Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

30-01-2014
DEZE ACTIE IS NU GESLOTEN

Vanwege de kleine lettertjes, kunt u via dit PDF postertje alles nog veel beter lezen:-)

26-01-2014
Een paar leuke verschillen

Clarence

 

Zaro

Zeno

24-01-2014
Gijs

Gijsje is gehandicapt. Hij kwam samen met zijn zusje in september 2013 bij ons binnen, overgenomen van een dierenasiel in Nederland, anders werd het de euthanasiespuit. Het was sterven of leven, we kozen voor het laatste.
Beiden hebben cerebellaire ataxi, wat betekent dat hun kleine hersentjes niet volgroeid zijn. De ene kat heeft het erger dan de ander en zusje Wietze had het in minder zware vorm dan broer Gijsje en zij vond snel haar huisje. Het gaat goed met haar!
Gijsje is nu al een tijd in de opvang en hij is heel speciaal voor ons. Hij kan niet lopen en gaat al liggend door het leven, zijn coördinatie is ver te zoeken. Hij eet zelfstandig zijn papjes en kan zich in lage kattenbakken begeven.
Gijsje is onze grote schat. Hij heeft zijn handvaten en wij begrijpen zijn signalen, hij heeft speciale zorg nodig. Hij laat op zijn unieke wijze zien wanneer hij blij is, maar ook wanneer hij geïrriteerd is.
Gijsje is een positief ingesteld diertje en snapt de lol van het leven. Hij speelt erop los, op zijn manier. Hij spint, zodra zijn mens in de buurt is en probeert te trappelen met zijn voetjes. Hij is gelukkig.
We horen vaak: 'Zulke dieren hebben geen leven, geef ze de spuit.' Tja, das makkelijk gezegd, als je het dier niet kent, we weten dat er een stigma hangt boven kopjes zoals Gijsje. Gelukkig weet hij dit niet, hij kan overweg met zijn handicap en hij is net zo waardevol als ieder ander dier. Hij heeft tenslotte geen pijn... Mensen die hem kennen, vinden hem enorm schattig en hij tovert een glimlach op hun gezicht.
In dit filmpje is bewust geen muziekje gebruikt, zodat u zijn gespin kan horen:-)

23-01-2014
Hoe gaat het met Percaya

Weer een update van ons jonge meisje uit Ingelmunster.
Ze kwam 8 dagen geleden gewond bij ons binnen en heeft een hele rit van Oost-Vlaanderen naar Limburg doorstaan. In Aalst kon de dierenarts nl. de operatie niet uitvoeren, dus besloot onze vaste dierenarts hier de ingewikkelde botoperatie aan te pakken.
We hebben nu iets meer info gekregen. Het bekken was op verschillende plaatsen gebroken, maar ook de groeischijf bleek aangetast te zijn. De spieren rondom het bekken waren zo verstijfd, dat de dierenarts veel kracht heeft moeten gebruiken om de botten weer op elkaar te krijgen. Uit alles bleek dat ons meisje Percaya een tijdje zo buiten heeft moeten strompelen, want de breuken waren niet vers...triest he. Vrijdag moet ze weer terug op controle!
Ze heeft het er maar moeilijk mee dat ze in de kooi moet verblijven, das niks voor een pubermeisje, vindt ze. Helaas... je moet nog even volhouden Percaya, maar niet getreurd: Je wordt zoveel mogelijk in een stevige mand naar de bank gedragen en dan hoor je er helemaal bij:-) En dan is het goed, dan is ze volledig ontspannen.
Dit lieve spinmachientje heeft een beetje verlatingsangst, ze kan niet goed tegen alleen te zijn, dan raakt ze in de stress. We proberen het haar zo comfortabel mogelijk te maken en de opvangmama komt er niet onderuit, ze mag kiezen: slapen op de grond bij de bench, of haar lekker mee naar boven nemen in een andere bench. De keuze zal wel snel gemaakt zijn zeker

21-01-2014
Meiske meiske toch...We kregen een melding uit Lede (Aalst). Er was een zwerfkat in de garage van de melder geslopen, want daar stond water en voedsel voor de eigen kat van meneer. Dit broodmagere diertje zat volledig onder de kale plekken en ze had een leren versleten riempje om dat zwaar knelde en helemaal vastgeklit zat aan haar huid. De melder heeft het met moeite kunnen wegknippen. Het meisje bleek heel erg aanhankelijk te zijn, maar had duidelijk medische zorg nodig. We werden gebeld en gelukkig konden we het diertje helpen. Ze kreeg de naam Bagheera en we vermoeden dat ze toch al oud is.
Er werd een snap-test gedaan en helaas bleek ze aids-positief te zijn. En het ergste: ze is ook nog eens leucose positief, en dan kan het snel gaan...
Maar we willen zekerheid hebben, dus het bloed is nu opgestuurd naar het laboratorium, laten we hopen dat de snap-test mis zat.
Bagheera heeft rotte tanden, vlooien en de kale plekken lijken niet echt op schimmel, eerder op een vlooienallergie.
Ze zit nu in quarantaine en wat nu het allervoornaamste is: aansterken, rusten, goed eten, de huid behandelen en haar vooral veel liefde geven. Ze ligt lekker op een snuggle safe (soort kruik) en krijgt haar medicijntjes. Lekker goed verwennen!
Wat ben jij een lieveke, zo tevreden en aanhankelijk. Jij hebt een baasje gekend, dat is zeker, je had tenslotte ook nog es een riempje om.
Laten we hopen dat we jou kunnen thuisbrengen, maar laten we vooral hopen dat je bloeduitslagen negatief zijn, want je hebt nu wel genoeg meegemaakt lijkt ons zo.

20-01-2014
Gevonden in Kinrooi!Gistermiddag kregen we een melding van een ziek en verzwakt dier.
De meldster had een half volwassen katje gevonden op een bankje buiten bij haar schoonouders. Het diertje reageerde heel angstig, maar liet zich toch benaderen door de meldster.
Dit katertje had erge waterige oogjes en de snottebellen hingen uit zijn neusje. Hij kon niet eten en drinken en de meldster had het idee dat hij erg verzwakt was.
We besloten deze kanjer diezelfde dag nog over te nemen en hier is hij dan... onze Puck.
We hebben zijn snoetje goed schoongemaakt, zijn oogjes behandeld, neusje gespoeld en de medicijnen opgestart. Puck is een braaf katje, hij laat gelukkig alles toe. Gelukkig heeft hij ook al van zijn papje AD voeding gegeten, het smaakte hem toch wel.
Ondanks dat hij zich zo beroerd voelt, geniet hij toch van de aandacht. Een aai over zijn bolletje en er kwam een prrrrr uit zijn keeltje, hij gaf zelfs een likje over de hand van zijn opvangmama, de lieverd.
Sterkte lieve Puck, het komt goed. Straks weer een mooi voor en na verschilletje:-)

19-01-2014
Metamorfose Moon!

U kent haar vast wel. Op 18 december kwam Moon bij ons binnen vanwege een inbeslagname.
Dit bange poesje leefde samen met 8 honden, ze kreeg enkel hondenbrokken waar ze ook nog eens om moest knokken. Ze leefde continu in een huis vol hondenpoep en viezigheid, de situatie was ernstig uit de hand gelopen. Alle behoeftes werden op de grond gedaan en Moon was zeer getraumatiseerd.
En daar kwam ze dan, volledig overstuur bij ons binnen. Ze rilde als een rietje, rollende ogen, vergrote pupillen, haar lijfje zo stijf als een plank.
De eerste dagen liet ze haar urine lopen, ze wilde niet gezien worden en gromde om zich heen, ze verstijfde bij elk geluid.
Naarmate de weken verstreken, zagen we Moon openbloeien... Ze kreeg alle rust en werd ondersteund o.a via Bach bloesems, ze begon te genieten van de streeltjes.
Hoe gaat het nu met haar? Heel goed! Ze draait lekker mee in het huishouden en zit niet meer onder de bank. Ze vertoeft graag op de vensterbank, tafel, bankleuning, bank en bed:-) Haar opvangmama mag zelfs haar prachtige pluimstaart kammen, hoe vind je die!
Bij visite duikt ze in de eerste instantie nog weg, maar als iedereen rustig zit, komt ze er op de bankleuning erbij zitten. Gezellig!
Wat zie jij er tevreden uit mooie meid, wat heb jij een metamorfose ondergaan. Enne, een vollere snoet, jaja! We kunnen de snelheid van jouw ontwikkelingen bijna niet meer bijhouden:-) We horen zelfs dat je spelen hebt ontdekt en helemaal wild wordt van de laserlamp. Dit horen wij graag Moontje! Jij dapper poesje van ons...strakjes gaan we op zoek naar een huisje voor jou.

18-01-2014
Percaya, het lieve poesje uit Ingelmunster!Hier is ons aangereden katje van enkele dagen geleden. Ons meisje heeft de operatie goed doorstaan, zoals jullie eergisteren al lazen. Ze heeft drie pinnen kregen in haar dijbeen en bekken. Ze moet nu kooirust houden, heel belangrijk, alles moet nu rustig gaan helen. Dat gaat wat zijn voor een puber die uiteindelijk wilt spelen en dollen.
Ze heet nu Percaya, dit betekent geloof. Het geloof dat alles goed komt, het geloof dat ze beter wordt, een lief baasje vindt en het geloof dat de mensen om haar heen het beste met haar voor hebben.
Percaya kijkt al heel eigenwijs in het rond. Pieke de hond is oke, maar de andere puberkat in huis vindt ze nog even niks. En mensen, ja mensen...die zijn zaaalig! Haar spinmachientje slaat meteen op tilt als ze geaaid wordt. Ze draait haar kopje om te wijzen hoe en waar. Het liefst had ze haar verzorgers de hele dag bij haar in de bench, zodat het knuffelen nooit zou stoppen. Gek ding! Genoeg bewijs dat ze zeker mensen gewend is, ze schrikt ook helemaal niet van plotselinge geluiden. Eigenlijk een heel zelfverzekerd poesje.
De operatie is haar best zwaar gevallen; ze laat haar plasje nog lopen en ook het eten gaat maar mondjesmaat. Ze heeft dan ook nogal wat meegemaakt.
Ach, met de nodige medicijnen, rust en veel liefde komen we er samen wel he Percaya...rust nu maar weer uit.

17-01-2014
You did it girl! Na 1 jaar opvang...Och lieve Yasmine, na een jaar opvang vond jij jouw gouden mandje! Er belde iemand speciaal voor jou, hoe tof is dat. Gisteren heb je je koffertje gepakt, en met een traan en een lach afscheid genomen van je opvangmama.
Je woont nu bij lieve mensen in Maastricht, zij hebben ervaring met katjes die eerst even moeten wennen. Ze hebben heel veel geduld en jij krijgt alle tijd van de wereld!
Het voelt wel heel raar nu voor jouw opvangmama, want je hoorde er helemaal bij en draaide lekker mee in de groep. Ze gaat je enorm missen en zeker ook jullie ritueeltjes vlak voor het slapen gaan, maar ze is ook ongelofelijk blij voor jou!
Jij blijft Yasmine heten en we hebben stiekem al gehoord dat je daar voorzichtig op verkenning bent. Je hebt je zelfs al voorzichtig laten aaien, nou dit komt helemaal goed!
Jij hebt het dubbel en dwars verdiend meiske, hier hebben we het allemaal voor gedaan. Je was een beroemdheid op Facebook, vorige week werd je maar liefst 1390 x gedeeld, maar je blijft nu liever ver weg van FB he lieverd. Het ga je goed Yasmientje, spreid nu je vleugeltjes maar ...op naar een nieuw avontuur vol liefde en gekke fratsen!

17-01-2014
Favoriete speeltjes

Morre en Flo hebben ook hun kerstpakket mogen ontvangen. Ze hebben allebei een favoriet dingetje uit het pakket gehaald, wat zou dit zijn...

de Konggggg

De roze handschoen...

16-01-2014
Operatie geslaagd!

Gistermiddag vertelden we u over een kitten van 4 à 5 maanden oud, gevonden in de goot op straat in Ingelmunster. Ze was gewond en moest zsm worden geoperereerd, dit was een must. Wij vonden dat ze deze kans uiteraard moest krijgen.
Ingelmunster was niet naast de deur, dus eerst werd in ze Aalst ondergebracht. Helaas kon de samenwerkende dierenarts van ons de operatie niet uitvoeren. Onze opvangmama is die avond met spoed naar onze vaste dierenarts in Limburg gereden, want er kon niet te lang worden gewacht met opereren...Zomaar even 140 km enkele reis.
Nou hehe, vandaag was het dan haar grote dag! Ter hoogte van het bekken was een breuk maar ook haar dijbeen was gebroken, ze moest maar liefst drie pinnen in haar poot krijgen. Na een lange operatie kon de dierenarts tevreden zeggen: Geslaagd!
Joehoeeee, we zijn blij:-) Jij komt er wel kleintje! Morgenmiddag mogen we jou ophalen en dan gaan we je eens flink in de watjes leggen.
Helaas heeft zich nog geen eigenaar gemeld:-(

15-01-2014
De tijd tikte...in Ingelmunster

Daar lag ze dan, een jong poesje van 4 maanden in de goot van de straat. Ze werd gespot door lieve mensen. Er was iets mis met haar, ze had pijn, dus hup mee de auto in. Thuisgekomen werd ze nog eens nader bekeken, mmm het was echt niet goed. Oke, de politie werd gebeld, daarna het dierenasiel en deze reageerde "belt u morgen maar terug" en vervolgens de dierenarts die zei: "Kom maar morgen."
Het was een helse nacht, de overbezorgde melders probeerden zo goed als het ging haar te verzorgen, maar het diertje miauwde van de pijn.
De volgende ochtend bracht men het diertje naar de dierenarts. Daar was een vermoeden van twee breuken. Helaas, als niemand de operatie zou betalen EN het baasje werd binnen 48 uur niet gevonden, dan zou dit diertje worden ingeslapen...
De paniek sloeg toe bij de mensen. Men begon begon rond te vragen, maar de eigenaar werd tot nu toe niet gevonden, en toen was daar het openbaar bericht op ons Facebook met de vraag om hulp...
We hebben meteen dit lieve poesje overgenomen en ze verblijft momenteel bij een samenwerkende dierenarts van ons. De breuk was te complex voor hem, dus vanavond wordt ze vervoerd naar Limburg waar ze door onze vaste dierenarts zal worden geopereerd.
Welkom lief meisje! Je bent zo schattig, dus bij deze gaan we ook op zoek naar jouw baasje met 1 verschil: Indien we haar/hem niet terugvinden, kom je lekker bij ons in de opvang. Jij krijgt nu alle medische zorg die nodig is. Zet em op meisje!

15-01-2014
Terug in de opvang

Enkele dagen geleden bleek onze ex-opvanger Lina naar het asiel te zijn gebracht. Wij werden niet op de hoogte gebracht door de eigenaar dat hij afstand wilde doen van deze lieve meid, daarentegen bracht hij haar naar het asiel in Kinrooi. Na een kleine 1 1/2 jaar plaatsing...welke reden, gegrond of niet: Bel de instantie waar het dier vandaan komt!
Vanwege de chip, kregen we een mailtje van een dierenarts, met de vraag de chip te kunnen overzetten.
U voelt em al... nee nee, wij willen ons meiske zsm terug in onze eigen opvang, we hadden meteen een opvanggezin geregeld. Gelukkig kwam ze een dag later weer terug bij ons. Fijn!
Het gaat goed met Lina, het is wel een verlegen meisje, aaien vindt ze lekker, maar ze moet nog erg wennen aan de nieuwe situatie. Maar dat snappen we heel goed, nu kan ze rustig wennen in huiselijke kring. Ze wordt geregeld meegepakt naar de bank en dat beviel goed, ze heeft de hele avond bij haar opvangouders gelegen en geslapen:-)
Jij komt er wel Lina, doe maar lekker op je gemakje. We hebben alle tijd!

13-01-2014
N'est- ce pas

Ons nieuwe opvangertje heeft wel een hele aparte naam:-)
Dit diertje werd gevonden op de Kinderboerderij in Lanaken. Ze was nieuw in de kattenpopulatie. Het is een bekend gegeven dat daar dieren worden achtergelaten, maar we weten niet of dit bij haar het geval is. Is ze uitgezet, of is de weg kwijtgeraakt? Had ze een baasje?
N'est-ce pas is een volwassen poes, geschat tussen de 3-4 jaar oud en het is een lieverd.Ze is heel zachtaardig naar mensen, maar moet nog erg wennen aan de andere dieren die ze ziet voorbij komen.
Ze verschuilt zich in een holletje van de klimpaal en bekijkt het zich allemaal van een afstandje. Maar als de opvangmama met dochter haar benaderen, dan begint ze te spinnen en kroelen is een echte must.
Wat is jouw achtergrond meisje, moeten we op zoek gaan naar jouw baasje? Komt goed allemaal N'est-ce pas?!

13-01-2014
Smulavond

U kon onlangs een pizza bij ons kopen voor uzelf of de kinderen van Bethanië (behandelingscentrum, waar veel kinderen in leefgroepen wonen). Lees hier het verslag van Mario:-)

'Het leek eergisteren wel weer even opnieuw Kerstmis, toen er zomaar al die pizza's binnengebracht werden.
Dankzij de pizza-actie van Zwerfkat in Nood kon er immers een gedeelte weggeschonken worden aan de weekend-leefgroep van Bethanië.
Misschien was er 1 uitspraak die alles in één zin weergaf: "Krijgen we echt een hele pizza per kind vandaag?"
Niet voor alle kinderen is immers het evident om zaterdag na de voetbal of het zwemmen snel een McDonalds mee te pikken, of om net zo lang te zeuren voor dat ijsje tot ze het uiteindelijk krijgen.
Voor sommige kinderen is het best een feest als er net dat beetje extra is, en dat wordt dubbel zo hard gewaardeerd.
Daarom ook een welgemeende dankjewel namens alle kinderen en begeleiders van de weekendgroep Bethanië Hasselt!'
Mario

11-01-2014
Gefopt!Al een tijd liep er een magere poes op het terrein van de melder. Men begon haar bij te voeren, ze kreeg zelfs mandjes met stro in de serre. Maanden gingen voorbij en ze werd dikker en dikker. Ze had haar plekje goed gevonden: een fijne schuilplaats, veilige omgeving en heel veel eten...
De melder vermoedde dat ze hoogzwanger was en maakte zich ernstige zorgen over haar toekomstige baby's. We werden gebeld.
Poes liet zich niet zomaar vangen en de vangkooi deed zijn dienst.
We noemden haar Evita en kreeg een kamertje voor zichzelf. Maar helaas was Evita doodongelukkig, totaal niet benaderbaar en ze trok zich meer en meer terug. We maakten ons zorgen, ze was totaal niet gelukkig tussen 4 muren, dit wil ze helemaal niet.
De weken verstreken, maar geen bevalling... Raar, zou ze gewoon te dik zijn? We konden het niet checken, dus maakten we een afspraak bij de dierenarts, we konden niet langer meer wachten. Evita was een heel schuw dier en deze opsluiting gunden we haar niet.
Die avond werden we gebeld: 'Jullie kunnen de poes zonder balletjes komen ophalen!' Huh?! Wat??? Evita, bleek een Evito te zijn, een grote jongen met alles erop en eraan:-)) Daar sta je dan, met je mond vol tanden. Dus hoogzwangere Evita is nu gecastreerd en een trotse grote kerel, zijn wij toch mooi gefopt:-)
Nou Evito, jij krijgt je vrijheid terug, jij mag weer terug naar de serre met mandjes en stro, we hebben de boodschap heel duidelijk begrepen. De melders wilden jou dolgraag terug en je wordt goed beschermd. Hier was jij gelukkig, dit is jouw huisje. Vandaag was zijn vrijlating, nu is nog even de serre dichtgemaakt. De melder ging vandaag zelfs een houten huisje kopen, dus straks heeft meneertje zijn eigen prive villa.
Het ga je goed jongen en we houden zo af en toe nog eens contact, deal?

08-01-2014
Thomas

Kent u hem nog? Deze prachtige jongen is een beetje speciaal.
Thomas is met de fles grootgebracht. Een paar maanden geleden werden er 5 ukkies op een parkeerplaats gevonden. Thomas zat onder de vlooien, teken en maden, er kropen zelfs maden uit zijn plasbuis!
Thomas heeft hier helaas iets aan overgehouden. Eerst was hij volledig incontinent, maar nu verliest hij regelmatig druppeltjes urine. Hij zou eerst een penisamputatie krijgen, maar omdat het steeds beter gaat, laten we dit niet doen.
Onze dierenarts is zeer tevreden over de vooruitgang, echter mag Thomas nog niet worden geplaatst.
Zodra hij 4 a 5 maandjes oud is, wordt hij gecastreerd en kan onze arts eens zien wat er aan de hand is met zijn urinestelsel en of het verholpen kan worden.
Thomas boeit het niet, das een guitige, vrolijke jongeman met veel gezonde ondeugende trekjes. De buitenren vindt hij helemaal geweldig ( scheelt weer minder dweilen voor de opvangmama:-)). Hij amuseert zich in de tussentijd wel.
En speciaal voor ons ventje, heeft de dierenarts een apart medicijn besteld in Duitsland. Dit zou de blaas, kringspier en urinebuis extra moeten ondersteunen.
Nou Thomas, het is me allemaal wat! Wordt vervolgd...

07-01-2014
Hoe gaat het met ons oude manneke

Lewie was 1 hoopje ellende, toen hij bij ons binnen werd gebracht.

Hij was bang en boos op iedereen. Hij deed niets anders dan in een hoekje zitten blazen, grommen of meppen uitdelen. Ook was hij ziek en moesten zijn tandjes worden getrokken.

Hoe gaat het nu met hem?

Eten is zijn liefste bezigheid. Bij het horen van een blikje openen, gaat Lewieke uit zijn bol.  Samen met zijn vriendinnetje Rebecca (eigen kat), spurten ze de trap af, beetje dralen rond de benen van de opvangmama, het moet snel snel snel. Maar ja, er moeten nog medicijntjes door het eten, dus effe geduld meneertje.En maar kletsen en roepen, zijn bekje staat niet stil. Wanneer hij zijn maaltje al smikkelend en smakkend naar binnen heeft gewerkt, volgt het steevaste ritueel: Zijn vachtje wassen. We kunnen het beter douchen noemen, want daarna is het alsof hij in de regen heeft gelopen.
Zijn allergrootste vriendin is de dochter des huizes. Zij mag hem als enige aaien tijdens het eten. Lewieke krijgt steeds een beetje meer vertrouwen.
Daarna is het naptime en doet hij een dutje boven op bed. En wanneer de mensjes slapen zijn.... horen ze boem-boem-kedeng boven hun hoofd.  's Nachts komt hij tot leven. Lewie is met Rebecca aan het stoeien:-) Goed zo vent, je komt er wel, maar het duurt effe.
Je ziet er smoezelig uit, maar ja. We denken dat je al heel oud bent, onze opa in de vzw.
We zijn trots op je Lewie!

04-01-2014
Boodschap van Omaatje

Omaatje wenst voor alle diertjes 'n gouden mandje! Gelukkig nieuwjaar! xxx

03-01-2014
Hoe gaat het met Erwtje

Het is nu 7 weken geleden dat Erwtje aan de universiteit van Gent werd geopereerd. Omdat Erwtje steeds haar eigen darmen naar buiten drukte, werd haar darm voor de tweede keer vastgehecht aan haar buikwand. De eerste keer ging het na 6 weken weer mis, die periode zijn we in elk geval voorbij, dus dat is goed nieuws!

Uit de darmbiopt bleek dat Erwtje een chronische ontsteking van haar dunne darm heeft, oorzaak onbekend. Ze krijgt nu hypo-allergeen voer en ondersteunende medicatie. Dit is een aantal weken heel goed gegaan, hoewel het naar de bak gaan altijd een beetje een avontuur is.
Sinds een goede week is haar ontlasting echter weer erg dun en moet ze er weer meer op persen. Ook heeft ze er niet meer de volledige controle over - de opvangmama heeft de oude handdoeken maar weer uit de berging gehaald... 
We gaan nu in nauw contact met de professor chirurgie en de internisten van de universiteit verder zoeken naar de oorzaak. Hopelijk vinden we die een keertje, want de vrees blijft dat als ze zo op haar ontlasting moet persen, de darm toch weer losschiet van de darmwand. Blijven duimen dus voor haar! 
En Erwtje? Die is en blijft haar vrolijke zelf. Ze is door alle problemen erg klein voor haar leeftijd. Ze balanceert op een koord... deze kan strak staan, maar soms kan het wiebelen en dan moet ze zich goed vasthouden.
Erwtje blijft een opgewekte meid die altijd te verleiden is tot een spelletje door kat of mens. Ze slaapt elke nacht lekker in bed en heeft sinds kort ook ontdekt hoe het kattenluikje werkt, zodat ze zelf in de afgesloten tuin kan gaan spelen. Wat ben je toch een bijzonder poesje!

01-01-2014
Gelukkig Nieuwjaar!

Lieve mensen

2013 is voorbij, we gaan een gloednieuw jaar in. Mag ik u namens het hele team van Zwerfkat in Nood een heel fijn, gezond en diervriendelijk 2014 toewensen! We hopen dat al uw dromen zullen uitkomen.
Wij mogen terugblikken op een bewogen jaar. Hoogtepunten en dieptepunten, ze gaan hand in hand.
We werken nou eenmaal met levende wezentjes en daar komt veel emotie bij kijken. Sterftes laten ons niet los, de hele zieke dieren die ondanks onze beste zorg, een sterretje aan de hemel worden. We zullen hen nooit vergeten.
Maar we hebben ook heel veel hoogtepunten gekend, waardoor ons hart weer sneller ging kloppen. Een gevoel dat niet te omschrijven is. Alweer een redding, een mager ziek snoetje kreeg een metamorfose... een stralende blik met blozende wangen. Daar doen we het voor.
In 2013 hebben we 534 dieren opgevangen en daarvan maar liefst 476 geplaatst. De overige dieren zijn nog in onze opvang of een deeltje is gestorven.
Onze opvanggezinnen zijn allemaal kanjers en omarmen hun opvangertjes met de allergrootste liefde.
Onze opvangers behandelen we net als onze eigen huisdieren en niets zal hen ontbreken. Daar staat onze VZW voor, das ons unieke beleid. Ze krijgen allemaal een kans, want wij hanteren een No-Kill beleid.
Zo wil ik 2014 in gaan, samen met jullie allemaal, samen met al onze opvanggezinnen en vrijwilligers. We gaan ervoor en de dieren staan altijd op nummer 1! Daar staan we borg voor en we gaan niet voor minder.
Bedankt lieve vrijwilligers en gastgezinnen van Zwerfkat in Nood! Gelukkig Nieuwjaar allemaal!
Sabine, voorzitterAdoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg