nelson bleek een bijzonder kwetsbaar kittentje te zijn, hij heeft nu nog altijd geen zuigkracht. We houden hem al 4 dagen in leven met een maagsonde. Met behulp van een slangetje gaan we via de slokdarm naar de maag. Dan laten we vloeibare voeding passeren die rechtstreeks in de maag beland. Hij merkt er niets van en dit is zijn redding.
Nelson leeft in zijn eigen wereldje, en zoals een bekende van ons al zei: " Het lijkt wel alsof hij nog niet door heeft dat hij geboren is." Hij piept niet, slaapt de hele dag en is heel kalm. Hij heeft geen pijn, ook niet ontevreden, hij leeft gewoon nog in zijn eigen cocon.
Maar er begint sinds vandaag wat meer beweging in hem te komen, en dit is voorzichtig een goed teken! Lieve kleine muis van ons, je hebt heel wat hartjes geraakt en we geven enorm veel om je. We wachten op het moment dat je voor het eerst uit een flesje gaat drinken... zacht aaitje x

05-07-2014
Spoedmelding

Ook afgelopen nacht een spoedmelding te pakken. De melders vonden een piepklein kittentje op een grasveld. Even verderop lag er nog een kittentje, maar deze was al overleden. Er is nog gezocht naar nestgenootjes, maar niets gevonden. Ze hebben nog even op een afstand gewacht om te zien of mama terugkwam, maar uiteindelijk moest er een keuze worden gemaakt.
Dit piepkleine manneke was aan het onderkoelen en toen we het die nacht hadden opgehaald, bleek hij stervende te zijn. Hij lag op zijn zij, was slap en kermde heel verdrietig.
Snel de couveuse in en zorgen dat hij kon opwarmen. Hij had geen zuigkracht en moest met de maagsonde in leven worden gehouden. Het bleek dat hij nog maar net geboren was, een paar uurtjes oud... he toch!
Vandaag was het kermen voorbij en ook lag hij veel rustiger in de couveuse. Helaas is er nog geen zuigkracht, maar we doen gewoon verder.
Lief klein bolletje, het is niet eerlijk he. Je bent zo ontzettend klein en we hadden zo graag zoveel meer voor jou gewild. Maar elk uur is er 1 en we koesteren je. Zet em op kleine schat...

05-07-2014
Nachtelijk avontuur

We kregen eergisternacht om half 1 een melding uit Peer. Die nacht werden er 4 moederloze kittens gevonden. Ze schreeuwden moord en brand en helaas was er al eentje overleden... Er was geen mama te bespeuren en de kleintjes waren onderkoeld. Verdorie, dat was ingrijpen!
Gelukkig waren er twee collega's nog net wakker. De 1 haalde de kittens op, de ander reed naar Genk. Daar werden de kittens snel overgeheveld en kon onze collega en opvangmama snel naar huis rijden, daar waar de couveuse al klaar stond. Deze hele actie duurde een uurtje of twee, dus de dames kwamen beiden pas rond half 3 thuis.
De kittens werden snel in de couveuse opgewarmd... Ze waren erg over hun toeren, en ze misten duidelijk hun mama.
Moon, Sky (foto) en Star maakten de meest foute start, maar Star heeft het vooral moeilijk gehad. Vanwege het warme weer, hadden vliegen hun eitjes gelegd en de maden kropen uit zijn kontje en vacht. Hij was nog erg zwak en we probeerden zo goed mogelijk de maden de verwijderen.
Helaas is ons manneke bezweken... RIP lieverdje.
Dank aan onze twee lieve vrijwilligers die midden in de nacht thuiskwamen, puur en enkel om deze leventjes te redden.

02-07-2014
Voor en na

Drie weken geleden werden broer en zus van Binti gevonden. Ze waren buiten heel hard aan het schreeuwen en dit is hun redding geweest.
Op de foto ziet u Lewa. Onze dierenarts zag het somber in met haar oogjes. Ze had zo'n zware herpes, zodat de kans op het redden van haar oogjes minimaal was. Maar de wonderen waren de wereld nog niet uit en de zalfjes werden boven de tafel gehaald. Aan de slag! Een intensieve verzorging volgde en elke dag werden haar oogjes beter en beter. Ze kregen eerst alle kleuren van de regenboog, maar weken verstreken en ze kreeg haar normale oogkleur weer terug, maw: haar zicht is gered! YES!! Er zit alleen nog een klein waasje overheen, maar das al.
Kijk eens hier hoe mooi het meiske is geworden, en opgeven staat niet in ons woordenboek en maar goed ook! Dit bewijst maar weer eens dat het zin heeft:-) Dank aan onze opvangmama!
 
 
En Nanji mag ook niet ontbreken!
 Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg