Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

28-10-2014
Het is familietijd!En ook nu hebben we weer een gezinnetje in de opvang. Een hele invasie bij ons opvanggezin: mamapoes met maar liefst...7 kittens! Pffff
Een tijd geleden hoorde de meldster een getrippel op het zoldertje boven de badkamer. Muizen, ratten?  Maar het getrippel bleef dagenlang aanhouden en men besloot maar eens een kijkje te gaan nemen!
Hm dat waren wel hele speciale  ratjes oeps... een mamapoes met 7 trippelende kleintjes van ongeveer 3 1/2 weken oud. Onee, wat nu, hellup!
Mama werd met haar kindjes naar beneden gehaald, voorlopig maar even in een bench en dan organisaties bellen.
Niemand kon dit gezinnetje opvangen en de meldster kreeg soms de meest bizarre adviezen: 'Zet ze maar weer buiten' of ' Laat de kleintjes maar beter inslapen.'
Gelukkig zat de meldster anders in elkaar en wij werden vervolgens gebeld. Even een mama met 7 kittens onderbrengen was niet evident, maar dit moest ons toch lukken!? Na flink wat gepuzzel en geschuif konden we het goeie nieuws brengen:-) De meldster uit Rotem heeft een behoorlijk stuk moeten rijden naar ons, maar ze was allang blij dat alles nu weer op z'n pootjes terecht zou komen.
En daar zijn ze dan met z'n allen vrolijk en lief.
Mama Ami heeft haar pootjes vol, wat een schatje is ze toch. Ze spint erop los, ze is enorm tam en komt maar kopjes geven. Haar kindjes zijn lekker tam en slapen allemaal op schoot bij de opvangmama. Heerlijke bende:-)
Succes Ami, mooie mama, welkom!

28-10-2014
Beschuit met muisjes en suikerbonen....

Jullie kennen dit mooie meisje nog? Tijdens een vangactie in de Ardennen, liep Lilou onze vangkooi in. Het was eigenlijk niet de bedoeling, want we hadden onze ogen gericht op een klein hummeltje. Maar haar weer vrijlaten konden we niet, dus kom maar mee.
En maar goed ook, want Lilou was hoogzwanger! Ze kon elk moment gaan bevallen, dus we besloten haar kraambedje vast in orde te maken. En jawel hoor, eergisteren was het dan zover!
Onze opvangmama was getuige van een rustige bevalling en mams baarde maar liefst 5 gezonde kinders.
We hebben haar even met rust gelaten, maar nu mochten we toch al wat fotootjes van het gezinnetje maken.
Lilou haar kindjes zijn allemaal gezond en levendig en mama is een voorbeeldig moedertje!
Ze is ook zo ontzettend lief en ongelofelijk dankbaar naar de mensen toe.
We laten haar op het gemakje haar kindjes verzorgen, daarna gaan we eens kijken wat de geslachten zijn van de 5 kleine muisjes:-)

26-10-2014
Vito ons zorgenkind

Vito is ons grootste zorgenkind in de opvang...
Twee weken geleden kwam deze lieve schat bij ons binnen.
Hij werd gered door een voorbijganger, aangezien wij voor een heel hoog gesloten hek stonden en achter het hek een dier aan het sterven was. De voorbijganger gebruikte een beetje meer geweld en zorgde ervoor dat wij het doodzieke dier konden helpen.
Bij de dierenarts werd het duidelijk dat er heel veel aan de hand was. Zijn staart was verlamd, hij had een oude breuk, de blaas was verlamd en stond op springen. Er zat enorm veel troep in de blaas, er kwam alleen maar etter uit...
Hij kreeg een spoeling en we dachten dat het enkel de blaas leegdrukken werd, maar niets was minder waard. Na enkele dagen van observatie, bleek ook zijn endeldarm verlamd te zijn. Er was een wervel gebroken en een zenuw geraakt, verdorie!! Nu moeten we hem ook stimuleren zich te ontlasten.
Vito laat zich niet makkelijk behandelen, het is heel moeilijk om de boel leeg te drukken. Het is anders dan een kat die ook verlamd is in zijn achterpoten, maar Vito loopt op 4 pootjes en het is een gevecht om hem te helpen. Dan wordt hij heel boos.
Morgen krijgt hij zijn staartamputatie. We denken aan de optie om een penisamputatie te laten doen, dan wordt het makkelijker om de blaas leeg te drukken.
Vitootje jongen, wat maken we ons zorgen om jou. Je zit al diep in ons hart, je bent zo'n schat en knuffeldier. Er lijkt zo op eerste zicht niks aan de hand te zijn, maar niets is wat het lijkt. Het is heel heel ernstig...

 

25-10-2014
Tim is herenigd met zijn broertjes!Een week geleden kwam er een lief klein rood mannetje bij ons binnen. Zijn oogjes vol etter en  hij had behoorlijk wat bezoek van de familie Vlo.Tim zat al gillend aan de afrastering van een oude voormalige kazerne van de stad Tongeren. Gelukkig werd hij opgemerkt en in samenwerking met ons, kwam hij gelukkig bij ons binnen. Maar hij was zo alleen, dus werd er uitgebreid gezocht op het domein...maar het bleef stil.
Gisteren kwam hier verandering in! We kregen een telefoontje van de federale gerechtelijke politie. Zij is gevestigd in de voormalige kazerne.
In een diepe put van ca. 1 meter diep, werden er twee hele bange kleine katjes gevonden. Ze hadden geluk, want het was echt pure toeval dat iemand op zo'n groot domein net die bewuste put voorbijliep en per toeval hier ook een blik op wierp! (anderzijds zal de federale politie een natuurlijk oog hebben op iets wat niet pluis is:-))
We kregen een déjà vu, want exact 1 week geleden, werd er niet ver van de bewuste plek onze Tim gevonden... zou het?
Hup we gaan ze ophalen... Daar aangekomen zaten twee bangerikjes ons met grote ogen aan te staren. Het rode katertje durfde zelfs te spugen, ach gossie. Maar ehm... twee druppels Tim! Ons hart maakte een vreugdedansje. Dit zijn wel degelijk de broertjes van ons Timmetje!
Het trio werd herenigd, ook al was het eventjes wat onwennig. Teun en Thijn zijn wat banger en kennen de huiselijke geluiden niet. Daar gaan we verandering in brengen, want we betrappen hen op een zacht gespin, wanneer we hen langs het wangetje strelen:-)

22-10-2014
Das een grote kitten!

U weet dat wij al een hele tijd bezig zijn met een vangactie in de Ardennen? Menig uurtje is al doorgebracht op de parkeerplaats van een Q8 pompstation in Sprimont (aan snelweg). We willen het laatste tijgertje vangen, maar deze boef laat zich dus echt niet meer zien. Er is een groot natuurgebied achter het AC restaurant en genoeg schuilplekjes te vinden, dus...
De vangactie werd hervat afgelopen maandag. We hebben zelfs een hele fanatieke vrijwilligster die van 22.00 uur 's avonds tot 10.00 uur 's morgens toezicht heeft gehouden! Ja, ze leeft nog, ze heeft nl. een hele grote hond:-)
Maar goed, de eerste shift was in de middag, en de hartjes begonnen sneller te kloppen toen er een BOEM te horen was rond half 10. De vangkooi was dichtgevallen. Bingo! Met een kloppend hart en de adrenaline gierend door het lichaam,rende men naar de kooi.
Ow. Ehm... daar zat een heel groot zwart gevaarte in! Twee geschrokken oogjes staarden ons aan. Een mooie grote zwarte kat, in de war. Wat nu? Eventjes terug naar de auto en overleggen met de gsm draagster. We kwamen er niet uit.
'Oke, we gaan em terugzetten.'
'Wel erg he, want hij is best wel heel erg tam.'
'Shit, wat doen we nou, is er plek?'
'Neen.'
'Oke, zal ik dan van mijn hart een steen maken en hem terugzetten.'
'Oke, is goed.'
'Maar hij is wel heel erg lief.'
'Ja, shit he.'
'Ik kan mijn garage verbouwen?'
'Oke, pak mee, is goed!'

We zijn achteraf heel blij dat we HAAR hebben meegenomen want hij is een zij en ze is zwanger! En dankbaar dat ze is, zo lief en schattig. We zijn blij met jou mooie meid!

22-10-2014
Twee zieke hummeltjes uit Vilvoorde

Vanmiddag kregen we een verontrustende melding van een dame die zich al een tijdje bezighoudt met verloren honden en zwerfkatten.
De politie belt haar geregeld, wanneer er dieren worden binnengebracht. Ditmaal ging het om een ziek nestje, wat was gevonden aan de berm van de spoorweg. Zij kon hen helaas niet binnennemen, maar wanneer er binnen enkele uren geen plek gevonden zou worden, was de politie genoodzaakt het nest terug te zetten, daar waar ze gevonden waren. Niet handig, want zonder medische zorg en voeding, zouden ze het niet gaan redden.
Het was wel even puzzelen, want we barsten uit onze voegen momenteel...
Gelukkig zijn ze nu binnen en ja, behoorlijke niesziekte pakken en poehhh ook nog eens volledig onder de vlooien.
Ze zijn trouwens erg aanhankelijk en nieuwsgierig, dus ze zijn zeker mensen gewend.
Komt goed kleine aapjes, we gaan jullie beter maken!

18-10-2014
Triest...

We kregen een nare melding van de familie van een dame die vermist is.In haar huis verblijven verschillende dieren en ook buiten en in de stallen staan 22 pony's!
Haar familie heeft hulptroepen ingeschakeld en alle dieren krij...gen nu de beste zorg die zij hen kunnen bieden.
Maar heel dringend was nu een kittentje van 10 dagen. Hij werd afgestoten door zijn mama en was erg overstuur. We hoorden hem gillen op de achtergrond.
We zijn dit kittentje meteen gaan ophalen, maar och hij was doodmoe...Meow ligt nu lekker in de warme couveuse een beetje bij te komen.... welkom kleine jongen!

18-10-2014
Ach kleintje tochIn Tongeren: een moeder haalde haar kinderen op van school en op weg naar de auto, zag ze een schreeuwend ziek kittentje zitten achter een afrastering. Hij was ziek, zijn oogje zat dicht en was nog heel klein.
Ze had drie kindjes bij zich en kon hem niet meenemen, maar belde onmiddellijk naar ons, zodra ze kon.
Per toeval woonde onze gsm draagster ook in Tongeren, dus ze spraken samen af op de plek waar het kleintje zou zitten. Hij zat er nog, en gelukkig vond hij een opening om door de afrastering te komen. Hebbes!
Misschien had hij familie, dus besloten de meldster en vrijwilligster samen nog even te gaan zoeken naar eventuele nestgenootjes. Niets....
Het vermoeden was dat deze uk is afgezet, het was allemaal zo raar. Zijn oogjes waren erg ontstoken en hij zat volledig onder de vlooien. Hij was nog erg onder de indruk en moest het eventjes verwerken...
Gelukkig was Tim zijn eetlust heel goed en na enkele uren ontdooide meneertje. Wat een liefje!!! Met zijn kleine gedrongen lijfje, staartje in de lucht, kwam hij meteen op ons af, prrr prrrr. Och Timmetje toch, wat ben jij heerlijk schattig! Nu lig je lekker op een kruikje te slapen en jouw opvanggezin is nu al helemaal dol op je!

17-10-2014
Voor en na Kataar

Enkele maanden geleden kwam Kataar bij ons binnen. Haar achtergrond: ze was jaren geleden achtergelaten door haar baasje.
Kataar zag er helemaal niet goed uit. Haar vacht was verschrikkelijk en ze was erg mager. We lieten haar bij ons binnenkomen.
Kataar staat nog altijd op medicijnen en speciale voeding, maar kijk nou eens hier hoe mooi ze is geworden! Kijk naar haar vachtje en bolle snoet...ze geniet zo heerlijk bij onze opvangouders! Daar doen we het voor mooie meid, we zijn super trots op jou!

17-10-2014
Vito

Een kat die zichzelf wast, een mooi normaal plaatje. Was dit maar zo, was de werkelijkheid maar zo onschuldig.
Goed, dit is onze Bob de Bouwer, alias Vito.
Vito kwam enkele dagen geleden bij ons binnen. Zijn verhaal is beroemd op ons Facebook ( zie 13 oktober post).
Hij werd gered door een voorbijganger, aangezien wij voor een heel hoog gesloten hek stonden en achter het hek een dier aan het sterven was. De voorbijganger gebruikte een beetje meer geweld en zorgde ervoor dat wij het doodzieke dier konden helpen.
Zijn staart was verlamd, er bleek een oude breuk te zijn op de foto, maar deze was aaneengegroeid dus oke, de blaas was nu het probleem. Deze zat vol etter en stond op springen, we waren net op tijd. Alles werd gespoeld en dit allerliefste dier was zo ongelofelijk dankbaar. Hij wilde niet alleen aandacht, hij wilde het liefst in je hart kruipen. Hij zocht zoveel mogelijk lichamelijk contact, hij verloor ons geen seconde uit het oog. Hij zocht letterlijk alle lichamelijke contact om te schuilen. Hij wilde niet alleen zijn.
Helaas is een wervel gebroken en een zenuw geraakt.
Hij druppelt urine en hij heeft zijn ontlasting niet onder controle. Hij moet geholpen worden.
We hebben pampers bestel en hij krijgt nu verschillende medicatie ter ondersteuning.
Zijn toekomst ziet er niet rooskleurig uit, maar als we naar hem kijken dan is hij zo blij, zo gelukkig. Hij heeft geen idee dat hij zijn urine en ontlasting niet onder controle heeft. Hij kan er niets aan doen.
We houden van je vriend. Jij bent blij en als jij blij bent, zijn wij ook blij.

 

16-10-2014
Snoepactie!

Candyman … candyman … candycat. Om van te watertanden zo lekker!
Denk hierbij aan rockies, varkenskopjes, draculatanden, grapefruit harten, winegum. Zes zakken voor 10 euro, een asociaal koopje!
Bestel nu je aantal snoepzakken door te mailen naar steun@zwerfkat.com.
Alle opbrengst gaat naar de medische zorg van onze opvangertjes van Zwerfkat in Nood!
Afhalen kan in Brugge, Dendermonde, Zaventem, Ekeren, Kontich, Antwerpen (vlakbij centraal station), Bree, Tongeren en Landgraaf (NL). Snelle bestellers hebben ze wellicht nog voor Halloween, anderen voor Sint of Kerst.
Plaats en datum wordt per mail geregeld. Ook de betalingsinstructies volgen per mail. Nog andere vragen, mail ons!

16-10-2014
Update Ardennen

Nou, daar zijn we weer! Dag vijf van de vangactie. U weet wel... bij een Q8 pompstation in Sprimont liepen drie kittens. Er staat ook een AC-restaurant en daarachter zaten de schuwe aapjes. Nou, nummertje 1 ging heel snel ( ons siameesje), nummertje 2 ging eigenlijk de dag later ook best snel.
Maar dan heb je altijd zo'n laatste ik-kom-lekker-niet katje.
Ondertussen lopen er al enkele vrijwilligers rond met wallen onder de ogen en verdient het AC restaurant goud aan onze kopjes koffie. We zijn er wel nu achter dat we smaakjes in onze koffie kunnen doen, dus ons hoor je niet klagen!
Drie vangkooien stonden alle dagen op scherp, 1 vrijwilligster zat zelfs al om 5.00 uur 's morgens half slapend in de auto op wacht.
We zoeken nog 1 tijgertje, maar we zien hem wel, ja hoor. Hij heeft ons allang in de gaten en hij lacht ons op een afstand uit. Hij loopt gewoon overal in de bosjes rond. Soms loopt hij stoer langs de vangkooi en hoort hij gelukkig het gevloek niet vanuit een naburige auto:-)
Deze slimme kat heeft ons allang door. Nou... hij mag een paar dagen nadenken over zijn daden, even rust weer in de tent.
Gelukkig is zijn omgeving veilig, want er zit een heel mooi natuurgebied achter hem en hij wordt normaal ook gevoerd door mensen. En deze plek ligt niet vlakbij de snelweg. Ondertussen kennen we de hele omgeving daar, we groeten de vele konijntjes en de hertjes ...

16-10-2014
Drie schreeuwende katjes

Gisteravond kregen we een melding van een bezorgde meldster. Deze drie kleine kittentjes waren onophoudelijk aan het gillen. Het ging door merg en been en er was geen mamapoes te bespeuren. Wat was hier nou toch aan de hand? Hoelang moest er nog gewacht worden met ingrijpen.
Zo de nacht ingaan is niet handig en het was beter deze drie musketiers binnen te halen.
En daar zijn ze dan! Pien (op voorgrond), Billy en Troy (zwartje). Drie gezonde bengels, vrolijk en super lief....

13-10-2014
Zwartje is gevangen!

Het vervolg van de vangactie in de Ardennen in Sprimont (aan snelweg). Het was niet dichtbij, maar we besloten nav de melding toch het katje te redden.
Dit lukte gelukkig, maar ojee er liep er nog eentje, dus vandaag is er de gehele dag gepost!
Helaas zag onze collega geen zwart katje maar wel een tijgerkatje, Onee, nummer 3! Zucht, die willen we ook...
De vangkooi bleef op scherp staan en er kwam wisseling van de wacht. Onze andere collega heeft met haar gezin de hele middag rondgebracht op de parking en met mensen gesproken.
Er stond politie iets verderop en deze was voortdurend onze vrijwilligster scherp in de gaten aan het houden. Want ja, een vrouw in een roze trainingsjasje, die al sluipend door de struiken heen en weer liep, das wel heeeeel verdacht:-)
En kijk eens daar... daar kwam toch ons zwartje weer! Joe... jaaaaa loop maar de kooi in, daar zit zoveel lekkers!! YES! Bingo, gevangen!
Ondertussen liet het tijgertje zich niet meer zien en het werd donker. Verdorie.
Morgen gaan er weer twee vrijwilligster op toerbeurt naar de Ardennen, want we hadden van de mensen begrepen dat het drietal altijd samen was, gelukkig zijn er niet meer. Het zwartje is heel erg bang, maar toch hebben we hem/haar al eventjes kunnen strelen. Ach lief dropje van ons...

13-10-2014
Net op tijd geredAfgelopen zaterdag stonden onze vrijwilligsters bij de supermarkt in Maasmechelen om voedsel voor onze katten in te zamelen.
Blijkbaar moest het zo zijn, want er kwamen mensen op hen af de zeiden dat er een gewonde kat op straat lag. Oei!! Dat gaat natuurlijk voor alles, dus onze collega kwam meteen in actie.
Er stond een huis dat afgebroken werd, maar helaas kon zij er niet bij, want er stond een paar meter hoog hek voor, gesloten. Onee he! Omdat de zijgevel van het huis was afgebroken, kon men zo in de twee kamers kijken, en daar helemaal tegen de muur, in een hoekje lag hij, roerloos.
Oke, brandweer bellen! Brandweer kon niet komen, want dat was op het terrein van iemand. Oke, politie bellen. Ook de politie kon niet helpen.
En dan sta je daar, te kijken naar een levenloos lijfje... En toen kwam er een held voorbij! Een jongeman van ongeveer 16 jaar oud, kon het niet verdragen en kreeg het voor mekaar om het hek op 1 of andere manier te openen. Wauwwwww!!!
Snel naar de kat toe rennen! en ai, we konden er nog niet goed bij. Nouuuu, de jongeman bedacht zich geen seconde. Hij hielp gewoon even met de afbraak, das al.
De kat kon meegenomen worden. Er kwam weer leven in de kater, maar hij rook verschrikkelijk, zeer mager, en er kwam allemaal etter en maden uit zijn urineleider. Ook was de staart verlamd. O jee... Onze dierenarts bellen en snel snel.
We waren op tijd, want was het geval: zijn blaas kon elk moment springen, hij was volledig geblokkeerd. Onder narcose en spoelen maar....
Vandaag mochten we hem ophalen, hij is helemaal oke nu, behalve zijn verlamde staart.
Hij was al gecastreerd, niet gechipt, maar hij MOET echt een baasje hebben gekend. Hij is enorm aanhankelijk en komt steeds op je af om kopjes te geven met zijn smekende oogjes....
Welkom lieve schat! En een diepe buiging voor de voorbijganger die in actie kwam. YES!

12-10-2014
Wat een melding!

Nou, dat was me een melding wel zeg.
We kregen een melding uit de Ardennen! De melder mailde ons ten einde raad. Ze waren op vakantie en afgelopen zondag weer richting huis vertrokken. Onderweg even stoppen bij een Q8 pompstation in Sprimont en toen... zagen ze een kitten rondwandelen in de bosjes. Hij was mager, erg hongerig en had het koud. Dit klopte voor hun gevoel niet, zo langs de snelweg, en probeerden de kitten te lokken met eten. Na een uur tevergeefse pogingen, moesten ze hem/haar met spijt in het hart achterlaten.
Thuisgekomen werden meerdere asielen gebeld, helaas zonder resultaat. Of wij iets konden doen...
Nou, het was niet evident, want het was een stuk uit onze richting en waar moet je zoeken... zou het daar nog zitten?
Nou, geen gedoe, we willen het dier helpen, punt! We gaan er gewoon voor. Dus vandaag is onze vrijwilliger met vangkooi dapper naar de plek gereden. Het duurde even, voordat het dier werd gespot, maar ja, daar was ie!
Snel vangkooi op scherp en wachten.... en toen: BINGO! Hebbes!
Voor het gemak noemen we het even een hij, we weten het nog niet. Hij is nog erg bang, maar we gaan hem nu alle geduld en rust geven...
Maar ehh... toen onze vrijwilliger wilde vertrekken, zag hij helaas NOG een kitten daar lopen! Een zwarte kitten, even oud. He toch, we hadden geen extra mandje bij ons, we willen hem ook helpen!
Er zit niks anders op, morgenvroeg gaan we terug met de vangkooi, want... samen uit, samen thuis! Duimen dat we het aapje morgen zien en we hem kunnen vangen.

12-10-2014
Alweer voedselacties! Dank aan vrijwilligers


Maxi Zoo in Lommel


Carrefour in Maasmechelen

10-10-2014
Je moet zo verdrietig kijken kleintje, alles komt nu goed

Nou, weer een moederloos kindje rijker. Ze werd de dag ervoor bij mensen in de tuin gespot. Ze hebben het kleintje in een doos een tijdje buiten gezet in de hoop dat mama zou opdagen. Alles werd afgezocht, maar niets...
Die nacht hadden ze haar met kruiken in de doos, in de garage gezet om vervolgens de volgende ochtend naar het asiel te bellen.
Hmmm, omdat de meldster de volgende dag op vakantie zou vertrekken was het advies om haar het best maar weer buiten in de natuur los te laten. Nee joh, dat is toch niet handig!
We namen haar over. Tis nog een kleine meid, en oohh ze had enorme honger! Het flesje was in een mum van tijd op:-)
Ze niest een beetje, maar dat pakken we wel aan. Ze was doodop en viel als een blok in slaap en bevond zich uren in dromenland. We denken dat ze die nacht flink heeft lopen roepen vanwege de honger en nu stikop was.
Geen honger meer voor jou, maar een lekkere warmtebron, voedzaam eten, liefde en slapen...

08-10-2014
Nachtelijke melding

Op een boerderij lopen een aantal zwerfkatjes rond, waarvan een deel ziek.
Een klein kittentje lag daar koud en levenloos. Haar kopje lag verslapt achterover en ze ademde met haar bekje open. Ook had ze al trekkingen met haar pootjes, kortom: ze was stervende.
We moesten haar zsm ophalen, ook al was het heel laat, elke minuut was belangrijk!
Onze veldwerkster sprong in haar auto, en een andere vrijwilligster rolde ook uit bed en kwam haar tegemoet rijden.
Onderweg in de auto was ze koud en in shock, maar ze werd meteen warm gelegd in de hoop dat we haar nog konden opwarmen...
Langzaam maar zeker kregen we haar opgewarmd en kwam er leven in dit meisje. Ze begon zelfs al te schreeuwen..
Na opwarming lekker een warm flesje glucosewater. Opgepast nl. met voeding, anders kon ze weer in shock raken.
Het was een onrustige nacht: dan was ze weer aan het hijgen, en dan was het weer kalmer.
Maar we zijn de nacht doorgekomen en vanmorgen was ze voor het eerst heerlijk tevree!!Dag kleine meid, welkom bij ons, en wat horen we daar? Licht gespin:-)

08-10-2014
Dag kittens!

Daar zijn onze andere twee schatjes. Ze zouden ziek zijn en spuitdiarree hebben. De veearts kon niks meer voor hen doen. Dan maar inslapen als het niet anders is...
Neuh, gaan we niet doen, dus ophalen! Dus gisteravond konden we uitrukken .
De kleine kittens voelden zich gisteravond niet zo lekker, maar vandaag hebben ze heerlijk van hun papjes staan smullen en we bespeuren geen diarree.
Komt helemaal goed met ze, maar helaas denken ze op de boerderij anders over sterilisatie...Niet nodig. Er is nog veel werk aan de winkel!
 

08-10-2014
Update Bregje!

Met Bregje gaat het steeds beter! Het is een heerlijk lief tevreden diertje, ondanks alles. Haar botten lagen open, toen ze bij ons binnenkwam, de maden hadden veel kapot gemaakt.
Ze kreeg van ons zeer exclusieve huidtransplantaties, ze verdiende het, net als ieder ander dier. En de wondertjes stoppen maar niet:-)
Wat een verschil!!!  De genezing gaat voortreffelijk. Nog een twee weekjes en dan zal ook deze wond dicht zijn. Kunt u zich voorstellen? Nu 19 dagen verder? We zijn zo blij deze keuze gemaakt te hebben en onze dierenarts Brecht is de wonderdokter:-)
Bregje speelt al voorzichtig, mag lekker op de bank met ons opvanggezin TV kijken, maar ze moet nog rust houden vanwege haar gebroken hak.
Wilt u het hele verhaal lezen? Klik dan hier: http://www.zwerfkat.com/index.php?DocID=322

07-10-2014
Voedselacties op Dierendag!

We hebben niet stilgezeten. We hebben maar liefst drie voedsaelacties gehad op Dierendag. In Lommel, Maastricht en Sittard. Onze vrijwilligers hebben hun beste beentje voorgezet om zoveel mogelijk voer te verzamelen. Dank aan de tomeloze energie van onze mensen!


AH Sittard

Er is een lieve dame die ons elk jaar 70 euro doneert in het potje. Voor het geval ze dit leest? Enorm bedankt voor al jouw vertrouwen in ons!!


AH Maastricht


Maxi Zoo Lommel

06-10-2014
Gedumpd op Dierendag

Onze vrijwilligster kwam gisteravond om 23.00 uur thuis. Ze was op de fiets. Tijdens het binnenzetten van de fiets hoorde ze wat piepen. Het geluid kwam van onder de bumper van de auto...
Een dichtgeplakte doos! Snel mee naar binnen nemen en openmaken: Daar zat een piepklein poesje in van rond de 2 1/2 week oud!! Niet te geloven...
Niemand had iets gehoord of gezien, het was dan ook donker en veel mensen lagen al te slapen. We kunnen echt niet lachen om deze actie. Gaan we nu al doosjes voor onze deuren droppen? Onze vrijwilligster was flink geschrokken.
Gelukkig was deze kleine meid levendig en kon ze lekker bij de rest in de couveuse. Ze heeft een goede zuigreflex en kan nu fijn bijkomen van al haar avonturen.

06-10-2014
Zieke baby's

Vanavond zijn er vier luid gillende zieke kittens bij ons binnengekomen. Dit is al de 4e melding uit dezelfde straat, het lijkt wel de opraapkittensstraat.
Maar goed dat we deze vier ukkies hadden binnengenomen, want ze zijn allemaal ziek. Dichtgeplakte oogjes, de vlooien sprongen in het rond, teken in de vacht, kortom: diepe ellende!
Maar eerst de honger stillen, want dat gegil was een heel duidelijk signaal...
Daarna eerste zorg gegeven en zorgen dat de schatjes kalmeerden en hun buikje vol hadden... Komt goed kleintjes, komt goed.

04-10-2014
Dierendag!

Eigenlijk zeggen mensen dat dierendag vandaag de dag een commercieel iets is. Maar toch houden we er allemaal wel beetje van. Het is niet dat je perse  je eigen huisdier op iets lekkers moet trakteren, het is een vastgestelde wereldwijde dag waarin de intrinsieke waarde van het dier wordt erkend.
Dat is zo mooi aan dierendag. Oorspronkelijk terugkijkend; de erkenning van dierenrechten. Wereldwijd laten allerlei dierenorganisaties zien dat de dieren rechten hebben en beschermd dienen te worden.

De zwarte band om de foto staat voor de rouw en verdriet van zovele rituele slachtingen die vandaag plaatsvinden. Zij overschaduwt deze mooie dag. Onschuldige dieren die onverdoofd gedood worden voor het offerfeest. RIP lieve dieren.

Dierendag geldt voor alle dieren. We dienen respect te tonen voor hen allemaal (niet enkel op Dierendag).
Doe iets moois voor de dieren vandaag, steun een goed dierendoel, onderneem zelf actie om dierenleed aan de kaak te stellen, onderteken dierenpetities,reik je hand uit naar hen die onze stem nodig hebben.
Alle dieren tellen mee...en Zwerfkat in Nood II geeft elk van hen een aai over hun snoet, zeker aan hen die het momenteel erg zwaar hebben... 

02-10-2014
Dag kleintje

 
Er lagen drie kittens in de tuin van de buurvrouw. Niemand had ooit de mamapoes gezien, maar plotseling waren er twee kittentjes verdwenen en eentje bleef achter...
We weten niet of mama de twee kleintjes heeft meegenomen, maar deze kleine spruit lag daar wel in haar eentje.
Er liepen nog twee volwassen katten rond, maar ojee.... eentje daarvan nam dit kittentje in zijn/haar bek en ging ermee slingeren. Nee!! Dan gooide hij/.zij het neer en liep weg. Hoe onveilig was de situatie voor dit kleintje.
Het was nog zo klein, mager en de oogjes ontstoken. En maar bibberen, de gehele tijd. Koud had ze het niet, maar het was niet goed.
We namen deze kleine meid binnen en wat was ze lief!!! Zo aanhankelijk en wat een goeie eetlust! Lieve Cleo, gaat helemaal goedkomen met jou

01-10-2014
96 grammetjesVanmiddag is dit heeeeele kleine ukkie gevonden in de tuin van de meldster. Hij had familie, dat zeker, maar waarom hij door mama niet werd geaccepteerd, zullen we nooit weten.
Mama is nog even naar hem komen kijken, maar helaas negeerde ze hem... en liep weg.
De rest van het nestje is nergens teruggevonden, mama zal ze goed verstopt hebben.
Maar deze kleine jongen maakte geen schijn kans meer, hij is waarschijnlijk vandaag geboren. We hebben hem met spoed opgenomen, want hij voelde ook erg koud aan.
Ondertussen hebben we hem opgewarmd en heeft hij heel gulzig uit zijn flesje gedronken. Honger!
En kijk eens aan, ons kleinste opvangertje ligt nu tevree in de warme couveuse te slapen... We gaan goed voor je zorgen lieverd, je krijgt alle warmte en liefde die je nodig hebt.
 

01-10-2014
Bende kittens

De baby's van Sumira:-) Sumira had 1 zoontje en nam haar pleegkindjes direct bij zich.
 Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg